.......................
Printable View
.......................
جناب camaro lt
ممنون از مطالب مفید و ارزنده تون مثل همیشه از تجربیاتتون استفاده کرده و میکنیم
جناب MJ1970 توپ مشکی (وکیوم تانک) ماشینم خرابه من بصورت دستی اون دریچه بزرگ(وسط) را برای کولر و بخاری تنظم میکنم یکبار در تابستان برای کولر و یکبار در زمستان برای بخاری به چند تا یدکی فروش زنگ زدم اکثرشون توپ مشکی را داشتن منتها سه راه بود مال ماشینهای ما تا اونجا که دیدم دو راهه ، قیمتش هم 45 تومن.
در ماشین من 4 تا لوله هوایی بهش وصل بود و یکی از سمت سوکت کاملا آزاد بود و قبلا فکر میکردم صاحب قبلی اشتباها اون رو بریده و من هم یه شلنگ ظریف بهش متصل کرده بودم ولی جایی برای اتصال لوله پنجم که به اون محل متصل کرده بودم پیدا نکردم و امروز جداش کردم.
لوله پنجم احتمالا برای شیر بخاری هستش وقتی سلکتور را در حالت بخاری میگذاریم وکیوم شیر بخاری عمل میکنه و راه آب را باز میکنه
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دریچه بغل پای شاگرد را ماشینم نداره میخواهم تهیه کنم اگر امکان داره دوستان عکسی ازش دارن لطف کنن اینجا قرار بدهند ممنون میشم.
محل نصب شیر بخاری را پیدا نکردم مال کسی از دوستان این شیر فعال هستش ما را راهنمایی کننند
شیر بخاری
این تصویر مربوط به مدار وکیوم دریچه های کولر و بخاری پونتیاک فایربرد / ترانس آم 1978 هست که با فرم مدلهای کامارو و بیوک و نوا تفاوتی نداره، بجز اینکه کلید کنترل در مدلهای اسپورتی به حالت افقی و در بیوک و نوا بصورت عمودی نصب شده.
تصور میکنم با دیدن این تصویر خیلی از سوالات جواب داده بشه، اگر بازهم نیاز بود مستقیما از روی ماشین عکس میگیرم.
در مورد شیر بخاری، من تابحال توی هیچ بیوک یا نوا و یا حتی کامارو ندیدم، ظاهرا شیر بخاری کلا نداره و آب بطور مستقیم به رادیاتور بخاری وارد و خارج میشه،
احتمالا بعضی مدلهای اوائل دهه 70 ( و یا قبل از آن) دارای شیر بخاری بودن که بعدها دلیلی برای وجود این قطعه ندیدن و برداشته شده، و یا شاید هم بصورت اختیاری قابل نصب و استفاده باشه.
دریچه برگشت هوا ( بغل پای شاگرد) از دو قطعه کلی تشکیل شده : وکیوم و درب متحرک.
این دو قطعه در داخل پانل بغل پا سمت راست جاسازی شده
مدلهای دیگه ( بیوک ، کامارو ) هم با نوا یکی هست و تفاوتی نداره.
...............
امروز برای بررسی سیمکشی مربوط به پخش ماشین ، پانل را باز کردم و درکنار این قضیه نگاهی هم به وضعیت لوله های مربوط به وکیومها انداختم.
تعداد 4 عدد لوله به کلید کنترل متصل شده که اگر سری لاستیگی سالم باشه ،هر لوله دقیقا در محل خودش قرار میگیره و اشتباهی رخ نخواهد داد.
با یک بررسی مشخص شد که لوله اول ( دارای کد قرمز ) به وکیوم کنار پای راننده متصل هست، اما متاسفانه دسترسی کامل به بقیه موارد نداشتم تا بتونم مشخص بکنم کدام لوله به کدام وکیوم و دریچه متصل شده.
به وکیوم وسط هم فقط یک لوله متصل هست که قبلا زمان تعمیرات از کل یونیت عکس گرفتم
در مورد بغل پای شاگرد هم باز فقط یک لوله متصل شده که احتمالا به سه راهی که اشاره کردین متصل باشه چون ترکیبی از تنظیمات مختلف برای این وکیومها باعث میشه تا دریچه ها کاملا باز یا بسته و یا نیمه باز باشن که قبلا با چند آزمایش این تنظیمات را متوجه شدم.
صفحاتی که قبلا بنده و جناب kcnc در این مورد نوشتیم:
تصور میکنم با چندبار آزمون و خطا فرم اصلی بقیه لوله ها را پیدا کنید.
11111111111111
خواهش میکنم آقا محمد گرامی، امیدوارم واقعا کمکی کرده باشم.
فقط منظور شما را از تنظیم دستی دریچه وسط متوجه نشدم، اگر منظور شما از دریچه وسط، دریچه ای باشه که با اهرم سیمی تنظیم میشه، تنظیم چندانی نداره و معمولا بطور استاندارد تنظیم شده هست.
اما اگر دریچه ای باشه که به خروجی های روی داشبرد هوا میده، هیچ تنظیمی نداره و فقط با وکیوم کار میکنه.
توی جستجو ها برای پیدا کردن گیربکس دستی مناسب قابل نصب روی نوا که دارای اوردرایو باشه ، به موارد جالبی برخوردم که برای انواع خودروهای دهه 60 و 70 میلادی آمریکایی بصورت نو و کاملا آماده نصب ، ساخته شده.
نمونه های برای انواع شورلت ، بیوک ، پونتیاک، فورد ، دوج که بصورت کیتهای مختلف با قیمتهای گوناگون توسط بعضی شرکتها تولید شده و بدون نیاز به کمترین تغییر در بدنه و کنسول و... روی ماشین سوار میشه.
این یک نمونه کیت کامل گیربکس 6 دنده جلو ساخت شرکت آمریکایی TREMEC مدل HURST T56 MAGNUM هست که برای انواع شورلت کامارو از سال 1970 تا 1981 قابل نصب بوده و کارایی بسیار بالایی هم داره بطوری که برای مسابقات سرعت و شتاب هم استفاده میشه.از این نمونه مدلهای 5 دنده هم تولید کرده.
متاسفانه مشکل بزرگی که وجود داره قیمت بسیار زیاد این نوع گیربکسها هست که بطور متوسط از 2500 تا 3500 دلار قیمت دارن ( به قیمت دلار امروز حدودا 13.000.000 تومان ) که در خود آمریکا هم هرکسی خریدار نیست، مگر اینکه واقعا علاقمند باشه، و البته تحریم هم مشکل دیگه ای هست که امیدوارم این یکی زودتر برطرف بشه.
اینهم گیربکس متداول روی بیوک و نوا ایران معروف به SAGINAW چهار دنده
اگر امکانی وجود داشت که با اضافه کردن بخشی به عنوان مکانیزم اوردرایو به انتهای این مدل گیربکس ( بجای گلدانی) مدلهای موجود هم دارای اوردرایو باشن، هزینه بسیار کمتر میشد. البته این یک تئوری هست که به فکرم رسید و معلوم نیست در عمل چقدر قابل انجام باشه....
22222222222222222
اگر اشتباه نکرده باشم، تا جایی که یادم هست اون دریچه تمام فلزی داخلی برای تغییر مسیر هوا به سمت رادیاتور بخاری تعبیه شده.
وقتی که وضعیت استفاده از کولر را انتخاب کنیم ( اهرم بر روی COLD ) دریچه تنظیم هوا اصلی که با سیم کنترل میشه، هوا را مستقیما از سمت اواپراتور به سمت کانالهای داشبرد هدایت میکنه.
اما وقتی که قصد استفاده از بخاری داشته باشیم، اهرم کنترل دریچه هوا بر روی HOT قرار میگیره و در این حالت دریچه اول هوا را به سمت این دریچه دوم فلزی هدایت کرده و البته با تنظیمات بعدی که برای بخاری انجام میدیم، ( با اهرم کنترل سمت راست که دارای حالات مختلف هست) دومی هم مسیر هوا را به سمت محفظه ای که رادیاتور بخاری قرار داره هدایت میکنه تا هوا گرم بشه و بعد به سمت کانالها برگرده.
من فکر میکنم بطور معمول نیاز به تنظیم خاصی نداره و اگر هم لازم باشه با یکبار حرکت دادن اهرمها در وضعیتهای مختلف کولر و بخاری ، تنظیم اصلی را پیدا میکنید، البته بعد از اینکه لوله های وکیوم به درست به وکیومها وصل بشه
از درب سوپاپ یک لوله وارد هواکش میشه که معمولا با ابر اون قسمت را مسدود میکنند و اگر این کار نشه بخار روغن خیلی زود فیلتر هوا را کثیف میکنه
یک قطعه فابریکی هست که بجای ابری که در مسیر بخار روغن قرار میگیره نصب میشه ، اینطور به نظر میاد که فقط یک مسدود کننده نیست
به نظر شما نوعی فیلتر هستس؟
نام انگلیسی و عامیانه این قطعه و کاربردش چیه؟ قسمتی از خار روی نوشته را گرفته نمیشه خواند .با تشکر فراوان