-
امروز فرصت کردم درب سوپاپ را باز کنم استارت زدم بعد از 5 دقیقه روغن از سوراخ بعضی میل اسبک ها اون هم به مقدار
خیلی خیلی کم روی اسبک میریخت اما با وجود اینکه ماشین20 دقیقه در جا کار کرد اصلا روغن از بعضیهاشون بیرون نزد و
خشک کار میکردند
میل اسبک ها بعضی هاشون تند به دور خودشون میچرخن و بعضی هاشون با دور کند ... و یکیش کاملا در جای خودش
محکم بود11 تا از اسبک ها لرزش دارند یعنی با دست چپ و راست میشن و یکی کاملا سفته
1- با این اوصاف چه مقدار مهرها را سفت یا شل کنم؟
2- ازمیل اسبک هایی که روغن نمیاد اون ها را چکار کنم؟
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
علی اقا جواب سوالات رو دادن بنابراین من این پست رو پاک کردم. :n06:
-
1. اين مقدار خلاصي طبيعي است و ماشين من هم همين مقدار خلاصي را داره. اگر نشت روغن زياد نيست، نيازي به تعويض كاسه نمد نداره، مگر اينكه اونقدر زياد باشه كه كل كاسه ترمز و لنتها را خيس بكنه و يا حتي به رينگ و تاير و سرايت كرده باشه.
2. براي باز كردن اين پيچ اگر امكان داره از انبر قفلي استفاده كنيد و اگر نشد، كفه مورد نظر را كه علامت زديد باز كنيد و دقيقا دوباره به همان وضعيت سر جاي خودش ببنديد.
حتما پيچ نو بجاي پيچ خراب شده استفاده كنيد.
3.توي هر ماشيني ممكنه شماره فرق بكنه و تا حدي به تغيير نسبت قدرت به شتاب متفاوت باشه،
تصور ميكنم 15 تعداد دندانه هاي پنيون و 41 تعداد دندانه هاي گراندويل را نشان ميده
در مورد وضعيت روغنكاري سرسيلندر و اسبكها و...
وقتي ماشين روشن باشه بواسطه فشاري كه ميل سوپاپ به استكانيها وارد ميكنه، روغن به داخل ميل اسبكها پمپ شده و از مجراي اونها به سمت بالا و اسبكها ميرسه.
اگر استكاني خراب باشه و يا داخل ميل اسبك بخاطر جرم گرفته شده باشه اين روغن رساني به خوبي انجام نميشه.
وقتي موتور روشن هست، با چكش لاستيكي روي اسبكهايي كه روغن نميرسه ضربه بزنيد ( سمت محل سوراخدار) تا فشار لازم به استكاني وارد بشه و اگر احيانا گير كرده باشه، با اين ضربه ها راه بيافته.
اگر مشكل برطرف نشده، با باز كردن اسبك و درآوردن ميل اسبك داخلش را از نظر تميز بودن چك كنيد.
قبل از باز كردن اسبك مقدار خلاصي و تنظيم سوپاپ را با فيلر اندازه بگيريد تا موقع بستن به همان اندازه باشه.
اگر مورد حل نشده اينبار بايد استكاني خراب تعويض بشه كه با باز كردن سيني كنار موتور امكان پذير هست.
من بطور تجربي از فيلر استفاده نميكنم و تنظيم سوپاپ را موقعي كه موتور روشن و گرم هست، با شل و سفت كردن مهره تنظيم و همزمان توجه به فرم كار كردن و صداي موتور و مقدار لرزش و دور موتور انجام ميدم و در خيلي دقيق در مياد كه البته بايد ذهن و گوش شما با صداي طبيعي موتور آشنا باشه تا در بهترين وضعيت تنظيم كنيد.
بطور كلي وقتي مهره را سفت كرديد و موتور شروع به لرزش كرد، يعني مهره خيلي زياد سفت شده، بايد آرام آرام شل كنيد تا لرزش از بين رفته و موتور نرم كار بكنه، و دوباره به محض ريپ زدن اينبار سفت كنيد.
اين شل و سفت كردن بايد اونقدر تكرار بشه تا ميزان دقيق خلاصه بدست بياد.
-
دوستان این پکیج بلبرینگ کش استانداردی هست که برای ماشینهایی دیفرانسیل عقبی مثل نوا استفاده میشه:
و مهمترین قسمت این ابزار:
بنابراین من به فکر افتادم تا مشابه این ابزار رو بسازم چونکه کار بسیار ساده و کوتاهی بود ، بنابراین یک تسمه 3 سانت تهیه کردم و اونو به اندازه بلبرینگ بریدم و بعد دو سرش رو به شکل هلالی در اوردم:
و در اخر وسطش تقریبا به شکل بیضی سوراخ کردم، اینکار باعث میشه تسمه روی پیچ خم بشه و بعد از رد شدن از بلبرینگ باز بشه:
بعد با استفاده از یک پیچ بلند و یک واشر و چند مهره ابزار اماده شد:
برای ضربه زدن هم از یک دمبل استفاده میکنم، البته براحتی هر تغییری که لازم باشه میشه در اون داد تا بهترین عملکرد رو داشته باشه، امیدوارم برای کسانی که میخوان بلبرینگ چرخشون رو تعویض کنن مفید بوده باشه.
دوستانی که تمایل دارن ویدیوی چگونگی خارج کردن کاسه نمد و بلبرینگ رو با این ابزار مشاهده کنن کافیه جمله Rear Axle Bearing & Seal Replacement رو در نت سرچ کنن.
راستی محمدجان سایز پیچ سر پنیون کله گاوی 32 هست؟
-
............................
-
وقتي موتور روشن بود با چكش لاستيكي روي اسبكهایی كه روغن نميرسد (سمت محل سوراخ دار)چند بار ضربه زدم اما
مشکل حل نشد اسبک را باز کردم میل اسبک را دراوردم اما مجرای روغن کاملا باز بود سينی كنار موتور را باز کردم روغن
پمپاژ میشد اما از میل اسبک بیرون نمیزنه حالا با باز کردن اسبک و درآوردن میل اسبک میشه با دم باریک استکانی را در آورد
یا روش بخصوصی داره؟
با تشکر فراوان از اساتید و دوستانی که مشکلاتمون را حل میکنند.
-
...............................
-
جاگذاري و در آوردن استكاني روش خاصي نداره و با دم باريك هم ميشه انجام داد.هر كدام از استكاني ها را كه درآورديد، به دقت بخش انتهايي كه با ميل بادامك ( ميل سوپاپ) در تماس هست را چك كنيد.گاها بواسطه فرسايش قطعه، اين بخش دچار سائيدگي ميشه و وسط اون كمي گود شده و حالت مقعر پيدا ميكنه كه همين مقدار به ظاهر ناچيز ميتونه توي تنظيمات سوپاپ تاثير بسيار زيادي بگذاره، همينطور در فشار روغن مربوط به همان سوپاپ.البته اين نكته را هم بگم كه گاهي ممكنه چندتا از استكانيها در دور پايين و زماني كه مشغول تنظيم سوپاپ هستيم، روغن كمي به سمت بالا پمپ بكنن، ولي در دورهاي بالاتر و كاركرد سريعتر موتور، روغن را به خوبي تا سر سوپاپها پمپ بكنند.اگر نياز به تعويض استكانيها بود، حتما جنس درجه يك بگيريد،من براي ماشين خودم از مارك SEALED POWER استفاده كردم.
موقع سوار كردن استكانيها، اونها را بخوبي روغن بزنيد و بعد از اينكه در جاي خودشون سوار شدن، با روغندان روي اونها روغن بريزيد تا پر بشه، چون بخش بزرگي از نيرويي كه بايد از طريق استكاني به ميل اسبك منتقل بشه، بواسطه فشار روغن صورت ميگيره و اگر در ابتداي كار ، استكاني از روغن خالي باشه سوپاپ مربوطه به درستي عمل نميكنه و موتور روشن نشده و يا با لرزش كار ميكنه تا استكاني كاملا پر از روغن شده و فشار هيدروليكي لازم را براي حركت ميل اسبك بوجود بياره.آقا مصطفي اتفاقا خيلي بهتره كه جوابهاي همه باشه تا بتوينم بهتر با روش و جريان كار آشنا بشيم
-
یکی از سينی ها كنار موتور پشت دلکو هستش اگر دلکو را علامت زده و بطور کامل خارج کنم و با همان علامت سر جاش ببندم مشکلی پیش میاد؟
-
نيازي به باز كردن دلكو نيست، اين سيني به راحتي از پشت دلكو باز ميشه، اما اگر خواستيد دلكو را در بياريد، حتما محل قرار گرفتن دلكو نسبت به سيلندر ، و همينطور محل قرار گيري چكش برق نسبت به سر شمعها را علامت بزنيدتا موقع بستن دقيقا به همان وضعيت باشه و تنظيم بهم نخوره.
درب دلكو را از روي دلكو باز كنيد تا دلكو راحتتر باز بشه، اما سرشمعها را از درب دلكو جدا نكنيد تا نيازي به وايرچيني دوباره نباشه.
موقع بستن سيني كمي چسب واشرساز دور واشر بزنيد و بعد از بستن سيني و يكبار كار كردن موتور، دوباره پيچها را آچاركشي كنيد.