ممنونم محمد جان میرم ببینم پیدا می کنمش
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Printable View
ممنونم محمد جان میرم ببینم پیدا می کنمش
امروز فرصت شد و سري به يدك فروش آمريكايي هست زدم، خوشبختانه سوكت دينام آورده بود ( فقط 2 تا گير آورد!)
قيمت 32000 تومان
خوشبختانه رادياتور بخاري ايراني كه حدود دو سال قبل خريده بودم ( 38000 تومان) و كيفيت خوبي هم نداشت را براي من به قيمت 50000 تومان فروخته بود و پول اين سوكت هم درآمد:n06:
در مورد استفاده از ديسك و صفحه كلاچ وانت بر روي سواري sسوال كردم همانطوري كه فكر ميكردم امكان نداره، البته ديسك بخاطر بزرگ بودن سوار نميشه اما صفحه ظاهرا قابل استفاده است، ولي بخاطر بزرگتر بودن ،لبه هاي صفحه بيرون از ديسك سواري قرار ميگيره كه در كارايي اون تاثير خيلي بدي داره.
فروشنده داشت يك سيبك بغل شاسي ظاهرا نو را براي شهرستان بسته بندي ميكرد تا بفرسته، قطعه را كه نگاه كردم متوجه شدم سندبلاست شده و تعميري هست و قيمت هم 230.000 تومان!
گفت يكي سفارش داده و از تهران گرفتيم و توضيح هم دادم كه اينطوريه، اما چون گير نياورده ، همين را خواسته كه بفرستم.
من سيبك بغل شاسي را دادم تعمير كردن و فكر كنم حدود 15000 تومان شد كه خيلي عالي كار ميكنه، اما اين شخص ظاهرا تجربه اي توي اين چيزها نداره كه اينقدر هزينه كرده
علی اقا گفتین تعمیر سیبک و من برام یه سوال پیش اومد:
رفتم جلوبندی ماشین رو نشون دادم، گفتن این خیلی داغونه و باید کامل تعویض بشه، قیمت گرفتم تمامی قطعات بجز کمک های جلو روی هم یک میلیون تومن!:n04:
غیر از خرید جنس نو راه دیگه ای (برای صرفه جویی در هزینه ها) نیست؟
((البته در صفحه 493 این کلوپ توضیحات کاملی دادین که متاسفانه عکسهاش باز نمیشن))
حقيقت اينه كه توي خودروهاي آمريكايي قطعات جلوبندي بسيار محكم و با دوام ساخته شده و چيزي كه به عنوان فرسودگي جلوبندي در خودروهاي ديگه ديده ميشه، توي آمريكايي زياد ديده نشده و اگر هم باشه به شدت بقيه نيست،
به همين دليل مشكلاتي كه معمولا در جلوبندي پيش مياد بيشتر حاشيه اي هست تا اصلي.
منظور اينكه ممكنه خيلي از قطعات سالم باشه اما مسائل جنبي اون درست عمل نكنه، مثل رابط سر روت ها كه ممكنه بر اثر ضربه شديد كج شده باشه و اين روي تنظيم فرمان تاثير ميگذاره و اكثرا خيال ميكنن سر روت خراب شده ، و يا فرسودگي بوشها و لاستيكهاي طبق كه ميتونه باعث شل شدن كل جلوبندي و گيج زدن فرمان بشه.
من بجز چند مورد جزئي كه اكثرا مربوط به سيبكهاي طبق بود( سيبك طبق پايين) معمولا توي ماشينهاي كه داشتم مورد حادي وجود نداشته كه ناچار به خريد قطعه نو بشم، چون قطعاتي كه توي بازار هست مشخصا معلوم نيست واقعا اصلي باشه و چه بسا كيفيت اونها از چيزي كه روي ماشين بسته شده هم كمتر باشه.
براي مثال اين سيبك بغل شاسي كه 230 هزار تومان قيمت داشت را با دست آزمايش كردم و ديدم كمي لقي داره كه نشان ميداد درست تعمير نشده و البته دارن بجاي قطعه نو و اصلي به اون بيچاره قالب ميكنن، در حاليكه خودش ميتونست سيبك را بده تعمير و با كيفيت خوب و هزينه پايين استفاده بكنه.
من فكر ميكنم شما بايد اول كل جلوبندي را باز كني و قطعات را يكي يكي چك كنيد تا ايرادات پيدا بشه و در ادامه ببينيد هزينه خريد قطعه نو ( واقعا نو و اصلي) چقدر ميشه و اگر تعمير بشه چقدر؟
ولي قبل از هر چيز بايد اول تعميركار پيدا كنيد كه مهارت و تجربه كافي براي تعمير و بازسازي اين قطعات را داشته باشه و بيشتر تراشكارها اين كار را انجام ميدن.
ولي لاستيكها و بوشها را 100% تعويض كنين چون تاثير زيادي توي كارايي داره و حتي ممكنه كلي از ايرادات با همين تعويض بوشها كه هزينه آنچنان زيادي هم نداره ، درست بشه.
زاویه کستر و زاویه کمبر نوا چند درجه است ؟
در مورد اينكه دقيقا زاويه هاي مورد نظر توي نوا چقدر هست اطلاع دقيقي ندارم، اما تا جايي كه متوجه شدم ،تغيير زاويه كستر توسط ما امكان پذير نيست، چون اين زاويه در زمان طراحي خودرو و با توجه به خصوصياتي كه ماشين مورد نظر داره، تعيين و اجزاء مورد نظر بر اساس همين زاويه طراحي ميشه.
توي اين عكس زاويه كستر مشخص شده و ميبينيد كه تغيير اين زاويه بايد بوسيله تغيير محل اتصال سر كمك فنر جلو به بدنه، ( در خودروهاي ما طبق بالا به شاسي ) انجام بشه كه اين كار شدني نيست چون محل اتصال اين بخشها زمان طراحي مشخص شده و تغيير دادن اون نياز به تغيير در محل اتصال اين قطعات در بدنه و شاسي داره.
تنها زماني اين زاويه تغيير ميكنه كه تصادف شديد رخ بده كه بايد دوباره با صافكاري و كشيدن شاسي و تعويض قطعات معيوب با سالم به اندازه استاندارد قبلي خودش برگرده.
ولي زاويه كمبر توي خودروها قابل تغيير هست و در مورد خودروهاي داراي سيستم جلوبندي طبق دوبل ( مثل ماشينهاي ما) اينكار با تغيير فاصله بين طبق بالا با محل اتصال طبق به شاسي امكان پذير ميشه.
براي اين كار از لاينرهايي كه قبلا آماده شده استفاده ميكنن ( ميتونيد خودتون هم با استفاده از واشر فلزي مناسب با قطرهاي مختلف و بريدن بخشي از اون براي سوار شدن استفاده كنيد)
اندازه اين زاويه توي خودروهاي سواري با توجه به نوع طراحي و كاربردي كه داره، معمولا بين 0 تا 1+ است ، مقدار 0 درجه براي خودروهاي سنگين و كاميون و 1+ براي سواري استفاده ميشه و كمتر از اين مقدار كه نهايتا تا 1- ميرسه، كه گاها براي چرخهاي عقب درنظر گرفته شده.
تنظيم اين زاويه با استفاده از لاينرهايي كه بايد سوار كرد، و البته متناسب با اندازه هاي TO IN و TO OUT بايد انجام بشه تا دچار لاستيك سابي نشده و هدايت ماشين بهم نخوره.
سوكت دينام سوار شد و سيم S به 2 ( + ) ، و سيم L به 1 وصل شد.
دوتا سيم ديگه هم با چسب بستم تا شايد بعدا مورد استفاده باشه.
دوستان در جستجوی دف بودم که یه مورد سالم پیدا کردم و قرار شد دف خودم رو بدم و مبلغی هم سر بدم و اونو بردارم، فقط موردی که هست اینه که خودم باید برم از روی ماشین بازش کنم، میشه مراحل باز کردنش رو بگین؟
(البته در صفحه 702 محمد جان توضیح داده، از نظر جزییات و آچارهای مورد نیاز می پرسم)
فن 405 موقع روشن شدن كمي لرزش داره، به نظر ميرسه كه پايه هاي ساخته شده زياد محكم نيست، بنابراين بلندترين پايه را با يك قطعه ميلگرد عوض كردم.
اول ميلگرد را به اندازه مناسب بريدم، و بعد با گرم كردن دو سر اون و ضربات پتك براي سوراخ كردن آماده شد.
هر دو سمت با مته به اندازه پيچ پايه هاي فن سوراخ شد
و بجاي يكي از بلندترين پايه ها كه لرزش داشت نصب شد
در حال حاضر لرزش كمتر شده اما هنوز هم هست و فكر كنم دوتا پايه ديگه هم بايد محكمتر باشه
متاسفانه امكان استفاده از سيني فن در جلوي نوا نيست.
باز كردن ديفرانسيال نيازي به ابزار خاص نداره، فقط همين ابزارهاي متداولي كه هست استفاده كنين
اگر ماشين روي خرك مناسب باشه، بايد گاردان، لوله ترمز متصل به ديفرانسيل، كابلهاي ترمز دستي، و 8 تا مهره كرپي ها باز بشه و ديفرانسيل را از يك سمت و از لاي فنرها بيرون بكشيد.
ممكنه موقع بيرون آوردن، طبق ترمز بين شاسي و فنرهاي شمش گير بكنه كه زياد مهم نيست و با كمي جابجا كردن رد ميشه، ولي حتما ماشين را روي خرك مناسب بگذاريد و يك نفر هم كمك همراه داشته باشيد چون ديفرانسيل سنگينه.
پلوسها و بلبرينگها را هم از نظر سلامت چك كنيد ( بلبرينگ ترميمي يا اصلي و پلوسهاي تعمير شده يا سالم)
روغن را هم چك كنيد و اگر خيلي كثيف بود يا شيري شده بود حتما عوض كنيد ( روغن ديفرانسيل مخصوص توي بازار هست)
كاسه ترمزها، لنتها، سيلندرهاي ترمز و اجزاء ديگه را هم چك كنيد، چون اگر قرار باشه اينها را هم حساب بكنه، بايد سالم باشن، وگرنه بايد از قيمت كل كم بكنه.
رفتم دف رو باز کردم و اوردم، البته قبلا پلوس ها رو خارج کرده بودن و فروخته بودن:
قسمتهایی که از روش باز کردم تا تمیزش کنم:
حالا باید دف ماشین رو باز کنم و ببیینم وضعیتش چطوریه، و در نهایت بعد از تعمیر (دوتا یکی) ببندمش، توی خونه ابزار کمتری دارم (بخصوص جک و خرک)، امیدوارم که بتونم اینکارو بکنم.:14:
كلا چقدر شد؟
براي دوتا يكي كردن، قصد داريد كه همين كله گاوي را روي همين پوسته نگهداريد و پلوسها و متعلقات ماشين را سوار كنيد؟
اگر اينطوري باشه خوبه، در غير اين صورت اگر قصد داشتيد كله گاوي را پياده كنين و روي پوسته جديد بگذاريد، احتمال داره تنظيم و آب بندي گراندويل و پنيون بهم بخوره و موقع حركت به صدا بيافته، بنابراين سعي كنين در صورت امكان اينكار را نكنيد مگر اينكه ناچار باشيد.
فكر كنم گفتيد كه ديفرانسيل ماشين صدا ميداد، بنابراين ديگه نيازي به جابجا كردن نداره و كلا همين جديد را سوار ميكنيد.
مطمئن هستم كه همه اجزاء را بخوبي بررسي ميكنيد اما بازهم توصيه ميكنم سيلندرهاي ترمز را هم دوباره باز و چك كنيد( قسمت داخل و اورينگها) تا اگر مشكلي داشت همه را يكباره تعمير كنيد.