گیربکسهای اتوماتیک سری 700 ( بخش 13 )
با برداشتن یک گام به جلو،من توانستم این مدار سیمکشی را تدارک ببینم تا کلیه کنترلهای مورد نیاز در این سیمکشی با برق مثبت انجام شود ( منظور اینکه بجای قطع و وصل شدن برق منفی ، برق مثبت قطع و وصل خواهد شد)
و نتیجه آن تبدیل سوئیچ سلونوئید به حالت تک سیم و خود منفی ( دارای بدنه منفی ) و استفاده از سوئیچ خود منفی برای چراغ نشانگر وضعیت قفل مبدل گشتاور، و کنترل وضعیت این نشانگر است.
اگر این فرم سیمکشی به درستی کار بکند، تصور میکنم که چراغ نشانگر مورد نظر کارکرد مفیدتری خواهد داشت، البته به فرض آنکه درک من از وضعیت کار کردن سوئیچ مربوط به این چراغ درست باشد، و اگر نه، بنابراین نمودار قبلی سیمکشی تاکنون بهترین فرم آن بوده است.
در این طرح جدید یک به روز رسانی انجام دادم که در آن با نصب یک سوئیچ برای وضعیت خلاء زیاد، این امکان وجود داشته باشد تا قفل مبدل گشتاور در این حالت فعال باقی بماند، همانند زمان استفاده از وضعیت ترمز موتور برای کم کردن سرعت در مواقع خاص ( با توجه به نوع سوئیچ نصب شده در داشبرد که سه حالته است { وسط خاموش و چپ و راست روشن} که برای دو وضعیت متفاوت قفل مبدل گشتاور در نظر گرفته شده، قفل مبدل گشتاور میتواند به دلخواه هم در تمامی دنده ها و یا فقط در وضعیت دنده 4 اوردرایو فعال شود و این نشان میدهد که قفل مبدل گشتاور ، به شرط وجود مقدار کافی فشار روغن هیدرولیک و مکش موتور برای سوئیچهای خلاء توانایی کارکرد در سرعتهای کمتر را دارد)
برای این که مقداری هماهنگی بیشتر در این طرح وجود داشته باشد، مورد اضافه شده دیگر اتصال سوئیچ خلاء مابین مدار برق مثبت سوئیچ ترمز و سوئیچ تغذیه برق اصلی که در داشبرد نصب شده، می باشد.
این سوئیچ به منیفولد هوا متصل شده ( سوئیچ خلاء دیگر با لوله به مبداء دیگری از خلاء و مکش هوا وصل شده است) و برای وضعیت خلاء زیاد مناسب است، و با این فرم طرح جدید نیازی به سیمکشی بیشتر نیست.
اگر تصمیم به سیمکشی مجزا در محوطه موتور برای این سوئیچ داشتید، به یک سیم سوم نیاز دارید که مستقیم به سوئیچ وکیوم جدید برود و دو سوئیچ وکیوم می توانند بطور مشترک با یک سیم برای برگشت به این سوئیچ استفاده شود.
سیمکشی که در طرح بالا نشان داده شده به راحتی قابل اجرا بوده و قبلا آزمایش شده است.
و در نهایت با توجه به اینکه نیاز بود تا این سیمکشی های شبکه مانند، کمی مرتب شده و از حالت درهم بودن در بیاید، این فرم سیمکشی را طرح کردم تا قبل از به اجرا گذاشتن آن آماده شده باشد.
من سعی کردم این طرح سیمکشی را با وضعیت سیمکشی خودرو بطوری هماهنگ کنم و با ایجاد اتصالات محکم و نشان دادن آنها در طرح سعی کنم تا آسانتر قابل درک و تفهیم باشد و بتوان متوجه شد که سیمکشی در ابتدا از کجا آغاز شده و در نهایت به چه فرمی ختم خواهد شد.
در پی این مسئله یک کانکتور محکم در سمت داخل فضای موتور و همینطور بخش داخل اتاق ، بعد از سوئیچ نصب شده بر روی داشبرد ، قرار دادم تا این مجموعه سیمکشی به خوبی با یکدیگر متصل شوند.
اگر من میتوانستم از اول فرم مناسب سیمکشی دلخواه خود را تشخیص دهم نیازی به اتصالات اضافه و سیمکشی های فرعی وجود نداشت، اما از جهتی وجود این نوع اتصالات باعث می شود تا کار من راحتتر شود و در مواقع ضروری مانند خرابی و صدمه دیدن مدار سیمکشی بتوانم بخشهای مختلف را بطور جداگانه بازرسی کنم.
همچنین بعد از اتمام سیمکشی و چند دور رانندگی مختصر در اطراف محل کار،متوجه شدم که چراغ نشانگر وضعیت قفل مبدل گشتاور آنگونه که تصور می کردم کار نمی کند ( احتمالا بخاطر وجود دو حالت مختلف " قفل شدن در تمامی دنده ها " و " قفل شدن فقط در دنده 4 اوردرایو" که توسط سوئیچ سه حالته کنترل کننده قفل مبدل گشتاور در داشبرد نصب شده، این مشکل بوجود آمده که با مجزا کردن برق منفی این لامپ مشکل حل شده )
برای اینکه این چراغ نشانگر با وضعیت دقیقتری کار کند، یک سیم منفی از بدنه به منفی لامپ نشانگر وصل کردم ( در طرح قبلی سیم منفی از سوئیچ فشاری داخل گیربکس به این لامپ متصل بود که ظاهرا کم و زیاد شدن مقدار فشار روغن در حالات مختلف بر روی روشن و خاموش بودن لامپ تاثیر منفی می گذاشت ) و سیم برق مثبت آن را از پایه سوئیچ کنترل در داشبرد که برای قفل مبدل گشتاور در تمام دنده ها قرار دارد گرفتم.
این باعث می شود تا برق زمان اتصال به سلونوئید نصب شده در داخل گیربکس و عمل کردن آن ، به چراغ نشانگر نیز برسد و همزمان هر دو دارای یک مدار مشترک باشند، و در واقع عملکرد سلونوئید برای قفل مبدل گشتاور همراه با روشن شدن همزمان چراغ نشانگر وضعیت قفل مبدل گشتاور خواهد بود.
برای سوئیچ فشاری دنده 4 نیز باید این بخش سیمکشی تغییر مختصری داشته باشد.
در اینجا تصاویر سیمکشی نهایی که انجام دادم را می توانید ببینید.
در اینجا اتصالات گوناگون سیمکشی مورد استفاده من در گیربکس TH700R4 دیده می شود.
در ادامه لیستی تهیه کرده ام که کلیه قطعات و بخشهای مورد نیاز برای تعویض گیربکس و موارد جانبی آن را با شماره های شناسایی و محل پیدا کردن قطعه بطور کامل توضیح داده است و در مورد کانکتورها نیز در آنجا میتوانید اطلاعات بیشتری بدست آورید.
( این لیست در بخشهای بعدی توضیح داده خواهد شد)
ادامه دارد
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]