جواب می طلبیم...نقل قول:
مگه برای مرحله 2 فصل دیگه ای هم برای J ها نیاز هست؟ من فکر می کردم برای مرحله 2 المپیادs ها نیاز باشه...فصل 6...
Printable View
جواب می طلبیم...نقل قول:
مگه برای مرحله 2 فصل دیگه ای هم برای J ها نیاز هست؟ من فکر می کردم برای مرحله 2 المپیادs ها نیاز باشه...فصل 6...
بلد باشی بهتره ...نقل قول:
نقل قول:
با معزت خواهی از استاد عزیز محمد حسین جان
سوال یک >>> واسه ی زمین که نیست بگیم که بگیم ماهواره ها تو دیگر سیاره ها اقمار طبیعی اقماری اند که در بدو تولد سیاره با اون به وجود اومده ولی بعضی از اقمار توسط جاذبه ی سیاره ای مثل زحل یا مشتری از کمر بند سیارکی به دام می افتند که به اونا اقمار طبیعی نمیگن
چرا معذرت ؟ خوشحال می شیم توضیحات شما رو بشنویم ...
در مورد جواب شما به سوال یک باید بگم که فکر کنم جوابتون درست نباشه ... چون بقیه سیارات مثل مریخ ، زهره ، زحل و ... قمر مصنوعی داشتن ... مثلا کاسینی ...مارس اکسپرس و... . اونطوری که من به ذهنم میاد تعریف قمر مصنوعی همین بود که گفتم ...آخه الان وضعیت ماه خودم مشخص نیست که بعدا به دام افتاده یا نه از خود زمین بوده ... شما منبعی دارین که تعریف شما توش نوشته شده باشه ؟
من هم الان همین رو گفتم ...نقل قول:
در مورد قمر طبیعی که دوستان گفتن.راستش هر دو تعریف که محمد حسین جان و Mr Shaibow دادن درسته.یعنی هم می تونی بگی چون جزوء ماهواره ها نیست قمر طبیعیه و هم می تونی بگی چون جزوء سیارک های معلق نیست قمر طبیعیه.ولی تعریف دوم یکم کم مطرحه.چون ما هنوز نمی دونیم واقعا قمری که داریم می بینیم جزوء سیارک های سرگردان هست یا از خود سیاره .مثلا هنوز ما تو وجود ماه خودمون موندیم و نمی دونیم ایا اون تکه ای از مریخه که به سمت ما اومده یا سیاره ای به ما بر خورده و بعد ماه از ما کنده شده.برای همین من تعریف اول محمد حسین رو بیشتر قبول دارم.
نقل قول:
حلقه های اورانوس رو محمد حسین خیلی خوب توضیح دادن.
من در مورد خورشید گرفتگی که محمد حسین توضیح داد هیچی نمی تونم بگم جز دستت درد نکنه.
مرتضی جان ما رو خجالت نده دیگه ...
به نظر من باید بگیم که همیشه یه طرف ماه برای ما توسط خورشید روشن می شه ... . اینطوری می تونه قابل درک تر باشه تا اینکه بگیم همیشه یه طرف ماه بسمت ما هست یا اینکه ما همیشه یه سمت رو ببینیم ...نقل قول:
در مورد دیدن اون طرف ماه باید دو چیز رو بدونی .
1. ماه در هر روز تنها 50 درصد سطحش رو به ما نشون می ده.حالا اگه جایی که خورشید روشن کرده همون سمت ما باشه ما ماه رو می بینیم.
2 دوره گردش ماه بدور خودش با دوره گردشش به دور زمین با هم تقریبا برابر هست.یعنی همیشه یک سمتش به سمت ماست.
اینطور نیست ؟
پرنیان جان در مورد اون سوالی که در مورد ستاره ی نزدیک ماه کردی : من دیشب بیرون بودم ... تقریبا سه ساعت ماه رو رصد کردم ... تا دایره ای به قطر 40 درجه من هیچ جسمی نزدیک ماه ندیدم ... با نرم افزار هم چندین رو قبل رو جستجو کردم اما چیزی ندیدم ... می شه تو.ضیحی در مورد اون جسم بدی ... مثلا رنگش یا تقریبا قدرش چنده یا چشمک می زد یا نه و ... . نورانی ترین جسمی که نزدیک ماه بود تقریبا سه ماه پیش بود و اون هم مشتری .
موفق باشید .
بابا دمتون گرم !
سلام ........
از همه ممنونم .......دستتون درد نکنه .....
دیگه گرفتم ! واقعا از( محمد حسین عزیز , آقا مرتضی ,mr shaibow و aslan aslan )ممنونم !:11:
راستی در مورده اون ستاره ! نمی دونم چی بگم ! اصلا بی خیال ! آخه نمی تونم توضیح بدم !
بی خیال ....(ممنون از توجهتون )
:40::40::40:Thanks a Biiiiiiiiiiiliiiiiiiiiiiiion Dears
اولا سلام دوما اینکه می شه با پیدا کردن ترکیبات سنگ های یک سیاره به این پی برد که اون قمر منشاش رو می شه از کجا دونست یعنی توضیحی برای منشاش وجود داره یا نهنقل قول:
همه دوستان جواب عالی دادن .من فقط سعی کمی کنم یه جاهایش رو کامل کنم.
