......................
Printable View
......................
............
درود جناب آقای camaro lt ممنون از راهنمایی شما ،خیالم را از بابت تعویضی بودن موتور راحت کردید حالا با خیال آسوده میخواهم برم سراغ پولی
کارهای ماشین را خودم میخواهم انجام بدم البته با کمک و راهنمایی های شما بزرگواران ، رفتم تراشکاری اندازه داخلی پولی و اون سه تا پیچ را گرفت یه پولی کش (همانی که عکسش را قرار دادید) بسازه ، فردا پس فردا تحویل میده یه سوال داشتم پروانه هم جلوی پولی را گرفته اگه بازش کنم بالانسش بهم میخوره ؟ یا موردی نداره.سپاس گذارم.
متشکرم آقا محمد گرامی،
چیزی که مشخص هست، حساسیت زیاد گیربکسهای اتوماتیک به نحوه استفاده و فرم نگهداری از آنهاست و مسلما تعمیرات هم نقش زیادی در سالم ماندن این مدل گیربکسها داره، و در مورد گیربکسهای اتومبیلهای داخلی ( ساخت ایران) من هم تابحال ندیدم که کسی واقعا از آنها راضی باشه و ضعف زیادی در خدمات بعد از فروش و تعمیرات برای این مدل خودروها وجود داره و بخاطر همین استقبال خوبی از اونها نشده.
این قضیه برای خودروهای آمریکایی در سالهای اول ورود به بازار ایران هم وجود داشت چون مکانیکها آشنایی زیادی با نحوه تعمیرات و نگهداری اونها نداشتن و مشتری هم برای اجتناب از دردسرهای تعمیر سعی میکرد از مدلهای دستی بیشتر استفاده بکنه تا اینکه کم کم با ایجاد مهارت بیشتر ، وضعیت تعمیرات هم بهبود پیدا کرد.
در مورد گیربکسهای سری 700 من هم فعلا برنامه ای ندارم، و باید اطلاعات کاملتر و دقیقتری بدست بیارم تا بتونم تصمیم بگیرم( با توجه به امکانات موجود در ایران).
جناب as5778
خوشحالم که توانستم کمکی بکنم.
در مورد ساخت پولی کش، حتما به سازنده نشان بدید که چه شکلی قرار هست باشه ( با نشان دادن عکسها) و البته اگر به مکانیکها هم مراجعه کنید ممکنه بتونن یکی بسازند ( احتمالات خودشان داشته باشن)
برای باز کردن باید پروانه هم باز بشه، و البته باز کردن پروانه هیچ مشکلی در بالانس آن بوجود نخواهد آورد، مگر اینکه ضربه و فشار زیادی به این قطعه وارد کنید که باعث کج شدن یا شکستن پروانه بشه.
////////////////////////
جشن تولید 500 میلیون خودرو توسط جنرال موتورز
جنرال موتور بزرگترین خودرو ساز جهان،دیروز دوشنبه ،تولید 500 میلیون خودرو را که از بدو تاسیس شرکت در سال 1908 میلادی آغاز شد را جشن گرفت، و به همین خاطر تخفیف ویژه ای برای برخی از مشتریان در نظر گرفت.
این شرکت همچنان در حال گسترش شرکت و سرمایه گذاری در ارائه مدلهای جدید و تاسیس خط تولید در سایر نقاط دنیا برای سالهای آتی است .
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با سلام
از کیفیت سیستم تعلیق چرخ عقب ماشین ناراضی بودم. با راهنمایی های استاد علی در صفحات قبل کمک ها را باز کردم ، زرد رنگ بودند و شاید اصلی، کنده کاری ساخت آمریکا را هم داشتند.یکی شون که یه قطعه فلزی شناور داخلش بود و صدا میداد/ اگر فشرده ش میکردم خیلی دیر و ارام آرام باز میشد دیگری هم سفت و بعد از کمی، آرام باز میشد.
به یه مکانیک غیر شورلتی که دوستمه نشانشان دادم گغت باید عوض بشن. زنگ زدم مجید حدادی که با یه جستجوی اینترنتی راحت پیدا میشه ، گفت اصلی 230، کارکرده ی اصلی خوب 100 و جنس غیر اصلی 160 و بدون تخفیف. منم سغارش جنس اصلی را دادم و پولو واریز کردم. با اتوبوس فرستادشان، 36 تومن هم کرایه حملشان شدن جمعا 266.
مشکی رنگ بودند مارک AC DELCO و ظاهرشان اصلا به اصلی نمی خورد،نصبشان کردم ماشین بهتر شد.
زردهای قبلی را هم نگه داشتم شاید تعمیر بشن. راستی تعمیر نمیشن؟؟؟
راستی دف من وقتی در حال حرکت پام روی پدال گازه صدا میده و وقتی پا را بر میدارم صدا قطع میشه.
دو سوال: آیا کمک فنرهای غقب تعمیر میشن؟ چون دوتا آمریکایی اصل دارم که دوس دارم تا هر وقت نگه شون دارم.
این دف کم بجز تعویض راهی نداره؟ تعمیری؟ تنظیمی؟
در گذشته کمک فنرهای جلو پیکان قابل تعمیر بود چون وسائل یدکی داخل کمک فنر در بازار پیدا میشد که البته تعمیر هم گاهی درست از آب در نمیامد و هزینه ها به هدر میرفت، اما در حال حاضر متاسفانه کمک فنر قطعه ای هست که قابل تعمیر نیست. در واقع با وسائلی که ما در اختیار داریم ، تعمیر کمک فنر امکان نداره و باید نمونه سالم استفاده کنید.
در مورد دیفرانسیل هم باید دلیل صدا پیدا بشه چون ممکنه بفرض بلبرینگهای هوزینگ خراب شده باشه یا کیفیت روغن کم شده و نیاز به تعویض داشته باشه و در نهایت ایراد در گراندویل و یا پنیون که هرکدام راهکار مخصوص خودش را داره و مبحثی مفصل و مجزا است...
توصیه میکنم درب اون را باز کنید و وضعیت روغن و بخشهای داخلی را بطور ابتدایی چک کنید.
امروز بطور اتفاقی متوجه شدم که قدرت پرتاب فن کولر پرایدهای مدل 111 و 132 بسیار بیشتر از مدلهای معمولی هست و احتمالا بخاطر قدرت بیشتر فن باشه، در فکر هستم اگر امکان داشته باشه از فن کولر و بخاری این مدل پراید برای شورلت استفاده بکنم تا بازدهی کولر بیشتر بشه،
باید نمونه ای پیدا کنم و با مقایسه ابعاد و اندازه ها، و بخصوص فرم پروانه و جهت چرخش نسبت به نمونه آمریکایی، ببینم آیا امکان استفاده و نصب وجود داره یا خیر؟
با استفاده از تصاویر موجود در نت تا حدی متوجه قضیه شدم و فکر میکنم انجام پذیر باشه،
نتایج جستجو و بررسی بعدا مفصل توضیح داده خواهد شد
گیربکسهای اتوماتیک سری 700 ( بخش 2 )
تفاوت در ابعاد و اندازه ها
مسلما شما میتوانید بوسیله ضربه و خم و راست کردن و جوشکاری، قطعات مختلف فلزی را در کنار یکدیگر نصب کنید، اما این فقط یک کار اضافه است در مقام مقایسه با نصب قطعات بوسیله پیچ و مهره در محل مورد نظری که برایش در نظر گرفته شده.
در هر برنامه تعویض گیربکس، شما نیازمند دانستن ابعاد و اندازهای مختلف گیربکس هستید، مانند اندازه طول پوسته اصلی گیربکس و گلدانی انتهای آن ،محل نصب دسته گیربکس نسبت به گلدانی انتهایی و روش و الگوی سوار کردن گیربکس در محل سوار شدن.
اینها همه تعیین کننده انتخاب نوع گیربکسی است که قصد دارید روی اتومبیل نصب کنید، و اصلاحاتی که برای انجام کار به بهترین نحو لازم است.
در ادامه نموداری از ابعاد و اندازه های چند گیربکس اتوماتیک گوناگون نشان داده شده که از اینترنت بدست آوردم، اما اگر نمونه گیربکس مورد نظر شما در این جدول وجود ندارد، نگران نباشید چون با کمی جستجو در اینترنت میتوانید بدون مشکل ابعاد مورد نظر آنرا پیدا کنید.
