سلام بر اساتید محترم .
می خواستم جواب این انتگرال رو بدونم . ممنون
انتگرال ( x به توان x ضربدر e به توان x )
Printable View
سلام بر اساتید محترم .
می خواستم جواب این انتگرال رو بدونم . ممنون
انتگرال ( x به توان x ضربدر e به توان x )
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
من این معادله دیفرانسیل رو از روش کامل و فاکتور انتگرال حل کردم و جوابش این شد :
حالا میخوام از روش خطی بودن حل کنم ولی نمیتونم اونا رو بر حسب x بنویسم که از طریق اون فرمول خاصش حلش کنم .
(y'+f(x)y=g(x
اگه یه راهنمایی کوچیک بکنید من خودم کامل حلش میکنم .
=======================================
راجع به اون معادله ی قبلی نتونستید کمکم کنید ؟
ببخشید تو رو خدا این همه من سوال میپرسم ..................
دمت گرم دوست عزیز.احتمالا امتحانمو میفتم.:31:نقل قول:
نقل قول:
سلام.
انتگرالی رو که شما میخواین برای نرم افزار بنده قابل محاسبه نیست و error میده و میگه یا نرم افزار نمیتونه جواب رو پیدا کنه یا اصلا این انتگرال جواب نداره.
امیدوارم برای سر کاری سوال طرح نکرده باشین.
حالا برای اینکه عریضه خالی نمونه سعی کنین از عبارت بالا مشتق بگیرین.
دوستان دیگه هم میتونن جواب رو اگر بدست آوردن بذارن.
===================================
نقل قول:
شما نمیتونید از روش خطی بودن استفاده کنید چون خیلی واضحه که اصلا این معادله دیفرانسیل خطی نیست.
راجع به مساله ی قبلی در پست قبلی ویرایش شد. میتونید مراجعه کنید.
شما از اینکه چیزی رو میخواین یاد بگیرین و درباره ی اون سوال میکنین نباید شرمنده باشید بلکه ندانستن و نپرسیدن خطاست همونطور که دانستن و پرسیدن! (عجب جمله ی حکیمانه ای گفتم:31:)
========================
نقل قول:
خووداااا نکنهههههههههههههههههههههه ههههههههه (البته شایدم کرد:21::27:)
موفق باشین.
89/3/25
من معادله دیفرانسیل این مسیر متعامد این دسته منحنی رو بدست اووردم :
که معادله دیفرانسیل این مسیر متعامد شد این :
حالا برا حل این معادله دیفرانسیل به مشکل بر خوردم .
از هیچ روشی قابل حل نیست ...
نه معادله همگنه و نه کامل نه تفکیک پذیر.
هیچ فاکتور انتگرالی هم نتونستم براش پیدا کنم .
===================================
این انتگرال قابل محاسبه است ؟
ممنونم از راهنمایی شما . نه باور کنید سر کاری نبود . به هر حال خیلی کمک کردین . ممنونم.نقل قول:
سلام.
تبدیل لاپلاس t ضبدر رادیکال t رو من هر کاری میکنم نمیتونم از طریق تعریف لاپلاس بدست بیارم .(انتگرال تعریف لاپلاسش رو نمیتونم حل کنم).
میتونید کمکم کنید ؟
انتگرال دوگانه دقیقاً چه جور محاسبه میشه؟ مثلا انتگرال زیر رو چه جوری حل میکنید؟میشه توضیحش هم بدید؟ آخه کارم خیلی گیر این قسمته . . . . .
سلام به همه و با عرض پوزش به جهت تاخیر.
نقل قول:
بنده هم زیر حل معادله ی دیفرانسیلی که نوشتین گیر کردم. شرمنده.
------------------------
انتگرالی رو هم که نوشتین برای نرم افزار قابل محاسبه نیست. بازم شرمنده.
=========================
نقل قول:
خواهش میشه.