در مورد قمر طبیعی که دوستان گفتن.راستش هر دو تعریف که محمد حسین جان و Mr Shaibow دادن درسته.یعنی هم می تونی بگی چون جزوء ماهواره ها نیست قمر طبیعیه و هم می تونی بگی چون جزوء سیارک های معلق نیست قمر طبیعیه.ولی تعریف دوم یکم کم مطرحه.چون ما هنوز نمی دونیم واقعا قمری که داریم می بینیم جزوء سیارک های سرگردان هست یا از خود سیاره .مثلا هنوز ما تو وجود ماه خودمون موندیم و نمی دونیم ایا اون تکه ای از مریخه که به سمت ما اومده یا سیاره ای به ما بر خورده و بعد ماه از ما کنده شده.برای همین من تعریف اول محمد حسین رو بیشتر قبول دارم.
.
صفحه ی 262 و 263 دینامیکی توضیح دادهنقل قول:
همداری رو من هم نفهمیدم چی بود.
دینامیکه دیگه سخته :11:
بزرگان می گن که بحثی رو که نمی دونی شرکت نکننقل قول:
والا من از اول تو قضیه نبودم ولی این تاپیک آخری ها رو که دیدم یه چیزایی تو ذهنم اومد :
یادمه یه امتحان بود که بچه های جهانی طرح کرده بودن که یه همچین موردی شبیه مورد شما توش بود
این ستاره یا جمسی که می گین امکان داره اجسام زیر باشه :
1- هواپیمایی که روی خط دید شما حرکت می کنه
2- دنباله دار
3- خطای عینک "این مورد رو اصلا نمی شه روش بحث کرد"
فعلا . . .
بحث کروی تا حدی گسترده است که نمی شه تو 10 سال هم جمش کردنقل قول:
ولی در این حد بگم که در سواد ما حتی برخی از مسائلش نمی گنجه "مال دانشجو های سطح بالاست " این مسائل برای این طراحی شده که دانش آموزان 4 سطح ضعیف متوسط قوی و نابغه رو پوشش بده کسی که 2 سال بدور از دانشگاه کروی کار کرده "حالا معلم داشته یا نه " متوسط است که 50 % مسائل رو باید بدون اشکال حل کنه :27: فصل 6 هم به طور خلاصه در فصل 2 منظور شده مطالعش خیلی واجب نیست و آدمو گیج می کنه منبع المپیاد 2 مرحله برای j & s تا آخر فصل 2 هستش حرفای من رو حداقل تو این یه مورد جدی بگیرید :8:
نقل قول:
1و2 که نیست 3 رو هم که سوادم ....
حتما Ufoها بودن! دیروز شب اومدن رفتیم گردش!(فقط برای خنده گفتم ها!)
ممنون. بر روی چشم.نقل قول:
حرفای من رو حداقل تو این یه مورد جدی بگیرید
کجا؟ تو دوره یا جای دیگه؟نقل قول:
یادمه یه امتحان بود که بچه های جهانی طرح کرده بودن
در ضمن نمی شه از ماشین حساب خودمون تو دوره استفاده کنیم؟
نقل قول:
سلام
1- سوالای بچه های جهانی بهار امسال از معدود مدارس تهران به عمل اوومد که دربارش فکر کنم تو یه وبلاگ با عنوان :: IRAO2006 اومده اینم بگم که امتحانای دوره رو فقط کمیته ی نجوم می گیره نه کسی یا جایه دیگه :46:
2- چرا ولی ماشین حساب های باشگاه مگه چشونه هم 2 خطی اند هم ساده است کار باهاشون ولی خوب آدم چرا کار بیهوده کنه که احتمال بره گیر بیفته مساله سر یه زندگیه :8:
سلاااااام
امیدوارم خوبه خوب باشین ....
چندتا سوال ؟؟؟
1.حدس بزنید که اگر مشتری ستاره ی کم نوری بود و با خورشید یک سیستم مزدوج ستاره ای تشکیل می داد , بر حیات در روی زمین چه تاثیری داشت ؟
2.ماهیت اساسی تفاوت پلوتون با سیارات برجیسی چیست؟ ( این سوالو شک دارم که جوابم درسته یا نه :31:)
3.فرض کنید بتوانید روی سطح مرئی زحل در نقطه ای نزدیک استوای آن بایستید .حرکت ظاهری ذرات در هر حلقه را از نظر دیدتان شرح دهید .
3.این یکیم شک دارم ! > عنصر بارز در جو سیارات برجیسی کدام است ؟
ممنون ...
من یه دست گاه مختصات دیگه می تونم درست کنم:نقل قول:
.فرض کنید بتوانید روی سطح مرئی زحل در نقطه ای نزدیک استوای آن بایستید .حرکت ظاهری ذرات در هر حلقه را از نظر دیدتان شرح دهید .
قطب: خورشید.
استوا: حلقه ها.
خورشید هم نزدیک افق هست.
حالا درک کردی؟ حلقه ها از z می گذرن.
نقل قول:
سلام پرنیان عزیز
اگه مشتری اونطور که شما می گید بود فکر نکنم از اول زمینی هم به وجود می اومد.یا شاید بعد از مدتی به یکی از ستاره ها برخورد می کرد و از بین می رفت.حالا اگه الان این طور می شد.اونوقت شب نداشتیم.
حالا اگه شب نداشته باشیم فکر کنم هیچ چیز روی زمین باقی نمی موند.
تازه فکر کن اگه شب نبود چه بر سر من می اومد......................
