کلا فقط دارن از یه جنبه به اینترنت نگاه میکنن نمیدونم چرا نمیخوان که مردم رو از اینترنت فراری بدن؟
Printable View
کلا فقط دارن از یه جنبه به اینترنت نگاه میکنن نمیدونم چرا نمیخوان که مردم رو از اینترنت فراری بدن؟
راستی این سریال کمدیه ؟
من هر وقت دیدم کلی خندیدم به سوتیاش ، به مسخره بازیاش ، به الکی حرف زدن
با سلام
دوستان از اينكه سرياهاي ما با سريالهاي جهاني فاصله داره اصلا شكي نيست واينكه تا ما به اوت درجه برسيم سالها طول ميكشه هم بحث نداره
ولي من به عنوان كسي كه يه چيزايي دز اين ضمينه ميدونم دوست دارم كمي دوستان كمك كنم تا بهتر بتونن به نقذ سريال بپردازن
از اولين مسئله بسيار بسيار بسيار مهم شروع ميكنم!
به نظرتون اگه به كارگردان سريال 24 ميگفتن كه عزيز جون شما براي حداقل يك سيزن از اين سريال حداكسر 20000-30000 دلار دستمزد ميگيريد و البته اين پول تقريبا 4-5 ماه بعد از نمايش سريال به دستتون مي رسه ايا قبول مي كرد يه پلان بگيره؟
فكر ميكنيد دستمزد بازيگراي اين سريال چقدر بوده؟
من يكيشون ميدونم مثلا آقاي كماني دوست خود بنده همونيكه به قول بعضي از دوستان 6 انگشتي تايپ ميكنه كه در بارش توضيح ميدم ماهي 2 مليون تومن بهش دادن يعني معادل 2000 دلار امريكا كه اين دست مزد در امريكا شايد براي 1ساعت بازيگر هم نباشه 1000000 دلار ماهي
از لحاظ تجهيزات و بقيه مسائل كه ديگه نگو
به طور كلي هزينه كلي ساخت هر يك دقيقه اين برنامه بيشتر از 1000000 تومن نبوده يعني تقريبا كل سريال ميشه حدوده 300 هزار دلار در مقابل سريال 24 كه چندصد ميليون دلار هزينش شده
مسئله دوم
دوستان نقد فيلم يا سريال به چند بخش تقسيم ميشه
من بطور كلي مهماش ميگم
فيلمنامه
كارگرداني
فيلمبرداري
صدا برداري
بازيگري
تدوين
صحنه و لباس
و....
خوب فيلم برداري، صدابرداري و تا حدود زيادي تدوين مسائل كاملا تخصصي هستند كه فكر نميكنم از دوستان كسي تخصصي در اين ضمينه ها داشته باشه چون من تو پستها چيزي كه خلاف اينو ثابت كنه رو نديدم
ميرسيم به قصه، كارگرداني، بازيگري و صحنه و لباس كه شايد يه مقدار صحبت كردن در بارشون راحتر باشه خب حالا برايه چي اين تخصص ها رو گفتم؟
چون وقتي شما ميخواين در باره فيلم يا سريالي صحبت كنيد بايد تمام اين جنبه ها رو در نظر بگيريد
من تو اين 8 صحفه فقط ديدم كه گفته شد اين سريال اشغاله چون قصه اش ضعيفه
بعدشم اينو فراموش نكنيد كه اصلا نبايد وارد جزئيات شد مثلا چرا طرف رفت بيرون زود برگشت يا مثلا چرا اينجوري چت ميكردند يا چرا....
يكي ديگر از نكاتي كه بايد به اون در نقد سريال توجه كنيد اينه كه فرق سريال با فيلم سينمايي اينه كه بيننده سريال بسيار زياد تر و متنوع تر از فيلم سينماييه يعني اينكه سريالو يه بابايي تو نياوران با ال اي دي 50 اينچ داره ميبينه و هومن سريالو يه نفر ديگه تو روستاي علي اباد (كه داره به تازگي شهر ميشه) با تلويزيون 14 اينچ ذوغالي مي بينه
در ضمن اين نكته هم بگم شايد بيشتر باهام حال كنيد(شوخي) وقتي تو نمايش مي بينيد يه نفر داره تايپ مي كنه اونم 8 انگشتي و به سرعت نور شك نكنيد كه نيومده تست تايپ بده براي استخدام بلكه داره به بيننده تفهيم ميكنه كه اين بابايي كه داره با كامپيوتر كار ميكنه خيلي حاليشه چون اگه حاليش نباشه كه نميتونه مثلا مدارك طرف رو از پاكت پيسيش بيرون بياره برايه اينكه خيالتون هم راحت بشه اينو بدونيد كه اين بابا در واقعيت اصلا نميدونه كه كامپيوتربا كدوم خ مينيويسن كه البته خودش هم از اين مسئله خيلي ناراحته و بارها به من گفته كه حتما در اين ضمينه بيشتر كار مي كنه و البته از من كمك خواسته
حالا زياد از بحث دور نشيم در اخر ميخوام يه پيشنهاد بدم
دفعه بعدي كه خواستين اين سريال يا هر سريال ديگه اي رو تماشا كنيد به اين چيزايي كه ميگم بيشتر توجه كنيد:
1-تصوير رو خوب نگاه كنيد و سعي كنيد حركت دوربين تشخيص بدين وضوح تصوير خيلي مهمه
2- صدارو به خوبي گوش كنيد ايا ديالوگ ها به خوبي شنيده ميشوند ايا افكت هاي صوتي مثل بسته شدن در يا شليك گلوله يا زنگ موبايل يا هر صداي ديگه اي بجز ديالوگ ها طبيعي و به موقع شنيده ميشوند
3- در مورد بازيگري ايا بازيگر تونسته شخصيت مورد نظر رو خوب در بياره مثلا شما ميتونيد باور كنيد كه طرف يه دزد حرفه اي يا ادم پولداريه؟
به طور كلي يه خورده حرفه اي تر به سريال نگاه كنيد
و سعي كنيد ناراحتياتونو سر فيلم خالي نكنيد
البته حرف اخرم از همه مهم تره كه ايا فيلمي كه ديديد ارزش اينو داره كه ادم تا شروع تبليغات بين سريال دستشويي نره و وقتي سريال تموم شد دوستاشتين قسمت بعديش همون لحظه شروع بشه
اميدوارم تونسته باشم كمكتون بكنم اگه سوالي داشتين من در خدمتم
با تشكر
دقت کردین چقدر از 24 تقلید کردن؟ لرزش دوربین ها وقتی از نمای بسته فیلم میگیره! چند تیکه شدن صفحه ها و نشون دادن نما های مختلف دوربین! منتها فرقشون اینکه تو 24 وقتی دوربین لرزش داره بهت هیجان میده تو هوش سیاه سرگیجه میگیری! :دی .
سریالهای پلیسی فقط سریالهای فخیم زاده تا حدودی موفق بوده تو ایران مخصوصا خواب و بیدار که محشر بود و به نظر من اشتباه محض بود که آخرش تموم شد و ناتاشا کشته شد میتونست یک سریال خوب تبدیل بشه در ایران . هوش سیاه هم واقعا مسخرس به نظر من!
دوست عزیز،بیشتر منتقدان بزرگ، کارگردان یا فیلم بردار نیستن،بلکه ژورنالیستهای روزنامه های معتبر آمریکایی و اروپائی هستند.هیچ وقت یه فیلم بردار یا کارگردان نمیاد بشینه بگه کار فلانی ضعیفه یا غیره...نقل قول:
با این نگرشی که شما دارید عملاً اعلام میکنید که مردم چون چیزی نمیفهمند حق اظهار نظر در مورد فیلم رو ندارن.
نکته ی دیگه اینکه تعجب میکنم که چطور میگید نباید وارد جزئیات شد؟ غیر از اینه که جزئیات، کلیات رو میسازند؟
غیر از اینکه وقتی فیلمی از پس یه صحنه ی فوق اعلاده جزئی برنمیاد، چطور میخواد یه صحنه ی مهم دیگه رو به تصویر بکشه؟
اگه هم دقت کرده باشید، تو صفحه های قبل غیر از داستان فوق العلاده ضعیف، به نکات دیگر هم به کرات اشاره شده.
بازیگری ضعیف و فوق اعلاده(تاکید بسیار میکنم) فوق العلاده مصنوعی
جلوه های ویژه ی فوق العلاده چیپ و با در نظر گرفتن اینکه شعور بیننده پائینه
کارگردانی که جای خود داره و نیاز به نقد نیست !:41:
و همینطور الی آخر...
در مورد مقایسه شما با سریال خارجی هم باید بگم که:
اگه امکاناتشو ندارن که سریالی مثل 24 بسازن، اصلاً چه اصراریه که از روی 24 کپی برداری کنن؟
دستمزدها و هزینه ی ساخت سریال های ایرانی نسبت به وجه رایج مملکت بسیار زیاده و بودجه های کلان داره و دستمزد پائین و ...صحت نداره.
نکته ی دیگه اینکه سوتیهای فوق اعلاده زیاد این سریال در هر اپیزود ربطی به مسائل مالی نداره.بلکه برمیگرده به ضعف فیلمنامه و بازیگر و مسئولین جلوه های ویژه و کارگردانی .
نکته ی دیگه هم که باز هم شما شعور منتقدین این سریال رو پائین تلقی کردید نکاتی بود که راجع به نحوه ی دیدن فیلم و سریال کردید.مطمئن باشید که بچه های این تاپیک و کسانی که از این سریال انتقادی کردن بار اولشون نیست که فیلم یا سریالی رو تماشا میکنن و امکانات سخت افزاری برای دیدن فیلم زیاد دارن.(tv lcd و ...)
من هم همونطور که قبلاً گفتم با دقت فقط و فقط برای اینکه پیش بینی میکردم که چه تعداد سوتی ممکنه رخ بده برای شمردن تعداد سوتیها!(صرفاً برای انتقاد) پای دیدن اولین قسمت نشستم.
دقيقا !نقل قول:
اين دوستمون كه فكر ميكنه خيلي حرفه اي هستش بهتره بدونه كه سريال ساخته شده تا بيننده عام بشينه نگاه كنه و ازش لذت ببره و چيز ياد بگيره اگه همين بيننده عام سريال جناب كارگردان رو نگاه نكنه كه كارگردون بايد بره كارگردانيشو بفروشه واسه بچش كتاب بخره :31:
وقتي همين بيننده عام داره ميگه سريال مزخرفه و دليل منطقي مياره ديگه بايد قبول كنين مزخرفه... چرا هيچكس از سريال خواب و بيدار اينقدر بد تعريف نكرده با اينكه اين سريال چند سال پيش و با امكانات قديمي تر ساخته شده ! با اينكه تكرارش داره پخش ميشه هنوز خيليا ميشينن با لذت نگاه ميكنن...
واقعيت امر اينه اين دسته از سريالها دو نوع بيننده اصلي دارن يكي مردم كوچه خيابون كه اصلا نميفهمن كامپيوتر چيه و چون از سريال چيزي نميفهمن ترجيح ميدن نگاه نكنن ديگه !
دسته ديگه قشر تحصيل كرده هست كه با ديدن اين سريال احساس ميكنه به شعورش توهين شده پس كلا اين سريال بيننده نداره !
به منه بيننده اصلا ربطي نداره كه جناب كارگردان چجوري اين سريالو ميسازه و چرا كيفيت صدابرداري بالا يا پايينه .. من ميخوام چند دقيقه از وقت آزادمو بشينم پاي تلويزيون و بدون اينكه درگير مسايل فني توليد و مزخرفات ديگه بشم از ديدن برنامه لذت ببرم...
اگه قرار مردم در مورد چيزي كه براي اونها ساخته شده نظر ندن پس ديگه چرا اين برنامه ها پخش ميشه؟ جماعت فيلم ساز بشينن واسه خودشون ببينن و به به چه چه كنن واسه خودشون !
دیگه بچه دبستانی و مهد هم میدونه بخوای یه عکس رو باز کنی با یک کلیک کار انجام میشه ! حالا طرف میخواد یه عکس باز کنه قبلش 6 سری کل دکمه های کیبورد رو میزنه ! این یعنی طرف خیلی وارده ؟! :دینقل قول:
وقتي تو نمايش مي بينيد يه نفر داره تايپ مي كنه اونم 8 انگشتي و به سرعت نور شك نكنيد كه نيومده تست تايپ بده براي استخدام بلكه داره به بيننده تفهيم ميكنه كه اين بابايي كه داره با كامپيوتر كار ميكنه خيلي حاليشه
بعد جالب اینجاست تو همه سریال ها حتی در پیت ترین اونها وقتی دارن یه کاری میکنن دوربین صفحه مانیتور رو نشون میده و پلیس روی تصاویر مانیتور صحبت میکنه ولی توی این سریال خود پلیس رو نشون میده که پشت سیستم نشسته و پشت مانیتور به سمت بیننده هستش و طرف مدام داره واسه خودش دیالوگ میگه و حالا بیننده باید تجسم کنه روی مانیتور چیه !! :27:
دقیقاً نکته همینجاست . اینا واسه من و شما که سریال نمیسازن ! واسه جیب خودشون میسازن (البته نه همه . منظورنقل قول:
اگه قرار مردم در مورد چيزي كه براي اونها ساخته شده نظر ندن پس ديگه چرا اين برنامه ها پخش ميشه؟ جماعت فيلم ساز بشينن واسه خودشون ببينن و به به چه چه كنن واسه خودشون !
این سریال های آبکی و امثالهم هستش) . در نهایت هم راه میفتن تو خیابون از 4 نفر نظرشون رو در مورد سریال میپرسن . طرف هم میگه عالی بود بازم از اینا پخش کنین :دی
نقل قول:سریال متفاوتی هست :46:نقل قول:
انصافا یک کلاس بالاتر از سریال های پلیسی ساخت ایرانه :27:
البت اشکالاتی هم داره :11:
با سلام
چقدر شولوغش كردين من هدفم اين بود كه يه مقدار توضيحات حرفه اي تر بدن گفتم شايد دوستاشته باشين بدونين به هر حال هر كسي نظري داره فقط اينو در اخر ميگم كه اين سريال قرار نيست شاهكار تاريخ تلويزيون جهان بشه پس 100% ايرادات بسياري داره از اونجايي كه من پشت صحنه اين سريال رفتم ميدونم اين تيمي كه اين سريالو كار كردن نسبتا تيم حرفه اي هستن و براي تك تك ديالوگ ها و صحنه ها خيلي وقت گذاشتن
به هر صورت من خيلي خوشحالم كه وقت ميزارين و در مورد سريالها بحث مي كنيد و حرفتونم كاملا درسته سريالي موفق كه بيننده زيادي داشته باشه و البته هرچي بيننده بيشتر باشه اون ها سود بيشتري ميكنند
نظر من هم در باره اين سريال اينه:
فيلم نامه تعريفي نداره
بازي ها همه معمولي
شايد نقطه مثبتش اين باشه كه براي اولين باره كه دارن به طور تقريبا حرفه اي در باره كامپيوتر صحبت ميكنن
ديد منفيه اين سريال در مورده چيزهايي كه ما دوست داريم تقريبا ديگه عادي شده چون توي اكثر سريالا اينو ميبينيم
در ضمن ساخت اين سريال يكسال و نيم از ابتداي كار تا پخش سريال طول كشيده
در مورد تعداد بيننده اين سريال هم سعي ميكنم بپرسم و به اطلاع دوستان برسونم
راستي هر سوالي هو در باره اين سريال داريد بپرسين من در خدمتتون هستم
با تشكر
سلامنقل قول:
تو پست قبلی گفتین که این دوست بازیگرتون هیچی در مورد کامپیوتر نمی دونه . اینطور که مشخصه نه کارگردان و نه بقیه تیم سازنده ی فیلم از کامپیوتر هیچی نمی دونن . اینا که به قول شما می خواستن یه فیلم حرفه ای در مورد کامپیوتر بسازن ، بهتر بود اولا خودشون یاد بگیرن که کامپیوتر چی هست و اینترنت یعنی چی . و دوما کارشناسی تو تیم می آوردن که بهشون میگفت که چنین تایپ وحشتناکی نشانه ی حرفه ای بودن نیست و بهشون یادآوری می کرد که حداکثر پهنای باند موجود تو کشور چقدره . و هم چنین حداقل بهشون چند تا نرم افزار تریسر و -- می داد که اینقدر از طریق my computer -- نکنن !
همه ی جوونای امروزی می دونن کامپیوتر چیه و اینترنت چیه و این فیلم با این همه سوتی توهین آشکار به مخاطبه .و کارهایی که بازیگرا تو این فیلم انجام می دن اونقدر مضحک و ساده لوحانه ست ، که هیچ کسی نمی شینه پای این سریال !