خیلی ممنون کوچیکارم جدا میکردم این چنتا یه چند وقته موندننقل قول:
+
پس اگه ببرم باز ریشه میندازه؟البته کوچیکاشو دوباره کاشتم ریشه دادن این یه خرده بزرگره میترسم ولی یکیشو جدا میکنم ببینم چی میشه
یه چیز دیگه چه خاکی واسه کاکتوس مناسبه؟
Printable View
خیلی ممنون کوچیکارم جدا میکردم این چنتا یه چند وقته موندننقل قول:
+
پس اگه ببرم باز ریشه میندازه؟البته کوچیکاشو دوباره کاشتم ریشه دادن این یه خرده بزرگره میترسم ولی یکیشو جدا میکنم ببینم چی میشه
یه چیز دیگه چه خاکی واسه کاکتوس مناسبه؟
یک قسمت خاك گلدان با يك قسمت ماسه و كمي شن براي عبور راحت تر آب
البته ماسه کمی بیشتر هم داشته باشه بهتره
بله ریشه میکنن
و فقط صبر میخاد و کم اب دادن
که باعث میشه گباهتون تحریک بشه برای پیدا کردن اب ریشه بزنه
و تو این مدت امکان داره گیاهتون کمی پژمرده و یا چروک بشه
اما نگران نشین
با درود دوستان من توی اتاقی که دارم می خوام یک گلدان بزرگ (50 لیتری!) رو به کاشت گل و .. اختصاص بدم. از اونجایی که نورش کم هست و از اونجایی که من تا نزدیک ساعت 3 نیمه شب بیدار هستم، چراف و لامپ کم مصرف اتاق رو بالای سر این گلدون گذاشتم تا نور از این راه برای چند ساعت در شب روی گل ها بتابه و... اکنون نیاز به چند گونه گل دارم که بوی خوب و زیادی داشته باشن که بوی این گل ها همواره توی اتاق بپیچه. درست یه چیزی تو مایه های گل فروشی ها و ... از دید شما چه گل هایی رو بکارم و از کجا تهیشون کنم؟ 2- پرسش دوم اینه که گویا باید درون خاک شن باشه. آیا می شه از پوست چلتوک! به جای شن برای سبک شدن و ... خاک بهره برد؟ با سپاس
نور مصنوعی برای گیاه ها ی اپارتمانی شرایط خاصی داره
نور در آپارتمان براي گياهان(ايجاد نور مصنوعي)
نيازهاي نوري گياهان آپارتماني:
شرايـط محيطي در داخل منـازل جهت رشد گياهـان بسيار مهـم مي باشنـد و مهمتـرين عامل محيطي جهت رشد گياهان آپارتماني نور محسوب مي شود. نور انرژي لازم جهـت ساخت مواد غذايـي را براي گيـاه فراهم مي كنـد. ميـزان انرژي بر اساس واحد فوت -كندل (ft-c) بيان مي شود . ميزان نور دروني خانه ها اغلب كمتر از 100 فوت- كندل است ، در حاليكه ميزان نور محيط بيرون در يك روز آفتابي بيش از 10000 فوت- كندل است. نياز نوري گياهان مختلف نيز ، متفاوت مي باشد .( طبق جداول1-2-3 )
گياهان آپارتماني اغلب بر اساس ميزان نور مورد نياز جهت رشد مطابق زير طبقه بندي مي شوند:
كم ( حداقل نور مورد نياز 100 فوت - كندل ، البته جهت رشد بهتر 75 تا 200 فوت - كندل ترجيح داده مي شود)
متوسط ( حداقل نور مورد نياز 100 تا 150 فوت- كندل ،البته به ميزان 200 تا 500 فوت - كندل ترجيح داده مي شود.)
زياد ( حداقل نور مورد نياز 150تا 1000 فوت - كندل ، البته به ميزان 500 تا 1000 فوت - كندل ترجيح داده مي شود.)
خيلي زياد ( خداقل نور مورد نياز 1000 فوت - كندل)
جهت حفظ كيفيت گياه در حدود 100 فوت - كندل در حدود 12 ساعت در هر روز براي گياه لازم است. االبته گياهان برگساره اي براي استفاده بهينه از كود حدود 200 فوت - كندل در حدود 12 ساعت در روز نياز دارند. بجز گلخانه ها و يا مكانهاي با سقف شيشـه اي ( مثل پاسيوها) نور بيشتر قسمتهاي خانه ها كم مي باشد، و براي گياهاني نظير شمعداني ، بگونيا واكس و ختمي و... كه نياز به نور خيلي بالا دارند مناسب نمي باشند. براي گياهاني هم كه نيازمند نور بالا هستند نظير برگ انجيري، شفلرا و ... سعي كنيد آنها را در نزديك پنجره ها يا شيشه هاي درهاي جنوبي يا غربي قرار دهيد، و گياهاني كه به نور متوسط نياز دارند نظير بنفشه آفريقايي، سرخس، ديفن باخياو ... را چند متر دورتر از منبع نور گذاشته و يا آنها را درقسمت شرقي ساختمان قرار دهيد .و گياهاني كه به نور كمي نياز دارند نظير فيلودندرون برگ قلبي، سوسن و... مي بايست چندي دورتر از پنجره شرقي و يا در سمت شمالي ساختمان قرار گيرند.
البته توجه داشته باشيد كه بسته به فصول مختلف سال طول روز و زاويه تابش نور خورشيد متفاوت است .همچنين در داخل منازل رنگ ديوارها،سايه درختان بيروني ،پرده ها و ... در انعكاس نور موثر مي باشند.
نورهاي مصنوعي نيز مي توانند به عنوان مكمل و يا حتي جايگزين نور طبيعي قرار بگيرند. بسياري از گياهان آپارتماني زير نورهاي مصنوعي نظير لامپهاي مهتابي و يا لامپهاي نئون رشد مي كنند. لامپهاي مهتابي با تنوع زيادي در دسترس هستند، وليكن لامپهاي نئون معمولي براي گياهان پيشنهاد نمي شوند، به نظر مي رسد كه اين لامپها نور كافي ندارند، اما توجه داشته باشيد كه اگر گياه در مدت زمان بيشتري در معرض نور آنها قرار بگيرد مي توانند موثر واقع شوند. براي اين منظور 16 ساعت نور و 8 ساعت تاريكي در طول شبانه روز براي گياهان توصيه مي شود، بدين منظور استفاده از يك تايمر الكتريكي براي بر قراري سيكل صحيح در روز توصيه مي شود.
توجه داشته باشيد كه تغييرات شديد نوري براي گياهان مضر مي باشد. در برخي گياهان آپارتماني نور زياد باعث صدمه و حتي مرگ گياه نيز مي شود. به عنوان مثال گياهان سايه دوست نمي توانند شدت نور زياد را تحمل كنند و چنانچه در چنين شرايطي قرار گيرند، برگهاي آنها دچار بي رنگي و يا سوختگي مي شوند و در نهايت باعث مرگ گياه نيز خواهد شد.
توجه داشته باشيد كه تغييرات در ميزان نور دريافتي گياه مي بايست بصورت تدريجي وآهسته صورت گيرد تا گياه دچار صدمه و آسيب نگردد.
..........................
و اما در مورد خوش عطر بودن گیاه
رزماری.لاواندر.شمعدانی معطر. امین الدوله .یاس سفید.محبوبه شب.راعی یا گل شهناز-نرگس-عنبر- و ....
با سپاس از شما
از دید شما در چنین وضعیتی چه گل هایی رو بکارم و از کجا تهیشون کنم؟
2- پرسش دوم اینه که گویا باید درون خاک شن باشه. آیا می شه از پوست چلتوک! به جای شن برای سبک شدن و ... خاک بهره برد؟
ببینید همه ی گیاهان خاک سبک نمیخاد اما برخی که نیاز دارن خاکشون سبک باشه حتی میشه کاه یا براده ی چوب هم اضافه کرد به خاک
اما برای همه ی گلدوناتون کفشون باید سنگ ریزه بذارید تا زهکشی مناسبی داشته باشه
اما در مورد گل
اگر بتونید اون نور مصنوعی رو براشون تهیه کنید که هر گیاهی بخاید میشه
اگه نه بگین نور محیط شما چقدره ؟
یعنی نور اصلا از بیرون نمیگیره؟
بله نور از بیرون هست ولی کم هست. یعنی از صبح تا زمانی که آفتاب غروب می کنه مقداری نور (یک پنجره ی کوچک وجود داره که نور می ده ولی کم هست) به گل می رسه. از نزدیکای ساعت 5 به بعد هم لامپ روشن می شه که در فاصله ی 30 سانتی متری گل قرار می گیره و تا نزدیکای ساعت 3 بامداد روشن هست.نقل قول:
یعنی یه جورایی نور خوبی بهشون می رسه. شاید بشه گفت در حد و اندازه های بیش تر از حالت متوسط....
حالا توی شرایطی که من دارم و با این گلدون نزدیک به (50 کیلویی!) که با کود کمپوست غنی شده من نیاز به گل هایی دارن که بتونن هوای اتاق رو مانند گلفروشی ها خوش بو کنند
اگر فقط براتون بوی گل مهم هست که اسپری بزنید
حتی اکثر گلفروشی هایی که تو سطح شهر میبینید و گلهای شاخه ای میفروشن حتی به گل ها هم اسپری می زنند
بیشتر گلهای خشبویی که نام برده شده یا نیاز به نور زیاد دارن یا مال محیط بیرون هستن
یا بطور مثال گیاه های خانگی هم برخی که بوی زیادی دارن سالی 1بار به گل میشینن و بوی گلشون زیاده
اما اینی که میگید خاکتون کمپوست هست عالیه
پیچ امین الدوله رو امتحان کنید
از جایی هم تهیه کنید که بیرون گلخونه نبوده باشه . یعنی به هوا و نور بیرون عادت نکرده باشه بوی فوقالعاده زیادی هم داره گلاش
گل عنبر هم خوبه
یاس سفید هم میتونید تهیه کنید
شرایطشون هم همونطور که گفتم سعی کنید به هوای بیرون عادت نکرده باشن و توی گلخانه پرورش و نگهداری میشن
البته گل عنبر رو بذرش رو میتونید تهیه کنید
من باز هم میگم این گیاه ها برای فضای باز هستن
مطمئن نیستم که توی محیط بسته رشد خوبی داشته باشن
یه شمعدونی دارم که فقط چند تا از برگاش اینطوری شده, میخواستم ببینم آفت خاصیه که به بقیه برگها هم سرایت میکنه یا نه
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با درود دوستان
من حس می کنم خاکی که دارم برای گلدان و ... شن کمی داره. می خواستم بدونم اگر بخوام بهش شن بیافزایم چه گونه ای از شن رو باید به کار ببرم و توی خاک بریزم؟
با سپاس