ردپای منچستر 98 در سال 2013
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تقابل منچستر و رئال مادرید در مرحله یك هشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا اوج هیجان در این رقابتهاست، تقابلی كه نمایانگر جولان ستارهها خواهد بود. در سوی دیگر ماجرا مربیان این دو تیم قرار دارند كه بر هیجان این دیدار افزودهاند.
مورینیو و فرگوسن هر دو با اندیشههایی ویژه یك هدف مشترك دارند؛ پیروزی. فرگوسن در اولدترافورد آرامش خاطر بیشتری را تجربه خواهد كرد و شانس بیشتری برای پیروزی خواهد داشت.
در حالی كه بازنشستگی این مربی هر سال به تعویق میافتد، او در اندیشه تصاحب یك جام اروپایی دیگر است و برای رسیدن به این هدف اصلا به این اهمیت نمیدهد كه سهشنبه شب قرار است در اولدترافورد مقابل تیمی قرار بگیرد كه پرافتخارترین تیم اروپاست. او در گفتوگو با گاردین از حساسترین بازی مرحله یك هشتم نهایی میگوید.
در دیدار با رئال مادرید چقدر به تساوی یك ـ یك دور رفت فكر میكنید؟
فكر كردن بیش از اندازه به این موضوع چه اهمیتی دارد. ما اكنون در شرایط بسیار حساسی قرار داریم كه این شرایط ما را از گذشته جدا میكند. ما فقط باید به چیزی كه پیش رویمان است فكر كنیم. البته كتمان اینكه تا چه اندازه نگران هستیم درست نیست، چون این یك واقعیت است.
جنگ قدرت را كدام تیم میبرد؟
دیداری كه در اولدترافورد برگزار میشود، جنگ قدرت نیست. شرایط رئال و منچستر حساستر از آن است كه به فكر نشان دادن قدرتشان باشند. ما قدرتمند هستیم و این نیازی به ثابت كردن ندارد. قدرت ما در طول این دیدار به بهترین شكل به چشم میآید. هم رئال و هم منچستر قدرت خاص خود را دارند و در این میان تیمی كه برنده باشد نمیتواند مدعی شود نسبت به دیگری قدرت بیشتری دارد. با وجود اینكه میدانیم قدرت قابل ملاحظهای برای رویارویی با رئال داریم؛ اما نگرانیهای ما هر روز بیشتر میشود و این نگرانی كاملا طبیعی است.
در مورد خودتان چه چیزی بیشتر از همه شما را نگران میكند؛ رونالدو؟
رونالدو بخشی از رئال مادرید است اما همه آن نیست. او در بهترین دوران فوتبالی خود به سر میبرد. وقتی او منچستر را ترك كرد خیلی جوان بود و اصلا فكر نمیكردم بتواند در اسپانیا گلهای زیادی را به ثمر برساند. باور اینكه او در 179 بازی 182 گل برای این تیم زده خیلی سخت است. من به او افتخار میكنم چون احساسم این است كه او هنوز شاگرد من است. فكر نمیكنم هیچ بازیكن دیگری در دنیا بتواند مثل او باشد، البته در این میان مسی یك استثناست.
پس از پایان دیدار رفت درباره افزایش قدرت منچستر گفتید. منچستر كنونی را با ابتدای فصل 13-2012 مقایسه كردید و به این نتیجه رسیدید؟
خیر، بازه زمانی كه در نظر گرفتم طولانیتر از این بود. منچستر شباهتهای زیادی با منچستر سال 1998 دارد و این یعنی ما در اوج قدرت هستیم. ما دسامبر مقابل میدلزبورو متحمل شكست شدیم، اما با نادیده گرفتن آن شكست باید بگویم منچستر در اوج قدرت خود در فصل 13-2012 قرار دارد.
این خیلی خوب است كه نگاهی به گذشته بیندازیم و ارزیابی درستی از چیزی كه قبلا اتفاق افتاده داشته باشیم. قدرت و آمادگی بازیكنان منچستر نسبت به چند ماه قبل افزایش یافته و اصلا با ابتدای فصل قابل مقایسه نیست. منچستر هم اكنون در لیگ برتر نیز فاصله خود را با سایر تیمها بیشتر میكند كه نشانگر رد پای منچستر فصل 99-98 است.
مانچینی (سرمربی منچسترسیتی ) نظر دیگری دارد. او معتقد است كه منچستر با شانس بسیار بزرگی كه آن فصل به بهترین شكل از آن استفاده كرد، اكنون 12 امتیاز با تیم دوم جدول فاصله دارد؟
این نظر اوست و من نمیتوانم درباره این نظر چیزی بگویم. تنها عكسالعمل من میتواند این باشد كه بخندم.
درخشش دوباره «ولبك» در اولدترافورد برای شما قابل انتظار است؟
بله، او در بازی نخست بخوبی همه چیز را كنترل كرد. او خیلی جوان است و میتواند باز هم پیشرفت كند. در مورد ولبك باید به نكتهای اشاره كنم. او بسیار اسرارآمیز است، اما اشكال كارش این است كه خیلی زود خسته میشود. ولبك باید سختكوشتر از این حرفها باشد و زود خسته نشود. گلی كه به رئال زد دومین گل فصل او بود و به همین دلیل من بیشتر از اینها از او انتظار دارم. كنترل و مهار ولبك توسط بازیكنان حریف از سختترین وظایف ممكن در فوتبال است. او تمام فصل در حال پیشرفت است و من بسیار از او راضی هستم.
طی روزهای اخیر باز هم بحثهایی بین شما و مورینیو شكل گرفت. اختلاف شما فقط به خاطر حساسیتهای دیدار رئال و منچستر نیست، درست است؟
نه، این تفكر كه ما دو نفر با هم دشمن هستیم اصلا درست نیست. باید به این فكر كنید كه مورینیو رفتار ثابتی دارد و من تنها كسی نیستم كه او دوست دارد سر به سرش بگذارد. این كشمكشها نمیتواند بر توانایی ما تاثیر بگذارد. همه این مسائل به خاطر فوتبال است. مطمئن باشید در زندگی عادی، من و مورینیو میتوانستیم دوستان خوبی برای یكدیگر باشیم، اما الان اوضاع فرق میكند. مورینیو از هر فرصتی برای برهم زدن تمركز ما استفاده میكند.
حملات برخی از مطبوعات اسپانیایی به وین رونی چه دلیلی دارد؟
این هم بخشی از برنامهها برای برهم زدن تمركز ماست. نمیتوان از این اتفاقها جلوگیری كرد بخصوص وقتی پای تیمهایی همچون رئال مادرید و منچستر یونایتد در میان باشد. البته این نكته را هم نباید فراموش كرد كه در دیدار منچستر و رئال در لیگ قهرمانان اروپا این منچستریها بودند كه خویشتنداری بیشتری از خود نشان دادند. ما بیهوده تمركزمان را به هم نمیزنیم.
منچستری كه شبیه منچستر فصل 99-98 است، باید همانند آن تیم، قهرمانی غیرمنتظرهای در لیگ قهرمانان اروپا داشته باشد.
فكر كردن به گذشته هیچ ارزشی ندارد. چیزی كه در گذشته اتفاق افتاده دیگر تمام شده و لزوما قرار نیست در آینده هم تكرار شود. من فقط از شباهتهای منچستر این فصل با سال 98 گفتم. قدرت ما اكنون برای خودمان مشخص است، فقط باید به درستی از این قدرت استفاده كنیم تا به تیم پرافتخارتری در اروپا تبدیل شویم.