مياتوويچ دليل برکناري کاپلو را اعلام کرد
تيمش زيبا بازي نمي کرد
علي استيلي
پردراگ مياتوويچ دلايل برکناري فابيو کاپلو را اعلام کرد. مدير ورزشي رئال در عين حال گفت که هنوز سرمربي جديد اين تيم انتخاب نشده است. مياتوويچ در يک کنفرانس مطبوعاتي طولاني تنها دليلي که توانست براي اخراج مربي ايتاليايي بياورد اين بود که رئال کاپلو جذاب و هيجان انگيز بازي نمي کرد. «روز پنجشنبه جلسه هيات مديره برگزار و در اين جلسه تصميم هاي مهمي براي آينده اين باشگاه گرفته شد. من هم پيش از اين جلسه گزارش فصل پيش را آماده کردم و به آنها دادم. گزارشي همراه با جزئيات. اعضاي هيات مديره نيز پس از خواندن اين گزارش، مصمم شدند براي فصل بعد ديگر با کاپلو ادامه ندهند. البته اين تصميم بسيار دشواري بود. چون که فابيو واقعاً خوب کار کرد و نهايتاً قهرماني ليگ را هم به دست آورده بود. با وجود اين شخصاً تصور مي کنم تصميم درستي گرفته ايم. با وجود اين ما از فابيو تشکر خواهيم کرد براي همه چيزهايي که به ما داده است. او موفقيت بزرگي را به ما تقديم کرد، ولي پيش بيني ما اين است که او شخصي مناسب براي رسيدن به موفقيت هاي در پيش رو نبوده است.» مياتوويچ که در فينال ليگ قهرمانان اروپا در سال1998 تک گل قهرماني رئال مادريد را مقابل يوونتوس به ثمر رسانده و از اين لحاظ محبوبيتي بسيار زياد در ميان طرفداران رئال دارد، درباره ماجراي اخراج کاپلو توضيحاتش را چنين ادامه داد؛ «در سازمان هاي بزرگ مثل ما، شما بايد با توجه به شرايط رفتار کنيد. بله، فصل پيش من فکر کردم کاپلو گزينه مطلوبي براي ما است. پيش او رفتم، پيشنهاد دادم که پذيرفت. فصل گذشته هم با خوبي و بدي هايش با موفقيت و شيريني پايان يافت. بنابراين سياست ما در اين باره اشتباه نبوده. الان اما اوضاع به گونه اي ديگر شده و ما اهداف ديگري را مدنظر داريم.
شرايط فرق کرده و ما بايد يک مسير ديگر را در پيش بگيريم. ضمن اينکه الان هم تصميم هيات مديره باشگاه برکناري فابيو بوده و من به ناچار تابع تصميم هاي آنها هستم. فراموش نکنيد که ما کل فصل گذشته و تمام کارهاي کاپلو را تجزيه و تحليل کرديم. او با تمام فشارهاي رواني فصل گذشته، ما را به قهرماني ليگ رساند.
ولي فکر ما الان اين است که سال بعد همين موقع چند گام جلوتر باشيم. هر مربي دنبال برنامه خاص خودش است. ما اما دنبال کسي هستيم که در چند بعد ما را جلو ببرد و رشد دهد. مسلماً پيروزي هميشه برايمان مهم است، اما به خاطر تاريخ باشگاه ما بايد به دنبال نوع ديگري از فوتبال باشيم. بازي هاي رئال مادريد بايد مثل گذشته براي بيننده ها لذت بخش باشد.» پردراگ مياتوويچ در ادامه صحبت هايش به داستان هاي ده سال پيش رئال نيز اشاره کرد؛ «بگذاريد ماجراي ده سال پيش خودمان در مادريد را برايتان يادآوري کنم. ما قهرمان ليگ شده بوديم ولي فابيو کاپلو تصميم گرفت که به ميلان برگردد. رئال آن موقع مي دانست که چه کار بايد بکند. کسي را آورد که توانست قهرماني ليگ قهرمانان اروپا را هم به دست آورد. حالا هم فکر و سياست ما همين است. البته تصميم هايي مثل اخراج يک مربي موفق مثل کاپلو تصميم هاي بسيار سختي است. ما بايد کاري کنيم که جدايي کسي مثل کاپلو تاثيري روي آينده تيم نگذارد. ضمن اينکه تکرار مي کنم ما به دنبال ساختن تيمي هستيم که تهاجمي باشد و در عين حال تمام جام هاي ممکن را فتح کند. هميشه رفتن هر سرمربي تاثيري اندک بر کل مجموعه مي گذارد ولي هميشه در تاريخ رئال ديده ايم که رفتن بزرگ ترين مربيان هم باشگاه را به دردسر نينداخته است.»
مياتوويچ در عين حال تاکيد کرد که آمدن برند شوستر به جاي کاپلو صددرصد نيست. کسي که هنوز با يک باشگاه ديگر غختافهف قرارداد دارد و شايد همين مساله مانع پيوستنش به رئال شود. «ما يک باشگاه «جنتلمن» هستيم و هيچ وقت اين اشتباه را نمي کنيم که با مربيان تحت قرارداد با باشگاه هاي ديگر مذاکره کنيم. بله مثل برند شوستر، مربيان ديگري هم هستند که مورد توجه ما هستند، ولي ما موظفيم به مربيان و باشگاه هاي ديگر احترام بگذاريم. وقتي که ما عقيده روشني در مورد يک نفر داريم و مشخص است که آن يک نفر مهم ترين کانديداي ما است، ديگر خود آن مربي بايد دست به کار شود و جلو بيايد. خوشبختانه ما الان وقت کافي براي انتخاب بهترين مربي را داريم. دنبال کسي هستيم که ما را در هر تورنمنتي قهرمان کند. الان هم چند نامزد مطرح هستند، ولي به احترام فابيو و آن مربيان نمي خواهم اسمي ازشان ببرم.
شما خودتان مي دانيد مربيان زيادي هستند که دوست دارند رئال را تمرين دهند. بنابراين انتخاب يک سرمربي خوب کار خيلي سختي نيست. براي مثال کسي مثل برند شوستر ويژگي هاي مورد نياز ما را دارد. البته مي دانيم که الان با ختافه قرارداد دارد و مادامي که قرارداد داشته باشد ما وارد مذاکره با او نخواهيم شد. عجله اي هم نداريم.»مياتوويچ در عين حال يادآور شد که هنوز امکان تماس با کاپلو و اعلام خبر برکناري اش فراهم نشده است. «الان که دارم با شما حرف مي زنم، ايشان خبري ندارد. ما مي خواستيم خيلي زود به او اطلاع دهيم، ولي به دلايل فني نتوانستيم. چون فکر مي کنم در تمام مدتي که تلاش کرديم با او تماس بگيريم در هواپيما بود و داشت براي تعطيلات به تبت يا چين مي رفت. بنابراين به پسرش که وکيل پدرش هم هست زنگ زديم و خبر را اعلام کرديم. خودم در اولين فرصت ممکن با فابيو صحبت خواهم کرد.»
پيش از کنفرانس مطبوعاتي مياتوويچ، فابيو کاپلو گفته بود که براي استراحت به تبت يا چين مي رود.:18: ضمناً دن فابيو قبل از رفتن هشدار داده بود که در صورت برکناري از رئال، تمام خسارت مالي ممکن را از اين باشگاه مطالبه خواهد کرد. در همين حال، جانشين احتمالي کاپلو يعني برند شوستر آلماني هنوز وضعيت روشني ندارد. چندي پيش پس از درگيري لفظي شديد ميان مسوولان رئال و ختافه، دست اندرکاران رئال به شوستر خبر دادند که براي آمدن به رئال بايد از سمت فعلي اش در ختافه استعفا کند. شوستر اما از طرفي با مسوولان ختافه دوستي زيادي دارد و از طرف ديگر صددرصد اطمينان ندارد که انتخاب اول رئال خود اوست. بايد ديد شوستر نهايتاً براي رفتن به اين باشگاه بزرگ که به کاخ سفيد فوتبال معروف شده به دو سال خوب خود در ختافه و دوستانش در آنجا پشت خواهد کرد يا نه...
منبع؛ Goal
(خوشحالم که هنوز بین مسئولان تیمهای بزرگ بازی زیبا هم مهمه و فقط جام نیست که یک تیم رو محبوب نگه می داره به نظر من مسئولان رئال کار درستی کردند)