:46:نقل قول:
=========================
نقل قول:
حل کردن اون انتگرال به طور مستقیم کار حضرت فیله. وقتی از روی جداول مربوط به لاپلاس نگاه کردم این جواب رو بدست آوردم:
==============================
نقل قول:
برای حل انتگرال دوگانه اول باید ببینی کدوم متغیر اول باید نسبت بهش انتگرال گیری بشه. مثلا تو مثالی که زدین اول باید نسبت به x انتگرال گرفت و بعد نسبت به y چون dx داخل تر هستش. البته فکر کنم منظور شما از انتگرالی که نوشتین این باشه:
برای حل ابتدا فرض کنید که فقط با این انتگرال مواجهید:
و این انتگرال رو به هر روشی که بلدین حل کنین. مثلا:
بعد جواب بدست اومده رو توی انتگرال دوم بذارین یعنی:
که خوب این یکی به این راحتی ها قابل محاسبه نیست. چون رادیکال y کار رو سخت میکنه.
-------
برای مطالعه بیشتر به همراه چند مثال که قبلا حل شده به اینجا مراجعه کنید:
کد:http://www.forum.p30world.com/showthread.php?t=127144&page=41
موفق باشین.
89/3/28
سلام.
این انتگرال رو هم نیمدونم چطور میشه ربطش داد به تدیل لاپلاس ولی استادمون تنها راهنمایی که کرد این بود که از lnx
e بگیرید .
منطورش از e گرفتن چی بوده ؟
میتونید راهنماییم کنید حلش کنم ؟
ممنون.
شاید بشه یک جواب به صورت سری به دست آورد.نقل قول:
با تغییر متغیر [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] داریم
از طرفی همواره [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] . بنابراین
در نتیجه انتگرال مورد سوال تبدیل میشه به
انتگرال داخل پرانتز به صورت سری متناهی قابل محاسبه است.
جزئياتش رو خودتون حل كنين.نقل قول:
دوبار از جز به جز استفاده ميكنم:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]فقط قسمت انتگرالش رو كه با B نشون دادم حل ميكنم:
حالا فقط ميمونه اين انتگرال آخري كه من قبلاً اينجا حلش كردم، فقط اين انتگرال يه s اضافه داره كه به راحتي خودت ميتوني قرار بدي و جواب فقط تقسيم بر s ميشه.
يعني اين انتگرال آخر ميشه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]نقل قول:
دوست عزيز از تغيير متغير [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] استفاده كنين ميشه همون چيزي كه ميخوايننقل قول:
با تغییر متغیر به اینجا رسید ....نقل قول:
اما تبدیل لاپلاس از 0 تا بینهایته اما این از 0 تا یکه !
شما وقتی از تغییر متغیر استفاده میکنی، باید حدود انتگرال رو هم بر حسب متغیر جدید حساب کنی. صفر تا یک مال وقتی بود که از x استفاده میکردیم.نقل قول:
البته بنده تغییر متغیر دیگه ای دادم و انتگرال رو ساده تر کردم که در زیر میبینین:
انتگرال آخر هم که در پست جنای افشین خان بهش اشاره شده بود.
موفق باشین.
89/3/29
سلام خدمت دوستان
میشه یکی یه کمکی کنه می خوام معنای کراندار بودن رو بدونم منظورش چیه ؟
ایا منظور اینه که تابع ما دارای یک بازه مشخص باشه که درش پیوسته هست یا نه ؟
پیوستگی جزء شرطش نیست. همین که مقدار y بین یک بازه متناهی باشه یعنی کرانداره.نقل قول:
همون طور كه دوستمون davy jones گفتننقل قول:
مجموعهي [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] رو كراندار ميگيم هر گاه عدد مثبتي مانند [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] موجود باشد به طوري كه
تابع [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] را كراندار گوييم هرگاه برد آن مجموعهاي كراندار باشد يعني عدد مثبت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] موجود باشد به طوري كه
تابع ديريكله يعني تابع
كرانداره ولي به هيچ صراطي مستقيم نيست!
ممنون از دو دوست عزیز
من یه سوال در رابطه با تعریف حد دارم که در بسیاری از جاها این نوع سبک نوشته شده می خوام بهتر ازش بفههم برای همین می خوام در رابطه با دو موضوع
اپسیلون و دلتا در این جملات توضیحی بدید که بدونم منظورش دقیقا یعنی چی
سلام دوست عزیز
عملا داره میگه که همیشه میتونی حداکثر فاصله بین f(x) و L رو باندازه دلخواه (غیر صفر) کوچیک کنی اگر حداکثر فاصله بین x و c رو باندازه کافی کوچیک کنی.
مثلا میگیم حد
وقتی x میل کنه بسمت صفر میشه 1
تعریفی که شما نوشتید رو میشه اینجوری بیان کرد که اگر اپسیلون رو بگیرید 0.01
سیگما =0.1 وجود داره که بازای اون اختلاف f(x) از 1 کوچکتر از اپسیلونه. (سیگما = 0.1 یعنی اینکه اختلاف x از صفر کمتر از 0.1 باشه)
به همین ترتیب هر چقدر اپسیلون رو کوچیک بگیرید یه سیگمایی وجود خواهد داشت که بازای اون اختلاف f(x) از 1 کمتر از اپسیلون خواهد بود.
بچه ها یکی می تونه بهم با یک مثال ژاکوبین رو توضیح بده من نمی دونم چطوری قسمت ماتریسی ژاکوبین رو بدست میارن
ممنون
همینطور لاگرانژ هم با یه مثال ممنون میشم
اگه تابع F در فضای n+1 بعدی مثلا با m تا زیر تابع تعریف بشه (f1,f2,f3,...fm) اونوقت ژاکوبین طبق تعریف برابره با:نقل قول:
(البته به جای علامت دترمینان، علامت ماتریس رو فرض کن. اشتباه نوشتاری از منه و دیگه حوصله ی اصلاح کردنش رو ندارم. به جای n*m هم باید m*n قرار بگیره)
مثال:
تعریف لاگرانژ رو بنده بلد نیستم. دوستان دیگه اگه میدونن جواب بدن.
موفق باشین.
منظور ایشان، ضریب لاگرانژ برای محاسبه ماکزیمم ومینیمم تابع چند متغیره تحت شرایط خاص است.
موفق باشید.
3 تیر 1389
سلام . من يك مسئله معادله درجه 2 دارم كه توش اشكال دارم ولي نمي دونم چه طوري بايد تايپش كنم . ميشه بگيد چه طوري اين فرمول هاي رياضي رو تو سايت ميزارين؟ به صورت عكسه يا تايپي؟
انتشار درست عبارات و فرمول های ریاضی در سایتنقل قول:
کد:http://forum.p30world.com/showthread.php?t=332640
سلام من در پاردکس راسل مشکل دارم زیاد نمی فهمم می شه توضیح بدین؟؟ممنون می شم.:20:
xln(1+y/x)+yln(1+x/y) لطفا مشتق اين تابع يكبار نسبت بهx يكبار نسبت به y
سلام.نقل قول:
به این دو آدرس مراجعه کن، شاید به دردت خورد:
کد:http://www.anjoman.ir/Fa/Default.aspx?content=Article&articleID=196
اگه بازم مشکلت حل نشد میتونیم با همدیگه همینجا در موردش بحث کنیم.:46:کد:http://sinuous83.blogsky.com/1385/07/25/post-164/
========================
نقل قول:
بفرما:
سوال جالبی بود:46:
موفق باشین.
89/4/7
ژاکوبین تو انتگرال های چندگانه یا قضایای دیورژانس و گرین و استوکس و ... کاربرد داره یعنی زمانی که شما هنگام انتگرال گیری نیاز به تغییر متغیر دارید مثلا x , y را باید برحسب تابعی از u , v بیان کنید . اون وقت باید بعد از تغیر متغیر و جایگذاری در انتگرال ، ژاکوبین را نیز در انتگرال ضرب کنید . ژاکوبین به طور معمول دترمینان یک ماتریس 2*2 یا 3*3 میشه (کاربرد این 2 تا بیشتره )نقل قول:
برای 2*2 (یعنی x و y برحسب u و v باشن )به این صورت که تو ستون اول درایه اول : مشتق x نسبت به u و ستون اول درایه دوم : مشتق x نسبت به v هست . ستون دوم هم به همین شکل ولی y نسبت به u , v .
گرادیان هم به این صورت هست که یک بار از تابع نسبت به x مشتق میگیری و یک بار نسبت به y , یک بار نسبت به z و بعد به ترتیب در i هت و j هت و k هت ضرب میکنی :)
تورو خدا این 3 تا سوالو واسم حل کنید .
1 ) با حروف کلمه ی mardsalar چند کلمه ی 3 حرفی می توان ساخت ؟ نوشته 151 ولی من نمی فهمم چرا ؟
2)حروف کلمه ی delavaran بر روی 9 گوی نوشته شده.به چند طریق می توان 3 گوی از این 9 گوی انتخاب کرد ؟ نوشته 42
3)حروف کلمه ی mardsalar را روی 9 گوی نوشتیم . به چند طریق می توان 3 گوی انتخاب کرد ؟ نوشته 28 .
من اصلا از اینا بلد نیستم :((
دوست عزیز سوال اولت با تکرار هست یا بدون تکرارنقل قول:
دوست عزیز سوال اولت با تکرار هست یا بدون تکرار[/QUOTE]
. هیچ توضیحی نداده . سوال کنکور بوده . دقیقا عین عبارت رو تایپ کردم . توروخدا کمکم کنید . 2 روز دیگه کنکور دارم . :41:
واقعا معذرت می خوام که انقدر سوال می پرسم . 2 روز دیگه کنکور دارم . عاجزانه دنبال جواب این سوالات هستم . از دوستانی که پاسخ می دهند خواهش می کنم کمکم کنند.
1- کدام عدد کلیت حکم ( هر عدد طبیعی 2 رقمی را می توان به صورت مجموع 3 عدد مربع کامل نوشت ) را نقض می کند ؟ پاسخ 4 (اصلا سوال را متوجه نمی شوم )
34 35 36 37
2 - نیمه عمر ایزوتوپ هیدروژن 6/12 سال است . اگر میزان ایزوتوپ در چوب قدیمی 10 درصد ایزوتوپ در چوب جدید باشد . قدمت چوب ؟پاسخ 3
35 38 42 45
3- اگر یک تاس سالم 150 بار پرتاب شود انتظار دارید حدودا چند بار عدد مضرب 3 ظاهر شود ؟ پاسخ 3
کمتر از 50 بیشتر از 50 50 بین 40 تا 50
4 - صفحه ی عقربه ای به 5 قطاع مساوی با شماره های ، 2،3،4،5 ،1 و صفحه ی عقربه ی دیگر به 9 قطاع برابر با شماره های ، 2،3،4،5،6،7،8،9 ،1 تقسیم شده است . هر 2 عقربه را می چرخانیم. با کدام احتمال 2 عقربه در شماره های غیر همنام قرار می گیرند ؟ پاسخ 4 ( اصلا یعنی چی ؟ ):41:
چهار پنجم پنج ششم شش هفتم هشت نهم
(ببخشید پاسخ ها کسری بود با حروف نوشتم )
5 - چهار عدد مثبت جملات متوالی یک دنباله ی هندسی اند . مجموع دو عدد کوچکتر 20 و مجموع دو عدد بزرگتر 45 است . بزرگترین اعداد کدام است ؟ پاسخ 1
27 28 29 30
توروخدا ببخشید انقدر سوال پرسیدم . واقعا معذرت می خوام ...
پاسخ سوال 5 رو خودم فهمیدم :20:
مربع کامل یعنی مجذور (توان دوم) اعداد طبیعی. مثل: 1,4,9,16,25,36نقل قول:
سوال یه حدس را مطرح کرده که میشه هر عدد طبیعی 2 رقمی را میشه به صورت مجموع سه تا از این اعداد نوشت. حالا امتحان میکنیم:
34=16+9+9
35=25+9+1
36=16+16+4
37=؟
پس 37 مثال نقض این حدس و پاسخ سوال هست.
میدونم که الان جواب دادن به این سوالها مثل نوشدارو پس از مرگ سهرابه و دیگه کنکور برگزار شده ولی با عرض پوزش بنده چند روز بود که نمیتونستم به p30 بزنم و وقت این کار رو نداشتم.نقل قول:
سوال اول و سوال پنجم رو که احتمالا متوجه شدید.
سوال دوم رو فعلا نمیدونم و باید روش فکر کنم.
سوال سوم: در یک تاس اعداد مضرب 3 فقط خود 3 و 6 هستن که احتمال اومدن این دو عدد در هر بار تاس ریختن برابر با یک سوم هستش. اگه تاس ما سالم و به اصطلاح آماری جوانمرد باشه (!) واضحه که تو 150 باری که تاس میریزیم باید انتظار داشته باشیم که یک سوم کل تعداد دفعاتی که تاس ریختیم عدد مضرب 3 بیاد که میشه 50 بار. البته ممکنه این طور نشه ولی انتظاری که ما ازش داریم اینه.
سوال چهارم: فرض کن عقربه ی صفحه ای رو که 5 قطاع داره رو چرخوندیم و تصادفا روی عدد 2 ایستاد. حالا عقربه ی صفحه ای که 9 قطاع داره رو میچرخونیم. اگه بخواهیم روی عدد 2 قرار نگیرد یعنی 8 قطاع از 9 قطاع دایره مطلوب ماست. پس جواب برابر با هشت نهم میشه. البته نمیشه گفت اول عقربه ی دایره ی 9 قطاعی رو میچرخونیم و بعد دایره ی 5 قطاعی رو چون به ازای این که چه عددی در دایره ی اول ظاهر بشه در احتمال دایره ی دوم تاثیر گذاره و نسبت به هم مستقل نخواهند بود ولی اگر اول دایره ی 5 قطاعی رو معلوم کنیم صرف نظر از اینکه چه عددی در نهایت در دایره ی 5 قطاعی ظاهر شده، هشت حالت مطلوب و یک حالت نامطلوب در دایره ی 9 قطاعی داریم.
موفق باشین.
89/4/11
قبل از مرگ سهراب بود . :20:فردا کنکور دارم .ممنونم ازتون .
سلام به همه
یه سوال داشتم می خواستم توی یه پست جدید بپرسم ولی چون تازه کار هستم هیچ جایی رو پیدا نکردم پس اگه جای مطرح کردن سوالم نا مناسب هست معذرت می خوام.
اما سوالم اینه :
شرایط مسئله
1- تعداد k عدد لانه موجود است.
2- تعداد m دسته کبوتر خواهان ورود به لانه ها هستند.
3- در هر دسته تعداد n عدد کبوتر موجود است.
4- هر دسته می تواند به تعداد z عدد لانه را جهت ورود انتخاب نماید بطوری که همیشه n<=z<=k.
5- هر لانه ظرفیت تنها یک کبوتر را دارد.
6- مشخص نیست که هر کبوتر کدام لانه را جهت ورود انتخاب می کند.
جواب درخواستی :
چطور می توان مشخص نمود که آخرین دسته کبوتر در حال ورود به لانه ها قادر به ورود به لانه های انتخابی خود نیستند؟
سلام.نقل قول:
برای پرسیدن سوالتون جای درستی رو انتخاب کردین. جاش همین جاست:46:
و اما در مورد سوال میشه یکم بیشتر توضیح بدین. چون اینطور که شما نوشتین دسته اول هم ممکنه نتونن همشون به داخل لانه های انتخابی خودشون برن و توی همون دسته ی اول هم ممکنه دو تا کبوتر بر سر یه لانه اصطلاحا دعواشون بشه و هر 2 تا یه لانه رو بخوان چه برسه به دسته ی آخر.
یکم بیشتر توضیح بدین.
سلام ، من ریاضیم خیلی بده ! میشه کمک کنید ؟ از کجا شروع کنم ریاضیم خوب بشه ؟