عذر شناگر ایرانی پذیرفته شد
محمد علیرضایی، شناگر ایرانی، از شرکت در مرحله مقدماتی شنای ۱۰۰متر قورباغه در المپیک پکن خودداری کرد. او در صورت شرکت در مسابقه با یک شناگر اسرائیلی همگروه میشد. دلیل خودداری علیرضایی ازشرکت در مسابقه ناخوشی اعلام شد.
محمد علیرضایی قرار بود روز شنبه در مرحله مقدماتی مسابقات شرکت کند. به دنبال غیبت او، سازمان تربیت بدنی ایران رسما اعلام کرد که او بیمار بوده است. اگر میگفتند که او برای همگروه نشدن با یک ورزشکار اسرائیلی از شرکت در مسابقات خودداری کرده، امکان داشت کل تیم ایران از شرکت در مسابقات المپیک محروم شود.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
کمیته بینالمللی المپیک (IOC) موضوع را بررسی کرد و به گزارش خبرگزاری ورزشی sid اعلام نمود که عذر شناگر ایرانی برای عدم شرکت در مسابقات در روز شنبه گذشته قابل قبول بوده است.
در المیپک پیشین نیز، یک ورزشکار ایرانی در رشته جودو به نام آرش میراسماعیلی به همین ترتیب بیمار شد. روزنامه اعتماد چاپ تهران در این مورد نوشت که آن هنگام مسئولان سازمان تربیت بدنی ایران «برای اینکه محرومیتی متوجه کاروان ایران نشود، با مصدومیتی ساختگی، سران کمیته بینالمللی را برای غیبت میراسماعیلی راضی کردند.»
يوخن: دوپينگ با دوچرخهسواري اسپانيا اجين شده است
خبرگزاري فارس: مربي تيم ملي بانوان آلمان گفت: معضل دوپينگ با دوچرخهسواري اسپانيا اجين است.
به گزارش خبرگزاري فارس، يوخن دوربوش درباره دوپينگ ماريبل مورنو ركابزن اسپانيا كه روز قبل از آغاز مسابقات بخش جاده المپيك به دليل مثبت اعلام شدن آزمايش دوپينگ از حضور در مسابقه محروم شد، تصريح كرد: مربيان ديگر هم كه مانند من در اين سطح كار ميكنند، با شنيدن اين خبر متعجب نشدند چرا كه دوپينگ با دوچرخهسواري اين كشور اجين شده است.
وي افزود: اگر اين اتفاق در تيمي غير از اسپانيا رخ ميداد، جاي تعجب داشت. متاسفانه اين امر براي دوچرخه سواران اين كشور تبديل به يك عادت شده و بارها در رسانه ها، اخبار اين اتفاق ديده و شنيده ميشود.
پورعسگرپرست: محسن شادي عالي پارو زد
خبرگزاري فارس: مسئول كميته روئينگ فدراسيون قايقراني گفت: محسن شادي با راهيابي به فينال E المپيك، عملكرد درخشاني از خود به نمايش گذاشت.
به گزارش خبرگزاري فارس، عمران پورعسگرپرست در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري فارس، عنوان كرد: نخستين المپيكي روئينگ با برد توانست به فينال ماقبل مسابقات رده آخر اين رشته راه يابد و 12 كشور را پشت سر گذارد. به اين ترتيب، شادي در مسابقات روز پنجشنبه براي رسيدن به عنوان بيستمي به رقابت خواهد پرداخت.
وي افزود: پاروزن ملي پوش ما به قرعه سختي خورد و نتوانست به دور نيمه نهايي راه پيدا كند، اين در حالي اتفاق افتاد كه قايقراناني با زمان هاي كمتر از ركورد شادي از گروه خود صعود كردند.
پورعسگر پرست گفت: از قايقراني كه تنها يك سال از حضورش در اين رشته ميگذرد، نميتوانيم انتظار بيشتري داشته باشيم. تمام رقيبان او قهرمانان با تجربه اين رشته بودند.
وي عنوان كرد: هما حسيني، ديگر قايقران روئينگي ايران در المپيك نيز روز پنجشنبه رقابت خواهد داشت تا وضعيت نهايي وي در جدول رده بندي مشخص شود.
تنها 1800 داوطلب چند زبانه در چين حضور دارد
خبرگزاري فارس: با وجود ادعاي مقامات برگزاركننده المپيك، تنها 1800 داوطلب مسلط به چند زبان دنيا در پكن مستقر شدهاند.
به گزارش خبرنگار اعزامي فارس، در حاليكه قرار بود بيش از 5 هزار داوطلب مسلط به زبانهاي رسمي دنيا در پكن مستقر باشند، تنها 1800 داوطلب از اين دست در خدمت گردشگران خواهند بود.
بسياري از داوطلبان حاضر در المپيك جدا از زبان چيني و انگليسي، به زبانهاي ديگر هم تسلط دارند؛ اما به صورت رسمي تنها مي توان 1800 تن از آنها را مسلط به چند زبان زنده دنيا دانست.
