ترجمه مقاله PES 2011 Hands-On Impressions
PES 2011 Hands-On Impressions
نگاهی عملی به PES2010
اینا دوباره به دفتر کونامی در اواخر E3 دعوت میشن تا نسخه 60 درصد کامل شده بازی رو انجام بدن
این پسره میگه ما این بازی رو سه ساعت انجام دادیم قبل که اینکه پای بازی بشینم سوالات زیادی تو ذهنم بود سوالاتی مثل سیستم پاسکاری چقدر آزادی عمل داره ؟ چطوری با سیستم تریک و دریبل جدید کار کنم ؟ آیا بازی واقعا اینطور تغییر پیدا کرده ؟ خب اون سوالات حالا جواب داده میشه :
Visuals/Presentation
اولین چیزی که بعد از بارگذاری بازی نظر شمارو جلب می کنه منوی سیاه زیبا و مرتبیه که شامل مدهای مختلف بازی از جمله بازی دوستانه کاپ لیبرتاداروس لیگ قهرمانان اروپا و تمام مدهایی که میتونید فکرشو بکنید تو بازی اصلی گنجانده شده
ما برای اولین امتحان رفتیم توی بازی دوستانه و بنا به سلیقه خودمون تیم های باشگاهی و ملی مختلفی رو انتخاب کردیم.
خب من یکی یکی نکات بازی رو بهتون میگم
تمام بازی های دوستانه ما تو زمین الدترافورد منچستر یونایتد بود اولین چیزی که نظر منو به خودش جلب کرد زمین چمن شاداب و سبزی بود که در بعضی از نقاط زمین چمن کمی از بیرون زمین هم دراومده بود و جلوه استثنایی به زمین داده بود واقعا میشد چمن رشد کرده رو تو زمین احساس کرد واقعا چمن خوبی بود این یک نکته خوب
گزینه بعدی دوربین بازی بود که واقعا بهبود یافته بود و در هنگام شروع بازی از پایین شروع میشد و وقتی بازی شروع میشد بالا میرفت چرخش دوربین واقعا طوری بود که همیشه میتونستی فوق العاده ترین دید رو از بازی داشته باشی و صحنه های مختلف بازی کاملا در دید باشن دوربین هم خوب
گزینه سوم بریم سراغ اکشن های بازی : انیمیشن های بازی واقعا استثنایی هستن بازیکنان سرعتی مثل مسی انگار واقعا زنده میشن تو تصویر وقتی تو صحنه ای قرار می گیریم که پاس عمقی براشون ارسال شده باشه حرکات بازیکنا تو زمین مثلا موقعی که تحت فشار قرار می گیرن واقعا منو شگفت زده کرد تو این نسخه از بازی همه چیزو در نظر گرفتن تو بازی تمام حرکات از استفاده آرنج هانری تا فریب های تخصصی رونالدو همه و همه این دایو های فوق العاده وجود داره که حس عجیب و فوق العاده به گیمر القا می کنه
یه چیز دیگه تو یه صحنه من با تکل محکمی بازیکن حریفو زدم زمین به طوری که بازیکن حریف به شکل زیبایی پرت شد داور هم سریع اومد و کارت زرد نشون داد واقعا بیانش سخته اما انگار تمام استادیوم بخاطر اون اتفاق عکس العمل نشون میدادن اون لحظه برای شما مثل این نیست که یه کار بدی انجام دادی که بابتش کارت زرد گرفتی نه بلکه برات اینطور به نظر میاد که یه صحنه خیلی مهم و زنده از بازیه.
ریپلی ها واقعا فوق العاده هستن شما هر بار دوست دارید ریپلی هارو مدام ببینید بعنوان یه گیمر که کارم اینه میدونم که این نکات ریز هستند که یک بازی رو استثنایی می کنند و PES2011 در زمینه ویژوال واقعا حرف های زیادی برای گفتن داره
Passing
طراحی شده برای آزادی عمل (Engineered for freedom) چیزیه که سازندگان بازی به ما گفتن اما من میخواستم واقعا بدونم واقعا چقدر ما روی بازیکنا برای پاس دادن به تمام نقاط زمین دسترسی داریم اگه من باید آدم صادقی باشم اول کار برام اینطور به نظرم اومد که چیزی تغییر نکرده و همه چیز اوتوماتیکه درست مثل قطار روی ریل و نه بصورت دستی این احساس به من دو سه بار دست داد اما بالاخره من احساس کردم که میتونم آزادانه توپو جلوی هر بازیکنی که بخوام بندازم یا بهشون پاس بدم من بهتره توضیح بدم که جهت پاس دادن نیمه خودکاره یعنی خود بازی به گیمر کمک می کنه اما همچنان انتخاب با گیمره اما بحث آزادی عمل کامل با وزن توپ رابطه داره و اینجا ذکر میشه اون نوار قدرت که موقع پاس ظاهر میشه واقعا یک دوست به تمام معنا برای گیمرهای حرفه ایه چون به راحتی با درک وزن توپ میتونن توپ رو به حساس ترین نقطه بفرستن شما میتونید توپ رو به راحتی از بالا برای مهاجم هدفتون بفرستید یا بصورت زمینی اما تند برای یه وینگر عمقی موقعیت سازی کنید این فقط به انتخاب شما بستگی داره برخلاف نسخه های قبلی همیشه این مهم نیست که چقدر شما دکمه پاس رو نگه میدارید بلکه این مهمه که چقدر شما محکم فشارش میدید این بار شما باید وزن توپ رو هم درک کنید برای مثال برای دادن پاس عمقی دو یاردی به یک مهاجم که در جلو هستش شاید پر کردن نصف نصف نوار کافی باشه البته با یک فشار تقریبا محکم که توپ رو بهش میرسونه هر پاسی رو که شما دوست دارید میتونید با انگشتاتون مدیریتش کنید و انجامش بدید
بازیکنا میتونن قبل پاس دادن موقعیت خودشون و بازین هدف رو شناسایی کنن اما در بحث زمان و فضا این بازیکنان حرفه ای هستن که جلوترن برای مثال اشاره می کنم به ضدحملات تیم ملی آلمان در جام جهانی 2010
اگه سرعت توپ خیلی تند باشه حتی بهترین بازیکنا هم توپو از دست میدن در مورد توپ های بلند هم که بعضی وقتا خیلی به درد میخورن که با یک چرخش فرستاده میشن البته اونا یه کمی گیمر رو دچار حساسیت می کنن چون گاهی وقتا دیده میشه توپ از محدوده بازی خارج میشه و گاهی وقتا هم نه به هر حال کلا باید بگم که این قسمت واقعا بهبود پیدا کرده و همچنان کار داره البته شاید مشکل من نیاز به بازی بیشتر باشه در هر حال سیستم پاس خوب به نظر میرسه و ویژگی ها و تنوع زیادی داره اما حتی بعد سه ساعت بازی پی در پی من همچنان احساس می کردم که هنوزم نیاز به بازی کردن بیشتر دارم برای یافتن چیزهای جدیدتر و بهتر
Shooting
شوت زدن اول کار به نظر آسون میومد که البته توسط دروازه بانا مهار هم میشد و بعضی وقتا هم گل میشد موقع شوت زدن من سعی کردم توپ رو به کناریترین قسمت دروازه بزنم پس جهت رو زیاد نگه داشتم و بصورت باورنکردنی من سورپرایز شدم چون توپ واقعا به همون طرف رفت منظور منو بد متوجه نشید چون من دوست داشتم گل بزنم اما من حالا خوشحالم که جا برای خطا وجود داره این برای من واقعا مهمه که سیستم شوت زنی درست مثل پاس باشه یک اسکیل و توانایی که به مرور زمان بهتر و بیشتر میشه نوار قدرت اینجا نقش مهمی داره شما میخواید توپ رو محکم بزنید اما باید قدرت رو تو نوار قدرت تنظیم کنید اساس شوت های نرمال در داشتن کمی کات تو اوناست اما با استفاده از R2 شما میتوانید کات و چرخش اضافی به توپ بدید و توپ رو در گوشه قرار بدید درست مانند نسخه های قبلی بازی
Defending
سیستم دفاع یکی از قسمت های بازیست که بطور فوق العاده ای بهبود یافته است تکل یک هنر فرم در فوتبال است که به زیبایی هر چه تمام تر در PES2011 توصیف شده است ضد حملات همیشه در PES خطرناک بوده اند اما حالا مدافعان می تونن بهتر از قبل جلوی اونها وایسن بازی رو حفظ کنن و اجازه بدن کسان بیشتری پشت توپ صف بکشن تکل ها همچنان نیازمند زمان بندی است اما من احساس کردم قرار دادن خط عقب بعنوان یک دفاع به مراتب آسون تره ایستادن و استفاده از تکل باید به موقع باشه و به هر حال در مقابل یک بازیکن با اسکیل و خوب شما مطمئنا خطرات و سختی های بیشتری رو احساس خواهید کرد همچنین داور حالا از جریمه کردن تکل ها و برخوردهای بی دلیل ترسی نداره و خوشبختانه گیمرهارو از فشار زیاد و فشار روی بازیکن حریف برای گرفتن توپ که با نگه داشتن دکمه ضربدر انجام میشه با سوت زدن متوقف می کنه
Feints/Tricks
من زیاد تو سیستم تریک و تکنیک کند و کاو نکردم اما چند باری step-over کردم اما باید بگم اونها خیلی آسون نیستن و یه مقداری زمان و تمرین لازمه تا گیمر حرفه ای بشه من یه بار با یه زمان بندی دقیق با دوتا step-over پشت سرهم به زیبایی دوتا بازیکن حریف رو جا گذاشتم من خوشحالم که کسی که داشتم باهاش بازی می کردم بهتر از من نبود
Set Pieces
من حقیفتا خیلی زیادی روی ضربات آزاد در تمام نقاط زمین تمرین کردم نوار قدرت یه کمی در ضربات آزاد در موقع شوت زدن و قوس دادن به توپ حساسه اما بالاخره من فهمیدم چطور ازش استفاده کنم من تصمیم گرفتم به مرور زمان بیام جلوتر و شوت بزنم و حتی یه گل هم از کرنر زدم پرتاب های اوت واقعا عالیه شما میتونید توپ رو بطور مستقیم بفرستید داخل محوطه جریمه و یا اون رو به سمت بالا بفرستید درست مثل شوت که محکم و مستقیم داره و هم حالت چیپ که توپ به بالا میره بازیکنها میتونن بطور کامل از نوار قدرت استفاده کنن که جایزه هر ایده خوب انتخاب متنوع و خوبیه که در بازی وجود داره و در زمین نتیجه شو می بینید سیستم پنالتی هم دقیقا مثل PES2010 هست که من به شخصه نمی پسندمش
Game Plan
قسمت گیم پلن یا نقشه بازی واقعا رویاییه قابلیت درگ و دروپ بازیکنان در ترکیب های مختلف واقعا خیلی خوبه شما حتما با خودتون فکر خواهید که چطور ترکیب ها یا تاکتیک ها رو بدون اون قبلا درست می کردید یا تغییر میدادید همچنین استراتژی های از قبل تعیین شده مانند حمله دفاع و یا متعادل وجود داره که برای کسانی که میخوان سریع وارد بازی بشن خیلی خوبه در حالیکه اون طرف میتونید بطور فول و کامل ترکیب و تاکتیکاتون رو درست کنید من حقیقتا از این خوشم اومد که شما میتونید چندین نقش به یه بازیکن اختصاص بدید مثلا به یک هافبک تدافعی بگید در هر موقعیتی به عقب بیاد یا به یک مهاجم بگید هر موقع میتونه در جلو حرکت کنه حقیقتا حرف طراحی شده برای آزادی عمل (engineered for freedom) اینجا خودش رو نشون میده و اثباتش می کنه
Goalkeepers
دروازه بان ها در نسخه ای که ما بازی کردیم بطور کامل قابلیت نداشتند در صحنه های مختلف ما میدیدیم که اونها بطور تصادفی اجازه میدادن تو ازشون رد بشه در حالیکه اصلا واکنشی هم نشان نمیدادند اما خب به ما گفته شد که این قسمت در حال کاره و دارن روش کار می کنن زمانی که اونا یکی دوتا توپو گرفتن دروازه بانا واقعا عالی به چشم میومدن و واکشن های فوق العاده ای در مقابل توپ ها نشون میدادن هر قسمت از بدنشون طوری حرکت می کردید که منجر به دفع توپ میشد برای اطلاعات بیشتر در مورد وضعیت دروازه بان ها الان خیلی زوده اما با دیدی باز و مشتاق روی این قسمت نظارت خواهیم کرد و در نسخه بعدی از بازی که اگه تونستیم بازی کنیم این قسمتو بررسی خواهیم کرد
Summary
به نظر میرسه طراحی شده برای آزادی عمل (engineered for freedom) تگ خوبی برای این نسخه از PES هستش بخصوص وقتی بحث به پاسکاری میرسه گیمرهای مشتاق بازی فوتبال واقعا از PES2011 لذت خواهند برد بازی که واقعا مهمه که در هسته همچنان مانند PES هستش و حیثیت خودش رو حفظ کرده البته چند تایی باگ و ایراد وجود داره که من به شخصه کاملا مطمئنم بچه های کونامی تا زمان انتشار بازی در اکتبر این مشکلات رو کامل رفع خواهند کرد صادقانه بگم من واقعا نمیتونم تا زمان انتشار بازی صبر کنم PES واقعا برگشته و فوق العاده است ( PES is truly back)
موفق باشید - خیلی امیدوار شدم به بازی :8: