-
نمیدونم با امپر بنزین چکار کنم؟ با تستی که با راهنمایی اساتید اینجا انجام دادم به نظر میاد هم امپر و هم قسمت شناور داخل باک خراب هستند
براي اين مسئله بايد صفحه كيلومتر را باز كنيد و آمپر بنزين را از نزديك بررسي كنين كه آيا مشكلي داره يا نه؟( ضربه، شكستگي، سوختگي، قطع سيم...)
معمولا مشكلي كه براي آمپر بوجود مياد ، اول از درجه داخل باك و بعد از مقاومت مدار آمپر داخل صفحه كيلومتر هست كه روش تعميرش را قبلا توضيح دادم، اما در حال حاضر بايد مطمئن بشيد كه مشكل از كجاست تا راه حل هم مشخص بشه.
درجه داخل باك در بياريد و با اهم متر مدار را چك كنيد تا مشخص بشه آيا توي مقاومت متغيير اون قطعي وجود داره يا نه؟
خواستم کلید چراغ دنده عقب را درست کنم حواسم نبود قلابی که روی فلپ بود و سیم متصل به نشانگر بش وصل بود شکست و دیگه کار نمیکنه و اصلا هم مهم نیست،سعی نکردم درستش کنم
حيفه خراب بمونه، با چسب 123 به راحتي مشكل حل ميشه و يا چسب دوقلو شفاف كه دوام خيلي بيشتري نسبت به معمولي داره. چسبهاي صنعتي هم هستند كه خيلي خيلي محكمه و براي اين كار بسيار مناسبه
در مورد دود اگزوز و آب، مشكلي وجود نداره چون دود بواسطه كيفيت پايين بنزين و البته كاربراتوري بودن موتور وجود داره، اما اگر دوده خيلي زياد و تيره باشه اين ديگه مربوط به مشكل مصرف بالا است كه بايد رفع بشه.
وجود آب هم بخاطر ميعان هست كه قبلا توضيح دادم و تو همه ماشينها از جمله نوا خودم اين اتفاق رخ ميده( در زمستان و هواي سرد و ابتداي روشن شدن موتور)
مقدار دوده سياه هم همين قدر هست كه البته بيشتر قهوه اي هست تا سياه.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
آقا محمد گرامي، دينام مورد نظر شما مربوط به پيكان نيست( پيكان دو مدل دينام داره، كه يكي لوكاس قديمي و نمونه ديگه طرح يوگسلاوي هست كه روي پيكانهاي جديد نصب شده بود.)
اين نمونه كه عكس گذاشتيد بيشتر به نمونه هاي طرح پژو شبيه هست كه روي 405 و سمند و پارس استفاده ميشه و اتفاقا ديود خيلي بزرگ و گران قيمتي هم دارن، اما مدلهاي ارزانتر هم هست.
زماني هم از دينام طرح فرگوسن استفاده ميشد كه هم روي پيكان و آر دي و هم بعضي تراكتورهاي كشاورزي بسته ميشد و كارايي خوبي داشت.
در هر صورت هر دينامي كه خواستيد ببنديد، زياد مهم نيست مربوط به چه ماشيني باشه، فقط وجود قطعات يدكي با قيمت مناسب و توان بالاي برق توليدي مهم هست كه بايد در نظر داشته باشيد.
جاده 66 معروفترين جاده آمريكا است كه تقريبا يك مسير عرضي را در آمريكا طي ميكنه.
از شهر شيكاگو شروع شده و به سانتامونيكا خاتمه پيدا ميكنه. جاده از ايالتهاي ايلينويز ، مونتانا ، كانزاس ،اوكلاهما ، تگزاس، نيومكزيكو ، آريزونا ، كاليفرنيا ميگذره و مناظر بسيار زيباي طبيعي اون واقعا منحصر بفرد و جذاب هست،
خيلي از فيلمهاي معروف جاده اي آمريكا ( فيلمي كه داستان و سناريوي اون ،عمدتا توي جاده ميگذره) توي همين جاده و در بخشهاي مختلف اون ساخته شده، و البته كارتون بسيار زيباي ماشينها كه بر اساس همين جاده ساخته شد.
دوران طلايي اين جاده مربوط به دهه هاي 50 و 60 و تا حدودي هم 70 ميلادي ميشد، زماني كه اوج درخشش خودروهاي فول سايز و ماسلهاي قدرتمند آمريكايي بود كه مسير سرتاسري اين جاده را با اببهت طي ميكردن و كنار متلها و كمپينگها و رستورانها و پمپ بنزين هاي بين جاده اي با اون چراغهاي نئون رنگارنگ تبليغاتي مي ايستادن تا خستگي در كنند...
در رابطه با تعمير وكيوم و ساسات به نتايجي رسيدم كه با تصوير توضيح خواهم داد
-
علی اقا هنوز سراغ باک نرفتم، اما امروز صفحه کیلومتر رو باز و بسته کردم، راستش رفتار درجه بنزین برام عجیبه، عقربه در حالت معمول باید کجا بایسته؟
من هرجا عقربه رو میچرخونم به اهستگی میچرخه و در محلی که توی عکس مشخصه متوقف میشه:
کیلومتر و عقربه رو هم تعویض کردم ، الان کاملا خوب و سالم عمل میکنه ولی اعداد کیلومترشمار مثل قبل حرکت نمیکنند ، درحالیکه چرخ دنده ها کاملا سالمند، همه چیز هم کاملا دقیق سرجای خودشه!!!
لامپ های کم نور صفحه رو هم با نمونه پرنور اس ام دی تعویض کردم:
ولی روشن نمیشن! البته قبلش هم روشن نمیشدن، باز هم بگم که همه چیز ظاهرا" مرتبه، احتمالا مشکل کوچکی وجود داره در حد خرابی فیوز، فردا باید کامل چک کنم.
-
توي نوا تا جايي كه من ديدم ، اگر باك خالي باشه و درجه داخل باك سالم، موقع باز كردن سوئيچ استارت درجه حركت ميكنه و روي خالي قرار ميگيره و وقتي سوئيچ بسته بشه، عقربه كمي حركت كرده و مقداري پر نشان ميده ( البته با توجه به مقدار آمپر باطري و شدت جريان مدار و عوامل اينچنين ، اين مقدار انحراف عقربه فرق ميكنه)
اما مشكل شما اين نيست، اگر فرض را بر اين بگيريم كه نشانگر داخل باك سالم هست ( كه هنوز مشخص نيست) و درجه نشانگر و عقربه صفحه كيلومتر هم سالم، و مدارات هم وصل، بنابراين ايراد از مقاومت مدار بايد باشه.
مقاومتهاي مدار پشت آمپر بشكل مستطيل سفيد رنگ هست كه با دو سوراخ در هر دو سمت بوسيله مهره روي مدار نصب ميشه و توازن و تغييرات لازم را در جريان برق مدار بوجود مياره.
يكي از همين مقاومتها درست پشت درجه نشانگر عقربه بنزين در كيلومتر نصب شده كه اگر خراب شده باشه ، درجه درست نشان نميده.
قطعه نو و سالم اين مقاومتها خيلي كم و سخت پيدا ميشه ، اما براي رفع اين عيب هم روش خاصي وجود داره كه كمتر كسي به فكرش ميرسه و خيلي خوب جواب ميده و من روي ماشين خودم انجام دادم و با دقت كار ميكنه، منتها اول بايد از سلامت درجه شناور داخل باك مطمئن باشيد.
براي كيلومتر شمار هم با دقت مسير انتقال نيروي محرك ( از پشت محل اتصال سيم كيلومتر تا عقربه و شمارنده ها) را چك كنيد تا مشكل پيدا بشه، حتما ايرادي هست كه اين اعداد حركت نميكنن. كلا كيلومتر شمار بيوك و بيشتر نوا با اين فرم صفحه كيلومتر ، اكثرا ايراداتي داره و كيلومتر شمار ماشين من هم بين 80 تا 100 نوسان شديد داره كه با تعويض سيم كيلومتر كمي خوب شد ولي باز دوباره نوسان پيدا كرد، در حاليكه كل كيلومتر شمار سالم و چندين بار توسط خودم و كيلومتر ساز بيرون از ماشين تست شد، حالا ايراد از سيم كيلومتر بايد باشه كه گويا كيفيت خوبي نداره، در حاليكه سالمه!
و اما در مورد لامپهاي معروف به SMD
اين لامپها داراي دو قطب مثبت و منفي هست، و بايد حتما قطب مثبت و منفي به برق همنام خودشان وصل بشه ( بر خلاف لامپهاي معمولي كه اگر جاي برق مثبت و منفي عوض بشه، بازهم لامپ روشن خواهد شد) تا نوردهي داشته باشن، در غير اين صورت كار نميكنن.
احتمالا قطبها اشتباهي سوار شدن، يكبار ديگه بيرون از پانل و با برق باطري ماشين يكي يكي تست كنيد تا از سلامت اونها مطمئن باشيد و بعد روي ماشين سوار كنيد و سوكت برق پانل را وصل و لامپها را تست و آزمايش كنيد.
اگر روشن نشد، لامپ را در بياريد و با 180 درجه چرخش محل قطب را عوص كنيد.
-
علی اقا ممنون بابت راهنمایی های همیشگی تون، در صفحه 578 همین کلوپ توضیحات کاملی رو درباره امپر بنزین داده بودین که من دوباره مطالعه اش کردم، شکم به همین مقاومت پشت نشانگر هست، برای تست امروز رفتم 20 لیتر بنزین زدم و با دقت روی وضعیت عقربه بنزین در قبل و بعد از سوختگیری، دیدم عقربه نزدیک به یک چهارم اندازه بین E و F حرکت کرد و با توجه به حجم کلی باک به نظر نسبت اندازه حرکت عقربه با مقدار بنزین مناسبه، یعنی شناور درسته؟
در مورد کیلومتر شمار هم رفتم پیش کیلومترساز و اون یکی کیلومتر رو که باز بود تست کرد، جالبه که کاملا درست کار میکرد اما روی ماشین کار نمیکنه!:n13:
لامپها رو هم 180 درجه چرخوندم ولی باز روشن نشدن، سوکت برق و فیوزهای مرتبط رو هم چک کردم اما مشکل از اونا نبود:n27:
-
به نظر ميرسه درست نشان بده، منتها شما باك را تا آخر پر بكن و ببين وضعيت عقربه چقدر تفاوت ميكنه و با مصرف بنزين چه مقدار نسبت به پر بودن تغيير پيدا ميشه؟
اگر تناسبي وجود نداشت و مثلا يكدفعه از پر به سمت وسط يا خالي حركت كرد پس ايراد داره و بايد باك باز بشه و در ادامه روي عقربه هم كار كنين تا اشكال پيدا بشه.
در مورد كيلومتر شمار من هم همين مشكل را دارم و بيرون بخوبي كار ميكنه اما روي ماشين نه و بين 70 تا 90 كيلومتر سرعت نوسان زيادي داره كه با تعويض سيم كيلومتر هم درست نشد و ظاهرا مشكل ذاتي اين نمونه ها است چون توي چندتا نوا ديگه هم ديدم كه اينطوريه.
لامپهاي SMD بيرون و با برق مستقيم باطري روشن ميشه،؟ شايد سوخته باشن.
اگر روشن ميشه، پس كل مدار پشت آمپر را با تست لامپ ،چك كنين و ببينيد كجا برق نميرسه و يا قطعي وجود داره. لامپهاي استاندارد خود صفحه كيلومتر را سوار كنين و وقتي روشن شد، همان لحظه با يك لامپ SMD تعويض كنين و نتيجه را ببينيد.
من فكر ميكنم بخاطر وضعيت خاص اين لامپها كه ماهيت الكترونيكي دارن ( و نه الكتريكي مثل لامپهاي معمولي) اين اشكال بوجود آمده.
-
تعمير وكيوم ساسات كاربراتور ROCHESTER MONOJET ( بخش 1 )
از تمام زواياي اين قطعه ناياب و گرانقيمت عكس گرفتم تا موقع مونتاژ دوباره طبق همان وضعيت ببندم.
قبل از اينكه كاري انجام بدم، با فشار بازوي محرك وكيوم و گوش دادن به صداي اون متوجه شدم كه احتمالا سوراخ كوچكي در ديافراگم وجود داره چون حركت بازو به سختي انجام ميشد كه نشان از ايجاد فشار هوا بود اما يك صداي ضربه خفيف و مداوم هم بود كه با هر بار صدا كردن، مقداري از سفتي بازو كمتر ميشد و به سمت داخل حركت ميكرد و نشان ميداد كه هوا از يك روزنه خيلي كوچك در حال فرار كردنه.
اول تصميم داشتم با استفاده از سنگ جت تمام دور لبه پرس را سنگ بزنم، اما فكر كردم كه موقع بستن براي ايجاد آب بندي مناسب و استحكام كافي، نميشه فقط به چسب اتكا كرد و وجود اين لبه ها براي استفاده مجدد لازمه، بنابراين با استفاده از يك سيم چين لبه ها را به سمت بيرون خم كردم .
اول مشكل بود اما بعد از باز شدن اولين قسمت لبه، بقيه كار به سرعت انجام شد، هرچند كه جنس بدنه اين قطعه بسيار محكم و با دوام ساخته شده و باز كردنش با استفاده از سيم چين چندان راحت نبود
-
تعمير وكيوم ساسات كاربراتور ROCHESTER MONOJET ( بخش 2 )
قطعه كاملا باز شد و دو بخش جدا شدن.
ديافراگم و يك فنر داخل اون بود
در بخش ديگه درپوش و لوله اتصال هوا كه يك سوپاپ كوچك هم در آنجا ديده ميشد.
با آزمايش متوجه شدم اين سوپاپ فقط با يكبار فشار و مكش مختصر هوا كار ميكنه و دقيقا براي عبور همان مقدار هواي وارد شده به وكيوم عمل كرده تا بيش از اندازه به ديافراگم فشار وارد نشود.
با دقت تمام سطح ديافراگم را جستجو كردم اما هيچ روزنه اي نديدم.
چند بار سمت نور گرفتم ولي هيچي ديده نشد. احتمال دادم كه بخاطر كوچك بودن روزنه امكان ديدن به اين صورت وجود نداره، بنابراين لبه ها را كمي به سمت بيرون از مركز ديافراگم كشيدم تا احتمال ديدن روزنه بيشتر بشه و در يك بخش كه به نظر ميرسيد زدگي وجود داشته باشه اين روزنه بسيار ريز پيدا شد
-
تعمير وكيوم ساسات كاربراتور ROCHESTER MONOJET ( بخش 3 )
براي ترميم سوراخ ديافراگم از چسب مزدا استفاده كردم چون هم دوام خوبي داره و هم با داشتن قابليت ارتجاعي ميتونه همانگي مناسبي با وضعيت متغيير ديافراگم پيدا بكنه.
هر دو سمت محل سوراخ شدگي را با لايه اي از چشب پوشاندم و گذاشت تا كاملا خشك بشه
هر دو سمت لبه هاي بدنه وكيوم را هم چسب مزدا زدم و ديافراگم را مثل حالت استاندارد خودش سوار كرده ، فنر جا گذاري شد و دو قسمت بدنه را روي هم با توجه به فرم قرار گيري اوليه قرار دادم و با يك تكه سيم آهني محكم كردم تا كاملا خشك بشه.
وكيوم روي كاربراتور سوار شد و با چند بار آزمايش بخوبي كار ميكرد اما بخاطر ضعيف بودن چسب مزدا براي آب بندي، بعد از چند بار حركت و گرم شدن قطعه و البته فشارهايي كه براي جا زدن لوله ايجاد شد، لبه هاي چسب خورده باز شد.
اين آزمايش نشان داد كه تعمير بخوبي انجام شده و فقط بايد آب بندي مناسبي انجام بشه
-
تعمير وكيوم ساسات كاربراتور ROCHESTER MONOJET ( بخش 4 )
وكيوم را دوباره باز كردم تا اين بار براي سوار كردن نهايي آماده بشه، چسبها تميز شد و دوباره از اول همه چيز را بررسي ، چسب كاري و مونتاژ كردم.
ابتدا با استفاده از پارچه محكمي بصورت ريسمات دو بخش بدنه را بهم محكم بستم تا كاملا خشك بشه
اما با توجه به اينكه اين بار ميخواستم لبه ها را به جاي اول خودشون برگردانم و آب بندي كاملي بوجود بياد، از انبر قفلي براي فشردن مناسب دو بخش بدنه وكيوم استفاده كردم تا فشار كافي و هماهنگي به لبه ها وارد شده و ديافراگم بين دو لبه كاملا سفت بشه
بعد از مدتي كه چسب خودش را گرفت، شروع به برگرداندن لبه هاي پرس باز شده كردم و اينكار با استفاده از انبردست و سيم چين و نهايتا انبر قفلي انجام شد و آب بندي كاملي بوجود آمد
قطعه دوباره روي كاربراتور سوار شد تا آزمايش بشه.
-
تعمير وكيوم ساسات كاربراتور ROCHESTER MONOJET ( بخش 5 )
بخاطر خراب بودن وكيوم، ساسات برقي را هم از كار انداخته بودن بنابراين با باز كردن درپوش اين قطعه ، متوجه شدم كه لبه فنر ساسات جلوي بازوي محرك ساسات قرار گرفته.
حركت فنر موقع عمل كردن ساسات بر خلاف جهت حركت عقربه هاي ساعت است.
بنابراين با سرد و گرم شدن فنر ساسات برقي ، هيچ نيرويي به بازوي محرك وارد نميشد،
لبه فنر ساسات را به پشت بازوي محرك قرار دادم و درپوش بسته شد.
براي تنظيم ابتدايي، شاخص درپوش را مقابل شاخص وسط بدنه ساسات برقي قرار دادم تا بعدا بر اساس مقدار باز و بسته شدن دهنه ساسات و حركت خروسك، مقدار را به سمت كم و يا زياد تنظيم كنم.
وكيوم هم روي كاربراتور بسته شد و تمام موارد را دوباره چك كردم و صبح هنگام، زماني كه هوا سرد بود آزمايشها را انجام دادم و همه چيز بخوبي عمل ميكرد.
اين قطعه كمياب و گران قيمت به لطف راهنمايي هاي خوب آقا محمد بكار افتاد و سيستم ساسات اتوماتيك به حالت اول خودش برگشت.
دوستان گرامي اگر مشكلي در ساسات ماشين داريد ميتوانيد با استفاده از اين تصاوير و راهنمايي بقيه، تعميرات را انجام بديد و نيازي به مراجعه به تعميركار و احيانا به سرقت رفتن قطعات ارزشمند نيست.