برسد به دست مهران مدیری!!
آقای مدیری عزیز، کپیرایت دو روی سکه دارد. گویا این "جان من، جان من" گفتنهای شما جواب داد. شکر. بالاخره باید از جایی شروع میشد. نفوذ کلام شما بیشتر از نامجو و مهرجویی و خیلیهای دیگر بود. تا اینجایش همه راضی هستیم. اما ما هم از شما توقعی داریم آخر! دیشب تیتراژ سریال شما را دیدیم. اولش "امشب شب مهتابه" خواندید. انصافاً هم خوب خواندید. اما هیچکجا ندیدیم اسمی از "علیاکبر شیدا" برده باشید. اسم به گوشتان آشنا نیست؟ خالق تصنیف "امشب شب مهتابه"؟ همان تصنیفی که خواندید؟ آقای مدیری عزیز، کپیرایت از همین جاها شروع میشود. کار اساسی این است. وگرنه "جان من و مرگ من و قربان گردم" فقط برههای جواب میدهد.
.....
پینوشت: باید این توضیح را اضافه کنم که منظور من به رسمیت شناختن خالق اثر است. حتی اگر ایران تابع قانون کپیرایت بود، به احتمال قوی این تصنیف مشمول مرور زمان شدهبود و حقوق مادی به آن تعلق نمیگرفت. اما این دلیل نمیشود که ما نامی از خالق اثر نبریم. کپیرایت شامل حقوق مادی و معنوی است. حقوق مادی ممکن است مشمول مرور زمان شود، اما چنین چیزی در مورد حقوق معنوی مصداق ندارد. در این مورد خاص، نام بردن از آهنگساز حداقل این فایده را دارد که اسم شیدا به گوش عدهای میخورد. یا میفهمند تصنیفی که سالها خواندهاند و شنیدهاند ساخته چه کسی است.