سیارات برجیسی همانند مشتری گازی هستند.یعنی تمام یا بیشتر جرمشون از گاز های مختلفه.ولی پلوتو بیشتر از یخ ساخته شده.البته یخ همون گازها.ولی چون منجمد هست بهش سیارات برجیسی کامل نمی گن.
این طور که من فهمیدم باید هیدروژن باشه.هلیم و متان هم خیلی زیاده.
متشکرم.
یه سوال خارج از موضوع... شرایط عضو فعال شدن چی هست؟
hello every one ...نقل قول:
سوالات جالبی هست .. از کجا گرفتیشون ؟ تو دینامیکی بود ؟
خوب بگذریم ...
من جواب مرتضی جان رو نخوندم و دارم پست می دم (آخه عجله دارم !) اگه جوابم تکراری بود ببخشید !!
سوال یک )) بستگی داره مشتری کجا باشه ... همون سرجای خودش یا نه در یه فاصله ی دیگه ... البته الان هم مشتری یه ستاره ای به حساب میاد که بسیار نارس هست و مقدار جرمش طوری نبوده که تبدیل به ستاره بشه ... اما اگه تو دینامیکی توجه کرده باشی گفته که مشتری بیش از انرِی دریافتی خود از خورشید انرِی بازتاب می کنه !!
و یه چیز دیگه اینکه شاید تو این سوال اثر نظریه ی "Fly Effect " رو مد نظر نگرفته ... چون اگه در نظر بگیره شما هیچی در مورد آینده ی خودتون نمی تونید بگید اگه سیاره مشتری در جای دیگه ای بود یا جنس دیگه ای داشت ...
سوال 2 )) من هم دقیقا چیزی یادم نمیاد اما باید جوابش ساده باشه ... جرم و جنس سیاره . بیشتر جنس . چون سیارات برجیسی همشون گازی هستند و سیارات زمینی همشون سنگی .
سوال 3 )) خوب مگه باید چطوری ببینینم ؟ همونطوری که هستن ؟
سوال 4 )) هیدروژن عنصر عمده ی سیارات برجیسیه ... مقدار کمی هلیوم و مقدار بسیار کم متان و نیتروژن و اکسیژن و ... .
-- آیا مشتری از خود نور تولید می کنه ؟ اگه نمی کنه پس چرا انرژی بازتابی اون از سطح خورشید 3 برابر انرژی دریافتیه ؟
-- یخ های موجود در سطح اروپا جنسشون چیه ؟
-- چه عاملی باعث شده حرکت چرخشی انتقالی با حرکت وضعی ماه برابر بشه ؟
-- مدار رجعی چیه ؟؟ """از این مدار در صفحه ی 260 دینامیکی یاد شده """
-- حرکت رجعی زهره چیه ؟؟
-- جریان فورانی مشاهده شده که در صفحه ی 260 دینامیکی به اون اشاره شده چه جریان هایی اند ؟
-- منحنی نمایش تغییرات بازتابش چیه ؟
-- نماد P که در ابتدای نام دنباله دار ها اومده بیان گر چیه ؟
-- چگونه عمر خورشید رو تخمین زده اند ؟
***با تشکر***:10:
سلام
ممنون مرتضی جان ! زحمت کشیدی
:11:
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
نقل قول:
سلام
ممنون که جواب دادین ...
اینا سوالایه آخره فصله سیارات برجیسی هستن ....
...............................
برایه سواله 2 نگفته تفاوت سیارات زمینی با برجیسی که ! گفته پلوتون با سیارات برجیسی
سواله 3 رو هم والا خودمم نمی دونم
به هر حال ممنون
--------------------------------------------------------
mr shaibow :20:
فک کنم جوابه سوال 3 : این باشه : در گذشته زمین بر خشکیهایه متحرکه ماه کشندهایی رو ایجاد کرده که اصطکاک ناشی از اون باعث یکی شدن چرخش و گردشش شده ....(شما صفحه 185 -186دینامیکی رو بخون )
جوابه سوال 8 هم:
فک کنم این p مخفف همون periodic ( که همون دوره ای می شه ) باشه اون tempel هم که تمپل هست دیگه :31: ...یعنی اینکه اون ئنباله دار به سوی خورشید بر میگرده
ممنوننقل قول:
رو بقیش هم فکر کن جواب بده
نقل قول:
خواهش !:11: خب من دیگه سوادم نمی رسه که بقیه رو جواب بدم ! خودم هنوز تازه فصله دنباله دارا رو شروع کردم ولی سوالایه شما بعضیاش برا فصلایه جلویی !
استاد :(مرتضی nvcd عزیز :11:و محمد حسین جان:11: ) حتما زحمت می کشن میان می گن ! خودمم دوس دارم یاد بگیرم جواباشونو ....
.................................................. .............
راستی یه سوال ! خواهشا نخندین ! آخه این یکی دیگه خیلی تابلو هست !
> چرا همه چیز تو آسمون داره دوره خودش یا یه چیزه دیگه می چرخه ؟؟؟ چی باعث می شه که یه جسمی یه مدت طولانی دوره خودش یا یه چیزه دیگه ای بچرخه ؟؟؟؟؟؟ :20:
چند تا دیگه هم هست ولی الان یادم نمی اد ( وختم ندارم متاسفانه :41:)بعد میام می پرسم
از همگی ممنونم
1- هر جسمی تو فضا تحت گرانش جسم دیگه ای قرار می گیره و دور اون می گرده "بسته به این که جرم کدوم بیشتر و یا کمتر باشه " البته این تعبیر درستی نیست چون در واقع اون ها دور مرکز جرم سیستم می گردندنقل قول:
ولی چرخش جسم به دور خودش رو باید در چگونگی شکل گیری اون بررسی کرد که باز اون هم تحت تاثیر جسم دیگه ای قرار داشته "همه ی گردش ها در عالم از بر هم کنش گرانشی بین اجسام به وجود می آیند "
این نکات رو هم باید در نظر گرفت که گرانش تنها در بینهایت اثر نمی کند و هر جسمی در صورتی که برآیند نیرو های موثر بر اون صفر باشه به حالت طبیعی "ساکن یا حرکت مستقین الخط یکنواخت" می مونه
2- چرا بعضی از حرفا رو سفید می نویسی ؟
این در حد سواد ما بود
فعلا . . .
نقل قول:
والا من که هیچی نفهمیدم یعنی بیشترشونو رو می دونستم ولی .....:41:
این که گرانش عامل حرکت اجسامه رو می دونم ...آخه نمی تونم بگیرم چه طوری باعث می شه دور جسم دیگه یا خودش بچرخه :18::41: خب چرا (جسم با گرانش بیشتر ) اون جسمو جذب خودش نمی کنه ؟ چه طوری باعث می شه که دورش حرکت کنه ؟ :41:
2. (هویجوری:27: )والا دلیله خاصی که ندارم:31:. ..همین طوری برا اینکه بعضی سوالا یا حرفا خیلی ضایع است یا زیاد ربطی نداره برا همین با سفید می نویسم .....
یه جا گفته سیارک های کوچک تر خود گرانش کافی ندارند تا خودشان را به شکل کروی دارند . خب این چه ربطی داره ؟ من اصلا نمی فهمم این چه طوریه ؟:41:
راستی یه سواله دیگه ! حرکت رجعی یعنی همون گردش ( حرکت انتقالی خودمون ) ؟؟؟ یا همون حرکته پادساعتگرده ؟؟؟؟ :41: (من که فک کنم همون پادساعتگرده )
حالا MR .shaibow جان . می شه بگی منظورت از سوال 5 چی بود ؟؟؟ اصلا یعنی چی حرکت رجعی زهره چی بود ؟
اجازه هست یه سوال فیزیک بپرسم ؟؟؟
می دونم جاش نیست ولی خب یکیه:46: ! :20: ممنون می شم جوابشو بگین :11:
> فشار, کمیت اسکالر هست یا تامسون ؟؟؟؟
شرمنده ...دیگه از این کارا نمی کنم
ممنون :11:
بله می دونم که گفته تفاوت سیارات پلوتو و برجیسی . [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]نقل قول:
برایه سواله 2 نگفته تفاوت سیارات زمینی با برجیسی که ! گفته پلوتون با سیارات برجیسی
اما خوب همه ی سیارات برجیسی تقریبا ویژگی هایی برابر دارند و همینطور سیارات زمینی . خوب من می گم چون پلوتو بیشتر شبیه سیارات زمینی هست و تفاوت های سیاره ی پلوتو با سیارات برجیسی مثل تفاوت سیارات زمینی با اونهاست می شه گفت پلوتو سیاره ای زمینی است .( البته فعلا که از لیست سیارات حذف شده و سیاره ی کوتوله شده [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] )
سوالت خیلی جالبه ... کمتر کسی این سوال رو می پرسه ...اکثر ازش رد می شن و وانمود می کنن نمی خوان جوابش رو بدونن ... اما همونطوری که سوال جالبه برای جواب دادنش باید خیلی ماهر باشی ... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] جان توضیحشون بد نبود ... اما یکم کلی بود ... من سعی می کنم بازش کنم ...نقل قول:
> چرا همه چیز تو آسمون داره دوره خودش یا یه چیزه دیگه می چرخه ؟؟؟ چی باعث می شه که یه جسمی یه مدت طولانی دوره خودش یا یه چیزه دیگه ای بچرخه ؟؟؟؟؟؟ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
همه ی چرخیدن ها و گردش ها (چه بدور خود و چه بدور جسمی دیگه ) دلیلی یکی نداره . یعنی همش به یه دلیل نیست و دلایل مختلفی داره .
مثلا چرخش سیارات بدور خورشید دلیلش چیه ؟
همونطور که می دونی قابل قبول ترین نظریه ی برای تشکیل منظومه ی شمسی همون نظریه توده ی ابر که یواش یواش تبدیل به خورشید و بعد سیارات شد است . همونطور که می دونی توده ی ابر تشکیل در همون ابتدا در حال چرخش بود . و این سرعت اولیه است و بعد از تشکیل سیارات قاعدتا این سرعت اولیه به این سیارات هم داده می شه و همینطور ادامه پیدا می کند .
اما اگه یه جسم آزاد در فضا که وارد محدوده ی خورشید بشه چی ؟ مثلا پلوتو که احتمالا یکی از دلایل بودنش اونجا می تونه این باشه که بعدا گرفتار منظومه شده ! این چطور ... این یه دلیل یه خورده پیچیده تر داره که با شکل اینجا برات توضیح می دم .
تو شکل زیر دایره ی زرد خورشیده ، آبی سیارست ... خط قرمز هم حرکت آزاد سیاره در فضا و خط سیاه هم مداری که بعد از گرفتار شدن ایجاد می شه .
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حالا طبق دانسته های ما سیاره یه حرکتی در یه جهت داره و خورشید هم به سمت خودش اون سیاره رو می کشه و اینجا نبرو های وارد بر یه جسم به اینطورته :
خط قهوه ای همون حرکت خود سیارست (جهت نیرویی که قبلا بهش وارد شده و باعث شده جسم با این جهت حرکت کنه ) خط سبز هم جهت نیروی وارده از سمت خورشید هست و در نهایت خط سیاه برآیند این نیرو که باعث می شه سیاره در راستای خط سیاه حرکت کنه ...
اما حالا چرا دایره ؟ چرا اونطوری که من بالا گفتم باید در یه خط راست حرکت کنه که ؟
اینجا می گیم که اون تصویر بالا فقط برای یه لحظه است ... شما باید در واحد زمان این نیروها رو بررسی کنی .
شکل پائین کاملا مشخص می کنه که چه اتفاقی در واحد زمان می افته :
البته ببخشید که شکل کشیدنم با Paint خیلی ضعیفه !!
اما خوب همونطور که می بینید این نبروها هی می خوان با هم مبارزه کنن و سیاره رو به یه سمت ببرن اما اینجا نیروی برآیند می آد و صلح ایجاد می کنه و مداره دایره ای تشکیل می شه .
حالا یه سوال : چرا مدارها بشکا بیضوی هستن ؟ چرا همون دایره ی کامل در نمیان ؟
خیلی راحته . فقط روش فکر کن . اگه به جواب نرسیدی بگو تا یه راهنمایی کوچیک بکنم ...
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] جان می خوای ما رو امتحان کنی ؟ تو که گفته بودی مدال المپیاد داری که !نقل قول:
-- آیا مشتری از خود نور تولید می کنه ؟ اگه نمی کنه پس چرا انرژی بازتابی اون از سطح خورشید 3 برابر انرژی دریافتیه ؟
-- یخ های موجود در سطح اروپا جنسشون چیه ؟
-- چه عاملی باعث شده حرکت چرخشی انتقالی با حرکت وضعی ماه برابر بشه ؟
-- مدار رجعی چیه ؟؟ """از این مدار در صفحه ی 260 دینامیکی یاد شده """
-- حرکت رجعی زهره چیه ؟؟
-- جریان فورانی مشاهده شده که در صفحه ی 260 دینامیکی به اون اشاره شده چه جریان هایی اند ؟
-- منحنی نمایش تغییرات بازتابش چیه ؟
-- نماد P که در ابتدای نام دنباله دار ها اومده بیان گر چیه ؟
-- چگونه عمر خورشید رو تخمین زده اند ؟
به هر حال من جوابا رو تا اونجایی که یادم میاد می دم ...
نه مشتری از خودش نور تولید نمی کنه . اما دلیل این انرژی اضافی بازتابی چیه ؟ علتش انقباض دائمی شیاره ی مشتری هست . مشتری هر ساله تقریبا 1 سانتی متر منقبض می شه و همین انقباض این انرِی رو فراهم می کنه . می دونید که هر جسیم که منقبض بشه مقداری از انرِی گرانشی خودش رو به گرما تبدیل می کنه .
و جالب اینجاست که مشتری تقریبا سه برابر انرژی دریافتی رو بازتاب می کنه ...
دقیقا خبر ندارم این لایه ی یخ روی اروپا از چی هست اما همونطور که می دونیم جنس قمرهای گالیله ای همان جنس سیاره ی مشتری هست ... می تونه متان باشه .
علت برابری دوره ی گردش ماه بدور زمین برابر دوره گردشش بدور خودش باشه اینه که ماه بسیار کم جرم تر از زمین هست و زمین با نیروی گرانشی عظیمی که بهش وارد می کنه همیشه سعی داره یه سمت ماه رو ، رویروی خودش نگه داره و این باعث کند شدن حرکت می شه و از شان بد یا خوب ما این دو زمان برابر شدند ...
این نمی تونه علتش باشه ... تو این صفحات هم در مورد جزرومد و خورشید گرفتگی صحبت شده ...نقل قول:
فک کنم جوابه سوال 3 : این باشه : در گذشته زمین بر خشکیهایه متحرکه ماه کشندهایی رو ایجاد کرده که اصطکاک ناشی از اون باعث یکی شدن چرخش و گردشش شده ....(شما صفحه 185 -186دینامیکی رو بخون )
علت بیشتر بودن یه روز زهره از یه سالش همینه ... چون خیلی نزدیک به خورشید هست و خورشید تمایل داره یک سمت زهره رو به سمت خودش نگه داره و این کند شدن بوجود می آد .
مدار رجعی هم اگه اشتباه نکنم همون حرکت بدور خورشید برای سیارات و حرکت بدور سیاره ی مادر برای اقمار هست . اون صفحه ی 260 رو مطمئنی ؟
در کمورد فورانهای زحل هم فکر کنم مربوط به طوفانهایی باشه که در سطح سیارات گازی دیده می شه داره صحبت می کنه ... مثل لکه ی بزرگ قرمز روی مشتری .
اگه شما یه نمودار داشته باشی که تغییرات بازتابیدن نور یا انرژی یا هر چیز دیگه ای رو در واحد زمان بهتون نشون بده ، در آخر این نمودار از خودش خط و خطوطی معمولا بشکل منحنی بیرون می ده . این خط رو می گن منحنی تغییرات بازتابشی جسم .
من در مورد نام دنباله دارها چیز زیادی نمی دونم ... شاید همین جوابی که پرنیان دادند درست باشه ...
