............................
Printable View
علی اقا و محمد جان صحبتهای شما کاملا درسته و بنده هم صد در صد موافقم.
اون تراشکار که 300 میگرفت از جوش استفاده نمیکرد یعنی بعد از تراش پلوس بوش رو با فشار پرس روی پلوس قرار میداد، افرادی که از کاراش استفاده کردن از کیفیت و دوام بالای کارش خیلی راضی هستن، اما با اینحال 300 تومن نمی ارزه واقعا".
خلاصه از ظهر که اینجا پست گذاشتم تا همین الان همچنان دنبال مشکل پلوس بودم، تا به این نتایج رسیدم:
اول تمام شهر رو گشتم و بلبرینگ ترمیمی پیدا نشد گفتن نایابه کلا" !
دوم پلوس کارکرده سالم توی اوراقی ها پیدا نکردم، فقط یکی بود که از پلوس های خودم بهتر بود که اونم میگفت 160 هزار تومن!!!
سوم راه خرید پلوس نو بود که به خاطر قیمتش فعلا منصرف شدم.
در نهایت گفتم همینارو با بلبرینگ سالم می بندم ببینم چی میشه (یعنی همون پیشنهاد علی اقا)
اما در راه برگشت به خونه صحبتی با مکانیک کردم ، چیزی گفت که منطقی به نظر میرسید:
به گفته مکانیک اگه پلوس ها رو همینجوری ببندم احتمال داره به بلبرینگ صدمه بزنه پس بهتره که پلوس هارو بدم به یک تراشکار قدیمی که با دینام جوش خشکه بده و بعد دقیق تراش بده، هزینه هر پلوس هم 30 تومن بیشتر نیس، سپس پلوس هارو با بلبرینگ سالم ببندم، و بعدا که یه مقدار اوضاع مالی بهتر شد یه جفت پلوس ایرانی بخرم و اینارو به مکانیک بفروشم، اینجوری بلبرینگ ها صدمه ای نمیبینن و فقط مقداری واسکازین و یه واشر ضرر میکنم ، حتی بیوکی که همینکار رو انجام داده بود هم بهم نشون داد که نتیجه راضی کننده بود.
راهش اگرچه موقتی هست ولی به نظر هم اقتصادیه و هم منطقی، نظر شما چیه؟
من چندبار شاهد بازسازي پلوس بودم و هميشه اينطور بوده كه اول كل محل نشيمنگاه پلوس را تراش ميدن تا كاملا صاف و يكدست بشه ،بعد يك كنس بلبرينگ را با فشار پرس جا ميزنن و بعد لبه هاي كنس را به پلوس جوش ميدادن و در نهايت همه را به يك اندازه و متناسب با سايز بلبرينگ تراش ميدادن
اين روش تا جايي كه تجربه داشتم بخوبي و مثل پلوس سالم جواب نميده و بقول معروف بايد با ماشين خيلي مدارا كرد، يعني نه گاز شديد داد و نه بكسواد، نه بار سنگين و نه دست انداز شديد ،كه بالاخره در طول مدتي كه از ماشين استفاده ميشه با تمام مراقبتها و مراعاتي كه ميشه بازهم ممكنه يكي از اين موارد پيش بياد و همين ميتونه در چند بار ادامه داشتن باعث شكسته شدن پلوس از همان ناحيه بشه، بخاطر همين من ديد مثبتي به ترميم پلوس ندارم.
جوش دادن هم بستگي داره از چه نوع جوش استفاده بشه، با چه مقدار ضخامت و اينكه حرارت ايجاد شده به لايه هاي داخلي پلوس چه تاثيري بگذاره ( پلوس بر اثر حرارت زياد جوشكاري ،از حالت فولاد به آهن تغيير ميكنه)
اگر روشي هست كه باعث ايجاد اين مشكلات نباشه، خوبه . اما در غير اين صورت من فكر ميكنم نو بخريد خيلي بهتره چون اگر توي كار بشكنه، واقعا دردسر درست ميشه و معلوم نيست توي چه سرعتي و شرايطي و در كجا اين اتفاق رخ بده چون هيچ علامت و نشانه اي كه مشخص بكنه در حال شكستن هست نداره و يكباره غافلگير ميكنه!
بلبرينگها را چك كنيد و اگر مشكلي نداشت با همين پلوسها ببنديد، نهايتا اگر باز صدا ميداد و با بلبرينگ ترميمي درست ميشه، از نمونه ترميمي استفاده بكنيد.
ايده آقا محمد هم جالبه و ممكنه كار بكنه، تنها بايد ببينيم كه بلبرينگ توي اين وضعيت و با وجود فشارهاي مختلفي كه به اون مياد ، جابجا ميشه يا نه؟ و آيا ميتونه جلوي رد شدن روغن را بگيره؟
شايد بهتر باشه فضاي خالي باقي مانده كه بلبرينگ جا نرفته را با چيزي مثل لاينرهاي بلبرينگ ماشينهاي ديگه پر كرد تا اطمينان بيشتري بوجود بياد.
مثلا لاينرهاي بلبرينگ چرخ جلو پرايد كه در سايزهاي مختلف ساخته ميشه و به نوعي همين كار را انجام ميده ، البته اندازه اونها با پوسته ديفرانسيل شورلت جور باشه يا نه فعلا معلوم نيست، ولي با يك اندازه گيري بوسيله كوليس و آزمايشي جا زدن ميشه متوجه شد.
بهتره قبل از سوار كردن ديفرانسيل تمام اين سناريوها و آزمايشها را انجام بديد تا به بهترين نتيجه برسيد.
من فردا پيگير بلبرينگ ترميمي ميشم و اگر پيدا كردم خبر ميدم، تا نياز داشتيد براتون بگيرم.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
امروز سراغ بلبرينگ ترميمي را گرفتم، اين نمونه بود كه معلوم نيست ساخت كجاست ( احتمال زياد چين)
هيچ قوطي و بسته بندي نداره و فقط توي پلاستيك پيچيده شده.
فروشنده گفت كه استفاده كردن و مشكلي نداشته.
قطعه را به دقت نگاه كردم و چيزي كه نشان بده تعمير شده باشه و يا دست دوم، نديدم.
قيمت هر عدد 90.000 تومان
در مورد پلوسهاي ساخته شده ايراني سوال كردم و اون هم گفت كه كيفيت چندان خوبي ندارن و بخاطر ضعيف بودن احتمال شكستن داره ( مثل پلوس بازسازي شده) بخاطر همين از اين نوع پلوس براي فروش هيچوقت نياورده.
محمد جان ایده خیلی خوبی هست اما باید ازمایش بشه و ببینیم تجربی چطوری جواب میده، پس فعلا عملیش نمیکنم.
علی اقا واقعا لطف کردین ممنون، انشالله بتونم جبران کنم.
امروز فقط وقت کردم درباره بلبرینگ ها به مکانیک مراجعه کنم، خودم نتونستم درشون بیارم و وقتی اون هم دید گفت: اینارو نمیشه سالم در اورد، در ضمن کاسه نمدها هم خرابن!!!:n38:
با این حرفش فکر میکنم باید قید بلبرینگ و کاسه نمدها رو بزنم، پس با توجه به راهنمایی های علی اقا و محمد جان و صحبتهای مکانیک دو راه میمونه:
اول اینکه پلوس ایرانی (یا تعمیری) رو با بلبرینگ و کاسه نمد نو ببندم.
دوم همین پلوس هارو با بلبرینگ ترمیمی ببندم.
البته برای مورد دوم باید مزاحم علی اقا بشم که همینجوری هم همش مزاحمشونم.
ترموستات ماشین 82 درجه است آمپر آب در صورتی که سالم و دقیق باشه باید چند درجه را نشان بده ؟
خبر
آغاز صدور شناسنامه و ثبت ملی خودروهای کلاسیک
http://www.isna.ir/fa/news/93102111455/
http://www.delgarm.com/news/photos/125588
چقدر دير فهميدن كه دارن خودروهاي ارزشمند را اوراق و از رده خارج ميكنن و بجاش سمند و پرايد و پيكان و 206 و.. ميارن توي خيابان...
اونقدر حرص و جوش خورديم و آزار و اذيت كردن كه حد نداره، و هنوزم به اسم فرسوده بودن و از رده خارج و آلوده گي و محيط زيست و پر مصرف و ترافيك ساز و... هي خط و نشان ميكشن.
خودرويي كه در هفته نهايتا يك يا دوبار روشن ميشه و كل مسافتي كه ميره از 20 كيلومتر بيشتر نيست و همه چيزش با نهايت دقت و وسواس نگهداري ميشه ، كي آلودگي و ترافيك درست ميكنه؟! اصلا مگر چندتا از اينها باقي مانده كه بتونه باعث ترافيك بشه؟!
تعداد اونقدر كم شده كه ديگه ديدن يك بيوك يا نوا كه سالها توي همين كشور مونتاژ ميشد هم سخت و مشكل شده، ديگه چه برسه به ماستنگ و كامارو يا دوج چالنجر و....
چيزهايي توي اين چند سال اوراق شد كه ديگه برگشت پذير نيست و اگر همين افرادي مثل ما نبودن كه ازشون نگهداري بكنه، همين چندتايي هم كه مانده ، سر از كوره ذوب فلزات در مياورد و تبديل به ديگ و قابلمه و شايد هم يك تكه از سمند و پرايد ميشد!
ظاهرا اين شناسنامه ملي خودرو هنوز براي ماشينهاي رده ما صادر نميشه چون چيزي كه توي عكسها مشخصه بيشتر منظور خودروهاي با عمر بيشتر از 40 سال هست و البته معلوم نيست واقعا بعدا چه داستاني از توي اين شناسنامه در بياد چون من كلا به حرفهاي اين جماعت اعتمادي ندارم.
ترموستات ماشين من 82 درجه است و زماني كه بسته باشه حرارت تا 82 يا 85 ميرسه و گاهي هم اگر هوا گرمتر از روزهاي ديگه باشه يا سرعت كم باشه به حدود 92 ميرسه و بعد بلافصله با باز شدن ترموستات به حدود 80 برميگرده و با گرمتر شدن ماشين تنظيم حرارت بهتر ميشه.
دليل اينه كه هميشه حرارت موتور كمي بيشتر از تنظيم ترموستات هست، بخصوص زماني كه درجه حرارت عملكرد ترموستات بالاي 80 درجه باشه، كه مشكلي ايجاد نميكنه و تا بخواد از حد معمول بالاتر بمونه، با باز شدن ترموستات و حركت آب از رادياتور به سمت موتور، حرارت پايين مياد.
در اين بين نشانگرهاي حرارت ( جيوه اي و الكتريكي) هم مقداري جزئي خطا دارن كه چندان مهم نيست.
دوستان حالا که صحبت از ترموستات شد جدیداً بیوک من به هیچ وجه آمپرش بالای 60 نمیره حتی تو سربالایی، خودم شکم رو ترموستات هستش
بنظر دوستان ترموستات یه سره شده و باید تعویض بشه ؟ اکثرا شنیده بودم که ترموستات گیر میکنه حالا این مورد عجیبه!
ترموستات چند درجه سوار كردين؟
معمولا ترموستات وقتي خراب باشه دير باز ميكنه و يا اصلا باز نميشه و باعث گرم شدن بيش از حد و يا جوش آوردن ماشين ميشه.
احتمال داره نشانگر حرارت خراب شده باشه، و در احتمال ديگه كه خيلي كمه، ترموستات در حالت باز گير كرده و بسته نميشه.
بهتره ترموستات را باز و با يك نمونه ديگه عوض كنين، اگر درست نشد پس درجه نشانگر خرابه.
نمايشگاه بين المللي اتومبيل آمريكاي شمالي در ديترويت شروع شد.
جاي ما آمريكايي سوارها واقعا خالي.....