-
درود بر دوستان و هم قطارهای گرامی.
علی اقا پیرو مبحث فن برقی؛دیشب توی چیز بوک همین مسئله مطرح شده بود.یه اقای بود میگفت من فن وارداتی خریدم حدود 400 دلار هم براش تموم شده بود ولی جواب نگرفت می گفت در هر صورت موقع کولر گرفتن جواب نمیده و فقط در مواقعی خوبه که کولر نگیرید.طبق صحبتهایی که دوستان اونجا مطرح میکردن اعتقاد داشتن در 70 درصد موارد کسی نتیجه لازم رو نگرفته!!!!!و این فن ها در زمان کولر گیری جوابگو نیستند.
میون صحبتهای مختلف یکی میگفت فن پیکان پژو روی ماشین یکی از دوستانش جواب داده(پیکان پژو فن برقی داره مگه؟؟)
حالا بخواهیم از نظر علمی صحبت کنیم چه اتفاقی می افته که فن مکانیکی جواب میده و فن برقی تواناییشو نداره؟؟؟
استفاده هر دو فن در زمان کولر گیری چه نتیجه ای میتونه داشته باشه؟؟(هم فن مکانیکی هم برقی)
فن هایی که شما استفاده کردید دمنده هستند یا مکنده؟؟؟
-
خدمت شما عرض كنم كه تا الان روي نوا فن دمنده نصب شده بود( منظورم فنهايي است كه در قسمت جلوي راديات سوار ميشه و هوا را به سمت رادياتور هدايت ميكنه، مثل فن 405 يا 206)
البته من هنوز از اين دو نوع فن استفاده نكردم و صرفا از فنهايي استفاده كردم كه بطور متفرقه و براي هر جور ماشين ديگه اي هم كه نياز باشه، توليد شده و در بازار بفروش ميرسه، مثل همون فن 12 و 10 اينچي كه جلوي رادياتور و كندانسور نصب كردم و تصوير اونهم در پستهاي قبلي هست.
منتها مشكل اين نوع فنها همانطوري كه قبلا گفتم، كم بودن كارايي خنك كردن هست چون اينها صرفا براي خنك كردن كندانسور طراحي شده و توان اونها براي خنك كردن رادياتور و كندانسور بطور همزمان خيلي كم و در واقع نزديك به صفر هست، چون با وجود قطر و مساحت نسبتا زيادي كه دارن( 12 اينچ) ولي فرم طراحي پروانه ها و تعداد دور در واحد زمان موتور اونها مناسب نيست و نميتونه به حدي باشه كه جريان هواي كافي و شديد براي خنك كردن رادياتور ماشين را هم تامين بكنه.
فنهاي مكنده( مثل فن پرايد كه در پشت رادياتور نصب شده و وظيفه اون مكيدن هوا از لابلاي رادياتور هست) هم ميتونن نتيجه خوبي داشته باشن، اما به لحاظ فرم طراحي پروانه اونها، صرفا بايد در پشت راديات سوار بشه كه براي من امكان پذير نيست.
در مورد اون فن 400$ ممكنه از همين فنهاي مورد استفاده در كندانسور باشه كه البته براي خنك كردن كل سيستم جواب نميده، مگر اينكه خيلي بزرگ و قوي باشه كه اونوقت چيزي در حد همين فن 206 يا 405 درمياد.
در مورد فن پيكان پژويي اگر اشتباه نكنم بصورت مكنده بود و رادياتور آلومينيومي هم براي اون نصب كرده بودن( تعداد كمي پيكان انژكتوري هم با رادياتور آلومينيومي و فن برقي مكنده توليد شد) كه ظاهرا خيلي خوب جواب داد و حتي بعضيها كولر هم روي ماشين سوار كردن و اون فن بازهم جوابگوي خنك كردن كندانسور و رادياتور بود.
اگر فن اصلي خود ماشين( پروانه رادياتور) به تنهايي وجود داشته باشه و در يك سرعت ثابت در مسافت طولاني بدون وجود ترافيك و چراغ قرمز و... حركت كنيم، به احتمال زياد حرارت موتور در حد منطقي باقي خواهد ماند( مثلا 90 درجه) و اين نشون ميده صرفنظر از اينكه رادياتور و سرسيلندر از چه نوعي باشن( آلومينيومي و يا چدني و مسي) وجود مقدار كافي جريان هوا براي خنك نگه داشتن رادياتور و كولر كفايت ميكنه.
اما در صورت وجود ترافيك و گرماي خودروهاي ديگه و ...مسلما كارايي اون پايين مياد و ماشين گرم ميكنه و اينجاست كه از فن كمكي بايد كمك گرفت كه كمبود جريان هوا را جبران بكنه و نقش همان سرعت بالا در مسافت طولاني را ايفا بكنه تا ماشين گرم نكنه.
اگر هردو نوع فن با هم كار بكنه( پروانه اصلي خود ماشين و فن برقي اضافه) در صورت وجود توان و قدرت كافي دميدن هوا توسط فن برقي، مسلما خنك كنندگي خوبي هم وجود خواهد داشت و ماشين گرم نميكنه،و اين همان نتيجه اي هست كه دنبالش هستم، و البته در كنار اين مطلب مهم كه توان مورد استفاده فن برقي به حدي نباشه كه فشار زيادي بر باطري و دينام وارد بشه و ناچار به استفاده از دينام قويتر باشم.
نمونه اين روش را توي تعدادي وانت پيكان ديدم كه يكعدد فن 206 جلوي ماشين سوار بود و با وجود پروانه خود ماشين، كارايي خوبي بوجود آورده بود و كولر به راحتي خنك ميكرد و موتور هم گرم نميكرد.
امروز سراغ فن دوو ماتيز و يا MVM 110 را گرفتم كه متاسفانه فروشنده قطعات اونها در اينجا خيلي كمه و فقط سه تا پيدا كردم كه يكي نمايندگي MVM بود و دوتاي ديگه هم فروشگاه شخصي،
يكي از فروشگاهها باز بود كه متاسفانه فن نداشت و ظاهرا خودش هم اطلاع چنداني از توانايي اون فنها نداشت و بيشتر به اوراق فروشي ميخورد تا يدك فروش نو. البته گفت فن دمنده است( جلوي رادياتور سوار ميشه) و در حد و اندازه فن پرايد هست و ممكنه نتيجه دلخواه من را نده چون موتور ماتيز و يا MVM حجم كمي داره( 3 سيلندر 800 سي سي و 4 سيلندر 1100 سي سي).
الان بيشتر دوباره نظرم به فن 206 جلب شده چون با وجود اينكه تنها يك فن هست، اما به راحتي از پس خنك كردن موتور و كولر در گرماي شديد تابستان بر مياد و تا جايي كه من تجربه داشتم و چندين نوع 206 سوار شدم و تست كردم، در بدترين شرايط حرارت موتور از 91 تا 93 درجه بيشتر نميشه و كولر هم كارايي و خنك كنندگي خوبي داره.
اميدوارم فردا بتونم بالاخره فن ماتيز يا MVM 110 را ببينم و حداقل مقداري اطلاعات در مورد اون به دست بيارم كه فرم پروانه و دياق اون چطوريه و ابعاد و اندازه موتور و متعلقات و توان موتور( وات) و اينجور چيزها ،تا بتونم مقايسه بهتري با بقيه موارد انتخابي داشته باشم.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
فن های مکانیکی ماشین های ما چون پشت رادیاتور نصب میشن حالت مکنده داره.یعنی دقیقن کوران هوای بسیار خوبی در پشت فن و نزدیکهای فایروال ماشین ایجاد میشه.
منتها الان مسئله اینجاست که ایا شما تصمیم دارید فن مکانیکی رو کلا از مدار خارج کنید یا قرار هست فن مکانیکی هم کار کنه.
اگر حوصله و وقتش رو دارید بنظر من فن مکانیکی رو از مدار خارج کنید.بعدش اونجا فضای کافی برای جا دادن دو تا فن بوجود میاد.از فن های مکنده ای توی بازار استفاده کنید.فن های تویوتایی یا همین فن پیکان پزویی و موارد مشابه استفاده کنید شااید نتیجه بده.البته این کار مستلزم حوصله و وقت لازم برای باز کاردن فن مکانیکی هست.
نکته ای که در پست قبلی فراموش کردم خدمت دوستان بگم این بود.در همون بحثی که در چیز بوک مطرح بود همه کسانی که فن ماشین هاشونو برقی کرده و فن مکانیکی رو به کل خارج کرده بودند،متفق القول اظهار داشتند با خارج شدن فن مکانیکی بار بسیاری از روی دوش ماشین برداشته شده بود به طوری که این کار باعث افزایش توان و شتاب خودرو به طرز چشمگیری شده بود و حتی صدای اضافی فن ها هم دیگه وجود نداشت.
-
متاسفانه امكان برداشتن پروانه اصلي وجود نداره، چون بدون كاركردن اون خنك كردن موتور در شرايط آب و هوايي بسيار سخت تابستانهاي خورستان امكانپذير نيست.
باور اين گفته براي اكثر كساني كه تابستانهاي بسيار داغ و طولاني خوزستان رو تجربه نكردن سخته، اما حقيقت داره.
دماي هوا در يك روز معمولي تابستان به چيزي حدود 45 درجه ميرسه( در سايه) و بطور معمول گاهي اوقات اين دما در بعضي از گرمترين ساعات روز به 55 درجه در سايه هم ميرسه.
حالا حساب كنيد در آفتاب چند درجه است، و حرارت موتور + حرارت متصاعد شده از كندانسور كولر + حرارت اتومبيلهاي ديگه در زمان ترافيك و چراغ قرمز را هم به اون اضافه كنيد.
گاهي اوقات كه از كنار ماشين رد ميشم، نگاهي به درجه آب جيوه اي اون ميندازم كه دماي آب موتور را حدود 60 درجه ( و گاهي هم كمي بيشتر) نشان ميده، اين درحالي است كه ماشين به مدت چندين روز متوالي خاموش بوده و حتي يك استارت هم نخورده!
چند وقت قبل خبرنگار صدا و سيما خوزستان يه ماهيتابه را براي چند دقيقه توي آفتاب گذاشت و بعد داخل اون نيمرو درست كرد!
براي خنك كردن يك موتور با سرسيلندر چدني و رادياتور مسي كه فقط بايد فن برقي اين كار را انجام بده، چيزي بسيار بسيار قويتر از فنهاي متداول پژوهاي 405 و 206 و... مورد نياز هست كه البته در ادامه بايد به فكر توان مصرفي فوق العاده اونها هم بود.
توي چند مورد كه فن برقي جايگزين پروانه شده بود دقيقا با همين مشكل برخورد داشتن و ناچارا دوباره به همان پروانه اصلي ماشين برگشتن.
چند سال قبل هم يه وانت جمس مدل بالا كل سيستم خنك كننده ماشين رو با فن برقي مجهز كرد،اونهم نه يكبار، بلكه سه دفعه، به اين صورت كه بار اول دوتا فن پژو گذاشت كه جواب نداد، بار دوم دوتا فن بسيار قويتر از امارات آوردن و سوار شد، اما بازهم بي فايده بود و نهايتا ماشين در مسافت مستقيم و طولاني با سرعت ثابت ميتونست ادامه بده و به محض كم شدن سرعت گرم ميكرد و كولر هم كه اصلا نميشد استفاده بكنه.
براي بار سوم دوتا فن ديگه از امارات آورد و سوار شد كه در واقع بايد بگم ديگه اسم اونها فن برقي ماشين نبود، بلكه دوتا فن تهويه كارگاهي عظيم بود كه بسيار بسيار قوي و پر سر و صدا بودن و با بدبختي اونها رو توي موتور جا داد بطوريكه فقط چند ميليمتر با پولي واترپمپ فاصله داشتن.
بعد از اون كمي وضعيت بهتر شد اما بازهم در اكثر روزها بخاطر هواي داغ امكان استفاده مطلوب از ماشين نبود و تنها در ساعاتي از شبانه روز كه حرارت كمتر ميشد ميتونست از ماشين استفاده بكنه و در مواقع ديگه بازهم گرم ميكرد بخصوص اگر كولر روشن ميشد، و در كنار اين مشكلات، تامين برق مصرفي و توان مورد نياز اون فنها هم خودش معضل ديگه اي شده بود بطوريكه صاحبش ميگفت با وجود اينكه دينام رو تقويت كرده و آمپر بالا گذاشته، اما هفته اي يك باطري مورد نياز هست چون باتري قبلي از بين ميره!
من در حال حاظر دنبال چك كردن توانايي و وضعيت كاركرد فن دوو ماتيز يا MVM 110 هستم و قصد دارم يك نگاهي به اون بندازم تا بطور ذهني توان و قدرت خنك كنندگي اون را با فن يك ماشين ديگه كه تجربه دارم( مثل پرايد) مقايسه كنم و بفهمم به درد كار من ميخوره يا نه؟
ولي همانطوريكه قبلا هم گفتم بيشترين توجه من به فن 206 معطوف شده كه ظاهرا در خيلي از ماشينهاي ديگه هم تونستن نتيجه خوبي از اون بگيرن، البته من به عنوان فن كمكي استفاده ميكنم و نه جايگزين پروانه چون در غير اين صورت 100% به مشكل گرم كردن برميخورم.
-
با سلام خدمت دوستان عزیز
در رابطه با فن برقی من حدود 10 روزه که دارم از ماشین در شهر استفاده میکنم و همانطور که قبلا هم عرض کردم فن برقی نصب شده و پروانه مکانیکی کاملا حذف شده و از سمت داخل کاپوت یک قاب فن ماکسیما نصب شده که 2 عدد موتور فن پراید تک دور به همراه پروانه فنهای 2 دور نصب شده (البته با تغییرات در پروانه فن ها).
اولین مشکل که البته از قبل پیش بینی کرده بودم برق مصرفی فنها بود که با نصب دینام 115 امپر المانی مشکل برطرف شد و الان وقتی هر دو فن با دور حداکثر روشن میشن ولتاژ سر باطری از 13.5 ولت به 13.3 ولت میرسه و این یعنی دینام هنوز هم داره به خوبی باطری رو شارژ میکنه و مشکلی از بابت برق نداریم.این در حالیه که همین فنها با دینام فابریک وقتی کار میکردن ولتاژ سر باتری از 13.3 به 12.6 میرسید و همانطور که میدانید این ولتاژ باتری در حالت معمولیه و اگه در همین وضعین کولر یا چراغها و سیستم صوتی هم کار کنن دیگه دینام اصلا جوابگو نخواهد بود.
در مورد کارکرد ماشین در هوای تهران که این روزها به بالای 40 هم میرسید فنها کاملا جوابگو بودند و دمای ماشین از 90 بالاتر نمیره .تازه این در حالیه که مهره فن وقتی برق رو وصل میکنه که دمای اب به 82 رسیده باشه.
البته در مورد نوا به علت خطی بودن موتور نوا و طول زیاد موتور از سمت داخل موتور خیلی جای مانور وجود نداره ولی همین قاب فن ماکسیما فضای مناسبی رو گرفته و مشکلی نداره ولی قطعا همین سیستم روی بیوک خیلی جالبنره.
فن 206 هم فن خوب و کم مصرف و بدون صدایی هست و قطعا اگر پروانه فابریک روی ماشین باشه و این فن رو هم از بیرون نصب کنید تاثیر خوبی خواهد داشت.
اما بعید میدونم یه دینام 120 امپر به همراه فن فابریک ماکسیما که البته قیمتش هم کم نیست جواب حذف پروانه رو نده ولی به هر حال در اون صورت ماشین از حالت فابریک خارج میشه و فکر کنم شما هم نسبت به این موضوع حساس باشید.
من هنوز توفیق نداشتم سمت جنوب کشور بیام و کلا تصور چندانی از دمای بالای 50 درجه که میفرمایید ندارم و قطعا شما با توجه به دقت و اطلاعاتتون مورد مناسب رو پیدا میکنید.