عمر خورشید رو می شه از راههای مختلف فهمید ... یکی اینکه بتونی نحوه ی تشکیل منظمه رو با رایانه ها شبیه سازی کنی و یه راه ساده تر هم اینه که میزان مصرف شدن هیدرژن تو اون رو پیدا کنی ...نقل قول:
جوابه سوال 8 هم:
فک کنم این p مخفف همون periodic ( که همون دوره ای می شه ) باشه اون tempel هم که تمپل هست دیگه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ...یعنی اینکه اون ئنباله دار به سوی خورشید بر میگرده
----------------------
------------------
[QUOTE]
اجازه هست یه سوال فیزیک بپرسم ؟؟؟
می دونم جاش نیست ولی خب یکیه! ممنون می شم جوابشو بگین
> فشار, کمیت اسکالر هست یا تامسون ؟؟؟؟
شرمنده ...دیگه از این کارا نمی کنم
ممنون
[/QUOTE]
فشار کمیتی برداری هست . چون برای بیان اون باید جهت و نقطه ی مورد نظری رو مدنظر بگیریم .
موفق باشید ...
[QUOTE=Mohammad Hosseyn;1807837]بله می دونم که گفته تفاوت سیارات پلوتو و برجیسی .
اما خوب همه ی سیارات برجیسی تقریبا ویژگی هایی برابر دارند و همینطور سیارات زمینی . خوب من می گم چون پلوتو بیشتر شبیه سیارات زمینی هست و تفاوت های سیاره ی پلوتو با سیارات برجیسی مثل تفاوت سیارات زمینی با اونهاست می شه گفت پلوتو سیاره ای زمینی است .( البته فعلا که از لیست سیارات حذف شده و سیاره ی کوتوله شده )
اَ اَ اَ اَ اَ اَ اَ اَ اَ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!نقل قول:
چه قد باحال بود!
خیــــــــــــــــــلــــ ـــــــــــــــــی ممنون ! خیلی باحال توضیح دادین ! شکلاتون هم خیلی خوب بود
نقل قول:
خب فک کنم دلیله اینکه مداره بعضی .... بیضوی می شه اینه که سیاره های دیگه حرکتش رو دچار اختلال (همون آشفتگی گرانش ) می کننن ! همین که می گیم خروج از مرکز ....! فک کنم این خروج از مرکز زیاد تر باشه برا یه جسم مدارش بیش تر شکله بیضی رو پیدا کنه ...
ضایع شدم رفتنقل قول:
ممنون که توضیح دادیننقل قول:
خیییییییییییلیییییییییییی یییی خیییییییییلیییییییییییییی یی ازتون ممنونم .... دستتون درد نکنه
از توضیح محمد جان ممنون
فقط فکر کنم اینکه دوره گردش ماه با زمین به دلیل گرانش زمینه درست نباشه.
یعنی نه اینکه درست نباشه.ولی اینطور هم نیست که گرانش زمین باعث ثابت بودن این گردشه.چون زمانی دورتر از این احتمالا گردش ماه خیلی با الانش فرق داشته.گرانش زمین فقط به روند گردش ماه اثر منفی می زاره.یعنی از گردشش کم می کنه.حالا این بین ما درست زمان گردش مساوی هستیم.
زیاد هم به خودمون افتخار نکنیم چون گردش ها زیاد هم با هم مساوی نیست.یه کوچولو تفاوت داره.
دست همگی درد نکنه
راستیش این سوالا وقتی تو ذهنم به وجود می آن که دارم مطالعه می کنم چند وقت پیش از یه مشاور شنیده بودم که این گونه سوالا رو رو یه کاغذ بنویس تا ذهنتو مشغول نکنه من هم همنین کارو کردم دیدم رو بعضی هاشون می شه بحث کرد گذاشتم رو تاپیک
جواب ها در سطح خیلی خوبی بود
راستی معلم فیزیکمون گفته بود که فشار هم کمیتی برداری و هم اسکالری است
البته برداری عالقلانه تره
HeEeEeEeEeEelLlLlLlLlLlLlLlLllLloOoOoOoOoOo
می شه یکی اینو برام توضیح بده ؟
> یه جا گفته سیارک های کوچک تر خود گرانش کافی ندارند تا خودشان را به شکل کروی دارند . خب این چه ربطی داره ؟ من اصلا نمی فهمم این چه طوریه ؟
سلااااااااامنقل قول:
امیدوارم هر جا هستین خوبه خوب باشین
چه در گیری بینه علما هست !:46:
حالا آخر چی شد ؟ من نفهمیدم ؟ چرا همش یه طرفه ماه به سمته زمینه ؟؟ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام به همگی
Mr Shaibow جان کار خوبی کردی که سوالات رو گفتی.ما هم یه چیزایی یاد گرفتیم.
---------------------------------
پرنیان جان از شما هم ممنون.
اول در مورد اخر صحبتت می خوام بگم .ما کجا محمد جان کجا.؟!ایشونو اگه عالم فرض کردی که درسته وگرنه ما نه.
اما گردش ماه.من نگفتم سمت ماه به سمت زمینه از گرانش نیست.گفتم از اول نبود که یه وقت از صحبت محمد جان بد تصور نشه که مثلا ماه تا به وجود اومد یک روش به سمت زمین بوده.
دانشمندان رفتن اونور ماه رو دیدند.اونها دهانه هایی جوون پیدا کردند که مال چند میلیون سال پیشه.یعنی چند میلیون سال پیش ماه تقریبا همین طوریه بود که هست.اما اونها کنار این برخوردهای کوچیک و جوون برخوردهایی مشابه اینور و بزرگ هم پیدا کردند که نشون می ده یه زمانی گردش ماه نسبت به الانش متفاوت یا بیشتر بوده.
