اگر بردید حریف را تحقیر نکنید و اگر باختید از باخت خود درس بگیرید
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
همایون بهزادی: شانس پرسپولیس بیشتر از استقلال استفوتبال ما نامهای ماندگاری را به خود دیده است، مردانی که به واسطه ویژگی های بارز فنی و اخلاقی همواره در سطح اول فوتبال کشورمان مطرح شده بودند.
یکی از این چهرهها همایون بهزادی بازیکن بزرگ دهه 40 و 50 تیم های ملی، شاهین و پرسپولیس است. بازیکنی که هیچگاه با حاشیه و جنجال رابطه نداشته است.
بهزادی پس از انحلال شاهین در سال 46 یک سال به تیم پیکان رفت و پس از آن به پرسپولیس آمد و از بنیانگذاران این تیم بزرگ و مردمی محسوب میشود. در ضمن وی تنها بازیکن تاریخ دربی قرمز و آبی است که در این دیدارها هت تریک کرده است. در آستانه دربی سنتی پرسپولیس و استقلال پای صحبت یکی از شناسنامههای باشگاه پرسپولیس نشستیم؛
آقای بهزادی وضعیت فعلی پرسپولیس را چگونه ارزیابی میکنید؟
پرسپولیس در حال حاضر دارای بهترین بازیکنان ایران است و از مربی با دانشی بهره میبرد و از مدیریت قوی و هیئت مدیره با درایتی بهره میبرد و جدای این مسائل هواداران فهیمی دارد که همواره پشتیبان این تیم مردمی هستند.
نقش علی کریمی را در تحول پرسپولیس چگونه میبینید؟
کریمی بازیکن بزرگی است و داشتن چنین بازیکنی آرزوی هر مربی است و اگر در محوطه جریمه حریف از او استفاده شود با شم گلزنی بالا و قدرت دریبل زنی فوقالعاده خود خط دفاعی هر تیمی را آزار میدهد. در واقع میتواند برگ برنده پرسپولیس در دربی باشد.
ارزیابی شما از عملکرد قطبی چیست؟
قطبی یکی از مربیان با دانش ایران است که با درایت خود بخوبی در پرسپولیس جا افتاده است و سعی می کند همواره انرژی مثبت به بازیکنان بدهد. اتفاقاً یکی از خصوصیات بارز مرحوم دکتر اکرامی انتقال انرژی مثبت بود. یادش بخیر دکتر اکرامی میگفت: «اگر بردید حریف را تحقیر نکنید و اگر باختید از باخت خود درس بگیرید و علت آن را بررسی کنید تا دوباره پیروز شوید».
شما تنها بازیکن تاریخ دربی هستید که هت تریک کرده است در این مورد چه نظری دارید؟
البته خوشحالم که در یک بازی طوفانی این نتیجه شگفت انگیز را رقم زدیم. در آن بازی لطف خدا شامل حال من شد و هت تریک کردم. البته یک بار با پیراهن شاهین هم مقابل تاج (استقلال) هت تریک کرده بودم که در آن بازی تیم شاهین 4 بر 3 آبی پوشان را شکست داد و در مجموع 9 بار مقابل تاج دروازه این تیم را باز کردم.
شما به عنوان پنج سرزن جهان انتخاب شدید ممکن است کمی در این مورد بگوئید؟
ساندرو کوچیس از مجارستان یکی از سرزنان معروف جهان به شمار می رفت. او در سال 1952 یک گل زیبا به ثمر رساند، جو جوردن اسکاتلندی، دنیس لاو بریتانیایی و اوه زیلر کاپیتان آلمان و بنده از قاره آسیا و آفریقا به عنوان پنج سر زن جهان در آن مقطع انتخاب شدیم که موجب افتخار خودم و فوتبال ایران شدم.
در حال حاضر بهترین سرزن جهان کیست؟
به نظر من میروسلاو کلوزه از آلمان.
نتیجه دربی را چگونه پیش بینی میکنید؟
پیش بینی این دیدارها واقعاً مشکل است ولی با توجه به اوضاع و احوال دو تیم شانس پرسپولیس بیشتر از استقلال است.
گلهای بازی معروف 6 تایی سال 52 را چگونه به ثمر رساندید؟
در یک صحنه از روی پاس حاج رحیمیپور از فاصله 45 متری دروازه رشیدی را باز کردم. در یک صحنه دیگر با دریبل شش بازیکن استقلال با حجازی تک به تک شدم و گلزنی کردم و در اواخر بازی سانتر کلانی روی خط هجده قدم روی سرم نشست و با یک ضربه فنی دروازه حجازی را گشودم البته در حال حاضر آقایان حجازی و رشیدی از دوستان خوبم هستند.