اگر دوستان هر کاری که انجام میدن هزینه ش هم بنویسن بهتره
Printable View
اگر دوستان هر کاری که انجام میدن هزینه ش هم بنویسن بهتره
آقا مصطفي، روي تنظيمات مغزي برقي سوئيچ كار كنيد چون حتي در مغزي هاي نو هم اگر درست تنظيم نشده باشه ممكنه باعث روشن ماندن و يا برعكس خاموش ماندن چراغهاي اخطار بشه.
مسير سيمها را روي ماشين دنبال كنيد و ببينيد آيا دستكاري خاصي بطور غير استاندارد روي اون انجام شده؟ گاها برقكارها بدون توجه به اينكه چي ممكنه پيش بياد ، صرفا براي راه افتادن كار ، انشعاب برق مثبت از هركجا كه نزديك دستشون باشه ميگيرن و ديگه كار ندارن اين سيم مورد استفاده مربوط به چي بوده و چه اتفاقات ديگه اي رخ ميده؟
من از روغن دنده بهران سمند SAE 85W140 استفاده كردم و توي گيربكس( دستي) ريختم و براي ديفرانسيل هم چون فقط كمي نياز داشت اضافه كردم و تا الان هم مشكلي نداشته،
بخاطر اتوماتيك بودن روغن كه از 85 تا 140 تغيير ميكنه مناسب تمام وضعيتهاي ديفرانسيل هست و كيفيت خوبي داره.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
يك ظرف 4 ليتري اون حدود 14 هزار تومان( سال 90) بود كه الان مسلما خيلي بيشتر شده
من خیلی وقته واسه پراید، ایرانول ۱۲۰۰۰ استفاده میکنم هفت ماه پیش واسه شورلت هم همین استفاده کردم و هنوز ۳۵۰۰ کیلومتر باهاش رفتم.
حالا به نظر شما آیا روغن موتور باید عوض شود؟
............................
علی اقا سیم کشی کاملا دست نخورده و سالم هستش، مغزی رو هم چک کردم چون شما در صفحه 703 همین کلوپ درباره اش توضیحات کاملی رو گفته بودین ولی بازم مشکل پیدا نشد!
در مورد واسکازین عرض کنم من شنیدم هرچی غلظت بیشتری داشته باشه برای اینجور ماشینا بهتره، حتی به من 250 پیشنهاد دادن و من یه نمونه 140 خریدم که ظاهرش اینجوری بود:
هر لیترش هم 8000 تومن قیمت داشت، سه لیتر ریختم داخل دف ولی بازم جا داشت که من دیگه نریختم، ایا باید اینقدر ریخت تا سرریز کنه؟
کاسه نمد انتهای کله گاوی چطوری تعویض میشه؟
من كلا روغن موتور را بيشتر از 5000 KM نگه نميدارم، اونهم در بهترين شرايط كاري، چون به هيچ عنوان نميشه به اعداد و ارقام روي قوطي ها اعتماد كرد.
روغنهاي خارجي كه 99% همه تقلبي و ساخت ايران هست و تصفيه شده هستند، مثل آترود كه زماني واقعا مرغوب بود ولي الان به هيچ عنوان بدرد نميخوره.
توي روغنهاي ايراني من مارك بهران را از همه بيشتر قبول دارم، اما اونهم بهتره سر كيلومتر 4 يا 5 هزار تعويض بشه ( با توجه به وضعيت كار كرد و سلامت موتور و شرايط آب و هوايي و..)
هميشه از روغن با گريد اتوماتيك استفاده كنيد مثل نمونه اي كه آقا محمد گرفته ( 20W50) كه از گريد 20 تا 50 بطور اتوماتيك تغيير ميكنه و براي تمام شرايط آب و هوايي جوابگو هست،
البته معيار ديگه هم استاندارد API هست كه بهترين اونها براي خودروهاي بنزيني SL هست. اگر سطح كيفيت SL و يا يك درجه كمتر SE باشه خيلي عاليه.
براي روغن ديفرانسيل و گيربكس دستي هم همينطور و استفاده از روغنهاي گريد ثابت را اصلا توصيه نميكنم چون در تمام شرايط آب و هوايي و دما تنها يك گريد وجو داره و بشدت شل و سفت ميشه و ميتونه در دراز مدت قطعات را خراب بكنه.
گريد 250 خيلي زياده و معمولا براي قطعات خيلي فرسوده ديفرانسيل و گيربكس كه صدا ميده استفاده ميكنن( حتي بعضي وقتها هم خاك اره قاطي گرايل ميريزن تا صدا را براي مدتي بگيره!)
علی آقا در مورد زمان چی؟
من با ایرانول 12000 در طول 7ماه 3000 با نوام رفتم،آیا زمان زیاد بین دو تعویض خطرناک هست، من تا حالا ایرانول ۱۲۰۰۰ واسه پراید استفاده کردم و بین 5تا 6هزار باهاش رفتم،البته پراید مال آبجیمه!!!
روغن شورلت را عوض کنم یا خیر؟؟؟
یه نکته اینکه؛
با راهنماییهای علی آقا سییم های قطع شده مربوط به فشنگی و ساسات برقی را دنبال کردم، هرجا قطع بودند وصل کردم و در نهایت سیمکشی فابریک بازسازی شد و الان ساسات ها کار میکنند و استارت هم خوب میخوره.
هنوز از مصرف عدم لرزش موتور مطمئن نیست م
به نظر من كه فاصله زياد بين دو تعويض، به شرط رعايت كردن كيلومتر مجاز و موارد ديگه ،ايرادي نداره.
فرض كنيم يك قوطي روغن موتور از 10 سال قبل نگه داشتيم، به شرطي كه اگر داخل روغن موتور ناخالصي وارد نشده باشه، ( مثل شن و خاك و ذرات معلق ديگه) و يا تحت تاثير رطوبت و نم قرار نگيره و يا مواد و مايعات ديگه با اون مخلوط نشده باشن، اين روغن موتور هنوز قابل استفاده است.
حالا در زماني كه روغن توي موتور ريخته شده و بفرض دو سال طول ميكشه تا 5000 كيلومتر با اين روغن كار بكنه. بازهم مشكلي نيست، اگر موارد بالا رعايت شده باشه، يعني رطوبت و آب و مواد زائدي كه بطور غير معمول ممكنه وارد روغن بشه( بجز موادي كه بر اثر كاركرد روغن وارد اون ميشه مانند دوده و براده هاي فلز )
البته ممكنه بخاطر يك سري مسائل مقدار اين روغن در طي اين مدت طولاني بشدت كم بشه و سطح اون توي كارتل روغن خيلي پايين بياد، مثل وجود روغن ريزي زياد از موتور كه در مدت طولاني باعث كم شدن شديد روغن موتور خواهد شد، و يا وجود روغن سوزي كه بازهم سطح روغن خيلي پايين مياد.
گاهي هم ممكنه موتور ماشين به دلايلي بيشتر درجا كار كرده باشه تا در حال حركت، و بدون اينكه مسافتي طي شده باشه، روغن كار كرده و به پايان عمر كاري برسه ، درحاليكه بر اساس كيلومتر شمار هنوز اين كيلومتر تعيين شده پر نشده، و يا در معرض فشار و حرارت زيادي قرار گرفته باشه و بهتره كه قبل از رسيدن به كيلومتر مجاز ، تعويض بشه. همينطور كيفيت سوخت مصرفي و يا وجود گرد و غبار شديد در يك منطقه به مدت طولاني و دماي محيط ( خيلي سرد يا گرم) و موارد اينچنين باعث ميشه كه عمر مفيد روغن كمتر باشه.
كلا اين كيلومترهايي كه روي قوطي ها نوشته شده، زياد قابل اطمينان نيست ، چون بارها و بارها در اتومبيلهاي مختلف ديدم وقتي روغن از 5 يا 6 هزار كيلومتر كار كرد گذشت، صرف اينكه چه مقدار كيلومتر براي اون تعيين شده، ديگه كارايي لازم را نداره و موتور بطور مشخص نرم و روان كار نميكنه و نوعي حالت خشكي و گرفتگي خاصي توي اون هست كه اگر كسي فني باشه و با ماشين قبلا رانندگي بكنه، تفاوت را بخوبي متوجه ميشه و به محض تعويض روغن صداي موتور كم شده و فرم كاركردن اون خيلي بهتر ميشه.
هميشه سطح روغن موتور را چك كنيد( صبح قبل از استارت زدن) و با هر تعويض روغن، ف ي ل ت ر روغن هم حتما عوض كنيد.
از روغنهاي داراي گريد متغيير ، ترجيحا 20W50 استفاده كنيد. كيفيت SL و يا SE بهترين انتخاب ميتونه باشه، و در نهايت سعي كنيد طي 4 تا 5 هزار كيلومتر تعويض بشه( با توجه به مواردي كه توضيح دادم)
بالاخره امروز پلوس ها به دستم رسید، خوشبختانه تقریبا" قسمت بلبرینگ خور در حد نو هست، دنده های سمت کله گاوی و پیچ های چرخ هم به مراتب از پلوس های خودم بهتر هستن، اینارو به قیمت یک جفت پلوس نو ایرانی یعنی جفتی 250 هزار تومن خریداری کردم، که البته بعدا" با فروش پلوس های خودم مقداری از این مبلغ برمیگرده:
دوستان در جستجوی پلوس به موردی برخورد کردم که لازم میدونم اطلاع رسانی کنم : پلوس های ایرانی جدید بیوک و نوا همگی تولید مشهد هستن و با پلوس های تبریز که مارکشون دنده چی بود از نظر کیفیت خیلی متفاوتن، جنس پلوس های جدید خیلی نامرغوبه و عمر مفیدشون حدود شش ماه هست ، اینو گفتم که دوستانی که این مطلب رو میخونن و قصد خرید دارن بیشتر دقت کنن و سعی کنن پلوس ایرانی نخرن.
این هم بلبرینگ ها و کاسه نمدهای خریداری شده:
البته بلبرینگ هایی هم که در حال حاضر به اسم اصلی فروخته میشن اصلی نیستن بنابراین من نمونه چینی رو خریدم که از نظر کیفیت به نسبت قیمت قابل قبوله، در یکی دو روز اینده همینا روی ماشین بسته میشن.
در نهایت باز هم از علی اقا و محمد جان تشکر میکنم چون واقعا راهنمایی های مفیدشون کمک بزرگی بوده و هست، خوشحالم که اجناس توی همین شهر تهیه شد و دیگه به این عزیزان زحمت ندادم و شرمنده شون نشدم.
ببخشید من به این پست دوتا سوال هم اضافه کنم:
بدلیل اینکه مکانیک فعلا وقت نداشت فکر میکنم تعویض بلبرینگ و کاسه نمد رو هم خودم باید انجام بدم، از چه میله ای برای خارج کردن بلبرینگ باید استفاده کنم؟
کاسه نمد کله گاوی ( قسمتی که به گاردان وصل میشه) رو چطوری خارج میکنن؟
1- چرخ عقب سمت راننده مقدار کمی روغن زده بازش کردم از کاسه نمد پلوس هستش،پلوس را سمت خودم میکشم حدودا
1.5 میلیمتر جابه جا میشه ، اما سمت شاگرد کاملا سر جاش محکمه و حرکتی نداره به نظر اساتید اون خار دنده سر پلوس
باعث این جابه جایی میشه؟ و آیا این طبیعی هستش و مشکلی پیش نمیاره و در ماشین شما همین طوریه
2- درب دیفرانسیال را باز کردم خواستم پيچ نگهدارنده پين ديفرانسيال را باز کنم که مقداری سر پیچ هرز شده که اچار
رینگی جواب نداد اچار بکس بهش میخوره اما شیم اجازه نمیده که بکس کاملا در جای خودش قرار بگیره وپیچ باز بشه حالا
این شیم را باز کنم و بعد از اتمام کار سر جاش ببندم آب بندیش بهم میخوره ؟
3-- این دیفرانسیال با این مشخصه که در عکس میبینید مال خودشه ؟15:41
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]