مسئولان المپيك در اين خصوص عنوان كردند: مسئوليت كوتاهي در اين وعده را قبول ميكنيم. اميدواريم مشكل براي گردشگران پيش نيايد. آغوش پكن براي مهماننوازي و پذيرايي تاريخي از داوطلباني كه فرصت كافي براي معرفي كردنشان است هنوز وجود دارد.
تخريب چينيها از سوي انگليس
خبرگزاري فارس: مسئولان برگزار كننده المپيك 2012 انگليس درصدد هستند تا بازي هاي 2008 پكن را كمرنگ جلوه دهند.
به گزارش خبرگزاري فارس، به نظر مي رسد مسئولان انگليسي به صورت خط داده شدهاي قصد دارند المپيك 2008 پكن را بسيار كمرنگ جلوه دهند.
اين سياستها به طور كلي براي تضعيف نوع مديريت و سازماندهي در المپيك 2008 پكن در نظر گرفته شده است.
مثال بارز اين رفتار را ميتوان در حمله هماهنگ مطبوعاتي انگليسي ها عليه نوع بليتفروشي در پكن مشاهده كرد؛ جايي كه روزنامه گاردين در آغاز مقاله بلند خود (نوشته تانيا برانيگان) چنين آورده است: بالاخره بايد به نوعي مشخص ميشد كه در چين چگونه بليت فروشي صورت ميگيرد؛ در حالي كه مدعي نظم و ترتيب بودند، همه نوع فروش بليت ها را مشاهده كردند.
از اين دست واكنشهاي مطبوعاتي از چند ماه پيش در مطبوعات انگليسي قابل رويت است و كوچكترين ناهماهنگي حتي به طور منطقي در المپيك پكن از ديد مسئولان المپيك 2012 لندن بسيار هولناك و غيرقابل تحمل توصيف ميشود.
اين نخستين باري نيست كه مسئولان دوره بعدي المپيك در زمان المپيك فعلي تصميم به تخريب ارزشهاي آن ميگيرند تا بتوانند در زمان خود با برطرف ساختن اين نقاط ضعف پيشرفتشان را به رخ بكشند. اين در حالي است كه وبسايتهاي چيني بدون توجه به چنين امواجي مطالب بسيار مثبتي از لندن مينويسند و معتقدند انگليسيها ميتوانند در المپيك پكن براي خود تجربيات فراواني بياموزند.
انتظار ميرود مقامات Ioc با چنين روندي برخورد داشته باشند و در شرايطي كه برخي مسايل سياسي و فرهنگي به مسئولان برگزار كننده فشار وارد ميكند با مطبوعاتي كه دست به بزرگنمايي با انتشار شايعات ميزنند برخورد جدي داشته باشند و فضاي حاكم بر المپيك پكن فضاي مهر و دوستي شود.
حمله مطبوعات انگليسي به المپيك پكن را مي توان با حمله انگليسيها به يورو 2008 مقايسه كرد.
روزنامه هاي انگليسي حتي كيفيت دستشوييهاي نصب شده در پكن را نيز براي خود سوژه قرار داده اند.
برنامهی ورزشکاران ایران در روز چهارم المپیک
در پایان روز سوم مسابقات المپیک کاروان ورزشی ایران با وجود درخشش علی معلومات درجودو و راهیابی به نیمه نهایی باشکست از حریف آذربایجانی خود از کسب مدال محروم شد.اما فردا حمید سوریان امید اول ایران برای کسب اولین مدال به روی تشک می رود.
ایران در روز چهارم بازیهای المپیک (سهشنبه 22 مردادماه) در چهار رشته نماینده دارد که حمید سوریان شانس اول ایران برای کسب مدال طلا محسوب میشود.
برنامه ورزشکاران ایرانی در روز چهارم المپیک به شرح زیر است:
بسکتبال:
ایران - لیتوانی ساعت 5 و 30 صبح به وقت تهران(9 صبح به وقت پکن)
کشتی فرنگی:
حمید سوریان در وزن 55 کیلوگرم کشتی فرنگی از ساعت 6 صبح به وقت تهران( 9 و 30 به وقت پکن)
رقابتهای خود را آغاز میکند. سوریان در دور اول با ونلین ونکوف از بلغارستان پیکار میکند.
جودو:
رقابتهای وزن 81- کیلوگرم جودو از ساعت 8 و 30 صبح به وقت تهران(12 به وقت پکن) آغاز میشود که حامد ملکمحمدی در دور اول با آلیاز سدج از اسلوونی مبارزه میکند.
تیروکمان:
نجمه آبتین با " اول سین کوان" از کره شمالی ساعت 12 و 30 به وقت تهران (16 به وقت پکن) مسابقه میدهد.
آرش ميراسماعيلي از دنياي قهرماني خداحافظي كرد ميراسماعيلي در گفتوگو با ايسنا: خودم را نميبخشم؛ شرمندهي مردم شدم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: المپيک پکن
آرش ميراسماعيلي، قهرمان جودو ايران پس از حذف از بازيهاي المپيك پكن براي هميشه از دنياي ورزش قهرماني خداحافظي كرد.
