.....................
Printable View
.....................
از اين اسپري ها زياد استفاده كردم و تاثير خوبي توي تميز شدن كاربراتور داره. حداقل فايده ، اينه كه جرم توي دهانه و مجراهاي اون جمع نميشه و قطعات متحرك ، لينكها، خروسكها، پولي و محور و دريچه و غيره همگي روان و نرم كار ميكنن.
متاسفانه من هنوز نتونستم سايز دقيق سوزن و ژيگلور نوا را بفهمم چون توي هر سايت و انجمن خودروي آمريكايي كه نگاه كردم اونجا هم تنظيمات بر اساس دستور كارخانه و يا چيزي مشابه ما، آزمون و خطا انجام ميدن و چندان درگير شماره و سايز نيستن.
ساسات كاربراتور عالي كار ميكنه جوري كه با وجود ضعيف شدن باطري( بخاطر كاركرد كم ماشين) خيلي خوب موتور روشن ميشه و با وجود ترموستات سريع گرم شده و به كاركرد عادي خودش ميرسه. بوي بنزين و خام سوزي و دود نداره اما مشخصا مصرف كمي بالاتر رفته، كه فكر كنم بخاطر وضعيت غير استاندارد بنزين و در ادامه سوزن و ژيگلور باشه.
صحبت بنزين شد، امروز خبردار شدم قراره از اول بهمن بنزين هاي 400 توماني توي كارتها به 700 تومان تبديل بشه.
فورد GT مدل 2015 با موتور 6 سيلندر خورجيني و قدرت 600 اسب بخار، و طراحي فوق العاده زيبا، ارائه شده در موتور شو ديترويت
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
آقا محمد قیمت این اسپری رو میشه بگین؟
همچنان دنبال پلوس فابریک سالم هستم و دف رو نبستم، یکی دو نفر بهم وعده دادن که پیدا میکنن که امیدوارم عملی بشه و مجبور نشم که سراغ راه های دیگه که ذکر شد برم.
راستی اینم عکسای قسمت شکسته دف که منو مجبور به تعویضش کرد:
و البته لوازم جلوبندی هم که قبلا" خریداری شده بود هنوز منتظرن که نصب بشن:
دوستان غیر از باز کردن چه راهی هست که بتونم بفهمم کدوم قسمت جلوبندی عیب داره؟
قیمت اسپری کاربراتور ۴۵۰۰ تومان بود و ساخت چین هست...
اسپري معمولا بين 4 تا 5 هزار تومان قيمت داره ( با توجه به حجم اسپري).
دو نمونه مورد استفاده براي تميز كردن كاربراتور و انژكتور هست كه فرق چنداني ندارن و نتيجه مشابهي دارن.
براي بررسي جلوبندي بهترين راه باز كردن قطعات و معاينه جزء به جزء اون هست، اما براي يك بازديد ابتدايي بهترين كار جك زدن جلوي ماشين و بالا بردن هر دو چرخ هست تا با تكان دادن چرخها و فرمان بطور متناوبي ، محل خلاصي و لقي مشخص بشه، كه معمولا در قسمت سر روتها و روت وسط بيشتر هست.
سلامت سيبكهاي طبق بالا و پايين با اين روش چندان مشخص نميشه چون مستقيما با گردش و نيروي چرخش فرمان در ارتباط نيستند و بايد با باز شدن و بررسي جداگانه مشخص بشه.
وضعيت ظاهري لاستيكها و بوشها هم مشخص ميكنه كه چقدر فرسودگي دارن.
........................
چيزي كه من متوجه شدم اينه كه اين شماره ها صرفا براي تعيين اندازه هست و ارتباطي با مقياسهاي متداول استاندارد جهاني( متريك/ اينچ) نداره،
مثلا اگر شماره پاي من 42 باشه، توي اين سيستم شماره گذاري بفرض با عدد 8 مشخص ميشه كه اين 8 هيچ نشاني خاصي از ابعاد و اندازه نداره و نشان نميده كه مثلا طول و عرض كفش مورد نظر چند اينچ يا چند ميليمتر هست؟
بر اين اساس با توجه به شماره اي كه براي سوزن يا ژيگلور استفاده ميشه، اعداد كوچكتر نشانه سايز كوچكتر هست، كه اين يك مقداري كار را مشكل ميكنه و بايد طبق همين سيستم آزمون و خطا جلو رفت كه زياد جالب نيست و چون بايد با دو آيتم، يعني سوزن و ژيگلور سر و كار داشته باشيم، تعيين بهترين سايز براي هر دو مورد كه هماهنگي خوبي در روشن شدن، شتاب و كشش و قدرت و صد البته مصرف سوخت داشته باشه، كار را خيلي مشكلتر ميكنه.
اين مشكل صرفا براي ما ، با اينهمه محدديتها و كمبود قطعات مناسب نيست، چون دارندگان چنين كاربراتورهايي در آمريكا هم دچار همين مشكل شدند،
مثلا مدتها قبل يكي از انجمنهاي خودرو در آمريكا را مطالعه ميكردم ، يك نفر از شهر دنور ايالت كلورادو ، همين مشكل را داشت و دنبال سايز مناسب استاندارد براي كاربراتور خودش ميگشت و پيدا نكرده بود، چون نميدونست دقيقا چه سايزي بايد انتخاب بكنه كه تمام موارد را شامل باشه و بخصوص در ارتفاع بالاي اين شهر هم جواب بده.
سايز ژيگلور مورد استفاده اين شخص با شماره 107 مشخص شده بود كه ميگفت مصرفش خيلي بالا بوده و با تغيير به شماره هاي كمتر 105 و 104 تا حدي مشكل حل شده بود ولي گويا درگير سايز سوزن بوده و معلوم نبود چه سايزي بايد استفاده بكنه؟
راهنمايي ها و مشاوره هاي زيادي در اين بين داده شده بود كه هم ميتونست مناسب باشه و هم اشتباه چون موارد ديگه اي هم هست كه بايد در نظر گرفت مثل سايز سوزنهاي دور آرام و حتي نوع خود كاربراتور ( بر اساس شماره بدنه) و ارتفاع از سطح دريا و تنظيم دور آرام و تنظيمات سوپاپ و دلكو و موارد اينچنيني كه واقعا سر درگم كننده است.
در اين بين يك نفر نوشته بود كه ژيگلور سايز 104، سوزن سايز 080 و سوزن دور آرام 048 استفاده كرده بود و راضي بوده، اما حالا فرم بقيه موارد ماشين اون با ديگر شورلتها چقدر متفاوت بوده و اين سوزن و ژيگلور مورد استفاده چقدر استاندارد و صحيح ساخته شده بود، خودش داستاني داره.
تجربه سالها ماشين داشتن من ميگه كه كاربراتور به اندازه يك موتور كامل حساس و پر دردسر هست و اگر بيخودي دستكاري بشه و از استاندارد اوليه خودش بيرون بياد واقعا خيلي خيلي سخته كه بتونيم دوباره به حالت اوليه برگردونيم چون تغييرات داده شده توي تمام تنظيمات و البته قطعات حساسي مثل سوزن و ژيگلور كه با هماهنگي كامل در كارخانه انتخاب شده چيزي نيست كه بشه امروز و توي اين وضعيت كمبود قطعات سالم و اصلي دوباره بوجود آورد.
اين مشكل حتي توي كاربراتور ماشينهاي بسيار متداول ايراني مثل پيكان هم هست ، ديگه چه برسه به خودروهاي خارجي مثل شورلت كه سالها دست اين و اون بوده و تعميركارهاي مختلف انواع خرابكاريها و دزديها را روي اون انجام دادن و حالا به دست ما رسيده و بايد با هيچ دوباره اونها را احيا كنيم!
فورد F150 منتخب بهترين وانت سايز بزرگ آمريكاي شمالي در سال 2014 كه با تغييراتي براي سال 2015 در اتو شو ديترويت نمايش داده شد.
اين مدل F150 را از نزديك ديدم و ابعاد واقعا بزرگ و جثه تنومند و پر ابهٌتي كه داره، چشمگيره.
نزديكترين رقيبش فكر كنم شورلت سيلورادو باشه كه اونهم واقعا عظيم و قدرتمند ساخته شده.
مصرف سوخت شورلت نوا 4.1 لیتری 6 سیلندر 3 سرعته اتوماتیک و منوال
لینکش : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به نظر اساتید نوای اتوماتیک ما گزینه شماره یک هست یا دو ؟
مشخصا مورد اول در نوا مونتاژ ايران صدق ميكنه، چون مورد دوم دقيقا ذكر كرده California Only يعني صرفا اين مدل براي ايالت كاليفورنيا ساخته شده و مجوز تردد در اونجا را داره.
كاليفرنيا مقررات بسيار سختگيرانه اي براي خودروها داره بخصوص در مورد مقدار توليد دي اكسيد كربن و بخاطر همين خيلي از كمپاني هاي خودروسازي در دنيا سعي ميكنن توليدات خاصي براي فروش در اين ايالت هم داشته باشند، در حاليكه در ايالتهاي ديگه سختگيري كمتري ديده ميشه.
حالا چه تغييراتي توي اين مدل نوا وجود داشته ( البته وجود منبع اگزوز با كاتاليزور كاملا در تمام خودروها الزامي هست) توضيحي داده نشده، و در مورد قدرت توليدي موتور چيزي ننوشته و فكر ميكنم قدرت كمتري نسبت به نمونه هاي توليدي ديگه داشته باشه.
به هر حال با وضعيت بنزين ما هرگز به اين سطح مصرف كه بتونه قدرت و شتاب استاندارد هم داشته باشه نميرسيم، ( حالا وضعيت كاربراتور و نبود قطعات اصلي براي تعمير و تنظيم هم بماند!)
شورلت ولت اولين خودروي تمام هيبريدي GM در نمايشگاه اتو شو 2015 با يك موتور 4 سيلندر 1500 سي سي بنزيني و دو موتور الكتريكي
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام دوستان
به دلیل مشکلات گوناگون و حتی بی حوصلگی مدتی غایب بودم تا از تجارب شما استفاده کنم.
یک روز که بیکار بودم کاربرات را باز کردم.با تینر 30000 خوب شستم، گیر موجود در باز شدن کامل ساسات را که به دلیل کج بودن مفتول های اتصالی بود برطرف کردم.مقدار کمی ژیگلور را بالا اوردم(به کمک نوار تفلون).((سوزن و زیگلور خروج بنزین به دریچه هوا هیچ شماره ای نداشتند))تمام سوراخها را هم با تزریق تینر با استفاده از سرنگ شستم،یکی از پیچ ها که هرز بود مهره بستم و کارب را بستم. از ماشین استفاده کردم. یکی دو روز که دقت کردم دوده ی همراه آب اگزوز از بین رفته و آب زلال بیرون می آمد و به نظرم لرزش ماشین هم خوب شده بود.
روز سوم کارب فلوت کرد،روشنش کردم،حسابی دود سیاه کرد، پس از چند دقیقه دوباره خوب شد،رفتم جایی و برگشتم دیدم بوی بنزین میاد،کاپوت را بالا زدم دوباره فلوت کرده بود.
درب کارب را باز کردم ،بررسی نمودم هیچ نکته خاصی ندیدم دوباره بستم روشن کردم باز خوب بود دو روز بعد دوباره فلوت کرد.
کارب را کامل از ماشین باز کردم،شناور را با دست بالا آوردم و در ورودی بنزین فوت کردم دیدم هوا میده، سوزن شناور، شماره 010 بود به نظرم بالا آوردن سوزن شناور و در نتیجه پایین آمدن شناور و سطح بنزین موجود در پیاله با استفاده از سوزن های بلندتر امکان پذیر است که من در دسترس نداشتم. پس به کمک نوار تفلون ژیگلور پایین سوزن شناور را کمی بالاتر آوردم،شناور را جای خودش قرار دادم،بنزین کافی در پیاله رختم و فوت کردم دوباره هوا میداد، لوله ی ورودی بنزین به پیاله یعنی جایگاه سوزن شناور(که برنجی و دارای 2cm ارتفاع است ) کمی کج بود، اونو راست کردم و شناور و سوزن جای خودشان قرار دادم، به کمک بنزین شناور را بالا آوردم دیدم هنوز هم نشت هوا داره.
بسیار درمانده شده بودم.بسیار دقت نمودم، متوجه شدم که طول مفتول نگهدارنده گردن سوزن ژیگلور که سوزن را به الاکلنگی شناور آویزان میکنه از قطر سوزن بیشتره در نتیجه نیروی رو به پایین الاکلنگی شناور را می گیرد و به بالای لوله ی جای سوزن ژیگلور انتقال میدهد. این کار باعث میشد که سر سوزن هیچگاه به طور کامل به نشیمنگاه خود نرسد و مقداری فاصله باقی بماند تا بنزین اضافی وارد پیاله شود.
با سنگ فرز یکی دو میل از سر لوله را کوتا کردم،لوله ی جا سوزنی را نسب و شناور و سوزن را نصب کردم، باز در پیاله، بنزین کافی ریختم و دوباره به لوله بنرین متصل به کارب دمیدم. خوشبختانه این بار سوزن کاملا ژیگلور را بسته بود و هوا را عبور نمی داد. در حالات مختلف شناور را آزمایش کردم کارش درست بود..
سولونویید کولر را که فیش آن از ته قطع شده بود و باقیمانده ی فیش آن هیچ اتصالی نداشت را باز نموده و تعمیر کردم و آنرا هم روی کارب نصب کردم.
قطعه تنظیم کننده ی مکشی ساسات روی کارب را هم بخوبی تعمیر و نصب کردم.
در مورد این دو وسیله توضیحاتی دارم که بصورت تصویری توضیح خواهم داد.
چند قطعه هم از برادران حدادی بصورت تلفنی خرید کردم که منتظرم برسند.
ساسات برقی کارکرده20هزار(پنج ماه پیش گفت 20، الان گفت 30 ولی بیست قبول کرد.
لوازم پمپ ترمز 20هزار
فشنگی دو فیش روغن 12 هزار)( بعدا زنگ زد گفت فشنگی اصلی هم داریم 35 هزار که من 20هزار دیگه براش واریز کردم جمعا شد 32هزار)
درب پمپ هیدرولیک دست دوم 5 هزار
دو عدد سه گوش(مثلثی) رابط کمربند به صندلی 10 هزار
درجه جیوه ای آب موتور درجه یک 35هزار
تنظیم کننده مکشی ساسات میگفت 60 یا شاید 50 هزار که لازم ندارم و نخریدم
کیت کارب هم گفت 60 که نخریدم
البته جنسهای بالا با چانه زنی و تخفیف!!!
به خاطر گل روی دوستان ماشین را هم با احتساب 10 درصد تخفیف به قیمت 941 هزار ، هشت قسطه بیمه کردم.(با احتساب یک سال تخفیف)
تا بعد:n16::n16::n16::n16: