تفاوتهای The Godfather و Mafia
به نظر من تفاوتهایی بین یازیهای مافیا و پدرخوانده وجود دارد که بد ندیدم به آنها اشاره ای کوتاه داشته باشم :
1 - گرافیک : گرافیک مافیا نسبت به بازیهایی که در سال 2002 آمده بود عالی بود و کاراکترها ، ماشینها و شهر
به زیبایی به تصویر کشیده شده بودند اما پدر خوانده را اگر بخواهیم با بازیهایی مثل F.E.A.R و یا Quake 4
مقایسه کنیم می بینیم که اصلا حرفی برای گفتن نخواهد داشت . کافی است به عنوان مثال به چهره شخصیت اصلی
در هنگام صحبت و یا عصبی شدن دقت کنید تا مشکلات را ببینید .
2 - موزیک : موزیک بازی مافیا اگر اشتباه نکنم در آن سال توانست عنوان بهترین موزیک سال را از آن خود کند .
این موزیک به قدری زیبا بود که انسان را در خود غرق می کرد و مدتها در خاطر می ماند . اما موزیک پدرخوانده
برگرفته شده از موسیقی فیلم پدرخوانده است و به نوعی از خود چیزی ندارد .
3 - صداگذاری : صدا گذاری کاراکترها و خودروها از نقاط مثبت مافیا بود در حالی که EA Game با تمام تبلیغات
و سر و صدایی که به پا کرد نتوانست از عهده این کار هم به خوبی بر بیاید .
4 - کنترل شخصیتها : کنترل شخصیت اصلی مافیا کار ساده و روانی بود که فقط در هنگام تیر اندازی با بعضی از کلتها
سخت به نظر می رسید که البته با تمرین حل می شد اما در پدر خوانده نه تنها کنترل شخصیت به آن روانی نیست بلکه
هنگام تیراندازی به اوج می رسد و به قول معروف کلی رو اعصاب آدم راه می رود .
5 - کنترل اتوموبیل : در مافیا حرکت خودروها در اوج ظرافت و زیبایی طراحی شده بود و احساس انسان را واقعا به راندن
خودروهای قدیمی می کشاند به طوری که پس از سوار شدن ، مدت زمانی برای استارت زدن و روشن کردن ماشین می گذشت
و سپس زمانی برای شتاب گرفتن ماشین ( آن هم از نوع ماشینهای با شتاب پایین ) و حتی هنگام پیاده شدن نیز مدت زمانی
برای خاموش کردن ماشین می گذشت که به نظر من اوج لذت بود اما متاسفانه در پدر خوانده مانند ماشینهای امروزی ، به
سرعت خودرو روشن و شروع به حرکت می کند .
6 - مافیا از یک داستان بسیار زیبا بهره می برد که حتی در انتهای آن و پس از کشته شدن شخصیت اصلی انسان را در
فکر فرو می برد . پدر خوانده هم ظاهرا داستان خوبی دارد ، اما ای کاش که داستان برگرفته شده از فیلم بود و آنقدری که
از تصویر مارلون براندو برای تبلیغات بازی استفاده شد همان قدر هم او در بازی نقش داشت .
در کل باید بگویم که به نظر من مافیا تک بود و شاید خیلی زمان ببرد که بازی ای مثل آن ساخته شود اما پدر خوانده نیز با
تمام معایبی که ذکر کردم می تواند بازی خوبی برای همه دوستداران مافیا و در کل این سبک باشد .