-
متشكرم آقا حميد گرامي
در حال حاضر تنها فن برقي كه روي ماشين نصب شده، يكي هست كه حدود 10 اينچ بوده و سمت راست جلوي رادياتور سوار شده و البته بود و نبود آن هيچ تاثيري نداره، فن اصلي كه سمت چپ سوار بود را هم باز كردم چون اون هم تاثيري در خنك كردن موتور( در زمان استفاده از كولر) نداشت، و قرار هست كه بطور آزمايش از فن 206 استفاده بكنم.
اما در مورد فشنگي فن، من از هيچ نوع فشنگي استفاده نكردم و تنها بوسيله دكمه روشن و خاموش دستي فن را روشن ميكنم.
زماني كه موتور در حال تعمير كامل بود، تمام پولكهاي موتور و سر سيلندر باز شد و داخل همه كانالها و مجراهاي آب و روغن كاملا شستشو داده شد. دفعه اول بوسيله آب و محلول وايتكس و جوهر نمك، و دفعه دوم در سرويس دستگاه شستشوي قطعات صنعتي بوسيله آب داغ و گازوئيل، بنابراين از اين نظر هيچ مشكلي نداره.
هواي خوزستان همانطوري كه قبلا گفتم خيلي گرمتر از چيزي هست كه تصور ميكنيد و دماي 40 درجه در تابستان براي ما يك هواي خوب در تابستان محسوب ميشه، چون اكثر اوقات دما بالاي 45 درجه است و معمولا بين 47 تا 50 در حال تغيير بوده و گاهي هم به 55 ميرسه( چند روز قبل تا 56 هم رسيد!)
من فكر ميكنم هر شركتي كه در دنيا بخواد ماشين خودش رو از نظر استقامت و كيفيت و كارايي بسنجه، بايد چند سال در خوزستان از اون بطور آزمايشي استفاده بكنه تا كاركرد حقيقي اون معلوم بشه، بخصوص در رابطه با توانايي و قابليتهاي خنك كنندگي كولر.
در دهه هاي اخير دماي هوا در دنيا بطور نسبي خيلي بيشتر شده و اين را در خوزستان هم ميشه دقيقا متوجه شد، چون هر تابستان حس ميكنيم كه روزهاي خيلي داغ نسبت به تابستان قبل بيشتر شده و متوسط دما بالاتر رفته.
بيخود نيست كه يخهاي قطب شمال و جنوب هم درحال ذوب شدنه!!!
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
من برای اعمال تغییرات روی فنها و بهینه سازی اونها سیستم فن رو پیاده کردم تا موتورها رو بیشتر بررسی کنم و پروانه ابریک و قویتر جایگزین کنم ولی وقتی موتورها رو جدا کردم به 2 تا موتور فن گردن کلفت و خیلی قوی برخورد کردم که نتونستم دقیقا بفهمم مربوط به چیه ولی به دوو مشکوک بودم و خلاصه اینکه با خودم بردمش بازار تا یه چیز درست و دقیق براش پیدا کنم.
اول لوازم فروشهای دوو رو سر زدم ولی بعد از بررسی دقیق اون و مقایسه با موتورفن دوو فهمیدم حجم و قدرت اونها نصف نمونه من هست و پروانه فن دوو هم نمیشه براش بست.
خلاصه بعد رفتم سراغ ژاپنی فروشها و حسابی بررسی کردن و بازم گفتن نمونه ژاپنی نیست و مربوط به میتسوبیشی یا تویوتا نیست.
بعد موتورفن رو بردم پیش یکی از فن فروشهای بازار که تبهر ویژه ای در بازار داره و همه میشناسنش.
بعد از بررسی دقیق و تست چند نمونه پروانه گفت که پروانه ی مناسبی براش نداره و البته ایشون هم نمیدونیت موتورفن چه ماشینی هست.
بعد بردم پیش فروشنده خودش و جالب بود که اون هم نمیدونست مربوط به چیه!
خلاصه در اخر گفت پروانه فن لیفان براش قابل نصبه که بعد از مراجعه به فروشندگان لوازمش دیدم که پروانه جداگانه نمیفروشن و مجموعه کامل فن فقط موجوده که اون هم 180 هزار تومان قیمت داره و البته اونها هم این موتورفن رو نشناختن و پروانش هم به من نشون ندادن که ببینم واقعا میخوره یا نه!!!
خلاصه تنها شکی که برام مونده 206 هست که اگه جناب کامارو لطف کنن و از نمونه ای که دارن عکس بگزارن ممنون میشم.
-
اگر از موتورها تصوير بگذاريد شايد بتونيم تشخيص بديم كه مال چه ماشيني هست؟
موتور فنهاي انواع پژو شكل كاملا مشخصي داره و چيزي نيست كه به سختي قابل تشخيص باشه.
اين موتور فن 206 مارك استام صنعت كه روي دياق بستم و منتظر رسيدن پروانه هاي مناسب براي اون هستم( دوبار سفارش دادم ولي جنس خوبي نبود و تاب داشتن و پس فرستادم)
جلو
پشت
كنار
سوكت اتصال برق كه بصورت كشويي باز و بسته ميشه
تصور كنم قصد داريد كولر را راه اندازي كنين، ممكنه با همين فنها هم جواب بده، اگر پروانه مناسب داشته باشه چون طراحي پروانه ها خيلي در راندمان تاثير داره و اينطور كه متوجه شدم پروانه هايي كه داراي يك طوقه در محيط خودشون هستند به نوعي كارايي و كيفيت بيشتري نسبت به انواع ديگه دارن، مثل پروانه 206،405 و مدل دو سرعته پرايد.
با اين تغيير جديد و گذاشتن طوقه كه چيزي شبيه دياق و گارد هدايت باد هست، تقريبا شبيه توربين مكنده موتورهاي جت خواهد شد كه هوا را مستقيما به سمت عقب ميفرسته و ديگه از لاي پره ها به اطراف پخش نميشه و نبود دياق اصلي هم چندان تاثير منفي در كاركردن اون نميگذاره
-
ممنونم از لطف شما به نظر میاد موتور فنهای من هم همین باشن.
نشونش هم اینه که جای خار مرکز پروانه فن دقیقا مثل پرایده ولی کمی بزرگتره.درسته؟
این هم عکس موتور فن من:
راستی دیاق 206 که تهیه کردید چقدر قیمت داره؟پروانه فن مرغوب چطور ؟چه مارکی از پروانه فن تاب نداره و بالانس میچرخه؟
اگه موتورفن هام 206 باشه دو تا دیاق 206 با پروانه میگیرم و یکی رو پشت رادیاتور و دیگری رو جلوی اون قرار میدم.
فکر کنم قدرت خنک کنندگیش خیلی بالا بره.
نظر شما چیه؟
ببخشید که سوالات زیاد شد.
-
با سلام
باور کنید به نظرم ماشین آمریکایی که تا حدودی بایستی با بیابانهای آمریکا هم سازگار باشه نباید نیاز به فن اضافی داشته باشه مگه اینکه مشکل داشته باشه!
حالا جناب کامارو گفتن که لوله ها و مسیرهای آب داخل موتور هم تمیز کردن،البته نمیدونم که آهک رسوب کرده داخل لوله ها را هم تمیز کردن یا نه؟ چون آب هنگام افزایش دما مقداری از مواد آهکی محلول در خود را رسوب میده چونکه میزان حلالیت آهک در آب برخلاف سایر مواد متداول با افزایش دما کاهش می یابد در نتیجه داغ شدن آب داخل موتور باعث رسوب آهک روی دیواره لوله ها می شود.
من که حدود 40 روز پیش ماشینمو از شیراز تا ایلام روندم و حدودای ساعت 2 تا 3 بعدظهر از شیراز گذشتم و کولر هم تقریبا یکسره روشن بود دمای موتور خیلی بالا نمی آمد،حدود 90 بود و تا 95 هم می رسید که کاملا طبیعیه.شاید اگه کمی با ماشین مدارا کنیم بهتر از این دردسرها باشه.
پریروز خواستم استارت بزنم ماشین یه استارت نیمه ناتمام زد و دیگه استارت خوابید.استارت رو باز کردم و شستم و گریس زدم و یه پین مربوط به سر بازوی پیستون داخل اتوماتیک هم یه طرفش در رفته بود درست کردم و استارتر رو دوباره نصب کردم اما باز استارت نزد.
یاد حرف یه آمریکایی سوار افتادم که گفت: ماشین آمریکایی نامرد نیست. آخه اگه استارتر بیرون شهر خراب میشد چکار میکردم؟؟؟؟
گشتم و یه برقکار قدیمی خودرو پیدا کردم.همینکه رفتم داخل مغازه و تعداد 5 شش دست زغال شورلت قدیمی رو که آویزان کرده بود دیدم فهمیدم جای درستی آمدم.استارت رو باز کرد و گفت :سرویس و تعمیر اتوماتیک و تعویض زغالهای تموم شده 40 تومن. قبول کردم و استارتر رو پیشش گذاشتم.صب نتونستم برم بیارمش بعدظهر هم تعطیل بود صبح شنبه برم بیارم.
-
در عكسهاي فن شما كه به نظر ميرسه مربوط به 206 باشه چون همه چيز يكسان هست، بجز اينكه كمي از نظر ارتفاع بيشتره و شايد اينهم مربوط به شركت سازنده باشه چون من موتور فن زياد فروختم و گاها تفاوتهايي بين نوع سيم پيچ و اندازه بالشتك در يك مدل موتور فن ديدم.
پروانه 206 بوسيله يك مهره چپ گرد ( جهت بسته شدن خلاف گردش عقربه هاي ساعت) روي شافت موتور بسته ميشه و خار نداره، فقط بخش انتهاي شافت كه قرار هست با پروانه درگير بشه، داراي مقطعي تقريبا مستطيل شكل هست.
به لحاظر اينكه من اجناس را در تعداد زياد براي فروشگاه ميخرم، قيمتها پايين تر از قيمت فروش خودم در مياد،مثلا دياق و پروانه ها به قيمت كلي هر عدد 9000 تومان خريدم.
دياقها خوب بود و نگه داشتم و يكي هم براي خودم استفاده كردم، اما پروانه ها در دوسري خريدم و پس دادم چون واقعا كيفيت بد و پاييني داشتن.
سري قبل كه تعداد زيادي پروانه 206 خريده بودم همه ساخت ايساكو بود و دقيقا همان نمونه اي كه روي 206 و 207 صفر بسته ميشه. كيفيت ساخت بسيار خوب و كاملا متوازن و تراز ساخته شده بود. ( اشتباه كردم و يكي براي كار خودم نگه نداشتم!)
اينبار به توزيع كننده در تهران تاكيد كردم فقط نمونه ايساكو بفرسته و نه چيز ديگه.
در مورد بستن دوتا فن بطور هم راستا( يكي جلو و يكي عقب رادياتور و روبروي هم) شايد ايده خوبي نباشه، البته از نظر تئوري ذهني خودم ، چون وقتي فن جلو باد رو با سرعت به سمت رادياتور ميفرسته، فن عقب به نوعي با ايجاد مانع باعث انباشتگي هوا در بخش جلوي خودش ميشه ، چون تازه داره همين هواي پر فشار و سريع را بوسيله مكش پروانه هاي خودش به سمت موتور ميفرسته.
فكر ميكنم اينجوري آشفتگي زيادي بوجود بياد و در كيفيت خنك كردن رادياتور تاثير منفي بگذاره.
اگر اين دوتا فن را به پره هاي توربين موتور جت تشبيه كنيم، احتمالا بايد هماهنگي چرخش مناسبي بين اونها برقرار بشه تا اين آشفتگي بوجود نياد، درست مثل تيغه هاي توربين جت كه بصورت ديسكهاي چرخنده متعدد پشت سر هم روي يك يا دو شفت چرخنده قرار گرفتن و با هماهنگي هوا را فشرده ميكنن تا به محفظه احتراق برسه.
به نظر من همين روشي كه تا الان استفاده كرديد خيلي بهتره( نصب هر دو فن در كنار هم) حالا در قسمت جلو يا عقب رادياتور ، اين ديگه بستگي به اين داره كه چه مقدار فضا در هر بخش ، در دسترس شما قرار داره؟
فكر ميكنم پشت رادياتور بهترين گزينه باشه چون پروانه اصلي باز شده و در حال حاضر هم از همين فرم استفاده كرديد.
جناب hamid-r-s
در سرعت بالا و يكنواخت خارج شهر حرارت در همان اندازه كه گفتيد باقي خواهد ماند، اما مشكل اينجاست كه توي شهر و ترافيك با وجود سرعت كم و حرارت بيشتر ، دماي كار موتور خيلي بالاتر ميره و بايد سعي كنيم وضعيت عبور هوا و شدت اون را به همان فرم خارج شهر نگه داريم كه تنها راه اون نصب فن اضافه است.
البته براي من هم جاي سوال هست كه زمان طراحي اين مدل خودروها ، چه اتفاقي براي اونها پيش مي آمد وقتي توي ترافيك و گرماي شديد بخشهاي جنوبي آمريكا از كولر استفاده ميكردن؟ شايد امكانات سفارشي خاصي براي نصب فن اضافه داشتن كه خريدار ميتونسته نصب بكنه.
در مورد استارت، توصيه ميكنم حتما و 100% در فكر يك استارت يدكي باشيد،( و حتي يك دينام اضافه) بخصوص كه ماشين شما اتوماتيك هست و با هل دادن روشن نميشه( البته ميشه اما نه با اين هل دادنهاي معمولي!)
استارت يدكي را هم حتما توي صندوق عقب بگذاريد تا موقع لزوم بلافاصله بتونيد استفاده بكنيد و سر فرصت استارت معيوب را تعمير كنين.
-
ممنونم از لطف شما
اگر موتورفنها مربوط به 206 باشه که به احتمال قوی هم همینطوره یه مشکل وجود داره و اینه که قاب فن من حداکثر قطر پروانه ای که توش جا میشه 32 سانتیمتره و این در حالیه که پروانه فن 206 قطری بالاتر از 40 سانتی متر داره!به همین دلیل بود که به فکر نصب یه مجموعه کامل فن 206 در سمت موتور به طور مکنده و یک مجموعه کامل هم در سمت دیگر به طور دمنده افتادم.
البته ممکنه نصب یک مجموعه کامل فن 206 که البته الان موتورهاش رو دارم در سمت موتور هم جواب کار رو بده ولی قطعا این جوابگویی هم به طور 100 درصد نخواهد بود.
حالا هنوز به فکر واحدی در مورد چگونگی کار نرسیدم!
امروز پروانه فابریک رو بدون بادگیر به طور موقت رو ماشین بستم و از یک جهت خیلی جالب بود و این بود که ماشین 10 الی 15 درجه خنک تر کار میکرد!
اما صدای موتور کلا عوض شد و وقتی با ماشین دور زدم انگار اصلا موتور رو نمیشناختم!
صدای غرش و لختی ماشین رو با پروانه فابریک فراموش کرده بودم.
جالبه که دور برداشتن ماشین خیلی کند شده بود و تغییر شتاب شدیدا محسوس بود.
اما به هر حال میشه گفت واقعا طراحی این پروانه فن فابریک خیلی جالب بوده و واقعا برای این ماشینها موثر و کافیه و اینجاست که معلوم میشه اهواز واقعا گرمه و تصور اینکه با پروانه فابریک به دمای 100 رسیدید خیلی سخته.
-
گرماي هوا كه اينجا واقعا بيداد ميكنه و بايد به هرماشيني كه توانايي خنك كردن خودش + داشتن كولر كار آمد را داشته باشه، آفرين گفت!
به نظر من گذاشتن يك فن ( حالا 206 يا هر مدل ديگه) توانايي خنك كردن موتور را نداره، مگر اينكه اصلا كولر استفاده نكنيد و هميشه از ماشين در سرعتهاي بالاي 70 كيلومتر و در شرايط خارج شهر استفاده كنين تا وزش باد جلو جبران كمبود را بكنه.
توي جستجوهايي كه ميكردم، اتفاقي مطلبي در مورد نصب فن 206 براي وانت جيپ گلادياتور ديدم كه جالب بود.
موتور جيپ گلادياتور از خيلي جهات مشابه نوا هست و تا حد زيادي تجربه روي اون ميتونه مفيد باشه، البته صاحب ماشين از كولر استفاده نميكرد و رادياتور اون هم كوجكتر از نوا است.
ننوشته بود كه در چه شهري زندگي ميكنه اما گويا دماي هوا خيلي خنكتر از تهران و صد البته اهواز هست، بنابراين مشكلاتي كه ما با اون درگير هستيم را نداره.
(لينك اون را براي شما فرستادم)
-
-
اگر بحث هزینه مطرح نبود استفاده از سرسیلندر آلومینیومی بسیار میتونست کمک حال نقاط گرمی همچون اهواز و بندر عباس باشه.منتها بحث هزینه پیش میاد که شاید خیلی مقرون به صرف نباشه.
اگر مشکل فضا نوبد میشد از رادیاتور بزرگتر هم استفاده کرد اما مشکل اینجاست که فضای زیر کاپوت کم هست.
با این شرایط میشه گفت تقریبن کار خیلی خاصی نمیشه روی ماشین انجام داد تا جوابگوی گرمای اهواز باشه.
محمد جان باید به پشتکار و جسارت شما دست مریزاد گفت که به تنهایی و با دست خالی با این کیفیت ماشین رو صافکاری و نقاشی کردید.چشم بسته میگم با همین کاری که خودتون انجام دادید 4 5 میلیون پول توو جیبتون باقی موند.
زادمهر عزیز یک بیوک سنتریون داره برای صافکاری 6 و برای نقاشی هم 6 7 میلیون باید هزینه کنه!!!!!
درامد صافکار و نقاش از دکتر مهندس بیشتره!!!!!اما نمیدونم چرا این قشر هیچ وقت به اندازه درامدشون زندگی خوبی نداشتند!!!!