طبق چیزی که دوستان میگن: شما صحنهی آشنائي رو میبینین و این صحنهی اشنا رو به خوابی که قبلا دیدهاید ربط میدید (کلیترین حالت) و اون خواب رویای صادقه تلفی میشه. یعنی عطف به ماسبق شاید!
من قبلا در این تاپیک مشارکت کردم و نظرمو راجع بهش گفتم (به نظر من همون Dejavu هست با کمی باورهای مذهبی) خود من هم چندین بار این موضوع رو تجربه کردم و هراز چندگاهی پیش میاد (جالبتر اینکه اوج این آشناپنداریها/رویایصادقه در سنین ۱۰ تا ۲۰ بود). در هیچکدام ازین تجربیات فقط در زمان حال بودم و هیچ پیشگوئی خاصی در کار نبود. مهمتر از هر چیز هم اون حس و احساس ماورائی جالبتوجه و هیجانانگیز بوده.
ضمنا توجه داشته باشید که باور به رویای صادقه به تعبیری که برخی از دوستان مطرح میکنند به معنی باور به جبر در مقابل اختیار هست. و دور زدن این مسئله نیاز به توجیهات محیرالعقول داره به نظر من. به قول استیون هاوکینگ حتی کسانی که به سرنوشت از پیش تعیین شده (جبر) معتقدند هنگام عبوراز خیابان به دو طرف نگاه میکنند!!!
یه تذکر حاشیهای در استدلال:نقل قول:
“I have noticed even people who claim everything is predestined, and that we can do nothing to change it, look before they cross the road.”
اینکه بعضی از دوستان بگن خوب علم ناشناخته زیاد داره و فلان و بهمان...
خب این یه جور سفسطه کردن هست. بله علم ناشناخته زیاد داره و در حال زیادتر شدن هم هست اما دلیل نمیشه اون چیزی رو که علم نمیدونه پس جا واسه این بازه که فلان مومن به موضوع یا بهمان رمال یا فلان تاریخدان حتی دکتر و ... راجع بهش نظر قطعی بدند. وقتی علم بشر راجع بهش چیزی نمیدونه یعنی موضوع تاریکه و همون قصهی فیل مولوی هست منتهی در اینجا مقدار زیادی توهمات هم اضافه میشه...پس لطفا مسائل پاسخ داده نشدهی علمی رو مستمسک قطعی باورها نکنید. بله جزء نادانسته هست اما قرار نیست تائیدی بر هر مهمل یا گمانه یا فرضیهای باشه.