قهرمان دو دورهي جهان و دارندهي چندين مدال جهاني و آسيايي در گفتوگو با خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به پكن، دربارهي حذف از المپيك اظهار كرد: فكر ميكنم روز، روز من نبود. وقتي كه يك ورزشكار ميبازد، حرف و حديثها زياد ميشود. من همهي شكستها را خودم به گردن ميگيرم و مقصر اصلي شكستها خودم هستم. من سه ماه پيش همين حريف ژاپني را شكست داده بودم. فكر ميكنم ديروز خواست خدا نبود كه من پيروز شوم. فكر ميكنم حكمتي در آن وجود داشت، توضيح خاصي ندارم و هر نقد و انتقادي را ميپذيرم. شايد اگر پيروز ميشدم اكنون بحث چيز ديگري بود. ولي وقتي ميبازي حرف و حديثها زياد ميشود.
وي با بيان اين كه من هيچ مشكلي از لحاظ بدني نداشتم، خاطرنشان كرد: من ديروز گيج بودم. ده درصد آرش ميراسماعيلي هم نبودم. خودم هم دنبال دليلش هستم و اميدوارم به اين دليل برسم. تنها چيزي كه ميتوانم بگويم اين است كه به عنوان نمايندهي ايران خوب ظاهر نشدم و شرمندهي مردم شدم. از مردم نميخواهم كه من را ببخشند، شايد خواست خدا بود كه پس از سه دوره حضور در المپيك، نتوانم مدالي كسب كنم.
قهرمان دو دورهي جودوي جهان با تاكيد بر اينكه تصميمم را گرفتهام و از دنياي ورزش قهرماني خداحافظي ميكنم، يادآور شد: من بايد جايم را به جوانترها بدهم. اكنون شرايط بدني دارم كه شايد تا چند سال ديگر بتوانم مسابقه بدهم اما، من ديگر آن آرش جوان نيستم. 10 سال است كه عضو تيم ملي هستم، خدا را شكر ميكنم كه در اين مدت دو مدال طلا و دو مدال برنز جهاني به همراه يك مدال نقره و يك مدال برنز بازيهاي آسيايي و پنج مدال قهرماني آسيا را كسب كردهام. اميدوارم جوانترها جايگزين خوبي براي من باشند. من اكنون به استراحت نياز دارم. در ده سال گذشته همهي زندگي من جودو شده بود، حرفها و گلايههاي زيادي دارم اما، اكنون فرصت مناسبي براي گفتن آنها نيست. تنها ميتوانم بگويم كه از اينكه از جودو ميروم، ناراحتم. خيلي سخت است كه با دنياي قهرماني خداحافظي كنم، من هرچه دارم از جودو است و همه لطف خدا بوده اما،اكنون بايد به فكر زندگيام باشم. بالاخره هر قهرماني يك پاياني دارد.
ميراسماعيلي بار ديگر بر اين نكته تاكيد كرد كه بازيهاي پكن آخرين مسابقهاش در ورزش قهرماني بود: اين آخرين حضور من در ميدانهاي ورزشي بود و من بر تصميم خود قاطع هستم. اميدوارم هر خوبي و بدي كه از من ديدهاند، ببخشند. من در اين مدت بارها پرچم ايران را بالا بردهام و هميشه جانم را براي ايران گذاشتهام. كارنامهي ورزشي خوب من بدون كسب مدال المپيك باقي ماند.
ميراسماعيلي با اظهار اميدواري نسبت به كسب مدال جودو توسط ديگر جودوكاران ايران در بازيهاي المپيك پكن به ايسنا گفت: بچههاي ما هيچ چيزي از حريفان كم ندارند و شايستهاند و من اميدوارم كه در پكن مدال كسب كنند. ميدان المپيكي ميداني است كه جاي نامها و مدالهاي قبلي نيست. اميدوارم كه بچههاي ما در كسب مدال موفق باشند. من ميخواهم تجربياتم را به جوانان انتقال دهم اما، براي ادامهي حضورم در ورزش به عنوان مربي و يا هر مسالهي ديگري به آرامش نياز دارم و در آينده تصميم ميگيرم. ميخواهم تصميمي دور از احساس داشته باشم. اما، هرجا كه باشم دلم براي جودو ميتپد و قلب من با جودوست.
وي ادامه داد: من پيش از اين هم گفته بودم كه پكن آخرين مسابقهي من است، شايد حكمت خدا بود كه اينگونه در اوج خداحافظي كنم و راه را براي جوانترها باز كنم. براي گرفتن اين تصميم خيلي به خودم فشار آوردم و اكنون فكر ميكنم كه تصميم عاقلانهاي گرفتم.
وي در پايان خاطرنشان كرد: در اين راه هيچ كس مقصر نيست. اميدوارم كه مردم كمي و كاستيهاي من را ببخشند و من خودم را مستوجب تنبيه ميدانم و خودم را به خاطر شكست روز گذشته نميبخشم. اميدوارم همه از من راضي باشند.
به گزارش ايسنا، يكشنبه آرش ميراسماعيلي نمايندهي وزن 66- كيلوگرم جودوي ايران با پذيرش دومين شكست از گردونهي بازيهاي المپيك پكن حذف شد. ميراسماعيلي كه در مرحلهي آغازين مسابقات با يك پيروزي و يك شكست برابر لهستان و ژاپن به گروه بازندهها راه يافته بود، در نخستين مسابقه خود در مرحلهي رپهشارژ توانست جودوكار دومينيكن را شكست دهد و در دومين مسابقهي خود به مصاف "شاريپوف" قهرمان ازبكستاني رفت.
در شرايطي كه تا 10 ثانيه به پايان مسابقه هر دو جودوكار به دليل دريافت اخطار در امتياز يك - يك مساوي بودند، ميراسماعيلي به دليل دريافت اخطار دوم نتيجه را به شاريپوف واگذار كرد و از مسابقات حذف شد.
ميراسماعيلي در ردهبندي مجموع مسابقات وزن 66- كيلو نهم شد.
/گزارش خبرنگار ايسنا از پكن/ آمادگي زياد كار دستم داد! معلومات: حريف برزيلي را دست كم گرفتم
سرويس: المپيک پکن
علي معلومات آمادگي زيادش را دليل ناكامي در رقابت هاي جودو بازيهاي المپيك پكن برشمرد!
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) از پكن، معلومات كه در روز سوم بازيها اميدهاي زيادي براي بدست آوردن نخستين نشان كاروان ايران از بازيهاي المپيك بيست و نهم را داشت در دو رقابت آخر برابر حريفانش شكست خورد تا تنها به عنوان پنجمي بسنده كند.
معلومات در پايان رقابت با حريف برزيلياش به خبرنگار ايسنا در پكن گفت: اين نخستين المپيك من بود، المپيك ميدان بزرگي است و من تجربهي كمي داشتم، تنها به اشتباه خودم باختم، در حالي كه از حريفم سرتر هم بودم يك لحظه غفلت باعث شد تا بازنده باشم.
معلومات دربارهي رقابتش با حريف ژاپني كه قهرمان جهان نيز هست گفت: با او مبارزهي خوبي داشتم اما براي رسيدن به نشان غفلت كردم، فكر نميكردم حريف برزيلي از اين تكنيك ها استفاده كند، گمان ميكردم او خسته است و براي همين هم او را دست كم گرفتم. در پايان با رضايت از زمين خارج نشدم مي توانستم مدال بگيرم و شرمندهي مردم شدم.
معلومات در پايان گفت: از نظر جسمي و روحي آماده بودم از نظر تنفسي هم كم نياورده بودم ولي فكر ميكنم آمادگي زياد كار دستم داد.
/گزارش خبرنگار ايسنا از پكن/ قرعهي دشوار براي "حميد سوريان"
سرويس: ورزشي - كشتي
وزنكشي وزن 55 كيلوگرم كشتي فرنگي المپيك برگزار شد.
به گزارش ايسنا، وزن كشي وزن 55 كيلوگرم كشتي فرنگي المپيك در سالن دانشگاه كشاورزي پكن برگزار شد كه حميد سوريان دارنده سه مدال طلاي جهان در دور اول برابر "ونلين ونكوف" نايب قهرمان سال 2006 اروپا از بلغارستان ميرود و برنده اين مسابقه با الوايس از پالائو رودررو ميشود.
اگر سوريان اين دو حريف را پشت سر بگذارد در يك چهارم نهايي احتمالا با نظير مانكيف روس مسابقه خواهد داد. پارك اون چول دارنده دو نقره و يك برنز جهان از كره جنوبي نيز در اين سمت جدول قرار دارد و در صورتي كه سوريان رقيبان دور مقدماتي را شكست دهد، در نيمه نهايي احتمالا با حريف كرهاي رو در رو خواهد شد.
روشنبايراماف آذربايجان تنها رقيب قدر وزن 55 كيلو است كه در سمت جدول سوريان قرار ندارد.
در اين وزن 19 نفر حضور دارند.
مسابقات سوريان از ساعت 6 صبح فردا(سه شنبه) به وقت تهران آغاز ميشود.
نگاهی اجمالی به تکنولوژی پنهان در مراسم افتتاحیه المپیک بیجینگ
احتمالا خیلی از شما مراسم افتتاحیه المپیک امسال را دیده اید. هماهنگی کامل بین موسیقی و آتش بازی های زمان دار و دیگر شگفتی های این مراسم ، آن را به پرهیبت ترین مراسم در طول تمامی سالهای برگزاری آن تبدیل کرده است. این نمایش شکوه و جلالش را به طور مطلق مدیون ورود تکنولوژی به تمام لحظات اجرای آن است. منابع خبری چینی به تازگی اخباری را در خصوص افتتاحیه و اینکه چه افرادی را برای ایجاد این غرور و شکوه ملی به کار گرفته اند منتشر کرده اند.
صفحه نمایش LED لوله شده ای در میان زمین باز شد تا نمایش دهنده تمدن و فرهنگ 5000 ساله چین بر روی خود باشد، ابعادی معادل 147 متر در 22 متر داشت و بالغ بر 44000 LED بزرگ رنگی در آن به کار رفته بود که بین هر کدام از این LEDها 600 میلیمتر فاصله بود.
جهت ایجاد یک محیط پندرسانه ای ایده ال، LEDهای بزرگ در تمامی مساحت 20000 متری محل برگزاری افتتاحیه (استادیوم آشیانه پرنده) نصب گردیده بودند.
سیستمهای مونیتورینگ و نظارتی پیشرفته برای اولین بار در تاریخ مراسم المپیک به کار گرفته شدند تا بتوان حرکات رقصنده ها و فاصله میان 18000 بازیگر کد گزاری شده را کنترل کرد.
در آتش بازی ها از سیستم کنترل احتراق الکترونیک استفاده شده بود که انفجارها را در 30 مکان مختلف در شهر بیجینگ کنترل می کرد. به گفته کای گوچینگ - متخصص انفجار - برای اجرای این آتش بازی ها بیش از 40000 توپ جهت شلیک ها استفاده شد. (البته چینی ها از ایام بسیار دور استاد آتش بازی در دنیا بوده اند)
مواد مصرف شده در تولید رول های کاغذ نقاشی توسط واحد هوا-فضای چین تهیه شده اند. بسیاری از تکنولوژی های مستتر در این مراسم توسط شرکت های داخلی توسعه یافته و به کار برده شدند.
لی نینگ زیمناست چینی که قرار بود مشعل را روشن کند با سیم در فضا معلق شد و شروع به راهپیمایی در آسمان کرد. وی پس از عبور از جلو صفحه ی نمایش بسیار بزرگی که مسیر حرکت مشعل المپیک در دنیا را نشان می داد، اقدام به روشن کردن مشعل کرد.
«هر چند کشور چین با مشکلات عدیده محیط زیستی، اقتصادی و حقوق بشری دست و پنجه نرم می کند و یک خبرنگار نمی تواند در خصوص آینده کاری و مشکلات پیش رویش اطمینان خاطر داشته باشد. اما بعد از مراسم رقص و پرفورمنس آخر شب این افتتاحیه، سرم را بالا گرفتم و با کمی غرور ورزشگاه را ترک کردم. غرور برای میراث پربار کشورم و امید به آینده ای روشن تر.» خبرنگار خبرگزاری شینهوا
به راستی که از زمان شروع المپیک این مراسم مهمترین و بهترین مورد استفاده و تلفیق تکنولوژی های پیچیده به همراه خلاقیت بشری در مراسم افتتاحیه بوده است.
منبع : نارنجی
نمادهای محبوب المپیک ریشه در تاریخ آلمان نازی دارند
محبوبترین و مشهورترین سمبلهای بازیهای المپیک مدرن، به دوران آلمان نازی و حکومت هیتلر مربوط میشوند.
حمل مشعل المپیک به صورت امدادی که هر دوره در جشن افتتاحیه المپیک انجام میشود، یکی از ابداعات -آدولف هیتلر است که سعی داشت المپیک سال ۱۹۳۶ برلین را به مراسم جشن رایش سوم تبدیل کند.
شهرت پنج حلقه متصل بهم المپیک نیز محصول ماشین تبلیغات سیاسی هیتلر است و امروزه شناخته شدهترین نمادهای المپیک هستند اما شمار زیادی از آداب و رسوم المپیک از جمله پرچم سفیدرنگ دارای پنج حلقه رنگی و پیمان المپیک نخستین بار در بازیهای سال ۱۹۲۰آنتورپ معرفی شده اند.
این حلقهها نخستین بار در سال ۱۹۱۳توسط -بارون پی یر دو کوبرتن> -موسس بازیهای المپیک مدرن- طراحی شدند تا در کنگره جهانی المپیک در سال ۱۹۲۴ در پاریس مورد استفاده قرار گیرند و هدف از طراحی آن نمادین کردن پنج دوره نخست بازیهای المپیک بود اما به دلیل ترور -آرک دوک فردیناند> اتریشی در سارایوو، کنگره مذکور برگزار نشد.
تونی پروتت در کتابی به نام -المپیکهای عریان> مینویسد: -حمل مشعل المپیک برخلاف آنچه اغلب مردم تصور میکنند ریشه در افسانههای یونانی ندارد بلکه نوآوریهای هیتلر در المپیک برلین است.> به گفته وی -صرفنظر از ریشههای پیدایش چنین حرکتی، حمل مشعل امروزه به نماد برادری و دوستی تبدیل شده و بخش اصلی جشنهای باشکوه افتتاحیه بازیهای المپیک به شمار می رود.>
در دوران باستان یک مشعل مقدس در تمام شبانه روز در دامنه کوه المپیا روشن بود و در برخی دورههای گذشته دوندگان دو امدادی جامی بزرگ را روشن می کردند اما در یونان باستان بازیهای المپیک با گفتن کلمات مقدس و فرستادن جارچیها به خیابانهای شهر به جای حملکنندگان مشعل آغاز میشد.
شیوه مدرن روشن کردن مشعل در ورزشگاه اصلی تاسال ۱۹۳۶مرسوم نبود و المپیک برلین در این سال بعد از سفر ۱۲روزه مشعل آغاز شد.
هیتلر که علاقه شدیدی به اساطیر و خدایان یونانی مثل زئوس داشت ، مصمم بود بوسیله این بازیها برتری نژاد آریایی خود را ثابت کند.
به تصویر کشیدن حمل مشعل در فیلمی مستند به نام -المپیا> بخشی از تلاشهای بیوقفه نازیها برای تلفیق المپیک با مفاهیم اسطورهای و افسانهای بود تا اروپا را درآستانه شروع جنگ جهانی دوم مقهور کند. از نظر هیتلر مشعل نماد قدرتمندی و پیروزی ملت آلمان بود اما کسب چهار مدال طلا توسط دونده سیاهپوست آمریکایی بنام -جسی اوونز> تمام رویاهای هیتلر در مورد نژاد برتر چشم آبی و مو طلایی را بر باد داد.
-دیوید سی یونگ>، تاریخ شناس آمریکایی، در کتاب -المپیک مدرن> مینویسد:- حمل مشعل المپیک ابداع یک آلمانی به نام کارل دیم بود که برنامههای المپیک سال ۱۹۱۶را نیز طراحی کرده بود.>
درحالیکه پروتت در کتاب المپیکهای عریان مدعی است : -هیتلر علاقمندی شدیدی به تجمل گرایی داشت و سرمایهگذاری عظیمی برای المپیک برلین کرده بود. ماشین تبلیغاتی نازی ازطریق گزارشهای رادیویی ، حرکت مشعل المپیک را به طور کامل پوشش داده و از نمادهای باستانی دوومیدانی یونان استفاده وسیعی کرد.>
-ریفن استال> سازنده فیلم المپیا که به قدرت رسیدن هیتلر را نیز به تصویر کشیده ، پنج حلقه المپیک را حک شده برروی یک سنگ در شهر باستانی دلفی یونان به تصویر کشیده که به معنی ریشه داشتن این نماد مشهور در دو هزار سال قبل است.
هر چهار سال یکبار مشعل المپیک با وسایل مختلف مثل اسب و شتر، کشتی بخار، ترن، ویلچر و دوندگان و قهرمانان ورزشی ، کودکان و سیاستمداران دور جهان را سیر میکند.
عسگري: تمام تمركز تيم دوچرخهسواري در بخش جاده بود
خبرگزاري فارس: نماينده دوچرخه سواري ايران در تايم تريل انفرادي گفت: تمامي تمركز تيم دوچرخه سواري در بخش جاده بود، بنابراين در تايم تريل انفرادي كار تخصصي نكرده بودم.
به گزارش خبرنگار اعزامي فارس به چين، حسين عسگري افزود: اين براي نخستين بار در تاريخ دوچرخهسواري ايران است كه نمايندهاي در اين بخش دارد، چرا كه هر كسي نميتواند در اين رقابتها شركت داشته باشد.
وي افزود: ژاپن، قزاقستان و ايران نمايندگان آسيا در بازيهاي المپيك پكن بودند. سال گذشته در مسابقات قهرماني آسيا دوم شدم و با حضور در ميدانهاي ديگر سهميه ورود به المپيك را در اين بخش بدست آوردم.
عسگري ادامه داد: رقابتهاي تايم تريل در 2 دور برگزار شد كه با توجه به اينكه كار تخصصي در اين زمينه انجام نداده بودم، نتوانستم آن طور كه بايد ظاهر شوم. تمامي تمركز ما بر روي كار جاده بود.
وي حضور در اين رقابتها را افتخاري بزرگ براي ايران دانست و گفت: رقابت در كنار بزرگان، كار بسيار بزرگي است. اختلافم با نفرات اصلي زياد نبود و چيزي از آنها كم نداشتم. پيش از اين نيز در مسابقات قهرماني جهان از خط پايان عبور كرده بودم.
غربت ورزشکاران ایران در المپیک
در حالی که 205 کشور نمایندههای خود را برای بزرگترین نمایش ورزشی کرهی خاکی به شهر پکن فرستادهاند، ایران تاکنون نه تنها در رقابتها نمایش ضعیفی داشته بلکه در بخشهایی از جمله تماشاگران و فعالیتهای فرهنگی هم چیزی برای گفتن نداشته است.
پس از گذشت سه روز از شروع بازیهای المپیک، بسیاری از امیدهای ایران برای کسب مدال طلا از جمله حاجیآخوندزاده، میراسماعیلی و سوریان از بین رفته و کابوس مدال طلا کاروان ورزشی ایران را در برگرفته است. بسیاری از کسانی که همراه کاروان ورزشی ایران به پکن آمدهاند، هم اکنون چشم به روزهای آینده و لطف خدا دارند تا شاید شگفتیسازی در بین 17 ورزشکار باقی مانده پدید آید و ناامیدی را از ذهنها پاک کند. در این میان نکتهای که از همه آزار دهندهتر است کمبود فعالیتهای فرهنگی و سازماندهی تماشاگران برای تشویق ورزشکاران ایرانی است.
هر بینندهای با حضور در مراکز ورزشی شهر پکن که بازیهای المپیک در آن برگزار میشود، به این نکته پی میبرد که بیشتر کشورهای دنیا یا به صورت سازمان یافته و یا به صورت خودجوش با لباسهای متحدالشکل که رنگ و پرچم کشورشان را در ذهنها متواتر میکند، به تشویق ورزشکارانشان میپردازند.
این نکته تاثیر بسیار زیادی بر روحیهی ورزشکاران دارد، به عنوان نمونه دوشنبه شب در رقابتهای جودو بیش از یکصد نفر از مردم کشور آذربایجان به همراه "الهام علیاف" رییس جمهور کشورشان به سالن محل رقابتها آمده بودند و به صورت وصف ناپذیری "النور ممدلی" را تشویق میکردند تا به مدال طلا رسید.
این در حالی بود که علی معلومات که چیزی از حریف خود کم نداشت، بدون اینکه حتی یک تماشاگر ایرانی او را از سکوی تماشاگران تشویق کند، به صحنه رقابت رفت و در میان شور و هیجانی که آذربایجانیها به وجود آورده بودند در عین شایستگی نتیجه را واگذار کرد.
شاید بسیاری از مسوولان ایرانی توجیهشان این باشد که کسی توقع کسب مدال از معلومات را نداشت که برای تشویق او به سالن بیاید. اما، نکته اینجاست که حمید سوریان یکی از شانسهای اصلی ایران برای کسب مدال طلا بود. چرا حتی 10 ایرانی در سالن محل رقابتها نبودند که او را تشویق کنند.
بنابر اطلاعات کسب شده کمیتهی برگزاری مسابقهها نه تنها بلیتهای خود را از طریق بخش مخصوص این کار به فروش میرساند بلکه بلیتهایی را هم در اختیار کمیتههای ملی المپیک کشورها میگذارد که در مورد بیست و نهمین دورهی بازیها هم چنین اتفاقی افتاده بود. اما، در واقع این بلیتها کجا رفته است؟ نقش کمیتهی ملی المپیک در سازماندهی تماشاگران چیست؟ نقش سفارت ایران در پکن در زمینهی هماهنگی ایرانیهای حاضر در چین و یا شهر پکن برای حضور در سالن مسابقات و تشویق ورزشکاران کشورمان چیست؟ آیا واقعا هیچ ایرانی در پکن زندگی نمیکند که علاقه داشته باشد نمایندهاش را در صحنهی رقابت تشویق کند؟ آیا علاقهمندان ایرانی به ورزش در شهر پکن بلیتهای مسابقههای ورزشکاران ایرانی را بدست آوردهاند؟ این سوالهایی است که ذهنها را به خود مشغول کرده است و به سختی میتوان جوابی برای آنها پیدا کرد.
امیدواریم که مسوولان کمیتهی ملی المپیک و یا سفارت ایران در چین بجای فرافکنی و باز کردن بار این مسوولیت از دوش خود غربت ورزشکاران ایرانی را در سالنهای پکن احساس کنند و در روزهای باقیمانده چارهای برای حل این مشکل بیندیشند. البته سفیر ایران گفته بود که ما تدارک زیادی برای بازیهای المپیک دیدهایم اما، باید دید فعالیت آنها در زمینههای فرهنگی و تماشاگران چقدر بوده است!
البته ناگفته نماند که تعدادی از علاقهمندان متمول ورزش هر کدام بیش از چهار میلیون تومان هزینه کردهاند و از تهران به پکن آمدهاند. آن هم با بلیتهایی که کمیتهی ملی المپیک در اختیار داشت اما، این تعداد معدود را هم تنها در صبح روزهایی میتوان دید که بسکتبالیستهای ایران مسابقه دارند.
نكته: تغيير نام پرسپوليس مهمه، نه كسب مدال در المپيك.
شاهينطبع: با بهترين مربي جهان نيز قادر به شكست ليتواني نبوديم
خبرگزاري فارس: كارشناس بسكتبال گفت: تيم ملي ايران با بهترين مربي جهان نيز قادر به شكست ليتواني نبود.
مهران شاهينطبع در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري فارس افزود: تيم ايران در وقت اول بازي بسيار خوبي را مقابل ليتواني انجام داد. برتري مقابل تيمي كه آرژانتين را شكست داده بود به هيچ عنوان آسان نبود؛ اما تيم ما حريف را شگفتزده كرد.
وي افزود: در اين بازي ثبات تاكتيكي و جسماني نداشتيم و نتوانستيم انرژي خود را به طور مناسب تقسيم كنيم كه البته با توجه به قدرت، حريف چندان دور از انتظار نبود. ليتواني به طور طبيعي در همه زمينهها از ما برتر بود و اگر در وقت نخست بازي شكست خورد به دليل بازي فوقالعاده مليپوشان ايران بود.
شاهينطبع در خصوص انتقادهاي مطرح شده نسبت به عملكرد رايكو ترومن، گفت: اختلاف سطح بسكتبال ايران با روسيه و ليتواني آنقدر زياد است كه نبايد از اين تيم انتظار پيروزي داشت، البته تيم ملي ميتوانست مقابل ليتواني با همين بضاعت بازي بهتري ارايه كند و با اختلاف كمتري ببازد؛ اما اشتباهات ترومن تنها يكي از عوامل شكست با اين اختلاف بود و نبايد همه تقصيرات را به گردن او انداخت.
