و این لینک هم از فرومی که 4 تا مثل من و شما دارن نظر میدن ( گفتم نظر بقیه رو هم ببینی ! )
کد:http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1580379
Printable View
و این لینک هم از فرومی که 4 تا مثل من و شما دارن نظر میدن ( گفتم نظر بقیه رو هم ببینی ! )
کد:http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1580379
ای بابا. چه تاپیکی شده. ما که از اینجا باید کوچ کنیم برویم پی کار خود.
ببنید سایتهای مختلف میان با تنظیمات مختلف و با اجرای بخش های مختلف بازی تست میذارند. سایت نامعتبر نداریم. تست غلط هم نداریم. اینها دیگه بچه که نیستند آخه !!
فقط چیزی که باعث دعوای دوستان شده اینه که طرفدارای NVIDIA به تستهایی تکیه میکنند که TMU خوب جواب میده مثلا استار کرفت و لاست پلنت 2 ، یا کدهای باید با شیدرهای پیچیده Complex اجرا بشه مثلا بازی مترو در رزولوشن پایین ،و طرفدارای ATI یا AMD هم به تعداد بالای SIMD تکیه میکنند که میتونه دستورات ساده رو با شیدرهای Simple به راحتی اجرا کنه مثلا بازی کرایسیس در رزولوشن فوق العاده بالا.
شما تو یه بازی خاص اگر فیلتر بافت رو بزاری رو 16x مثلا میبینی 560 10 درصد از 6950 هم قویتر شد ولی تو همون تست اگر فیلتر بافت AF رو بزارید 2 یا 4 (کاری که من همیشه در کنار تنظیم MipMap میکنم) متوجه میشی که 6950 10 درصد سریعتر از GTX 560 میشه. مثلا تو سیویلایزیشن با اون همه بافت یه کارتی که TMU کم داره بد بخت میشه. حالا شما هی بزن تو سر AMD. یا مثلا فارکرای رو ورداشتی با رزولوشن 4 مگ اجرا کردی یعد 16x آنتی الیاس دادی و AF هم صفر !!! بعد هی میگی چرا انویدیا داغونه ؟؟؟؟
شیدرهای پیچیده یا مثلا عمل پیچیده ی تسلا تو انویدیا بهتر جواب میده چون واحد های شیدر پیچیده ی اون بهتره ولی وقتی به دستورات ساده ی API دایرکت ایکس یا OpenGL میرسیم قطعا تعداد بالای شیدر در ای تی آی و مخصوصا واحدهای سایه زن ساده به کمک میان و سرعت رو بالا میبرند.
اصلا تو این صفحه خودتون دقت کنید:
مسخره بازی هم در نیارید که این سایتش کیه !!! کیه !!!! کییییییییهههههههههه!!! رزولوشن بالا به نفع ای تی آی هست. و روزولوشن پایین به نفع انویدیا. شیدرهای سنگین به نفع انویدیا هستش و برعکس. مثلا شیدر سنگین مثل چی ؟کد:http://www.anandtech.com/show/4135/nvidias-geforce-gtx-560-ti-upsetting-the-250-market/5
مثل همین دو عکس زیر:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تعداد پیکسل 25 درصد زیاد شده و 4 ایکس هم آنتی الیاسینگ داره با شیدر صورت میگیره ولی فریم ریت 6950 تکون نخورده. اما 560 افت شدیدی نشون داده. پس میبینید در جاهای خاص و تست های خاص برتری واقعا فرق میکنه.
به نظر من 560 با 150 مگ توان اورکلاک از 6950 10 درصد 40 مگ توان اور کردن بهتره.
تو رزولوشن 1.6 مگاپیکسل حدود 5 تا 10 درصد باید بهتر باشه و تو رزولوشن 4 مگ هم 10 تا 20 درصد ضعیفتره. امکان CUDA هم برای تبدیل فایل که تو 560 هست به نظر من و سایتهایی که بررسی کردند عالی بوده و از ای ام دی بهتره.
البته اصلا مهم نیست چون هر کی حرفه ای باشه میدونه که کیفیت تبدیل اینها در مقایسه با x264 خوب نیست و نباید استفاده کرد. در واقع من اگر انویدیا داشته باشم تیک CUDA رو تو کانرتورها برمیدارم.
3D vision انویدیا مثل Eyefinity ای ام دی خوب جا افتاده و هر دوش چیزای خوبی هست و البته کاربردش زیاد نیست چون توان کارت های موجود در حدی نیست که بخوایم به راحتی از این امکانات استفاده کنیم. خنک کاری 560 هم مثل 580 و 570 خوب طراحی شده و بهتر از 6950 هست البته 6990 هم یک سیستم جدید داره که باید کاراییش رو تو تست ها دید. فعلا ندیدم ولی ببینم باید تو سایت بزارم حتما.
خب آقا یک چیزی .... این جا کمی جوش خفنه. من هی چی گفتم الان و به مذاق طرفداران خوش نیامده به بزرگی خود ببخشید.
بیاید و بی خیال جنگ و جدل بشید و تستها رو لینک بدید ملت خودشون برن بخونند. توضیحاتی که میدید شبیه نتیجه گیری هست و این کار اصلا درست نیست. بزارین مردم میرن میخونن .... البته اگه نیاز باشه که سیستم بخرند.
:11::11::11:
تکراری شد .. ببخشید
برادر شما اینو میگی ! ولی هیچ وقت یه آدم عاقل نمیتونه باور کنه که توی یه بازی کارت GTX460 از 5970 بیشتر فریم بده ! ببخشید که تست هاتون یکم زیادی جالب هستن !
بعد به این فکر کردی چرا توی این تست 5970 توی تست دوم که رزولوشن و AA بیشتری داره فریم بیشتر داده ؟! ( اصلا با عقل جور در میاد ؟ )
بنچ مارک واقعی میخوای ؟ بیا :
این فقط نمونه هست نگی دروغ میگه خودت برو توی گوگل سرچ کن : gtx 460 benchmark
2 روز دیگه نیای بگی این پسره رفت یه تستی رو آورد که به نفع AMD باشه !
توی تست ها هم بدون AA هست هم با AA .
اینم تست های واقعی civilisation 5 که شما میگی شیدر هاش سنگین هستن ! :
حالا الان میای میگی سیستم های تست اینا فرق میکنه ! عزیزم بالاخره هر تست سیستم خودشو داره و تمام آمار های هر تست توسط یه سیستم انجام میشن ! خودت که میدونی ؟ خیلی راحت دروغ بودن این بنچ مارک شما معلوم میشه
من نفهمیدم شما چرا اینقدر دوست دارین بنچ مارک های دروغ بذارین؟ قبول دارم که طرفدار AMD هستم ولی الکی دفاع نمیکنم !
چند بار گفتم بازم میگم بنچ مارک هر کی رو قبول ندارین حداقل بنچ مارک های 3dmark و 3dmark vantage رو قبول داشته باشین
دوست من من یکی رو نگیر بزن. من زده خدایی هستم. !!! از نکته سنجی شما تشکر میکنم.نقل قول:
این که میگین بله غیر منطقیه و عجیب به نظر میاد! ببینید این تست در دو زمان مختلف و با دو نسخه ی مختلف درایور 10.10e , 11.1Hotfix صورت گرفته و همچین مسالی طبیعی هست تا حدی.
در واقع منظور من رو متوجه نشدید. من گفتم تو رزولوشن پایین که نیاز داریم دستورات پیچیده ی شیدر مثل سایه و دود و اینا محاسبه بشه ، شیدر کامپلکس بیشتر استفاده میشه و در نتیجه بخوام عدد بگم، هر 384 شیدر 560 استفاده میشه ولی ای تی آی مشکل پیدا میکنه چون از هر 5 شیدر یکیش شیدر کامپلکس هست و مثلا 6950 که فکر کنم 1400 تایی شیدر داشت تنها 280 شیدر در مقابل انویدیا رو میکنه و واسه همین کم میاره. البته اون ساده ها کلی کار میکنن باز هم وگرنه کلاک 800 مگاهرتز برای 280 شیدر(مثال دارم میگم دقیقش رو الان یادم نیست) در مقابل کلاک بالای 1.2 گیگاهرتز برای 384 شیدر مشخصه که خیلی ضعیف تره.
مزیت این شیدر ساده ها تو رزولوشن بالا باعث شده که ای تی آی جایی برای انویدیا باقی نذاره.
این مساله که شما میگی هم مثل ایرادی هست که به دوستان گرفتید. شما تو یه نمودار فقط کارتها ور مقایسه کن و برو بعدی. دو تا نمودار که همزمان نباشه و شرایط یکی نباشه بنده عمرا قبول نمیکنم.
هر سیستم و هر بازی یک بخش باتل نک Bottle Neck داره. مثلا همین تمدنها پردازنده ی متوسط به بالا میخواد و مافیا حتما پردازنده باید توپ باشه. تو مثلا Dragon Age این درخت ها و سایه و دودها رو ببینی و دقت کنی متوجه میشی پیکسل شیدرهای نسخه 2 و 3 بیشتر استفاده شده ولی مترو رو که اجرا کنی میبینی از نسخه ی 4 هم کلی استفاده کردند. حالا بسته ببه کارت گرافیک و نسخه ی درایور همه نتایج میتونه تغییر کنه.
همین نسخه ی 11.1 درایور ای تی آی تونست سرعت اجرای Call Of Duty Black Ops رو با برخی تنظیمات توسط 6900 تا 20 درصد بهتر کنه. مگه میشه درایور موثر نباشه ؟
انویدیا در نرم افزار و یک بخشش درایور تقریبا همیشه بهتر از ای ام دی عمل کرده و ای ام دی هم در قدرت پردازش بالا و حافظه ی خفن بهتر هستش.
بعد اصلا اینها به کنار !!!
شما میگی 560 بهتره یا 6950 ؟ تو رزولوشن 1.6 مگ بگو ؟ قضیه این سوال آخره. نتیجه گیری شما چیه ؟ :11:
آقا حرفاتو قبول دارم به اونا خیلی توجه نکرده بودم من . درسته باید درایور ها و سیستم های تست یکی باشن .نقل قول:
اگه بخوام از حرف شما نتیجه گیری کنم خب الان همه رزولوشن بالا رو میپسندن و معمولا کسی نمیاد یه گرافیک 5970 با مثلا مانیتور 17 اینچ بخره ! خب یارو که گیمر هستش حد اقل میاد یه 19 یا 20 ورمیداره که یعنی رزولوشن بالا ( بستگی به مانیتور داره اما در حالت عادی این سایز ها رزولوشن تقریبا بالایی حساب میشن دیگه )
پس بخوای حساب کنی کارتی بهتره که تو رزولوشن های بالاتر و AA های بیشتر کم نیاره . کسی دیگه نمیاد مثلا با 1440 در 900 بازی کنه ! حداقل میاد با 1680 در 1050 بازی میکنن . من نمیگم انویدیا هم شرکت بدیه ! ولی AMD خیلی مشتری مدار تره و قیمت هاش نسبت به performance کارت ها خیلی خوبن .
جواب سوال آخر رو بخوام بدم باید بگم بله 6950 توی اکثر جاها قویتر از 560 عمل میکنه و ممکنه بعضی جاها هم 560 رو دستش بزنه ولی من اکثر بنچ ها رو که نگاه کردم مخصوصا 3d mark 11 جناب 6950 کارش بهتر از 560 بوده . ما هم غلط بکنیم شما رو بزنیم!
ولی انگار جدیدا اومده معماری VLIW5 به VLIW4 تغییر داده که چیزی که من خوندم اگه درست باشه میگفت از هر 4 تا شیدر 2 تاش ساده هست و 2 تاش complex !
یه تحقیقی در این مورد بکنین زیاد نفهمیدم چی شد
توی هسته های fermi که از معماری VLIW5 استفاده میشد از هر 5 تا شیدر ، 2 تاش ALU بود 2 تاش FPU بود ( کمک پردازنده یا floating point unit ) و یکیش هم SFU یا همین complex shader processor بود جدیده رو نمیدونم دقیقا چطوره مطلبی پیدا نکردم شما پیدا کردین زحمت بکشین اینجا بذارین
در ضمن یه چیز دیگه . کاری که شما میکنی خیلی خوبه ( تخصصی کردن خفن ! ) من خودم راستشو بگم به خدا هیچی حالیم نیست ولی وقتی با 4 نفر مثل شما بحث میکنم خیلی چیزای بیشتری یاد میگیرم و دنبال مطالب و رفرنس ها میگردم که ببینم جریان چیه !
خدا شما بروبچ رو از بزرگی کم نکنه !
قدیم سر یه مساله ای بود که یکی از بچه ها میگفت شیدرهای ای تی آی بیخوده و ضعیفه و انویدیا شیدر کم داره ولی قویه و کلاکش زیاده و از این حرفا و من هم دیدم نتیجه ی تست بازیها این رو نمیگه و باید یه فرقی بین این و اون باشه. رفتم کلی گشتم و بالاخره دیدم بله این 5 تا شیدرش یکش اون جوریه و چند تاش جور دیگه هستش و حساب کتاب که کردم دیدم با عقل جور در میاد که تو رزولوشن پایین فلانی بهتر باشه و رزولوشن بالا هم فلانی ..
در این مورد هم وقت کنم سرچ میکنم ببینم دقیقا این 384 شیدر 560 و 1400 شیدر 6950 چه فرقی دارند. دوسان هم کمک کنند ترو توی قضیه رو در بیاریم خوفه.:11:
خب بحثش داغ شده بود من هم رفتم یک سری سرچیدم.
اولا انویدیا از TLP استفاده میکنه به معنی Thread Level Parallelisem که میشه موازی سازی در سطح ترد . یعنی ترد های پردازش رو موازی اجرا میکنه (واسه همینه که رو CUDA و کلا GPGPU باید سراغ انویدیا رفت فعلا)
ای ام دی از ILP یا Instruction Level Parallelism استفاده میکنه که میشه اجرای موازی دستورات. انویدیا میگرده دو تا ترد پیدا کنه که بده موتور گرافیکیش به شکل موازی هر دو رو اجرا کنه و ای ام دی هم دنبال دستورات مشابه هست که به صورت موازی اجرا کنه. خب این دو تا خیلی با هم فرق داره.
مثلا این ردیف بالا ببینید یه ترد کامل هست، یه 10 20 تا دستور توش داره. اون پایین سمت چپی RV770 از ATI هست که اومده از اون سمت راست سلسه دستورات شروع کرده اول قرمزه رو داده و بعد دیده به به 4 تا دستور آبی داریم همش رو یه جا داده پردازش بشه و به این ترتیب ادامه داده. هر جا دستور مشابه پشت سر هم اومده یه جا داده پردازش بشه.
سمت راستی که مال انویدیا GT200 هستش اومده کل ترد رو یه کله داده تو SP که پردازش بشه.
وقتی میریم تو کار GPGPU که مخفف General-purpose computing on graphics processing units هستش و برای استفاده ی کارت گرافیک در انجام محاسبات غیر گرافیکی استفاده میشه به یه کارت گرافیک نیاز داریم که تردها رو از سی پی یو بگیره و موازی اجرا کنه. مثلا قویترین ابررایانه ی جهان تو شهر تای جین چین الان 7 هزار تا واحد تسلا از انویدیا داره و فکر کنم 13 هزار تا سی پی یو. اون 7 هزار تا واحد تسلا به جای 50 هزار سی پی یوی اینتل کار میکنه !!!!!!!
تو زمینه ی موازی کار کردن انویدیا با این روشی که کار کرده بهتره ولی ای ام دی هم ول کن نیست و یه کارایی داره میکنه.
بگذریم ...
معماری قبلی که تا 6870 هم همون استفاده شده Very Long Instruction Word 5-way یا سری دستورات طولانی 5 راهه هست و نسخه ی جدید 4 راهه شده.
تو DirectX 9 قابلیت موازی کاری کمتر بوده روش 5 راهه بهتر جواب میداده ولی الان دوره ی موازی سازی شده. اون موقع شیدرها دو جور بود. Vertex Shader و Pixel Shader ولی تو DirectX 11 دیگه اون شیدر گوشه Vertex Shader استفاده ی چندانی نداره. معمولا هم بی کار میمونه. پس AMD یک حرکت زد و اون یکی رو خلاص کرد.
اصلا شیدر کارش چیه ؟
محاسبه ی ماتریس حاصلضرب داخلی (تو رشته های مهندسی میگیم Dot Product) رو با شیدر انجام میدن. یه اسکالر یا کمیت عددی هم تو این ضرب کنیم آخرش مختصات نقاط مختلف گرافیک و درجه ی نوری که دارن در میاد. مثلا یه نقطه رو زمینه. مختصاتش رو تو ماتریس تبدیل ضرب میکنیم که ببینیم این یارو که ما داریم به جاش تو بازی راه میریم الان اون نقطه رو کجا میبینیه. یه اسکالر هم ضرب میشه که ببینیم تو سایه هست یا روشنه و ....
باز هم بگذریم ...
VLMW4 تو معماری جدید استفاده شده و دیگه اون نسخه ی قدیمی رو نداریم. اون روش قدیمیه هر SP یا Shader Processor شامل 5 قسمت بود. یکی از اونها T unit بود که کارای سنگین رو انجام میداد. تو این نسخه ی جدید که در 6950 و 6970 استفاده شده 4 تا واحد داریم.
AMD نشست بررسی کرد دید تو بیشتر بازیها حدود 75 درصد Stream Processor هاش داره استفاده میشه و در واقع اون شیدر آخریه تقریبا تعطیل تشریف دارند.
این تصویر مال 6800 هست. 4 تا Arithmetic Logic Unit داریم، واحد منطق محاسباتی و 1 دونه Special Function Unit
که میگن SFU و یا گاهی میگن T unit یا واحد T که کارش اون محاسبات خفنهاست. اون 4 واحد ALU فرق فوکولن. W X Y Z هستند و نمیشه یکی فرض کرد.
این یکی تصویر هم مال 6900 هست که 1 واحد SFU و 3 تا ALU یکی شده و یه واحد ALU جدا هم داریم.
اولین مزیتش مخصوصا برای بازیهای جدیدتر که DirectX 10 , 11 دارند: خب حالا میشه موتور پردازنده ی گرافیکی را با تعداد بیشتری (یعنی 5/4 قبل) بسازن. اون شیدر خلاص شده این کارو ممکن کرده.
مثلا 6800 و 6900 رو کنار هم بزاریم میبینیم 6900 فشرده تر شده:
دومین مزیت اینه که وقتی 4 واحد داریم 4 تا صف دستور لازمه و فشار کاری پردازنده برای صف بندی کردن اینا کم تر میشه. در واقع قدرت موازی سازی رو AMD با این کارش برده بالاتر. برای صف بندی دیگه نیازی نیست تفاوتی بین واحدهای WXYZ و T قائل بشیم. همش شده یه جور ... این کار تو GPGPU هم موثره.
اصلا کلا گیر کار تو GPGPU اینه که سی پی یو ب اسرعت بسیار بالا ترد اجرا میکنه ، این چند هسته ای ها با سرعت بسیار بالا چند ترد هم اجرا میکنند ولی GPU میخواد به صورت موازی یه تعداد وحشتناک ترد رو پردازش کنه. شاید شنیدید موتور GigaThread انویدیا تو GPUهاش. اسمش گیگاترد هست چون تعداد بسیار زیادی ترد رو موازی اجرا. همین تفاوته سی پی یو و جی پی یو هست که مشکل ایجاد میکنه. چون پهنای باند شکاف PCI در اون حد نیست که راحت بشه دستورات رو به کارت گرافیک داد و نتیجه رو تحویل گرفت و .... و همین نقطه میشه جای حساس و ضعیف سیستم که روش هم خیلی دارن کار میکنن.
البته مشکلات هم داره مثلا این که تو یه سیکل کلاک قبلا میشد یه عمل Vertex Shader رو با یه Pixel Shader انجام داد ولی حالا دیگه با اون سرعت نمیشه. برای همین تو بازیهایی که از اون روش قدیمی استفاده میکنند دچار افت کارایی میشه. معایب دیگری هم داره ... دیگه باقیش رو خود بنگرید:
این آناند تچ هم در کنار بقیه سایتها خوفه ها ... علاقه مندان به تست سخت افزار این سایت هم مدنظر داشته باشید:11:کد:http://www.anandtech.com/show/4061/amds-radeon-hd-6970-radeon-hd-6950/4
یک نظر شخصی هم در آخر بدهم. اگر میخواستم الان کارت بخرم میدونید چی میخریدم ؟؟؟
چیزی که از 570 هم بهتر باشه .... یعنی 6950 !!!! میدونم تعجب میکنید. من گفتم 560 بهتر از 6950 هست ولی نگفتم 6950 آنلاک شده از 560 ضعیف تره که!! گفتم ؟ این خبر رو از منبع زیر ترجمه کردمی:
کد:http://www.pichgooshti.com/?p=4173#comment-637
از حدود 200 تا 250 کارت تست شده 1 دونه کلاب آنلاک نشده و 1 ام اس آی و 2 تا پاورکولر مشکل داشته ولی بقیه مخصوصا اون 147 تا ساپفایر همشون آنلاک شدند. من باشم میرم 6950 رو میخرم و آنلاکش میکنم. خودتون خوب میدونید که 6970 کمی کم مصرقتر و خنک تر از 570 هست و کاراییش کمی بهتره. تازه قیمتش خیلی خوب در میاد .... پیشنهاد میکنم اگه دوست دارید کارت گرافیک بخرید همین 6950 ساپفایر 1 گیگ رو بگیرید و صرفه جویی کنید.کد:http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/159