پس همون جور که محمد جان گفته گرانش دلیلی اصلی همرو بودن ماه در حال حاضره.
اما در مورد سوال سیارک ها.
اصولا زمانی سیارکی می تونه خودش رو از حالت بی شکل به حالت کروی در بیاره که بتونه با گردش سریع بدور خود مواد رو پوسته خودشو روی سطح پخش کنه.یعنی یه حالتی شبیه مذاب.بعد که سرد شد حالت کرویش باقی میمونه.
خود گردش سیارک باعث داغتر شدن هسته و انتقال گرما به سطح و در نتیجه کروی شدن می شه.اما سیارک های کوچک اینقدر گرانش ندارند که گردش خودشون رو از یه مقدار خاصی بالاتر ببرند.
راستی یه چیزی.اینجا سوال می شه که خوب گرانش با چرخش چه ربطی داره.باید به مثال اسکیت سوار که همه جا هست مراجعه کنیم که هرچه گرانش بیشتر بشه و مواد داخل هسته تحت فشار مذاب بشند حجم سیارک کوچیک تر می شه.سیارک عین اسکیت سوار که دستاشو می بنده چرخش اضافی می گیره و بعد هی باز گرما زیادتر و گردش هم بیشتر میشه.
باز هم از سوالت ممنون.
زمانی که من هم مثل شما این سوال رو از خودم پرسیدم و بعد به جوابش رسیدم ، خیلی به وجد اومدم ... چیز جالبه ... خوشحالم که تونستم خوب بهتون توضیح بدم ...نقل قول:
اَ اَ اَ اَ اَ اَ اَ اَ اَ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
چه قد باحال بود!
خیــــــــــــــــــلــــ ـــــــــــــــــی ممنون ! خیلی باحال توضیح دادین ! شکلاتون هم خیلی خوب بود
عالی بود پرنیان ... خیلی خوب جواب دادی ... یه نمره ی 20 از من طلب کاری !!نقل قول:
نقل قول:
نوشته شده توسط Mohammad Hosseyn [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حالا یه سوال : چرا مدارها بشکا بیضوی هستن ؟ چرا همون دایره ی کامل در نمیان ؟
خیلی راحته . فقط روش فکر کن . اگه به جواب نرسیدی بگو تا یه راهنمایی کوچیک بکنم ...
خب فک کنم دلیله اینکه مداره بعضی .... بیضوی می شه اینه که سیاره های دیگه حرکتش رو دچار اختلال (همون آشفتگی گرانش ) می کننن ! همین که می گیم خروج از مرکز ....! فک کنم این خروج از مرکز زیاد تر باشه برا یه جسم مدارش بیش تر شکله بیضی رو پیدا کنه ...
نقل قول:
حالا آخر چی شد ؟ من نفهمیدم ؟ چرا همش یه طرفه ماه به سمته زمینه ؟؟ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اول وایسا یه چیز رو قشنگ اینجا معلوم کنم ...نقل قول:
اما گردش ماه.من نگفتم سمت ماه به سمت زمینه از گرانش نیست.گفتم از اول نبود که یه وقت از صحبت محمد جان بد تصور نشه که مثلا ماه تا به وجود اومد یک روش به سمت زمین بوده.
دانشمندان رفتن اونور ماه رو دیدند.اونها دهانه هایی جوون پیدا کردند که مال چند میلیون سال پیشه.یعنی چند میلیون سال پیش ماه تقریبا همین طوریه بود که هست.اما اونها کنار این برخوردهای کوچیک و جوون برخوردهایی مشابه اینور و بزرگ هم پیدا کردند که نشون می ده یه زمانی گردش ماه نسبت به الانش متفاوت یا بیشتر بوده.
پس همون جور که محمد جان گفته گرانش دلیلی اصلی همرو بودن ماه در حال حاضره.
کی گفته که همیشه یه سمت ماه به سمت ماست ؟
باید بگید ما همیشه سمت روشن ماه رو می ببنیم ! وگرنه زمان ماه نو دقیقا تمام اون سمت ماه رو به ماست ... اما ما نمی تونیم ببینیم ... چون همیشه یه سمت برامون تاریکه ...
اما دلیلش رو تا اونجایی که من می دونم همینی بود که گفتم ... گرانش زمین که سعی داره حرکت چرخشی ماه رو کندتر کنه .
همگی موفق و پیروز باشید ...
تا حالا عکس هایی رو که با نور دهی زیاد در ماه نو یا کهنه می گیرن تا زمین تاب رو مشخص کنن رو دیدی؟ همون ماه معمولی هست! گفته تو غلط هست. یه طرف ماه به طرف ماست و به فاز ماه هم ربطی نداره. تو هم خودت تجسم کن و مثل پرنیان یه 20 بگیر!نقل قول:
اول وایسا یه چیز رو قشنگ اینجا معلوم کنم ...
کی گفته که همیشه یه سمت ماه به سمت ماست ؟
باید بگید ما همیشه سمت روشن ماه رو می ببنیم ! وگرنه زمان ماه نو دقیقا تمام اون سمت ماه رو به ماست ... اما ما نمی تونیم ببینیم ... چون همیشه یه سمت برامون تاریکه ...
اما دلیلش رو تا اونجایی که من می دونم همینی بود که گفتم ... گرانش زمین که سعی داره حرکت چرخشی ماه رو کندتر کنه .
اگه پیدا کردم عکس هم میذارم.
پیدا کردم...کد:http://tinypic.com/erhrfk.jpg
سلام به همگی.
محمد جان ممنون.aslan خان از شما هم ممنون.
یه توضیح بدم اول.
محمد جان من قبلا هم گفتم الان هم می گم.همیشه یه سمت ماه به سمت زمینه.یعنی چه اول ماه باشه چه بدر.زمانی که اول ماه هست سمت مخالف ما روشنه و ما سمت رو به خودمون که تاریکه رو نمی بینیم.اما زمانی که بدره درست برعکس.
پس بزار من هم مثل aslan خان یکم با حرفت مخالفت کنم.
گرانش رو هم که قبلا گفتم موافق موافقم.
سلاااااااام !
شکسته نفسی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ شما استاده مایینقل قول:
این همه درگیریمه ما ! الکیه هااااا !:31: خوب منم می دونم که قبلنا این طوری نبوده بعدا کم کم به خاطره گرانش زمین و .... کم کم دوره گردش و چرخشش داره یکی می شه و ......نقل قول:
از هردوتون ممنونم ! زحمت کشیدین ! دیگه الان گرفتم
نقل قول:
چه باحال ....
واقعا ممنونم ....:11:
Best wishes 4u
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
نقل قول:
فک کنم هیچ کس به اندازه ی من جو گیر نباشه ! یه چیزه جدید یاد میگیرم خیییییلیییییییی ..... می کنم :31:
خیلی خوب توضیح می دین :11:
عالی بود پرنیان ... خیلی خوب جواب دادی ... یه نمره ی 20 از من طلب کاری !![/QUOTE]
:11:
من نفهمیدم ...نقل قول:
من یه چیزی می گم شما بگید غلطه یا درست ...
بینید من می گم هیچ وخت هیشکی نمیتونه از یه نقطه زمین دو طرفه ماهو ببینه ..دلیلشم که دیگه همه میدونن ....حالا شما بگید اینی که می گم اشتبهه ؟
( چه جالب چند هفته پیشا تو کتاب زیانمون یه متن درباره ی ماه بود بعد معلمه مون گیر داد چرا کتاب گفته همیشه یه طرفه ماه به طرفه زمینه ؟ بعد یک دعوایی بینه ما دوتا شد که .........ول کنه ماجرا هم نبود آخرش منم همه چیزو باهم قاطی کردم ...)
ببین...یه طرف ماه رو به زمین هست و ربطی به فاز ماه نداره.
یه سوال میکنم...(خودم جوابش رو میدونم!):
در تبریز با فی=38 درجه، در اعتدال بهاره، خوشید داره غروب میکنه. حالا بالای یه ارتفاع 2 متری میریم... اگه خورشید رو نقطه در نظر بگیریم، چقدر بیشتر خورشید رو بالای افق خواهیم دید؟
نقل قول:
Error ! l
:31:
سلام
می شه اگه زحمت نیست براتون جوابشو بزارین !؟؟؟
ممنون می شم
اول باید حساب کنی که اگه 2 متر بالاتر بری، چقدر افقت بیشتر میشه. بعد محاسبه میکنی ببینی چقدر طول میکشه تا اون مقدار اضافه رو طی کنه. به همین راحتی!
چقدر راحت من که فهمیدم عزیز من چگونهنقل قول:
شبیه یه سوال کروی بخشه 2ه ولی اون رو زمین جابجا می شه
می تونیم عملی هم انجامش بدیم
سلاااااااااام
امیدوارم حاله همگی خوبه خوب باشه ....
با اجازتون می خواستم چند تا سوال بپرسم ........
1.ماهیت تموجی خطوط طیفی یعنی چی ؟
2. می شه اگه زحمتی نیست یه کوچولو مینیمم ماندر رو توضیح بدین ؟
3. سوالایه پیش آزمون چه طوریه ؟ خیلی سخته ؟ مسئله هم می دن ؟
ممنون
با سلام ...نقل قول:
سلام به همگی.
محمد جان ممنون.aslan خان از شما هم ممنون.
یه توضیح بدم اول.
محمد جان من قبلا هم گفتم الان هم می گم.همیشه یه سمت ماه به سمت زمینه.یعنی چه اول ماه باشه چه بدر.زمانی که اول ماه هست سمت مخالف ما روشنه و ما سمت رو به خودمون که تاریکه رو نمی بینیم.اما زمانی که بدره درست برعکس.
پس بزار من هم مثل aslan خان یکم با حرفت مخالفت کنم.
راسیتش این یه موضوع رو من خیلی باهاش قبلا مشکل داشتم ...
الان هم اینقدر درموردش فکر کردم که قاطی کردم رفت ...
خیلی ممنون از شما و اسلان جان که یادآوری کردید ...
هیچ وقت هیچ کس در هیج نقطه ای از زمین نتونسته اون سمت ماه رو ببینه .نقل قول:
بینید من می گم هیچ وخت هیشکی نمیتونه از یه نقطه زمین دو طرفه ماهو ببینه ..دلیلشم که دیگه همه میدونن ....حالا شما بگید اینی که می گم اشتبهه ؟
این جمله ی درسته ...
ok ?
متاسفانه الان وقت ندارم جواب بقیه سوالا رو بدم ...
ایشالله دفعه ی بعد در خدمتتون هستم ...
همگی موفق باشید .