وي ادامه داد: بايد پذيرفت تيم ايران با بهترين مربي جهان نيز قادر به شكست ليتواني نبود. اين تيم تيم ملي بايد در دفاع انسجام بيشتري داشته باشد و نبايد همچون 2 ديدار گذشته در دقايقي بازي را رها كند.
سرمربي صباباتري در ادامه افزود: توقع كسب پيروزي حتي در يك بازي هم انتظاري نامعقول و غيرمنطقي از تيم ايران است، البته معتقدم اگر در گروه دوم قرار ميگرفتيم پيروزي بر تيم آنگولا دور از دسترس نبود و اكنون هم تلاش اعضاي تيم بايد اين باشد كه در مجموع بالاتر از آنگولا قرار بگيريم.
تا پايان روز چهارم 167 مدال تقسيم شد
خبرگزاري فارس: روز چهارم بازي هاي المپيك 2008پكن در حالي به پايان رسيد كه تاكنون 167 مدال بين ورزشكارن حاضر در مسابقات تقسيم شده است.
به گزارش خبرگزاري فارس، بر اساس جدول رده بندي مدال ها، تيم چين با مجموع 20 مدال همچنان در صدر است. از اين تعداد 13 طلا، (7 طلا براي زنان و 6 طلا براي مردان)،3 نقره و يك برنز بين ورزشكاران اين تيم تقسيم شده است.
تيم امريكا با 21 مدال در رده دوم جدول قرار دارد.
از اين تعداد 7 طلا،( 5 طلا براي مردان و 2 طلا براي زنان)، 6 نقره و 8 برنز از آن ورزشكاران اين تيم شد.
كره جنوبي با 12مدال بر پله سوم جدول ايستاده است.
از اين تغداد 5 طلا ( 4 طلا براي مردان و يك طلا براي زنان)، 6 نقره و يك برنز حاصل تلاش ورزشكارن كره شده است.
ايتاليا با 9 مدال در رده چهارم قرار دارد.
از اين تعداد 3 طلا،( يك طلا براي مردان و دو طلا براي زنان)، 4 نقره و 2 برنز تقسيم شده است.
استراليا با 10 مدال در رده پنجم است.
از اين تعداد 3 طلا،( يك طلا براي مردان و دو طلا براي زنان)، 2نقره و 5 برنز از آن ورزشكاران اين تيم شد.
در پايان روز چهارم 167 مدال تقسيم شد كه از اين تعداد 52 طلا، 52 نقره و 63 برنز،( 91 مدال براي مردان، 73 مدال از آن زنان و سه مدال به شكل مشترك) بين 35 كشور تقسيم شده است.
قايقرانان اسلواكي و آلمان قهرمان كانو و كاياك شدند
خبرگزاري فارس: مارتيكان از جمهوري اسلواكي و گرين از آلمان به ترتيب مدال طلاي رشته كانو و كاياك بازي هاي المپيك پكن را از آن خود ساختند.
به گزارش خبرگزاري فارس، مايكل مارتيكان پس از گذشت 12 سال از كسب مدال طلاي كانو در المپيك آتلانتا، مجددا موفق شد در پكن اين افتخار را تكرار كند.
در اين رشته ديويد فلورانس از بريتانيا دوم و رابين بل از استراليا سوم شد.
الكساندر گرين از آلمان در رقابت هاي كاياك المپيك به عنوان قهرماني دست يافت. در اين رشته فابين لوفخه از فرانسه در رده دم ايستاد و بنجامين بوكپيتي از توگو در رده سوم قرار گرفت.
چين قهرمان تيمي ژيمناستيك هنري شد
خبرگزاري فارس: تيم ژيمناستيك هنري چين در بخش تيمي، در شش اسباب قهرمان بازي هاي المپيك پكن شد.
به گزارش خبرگزاري فارس، ژيمناست هاي چيني با ارائه نمايشي باشكوه موفق به كسب مدال طلاي اين رشته شدند.
اين تيم با كسب 125/286 امتياز با شكست دادن تيم ژاپن مدافع عنوان قهرماني اين دوره بر سكوي نخست ايستاد.
ژاپن قهرماني آتن با اختلاف 25/7 امتياز در رده دوم و تيم آمريكا با 85/275 امتياز بر سكوي سوم قرار گرفت.
برترين ژيمناست تيم چين يوكاي بود كه با حركات خيره كننده تماشاگران حاضر درسالن مجموعه ورزشي المپيك را به وجد آورد.
در كنار او يانگ وي قهرمان جهان نيز حضور داشت كه به مانند هم تيمي خود درخشان ظاهر شد و نقش زيادي در كسب امتياز تيم چين داشت.
جائوجيانگ سرمربي تيم چين پس از كسب عنوان قهرماني اظهار داشت: اين بهترين نمايش تيمي در بخش مردان بود. در سه سال گذشته ما نشان داديم كه در زمينه ژيمناستيك تيمي حرف هاي زيادي براي گفتن داريم. از نظر من كسب اين طلا از مدال المپيك سيدني نيز با اهميت تر است.
وي افزود:پس از سيدني ما به خطا رفتيم و در المپيك آتن دچار مشكلاتي شده و از طلا باز مانديم، اما در اين دوره نشان داديم كه تيمي بي عيب و نقص هستيم.