در شکل زیر ابعاد و اندازه ها معرفی شده است، توجه داشته باشید که تمامی مقیاسها به اینچ میباشد.شاخص A طول کلی گیربکس است به همراه طول گلدانی انتهای گیربکس که در مدلهای مختلف استفاده میشود
شاخص B طول پوسته اصلی گیربکس است
شاخص C مربوط به اندازه طول از لبه گلدانی گیربکس تا مرکز دسته گیربکس است. توجه داشته باشید که دسته گیربکس گاها بخشی از گلدانی انتهای گیربکس محسوب میشود، اما در این تصویر به عنوان بخشی از طول پوسته اصلی گیربکس نشان داده شده است، و این به آن معنا است که گاهی ابعاد شاخص C بزرگتر از اندازه های شاخص B می باشد.
شاخص D مربوط به فاصله مرکز دو پیچ پایه گیربکس است و به نوعی مقدار پهنای دسته گیربکس را نشان میدهد.
شاخص E اندازه پهنای گیربکس در قسمت گلدانی گیربکس را نشان میدهد که در کنار اندازه های شاخص B تقریبا به شما کمک میکند تا ابعاد گیربکسهای مختلف را بدست آورید.
من قبلا گیربکس TH700R4/4L60 را انتخاب کردم،اما حال میخواهیم ببینیم کدامیک از دیگر انواع این گیربکسها میتواند بواسطه اندازه هایی که دارد برای پروژه جایگزینی مناسب باشد؟
گیربکس استاندارد نصب شده بر روی خودروی من ( جمس سابربن 1976) TH400 که شفت خروجی آن از نوع کوتاه هست و ابعاد آن را در جدول مشاهده می کنید ( A28 / B 24 / C 26 )
اجازه دهید در اولین مرحله طول کلی گیربکس و طول پوسته آنرا مقایسه کنیم چون این اندازه تاثیر زیادی در فضای مورد نیاز برای شفت خروجی، و جای گیری کل گیربکس در تونل گیربکس دارد. ( تونل گیربکس بخش دارای انحنا در کف اتاق خودرو است که فضای کافی برای نصب گیربکس را فراهم میکند)
در این قسمت اندازه نهایی طول گیربکس مورد استفاده من، با توجه به اینکه از چه نوع گلدانی انتهای گیربکس استفاده بکنم، بطور تقریبی 2 ممیز 1/8 اینچ تا 2 ممیز 3/8 اینچ متفاوت خواهد بود، و این نیازمند به کوتاه کردن تقریبی بخشی از شافت خروجی است، و میدانم که برای رسیدن به نتیجه دلخواه زیاد فرقی نمیکند که چه مقدار هزینه برای این بخش صرف کنم.
در مورد قسمت فضای تونل گیربکس، نمونه TH700R4/4L60 دقیقا به مقدار 15/16 اینچ از مدل TH400 کوتاهتر است و دقیقا همان مقدار پهنا را در بخش گلدانی جلو دارند و این به آن معنا است که گیربکس جدید میتواند به راحتی و بدون هیچ دستکاری بزرگ و قابل ملاحظه ای در جای خود سوار شود و تمامی این موارد خبر خوبی محسوب میشود و نشان میدهد که مشکل چندان بزرگی وجود ندارد که بخواهم آنرا حل کنم.
اگر قصد استفاده از مدل 4L80E را داشتم،وضعیت میتوانست برعکس باشد. پوسته گیربکس مدل بالاتر 4L80E به اندازه 1 ممیز 11/16 اینچ بزرگتر از TH400 است، بنابراین بطور واضح نیاز به مقداری چکش کاری در بخش تونل گیربکس وجود خواهد داشت تا امکان نصب آن باشد.
با توجه به اینکه گیربکسهای اصلی و فرعی در شاخص اندازه های حداقل و حداکثر طول متفاوت هستند، مقداری تغییر در اندازه های شفت خروجی میتواند وجود داشته باشد.
انتخاب محل نصب دسته گیربکس ارتباط زیادی با گلدانی دارد. این مقدار فاصله اهمیت زیادی دارد، زیرا پل گیربکس است که عقب آن را بالا نگه میدارد. ( به تیر عرضی که دسته گیربکس بر روی آن سوار میشود اصطلاحا " پل " یا " رام " گیربکس گفته میشود)
جابجایی دسته گیربکس در یک محل جدید از شاسی میتواند مشکل باشد،و ساخت یک قطعه متناسب اصلی برای استفاده در سوراخهای محل سوار کردن دسته گیربکس، وقت گیر ، پر هزینه و یا هردوی این موارد است.
بطور معمول دسته گیربکس در TH700R4/4L60 بطور کامل 4 ممیز 7/16 اینچ نسبت به گیربکس TH400 به موتور نزدیکتر است. همچنین 2 ممیز 1/8 اینچ بیشتر به سمت عقب متمایل است تا دسته گیربکس در مدل TH350، بنابراین هیچ دسته گیربکس ساخت کارخانه ای در این بخش قابل استفاده نیست.
محل سوار کردن معمول دسته گیربکس درTH700R4/4L60 بین این دو نقطه نصب قرار دارد که با استفاده از قطعات اصلی خودش امکان نصب وجود دارد.
یکی دیگر از جزئیات مهم که باید به آن توجه کرد، محل اصلی نصب دسته گیربکس در TH700R4/4L60بر خلاف مدل TH400 در هوزینگ انتهایی ( گلدانی انتهای گیربکس) قرار ندارد و باید در مورد آن برنامه ای داشته باشم.
آن محل مانند مدل TH350 در پوسته اصلی گیربکس قرار دارد، به ابعاد TH700R4/4L60 در شاخص C که اندازه 22ممیز 1/2 اینچ که در جدول 7/8 اینچ کوتاهتر از شاخص B به اندازه 23 ممیز 3/8 اینچ است توجه داشته باشید.
در اینجا تعدادی عکس وجود دارد که به خوبی این تفاوتها را نشان میدهد. دو تصویر اول مربوط به گیربکس TH700R4/4L60 میباشد که اگر با دقت به آنها نگاه کنید در بخش گلدانی انتهای گیربکس و محل سوار شدن دسته گیربکس تفاوتهایی می بینید.
در 5 تصویر بعدی گیربکس TH700R4/4L60 دست دوم را می بینید که برای پروژه تعویض خریداری کردم، با یک گلدانی انتهای گیربکس که محل دسته گیربکس بر روی آن مشخص است و رام گیربکس و مقداری از میل گاردان و سیم کیلومتر نیز هنوز بر روی آن بصورت نصب شده وجود دارد. این تصاویر کاملا میتواند فرم و اندازه های طول و عرض و ابعاد گیربکس را به شما نشان دهد.
در 4 تصویر دیگر نمای دقیقتری از دسته گیربکس نصب شده بر روی پوسته گیربکس دیده میشود. در اولین تصویر که از زیر گرفته شده، دسته گیربکس نصب شده بر روی گلدانی دیده میشود و در ادامه بعد از تمیز کردن گیربکس و انتقال به کارگاه، عکسهای دیگری برای داشتن دید بهتر به این بخش گرفتم.
توصیه نهایی من این است که اگر تصمیم به استفاده از آداپتور برای سوار کردن گیربکس بر روی یک مدل موتور متفاوت شورلت گرفتید، قبل از هر چیز از تمام ابعاد و اندازه های مورد نیاز در رابطه با قطعات جانبی اطمینان پیدا کنید، زیرا آداپتور با داشتن مقداری ضخامت ، تغییراتی در اندازه طولی بوجود خواهد آورد و به همان نسبت فاصله نقاط نصب دسته و رام گیربکس به سمت عقب متمایل خواهد شد، و البته احتمالا نیازمند تغییراتی در تونل گیربکس و میل گاردان نیز خواهد بود.
بنابراین همچنان توصیه میکنم تا اندازه ها را با هر تغییری دوباره چک کنید و از نصب شدن تمام بخشها بصورت کاملا مناسب و اتصال پیچ و مهره ها با یکدیگر بدون هیچ اشکالی، اطمینان یابید.
ادامه دارد
سلام به همه
علی اقا واقعا" عالی و کامل بود، مثل همیشه استفاده کردیم، خواستم بابت مطلبی که در مورد گیربکس نوشتین تشکر کنم و البته یک سوال هم بپرسم:
علت روغن ریزی از زیر جعبه فرمون چیه؟ دقیقا" از پیچ بزرگ زیریش روغن هیدرولیک میچکه، راه تعمیرش چیه؟