« آموزش آشپزي با ماکروويو »
سلام به همه دوستاي گلم . . .
خوب از اونجائيکه من يه آدم خوش خوراک يا بقول مامانمينا شيکمويي هستم بهمين دليل هميشه دنبال دستور پخت غذاهاي مختلف هستم،اما اين سري يعني از اين به بعد ميخوام در مورد پخت غذاها با ماکروويو باهاتون صحبت کنم،اگه بچه هاي خوبي بوديد آموزش غذاهاي بدون ماکروويو رو هم بهتون ياد ميدم.
آخه خيلي از افرادي که ماکروويو رو ميخرن و ميزارن تو آشپزخونه بقول بچه ها گفتني يا براي کلاس کارشون خريدن يا فقط باهاش نون گرم ميکنن که حتي طريقه نون گرم کردنشون هم اشتباه هستش.
بهمين دليل من از آموزش آشپزي با ماکروويو شروع ميکنم و اميدوارم شما هم با نظرات و پشنهاداتتون من رو راهنمايي کنيد.
راستي اگه دستور پخت غذايي بلد رو بوديد که من اينجا ذکر نکرده بودم حتما بهم ايميل بزنيد تا به ساير دوستامون آموزش بدم.
در ضمن آموزش آشپزي با ماکروويو براي ماکروويو هاي ال جي هستش اما اگه اين مسائلي که من ميگم رو به همراه مطالب سي دي آموزشي دستگاهتون خوب دقت کنيد ميتونيد براي ساير دستگاها هم از اونا استفاده کنيد.همونطور که من براي سامسونگ هم استفاده کردم.
اين هفته يه سري اطلاعات در مورد مزاياي پخت با ماکروويو ،درجات مختلف و همچنين نکاتي در مورد پخت غذا با ماکروويو بهتون ميگم و از هفته بعد با آموزش يک نوع غذا در خدمتم.
پس شروع ميکنم...
مزاياي پخت با ماکروويو
مايكروويو در جامعه مدرن امروزي كاربردهاي بسياري دارد بطوريكه از ارسال سيگنالهاي تلويزيوني در سرتاسر دنيا تا پختن غذا در طي چند دقيقه را شامل مي شود كاربردهاي مايكروويو در صنايع غذايي شامل غيرفعال نمودن آنزيمهاي فاسدكننده در مواد غذايي، خشك كردن، پاستوريزاسيون و استريليزاسيون مي باشد. با آماري كه در سال 1990 گرفته شد بيشترين درصد استفاده از مايكروويو كشورهاي انگلستان و آمريكا و آلمان و ژاپن ميباشد و هم اكنون بيش از 85% منازل در كشورهاي پيشرفته صنعتي از مايكروويو استفاده مي كنند.
اجاق مايكروويو دستگاهي است كه با استفاده از امواج الكترومغناطيسي (امواج راديويي) پخت غذا را انجام مي دهد در اثر برخورد اين امواج به مولكولهاي آب موجود در ماده غذايي حرارت و گرما توليد مي شود.
در روشهاي پخت متداول حرارت از منبع حرارتي خارجي به ماده غذايي وارد مي شود ولي در پخت با مايكروويو حرارت در داخل خود ماده غذايي توليد مي گردد. در طبخ غذا با مايكروويو در مقايسه با ديگر روشهاي پخت به آب و روغن كمتري نياز است بنابراين پخت غذا با مايكروويو بخصوص براي افرادي كه تحت رژيم درماني هستند مناسب مي باشد.
از ديگر مزاياي اين دستگاه مي توان به موارد ذيل اشاره نمود:
حفظ ويتامين ها و ساير مواد مفيد در غذا
صرفه جويي در وقت و انرژي
ايمني و سهولت در پخت و پز
جلوگيري از پراكندگي بوي غذا
گرم كردن يكنواخت غذا
صرفه جويي در مصرف ظروف غذايي
درجات مختلف مايكروويو
مايكروويوهاي مختلف داراي درجات مختلفي هستند. در اينجا ما طرز كار با مايكروويو Lg را آموزش ميدهيم.
اين دستگاه داراي پنج نوع درجه حرارتي (قدرت) ميباشد كه عبارتند از:
قدرت
كاربرد
100%
پخت سبزيجات، پخت سوپ ،به جوش آمدن آب،پختن ماهي ،گرم كردن غذاهاي مختلف
80%
پخت نيمرو ،داغ كردن شير، آب كردن شكلات، پخت مرغ
60%
يخ زدايي مواد پخته شدهي منجمد، پخت كيك، جا افتادن غذا، پخت پودينگ
40%
يخ زدايي مواد خام، گرم كردن نان، خشك كردن مواد غذايي، دم كشيدن غذا
20%
نرم كردن كره، نرم كردن بستني، گرم نگهداشتن غذا
نكاتي در مورد پخت غذا با مايكروويو
پخت با مايكروويو بسيار سريع است. در اكثر موارد پخت غذا بسيار سريعتر از روشهاي معمول ميباشد. براي رسيدن به نتايج قواعد اوليه زير را رعايت كنيد:
در اينجا زمان پخت به دقيقه و ثانيه است نه ساعت و دقيقه. هميشه، قبل از پخت كامل غذا را امتحان كرده و سپس بگذاريم براي مدت بيشتر بپزد. زمان را با توجه به ميزان پخت كم يا زياد كنيد.
اگر غذايي را طبق روش سنتي در هنگام پخت مي پوشانيد در اينجا هم همان كار را بكنيد. مثلاً پودينگها و سبزيجات بخارپز را بپوشانيد. ترجيحاً بهتر است غذاهايي داراي تركيبات و شكل مشابه با يكديگر پخته شوند.
گاهي ممكن است، يكبار يا دوبار غذا را در طول پخت هم بزنيد تا گرما همه جا يكنواخت پخش شود.
در پخت با مايكروويو به نمك كمتري نسبت به پخت عادي نياز داريد زيرا چاشني ها در آن با جوشيدن از بين نمي روند. هميشه نمك را خوب با غذا مخلوط كنيد و آن را صرفا روي غذا نپاشيد اين كار رطوبت غذا را گرفته و باعث ميشود سفت و غيرلذيذ شوند و براي پخت بهتر سبزيجات بهتر است از اول به آنها نمك اضافه نشود.
هر چه ميزان غذاي داخل مايكروويو بيشتر باشد زمان پخت بسيار طولاني تر ميشود. اگر دستور غذا را دو برابر كنيد، نصف زمان پخت لازم را دوباره به آن بيافزاييد. اگر دستور را نصف كرديد، تقريبا يك سوم زمان پخت را از آن كم كنيد. هيچگاه در مايكروويو روغن را به تنهايي داغ نكنيد دماي زياد روغن باعث آتش گرفتن مي شود.
از گذاشتن تخم مرغ با پوست در داخل مايكروويو خودداري نماييد. براي پخت مواد غذايي داراي پوشش طبيعي يا مصنوعي و يكنواخت مثل سيب زميني و سوسيس قبل از طبخ بايد برشهايي در ماده غذايي ايجاد نمود. اگر خواستيد غذا را هم بزنيد در دستگاه را باز كنيد در اين حالت مايكروويو خاموش ميشود ولي زمان باقي مي ماند براي ادامه پخت، در را ببنديد و دكمه Start را فشار دهيد.
============
با تشکر از
محمد هاشمي.