سلامنقل قول:
فقط یه نکته بگم که تو این اتوبان از لاین سوم کم تر حرکت کنین. ماشین هایی که با سرعت غیر مجاز حرکت میکنن با چراغ دادن و بوق زدن دیوونه تون میکنن.. اصن کار هم ندارن که سمت راستت ماشینی هس یا نه:n25:
سفرتون بخیر
Printable View
سلامنقل قول:
فقط یه نکته بگم که تو این اتوبان از لاین سوم کم تر حرکت کنین. ماشین هایی که با سرعت غیر مجاز حرکت میکنن با چراغ دادن و بوق زدن دیوونه تون میکنن.. اصن کار هم ندارن که سمت راستت ماشینی هس یا نه:n25:
سفرتون بخیر
سلام دوست عزیزنقل قول:
ممنون از راهنمایتون بنظرتون اگه شنبه و یکشنبه برم ترافیک آزادگان و اتوبان خلیج فارس کمتره یا جمعه هو بهتره بازم ممنون دعاگو ی شما نسرین
- - - Updated - - -
سلام دوست عزیزنقل قول:
ممنون از راهنمایتون بنظرتون اگه شنبه و یکشنبه برم ترافیک آزادگان و اتوبان خلیج فارس کمتره یا جمعه هو بهتره بازم ممنون دعاگو ی شما نسرین
- - - Updated - - -
سلام دوست عزیزنقل قول:
- - - Updated - - -
سلام دوست عزیزنقل قول:
- - - Updated - - -
سلام دوست عزیزنقل قول:
سلامنقل قول:
راستش در این زمینه تجربه ای ندارم و دوستان بهتر میتونن راهنماییتون کنن. البته خیلی بستگی به ساعتش داره. طبق قاعده کلی راه های خروجی شهر در روزهای تعطیل شلوغ تره.
سلام دوستان همیشه برای من این سوال بوده که همه رانندگان حرفه ای یک روز اولین روز رانندگیشون در اتوبان بوده چرا وقتی می خوانند به یک راننده تازه کار اولین چیزی میگنن اینه که اگر تجربه رانندگی در جاده را نداری باید با یک راننده حرفه ای همراه بشی . اگر کسی بخواد تنهایی بره تو جاده و کسی را نداشته باشه همراش باشه فکر میکنید چی باید بهش بگیم .؟
میتونه بره.... بستگی به جرات خود شخص داره.... ولی رانندگی در جاده فرق میکنه....نقل قول:
سلام دوستان همیشه برای من این سوال بوده که همه رانندگان حرفه ای یک روز اولین روز رانندگیشون در اتوبان بوده چرا وقتی می خوانند به یک راننده تازه کار اولین چیزی میگنن اینه که اگر تجربه رانندگی در جاده را نداری باید با یک راننده حرفه ای همراه بشی . اگر کسی بخواد تنهایی بره تو جاده و کسی را نداشته باشه همراش باشه فکر میکنید چی باید بهش بگیم .؟
مسئلهی اول تاکسی ها هستن... این ماشینا چون مسیر مربوطه رو چشم بسته میتونن برن و بیان(یا فکر میکنن اینجوریه) معمولا همینجوری گاز میدن... کافیه یه جا ۱ صدم کیلومتر کندتر از چیزی که انتظار دارن بری، جوری میگیرن روت و بوق میزنن که اشکت دراد... ضمن اینکه خیلی ناجوانمردانه اگر موقع سبقت گرفتن و اینا مشکلی پیش بیاد، میکشن رو شما و اگر اینکاره نباشید از جاده میافتید بیرون....
کامیون ها مسئلهی بعدی هستن!! :) اینکه چقد بهشون نزدیک بشید، کی پشتشون بمونید و کی فرار بکنید و کی فاصله بگیرید و امثالهم مهمه... چرا؟ چون فک کنین یه ولوا داره ۹۰ تا میره(باورتون بشه یا نشه سرعت زیادیه براش گاهی! ) باید مواظب فاصلتون باهاش وقتی ازش سبقت میگیرد یا ازتون سبقت میگیره باشید... ممکنه از جلو ماشین بیاد و سریع برگرده تو مسیر و شما پشتش گیر کنین!! :)))
بعدش، پدیدهای هست که بهش میگیم اتوبوسی روندن برخی رانندگان ماشین های سنگین!!!!بدترین تجربهی شخصی شخص خودم بوده این مسئله و البته لذت بخش ترینشون.... من با یه ماک تجربهاش کردم....
جریان اتوبوسی روندن اینه که سپرشون رو میچسبونن به سپرتون و جوری میشه که میترسی حتی به ترمز نگاه کنی!!فقط گاز میدی که فرار کنی... تو اینجور شرایطی یکی از دوستان تعریف میکرد که سپرش رو چسبوده به یه پرشیا و طرف سریع به سمت کنار جاده فرار کرده و رفته تو خاکی و کلا پرت شده بیرون!! :))) (خنده نداره ولی شکلک خنده رو گذاشتم...)
برخی تکنیک های رانندگی شهری تو جاده توسط ماشین های بزرگتر یا راننده های حرفهای تر انجام میشه مثل بوس کردن و ...! :n04: که باز رانندهی تازه کار رو میترسونه...
کل مسئله اش به نظرم همینه... این چیزا، و اینکه کی دنده بدی و کی ندی( چون معمولا تو جاده رو دنده ۵ی یا نهایت دنده ۴) و اینکه خوابت نبره و یا گول نخوری و اینا هست....
جادههای غرب کشور، بر خلاف برخی نقاط شرقی و مرکزی، اصلا اتوبان های ۷-۸ بانده نیست!! دو تا بانده که باند مقابل یه کامیون سنگین با کلی بار ول کرده و داره میاد!!!! و شما باید مدام در حال فرار باشی اونم تو پیچ و خم های عجیب و غریب....
تو سربالایی ها اگر بلد نباشی درست دنده بدی، پدر ماشین و گیربکسش و صفحه کلاجش در میاد....
کلش همینه و عرض کردم که برای اینه که شما سفر راحت تری داشته باشی و اجباری نیست که راننده همراهتون باشه.... (مسئلهی خسته شدن سریع تر هم هست برای رانندهی تازه کار چون معمولا خشک رانندگی میکنن....)
(نظر شخصی بود همش)
دوست عزیز جناب senaps شما خیلی حرفه ای هستی خیلی از نوشتتون استفاده کردم به نظر شما برای شروع برم اتوبان قم با سرعت 80 خیلی هم احتیاط کنم البته من چون می خوام مادرم را ببرم زیارت نمی خوام اون تو چهره من ترس را ببینه دوست دارم که یکی بهم بگه برو نترس شما خودتون این وانت آبیا را می بینید که چطور یواش و بی کله تو خط وسط و کنار میرونند . و عین خیالشون نیست چرا من نتونم رانندگی کنم تو جاده به نظر شما من مثل اوناهم نیستم . به هر حال خیلی کمکم کردید . راستی اگر تعمیر کار خوب ال نود هن سراغ داشتید بهم بگید . دعاگوی شما
قربان شما...
