.................................
Printable View
.................................
علی اقا راستش هنوز پولی براش پرداخت نکردم و قراره اول ببندمش اگه خوب بود سر قیمت کنار بیایم.نقل قول:
كلا چقدر شد؟
براي دوتا يكي كردن، قصد داريد كه همين كله گاوي را روي همين پوسته نگهداريد و پلوسها و متعلقات ماشين را سوار كنيد؟
اگر اينطوري باشه خوبه، در غير اين صورت اگر قصد داشتيد كله گاوي را پياده كنين و روي پوسته جديد بگذاريد، احتمال داره تنظيم و آب بندي گراندويل و پنيون بهم بخوره و موقع حركت به صدا بيافته، بنابراين سعي كنين در صورت امكان اينكار را نكنيد مگر اينكه ناچار باشيد.
فكر كنم گفتيد كه ديفرانسيل ماشين صدا ميداد، بنابراين ديگه نيازي به جابجا كردن نداره و كلا همين جديد را سوار ميكنيد.
مطمئن هستم كه همه اجزاء را بخوبي بررسي ميكنيد اما بازهم توصيه ميكنم سيلندرهاي ترمز را هم دوباره باز و چك كنيد( قسمت داخل و اورينگها) تا اگر مشكلي داشت همه را يكباره تعمير كنيد.
در مورد دو تا یکی کردن هم پلوس ها و متعلقات رو به روی همین پوسته و کله گاوی میبندم، انشا الله که نتیجه خوب بشه، برای سرویس سیلندرهای ترمز عقب دقیقا باید چکار کنم؟
محمد جان وقتی دف رو پیاده و سوار کردی به مشکلی بر نخوردی؟ نکنه نصبش کنم و باز صدا بده:n27:
آقا محمد، من براي آب بندي موتور ( ماشين صفر كيلومتر يا تعمير شده) روغن موتور معمولي ( معمولا فله) با ف ي ل ت ر نو استفاده ميكنم و تا 500 كيلومتر اول بيشتر از 50 كيلومتر سرعت نميرم،
ف ي ل ت ر و روغن را دوباره بعد از رسيدن به 500 كيلومتر عوض ميكنم و بازهم روغن فله و ف ي ل ت ر نو و اين بار سرعت نهايتا تا 70 كيلومتر بيشتر نميشه و بعد از رسيدن به كيلومتر 1000 روغن موتور درجه يك با ف ي ل ت ر استفاده ميكنم .
با اين روش تابحال توي هيچ ماشيني مشكل پيدا نكردم و ذرات براده و برداشته شده بعد از آب بندي كامل موتور همراه روغن و ف ي ل ت ر خارج ميشه و مشكلي بوجود نمياد.
آقا مصطفي، اميدوارم ديفرانسيل خوبي باشه، البته اگر اينطوري حساب كرده احتمال زياد از جنس فروخته شده مطمئن هست.
براي سيلندرهاي ترمز عقب كار خاصي لازم نيست انجام بديد ، اگر سيلندرهاي ماشين شما سالم هست، اونها را سوار كنيد يا اگر نه سيلندرهاي ديفرانسيل جديد را كاملا باز و داخل اونها را از نظر زنگ زدگي و خوردگي اورينگها بررسي كنين
همينطور سلامت پيچ هواگيري كه معمولا با استفاده نادرست خراب ميشه.
فكر ميكنم اگر كلا طبقهاي ترمز ماشين را كامل روي ديفرانسيال جديد ببنديد بهتر باشه ( به شرط سلامت بقيه اجزاء ) چون توي عكس ديفرانسيل جديد بدون طبق هست و قبلا باز شده.
لوله هاي ترمز روي ديفرانسيل را هم با فشار باد تميز كنيد. كلا وقتي ماشين مدت زيادي اينطور خوابيده باشه احتمال داره كه لوله ها بخاطر نفوذ رطوبت و گرد و غبار ، گرفته بشه.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
..........................
علی اقا راستش من قصد داشتم طبق ترمزها رو باز کنم و بعد دف رو از زیر ماشین خارج کنم، با نکته ای که شما گفتین امروز سیلندر های ترمز دف جدید رو بررسی کردم ولی نسبت به دف خودم بدتر بودن بنابراین ازشون استفاده نمیکنم.
عرض کنم که امروز خرک های قدیمی که از دوستم امانت گرفته بودم رو زیر ماشین گذاشتم ولی همانطور که اقا محمد گفتن از اونجا که در تعمیرات زیر و بند حتما باید ایمنی رو رعایت کرد منم دو حلقه لاستیک پراید و دو حلقه لاستیک های عقبی که باز کرده بودم رو روی هم زیر بدنه قرار دادم و وقتی کاملا خیالم راحت شد رفتم سراغ دف ماشین ، طبق ترمزها رو بهمراه لوله های روغن ترمز از دف جدا کردم (اینجوری دیگه روغن ترمز هم هدر نمیره و نیازی به هواگیری هم نیس) بعد هم واسکازین رو خارج کردم و پلوس ها رو بیرون کشیدم، در نهایت دف هم بیرون اومد، مشکل پوسته که از ترکی در ناحیه کرپی سمت شاگرد بود مشخص شد اما دلیل صدا که همراه با چرخش چرخ ها تکرار میشد رو نمیدونم،
سوالاتی که برام پیش اومد:
کاسه نمد و بلبرینگ های سمت چرخ ها در دف چطوری خارج میشن؟ هر کاری کردم نشد!
بلبرینگ ها ظاهرا سالم هستن ولی پلوس ها کمی خوردگی دارن:
آیا باید پلوس هارو تعویض کنم؟
...........................
توي عكس تا جايي كه من ميبينم مشكل خاصي در محل كُنس پلوس و نشيمنگاه بلبرينگها ديده نميشه، البته هميشه بخاطر اصطكاك مقداري فرسايش وجود داره كه باعث ميشه محل تماس كمي براق به نظر برسه اما اين دليل صدا دادن نيست.
به دقت به ساچمه هاي بلبرينگ نگاه كنيد، همينطور محل درگيري با پلوس و ببينيد آيا دچار خوردگي و سائيدگي شديد شده؟
چيزي كه اصطلاحا به كچل شدن معروف هست و در اين حالت بخشهايي از سطح تماس ( هم ساچمه ها و هم روي پلوس) كنده و گود شده و مثل خوردگي ريز و نامنظم به نظر ميرسه و انگار سطح قلوه كن شده باشه و همين باعث صدا دادن بلبرينگ ميشه و هرچقدر صدمه بيشتر باشه صدا هم بيشتر ميشه، درست مثل عكس زير كه از بلبرينگ چرخ جلو ماشين خودم گذاشتم.
اين بلبرينگ در ابتداي خراب شدن بود و بازهم ميتونستم از اون كار بكشم اما ترجيح دادم عوض كنم وگرنه صداي آنچناني نميداد.
در مورد ماشين شما،احتمال داره بلبرينگ خراب شده باشه و پلوسها سالم باشن، بنابراين بيشتر به بلبرينگها دقت كنيد و بعد از در آوردن اونها و تميز كردنشون به دقت بررسي كنيد.
توضيحات لازم براي باز و بسته كردن پلوسها و كاسه نمد و بلبرينگ و... در صفحه 731 داده شده:
.........................
علی اقا و محمد جان از راهنمایی هاتون بسیار ممنونم.
امروز دنبال قضیه پلوس ها بودم، ناخن که میکشم روی قسمت بلبرینگ خور مشخصه لبه داره، بردم پیش تراشکاری که واقعا کارش درجه یکه ( فوق العاده اس) بررسی کرد و گفت 0.7 خوردگی داره و باید بوش بخوره، هزینه اش دوتا بوش میشه 300 هزار تومن !!!!
بعد رفتم سراغ همون مکانیک قدیمی، توی پلوس هایی که داشت گشت ولی اندازه هاشون با پلوس من یکی نبود !!!
در نهایت رفتم سراغ نمونه نو که فروشنده گفت قیمت نمونه ایرانی یک جفت 250 هزار تومن!!!
منم دست خالی برگشتم خونه، به نظرتون اقتصادی ترین راه چیه؟
من فكر ميكنم بهتره كه اول كل ديفراسيل را سوار كنيد تا آماده كار باشه، بلبرينگها را در بياريد و با دقت بررسي كنيد و اگر ايرادي داشت تعويض كنيد و در نهايت پلوسهاي خودش كه به نظر نميرسه مشكل داشته باشه را سوار كنيد.
اگر صدا قطع نشد و 100% مطمئن بوديد كه صدا بخاطر خرابي پلوسها هست، در اين صورت در فكر تعويض اونها باشيد، چون با قيمتي كه به شما گفتن( 300.000 تومان براي دوتا بوش) منطقي نيست كه چنين كاري را بدون اطمينان 100% انجام بديد ( هرچند كه من به هيچ عنوان بازسازي پلوس را توصيه نميكنم، هم بخاطر هزينه بسيار زياد و هم ايمني كم )
و اگر هم خواستيد پلوسها را عوض كنيد، يا دست دوم سالم( بدون تعمير و بوش زدن) و يا نو ايراني بگيريد.
بوش زدن كار بسيار ساده اي هست و تا جايي كه من ديدم كُنس كهنه يك بلبرنيگ را در ميارن (كه هيچوقت هم نميان بلبرينگ نو را براي اينكار اوراق بكنن) و روي پلوس سوار ميكنن ( با تراش دادن بخش فرسوده پلوس و پرس و فشار زياد كه تراش باعث ضعف اين بخش پلوس خواهد شد) و بعد از جوش دادن( كه همين كار و حرارت شديدي كه بوجود مياد باعث ضعيف شدن پلوس ميشه) روي تمام قسمتهاي درگير با بلبرينگ را تراش ميدن.
از نظر ظاهري بسيار تميز و مرتب و دقيق هست اما از نظر كارايي اصلا قابل اطمينان نيست، چون بيشترين بار فشار در همين نقطه وارد ميشه و من قبلا تجربه استفاده از پلوس تعميري داشتم و با شكسته شدن اون كلي دردسر پيدا كردم ( شانس آوردم سرعت بالا نشكست)
هزينه اين كار براي تراشكار در بيشترين حالت استفاده از دوتا كُنس كهنه بلبرينگ ، يك جوشكاري ( كه فكر نميكنم آرگن يا DC هم استفاده بكنن) و يك تراش كاري معمولي است . حالا اين كارها روي هم چطور ميشه 300.000 تومان، من نميدونم! :n13: