-
آقا امروز خواستم آب رادیاتور را چک کنم درب رادیاتور را باز کردم هم درب و هم دهانه پر از جرم بود بعد از 20 دقیقه رانندگی با احتیاط درب رادیاتور را باز کردم هیچگونه حبابی ندیدم آیا واشر سرسیلندر
داره کم کم مرخص میشه؟ یا اینها جرم موتور هستش؟ ضدیخ و ضدجوشش فیروزگامه. صاحب قبلیش میگفت اوایل زمستان آبش را عوض کرده (50آب 50 فیروزگام) در ضمن منبع انبساط خالی
چندلیتر اضافه کنم
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
مجله Rods & Classics USA – May 2014
بهترین مجله خودرو در فلوریدا ..... لینک برای تهیه این مجله در زیر قرار گرفته است
-
علی اقا همونطور که گفتم اینجا واقعا قیمتها بالاست و من از هر شهری قیمت میگیرم متوجه این نکته میشم به عنوان مثال سرسیلندر نوا در حد خوب توی تهران یا خیلی از شهرای دیگه قیمتی حدود 200 تومن داره و اینجا همون سرسیلندر حدود 600 تومن بفروش میرسه بقیه قطعات رو خودتون میتونین حدس بزنید:n04:
من اگر اصرار به انجام کارها توسط خودم دارم هم دلیلش بیشتر همین وضعیت بازار هست اما بی تجربه ام و باید اول بپرسم و بعد اجرا کنم و این در حالیه که زیاد سوال پرسیدن از دوستان در این سایت باعث زحمت عزیزان شدنه و پسندیده نیست بخصوص شما علی جان و اقا محمد عزیز که لطف میکنین و پاسخ میدید.
الان هم یه سوال دارم::n02:
من داخل اتاق ماشین رو خالی کردم ولی سر دنده باز نشد، روش باز کردنش چطوریه؟
-
-
اقا مصطفی
در مورد قفل مرکزی من قبلا روی به نوای دیگه قفل مرکزی پراید هم نصب کردم .البته اون ماشین در حد صفر بود و همه چیزش مثل صفر بود و قفلهاش نسبت به خیلی از ماشینهای دیگه نرمتر بود .اکثر امریکاییها به مرور زمان یا به علت زنگ زدگی تشکیلات قفل یا به دلیل دستکاری های متعدد دارای قفلهای بسیار سفتی هستن و پمپ پراید جوابشون رو نمیده.باید بررسی کنید و ببینید نرمی قفل دربها چطوره.
برای بیرون اوردن دسته دنده اول باید با یه پیچ گوشتی ظریف 2 سو دکمه سر دنده رو خارج کنید بعد قسمت دسته دنده توسط یه خار فنری به اهرم دنده قفل شده و بعد از در اوردن اون خار دسته دنده ازاد میشه.مراقب باشید اون خار رو خراب یا گم نکنید (من تجربه گم شدنش رو دارم).
راستی یه تجربه هم دارم که دیدم شما هم همین کار رو دارید انجام میدید!
من یه کار بدی که در تعمیرات انجام میدادم این بود که یکدفعه چند جای مختلف از ماشین رو پیاده میکردم و میخواستم که همه رو یکدفعه تعمیر کنم ولی کار بسیار سخت تر میشد و بعد از مدتی متوجه شدم بهتره روی یه قسمت تمرکز کنم و بعد برم سراغ قسمت بعدی...
خلاصه اینکه اول برنامه بچینید و ببینید که چه کارهایی قراره انجام بدید بعد براساس برنامه پیش برید.
مثلا بهتره اول فنی ماشین درست بشه (موتور-گیربکس-دیفرانسیل) و در ادامه کار زیر و بند تعمیر بشه و بعد کارهای بدنه (صافکاری و رنگ و ...) و در اخر هم خرده کاریهای برقی و کولر و تودوزی و ...
علی اقا هم دقیقا همین کار رو کردن و نتیجه کارشون هم عالی بود.
.
kcnc عزیز لزوما دیدن جرم روی درب رادیاتور دلیل بر خرابی واشر سرسیلندر نیست.
ممکنه قبلا ماشین مدتی خواب بوده و جرم اب درون مجاری اب تشکیل شده و بعد از ریختن ضد یخ اونها شل و شسته شده و بالای رادیاتور جمع شده.
اگر واشر اسیب ببینه موتور ماشین هم اب کم میکنه و هم روغن موتور(در صورت اسیب واشر در بین مجاری اب و روغن) .که باید بررسی کنید و ببینید ایا به طور مداوم اب کم میشه؟یا اینکه ایا اب وارد روغن موتور شده یا نه؟اگه اب وارد روغن موتور بشه رنگ روغن موتور تغییر میکنه و معلوم میشه.
اگه ماشین اتوماتیک هست احتمال نشت خنک کن روغن گیربکس هم هست که در اون صورت روغن گیربکس به داخل رادیاتور نشت میکنه و اب رادیاتور هم میتونه وارد مسیر روغن گیربکس شده و در نهایت وارد گیربکس بشه.در این صورت هم رنگ روغن گیربکس تغییر میکنه.
این موارد که عرض کردم همه احتمالات هست و باید بررسی کنید.
بعد از همه بررسیها اگر معلوم شد مواد جمع شده فقط جرم و رسوب اب هست میتونید کل مجاری اب رو شستشو بدید و این کار روشهای مختلفی داره.
من قبلا برای شستشو مجاری اب یک لیوان یا بیشتر پودر ماشین داخل رادیاتور میریختم و بعد از نیم ساعت شستشو میدادم و تاثیر خوبی داشت.البته موتوری که من اینکار رو براش انجام دادم به دلیل استفاده مکانیک از گازوییل در تعمیر اون مدتها پس از تعمیر همچنان داخل مجاری اب چرب بود و فقط با تاید توانستم چربیها رو پاک کنم.
علی اقا قبلا فرموده بودن که از نفت سفید برای شستشو و جرمگیری موتور استفاده کردن و تاثیرش عالی بوده ولی من به دلیل در دسترس نداشتم نفت نتونستم امتحان کنم.
-
جناب kcnc
اين مقدار زنگ زدگي هيچ مشكل خاصي نداره و معمولا توي اكثر خودروهايي كه سرسيلندر چدني و يا رادياتور مسي دارن ديده ميشه. دليل اون هم استفاده نكردن از آب رادياتور و ضد جوش به روش صحيح هست.
هر نوع آب، بجز آب رادياتور، به درد استفاده در ماشين نميخوره، چون داراي املاح و ناخالصي هست و حتي با اضافه شدن ضد زنگ/جوش/ يخ هم مشكل 100% حل نميشه.
كل آب رادياتور و موتور را خالي كنيد و چند بار پر از آب كرده و دوباره خالي كنيد تا مابقي جرم و زنگ تخليه بشه.
تمام بستها و جنت و لوله ها را از نظر سالم بودن چك كنيد. درب رادياتور و مخزن سر ريز هم از نظر سالم بودن چك كنيد.
حداقل يك قوطي يك ليتري ضد جوش/ زنگ / يخ داخل رادياتور بريزيد و با آب رادياتور واقعي پر كنيد. تفاوتي در رنگ آب رادياتور وجود نداره فقط از نوعي بريزيد كه كيفيت مناسبي داشته باشه.
از اين به بعد، هر 3 يا 4 بار كه آب رادياتور را چك ميكنيد و كسري اون را با آب رادياتور اضافه كرديد، يك بار هم از ضد زنگ / جوش براي تكميل كسري آب رادياتور و يا مخزن سر ريز استفاده كنيد تا مقدار مواد نگهدارنده در آب رادياتور در حد بالا باقي باشه چون به مرور اين مواد بواسطه سرد و گرم شدن و تغييرات شيميايي كم ميشه.
تقريبا هر 1 يا 1.5 سال يكبار هم آب رادياتور را كاملا تعويض كنيد.
هرگز از آب مقطر، آب لوله كشي شهري، آب برف يا برفك يخچال، آب باران، آب ميعان شده از كولر گازي و امثال آن براي رادياتور استفاده نكنيد.
خبر پلاك تاريخي جالب بود و مدتها منتظر شنيدن اون بودم، البته بايد ببينيم در ادامه چي پيش مياد و براي خودروهاي ديگه كه مثل ماشينهاي ما قديمي به حساب ميان چه تمهيداتي گذاشته ميشه ، چون بالاخره يك روز هم نوبت ماشينهاي ما ميرسه كه 50 ساله و تاريخي بشن!
جناب mard1169
تصور كنم اولين هدف اين كلوپ كمك و راهنمايي به همديگه باشه و با تبادل نظر و به اشتراك گذاشتن تجربه ها ، راهكارهاي مناسبي براي تعميرات و بهبود وضعيت نگهداري خودروها بوجود بياد كه تا الان هم اينطور بوده، بنابراين از سوال كردن هيچ ابايي نداشته باشيد و هر زمان هر سوالي كه داشتيد بپرسيد، و من و بقيه دوستان در حد توان و تجربه اي كه داريم جواب خواهيم داد و اگر هم بلد نبوديم، با جستجو و پيگيري جواب را پيدا ميكنيم.
البته مراجعه به تعميركار هم چاره ناپذيره چون خيلي از وسائل و تجهيزات لازم را نداريم و گاهي نياز به داشتن تجربه و مهارت خاصي هست كه به راحتي به دست نمياد.
در مورد سر دنده، از نوع اتوماتيك ، من قبلا چندبار باز و بسته كردم ، بهتره اول يك پارچه دور شيفتر بگذاريد تا احيانا اگر خار اون بيرون افتاد، لاي درز و شكاف كنسول و گيربكس نيافته.
همانطور كه آقا محمد گفتن، با پيچ گوشتي ظريف دكمه سر دنده را باز كنين، درست مثل اينكه با اهرم بخواهيد درب بطري باز بشه.
بعد داخل سر دنده به اين شكل در مياد كه دكمه نداره
درست روي ميله شيفتر يك خار به اين شكل ميبينيد كه روي ميله سوار شده و مابقي سردنده را روي ميله نگه داشته
اون را با دقت در بياريد تا بقيه سر دنده هم از روي ميله شيفتر باز بشه.
-
راستی یادم رفت در مورد علت نصب دزدگیر بنویسم.گاها بچه های همسایه رو میدیدم که مشغول دستکاری ماشین از روی کنجکاوی و ... هستن و حتی یکبار دیدم یکیشون از روی سپر پریده روی درب صندوق عقب و داره شادی میکنه!!!!!!:n19:
من هم وقتی همچین صحنه ای رو میدیدم با توجه به سختیهای فراوان و زحمات زیادی که برای جمع کردن ماشین کشیده بودم تا مرز سکته قلبی و مغزی پیش میرفتم:n04:
حتی 1 روز پس از اینکه رنگ ماشین رو پاشیده بودم متوجه شدم یک خط 1.5 متری روی درب و گلگیر ماشین کشیدن (بعدا فهمیدم اطراف ماشین دوچرخه سواری میکنن و فرمان دوچرخه بچه گانه گرفته به بدنه ماشین)!
باز فهمیدن این ماجرا که این خط عمدی نبوده خیلی من رو اروم کرد.ولی در کل به این فکر افتادم که بهتره ماشین اینقدر بی سر و صدا و لال نباشه و حداقل بچه ها و ... از ترس ابرو یا کتک خوردن کمتر به ماشین نزدیک بشن.
این بود که یه دزدگیر معمولی خریدم و نصب کردم(نصبش هم با توجه به حساسیت برق شورلت و ترس از به هم ریختن برق ماشین توسط نصاب توسط خودم و از روی برگه راهنمای داخل دزدگیر انجام شد).
بعد از نصب دزدگیر متوجه شدم دیگه بچه ها سمت ماشین نمیرن و مثل سایر ماشینهای روز با اون برخورد میکنن و این حس ارامش زیادی برای من به ارمغان اورد.
دزدگیرهای تصویری هم خیلی خوب هستن و قیمتشون هم بالاتره .من این دزدگیر ساده طرح ماجیکار رو گرفتم 90 تومان و درب صندوق عقب هم با کلید جداگانه ای باز میکنه.دزدگیرهای تصویری از 150 تومان شروع میشن و دیگه قیمت همینطور میره بالا و بر اساس امکانات اون از قبیل استارتر و .... قیمتشون تغییر میکنه.
اما همین دزدگیر ساده جواب کار من رو داد و ازش راضی هستم.
یه سوال هم داشتم:از دوستان کسی سایز دقیق تسمه دینام نوا رو میدونه؟
-
اين مشكل دستكاري و كنجكاوي بيش از حد براي خودروهاي آمريكايي هميشه وجود داشته و من هم سالها با اون درگيري داشتم.
كلا خودروي آمريكايي جذابيتي خاص و مخصوص به خودش داره كه توي هيچ نوع خودروي ديگه ، چه قديم يا جديد ديده نميشه و اكثريت را به سمت خودش جذب ميكنه و البته حس حسادت خيلي هاي ديگه را هم برانگيخته كرده و باعث ميشه كه با وجود داشتن خودروهاي گران قيمت و مدرن، ولي باز هم به نوعي احساس حقارت و خود كوچك بيني را در اونها زنده بكنه!
مثلا بارها ديدم خودروهاي چند صد ميليوني و روز دنيا از جلوي ملت رد ميشه و كمتر كسي توجه داره اما يه كامارو يا كاپريس 20 يا 30 ميليوني يا يك بيوك يا نوا 12 يا 15 ميليوني كه بياد، همه نگاهها را به سمت خودش ميكشه و بدون اينكه نياز به انجام انواع حركات نمايشي و لايي كشيدن و بزك و ادا و و اصول باشه ، ملت را ميخكوب ميكنه.
حالا بچه ها با اون احساسات تند و سريع و ذهن محدود و دنياي كوچكي كه دارن، ديگه جاي خودش را داره...
الان از روي شماره هاي تسمه دينام عكس گرفتم و فكر كنم اين شماره اصلي اون باشه
15375
اينم يك شماره ديگه
5296
197 و 198
به نظر من همان شماره اول 15375 ملاك قرار ميگيره، و اگر از فروشندگان يدكي آمريكايي بخواهيد بخريد ديگه خودشون اطلاع دارن، اگر هم از تسمه فروش بگيريد، بهترين كار بردن يك نمونه براي اندازه گيري دقيق هست.
دينام جديد را خريدم و مشغول انجام مقدمات نصب هستم كه بعد از اتمام كار با تصوير و توضيحات كامل ، شرح خواهم داد.
-
محمد جان پس باید برم سراغ پمپ قویتر از پراید، سیم کشی چطوریه؟
در مورد برنامه ریزی حرفت کاملا درسته و منم مطالب قبلی شما و علی اقا رو مطالعه کردم و متوجه روند انجام کارهاتون شدم اما الان من قطعات ماشین رو بستم و هفته دیگه میرم سراغ مکانیک، اما تا اون زمان میخوام اگه بشه پوسیدگی کف اتاقرو بگیرم و با موم و عایق کف اتاق رو ردیف کنم تا وقتی ماشین از تعمیرگاه اومد بتونم برم سراغ تودوزی و اینا، البته قضیه روند کار مفصله و مشکلات سر راهم خیلی هستن.
علی اقا حرف شما نشونه بزگواری و لطف شماست، امیدوارم همیشه سالم و سرحال باشین و ما هم بتونیم از تجربیاتتون استفاده کنیم.
امروز سر دنده رو باز کردم و کف اتاق ماشین رو خالی کردم، وضعیت به این صورته:
موکت و عایق کف فابریکی بود و همونطور که می بینین فقط جلوپای راننده پوسیدگیش گرفته شده و با ورق وصله کردن و جلوپای شاگرد به شکل اسفناکی ایزوگام چسبوندن، منتظر نظر دوستان هستم.
-
متشكرم آقا مصطفي
فكر كنم بهتره اول كف اتاق را خوب تميز كنيد، تمام زنگ زدگي ها و باقي مانده موكت و قير كف اتاق را تميز كنيد تا معلوم بشه دقيقا چه جاهايي پوسيدگي داره و نياز به تعمير هست، چون اينجوري چندان معلوم نيست و صافكار هم ميتونه به بهانه خراب بودن بخشهاي زياد ،هزينه سنگيني بگيره.
وقتي خوب تميز شد، بهتر معلوم ميشه كه كجا تعمير احتياج داره.
از صاحب قبلي و يا كساني كه ماشين آمريكاي دارن سوال كنين كدوم صافكاري را براي تعمير ماشين خودشون ترجيح ميدن و چرا؟
احتمالا اون نفر بهتر بتونه روي پوسيدگيها كار بكنه و احيانا نياز به اندازه گيري قطعه بود، واردتر باشه.
بجز اين ، بقيه موارد ديگه را هم چك كنيد تا يكباره همه با هم تعمير بشه، مثل جاي نصب كمك فنر عقب. و البته بقيه جاهايي كه احتمال پوسيدگي هست را هم چك كنين، مثل زير تمام دربها، پاي ركابي و دور و زير گلگيرهاي عقب .