والا من حرفهای نیستم و ادعام هم نمیشه!!
صرفا افتخار میکنم که بیش از ۵۰ هزار کیلومتر توی جاده های غرب مملکت رانندگی کردم برا مسافرت های مختلف از سال ۹۰ که گواهینامه گرفتم و تا حالا حتی یه بار تصادف نداشتم....
شاید چند بار اتفاقاتی افتاده باشه ولی همه جزئی و بر اثر چیزی بوده که از کنترل من خارج بوده....
شما هم از قم لزومی نداره بترسی....
کمربند رو ببند، درست رانندگی کن، به اینه دید داشته باش و کاری هم به کار کسی نداشته باش...
همینکه با کسی مسابقه ندی و جو گیر نشی و بعد از سبقت بیای سمت راست که لاین باز باشه واسه ملت، قطعا هیچ مشکلی پیش نمیاد...
عرض کردم، این حرفا و مسائل صرفا برا اینه که طرف حواسش جمع تر باشه و مشکلی پیش نیاد! :))) نه اینکه هرکی بره بیرون میزننش!! :):n02:
راحت باش و بزن به جاده باو! :)
سلامنقل قول:
خیلی عاقلانه و ارزشمند هست که از تجربه های دیگران که با قیمت گزاف و در مدت طولانی به دست اومده استفاده کنیم
کاری که شما دارین انجام میدین همینه . بارک الله آی بارک الله
:20:
اطلاعاتی که شما باید بدونید چند دسته هست:
چک کردن قسمتهای خطرناک و حساسِ خودرو مثل تایرها , ترمزها , باتری , ترمزدستی , فرمان , همه ی چراغهای خارجی و داخلی , برف پاک کنها , شیشه گرم کن , شیشه ها , سیستم سوخت رسانی , سیستم خنک کننده ی موتور, قفل دربها , کمربندها ,
هر کدوم از اینها خودش اطلاعاتِ مختلفی داره که هر چه بیشتر ازش مطلع باشید کمتر با مشکل روبرو میشید
• دوم وسائلی که باید همراهتون باشه مثل زاپاس همه ی فیوزها که از 5 آمپر شروع میشه تا 40 آمپر یا بیشتر
تسمه کولر و دینام و آچارهای لازم برای تعویضش و دانستن روش تعویضش
یک گالن روغن نوتور خوب و یک فیلتر روغن خوب اگر قراره خیلی دور برید و احتیاج به تعویض روغن دارید وگرنه باید روغن بنجل و فیلتر بنجل رو گران بخرید
بهتره آچار تعویض روغن و فیلتر هم همراهتون باشه
یک گالن یا کلمن آب خوردن
دستکش مکانیکی
یک چراغ ترمز و چراغ جلو زاپاس
تیغه های برف پاک کنها سالم باشه
آچار چرخ و جک و آچار قالپاق . چک کردن زاپاس و بادش
یک چراغ قوه یا موبایل چراغ دار (فلاش بعضی از موبایلها نور قوی داره )
موتور ماشین سالم و تنظیم باشه
یک گالن 4 لیتری خالی و 1.5 متر شیلنگ برای کشیدن بنزین در مواقع ضروری
کمی مایع ظرفشوئی در ظرفی محکم
یک گالن آب برای شستشو
صابون
زیرانداز برای نشستن روی زمین
قاشق چنگال و بشقاب ملامین و لیوان
(معذرت میخوام )آفتابه اگر قراره جائی برید که از امکانات دور هست .
کیت پنچرگیری تیوپ لس و پمپ پائی یا برقی .
اگر دوست داشتین کپسول پنچرگیری فوری که با کفِ چسب مانند پنچری رو میگیره
• اطلاعاتی در مورد رانندگی در جاده در روز و در شب و بارانِ نم نم و باران تند و سیل و برف و کولاک
• اطلاعاتی در مورد نحوه برخورد با رانندگان مغرور و متکبر و یا متهوّر و کم عقل
• اطلاعاتی در مورد نحوه گریز از خطاهای رانندگان دیگه تا تصادف پیش نیاد
• اطلاعاتی در مورد خستگی و خواب آلودگی که بسیار خطرناک و حادثه آفرین هست
اطلاعاتی در مورد کارهائی که خنگام رانندگی باید انجام بدین مثل زیر نظر داشتن دائم آمپرها و بستن کمربند و تنظیم بودنِ درستِ آینه ها و صندلی و چراغ زدن یا حرکت در روز با چراغ روشن (نور پائین) در جاده ی دوطرفه ی شلوغ
• اطلاعاتی در مورد کارهائی که نباید انجام بدین مثل نگاه نکردن به بغل دستی موقع حرف زدن با او , مسج نزدن , موبایل به دست نگرفتن , مایعات داغ نخوردن , زل نزدن به آمپرها و داشبورد و ضبط ,
• یه سری اطلاعات رو باید قبل از اتفاق افتادن تمرین کنین تا موقع پیش اومدنش مغزتون برنامه ریزی شده باشه و عکس العمل درست نشون بدین مثل تمرین رد کردن مانع با ماشین ABS دار . قبلاً در جای دیگری مفصل توضیح دادم در موردش
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
یا ترکیدن لاستیک و یا پریدن حیوانات جلو ماشین و یا انحراف ماشینهای دیگه از مسیرشون
تلاش در روبرو نشدن با ماشین دیگه در پیچهای گردش به چپ چون اگر راننده مقابل به هر دلیل از مسیرش منحرف بشه صاف نیلد میخوره به شما
و خیلی چیزهای دیگه
دوستان یه وقتایی میشه ک ماشین جلویی قصد توقف طولانی میگره وسط خیابون! و شما مجبورید لاین تونو عوض کنین و بقیه هم راه نمیدن. لطفا از تجربه هاتون تو این زمینه بگین...
Sent from my C5303 using Tapatalk
یا باس بوق بزنی اینقد ک بره ماشین جلوییت یا راهنما بزنی شده دستت هم بیاری بیرون ب نشونه اینکه میخوای لاین تغییر بدی واستن و سریع لاینتو تغییر بدی ب خود ماشین سرعت و فاصلت باهاش دقت کننقل قول:
مثلا یه پراید ک داره میاد همونقدر ک شتابش کمه ترمزش هم ضعیفه باید تمام فاکتورا در نظر گرفت کلا احتیاط کردن شرط اوله
تو این شرایط شخصا صبر میکنم، و به فرهنگ طرف مقابل میخندم!!:)نقل قول:
دوستان یه وقتایی میشه ک ماشین جلویی قصد توقف طولانی میگره وسط خیابون! و شما مجبورید لاین تونو عوض کنین و بقیه هم راه نمیدن. لطفا از تجربه هاتون تو این زمینه بگین...
در حد یکی دو دقیقه موردی نداره برام معمولا....
غیر از این، میتونید بوق بزنید چند تا که متوجهتون بشه... اگر متوجه هست و نمیره، راهنما میزنید، شیشه رو میدید پایین، با دست به حالت استاپ جلوی شخص مقابل رو میگیرید، و اروم اروم میرید جلو...
توجه کنید که دست در بیارید و یا اینکه راهنما بزنید و اروم برید، یعنی یه خورده جلو رو بدید تو لاین مقابل، جوری که ماشینا بتونن رد بشن ولی شما هم تو لاین باشی، چهار پنج ماشین که رد شد، شما کم کم میری داخل...
من اگر همچین حرکتی بزنم، برا ماشینی که مثلا صد متر دورتره برنامه ریزی میکنم و کم کم میرم جلو و راه رو میبندم که مثلا اون ماشین ۱۰۰ متری که رسید، اون وایسه دیگه(اجبارا چون من راهش رو بستم) و برا این مسئله هم امادگی داشته باشه....
البته مشخصا باید مواظب وضعیت ترافیک اون خیابون باشید! :)
بعد از سالها رانندگی با انواع خودروهای سبک و سنگین ، و در شرایط مختلف جوی و جاده های گوناگون، به این نتیجه رسیدم که برای داشتن یک رانندگی مطمئن و بدون خطر، باید بجای دیگران هم رانندگی کنید
منظور اینکه اکثریت رانندگان ایرانی، چه سبک یا سنگین، قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را مراعات نمیکنند، و همین یکی از عوامل اصلی آمار بالای تصادفات در ایران هست، و اگر شما قوانین را رعایت کنید، و قانون شکنی دیگران را ندید بگیرید و سعی کنید اشتباهات اونها را پیشبینی و اصلاح کنید، تقریبا میتوانید مطمئن باشید که تصادف نخواهید کرد و یا تصادف بسیار کمی به نسبت سالهایی که رانندگی میکنید،خواهید داشت.
هروقت من این اصل را ندید گرفتم، دچار مشکل شدم و تصادف داشتم و حدودا در 25 سال رانندگی 5 تصادف داشتم که مقصر 100% طرف مقابل بود، اما درواقع من خودم را مقصر میدانم چون برای یک لحظه فکر کردم طرف مقابل هم مثل من قوانین را محترم دانسته و اجرا میکنه، که البته اینطور نبود.
یکبار خواندم که یک راننده انگلیسی چندین دهه بدون تصادف رانندگی کرده بود و وقتی از او سوال شد چطوری موفق بوده، جواب داد:
هروقت رانندگی میکنم، تصور میکنم که رانندگان دیگه دیوانه هستند
دوستان لوازم و ابزاری که باید هر ماشینی داشته باشه تا احیانا تو خرابیای بین راهی کمک حال آدم باشه چیا هست؟
مثلا یکی میگفت یه تسمه بذار تو ماشین که تو بین راه تسمه پاره شد معطل نشی
طول تقریبا ۶ سال گذشته که رانندگی کردم، فقط یه بار تو جاده موندم اونم به خاطر یه فیوز ۱۰۰ تومنی بود! :|
مهم تر از ابزار، دانش کار با اونها هستش!! یعنی شما یه جعبه ابزار کامل تو ماشین داشته باشی وقتی بلد نباشی عیب یابی کنی و نهایتا حل مشکل، انگار نداری وسایل رو....
با این حال، به نظرم چند تا فیوز، چند تا اچر(غیر از وسایل مورد نیاز برا باز و بسته کردن چرخ!) و احیانا دوتا سیم جهت باطری به باطری، ۹۰ درصد مشکلات عمومی شخص رو حل میکنه! :)
خیلی از این وسایل رو الان نمیشه کاربردش رو دقیق توضیح داد ولی موقعی که مشکل پیش میاد با خوتون میگید کاشکی با خودم داشتم:نقل قول:
-چند لیتر آب
-شیلنگ باریک(مثل لوله کولر آبی)
-طناب
-سیم
-کیسه فریزر(نایلون)
مهم تر از همراه داشتن این وسایل تشخیص عیب و پیدا کردن یک راه حل موقت تا رسیدن به تعمیرگاه هست.
این بستگی به مدل ماشین و البته تبحر شما در تعمیرات و استفاده از ابزارآلات داره.نقل قول:
مثلا در یک خودروی انژکتوری ، داشتن یک مغزی پمپ بنزین لازم هست و اگر ماشین کاربراتوری باشه، یک پمپ بنزین مکانیکی ( مدلی که در خود اتومبیل استفاده شده) چون این قطعات وقتی خراب بشه دیگه قابل تعمیر نیست و 100% باید جایگزین بشه.
بطور معمول تسمه ها، اجزاء مربوط به سیستم برق احتراق ( مثل وایر شمع، شمع، درب دلکو یا کوئل دوبل ، مگنت و چکش، برق، پلاتین و خازن دلکو و..) لامپهای مورد استفاده در خودرو، فیوز، چند نوع فیش و مقداری سیم با اندازه های مختلف، چند تا پیچ چرخ ، روغن ترمز و آب رادیاتور و امثال اینها باید داشته باشید. خیلی چیزهای دیگه هم هست که شاید لازم باشه اما اگر قبل از سفر ماشین چک بشه معمولا مشکل حادی پیش نمیاد.
ابزار هم مختلف هست، یکسری بکس متناسب با سایزهای پیچ مورد استفاده در خودرو، دسته کمکی و ثابت و رابط کمکی و جغجغه ، آچار یکسو و دو سو، دم باریک، انبر قفلی، انبر دست، سیم چین، آچار آلن و شش گوش، فیلر، چکش، سنبه کوچک، سوهان تخت ، و خیلی چیزهای دیگه که بازهم ممکنه بیشتر بدرد حرفه ای ها بخوره ( مثل پولی کش) و در ادامه اگر خواستید مقداری ورق سنباده و برس سیمی و سیم مفتول آهنی 2 یا 3 م م .
یک توصیه خیلی مهم اینکه همیشه سعی کنید توی مسافرت بین شهری، یک استارت و دینام اضافه توی ماشین داشته باشید چون خیلی اوقات بواسطه یک ایراد جزئی توی این وسائل ماشین وسط راه و نصف شب و ...میخوابه و کلی دردسر تعمیر بوجود میاد. با تعویض سریع و جایگزین کردن نمونه سالم،فرصت خواهید داشت تا قطعه خراب را تعمیر کنید.
نهایت اینکه تاجایی که امکان داره از تجربه های دیگران و راههای تعمیر و تعویض قطعات ماشین سر در بیارید چون مسلما یک روز این اطلاعات بدرد شما میخوره و حتی ممکنه باعث نجات جان شما و خانواده بشه.
تسمه تایم رو فکر نکنم بتونین به این راحتیا تعویض کنین.تسمه رو بهتره طبق کیلومترتون عوض کنین.نقل قول:
من پژو 2000 دارم.همیشه یه کوئل و یه مگنت نو همرام دارم.
اگه خدا نکرده با کسی تصادف کردید وقرار شد موضوع بی خودتون حل کنید هیچ وقت از طرف مقابل کارت ملی و کارت پایان خدمت و.. نگیرید چون ممکن تا سه سال دیگه هم نیازش نشه و بره دنبال المثنی و...:n02:
اما بیمه و کارت ماشین گزینه خوبیه
برای اندازه گیری میزان روغن ماشین اگه گیج روغن بصورت پیچی هست بعد از باز کردن گیج رو تمیز کنید و بدون اینکه ببندیدش سرجاش قرار بدید و بعد بردارید و میزان روغن رو اینجوری تنظیم کنید. حتما بعد اینکه گیج رو ببندید !
بعد از 6 سال رانندگی به این نتیجه رسیدم تو جاده هایی که نمیشناسم یا تازه دارم اونجا میرم با سرعت بالا رانندگی نکنم. چون اینجا ایرانه هر لحظه ممکنه جاده رو کنده باشن بدون هیچ علامتی... یهو دیدی رفتی ته دره! تو سبقت در جاده های 2 طرفه هم بهتره نسبت به ترافیک و فاصله ماشینی که از رو به رو میاد مواظب بود و سبقت گرفت
تو زمستون و مواقعی که امکان بارش برف وجود داره هیچ وقت تو جاده ای که نمی شناسید رانندگی نکنید چون بعضی از جاده ها تو ایران به صورتی طراحی شده که تو یخبندان با یه ماشینی مثل پراید غیر ممکن هست بتونید سالم برسید. مثل بعضی گردنه ها و شیب هایی که دارن رو ممکن نیست بشه تو یخبندان با پراید سپری کرد.
- - - Updated - - -
تو زمستون و مواقعی که امکان بارش برف وجود داره هیچ وقت تو جاده ای که نمی شناسید رانندگی نکنید چون بعضی از جاده ها تو ایران به صورتی طراحی شده که تو یخبندان با یه ماشینی مثل پراید غیر ممکن هست بتونید سالم برسید. مثل بعضی گردنه ها و شیب هایی که دارن رو ممکن نیست بشه تو یخبندان با پراید سپری کرد.
چند نکته
1. نگه داشتن پدال ترمز در هنگام عبور از دست اندازه
اين کار فشار زيادي را به سيستم فنربندي، اکسل و سيستم ترمز اتومبيل وارد ميکند و نحوه صحيح رد شدن از دست انداز به اين صورت است که بايد طوري برنامه ريزي کنيم که تا قبل از رسيدن به دست انداز سرعت را کم کرده باشيم و در هنگام عبور از دست انداز ترمز به هيچ عنوان درگير نباشد. 2. بالا کشيدن ترمز دستي بدون نگه داشتن کليد آن
3. عدم تعويض به موقع روغن گيربکس
واسکازين نيز مانند روغن هاي ديگر نياز به تعويض دارد که تعويض به موقع آن باعث روان کارکردن گيربکس، سلامت گيربکس و... ميشود. البته کيلومتر تعويض آن بستگي به نوع روغن و گيربکس اتومبيل و شرايط کارکرد آن دارد.
4. تعويض يکبار در ميان ----- روغن
گاها ديده شده که افراد ----- روغن را يک بار در ميان تعويض ميکنند و اکثرا همين افراد از ----- هاي با کيفيت پايين استفاده ميکنند. ابن کار باعث ميشود ----- عمل تصفيه را نتواند به صورت کامل انجام دهد و منجر به آسيب هاي جدي به موتور اتومبيل ميشود که بعدا متوجه ميشويم اگر هربار ----- را عوض ميکرديم و ----- مناسب جايگزين ميکرديم چقدر از هزينه تعمير موتور و صرف وقت جلوگيري ميشد.
5. درجا گرم کردن ماشين به مدت طولاني
اين کار نه تنها مفيد نيست بلکه ضرر زيادي هم به موتور وارد ميآورد. درجا کارکردن بيش از حد باعث گرم شدن بيش از حد منبع اگزوز ميشود و اين گرما به موتور منتقل ميشد که به نوبه خود براي موتور ضرر دارد. در زمستان بهتر است نهايتا يک دقيقه ماشين درجا کار کند سپس چند کيلومتر اوليه تا گرم شدن ماشين در حد مطلوب را با سرعت پايين طي کرد.
6. پايين آوردن شيشه به جاي استفاده کردن از کولر در اتوبان
چندي پيش يک آزمايش در مجله auto crose انگلستان انجام شد و نشاد داد اگر يک اتومبيل در اتوبان کولرش روي درجه يک فن روشن باشد مصرف سوختش از خودرويي که شيشه راننده آن 40 درصد باز است کمتر است.
7. خلاص نکردن دنده پشت چراغ قرمز و ترافيک
اين کار باعث وارد آمدن فشار مضاعف روي دوشاخه کلاچ و گيربکس و... ميشود.
8. گرفتن ترمز و کلاج به صورت همزمان براي نگه داشتن خودرو
اين کار خود باعث اين ميشود که متراژ ترمز افزايش پيدا کند زيرا زماني که کلاچ درگير است از نيروي ترمزي موتور نيز استفاده ميشود و زماني که کلاچ و ترمز باهم فشار داده ميشود خود باعث ديرتر ايستادن خودرو ميشود. بهترين کار اين است که ترمز را فشار داده و قبل از اينکه خودرو به لرزش بي افتد کلاچ را بگيريم.
9. با سرعت پايين در لاين سرعت حرکت کردن و بالعکس
بسيار ديده شده که رانندگاني با سرعت هاي بسيار پايين در لاين سرعت حرکت ميکنند و در عوض رانندگاني با سرعت هاي زياد در لاين هاي کناري حرکت ميکنند که هر دو باعث ايجاد خطرات جبران ناپذيري ميشوند.
10. ريختن آب لوله کشي داخل رادياتور
اين کار باعث به وجود آمدن رسوبات فراوان در رادياتور و واتر پمپ و موتور ميشود و بسيار ديده شده که حتي باعث سوختن واشر سر سيلندر هم شده. بهترين کار اين است که آب را جوشانده و بگزاريم تا سرد شود و دوباره آن را بجوشانيم هرچه دفعات سرد شدن و جوشاندن بيشتر شود آب سالم تر ميشود فقط دقت کنيد که بعد از سرد شدن رسوبات در ته ظرف است پس از ريختن آب ته ظرف به داخل رادياتور خود داري کنيد البته مايع هاي آماده هم در بازار هست که خوب روش اول قابل اطمينان تر است.
11. ريختن آب لوله کشي داخل منبع شيشه شور
اين کار باعث به وجود آمدن رسوبات فراوان در منبع، شلنگ ها، نازل و پمپ آب آن ميشود. براي تامين اين آب هم ميتوان از روش بالا استفاده کرد البته مايع هاي آماده هم در بازار هست.
12. سنگين کردن بيش از حد خودرو
پر کردن صندوق عقب با وسايلي که به آن احتياجي نيست خصوصا در مسافت هاي طولاني باعث بالا رفتن مصرف سوخت ميشود. در حد امکان بايد خودرو خود را سبک کنيم.
13. نصب باربند در مواقعي که به آن نياز نداريم
باربند را فقط بايد زماني ببنديم که به آن احتياج داريم زيرا وجود باربند به خودي خود باعث بالا رفت مصرف سوخت حداقل به ميزان 10 درصد ميشود.
14. نشاندن کودک روي پاي سرنشين جلوي خودروي ايربگ دار
اين کار بارها ديده شده که بسيار هم خطرناک هست و در يک تصادف کوچک اگر ايربگ باز شود حتما کودک خفه خواهد شد. بهتر است هميشه کودک روي صندلي مخصوص در رديف عقب بشيند.
15. استفاده از بنزين معمولي در خودروهاي داراي مبدل کاتاليستي
بنزين هاي معمولي موجود در کشور با اينکه روي پمپ ها نوشته بدون سرب اما باز هم مقدار زيادي سرب دارد که سرب موجود در آن قاتل مبدل کاتاليستي است و با توجه به اينکه بنزين سوپر کيفيت بهتري نسبت به بنزين معمولي دارد بهتر است از بنزين سوپر استفاده شود.
16. دقت نکردن به سطح کيفي روغن موتور و تطبيق آن با سطح کيفي روغن توصيه شده توسط کارخانه
مثلا چند وقت پيش ديدم که فردي در موتور پرايد داشت روغن توتال 5000 ميريخت و پس از اينکه به او توضيح دادم که سطح کيفي توتال 5000 sj است و روغن موتور سازگار با پرايد sf يا sg است در انتخاب روغن خود تجديد نظر کرد.
17. استفاده از نور بالا در مه
در شرايط مه آلود استفاده از نور بالا ديد را کمتر ميکند در اين شرايط نور خودرو بايد روي نور پايين باشد و اگر خودرو مه شکن دارد بايد آن را روشن کرد.
18. خاموش نکردن خودرو پس از طي مسافت طولاني
اين کار براي ماشين هاي گازوييلي است نه بنزيني بيشتر ديده شده رانندگان صبر ميکنند تا فن خودرو خاموش شود سپس موتور را خاموش ميکنند اين کار ضرر جدي به موتور وارد ميکند کارکردن بيش از حد باعث گرم شدن بيش از حد منبع اگزوز ميشود و اين گرما به موتور منتقل ميشد که به نوبه خود براي موتور ضرر دارد. در اينگونه مواقع اگر خودرو بيش از اندازه گرم باشد زماني که اتومبيل را خاموش کنيم سيستم فن اتوماتيک روشن ميماند و نيازي به روشن گذاشتن ماشين نيست.
19. تکيه پا به کلاچ
بسيار ديده شده رانندگاني که وقتي حتي با دنده پنج در اتوبان حرکت مي کنند پاي خود را روي کلاچ تکيه ميدهند و کلاچ کورس کامل خلاصي را طي ميکند و اين کار باعث فشار آمدن به گيربکس ميشود.
20. جلو آوردن بيش از حد صندلي
خيلي از افراد(البته بيشتر خانم ها) فکر ميکنند هرچه صندلي جلوتر باشد تسلط راننده بيشتر ميشود و به اصطلاح دست فرمون خوب ميشود. خير اينطور نيست صندلي بايد طوري باشد که راننده کاملا راحت باشد.
21. گاز دادن قبل از خاموش کردن خودرو
اين کار قبلا در خودرو هاي کاربراتوري براي بهتر روشن شدن خودرو انجام ميشد. ولي در خودرو هاي انژکتوري اين کار مضر است زيرا زماني که شما گاز ميدهيد و سپس سوئيچ را ميبنديد مقداري بنزين نسوخته باقي ميماند که خود باعث خرابي سوزن انژکتور و بد کارکردن خودرو در هنگام استارت زدن ميشود.
22. گاز دادن قبل از روشن کردن خودروي انژکتوري
اين کار قبلا در خودرو هاي کاربراتوري براي بهتر روشن شدن خودرو انجام ميشد. ولي در خودرو هاي انژکتوري اين کار بي فايده است.
23. خاموش شدن خودرو به دليل نداشتن سوخت
اين کار در بعضي اوقات باعث سوختن پمپ بنزين ميشود و اصولا نبايد گذاشت چراغ بنزين روشن شود زيرا رسوبات و ناخالصي هاي ته باک وارد مسير سوخت ميشود و باعث اختلال در کار پمپ بنزين؛ ----- بنزين و نهايتا انژکتور ميشود.
24. پارک کردن خودرو خلاف جهت خيابان
زماني که شما خودرويتان را مثلا در سمت راست خيابان به صورت عکس پارک کنيد اگر خدايي نکرده خودرويي با خودروي شما برخورد کند شما مقصر حادثه شناخته می شويد
ترمز های ماشین در حالتی ک تازه بارون اومده باشه و روی زمین کامل اب نیست بدتر از موقعیه ک داره حتی شدید بارون میاد و زمین پر ابه!!
سلامنقل قول:
علتش چی هست ؟
جواب:
کف خیابانها و جادها پر هست از پودر لنت ترمز و روغن چربی و گرد و خاکِ بسیار نرم
در هوا هم مقدار زیادی خاک بسیار ریز و نرم هست (شبیه به پودر سیمان)
وقتی بارونِ نم نم میاد مقدار زیادی از گرد و خاکِ توی هوا میچسبه به قطرات بارون و میریزه روی خیابونها و جاده ها
پودرها و گرد و خاک روی جاده ها هم خیس میشه
مخلوطِ همه ی اینها با هم یک ماده ی لغرنده رو به وجود میاره که شبیه گیریس و روغن باعث لیز و لغزنده شدنِ زمین میشه
این ماده باعث میشه چسبندگی تایر به زمین کم بشه و باعث انحراف ماشین در پیچها و لیز خوردن ماشین موقع ترمز گرفتن میشه
هر چه آسفالت صاف تر و نرم تر باشه این ماده خطرناکتر هست
راننده ی دانا و با تجربه و حرفه ای خوب میدونه این جور جاده ها و خیابونها چقدر خطرناکه
سر پیچها و توی میدانها آرام و با احتیاط و سرعت کم میپیچه خصوصاً وقتی ماشین بار و مسافر زیاد داره
با سرعت کم رانندگی میکنه و فاصله ی بیشتری میگیره از ماشینهای جلوئی و یک لحظه چشم از جلو برنمیداره تا مجبور نشه یهو بزنه روی ترمز و خیلی هم آروم ترمز میگیره تا هم ماشین خودش لیز نخوره هم ماشین عقبی بهش نزنه
وقتی مدتی بارون شدید بیاد و جاده و خیابون هم اصولی ساخته شده باشه , مقدار زیادی از این ماده ی لیز و لغزنده شسته میشه و سطح خیابون و جاده دوباره چسبندگیش خوب میشه اما باز هم مثل زمانی که کاملاً خشک هست نمیشه چون خودِ آب هم تا حدی برجستگیها و فرو رفتگیهای آسفالت رو پر میکنه و باعث کم شدن چسبندگی تایر به آسفالت میشه
لاستیک کهنه و صاف باعث قوز بالا قوز شدنِ مشکل میشه و ماشین بیشتر لیز میخوره
موضوعی بسیار ساده ولی مهم که اکثر تعمیرکاران فراموش کرده یا بی اطلاع هستن و باعث دردسر و اتلاف وقت و هزینه صاحبان خودرو میشه:
گاهی اوقات استارت و یا دینام خودرو به دلایلی نیاز به تعمیر یا سرویس داره. در این صورت اگر لازم شد قطعه ای خریداری کنید حتما نمونه مورد نظر را حتی اگر شکسته یا سوخته و خراب باشه با خودتون ببرید چون از روی همین بخش هم میشه تشخیص داد که دقیقا چه نوع وسیله ای با چه مشخصاتی لازم هست.
بارها دیدم که مشتری بدون داشتن کوچکترین اطلاعی وارد شده و فقط نام قطعه را گفته بدون اینکه نمونه همراهش باشه و اینجوری ناچارا باید دوباره برگرده و نمونه بیاره.
شاید فکر کنید که صرفا گفتن نام قطعه کافیه اما اینجور نیست.
مثلا در مورد استارت بخشهای متعددی هست که با هم تفاوت داره و در یک خودرو مثل پراید، بخاطر استفاده از چند مدل استارت در سالهای مختلف، قطعات با هم خیلی فرق دارن و اینجور نیست که مثلا بگید " یک دنده استارت پراید میخوام " یا " یک دست بوش استارت یا اتوماتیک استارت لازم دارم" چون دنده استارتهای مختلفی روی پراید نصب شده که هر کدام با دیگری فرق داره و نمیشه بجای هم سوار کرد.
در اینجور مواقع مکانیک باید نمونه روی ماشین و البته خود آرمیچر استارت را هم به مشتری بده تا با مقایسه کامل قطعه مناسب خریداری بشه.
خیلی از دنده استارتها از نظر شکل ظاهری یکی هستن اما فرم و زوایای خان داخل اونها با هم فرق داره و روی آرمیچر و بخش مارپیچ دنده استارت سوار نمیشه و حتما باید نمونه جدید روی آرمیچر به راحتی سوار بشه و به نرمی و روانی حرکت رفت و برگشت داشته باشه.
گاهی مشتری برای خرید بلبرینگ خاصی مراجعه میکنه اما نه تنها نمونه همراهش نیست بلکه حتی شماره بلبرینگ را هم نمیدونه و این نشان میده تعمیرکاری که به اون مراجعه کرده خیلی بی تجربه و سهل انگار هست.
البته بعضی بلبرینگها از نظر سایز و اندازه کاملا مشخص هستن ( مثلا بلبرینگ چرخ جلو پیکان یا پژو) و یا بلبرینگ دینام لوکاس پیکان، اما بعضی دیگه اینجور نیست و باید نمونه و یا شماره همراه خریدار باشه، مثل بلبرینگ چرخ جلو پراید که قدیم و جدید داره و یا بلبرینگهیا چرخ عقب پراید که بازهم قدیم و جدید داره.
ذغالهای استارت هم اینجوری هست، اتوماتیک استارت و یا آفتمات دینام ( انژکتوری یا کاربراتوری) ، بعضی لامپهای جلو ( مثلا پراید 132 و 111 با صبا و 131 فرق داره) و یا لامپ پژو 405 با 206 چراغ کریستالی تفاوت داره.
خلاصه اینکه اگر آشنایی کامل با قطعات خودروی خودتان ندارید، سعی کنید بهتر اونها را بشناسید و البته همیشه از نمونه هایی برای خرید قطعه نو استفاده بکنید.
گرانتر یا ارزانتر بودن یک قطعه دیگه چندان ملاک کیفیت نیست و چه بسیار قطعاتی که نصف قطعه مشابه قیمت داره اما کیفیت به همان اندازه و بلکه بیشتر هست.
سعی کنید خریدهای قطعه را از یک فروشنده که انصاف و صداقت اون به شما ثابت شده انجام بدید مگر اینکه دسترسی سریع نداشته باشید.
قوطی اجناس خریداری شده را اگر گارانتی و ضمانت داره دور نندازید و تا پایان دوره ضمانت نگهدارید.
از قطعاتی که بیشتر مصرف میشه و امکان خراب شدن زیادتری داره، چند عدد بیشتر بخرید و در منزل نگهدارید تا علاوه بر دسترسی آسان در مواقع ضروری، از تاثیر افزایش قیمتها مصون باشید.
همین هفته پیش تو جاده تهران مشهد به سمت شاهرود تنهایی رانندگی میکردم که یکم احساس خواب آلودگی بهم دست داد. اولش توجه نکردم اما به خودم اومدم دیدم نیم ساعتی هست نیمه هوشیار و تو حالت گیجی و بی خیالی دارم رانندگی میکنم. یعنی یه جوری مثل خواب شده بود بی خیال شده بودم و خطر رو حس نمیکردم به خودم اومدم دیدم اصلا یادم نیست این فاصله رو کی طی کردم
خلاصه اینکه میگن تو حالت خواب آلودگی رانندگی نکنید فقط این نیست که پشت فرمون خوابتون میبره! همین حالت خواب آلودگی یکم طولانی بشه آدم رو نیمه هوشیار و مغزو نیمه فعال میکنه یعنی بیداری و چشم هات بازه اما تو حالت خواب و بیداری گیر میکنی و قدرت تصمیم گیریت صفر میشه و باعث تصادف و مرگ دلخراش میشه
توی پمپ گاز هنگام سوختگیری هیچوقت روبروی نازل نه ایستید چون احتمال اینکه بپره بیرون و به شما بخوره هست.
اگر دیدین نازل گاز به ماشینی وصله و اون ماشین حرکت کرد اگه فرصت دارین بهش هشدار بدین که حرکت نکنه وگرنه فرار کنید که وقتی نازل کشیده بشه میشکته و با قدرت برمیگرده و به هر جا بخوره داغون میکنه.
در همه ی پمپ گازها دکمه ی قطع اضظراری (emergency ) روی دیوار یا ستون بقل پمپ هست اگر اتفاقی افتاد اگه اپراتور نتونست بزنه شما حتما اون دکمه رو بزنید...
داخل پمپ بنزین وقتی که تریلی تانکرها برای جایگاه سوخت اوردن به هیچ عنوان سیگار یا مواد اشتعال زا استفاده نکنید چون بخار بنزین به شدت در اون حوالی پخش شده.
سلام
گاهی حادثه رخ میده و راهِ فراری ازش نیست
همسیاره ایهای عرب زبانمون در اَمثال و حِکَمشون حکمتی دارند که میگه نَصیبَک هَیصیبَک NASIBAK HAYSIBAK
یعنی قسمتت بی تردید برات پیش میاد
یک پژو دیروز توی جاده ی تهران-فیروزکوه میرفته
یک زن و مرد سوارش بودند
یهو یک سنگ از کوه میافته و مثل گلوله میخوره به شیشه ی جلوی ماشین که با سرعت در حرکت بوده , شیشه رو سوراخ میکنه و میره توی ماشین و صاف میخوره به صورت زنِ که کنار راننده نشسته بوده و درجا کشته میشه
عکسهاش:
محتوای مخفی: !
هیچ وقت با سرعت بالا از روی سرعت گیرهای (بزرگ) عبور نکنید ، من همیشه این کارو میکردم و اتفاقی هم نمیفتاد ، چند روز پیش با سرعت حدود 100 میرفتم ، دیر متوجه سرعت گیر شدم ، ترمز زدم وقتی روی سرعت گیر به سمت پایین بود ماشین یه لحظه فرمون به سمت چپ رفت (فرمون رو با دست چپ و خیلی ریلکس گرفته بودم) ، هول شدم که ماشین به سمت چپ نره فرمون رو به سمت راست چرخوندم که ماشین کلا رفت سمت راست و با کلی چپ و راست کردن فرمون و ترمز خداروشکر به جایی نخورد ماشین صحنه بعدی بود ...
این سرعت گیرها خصوصا تو شهرهای شمال کشور واقعا زیاد هست، الان سرعت گیر میبینم فرمون رو سریع با دوتا دست میگیرم که فرمون از دستم در نره
دوستان وقتی روی آّب بودید وحشت کنید . چون در این حالت کنترل ماشین دست شما نیست
وقتی تصمیم به تغییر لاین میگیری و یا میخوای کلاً از مسیر یا اتوبان خارج بشی و میخوای به رانندگان اون لاین احترام بزاری و راهنما میزنی.ولی بی خبر از اینکه بعضی از رانندگان اون لاین سطح شعورشون در حد علامت سوال هست و تا راهنما رو میبینن میان بغل دستت.واقعاً خنده داره این حالت:n08:امیدوارم فرهنگ راه دادن به ماشینی که راهننما زده جا بیفته بین این مردم.
ناگفته نمونه که درسته که حق تقدم با اون ماشین هستش ولی اکثر موارد دیده شده تو فاصله زیاد وبا دیدن راهنما سعی میکننن بیان و زود لاین رو پر کنن و یا با نور بالا یه اعلام حضوری بکنن
هیچ چیز در این دنیا من رو به این اندازه عصبی نمی کنه که:
تو لاین چپ بلواری که سرعت مجازش 60 تاست داری 80 تا می ری یک دیوانه پشت سرت شروع به چراغ دادن و چسبوندن می کنه و سمت راست من هم ماشینه و هیچ راهی برای تغییر لاین ندارم! شما چکار می کنید در این مواقع؟
میگازم وقتی که از ماشین کناری عبور کردم میرم سمت راستنقل قول:
اما شما باید شرایط رو بسنجید. درسته حق با شماست.و اون طرف داره خلاف میکنه.اما ای بسا اون طرف دیوانه باشه. پس وقتی دیدم دوربینی نیست و تخلفم ثبت نمیشه سریع میگازم و ماشین کناری رو رد میکنم و میرم سمت راست.
چون دوربین هم که متر به متر نزاشتن اونجا هر 1 کیلومتر شاید باشه.پس فرصتی برای تغییر وضعیت دارم.
من واسه تغيير لاين راهنما مي زنم هميشه اينجوري اون طرف هم مي فهمه مي خوام برم كنار ولي راه نيست. پاتو از گاز بردار و سرعتو كم كن كه ماشين بغلي رد شه بعد بكش كنار.نقل قول:
در کشور ما در این موارد باید مطابق قواعد اتوبانهای سرعت آزاد آلمان عمل کردنقل قول:
یک چشم به جلو و یک چشم به آیینه وسط
تا اگر راننده ای تندروتر در حال نزدیک شدن بود بطور خودکار ابتدا قدری سرعت رو بیشتر کرده و سپس بریم به راست
بهرحال در شرایطی که بندرت راننده ای به سرعتهای تعریف شده برای هر لاین پایبنده، باید زودتر و پیش از اینکه راننده های عجول تر چراغ بدن لاین سرعت رو تخلیه و راه رو باز گذاشت تا هم کسی آسیب نبینه و هم اگر دیگران دوست دارن جریمه بشن زودتر به آرزوشون برسن. برای اعصاب هر دو راننده هم بهتره
این واقعیت هم قابل توجهه که که تند رانندگی کردن اعتیاد آوره . دلیلش میتونه اعتیاد بدن به سطوح بالای آدرنالین در خون باشه
طوریکه در موقعیتی که عجله ای هم در کار نیست باز هم راننده عادت به تند رفتنش رو نمیتونه برای بیش از چند لحظه پنهان کنه
سلامنقل قول:
من در چنین مواقعی چندان اهمیتی به ماشین پشتی که داره چراغ میده نمیدم ! حتی اگه چراغ و بوقشم بیشتر کنه ترمز میگیرم سرعتم رو کم میکنم ! اگه دلش میخواد میتونه از راست سبقت بگیره یا پرواز کنه ! پرواز کردن رو هم غالبا با دست از پنجره بهش نشون میدم :n02: سرعت عادیم رو ادامه میدم و بعد از اینکه سمت راستم خالی شد با راهنما میرم اونور ! هیچوقت سعی نکنید در چنین مواقعی با افزایش سرعت خودتون به چنین ادمایی راه بدید ! هم اونا پررو میشن و هم اینکه ممکنه برا خودتون مشکل پیش بیاد ! ریلکس رانندگی کنید !
موافقم!! من از اونام که اگر پشت چراغ قرمز کسی بوق بزنه، ناشی میشم و خاموش میکنم!! :))):n10:
ادم همیشه باید اروم (نه کند!) رانندگی کنه و ریلکس باشه....
اگر میتونی رد بشی و راه بدی، رد بشو.... اگر میتونی ترمز کن که بغلی رد بشه و بری پشتش و این رد بشه.... اگر نه، پس بذار چراغ بزنه یا به قول دوستمون پرواز کنه!! قرار نیست خودت رو به خاطر اون به خطر بندازی...( از پشت بهت بزنه مقصره ولی شما الکی گاز بدی و بخوری به کسی، احتمالا شما مقصر میشی!)
با این حال، گاهی هستن ادمایی که سمت راستشون خالیه و از چپ میرونن!! این از راست برانید رو همیشه باید رعایت کرد! :)
بنظرم این سناریو بهتر از راه ندادن هست. گرچه که متاسفانه بعلت سپر به سپر حرکت کردن راننده های عجول و عدم رعایت فاصله ی طولی امن و مناسب توسط اکثریت راننده ها به ویژه تیپ جوان، احتمال تصادف هم با این سناریوی کاهش سرعت میتونه بالا بره و در صورت وقوع حادثه احتمال آسیب در اثر منحرف شدن یا چپ کردن خودروی جلویی بیشتر از خودروی عقبی هست(بعلت سبکتر بودن محور عقب در حین رانندگی) (اصولا تکنیکی در دوره های خاص رانندگی آموزش داده میشه که در همین شرایط خودروی جلویی رو چطور دور خودش چرخانده و براه خودمون ادامه بدیم)نقل قول:
حدود 15 سال قبل حین بازگشت از کار در حال راندن یک پراید هاچبک در اتوبان، متوجه شدم راننده ی جوان خودروی عقبی که تقریبا سپر به سپر بود دائم بوق و چراغ میزنه تا راه رو براش باز کنم. خامی و غرور بیجای جوانی منم متاسفانه تحریک شد و عوض راه دادن، محکم زدم روی ترمز و دو خودرو بهم کوبیده شدند شاید یک متری خودروی من در اثر برخورد عقب به جلو هل داده شد اما در ظاهر آسیب خاصی به هیچکدوم وارد نشد و بعد از یک بگو مگوی چند جمله ای و کوتاه هر کدوم رفتیم پی کارمون گرچه بعدها متوجه شدم ضربه گیر لانه زنبوری داخل سپر عقب شکسته بود چرخها عیب کرده بودند و ترمزها هم دیگه درست عمل نمی کردند، حالا که فکر می کنم خیلی شانس آوردم خودروی عقبی نرفته بود زیر و من رو بلند و احیانا چپه نکرده بود.
همکاری داشتم حین مسافرت خانوادگی و رانندگی با سرعت مطمئنه در جاده ی نیشابور وانت نیسان تعمدا از عقب بهش کوبیده بود و عقب خودرو رو کلا مچاله کرده بود اقبال بلندی داشت که تلفات نداد اما تا ماهها درگیر امور دادگاه بود و می گفت طرف آشنابازی توی کلانتری و دادگاه درآورده و جای مجرم و من داره عوض میشه
یکنفر دیگه که به خودروی عقبی راه نداده بود و پس از اینکه خودروی عجول از سمت راستش گذر کرده بود راه ندادن اون رو با زدن تخم مرغ به شیشه ی جلو جواب داده بود که با زدن برف پاک کن کلا دید جلو و کنترل رو از دست داده و داخل درختکاری وسط بزرگراه شده بود
گذر من عموما از بزرگراه هست نه داخل شهر لذا الان اگر در آینه وسط ببینم راننده ی عقبی حتی داره نزدیک میشه و در بدترین فرض احیانا سپر به سپر شده باشه سعی می کنم بدون فوت وقت بشکل مقتضی به لاین کناری رفته و مثل یک راننده ی بی خیال که دنبال دردسر نیست راه رو براش باز کنم اونم گاهی با زدن بوقی کوتاه ادای احترام میکنه لابد فکر میکنه با آدمی خودخواه که راه رو ملک خودش میدونه مواجه نیست منم شاید چون فکر خش نیفتادن رنگ سپر بودم شاید فکر جان خودم شایدم فکر جان اون یا شایدم گذر زمان و تجربه ی بیشتر در رانندگی انگیزه ی بروز غرور بیجا در رانندگی رو ازم گرفته. در هر حال اگرم سرعت اون غیرمجازه وظیفه ی من تأدیب دیگران با بروز لجبازی نیست تا ناچارش کنم از راست سبقت بگیره که ریسک مالوندن چند تا ماشین بهمش خیلی بیشتر از سریع رفتن در لاین چپ هست. اونم در مملکتی که همین لجبازیها و خودخواهی ها عامل نمره ی یک کشتار دهها هزار نفر و معلولیت مادام العمر خیلیهای دیگست. مردمی هستیم که سر سفره یا موقع وارد و خارج شدن به ساختمون همه جور تعارفات بی معنی و تهوع آور بروز میدیم و آستین طرف رو میگیریم می کشیم که شما بفرما ! و اینکارهای عجیب رو نشانه ی احترام و تشخص میدونیم ولی پشت فرمون که میشینیم این ماسکها رو از چهره برمیداریم ...
سلام دوستان
جهت اطلاعتون , اون کلمه اسمش لِین هست نه لاین
این کلمه انگلیسی هست . (lane) لِین
در مورد راهها از line (لاین )استفاده نمیشه
==================================
اینجا بیشتر راهها چند لِینه هست (چند بانده)
اینجا در هر لِینی که باشید میتونید با حداکثر سرعت مجاز برونید پس در هر لینی که باشید میتونید سبقت بگیرین از کسانی که در لینهای دیگه هستند اما فقط حق دارین برای کسی که در لین سمت چپ هست بوق بزنین بره کنار
در بقیه ی لینها حق بوق زدن ندارید بلکه باید راهنما بزنید و لین عوض کنین و سبقت بگیرین
یک حداقلِ سرعت هم هست که باید رعایت بشه
=================================
نکات مهم:
در رانندگی با کسی لجبازی نکنین . اولین کسی که نفع میبره خودتون هستین پس با تواضع رانندگی کنین نه با غرور و تکبر .
اگر در لین سمت چپ هستین و با حداکثر سرعت هم رانندگی میکنین و یکی اومد شروع کرد به بوق و چراغ زدن , راهنما بزنین و لین رو عوض کنین تا رد بشه بره چون شاید واقعاً وضعیتش طوری هست که عجله داره مثلاً مریض داره یا دیرش شده و یا مشکل روانی داره
اگر به دلیلی عجله دارین بهتر فلاشرها رو روشن کنین (راهنمای دوطرفه) تا دیگران بدونند که وضعیتتون عادی نیست
اما پلیس عجله داشتنِ شما رو نادیده میگیره و اگر سرعتتون بیشتر از حد مجاز باشه حق داره جریمتون کنه و اگر اعتراض کنید میرید دادگاه راهنمائی و رانندگی و در 99% از موارد محکوم میشید
نقل قول:
اولویت رو بزارید روی راننگی خودتون و سرعت رو تغییر ندید و نزارید حواستون پرت بشه و عکس العمل خطر ناک انجام بدین .... ..... بهتره که سرعتتون رو 60 تا کنید که حد مجاز هست و قانونی عمل کنید .... ..... اگر ایشون پر رو تشریفی دارن و انقدر توانا و خلاف از سمت راست سبقت بگیره و شما مسئول رفتار ایشون نیستید .... من همیشه این کارو میکنم و موفق بوده این روش و قانونی هم هست
رانندگی بازی نیست ... مسئولیت داره ... فکر کنید شما سرعتتون رو زیاد کنید توی شهر مثلا 100 تا و کسی و یا خودرویی بیاد جلوتون ..... اگه تونستید کنترل کنید و یا ترمز کنید خیلی ماشین خوبی دارین ... ما که یه همچین ماشینی نداریم .....