-
علی اقا این موتور که عکسش رو قرار دادید چطور به این حالت دراومده؟ایا شاتون شکونده بعد میل لنگ یا اینکه یکدفعه میل لنگ بریده؟
راستی مشکل پمپ هیدرولیک ماشین حل شد و اولا یک کیت کامل تعمیر پمپ هیدرولیک گرفتم و بعد ماه و ستاره پمپ رو تعویض کردم و کیت هم تعویض شد و با روغن نو سیستم هیدرولیک رو جمع کردم و الان با وجود اینکه تسمه هیدرولیک رو سفت نکردم فرمون مثل روز اول تولد ماشین نرم شده.
-
فكر كنم به علت فشار بيش از حد و دور بالا، ابتدا ميل لنگ تاب برداشته و بعد با كج شدن شاتون و فشار به ديواره سيلندر، باعث انفجار موتور شده.
من تابحال به چشم خودم چنين وضعيتي توي موتور نديدم بجز موتورهاي مسابقه اي F1 كه توي يك سري برنامه هاي مستند موقع آزمايشات و تعيين حد توان اونها موتورها بشدت داغ و در واقع قرمز ميشدند و در اين حالت قدرت توليدي به بيش از 1000 اسب بخار ميرسيد.
تنها يكبار موتور بيوك اسكاي لارك باز كردم كه يكي از شاتونها كج شده بود و دليل اون ورود آب به داخل سيلندر و استارت زدن بود كه باعث كج شدن شاتون شده بود.
آقا محمد، از سرويس پمپ فرمان تصوير داريد؟ خيلي وقته تعمير نكردم ، تقريبا يادم رفته چي به چيه، فقط يه كلياتي يادم مانده، ولي ميدونم كه تعميرش از پمپ هيدروليك ماشينهاي امروزي خيلي راحتتر و ارزانتر در مياد.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
بله حتما علی اقا
البته به دلیل داشتن اینترنت ضعیف یه مقدار برای قرار دادن تصویر مشکل دارم و به همبن دلیله که جدیدا پستهام بدون عکس شده ولی حتما و در اولین فرصت توضیح و تصاویر رو قرار میدم.
-
ماشین را که تازه خریده بودم این فلپ دور فرمان به این صورت کار میکرد که هنگام خاموش کردن ، فرمان را کمی به راست ، کمی به چپ میپیچوندم این فلپ موافق عقربه ساعت مقداری میچرخید و فرمان قفل میشد و باز کردنش هم به این صورت بود البته این بار خلاف عقربه ساعت میچرخید الان فرمان قفل میشه و مشکلی در قفل کردن فرمان نیست اما این فلپ کار نمیکنه میخواستم بدونم نقش این فلپ چیه؟ درضمن بیزر هم از کا رافتاده.
-
اين بخش متحرك در پوسته فرمان ( فلپ) براي تعويض وضعيت دنده در حالتهاي مختلف طراحي شده( گيربكس دستي و اتوماتيك) و البته قفل شدن فرمان در زمان درآوردن سوئيچ و حركت دادن سوئيچ چراغهاي دنده عقب.
در نمونه هايي كه گيربكس دستي است( مثل نوا سي 1) اهرم دنده در همين قسمت سوار شده و با حركت دادنش، كل فلپ حركت ميكنه.
در نمونه هاي اتوماتيك هم باز بوسيله لينكهاي اتصال در داخل محفظه موتور اين بخش از فلپ متحرك هست و در هر دو نوع براي قفل شدن فرمان اين بخش حركت داره تا صفحه خورشيدي زير قيفي بوق با پيم قفل كننده درگير بشه.
از كار افتادن بيزر ممكنه از قطع شدن برق اون باشه ، اما اين احتمال هم هست كه مربوط به همين قسمت باشه.
كانكت خاصي در انتهاي مغزي سوئيچ مكانيكي وجود داره كه با حركت اين بخش از فلپ فعال ميشه و صداي اخطار بيزر به كار ميافته.
بهتر اول چك كنيد و ببينيد آيا چراغهاي دنده عقب روشن ميشه؟
اگر نه، دنبال ايراد بگرديد و ببينيد آيا مقدار حركت لازم براي اتصال كانكت اون سوئيچ چراغهاي دنده عقب وجود داره يا خير؟
با دست هم اين فلپ را حركت بديد و وضعيتهاي مختلف را چك كنيد.
لينك اتصال فلپ به اهرمهاي دسته دنده در داخل موتور را هم چك كنيد. ممكنه مقداري خلاصي پيدا كرده باشه و يا حتي جدا شده باشن.
-
علی اقا یادمه قبلا از لنت پارس و تجربه بدتون با این لنتها نوشته بودید.
من یک دست لنت نو پارس برای جلو از قبل داشتم که بعد از تعمیر کامل جلوبندی روی ماشین نصب کردم.
مشکلی که دارن اینه که بوی سوختگی میدن و بعد از چند تا ترمز بوی لنت بلند میشه!
من فعلا بهشون دست نزدم و صبر کردم تا ببینم تا 1000 کیلومتر بعد از راه اندازی ماشین ایا بوی اونها از بین میره یا نه؟
فعلا که حدود 400 تا راه رفته ولی کماکان بوی سوختگی میدن.البته کیفیت ترمزگیری خوبی هم ندارند و امروز نزدیک بود یه پراید رو تا کمر جمع کنم !
بعد از تعویض کامل و نو سازی شلنگهای ترمز عقب و جلو مشکل نشت روغن ترمز داشتم که بعد از چند سری باز و بست تونستم قطعشون کنم و فقط الان لنتهای جلو کمی مشکل دارند و پدال ترمز هم کمی پایینه و باید ببینم شاید بشه با هواگیری ترمز رو بالاتر اورد.
قبلا از سر 4 چرخ هواگیری کردم و هوا نداره ولی نمیدونم شاید باید از پمپ ترمز هم هواگیری بشه!ایا لازمه؟
-
جنابcamaro ltباعث افتخاره که هم وطن متخصصی مثل شما را داریم الحق و النصاف خبره هستید ممنون که ما مبتدیها را راهنمایی و تجربه ارزشمندتون را در اختیارمان میگذارید
-چراغهای دنده عقب روشن نمیشه (البته با ترفندی که صاحب قبلی انجام داده روشن میشه که در آخر توضیح خواهم داد)
-وقتی که ماشین روشنه سوییچ را در میارم فرمان قفل نمیشه
طبق فرموده شما فلپ را با دست حرکت دادم به هیچ وجه تکان نخورد، ماشین را روشن کردم دنده که در حالتP بود فلپ حرکتی نداشت اما دنده را رویR گذاشتم با دست فلپ را موافق عقربه ساعت حرکت دادم دنده از R به N حرکت کردمقداری که فلپ را حرکت دادم ازN به D آمد اما از D به L2 و L1 نیامد
لینک اتصال فلپ به اهرمهای دسته دنده در داخل موتور را متوجه نشدم که چک کنم لطفا توضیح دهید که کدام قسمت است.
چراغ دنده عقب با این روش روشن میشه که اتوماتیک راهنما(فلاشر)که سه فیش داره دو سیم قرمزبه همدیگه وصل بشن روشن میشه اما مشکلی که در این روش هست راهنماهای سمت راننده کم نورند و وقتی که چراغ خطر را روشن میکنم و پا را روی ترمز میگذارم بطور کل چراغ خطر سمت راننده خاموش میشه...! اما سه فیش اتوماتیک راهنما را درست سر جایش میزنم چراغهای دنده عقب روشن نمیشن
حالا برای حل این مشکل باید کل فرمان را باز کنم تا به قطعات داخل پوسته فرمان دسترسی داشته باشم؟
-
آقا محمد، حقيقت اينكه لنتهاي پارس برخلاف تبليغهايي كه ميشه، اصلا كيفيت خوبي نداره ( حداقل براي چند نمونه خودرو كه من لنت ميفروشم)
مثلا مدتي هست كه كسي چندان تمايلي به خريد لنت پارس براي پرايد نداره و اكثرا هم از صدا دادن و كيفيت بد ترمز اون صحبت ميكنن.
البته مدتي هم بود كه لنت تقلبي را به جاي لنت پارس وارد بازار كرده بودن كه شركت لنت پارس از طريق قانوني پيگير شد و اطلاعيه هايي هم در اين مورد براي فروشندگان قطعات خودرو فرستاد، اما كلا كيفيت لنتهاي پارس تا جايي كه من تجربه داشتم جالب نبوده.
در حال حاضر لنتهاي روي ماشين ( جلو) از نوع پارس هست كه بد نيست اما تعريف آنچناني هم نداره، و گايه اوقات بعد از گرم شدن صدا ميده و قدرت ترمز گيري هم حدودا 30% از اون چيزي كه بايد باشه كمتره.
به نظر من اگر از لنتهاي ديگه استفاده بكنيم بهتره ، حتي لنتهاي چيني كه بعضي از نمونه هاي اونها كيفيت خوبي دارن و فكر كنم فروشندگان قطعات آمريكايي اطلاعات بهتري در اين مورد داشته باشن.
اگر مدارات ترمز كاملا هواگيري شده و ديگه هيچ هوايي نداره، پس ضعف ترمز ميتونه از بوستر و يا پمپ اصلي باشه. رگلاژ مناسب لنتهاي عقب هم در قدرت ترمز گرفتن تاثير زيادي داره.
يكي از بخشهايي كه ممكنه چندان به نظر نرسه، ترمينال تقسيم ترمز هست ( قطعه اي كه لوله هاي متعدد ترمز جلو و عقب به اون وصل شده و تقريبا زير پمپ ترمز اصلي قرار داره.)
اين قطعه هم فرسوده ميشه و ميتونه در رسيدن فشار لازم روغن ترمز به هر چرخ اشكال ايجاد بكنه و يكي يا چندتا از چرخها به درستي ترمز نگيرن( كه فكر كنم ماشين من هم بخاطر همين مسئله چرخ جلو راست خوب ترمز نميگيره)
معمولا زماني از سمت پمپ اصلي هواگيري ميشه كه لوازم پمپ تعويض شده باشه و ديگه قصد هواگيري كامل نداشته باشن.
اگر از سلامت پمپ اصلي مطمئن هستيد( اورينگهاي داخل سيلندر پمپ اصلي) و بوستر هم بخوبي كار ميكنه( به همراه سوپاپهاي روي بوستر و منيفولد هوا) ، و رگلاژ چرخهاي عقب هم خوبه، پس يا از لنت ميتونه باشه و يا از ترمينال تقسيم ترمز.
.................................................. ...........
متشكرم جناب kcnc
هركسي بالاخره يك چيزي بلده و به اشتراك گذاشتن تجارب باعث راحتتر شدن دسترسي به اطلاعات ميشه.
در مورد برق خودرو، متاسفانه چون امكان نشان دادن وضعيتهاي مختلف عملكرد برق خودرو در بخشهاي مختلف بوسيله تصوير وجود نداره( نسبت به قطعات مكانيكي) ، بنابراين تنها ميشه با راهنمايي هاي ساده و جزء به جزء جلو رفت.
قبل از هر چيز يك نكته خيلي مهم بگم و اينكه فريب برق خودرو را نخوريد كه ولتاژ كمي داره و نسبت به برق منزل و شهري، كشنده نيست، بلكه برعكس ميتونه خيلي خطرناكتر باشه چون بدنه فلزي خودرو و بار منفي اون به راحتي ميتونه باعث اتصال و آتشسوزي بسيار شديد بشه بطوري كه سرعت سوختن سيمهاي برق يك خودرو دست كمي از آتش گرفتن چاشني انفجاري مواد منفجره نداره، ( برعكس برق منزل كه بجز جعبه فيوز اصلي كنتور، داراي فيوز و محافظهاي جداگانه براي هر وسيله است) در برق خودرو فقط يك جعبه فيوز كلي وجود داره كه هر فيوز هم ممكنه براي چندين بخش و وسيله برقي نصب شده باشه.
همينطور بخاطر وجود نقاط كور و دسترسي سخت به بعضي از مدارات الكتريكي ممكنه خيلي راحت آتش سوزي بوجود بياد و متوجه نباشيم و يا با ايجاد اتصال كوتاه با بدنه، شرايط خطرناكي براي آتش سوزي سيمهاي برق و در ادامه كل ماشين بوجود بياد.
بنابراين زماني كه روي يك بخش از برق خودرو كار ميكنين، براي احتياط سرباطري را باز كنيد( ترجيحا منفي) و فقط موقعي كه از عايق بودن سيمهاي تعمير شده و سلامت قطعه اطمينان داشتيد برق را وصل كنيد.
ظاهرا صاحب قبلي ماشين چندان به رعايت اين موارد و تعمير درست بخشهاي صدمه ديده، اعتقادي نداشته و باري به هر جهت سر و ته قضيه را هم آورده، بنابراين بايد كم كم جلو بريم تا متوجه بشيم در چه قسمتهايي مشكل وجود داره و كجاها بايد تعمير و يا تعويض بشه.
در ابتدا براي حل اين چند مشكل كه با هم قاطي شده، بصورت قدم به قدم جلو ميريم:
1. ابتدا فيشهاي اتوماتيك راهنما را بصورت استاندارد خودش نصب كنيد تا اشاره بطور معمولي كار خودش را بكنه.( احتمالا اين فلاشر اصلي بايد باشه كه از جاي خودش كه روي يك پايه درست زير داشبرد هست در آورده شده، و يك فلاشر ديگه هم روي جعبه فيوز قرار داره كه مربوط به 4 كنتاكت ميشه)
2. لامپهاي عقب را چك كنيد و ببينيد آيا لامپهاي دنده عقب( دو عدد لامپ سمت داخل كه پشت طلق سفيد قرار دارند) 1 كنتاكت هستند يا خير؟ و البته دو عدد لامپ ترمز و اشاره كه پشت طلقهاي قرمز قرار دارن را هم چك كنيد كه بايد حتما دو كنتاكت باشن. ( سالم بودن هلدر و تماس محكم و كامل انتهاي لامپها با هلدرها و روشن شدن اونها را هم بدقت چك كنيد)
سيمهاي لامپ ترمز و اشاره ربطي به لامپهاي دنده عقب نداره، و بايد مطمئن بشيم كه جاي اين دوتا را با هم عوض نكرده باشه.
3. درست روي پوسته فرمان يا همان فلپ، به سمت پايين و جايي كه پدالها قرار داره، به دنبال اين قطعه بگرديد و ببينيد آيا چنين قطعه اي در اونجا پيدا ميكنيد يا خير؟
اين قطعه همان كليد كنتاكت برق چراغهاي دنده عقب هست كه بواسطه حركت چرخشي پوسته فرمان ( فلاپ) برق را براي لامپهاي دنده عقب وصل ميكنه .
يك زائده داره كه داخل شكاف پوسته وارد شد و نيروي چرخش به اون منتقل شده و كنتاكنها وصل و قطع شده و باعث روشن و يا خاموش شدن چراغهاي دنده عقب ميشه.
با دو عدد پيچ به بدنه فلاپ وصل شده و يك سوكت برق هم به اون متصل هست.
سوكت را از روي اون در بياريد و با يك لامپ تست كنيد كه آيا اصلا برق به اون ميرسه يا خير؟( يك تست لامپ بسازيد تا هميشه توي اين موارد تعميرات برق خودرو از اون استفاده كنيد)
منفي تست لامپ را به بدنه بزنيد و مثب را به سوكت متصل كنيد و ببينيد آيا لامپ روشن ميشه؟ ( سوئيچ استارت بايد باز باشه)
بعد از انجام اين مراحل و بدست آوردن اطلاعات مورد نياز، بقيه مراحل را ادامه ميديم.
اينجا من سوئيچ را در آورده بودم تا با كمي سوهان كاري، رگلاژ مناسب براي نصب و روشن كردن لامپهاي دنده عقب را بدست بيارم.
-
در مورد ترمزها ی ماشین بنده:
1-لنتهای عقب وضع خیلی خوبی دارند ولی رگلاژ نشدن و باید رگلاژ هر دو سفت تر بشه تا ترمزگیری بهتر بشه.
2-پمپ ترمز اصلی رو 3 سال پیش نو کردم و خیلی بعیده که تو این مدت کم مشکلی براش پیش اومده باشه.البته شاید اگه پیستون داخلیش با اون نمونه اصلی که اورینگ روی اون با نمونه های دیگه فرق داره عوض بشه بهتر باشه.راستی عکسی از اون پیستون اصلی دارید؟
3-تا قبل از بازسازی زیر و بند و جلوبندی ماشین و قبل از خالی شدن روغن ترمز داخل لوله ها ی ترمز تقسیم ترمز هم مشکلی نداشت و ترمزگیری ماشین مشکل خاصی نداشت.البته دیگه دقیقا نمیدونم که مثلا کدام چرخ ترمز قویتری میگیره و به نظرم با دستگاههای خاصی باید اندازه گیری بشه.
پس با توضیحاتی که فرمودید اگه درب پمپ ترمز رو باز بگزارم و پیچ هواگیری 4 چرخ هم باز کنم ترمز هواگیری میشه و دیگه هوایی در هیچ قسمتی باقی نمیمونه درسته؟
البته من همیشه به این روش ترمزها رو هواگیری میکردم.
-
جنابcamaro lt
1-فیشهای اتوماتیک راهنما بصورت استاندارد نصب شد(جای اتوماتیک راهنما زیر داشبرد را پیدا نکرم چون قبلا با چسب برق زیر داشبرد چسبانده شده بود)
2-لامپهای دنده غقب از نوع تک کنتاکت وسالم هستند ، لامپ ترمزها دو کنتاکت هستند هلدرها را چک کردم لامپها سالم و در جای خودشان محکمند
3-کلید کنتاکت دنده عقب را باز کردم که دو سوکته است......!!
4-در تست لامپ زائده که دارای خط شاخص هستش را روی P قرار دادم لامپ روشن شد و هنگامی که خط شاخص زائده ما بین P وN قرار میگیره لامپ خاموش میشه ، خط شاخص زائده را روی N قرار میدم لامپ روشن میشه و زائده را تا انتها میگذارم(خلاف عقربه ساعت لامپ خاموش میمونه)
یه اهمتر از نوع ابتدایی دارم که درست کار میکنه با آن سوکت های کنتاکت دنده عقب را تست کردم (سوئیچ استارت باز بود)در هر دو سو کت برق نبود ماشین را روشن کردم دنده را روی R قرار دادم و دوباره تست کردم هر دو سوکت برق نداشت کلیه فیوزها را چک کردم همگی سالمند.