من توو کلاس هر وقت می خوام این قسمت رو به بروبچ توضیح بدم ، براشون یه محور می کشم و محور رو تقسیم بندی می کنم ، تقسیم بندی محور بستگی به قسمت اعشاری عدد داده شده داره ، مثلا برای عدد شما 2.15 که خواسته تا یک رقم گردد بشه ، برای عدد 15 که قسمت اعشاری این عدد هست یه محور می کشیم و مرکز محور در اینجا 15 هست 20 ----- 15 ----- 10 و همونطور که می بینید در سمت راست اعداد بزرگتر و سمت چپ اعداد کوچکتر قرار می گیرن.
اگر عدد قسمت اعشاریِ عددمون همون عدد مرکز محور باشه یا از عدد مرکز محور بزرگتر باشه به سمت راست یعنی اعداد بزرگتر میریم و اگر قسمت اعشاری عددمون از عدد مرکز محور کوچکتر باشه به سمت چپ یعنی اعداد کوچکتر میریم
( حالا با توجه به قسمت اعشارمون که توو این مثال 15 هست یعنی برابر با مرکز محور بنابراین به سمت اعداد بزرگتر میریم که 20 هست و به دلیل اینکه باید یه رقم اعشار گرد بشه یک رقم از سمت چپ عدد بدست اومده یعنی 20 رو برمیداریم ، که می شود 2 البته 2 و 20 فرقی با هم ندارند و در نهایت 2.2 )
توجه : برای کشیدن محور از یک رقم بالاتر از رقم گردشدگی استفاده می کنیم
یه مثال ؛ عدد 54.3269
اگر یک رقم گرد بشه ( به خاطر 32 این محور رو می کشیم 40 ----- 35 ----- 30 ) عدد 32 کوچکتر از 35 هست بنابراین به طرف 30 میریم و یک رقم اوون میشه 3 : و در نهایت 54.3
دو رقم گرد بشه ( به خاطر 326 این محور رو میکشیم 330----- 325----- 320 ) عدد 326 بزرگتر از 325 هست بنابراین به طرف 330 میریم و دو رقم اوون میشه 33 : و در نهایت 54.33
سه رقم گرد بشه ( به خاطر 3269 این محور رو می کشیم 3270----- 3265----- 3260 ) عدد 3269 بزرگتر از 3265 هست بنابراین به طرف 3270 میریم و سه رقم اوون میشه 327 : و در نهایت 54.327
چهار رقم و بالاتر هم که همون عدد میشه 54.3265
توجه : مقدار گردشدن اگر با تعداد ارقام عدد اعشاریمون برابر باشه یا بزرگتر باشه حاصل همون عدد میشه
البته بعد از یه مدت کار کردن دیگه نیازی نیست که انقدر به خودمون زحمت بدیم و محور بکشیم و یا از راه حل های دیگه چکنویسی استفاده کنیم، بلکه با یه نگاه کردن جواب دستمون میاد
من از این شیوه برای شروع کار استفاده می کنم که مفید هم بوده
گرد شدن با اعداد منفی یه مقدار فرق داره
متاسفانه وقت تایپ ندارم ، چنانچه این شیوه بدردتون خورد و متوجه شدید به احتمال زیاد با اعداد منفی مشکلی پیدا نمی کنید ، ولی اگر خواستید بعد باز توضیح میدم
موفق باشی