-
آقا حميد كاشكي با عكس نشان ميداديد كه دقيقا چه كاري انجام دادين چون اينطوري زياد مفهوم نيست ، توصيه ميكنم هر وقت كار فني انجام دادين حتما از مراحل كار عكس بگيريد و بصورت يك آرشيو نگهداري كنين تا براي مراجعات بعدي خودتون مورد استفاده باشه.
فلوت كردن هميشه بخاطر تنظيم نبودن شناور بنزين و يا ايرادي توي سوزن شناور هست، اما سون شناور احتمالا شماره خاصي مثل سوزن و ژيگلور اصلي نداره، و تنها يك شماره سريال جهت شناسايي قطعه براي سفارش خريد داشته باشه.
بيوك AVENIR براي سال 2015 معرفي شده در اتو شو ديترويت
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
سلام علی آقا، چشم ، یه سری عکس گرفتم و یه سری توضیحات از جریانات کارم دارم که در اسرع وقت ارائه خواهم کرد.
فشنگی دوفیش روغن با دستکاری برقکشی ، تک فیش شده. آیا میتوانم یه سیم مثبت از سوییچ به ساسات برقی بکشم؟
سه سیم به سوکت فشنگی دوفیش متصلند.دوتا از این سیمها قطع شده اند ، سیستم و مثبت و منفی این سیمها چگونه است؟
اگر هردواای این دو سوکت فشنگی منفی اند چرا یکی نشده اند؟ چه جوریه؟؟؟
لطفا اگه ممکنه سریعتر راهنمایی فرمایید
-
ساسات برقي به بدنه متصل شده و داراي برق منفي هست كه از اون به سوكت فشنگي روغن دو فيش ( در مدلهاي 6 سيلندر خطي) متصل ميشه، بنابراين هرگز برق مثبت به اون وصل نكنيد.
سوكت داراي سه سيم هست كه اگر اشتباه نكنم ،سيم وسط يكي ديگه از سيمها متصل شده و فقط دو سيم ديگه به دو تا فيش فشنگي متصل ميشه.
متاسفانه نتونستم صفحه اي كه در اين مورد توضيح داده بودم پيدا كنم، از فرم سيم كشي ماشين خودم عكس ميگيرم و نشان ميدم.
اين نقشه برق هم خيلي بدرد ميخوره و من از روي اين نقشه خيلي از ايرادات را پيدا كردم.
دقت كنيد كه دلكوهاي مدلهاي 6 سيلندر خطي در دو نوع دلكو ( كوئل سر خود و كوئل جداگانه) و 8 سيلندر 350 كشيده و كنار اونها توضيح داده، همينطور فشنگي تك فيش در 8 سيلندر و دو فيش در 6 سيلندر
اگر بر اساس سيمكشي قبلي عمل كنيد و سيمهاي جديد را به همان فرم بازسازي كنيد فكر كنم مشكل حل بشه. متاسفانه برقكار قبلي ظاهرا نتونسته بود ايراد را پيدا كنه و با خراب كردن فرم استاندارد سيمكشي خودش را از جستجو و تحقيق و مطالعه راحت كرده بوده
فورد ماستنگ جديد براي سال 2015 كه قبلا در مراسمي بر بالاي آسمانخراش اِمپاير استيت نيويورك معرفي شده بود و حالا در اتو شو ديترويت نمايش داده شده.
-
بسیار سپاسگزارم علی آقا
راستش خیلی کم از این نقشه سر در آوردم و نتوانستم با استفاده از آن مشکل را حل کنم.
الان فعلا مشکل من برق ساسات است،چون نمیتوانم با ساسات تنظیم شده روی کارب برم بیرون.دیروز که ماشین را روشن کردم خیلی خوب با استارت اول روشن شد اما چون برق به ساسات برقی وصل نبود و ساسات باز نمیشد موتور کم کم داشت هوا کم می آورد من هم به طور آزمایشی یه برق مستقیم از مثبت باتری بهش وصل کردم و کم کم ساسات باز شد و خیلی خوب.
حالا ساسات اتصال بدنه که دارد برای کار کردن نیاز حتمی به جریان مثبت هم دارد که بایستی از یه جای بعد از سوییچ آمده باشد.
پرسش اول : چرا نباید یه برق مثبت بعد سوییچ بهش وصل کنم؟؟؟(البته بصورت اضطراری تا بازسازی سیمکشی فابریک)
اما: دوتا عکس از سیمهای متصل به سوت فشنگی دارم
همانگونه که مشاهدت میفرمایید سیم آبی را قطع کرده و به سوکت فشنگی تک فیش متصل کرده اند و سیم زرد هم همینجوری بدن صاحب است و سیم سبز را دستکاری نکرده اند.
در اینجا هم چهار سیم داخل خرطوم وجود دارند.قرمز که بالای اتومات استارت به سر کابل مثبت باتری متصل است.نارنجی(احتمالا)به قسمت پایین اتومات وصل است. آبی و سبز هم به سوکت فشنگی متصلند و سیم زردی هم بدون اینکه مشخص باشه از کجا آمده به سوکت متصله.
قبلا عرض کردم سیم سبز همچنان به سوکت وصله و سیم آبی را با اتصال به یه قطعه سیم قرمز به سوکت فشنگی تک فیش وصل کرده اند.
برای آزمایش فشنگی دو فیش را نصب کردم،دو سر سیمهای آبی را که قظع شده بود به هم متصل نموده و سوکت را به فشنگی وصل کردم.سیم زرد همچنان بدون اتصال به سیم دیگر ماند. سوییچ را در حالت روشن(ماشین خاموش) قرار دادم اما چراغ روغن روشن نشد.
پرسش دوم : آیا اینها قابل برگشت به حالت اول هستند و با بررسی سیمکشی ماشین خودتون میشه راهنمایی بفرمایید؟؟؟
گمانم اینست یا سیم کشی ایراد پیدا کرده و اینجوری سر همش کرده اند یا فشنگی فابریک خراب شده و بدلیل نداشتن فشنگی دوفیش اینجوری کرده اند.
سپاسگزارم
-
تعمیرتنظیم کننده مکشی ساسات (ساسات مکشی!)
قبل از هر چیز از اساتید تاپیک پوزش میخام اما خب این مطلب میتواند برای افراد تازه کارتر از خودم مفید باشد.ضمنا در تعمیر این قطعه از تجربه سایر دوستان در صفحات قبلی استفاده کردم.
قبل از بررسی این قطعه این سوال برایم مطرح بود که نقش آن در کابرات چیست؟ بعد از بررسی متوجه شدم که: هنگامی که ماشین خاموش و سرد است ساسات برقی تمام دریچه ساسات را میبندد تا هنگام استارت زدن مخلوط هوا و سوخت غلیظ تری(بنزین بیشتر) در کارب ساخته شود تا موتور سریع روشن شود.اگر دریچه ی ساسات همچنان کاملا بسته بماند موتور با کمبود هوا روبرو می شود و این امر در کارکرد موتور اختلال ایجاد میکند.در نتیجه بایستی دریچه ساسات سریعا مقدار کمی باز شود.اگر فقط ساسات برقی فعال باشد چند دقیقه طول میکشد که گرم شود و دریچه را باز نماید در نتیجه به وجود یک قطعه نیاز است که بلافاصله پس از روشن شدن موتور دریچه ی ساسات را کمی باز کند و آن قطعه همان "ساسات مکشی" است.با روشن شدن موتور و مکش هوا به درون سیلندرها مقداری از این مکش به این قطعه می رسد و با ایجاد خلا نسبی درون آن اهرم متصل به صفحه لاستیکی پس کشیده میشود و این اهرم محور دریچه را مقداری چرخانده و ساسات کمی باز می شود.