-
در وضعيت ترافيك سنگين و چراغ قرمز طولاني چطور؟ توي اين وضعيت گرماي خيلي زيادي بوجود مياد كه دفع اون راحت نيست.
زماني كه از كولر استفاده ميكنيد دما چقدر ميرسه؟
.........................................
يكي از منحصربفرد
ترين خودروهاي آمريكايي،
تاكر مدل 1948
ساخته شده توسط پريستون تاكر
موتور روي محور عقب سوار شده بود، ( مثل فولكس قورباغه)
6 سيلندر تخت ( سيلندرها بصورت كاملا خوابيده و روبروي هم قرار گرفته بودند)
حجم موتور 5473 سي سي ( 334 اينچ مكعب)
166 اسب بخار در 3200 دور در دقيقه
گيربكس 4 دنده دستي
شتاب 0 تا 100 در مدت 16.5 ثانيه
حداكثر سرعت 153 كيلومتر
وزن حدود 2 تن
از اين خودرو تنها 51 دستگاه ساخته شد، كه 12 دستگاه از اون در موزه هاي مختلف و 39 دستگاه ديگه در اختيار مالكان شخصي قرار داره.
قيمت فروش در آن سال حدود 4000 $ بود اما قيمت هر دستگاه از اين خودرو در سال 2011 به 1.200.000 $ رسيد!
-
هنوز کولرش رو نصب نکردم و در ترافیک سنگین هم معمولا رفت و امد نمیکنم ولی منزل ما جوریه که شیب زیادی داره و حدودا از اتوبان باید 10 دقیقه شیب تند رو پیمود تا به محل رسید و با این حال هم تا کنون دما از 90 بالاتر نرفته.
قطعا در ترافیک مدت کارکرد فنها کمی بیشتر خواهد شد ولی باز هم حدس میزنم با توجه به توانایی برقی دینام و مکش فنها بازده سیستم خنک کننده از پروانه مکانیکی بیشتره چرا که در ترافیک دور موتور پایینه و پروانه فابریک هم ارام چرخش میکنه و بازده کمتری داره ولی کارکرد فنها ربطی به دور موتور نداره و فنها با دور بالا کار میکنن .
راستی در مورد پمپ هیدرولیک یه سوال دارم:
وقتی ماشین من سرده و تازه روشن میشه فرمان کاملا نرمه ولی وقتی گرم میشه و مثلا 10 دقیقه میرونم فرمان در حالت درجا سفت میشه و گیج شدم و نمیدونم علتش چیه؟
فعلا یه سوپاپ فشار شکن پمپ براش اماده کردم که نصب کنم و تستش کنم.در واقع فنر داخل سوپاپ رو با نمونه ضعیفتر عوض کردم.
نظرتون چیه ؟
-
اميدوارم با كولر هم دما همينطور باقي بمونه چون كولر واقعا حرارت زيادي در موتور ايجاد ميكنه( حرارت كندانسور كه مستقيم به رادياتور منتقل ميشه و توان اضافي مورد نياز براي چرخش كمپرسور كه باعث گرمتر شدن موتور ميشه)
در مورد پمپ هيدروليك من سالها پيش مال كامارو باز كردم و سرويس شد و دقيقا قطعات اون به خاطرم نمانده، اما فكر كنم اين مشكل ميتونه از شل شدن تسمه در زمان گرم شدن موتور باشه، و در ادامه همين قضيه سوپاپ ممكنه باشه كه با گرم شدن كارايي خودش را از دست بده.
-
سلام دوستان
با توجه به تفاسیر بالا من اصلا سمت کولر نرفتم و با اینکه کندانسور و کمپرسور و ...سالمه و حتی لوله ها رو هم نو کردم ولی گاز نکردم.
یه چند تا سوال واسم پیش اومد:
1.ماشین شما نمد زیر کاپوت داره؟نوا من نداره.موتورم صدا نداره ولی موقع گاز دادن که فیس فیس کاربراتور میاد و بنزین و هوا رو میبلعه هم لذت بخشه هم جگر سوز
2.ماشین تو دمای بالای یزد با پروانه فابریک بدون ترموستات دماش از 75 بالا نمیاد ولی کف اتاق میشه عین کوره و نمیشه حتی به میله شیفتر دست زد.از بس داغ میشه.این عادیه؟
3.باز کردن پروانه خیلی تو شتاب تاثیر داره؟آخه این نوا خیلی لشه خیلی امروز واسه اولین دفعه تو دنده دادن(اوتومات)یه تیک آف ریز زد که تعجب کردم.(هم موتور هم گیربکس هم کابرات همشون تنظیم و سالمن)ولی لشه.
آخه این چه وضعشه موتور 6سیلندر 4100نتونه یه 6 سیلندر 3000 مثل ماکسیما رو بگیره؟ قیمت بیوک تمیز رو دارین؟بفروشمش یه بیوک بگیرم بازم خرج کردن واسش بیشتر ارزش داره.
ممنون میشم راهنماییم کنید
-
درود بر همه دوستان.:n16:
دوستان به مشورت شما نیاز دارم.توی چند راهی سختی گیر افتادم الان نیاز به همدردی و راهنمایی شما دارم.
در جریان فروش فایربرد بنده هستید.فایربرد به نوعی ماشین زیر پایی من بود.اما نه به این صورت که هر جا میرم روشنش کنم.تا جایی که مقدور بود از خودروهای عمومی استفاده میکردم بجز در مواردی که حالش نبود یا تعداد نفرات بیشتر بود یا مسافرت میرفتم و ... مصرف ماشینمم حدودن صدی 15 بود چون بیشتر تو جاده بودم و شهر محل سکونتم هم خیلی کوچیکه و اصلن ترافیک نداره.سر و ته شهر کلن 3 کیلومتر بیشتر نیست!!!:n02:
حالا برای زیر پا دنبال ماشین هستم.یه مدت پراید داشتم که افتضاح بود.پی کی هم گرفتم که بهتر از پراید بود اما بازم راضیم نمیکنه.
الان قصد دارم پی کی رو بفروشم و گزینه جدیدی جایگزینش کنم.
از طرفی هم قصد ندارم بیشتر از 16 17 برای خودرو هزینه کنم.
گزینه های روی میز:
1. بیوک B5 مدل 1978 .دنده دستی رینگ فابریک اسپورت اینه ها فابریک اسپورت فرمون فابریک سه شاخه و موتور شاتون کوتاه.مصرف هم شما در نظر بگیرید 15.قیمت هم حدودن 12 میلیون
2. میتسوبیشی لنسر جی ال ایکس 1992 . قیمت 12 مصرف هم حدود 6
3.هوندا سیویک SI 1992 فوول.قیمت 18 مصرف هم 6
دلم با بیوک و هوندا هست.مزیت بیوک این هست که قیمت کمتری براش پرداخت میکنم و مقدار از پول برام میمونه به زخم های دیگه زندگی بزنم.مزیت بعدیش این هست که بالاخره صاحب یک بیوک B5 میشم و لذت سواریشو خواهم چشید.در ضمن چون دنده دستی هم هست با رانندگی اکونومیک مصرفش حدود 12 13 خواهد بود. اما معایبش هم همین مصرفش هست.اگر بخوام در ماه 800 تا 1000 کیلومتر باهاش رانندگی کنم با توجه به اینکه کارت سوخت هم ندارن هزینه بنزینم در ماه حدود 100 تا 140 هزار تومن میشه.
در مورد سیویک هم باید بگم ماشین بسیار پرشتابی هست و امکانات بسیار خوبی داره.و مصرفش هم عالیه و هندلینگ اون هم زبانزد هست.اما عیبش همون قیمت بالای اولیه هست که باید پرداخت بشه .
همه موارد بالا رو گفتم که شما دوستان راهنمایی کنید.خودم بیوک رو دوست دارم.در ضمن تابستان هم تقریبا رو به پایان هست و در فصل خنک و سرد من زیاد از خودرو استفاده نمیکنم و بیشتر با خودروهای عمومی رفت امد میکنم.
حالا به نظر شما چه کنم؟؟؟
اوو ه ه ه ه چقدر حرف زدم من.:n16: