مینت هم کنسول داره برای تمرین دستورات لینوکس ؟؟؟اخه تو بک ترک داره میخوام ببینم این داره یا مثل ویندوز هست
Printable View
مینت هم کنسول داره برای تمرین دستورات لینوکس ؟؟؟اخه تو بک ترک داره میخوام ببینم این داره یا مثل ویندوز هست
کنسول یا ترمینال رو همهء توزیع های لینوکس دارن.نقل قول:
توضیحات اضافه: برخلاف نظر بعضی از دوستان که فکر میکنن ترمینال سخته یا یجور ابزار عقب افتاده است باید بگم خیلی از کارها از طریق ترمینال جذاب تر و سریع تر انجام میشن. مثلا خود من دانلود منیجر Axel رو که تحت ترمینال اجرا میشه با هیچ دانلود منیجری عوض نمیکنم :)
سلامنقل قول:
وحید جان ببخشید من صحبت شما را نقل قول میکنم
این موضوع که شما در موردش میگین رو من در ویندوز سرور باهاش روبه رو هستم. ویندوز تقریباً محیط ترمینالی رو داره کم کم حذف میکنه به دلیل اینکه برای یک تنظیم ساده با دو تا کلیک باید یک خط یا دو خط کامند بنویسیم!
نظر شما اینه که واقعا محیط ترمینال بهتر از محیط گرافیکی هست؟ از طرفی میشه محیط ترمینال رو با محیط ترمینال ویندوز ( Power Shell) مقایسه کرد؟
متأسفانه چون ده روزی میشه در حال سفرم، موفق نشدم به تاپیکسر بزنم.نقل قول:
آپگربد سیستم رو تبریک میگم و برای خرید سیدی/دیویدیهای لینوکس من به شما فروشگاه سیتو رو توصیه میکنم که چندین ساله در این زمینه فعالیت میکنه
اگه شما مایلین از اوبونتو استفاده کنید، در کنار خرید سیدی خود اوبونتو، من خرید بستههای دیسک هما رو که شامل آپدیتها و مخازن نرمافزارهای جانبی هم هست بهتون شدیدا توصیه میکنم (باتوجه به اینکه شما دسترسی به اینترنت پرسرعت نداری، دیسکهای هما واقعا نعمت بزرگی حساب میشن)
آدرس فروشگاه سیتو: [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
چاکرم دوست عزیز.نقل قول:
همونطور که قبلا گفتم "خیلی از کارها " از طریق ترمینال سریعتر و جذاب تر انجام میشه. مثلا به جای رفتن به ده تا دایرکتوری و ساختن ۱۰ تا پوشه و کپی کردن تعدادی فایل در هرکدوم میشه این کارو با یک خط فرمان در ترمینال انجام داد. به جای اینکه آپدیت منیجر رو باز کنیم و صبر کنیم که لیست آپدیتها نمایان بشه و ... میتونیم با یک خط فرمان سیستم رو آپدیت کنیم. یا همین axel که مثال زدم. یه axel تایپ میکنی و یه لینک کپی میکنی و تمام: دانلود شروع میشه. من نمیخواستم و نمیخوام که بگم ترمینال بهتره یا محیط گرافیکی فقط خواستم بگم ترمینال برعکس cmd در ویندوز یک ابزار ناکارآمد و کم کاربرد نیست (طبق تجربیاتم) و میشه باهاش سرگرم شد. power shell تلاش مایکروسافت بوده در جهت قدرتمند کردن cmd ولی چون کلا من با cmd ّم کار نکرده بودم نمیتونم نظری در موردش بدم.
ممنون وحید جان.
من با ردهت شروع کردم. بعد از یک وقفه طولانی دوباره دارم میام سمت لینوکس. الان هم دارم رو اوبنتو کار میکنم
چند تا مورد هست بهش برخوردم.
الان من خواستم موزیک پخش کنم با فرمت MP3 به نظر میرسه این فرمت هم در انحصار ویندوز بوده ولی بعید میدونم چون الان نزدیک به 30 40 مگابایت شایدم بیشتر داره پلاگین نصب میکنه.
چه چیزهای دیگه ای هست که با توجه به ویندوز باید دستی اونها رو نصب کنیم؟
مثلا یک موردش پلاگین کارت صدا بود برای اجرا بعضی از فرمت ها!؟
به نظر خودت برای شروع کار با لینوکس چه پلاگین هایی رو لازمه اول نصب کنیم؟
مثلا یکیش میتونه Wine باشه . البته پلاگین محسوب نمیشه ولی مفید هست.
و ...
712:برای این فرمت فکر کنم باید پکیج libmpeg رو نصب کنید.اگه پیدا کردم اطلاع میدم...
* منم سال ۸۲ با ردهت با لینوکس آشنا شدم :)نقل قول:
فرمت mp3 چون یک فرمت آزاد نیست در اوبونتو و کلا دنیای لینوکس در بسیاری از توزیع ها نصب نیست (به صورت پیش فرض). ولی راحت نصب میشه. مهمترین چیزی که باید نصب کنی هم همین کدکهای صوتی تصویری هستش. VLC رو هم برای پخش ویدئو توصیه میکنم که پلیر خیلی خوبیه. اگر ویرایش عکس میکنی GIMP رو به جای فتوشاپ در ویندوز توصیه میکنم و Avidemux رو برای ویرایشهای سادهء فیلم پیشنهاد میدم. pidgin برای چت خیلی خوبه و...
البته اگر به جای اوبونتو٬ مینت رو نصب میکردی نیاز به این دانلودهای اضافه هم نبود. wine زیاد جالب نیست. خود من نتونستم برنامه های مورد نظرمو که اتفاقا زیادهم سنگین نبودن باهاش اجرا کنم. یه پیشنهاد کلی هم دارم که سعی کن در دنیای لینوکس با ابزارهای لینوکسی کار کنی و دنبال ردپاهای ویندوزی نباش. مگر اینکه ضرورت ایجاب کنه که فلان نرم افزار رو حتما داشته باشی که در این صورتم من پیشنهاد میدم ویندوز رو در کنار لینوکس برای اون کارها داشته باشی.
ممنون!:n16:نقل قول:
مینت نسبت به اوبنتو در همین مورد فقط متمایز هست؟؟
خیلی خوب بود
برای مثال.
مثلا گیم هایی که فرومت های کاملا ویندوزی دارن رو برای نسخه ی لینوکس تبدیل میکنن؟
به نظرم بهتره یه تاپیک راه اندازی کنی برای معرفی محصولات ویندوزی که مشابه شون در لینوکس پیدا میشه و میشه از اونها استفاده کرد. به نظر خیلی کاربردی هست!:n02:
+
چون من در مورد مشکلات Wine شنیده بودم و اینکه کاملا کار نمیکنه! اما اگر برای کسی که تازه وارد بحث لینوکس شده ، معادل های لینوکسی معرفی بشه خیلی خوبه.
:n16:
مینت محیط سرراست تر و منوی خیلی کاملی داره که کار باهاش خیلی راحته. نرم افزارهای کاملی روش نصبه که نیازهای اساسی رو پوشش میده و ... در مورد نرم افزارهای مشابه و معادل ویندوز در لینوکس هم فکر کنم بحث هایی در این انجمن شده. یه جستجوی کوچیک داشته باش و اگر موردی بود در خدمتم.
ممنونم از راهنماییت . توی فروشگاه های نرم افزاری ، چرا بعضی ها مثلا برای اوبونتو فقط یک دی وی دی دارند و بعضی از فروشگاه های دیگه 2 تا دی وی دی ؟ کسی که می خواد تازه شروع کنه به نصب و یاد گرفتن اوبونتو ، باید یک دی وی دی رو بگیره یا دو تا ؟نقل قول:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] بعضی ها همرا با نرم افزار ها فروخته میشن
کلا دی وی دی بعدی یک سری پکت ها و یه سری اضافه های دیگه داره.
712:حجم اوبونتو حدود 900 مگابایته.من تا حالا نخریدم همیشه دانلود کردم ولی اون ها به گفته دوستمون Thor God منم فکر کنم پکیج های اضافه باشه.چیز دیگه ای فکر نکنم باشه...
سلام. دوستان . جدیدترین ورژن ابونتو رو دانلود کردم . تو وی ام ویر میخام نصب کنم از همون اول این پیغامه میده .
[IMG] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [/IMG]
اسم یوز نیم خودمم هم وارد کردم باز همین پیغام میداد.
الآن از این تیکهای که شما یه اسنپشات گذاشتی چیزی نمیشه فهمید کاش حداقل از کل صفحه vmware یه عکس میذاشتی و اینکه دقیقا شما چکار میکنی که این پیغام رو میده؟نقل قول:
میشه کل مراحلی رو که طی میکنید تا زمانیکه این پیغام میآد بگین؟
راستی بنظرم استفاده از vmware برای آشنایی با یک سیستم عامل کار معقولی نیست. من بجاش virtualbox رو بهتون توصیه میکنم که کاملا هم رایگانه :-)
ممنون . میشه فرقش با vitualbox بگین . اگه راه دیگه ایی هم بلدین بگین. واسه اشنایی میخام و اینکه بشه روش برنامه نصب کرد. یکی از دوستان persisdent رو پیشندهاد دادن اگه این این تایپک چاش هس بی زحمت توضیح بدین.نقل قول:
بازم ممنون.
فرقشون که زمین تا آسمونهنقل قول:
vmWare یه نرمافزار تجاریه که برای کارهایی در حد حرفهای ساخته شده و بیشتر کاربردش توی سیستمهای مجازی سازی سازمانی و تجاریه و اگه قرار بود شما اونو بصورت قانونی تهیه کنی باید هزینه هنگفتی براش پرداخت میکردی
اما virtualbox یه نرمافزار شسته رفته و سرراست رایگانه که خیلی هم به نسبت vmware سبکه و توی کارهایی که شما نیاز داری یجورایی میشه گفت سوپرمنه که اومده شمارو نجات بده :-)
در مورد persident اگه اسم یه نرمافزاره باید بگم با عرض پوزش من تابحال چیزی در موردش نشنیدم و اگه شما لینکی عکسی، اسمی رسمی، ایمایی، اشارهای چیزی ازش سراغ داری بگو من بتونم ادامهشو پیدا کنم و اگه جاش اینجا باشه مسلما باهم باتفاق دیگر دوستان و اساتید در موردش صحبت میکنیم
ببخشید من اشتباه نوشتم . تلقظ اصلیش Persistent اینه .
کلا توضیحات دوستمون techfrech اینطور بود :
"712:من برای Persistent به شما YUMI رو پیشنهاد میکنم چون خیلی از LiLi USB Creator بهتره و میتونید همزمان چند توزیع رو با اون روی فلشتون بریزی" ولی من اصلا متوجه نشدم .
خواهش میکنمنقل قول:
منظور دوستمون این بوده که شما با استفاده از نرمافزار [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] یک توزیع لینوکس رو بریزی روی یک فلش درایو usb و خارج از محیط virtual machine یا همون ماشین مجازی باهاش کار کنی
بصورتیکه شما کامپیوترت رو از طریق همون فلش با لینوکس بالا بیاری و مستقیما وارد محیط لینوکس بشی
که البته من برای قدم اول توصیه میکنم شما توی همون virtual machine که با virtualbox یا vmware راه اندازی میکنی کار با گنو/لینوکس رو شروع کنی. اینجوری حداقل به مشکلی اگه بخوری مجبور نیستی کامپیوتر رو کامل ریستارت کنی و بیایی توی ویندوز دنبال راه حل بگردی.
تا زمانیکه به کارهای اولیه مثل تنظیم زبان و نحوه اجرا و نصب برنامهها و کارهای ابتدایی اولیه آشنا نشدین من همچنان از ایده قبلی شما برای استفاده از ماشین مجازی تاکید میکنم.
این wubi چی هست .نصب کنم ویندوزم خراب نمیشه .نقل قول:
نه مثل یه نرم افزار لینوکس رو برات روی ویندوز نصب میکنه ولب مثل اینه که روی هارد نصب شده باشه توصیه میشه خوبه خیلی زیادنقل قول:
میشه دربارش توضیح بدین .اگه تایپیکش هم مربوط به جای دیگش ممنون میشم راهنمایی کنید . میخام از همین طریق نصب کنم . دیگه میشه برنامه اینا مثل ویندوز روش نصب کنم؟ و نیازی هم به vm ,... نیست ؟نقل قول:
راستی اصلا نمیخام بوت لودرم خراب شه . ویندوزمو شدیدا احتیاج دارم .ممون
الان درست یادم نمیاد چجوری بود باید خودم کار کنم باهاش تا یادم بیاد احتمالا فردا خودم میتونم بگم ولی احتمالا دوستان دیگه هستند که یادشون باشهنقل قول:
همونطور که یک مرورگر یا نرم افزار ویندوزی رو نصب میکنید، میتونید ubuntu رو در محیط ویندوز به توسط wubi رو سیستم نصب کنید، بعد از restart میتونید از گزینه های موجود ubuntu یا windows رو انتخاب کنید، در صورتی که تمایل داشتید ubuntu رو حذف کنید، وارد ویندوز بشید، ( control panel -> programs and features )، سپس ubuntu رو Unistall کنید، بعد از restart دیگه خبری از grub نخواهد بود و مستقیما به ویندوز وارد خواهید شد.نقل قول:
فقط توجه داشته باشید که در این روش منابع بیشتری نسبت به حالت عادی برای پرازش سیستم عامل درگیر میشه.