برای باز کردن قطعه برنامه ام این بود به گونه ای پرچ آن را باز کنم که بعدا برای بستن و اب بندی آن با مشکل مواجه نشوم زیرا دوستان قبل با این مشکل روبرو شده بودند پس با سنگ فرز یک قسمت از لبه پوشاننده را ساییدم و با سیم چین شروع به برگرداندن بقیه ی لبه نمودم.البته نیاز نبود لبه ی پوشاننده را تا آخر برگردانم و تقریبا 30درصد طرف مقابل را فقط کمی باز نمودم.به این ترتیب دو قسمت از هم باز شدند و اجزا به این ترتیب بیرون آوردم.
)قطعه پوشاننده یا درب قطعه.لبه ی آنرا تا حدود 90 درجه برگردانده ام و قست روبروی برش خورده حدود 30درجه.
2) صفحه لاستیکی که سوراخ شده بود.جلوی نور سوراخ را پیدا کردم.خیلی ریز بود، بعد از تمیز کردن محل، با چسب پی وی سی فشار قوی، یک ذره چسب برای پر کردن سوراخ استفاده کردم.دهانه ی تیوب را روی سوراخ گذاشتم و چسب را با فشار از سوراخ عبور دادم در نتیجه چسب دو طرف سوراخ را گرفت.بعد از این بعضی جاها که زدگی داشت را همینجوری با چسب تقویت نمودم.سپس رویه ی داخلی راکه زبر تر بود تمیز نمودم و یک لایه نازک چسب مزدا زدم.
3) و 4) واشر مقاوم و انعطاف پذیر که مقداری جرم گرفته بود تمیزش کردم.این واشر نقش یک دریچه ی نسبتا!!! یکطرفه کننده دارد.یعنی هوای داخل اجازه ی خروج سریع از مخزن ندارد بلکه چند ثانیه طول میکشد هوای آن خارج شود و درنتیجه ساسات مکشی عمل کند؛ شاید به این خاطر که در این چند ثانیه موتور خوب و کامل راه بیفتد سپس دریچه ی ساسات را کمی باز کند.
اما پس از خاموش شدن ماشین و اتمام مکش موتور، واشر اجازه ی مکش سریع هوا از بیرون به داخل مخزن را می دهد شاید به این خاطر که اگر هنوز متور داغ نشده و ساسات برقی باز نشده ، بنزین داخل مجرای کارب بخار نشود و بیرون نیاید تا هم بوی بد و هم آلودگی کمتری بوجود بیاید و هم در استارت بعدی موتور به راحتی روشن شود.
اگر خوب دقت کنید در مرکز و حول محور نگهدارنده ی واشر، چهار سوراخ وجود دارد که به یکی از سوراخها یک شیار و فرورفتگی متصل است، وقتی واشر به صفحه چسبیده است مکش هوا به بیرون فقط از طریق این شیار صورت می گیرد و در نتیجه عمل کردن ساسات مکشی چند ثانیه طول میکشد اما مکش هوا به درون مخزن به دلیل فاصله گرفتن واشر از صفحه از طریق هر چهار سوراخ انجام می شود درنتیجه برگشت محور به حالت اول خیلی سریع صورت میگیرد.
همچنین یک سوراخ ریز در پشت ساسات مکشی وجود دارد ه باید باز باشد،روی این سوراخ هم یک دریچه وجود دارد که پس از خاموش شدن موتور، از برگشت هوای داخل کارب به داخل ساسات جلوگیری میکند و فقط اجازه ی ورود هوا به درون مخزن از طریق این سوراخ میدهد تا بخار بنزین سبب از بین رفتن قطعات لاستیکی درون ساسات نشود.
برای شستشوی این قطعه و تمیز کاری داخل آن از آب گرم و مایع ظرفشویی استفاده کنید به این شکل که این محلول را با مکش و تزریق وارد آن کنیدو خالی کنید وتکرار کنید(به مدت طولانی) و عملکرد آنرا امتحان کنید .
ضمنا هنگام مکش هوا از طریق لوله ی متصل به ساسات هوا هم از داخل مخزن مکیده میشود و هم از فضای بیرون ساسات از طریق سوراخ ریز پشت مخزن؛ شاید تا قدرت مکش تعدیل شود به این خاطر که هم صفحه لاستیکی متصل به محور آسیب کمتری ببیند و هم عمل کردن ساسات به آرامی صورت گیرد.
چون هنگام باز کردن ساسات آنرا با دقت و کمترین آسیب باز کردم هنگام بستن با برگرداندن لبه فقط از چهار نقطه، قطعه به راحتی آب بندی شد، و همهی لبه را برنگرداندم تا در صورت نیاز به باز کردن در روزگاران آینده این کار به راحتی انجام گیرد.
پایان
یک نکته که یادم رفت اینست که مکش هوا به بیرون این قطعه از طریق همان یک سوراخی که شیاری به آن متصل است انجام میگیرد اما مکش هوای بیرون از طریق هر چهار سوراخ انجام میشود.
-
تصوير سوكت ماشين به اين شكل هست و به ترتيب از بالا به پايين سيمها به رنگ نارنجي، آبي ، سبز هستند.
توي نقشه هم همين رنگها معرفي شده و با علامت قرمز فشنگي روغن را نشان دادم كه سيمهاي مربوطه هم با نام رنگها تعيين معين شده.
بايد سيمهاي جدا شده را به همان رنگ مربوط كه قطع شده و در داخل خرطومي قرار داره مجددا وصل كنيد و اگر چنين سيمهايي نبود خرطومي باز و در امتداد مسير دنبال سيمهاي همرنگ باشيد تا پيدا بشه.
بعد از اتصال سيمها و سوكت و سوار كردن سوكت به فشنگي دو فيشه، نوبت به ساسات برقي ميرسه.
فكر ميكنم منظور شما از ساسات برقي ، در واقع گاز برقي هست كه اونهم كنار كاربراتور سوار شده و برق مثبت به اون وصل ميشه، اما منظور من اين قطعه هست كه از فنر داخل اون منفي براي روشن شدن لامپ اخطار روغن گرفته ميشه.
در نزديك كاربراتور دوتا سوكت بايد وجود داشته باشه كه سيم به اونها وصل هست و يكي براي گرفتن منفي از ساسات برقي و دومي داراي برق مثبت براي اتصال به گاز برقي هست. با تست لامپ آزمايش كنين تا مطمئن باشيد.
وقتي كه اين منفي هم به ساسات برقي وصل شد، در صورت سالم بودن كل مدار برق اين قسمت و فشنگي و لامپ اخطار فشار روغن، بايد با باز كردن سوئيچ ، چراغ اخطار روغن هم روشن شده و با روشن شدن موتور اين چراغ خاموش بشه، و در ادامه هم ساسات طبق استاندارد كاري خودش عمل بكنه ( كه شرح داديد و قبلا توضيح داده شده)
-
خیلی ممنونم مهندس از بابت زحماتی که میکشید
یک سوال دیگه:
(گاز برقی کار نمی کرد درستش کردم_ یعنی میشناسمش) آیا ممکن است ساسات برقی(حرارتی) با برق دوتا اتصال منفی(یکی از بدنه و دیگری از سوکت) گرم بشه و کار بکند؟؟؟
ضمن اینکه به لطف شما کمی از نقشه را خواندم و فکر میکنم که سیم نارنجی به جعبه فیوز متصله و برق مثبت دارد.
به نظرم این ساسات هم باید با برق مثبت کار بکند.میشه دوباره بررسی بفرمایید؟
جسارت بنده را به بزرگی خودتان ببخشید:n16:
-
خواهش ميكنم آقا حميد ، بله كاملا حق با شما بود و اين ساسات برقي با برق مثبت كار ميكنه، الان دوباره با تست لامپ چك كردم و در حالتهاي خاموش و سوئيچ باز، منفي بدنه داره، اما با روشن شدن ماشين داراي برق مثبت ميشه
متاسفانه من در حالت موتور روشن تست نكرده بودم و تصور ميكردم بايد منفي از اون عبور بكنه،
پس با اين حساب برق منفي بدنه با مثبت در طول اين فنر بي متال بواسطه اتصال كوتاه ، حرارت بوجود مياره و با توجه به حرارت توليدي خود موتور، با هم باعث افزايش طول فنر و حركت بازوي محرك ساسات و بازگشت اون به حالت قبل از جمع شدن فنر ميشه.
وقتي كه تست لامپ را به فيش ساسات وصل ميكردم، صداي خفيف نوعي اتصال كه گويا مربوط به يك آفتمات باشه شنيده ميشد ( همينطور موقع باز كردن سوئيچ) كه احتمال ميدم بخاطر كم شدن تاثير اتصال كوتاه دو برق مثبت و منفي ، يك رله براي اين منظور استفاده شده باشه، تا از داغ شدن بيش از حد، يا سوختن سيمها و احيانا آتش گرفتن جلوگيري بشه، اما نتونستم منشاء صدا را پيدا كنم ( احتمالا از داخل داشبرد يا زير پاي راننده باشه)
سيم نارنجي در ادامه بعد از جعبه فيوز تبديل به قهوه اي شده و انشعابي از فيوز كنار دستي گرفته و فكر كنم مربوط به همين ساسات باشه كه بايد در ادامه نقشه پيدا كنيم.
ممنونم كه اين مورد را به من ياد داديد :n01:
-
این سیم ساسات هم دردسریه واسه خودش! من که به محض وصل کردنش به ساسات برقی و روشن کردن ماشین چراغ روغن روشن میشه، با کمک نقشه سیم کشی و راهنمایی علی اقا کامل بررسی کردم اما ایراد رو پیدا نکردم، برقکار هم متوجه ایراد کار نشد و در نهایت سوکت رو از ساسات جدا کردم.:n26:
در ادامه کارای ماشین جلو بندی باز شد و تمامی قطعات معیوب (علی الخصوص همه سیبکها که به شدت لق بودن) تعویض شد و دف هم با همون پلوس ها بسته شد، بعد دیفرانسیل رو تست کردم که خوشبختانه کاملا سالم و بی صدا هست، بزودی پلوس های فابریکی سالم هم بدستم میرسه.
مشکلی که وجود داشت نشتی از کاسه نمد انتهای کله گاوی و کاسه نمد چرخها بود که منم دو بلبرینگ و سه کاسه نمد مربوطه رو خریدم و انشالله به همراه پلوسها اونا رو هم روی دف نصب میکنم.
بهتره داخل دف چه واسکازینی و چه مقدار ریخته بشه؟
-
من تقریبا 7ماه پیش که ماشین را خریدم همانروز رفتم یه تعویض روغنی و گفتم فولش کن او هم فولش کرد.متأسفانه از شماره و کیفیت چیزی نپرسیدم شاید بعدا .... !!!
یک دنیا ممنون علی آقا.خیلی مردی
بنده را شرمنده نفرمایید،همان نکاتی که خودتان به ما یاد میدید ما هم بیان میکنیم.
به لطف شما دارم چیزهایی از نقشه متوجه میشم.حالا که اینجور شد اگر نتوانم سیمکشی فابریک را باز سازی کنم دستکم میتوانم ساسات برقی را مثل روز اول برقکشی کنم.
شاید یه راه حل پیشنهادی به جناب mard هم بدم. البته نیاز به بررسی دارم:n16::n16::n16: