-
چند روزی بود هنگام رانندگی توی دست اندازها صدایی می آمد چند بار با دقت موتور و اطرافش را چک کردم متوجه موردی نشدم تا اینکه در حالت درجا محکم گاز دادم منبع صدا مشخص شد از سمت گیربکس بود کاور دنده فلایویل را باز کردم فلایویل سر جاش فیکس بود اما توربین لق میزد با چرخوندن موتور دیدم که با سه تا پیچ و مهره توربین به فلایویل بسته میشه یکی از پیچ ها محکم بود اون یکی شل بود و آخری مهره نداشت و مهره اش هم داخل کاور نیفتاده بود...!
پیچ و مهره تهیه شد و بستمش ، روشن کردم اون صدا قطع شده توربین دور میچرخه اما فلایویل مقداری تاب داره ، این تاب باعث میشه خیلی مختصر اتاق لرزش داشته باشه حالا به نظر اساتید این تاب مشکلی به توربین و گیربکس ودنده استارت پیش میاره ؟ با تشکر فراوان
-
من قبلا موتور ماشین رو بدون گیربکس و توربین و فقط با اتصال فلایویل به موتور روشن کردم و معمولا فلایویل وقتی از توربین جدا هست بعد از این سالها و تنشهای تاشی از سنگینی توربین و استارت مقدار جزیی تاب داره ولی با توجه به ساختار بسیار محکم و قوی فلز توربین وقتی به توربین متصل میشه تا حد بسیار زیادی تاب از بین میره و در واقع توربین اون رو میزان نگه میداره.
البته نمیدونم وضعیت توربین شما چطوره و ایا بازسازی شده یا نه؟
ممکنه در بازسازی توربین زمانی که میخوان پوسته توربین رو سرجاش جوش کنن به دلیل حرارت بیش از حد جوشکاریهای غیر استاندارد و دستی مقداری توربین تاب برداره.
به هر صورت با توجه به اینکه میفرمایید تاب به حدی هست که ماشین میلرزه بیشتر دقت کنید.این موضوع باید برطرف بشه.احتمالا به همین دلیل پیچ و مهره قبلی باز شدن و افتادن.
راستی نگفتید که قبل از اینکه صدایی از اون قسمت بشنوید ایا ماشین به این حد لرزش داشت یا نه؟
-
در مورد توربین تجربه ندارم باز سازی شده است یا خیر، واین را نمیدونم توربین باز سازی شده چه تفاوتی داره ؟
قبل از اینکه صدایی از اون قسمت شنیده بشه مدتی بود در دور آرام موتور و اتاق لرزش داشت وبا گاز دادن برطرف میشد
و مدتی بود که پشت چراغ قرمز(30 ثانیه) میرسیدم پایم روی پدال ترمز و شیفتر در حالت D بود این لرزش زیاد میشد که قبلا لرزش نداشت
حالا که پیچهای فلایویل بسته شده موتور در دور آرام لرزش نداره اما لرزش تا حدودی در اتاق احساس میشه ، شیفتر را در حالت D میگذارم پایم را روی پدال ترمز نگه میدارم مثل قبل لرزش نداره
این صدا بعد از مسافرت 1200 کیلومتری (با گردنه زیاد و شیب تند)بوجود آمد که دردست اندازها صدایش در می آمد
راهکار چیه حالا میفرمایید چه کار باید بکنم. با تشکر فراوان
-
این تاب بوجود آمده در فلایویل تا حدی قابل ترمیم هست، البته اگر صبر و حوصله زیادی به خرج بدید که مطمئن هستم دارید.
فلایویل را از روی میل لنگ باز کنید و بوسیله فشار بخشهای تاب برداشته را تابگیری کنید.
این فشار یا بوسیله وزن بدن ( گذاشتن یک تکیه گاه مناسب در زیر فلایویل و استفاده از پا برای فشار روی نقاط دارای انحنا و تاب و فشار دادن) و یا بوسیله فشار پرس هیدرولیکی یا مکانیکی وارد میشه.
اینکه از چه وسیله ای باید برای وارد کردن فشار استفاده کنید، بستگی به میزان انحنا و کج شدگی داره.
هر بار که فشار وارد شد، ( به مقدار کم تا نیروی لازم برای ترمیم خم شدگی و فشار را تخمین بزنید) وضعیت فلایویل و محل فشرده شده را چک کنید و ببینید چقدر فرق کرده؟
مجددا فشار وارد کنید تا به بهترین وضعیت برسید.
اگر فرصت باز کردن فلایویل نداشتید و یا مقدار انحنا چندان زیاد نبود، شاید امکان استفاده از اهرم و یا " آچار لوله گیر " برای برطرف کردن مشکل وجود داشته باشه، منتها در همه شرایط سعی کنید فشار فقط به فلایویل وارد بشه و از تکیه دادن اهرم یا وسیله دیگه به پوسته گیربکس و فشار وارد کردن،خودداری کنید.
با آچار لوله گیر ( متناسب با فضای قابل استفاده ) لبه های فلایویل را را در بخشهای دارای انحنا بگیرید و با وارد کردن فشار مناسب و کنترل شده سعی کیند که این بخشها را صاف و به حالت تراز اول برگردانید.
برای استفاده از اهرم هم تا حدی میشه از سوراخهای موجود بر روی فلایویل استفاده کرد که اینهم بستگی به ابعاد و شکل و اندازه اهرم داره.
من یکبار از این روش استفاده کردم و تا حد زیادی جواب داد، هرچند که خیلی وقت گرفت چون باید سانت به سانت و برای هر بخش مدت زمان زیاد و با صبر و حوصله فشار های کم و زیاد وارد میکردم تا هم از ترک خوردن یا شکستن فلایویل جلوگیری کنم و هم بخشهای تاب برداشته را صاف بکنم.
//////////////////////////
هنوز مشغول سرویس ترمزها هستم و کارهای زیادی انجام دادم که کمابیش نتیجه داشته و البته هنوز ادامه داره، که در نهایت در یک بخش مفصل با تصویر توضیح خواهم داد.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
به نظرم بهتره قاب زیر فلایویل که از جنس فایبر یا پلاستیک هست رو باز کنید و وقتی موتور روشن و ماشین در حالت پارک هست وضعیت چرخش توربین و فلایویل رو بررسی کنید.باید ماشین روی چال باشه یا جایی که بشه از زیر و با دقت دید.
اگه مکانیک خوب هم سراغ دارید که چه بهتر .بهتره ببینه و اگر واقعا مشکل از این قطعات باشه بهتون میگه
شاید مشکل اصلا از تاب داشتن و ... توربین و فلایویل نباشه و مشکل در جای دیگه باشه.
نمیدونم چرا شک من به کاربراتور و تنظیم موتورتون رفت!
.................................
اتفاقا من هم مشغول تعمیرات و بررسی سیستم ترمز شدم.خوشحال میشم نتایج کار شما رو هم ببینم.
-
ممنون از اینکه تجربه های ارزشمندتون را در اختیارم گذاشتید ، کاربراتور ، دلکو ، سوپاپ ها ، فیلر شمع ها قبلا تنظیم شده وقتی موتور روشن هستش تاب فلایویل کاملا مشخصه برنامه ام اینه که فلایویل را از روی موتور پیاده کنم اگر امکان داره مراحل پیاده کردنش را توضیح دهید، با سپاس
-
برای باز کردن فلایویل از روی موتور و خارج کردن اون مقدماتی وجود داره.
باید گیربکس پیاده بشه و بعد از اون میشه توربین و فلایویل رو خارج کرد.اما قبلا میتونید یه تست دیگه هم انجام بدید و برای فهمیدن و مطمین شدن اینکه تاب از توربین هست یا فلایویل (که البته در شرایط معمولی اول فلایویل عیب میکنه) میتونید پیچ و مهره های توربین به فلایویل رو باز کنید و توربین رو به سمت گیربکس حرکت بدید تا مقداری به داخل گیربکس بره و از فلایویل فاصله بگیره و بعد موتور رو استارت بزنید و ببینید وضعیت فلایویل در چه حالی هست.
در صورتی که مشکل به هر دلیلی از توربین باشه(مثلا قبلا وقتی باز بوده ضربه شدیدی خورده و یا اینکه مثلا در بازسازی غیر اصولی درست جوش نشده و یا شفت اون مشکل داشته باشه ) در این تستی که عرض کردم مشخص میشه و اقدامات بعدی رو مشخص میکنه.
در صورت قطعی شدن این موضوع که مشکل حتما در فلایویل هست روشی که علی اقا فرمودن میتونه مشکل رو حل کنه و اگر بتونید انجامش بدید قطعا از باز کردن گیربکس و دردسرهای اون خیلی بهتره.
-
فرصتی شد تا بعد از تنظیم کفشکهای ترمز عقب رینگهای فورد رو زیر ماشین تست کنم.
[/IMG]
به نظر میاد گلگیرها و فضای داخل اونها قابلیت استفاده از رینگهای 20 اینچی هم داشته باشه ولی این رینگها هم ظاهر خشن و جالبی به ماشین میده.
البته پهنای رینگها کمی زیاد هست (10 اینچ)و در عقب رینگهای 8 اینچی مناسب هست(به این منظور که رینگها بتونن در فضای داخل گلگیر حرکت کنن و از تمام نرمی فنر استفاده بشه).
اما باید در عقب خودرو بر روی فنرها تغییراتی داد و ضربه گیرهای محور عقب هم تغییرات داد تا رینگها وارد گلگیر نشن.
قطعا سواری عقب سفت تر خواهد شد ولی در جلو با توجه به پهنای 8 اینچی مشکل کمتر خواهد بود.
-
واقعا رینگ امریکن ریسینگ خیلی زیباست ، ولی ای کاش سایز 16 اونو خریداری کرده بودین به نظرم سایز 18 یه کم بزرگه چون گلگیر عقب نوا و بیوک از کامارو یا پونتیاک جای کمتری دارن :
سرعت 227 کیلومتر بر ساعت یک کادیلاک در بزرگراه صیاد شیرازی::n02:
-