موفق باشید.
lمرسی دوست عزیز .نقل قول:grub میشه درباه این توضیح بدین .
ببخشید نگرفتم .نقل قول:
تصویر فوق نمایی از گراب هست؛ گنو گراب (کوتاه شده عبارات GNU GRand Unified Bootloader) یک بارگذار بوت از پروژه گنو است.نقل قول:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مطالعه کردم . ببخشید اینقد سوال میپرسم. . گراب فقط مختص به یونیکس هست ؟نقل قول:
تو این توضیح گفته عمدتا یونیکس . یا برای انتخاب ویندوز هم میشه گفت گراب.
گراب سیستم عامل هایی رو که از multi-boot پشتیبانی نمی کنند رو هم بصورت غیر مستقیم پشتیبانی می کنه، بطوریکه میتونه فرایند بوت رو از طریق روش chain loading به بوت لودر دیگه ای واگذار بکنه.نقل قول:
در واقع اگر بوت لودر لینوکس(در اینجا گراب) به عنوان بوت لودر اصلی مشخص باشه می تونه ویندوز رو شناسایی و بوت کنه ولی برعکسش ممکن نیست.(اگر در ابتدا ویندوز نصب باشه در حالت عادی اوبونتو با تغییراتی توی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] (در سیستم های تحت BIOS) پروسه ی بوت رو به گراب واگذار می کنه و مشکلی در بوت ویندوز نخواهید داشت. ولی اگر ابتدا اوبونتو نصب باشه مجبور به تعمیر و نصب دوباره ی گراب میشید.)
ببخشیدا من بدتر گیچ شدم . در کل گراب محیطی برای اینتخاب بوت سیستم عامل هستش درسته ؟نقل قول:
اگه ممکنه در باره ای "روش chain loading " توضیح بدین .
بله، با توجه به اسامی سیستم عامل ها(اگر چند تا باشند) میتونید یکی رو برای بوت انتخاب کنید توش.(بطوریکه که با انتخاب گزینه ی ویندوز به بوت لودر اصلی ویندوز منتقل میشین)نقل قول:
---
chain loading به پروسه ی جایگزینی کامل یک برنامه ی در حال اجرا با یک برنامه ی جدید گفته میشه. به صورتی که اطلاعات در حین جابجایی در محدوده ای به نام core common area نگهداری می شن.(در اینجا گراب جای خودش رو به بوت لودر ویندوز میده)
بذارین قضیهرو براتون خیلی سادهتر کنمنقل قول:
شما الآن اگر روی سیستم یک نسخه از ویندوز رو نصب داشته باشید، زمانی که یک ویندوز جدید رو نصب میکنی بدون اینکه قبلی رو حذف کنی، موقع بوت (بالا اومدن) سیستم، یک صفحه نمایش میده که میتونی انتخاب کنی وارد کدوم ویندوز بشی. این صفحه که به شما امکان انتخاب به سیستم عامل رو میده بهش میگن Boot Loader.
ویندوز برای مدیریت این قسمت از بوتلودر خودش ا استفاده میکنه که یکی از نقا ط ضعف بزرگش اینه که فقط روی سکتورهای اولیه هارد قرار میگیره. اگه تابحال ویندوز رو توی درایوی بجز C نصب کرده باشید، زمانیکه اون درایو رو فرمت کردین، همچنین بوت لودر ویندوز نمایش داده شده و شما امکان انتخاب سیستم عاملی رو که دیگه وجود نداره هم در اختیار داشتین!
حالا سیستم عاملهای یونیکسبیس مثل گنو/لینوکس غالبا از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] بعنوان بوتلودر استفاده میکنند که هم انعطافپذیری بالایی داره و هم اینکه براحتی توی هر قسمتی از هارد شما میتونه ثبت بشه و از همونجا هم بدون هیچ مشکلی لود میشه.
البته [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] انقدر دست شمارو باز میذاره که شما میتونی عکس خودت رو توی همون منوی گراب بعنوان پس زمینه قرار بدی. من خودم در حال حاضر یک رندر ۳بعدی ماشین رو با ابعاد 1080*1920 بعنوان پسزمینه گراب قرار دادم.
شما اگه ویندوز نصب کرده باشی و بعد یخوای گنو/لینوکس رو نصب کنی، گنولینوکس بدون هیچ مشکلی خودش ویندوز رو شناسایی و به [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اضافه میکنه اما اگه بخوای برعکس عمل کنی؟ متأسفانه بوتلودر مایکروسافت نمیتونه سیستمعاملهای غیر از محصولات مایکروسافت رو شناسایی کنه و بهتون امکان انتخاب بده. ه این هم یکی از نقاط ضعف بزرگاین بوتلودر در مقابل [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هست.
عمل [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] م خیلی سادهست. شما یک بوتلودر (مثلا بوتلودر مایکروسافت) رو داری روی سیستم و بعد میآیی گنولینوکس رو با بوتلودر دوم (در اینجا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ) نصب میکنی. زمانیکه بخوای از داخل گراب وارد ویندوز بشی، شما اول به بوتلودر ویندوز منتقل میشی که به این عمل اصطلاحا Chain loading گفته میشه.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] میتونین مقایسهای بین بوتلودرهای مختلف رو ببینین.
شما MBR رو که به نوعی یک Partition Table هست رو با بوت لودر ویندوز و گراب کلا غاطی کردین و بعد با هم مقایسشون کردید! ویندوز و MBR به هیچ وجه به همدیگه محدود نیستن.ویندوز در حالت UEFI از GPT استفاده می کنه وسیستم عامل ها و بوت لودر های دیگه هم میتونن از MBR استفاده کنن. محدود بودن محل بوت لودر هم در اصل بر میگرده به بایوس و نه MBR، در حقیقت گراب هم چه با GPT (مراجعه شود به Protective MBR) و چه با MBR توی بایوس محدود به 440 بایت اول هست و برای دور زدن اون مجبوره بصورت چند مرحله ای لود بشه.(البته شکی نیست که اینجا بهتر از بوت لودر ویندوز عمل می کنه.)نقل قول:
شناسایی نکردن محصولات غیر مایکروسافت هم باز مربوط به محدودیت MBR نیست و مربوط به بوت لودر ویندوز میشه.
میبخشید حق کاملا با شماست و من بوتلودرهای مایکروسافت رو اشتباها mbr ذکر کردم و موقعی که داشتم جواب این دوستمون رو مینوشتم همزمان داشتم چندتا مطلب دیگهرو هم توی ذهنم مرور میکردم و زمانی که داشتم در مورد بعضیهاشون نوت هم مینوشتم جواب دادم که این باعث شد اشتباه به این بزرگی صورت بگیره. و صدالبته بقیه اطلاعات همچنان سر جای خودشون درستن و فقط اسم بوتلودرها باید جایگزین واژه MBR بشه.نقل قول:
باز هم ممنون بابت تصحیح اشتباه و توضیحات بسیار خوبی که دادی.
اقا توروخدا مواظب باشید دیگه . حالا مطمعنید بقیه اطلاعات درستن ؟ من دارم کل نوشته های شمارو میخونم.نقل قول:
ممنون دوست عزیز که اطلاع دادین.به علت کمبود دانشم از این اطلاعات شما اصلا سر نیوردم .نقل قول:
من کلا در زمینه هـک و امنیت میخام فعالیت کنم .نیاز هس اینارو بدونم ؟ اگه اره بی زحمت یه منبع مربوط یه توضیحاتتون که قشنگ یاد بده معرفی کننین. بازم ممنون.
بنده در زمینه امنیت هیچ اطلاعاتی ندارم ولی اگر نخواین در زمینه امنیت سیستم عامل فعالیت کنید گمون نکنم نیاز اساسی باشه. هرچند که دونستنشون هیچوقت ضرری نمیرسونه.نقل قول:
در مورد منبع هم من منبع خاصی رو نمیشناسم، معمولا مستندات هر برنامه، ویکی پدیا و مستندات توزیع ها (و صد البته موتور های جستجو) منابع خیلی خوب و کافی برای سطوح نه چندان تخصصی هستن...
بهترین پیشنهاد میتونه بهبود زبان باشه چون واقعا منابع فارسی محدودن...
سلام. من میخام به وافای وصل بشم همش این پیغامه میاد . رمزمو درس میکنم . طبق تصویر میبینید که ویندوزم هم قشنگ وصل شده .
تو تنظیمات بک ترک انواع رمزهارو انتخاب کردم . ولی بازم همش این پیعام میاد
[IMG] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دونستن این موارد اجباری نیست ولی مسلما کمک میکنهنقل قول:
شما توی ویرچوال ماشینتون نیازی به اتصال وایفای نداری. با استفاده از Ethernet یا همون Lan مجازی که توی ویرچوال ماشین داری وقتی کامپیوتر میزبان شما به اینترنت دسترسی داشته باشه میتونی براحتی به اینترنت وصل بشی و ازش استفاده کنی.نقل قول:
بله بقیه اطلاعات درسته و برای اینکه اگر کسی بعد این هم مطلب رو خوند به اشتباه نیافته من پستم رو ادیت کردم.نقل قول: