پست جامـع کتاب دیـفرانسیل - قسمت اول
نقل قول:
ســـلام همگی
برای آموزش و تست دیفرانسیل پیشنهادتون چیه ؟
-اگه قبلا جواب داده شده به این سئوال ببخشید چون من عجله دارم و نمیتونم این همه صفحه رو بگردم ، بازم ببخشید -
خواهرم سلام ... :40:
در مورد کتاب های دیفرانسیل پیشنهاد و تنوع بسیار زیاده . ولی من سعی می کنم یه خلاصه ای رو خدمتتون عرض کنم . هرچند شاید خیلی زود نباشه ...
اول کار یه سفارش عمومی بکنم . سعی کنید هر کتاب کنکوری رو که میخرید « چند پارامتر » رو توش خوب بررسی کنید . یعنی کتابی رو مبنای کارتون قرار بدید که بتونه این چندتا رو داشته باشه . البته شما که استاید ولی واسه بقیه دوستانم محض یاداوری لیست وار میگم :
(دقت کنید لزوما نباید کتابی همه اینا رو داشته باشه ولی خب هر چه تعداد بیشتری رو پوشش بده ، خب به استاندارد و راندمان بالا نزدیک تره قاعدتـا)
1 - آموزش مفهومی و پله پله در خلال پوشش کامل مطالب
2 - شاملیت کتاب از نقطه نظر سوالات و تمرینات و تستای گوناگون مشروط به حرکت در راستای سوالات کنکور
3 - وجود جواب های بسط داده شده که امروزه تحت عنوان هرز* " پاسخ تشریحی " میبینم ...
* : تو یه پست دلیل گفتم چرا این عبارت هرز شده ...
4 - سنخیت سطح کتاب با سطح علمی شما در زمان خرید و سطح نهایی شما در زمان کنکور
خواهر عزیز شما و بقیه دوستان تو هر کتابی سعی تون بر این باشه که این موارد رو بررسی کنید . همونطور که گفتم الزامی نیست که یک کتاب همه رو داشته باشه . به عنوان نمونه از کتابی که مشخصا اسم " آموزش" روش هست ، انتظار وجود طیف وسیعی از تست رو نباید داشت . به هر حال دیف هم مستثنا نیست . من کتابای رو که چندین ساله لیاقت و شایستگی اعتماد کردن رو گرفتن و هم چنین تونستن داوطلبان چند سال اخیر رو ارضا کنن ، بهتون پیشنهاد میدم . برای هر چه کاربردی کردنش هم ، هر 4 پارامتر بالا رو برای هر کتاب از دید خودم و سالها تجربه دوستانم خدمتتون عرض میکنم . خب شروع میکنیم :
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
کتاب اول :
کتابْ کلاس دیفرانسیل « نشر رمزینه »
1 - به معنای واقعی کلمه دارای آموزشی مبسوط و کامل و شامل و مانع . باور بفرمایید هر آنچه از حساب دیفرانسیل لازمه تو این کتاب هست . در ضم این کتاب رضایت دانش اموزان بسیار زیادی رو طی این چند سال اخیر گرفته . نمیدونم خبر دارید یا نه ولی تو پسرای این فروم این مشهور ترین کتاب حساب دیفرانسیل هست . توضیح زیادی وقت زیادی میخواد که متاسفانه نیست ! ولی خلاصه این که اموزش خوب مطالبش ، شهره ی خاص و عامه ...
2 - این کتاب وظیفش وجود مقادیر متنابهی از همه تیپ تست های مشهور دیف کنکور نیست ! و انسان عاقل هم همچین توقعی نداره ازش چون اصولا کتاب تست نیست ! یعنی کتاب در اصل به آموزش صحیح و اصولی مطالب پرداخته . البته تست هم داره ؛ نزدیک 600 تست (یه وقت نگید 800 تا که دلخور میشم ! گرفتید دیگه ؟!) اما حتی همون اندازه تستی که داره با ارزش و در راستای کنکور و در سطح کنکور (و کمی بالاتر) هست .
3 - پاسخ این کتاب تشریحی واقعی هست . شیره مالوندن و الکی هم چی ؟ نیست . در این مورد توضیح دادن یه پا توهینه به کتاب ...
4 - اما مورد چهارم و مخاطبان این کتاب :
الف - در حالت عام و از دید غیر تخصصی : همه اقشار دانش اموزی ( از زیر صد گرفته تا 5 درصدیا )
ب - در حالت خاص : دانش آموزان متوسط به بالا
حالا چرا این تقسیم بندی رو کردم ؟ دانش آموزان ضعیف و متوسط به پایین تو گرفتن مطالب این کتاب در برخی موارد به مشکل بر میخورن ولی بی نصیب نیستن و یه چیزایی رو کاسب میشن . واسه همین هر کی اندازه توانش ازش بهره میگیره . ولی کتاب بازده 100 درصد رو فقط برای کسایی که درس خونن ، باهوشن ، ریاضیاشون خوبه کلا و .. هستش .
----------------------------------------------------------------------------
کتاب دوم :
دیفرانسیل « نشر خیلی سبز »
1 - کتاب ذاتـا آموزشی نیست و بلکه صرفا تستی هست و در نتیجه انتظار آموزش رو هم نمیشه داشت .
2 - تست هایی از این کتاب که نسبت به بقیه تست ها آسون ترن یه کوچولو از کنکور سخت ترن ( دیگه خودت حدیث مفصل بخوان!). بعد اینکه گونه غالب ، به مقدار نسبتا زیادی سختتر از دیف کنکور هستن . و تعدادی (که کم هم نیست) شدیدا بالاتر از سطح کنکوره .دقت کنید که منظورم دقیقا سوالات فضایی ش نیست) . پس وجود تست گلابی جاگذاری یا معمولی رو بیخیال شید .
3 - واقعا ، از نهایت وجودم میگم ، قسم میخورم که تو عمرم از نظر پاسخ تشریحی ، کتاب به این داغونی ندیدم ! تو این مورد خاص حالتون از کتاب به هم میخوره . جدا خیلی بده . اصلا توضیحی مبنی بر تشریح وجود نداره . حدود پارسال چند هفته با دکتر نصری درگیر بودیم و قول تغییر این پاسخارم گرفتم با کلی نامه تخصصی . یه زحمت بکشید PDF رو دانلود کنید از سایت رسمی ...
4 - سطح کتاب در حالت جنرال بالاتر از کنکوره و کسایی که در تیررس این کتاب هستنن ، دانش اموزای مدارس برتر ، کسایی که قبلا چندین کتاب دیف رو خودندن و کاملا بر مباحث تسلط (اونم ضد کاذبش) دارن می باشن ! کلا سهامی خاصه ...
یه نکته مهم :
الان پیش خودتون میگید کتاب بدیه ، نه ؟! اما این از اون نتیجه گیریاس . الان وقتش نیست من بگم کجا مقایسه درسته کجا غلطه و اینا ولـی شما فقط به این 4 مورد دقت کنید و زیاد سعی نکنید هی برچسپ بزنید . ( البته اینو به همه دوستان میگم )
ببینید در این که چون پاسخاش تشریحی نیست یه نقطه ضعفه شکی نیست . این چیزیه که موئینی هم قبول داره . ولی باور کنید این کتاب تخصصی نوشته شده و مخاطب و مطالب خودشو داره ( تا جایی که من شخصا میگم این کتاب واسه به رخ کشیدن توانایی مولف نوشته شده ) خلاصه اینکه این کتابم مشتری خودش رو داره و سوالاش تو هر کتابی نیست ! ولی عمومیت کتاب اصلا برقرار نیست !
-----------------------------------------------------------------------------
کتاب سوم :
حساب دیفرانسیل « نشر الگو »
1 – اگه کسی این کتابو خونده (و یا حتی دیده) درک میکنه که این کتاب آموزش تفصیلی نداره . اشتباه برداشت نکنید ! نگفتم ناقصه یا کامل نیست . فقط گفتم همه مطالب مورد نیاز رو به صورت تقریبا خلاصه میگه و کارش رو تو حل تست ها پیاده میکنه . به عبارت دیگه مولف به آموزش مفصل و درس نامه ای اعتقادی نداره و اموزش کارا رو در تست ها می بینه ...
2 – این کتاب از دید من و بقیه دوستان وظیفش ( که همون فهم صحیح مفاهیم و القای قدرت حل سوالات حساب دیفرانسیل هست ) رو در تست ها به نمایش میذاره . یه جور دیگه : کتاب بر تست بنا شده . یه جور دیگه : مولف کار اعظمش رو طرح تستهای خوب و مفهومی و در طیف وسیعش دونسته ؛ نه در درس نامه های جامع و تفصیلی . بدیهیه که چون این قسمت ، قسمت اصلی و اصطلاحا مخ و بدنه کتابه ، خوب چکش خورده و میشه روش حساب کرد . پس نتیجه اینکه از لحاظ تست کتاب نمره بالایی میگیره .
3 – پاسخ تشریحی کتاب خوبه . توضیح زیادی نمیخواد دیگه ! ولی اگه خواستید بدونید منظورم از این "خوب" مبهم چیه ، باشه میگم الان ... ببینید این همه مقایسه های من ، همش روی نسبیت بنا شده . در همین مورد پاسخ تشریحی الگو هم همینطوره . این کتاب هر چند پاسخاش کمی پایینتر از کتابای مثل فار و رمزینه ست اما در مقایسه با اندیشه فائق و خیلی سبز معرکس . پس من بهش میگم خوب . چرا ؟ چون واقعا کار یه دانش اموز متوسط رو راه میندازه و اون حدی که وظیفش بوده گفته . در کل پاسخاش استانداره ...
4 – سطح این کتاب واقعا برای خیل عظیمی از دانش آموزاس . واقعا اکثریت رو راضی میکنه . اکثر کسایی که دیدم از کار مهرداد کیوان طراح سوالات دیف (و قبلا گسسته و تحلیلی و دیف) آزمون های 10 سال اخیر گزینه 2 ، راضی بودن .
نکات متفرقه :
نقاط ضعف این کتاب به نظر من یکی این هستش که تستا رو طبقه بندی نکرده . لازم به توضیح تاثیرات مثبت طبقه بندی تست ها هم که نیست . یکی دیگه این که این درس نامه های کوتاه شاید ، شاید همه رو راضی نکنه . هر چند تعداد این دسته کمه ولی خب ... بگذریم . چیز دیگه ای به ذهنم نمیرسه الان در موردش ...
-----------------------------------------------------------------------
حدود 7 کتاب دیگم هست که در اولین فرصت واستون خلاصه وار توضیح میدم . امیدوارم در پایان این مجموعه بتونم همه دوستامو ( از جمله S a r a 2 7 4 ) که تو انتخاب کتابای دیفرانسیل دچار شک هستند کمکی کرده باشم ...
.