-
در ادامه توضيحات جناب shs _ micro2 بايد توجه داشته باشيد كه خودروهاي ما با تكنولوژي دهه 60 و 70 ميلادي ساخته شده و مشخصه كه بعضي از قطعات با توجه به تكنولوژي امروز كارايي كمتري داره، اما اگر همون قطعات هم بخوبي نگهداري و استفاده بشه، دوام و كيفيت بالاتري نسبت به نمونه هاي امروزي داره.
بطور مثال در مورد سرسيلندر بگم كه بخش مهمي از موتور به حساب مياد. در اتومبيلهاي داخلي( بخصوص انواع پژو 405 و سمند و پارس) سرسيلندر از آلومينيوم ساخته شده كه ضمن سبك بودن تبادل حرارتي خوبي داره، اما از طرفي دوام اين قطعه در برابر سرما و گرما كم شده و اگر چندين بار متوالي ماشين جوش بياره و به اصطلاح داغ بكنه، به احتمال قوي سرسيلندر ترك خورده و يا تاب بر ميداره كه ناچار بايد تعويض بشه و اين هزينه گزافي رو به دوش صاحب خودرو ميگذاره، در حاليكه اكثر خودروهاي آمريكايي سالها بدون توجه و مراقبت صحيح استفاده شده و هنوز از سرسيلندر اوليه خودشون استفاده ميكنن و يا اگر تعويض شده، از يك نمونه دست دوم و سالم كه اونهم سالها روي يك ماشين ديگه بوده استفاده ميشه.
موارد زيادي از اين دست وجود داره كه قطعات آمريكايي با كارايي بسيار بالاتري نسبت به نمونه هاي داخلي كار انجام دادن( حتي دست دوم) كه خود ماشين بهترين دليل اون هست. مسلما اگر امكان دسترسي به قطعات نو و دست اول آمريكاي وجود داشت اين خودروها با كيفيت و كارايي بسيار بالاتري نسبت به الان كار ميكردن.
اما بخش بسيار مهمتر و اصلي داستان در ايمني اين خودروهاست كه با توجه به تجارب بسيار زيادي كه وجود داره، به هيچ وجه قابل مقايسه با خودروهاي غير ايمن و استاندارد داخلي نيست.
من بشخصه ترجيح ميدم زحمات و دردسرهاي تهيه قطعات يدكي، نگهداري و تعميرات و اورهال و..يك خودروي آمريكايي را متحمل بشم، اما در عوض جان من در تصادفات محفوظ و ايمن باشه، تا اينكه با يك تصادف هست و نيست زندگيم به فنا بره....
اين اتومبيلها هم مثل هر وسيله ديگه و خودروهاي جديد، نياز به مراقبت دارن( در بعضي موارد كمتر و بعضي ديگه بيشتر) اما بايد ديد بعد از 25 /30 يا 40 سال ديگه سمند و پژوهاي امروزي چه حال و روزي دارن و چه مقدار از كارايي و كيفيت اوليه اونها باقي مانده، و چقدر هزينه تعمير و نگهداري صرف اونها شده و در عوض كارايي و كيفيتي كه ارائه دادن چقدر بوده؟
و البته در نهايت ،علاقه و تمايل به اين خودروهاست كه باعث ميشه اين نگهداري و تعمير ، بجاي دردسر ساز بودن،لذت بخش باشه و البته يك كلاس درس فني بسيار مفيد هم براي ما بوجود بياد تا بتونيم تجربه و علم خودمون را در مورد تعميرات خودرو بيشتر و قويتر بكنيم.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
خب دوستان در ادامه کارهای جلوبندی و تشکیلات جلو یک سری کارها انجام دادم که شرح اون ها رو خدمت دوستان میگم:
برای خارج کردن پیستونهای ترمز جلو اول از یک سنبه استفاده کردم و شروع به ضربه زدن کردم که متوجه شدم پیستونها از جای خودشون تکون نمیخورن!
با توجه به جنس الومینیوم پیستونها ترسیدم اگه شدت ضربات رو زیادتر کنم پیستونها اسیب بخورن و تاب بردارن.
این بود که رفتم سراغ باد و فشار باد رو انداختم پشت سیلندر ترمزها:
[/IMG]
[/IMG]
و به این ترتیب پیستونها همانند گلوله تپانچه به بیرون شلیک شدند!:n25:
یعنی شدت پرتاب پیستونها به حدی بود که اگر انگشت بین اونها و تنه کالیپر قرار میگرفت قطعا قطع میشد.
[/IMG]
[/IMG][IMG]
[/IMG]
لوازم کالیپر ترمزها که برنامه دارم تعویضشون کنم.
این جنسها خرید سال پیشن و اصلی هستن:
[/IMG][IMG]
[/IMG]
و اما نتونستم از مراحل جا زدن فنرها عکس بگیرم!
علتش این بود که برای انجام این کار استرس زیادی داشتم و همش نگران در رفتن فنرها بودم.
اینه که فقط توضیح میدم و تصاویر پایان کار رو قرار میدم.
اول اینکه برای این کار 2 خرک مطمین لازمه و دوم اینکه 2 عدد جل لازمه که ترجیحا یکیش باید سوسماری باشه.
من یه جک 10 تن ستونی و یک جک 2 تن سوسماری داشتم و یک جفت خرک مطمین.
روش کار اینطور بود که اول طبقهای پایین و بالا رو جا زدم و بعد جک ستونی رو زیر وسط شاسی قرار دادم و انقدر جلوی ماشین رو بالا بردم که طبقهای زیر کاملا قایم شدند.(خیلی بالا بردم)
بعد ماشین رو با خرکها کاملا مهار کردم و بعد بالای فنر رو در جای خودش در روی شاسی قرار دادم و بعد قسمت زیری رو روی طبق فیکس کردم(به کمک یک اهرم جون دار)
بعد جک سوسماری رو زیر زیر طبق پایین قرار دادم و یواش یواش طبق رو بالا اوردم تا جایی که بشه سگدست رو به سیبک سبق بالا و پایین نصب کرد.
اما توصیه من به کسانی که میخوان شخصا این کارو انجام بدن اینه که :
اول :احتیاط و ابزار کافی
دوم:احتیاط و ابزار کافی
سوم:احتیاط و ابزار کافی
یعنی طوریه که اگه کوچکترین غفلتی در جا زدن فنرها بکنید قطعا از انجام این کار پشیمون میشید.
خلاصه اینکه من با این روش که عرض کردم فنرها رو به خوبی و بدون دردسر جا زدم و سگدستها رو هم متصل کردم.
برای زیبایی بیشتر فنرها رو بعد از شستشو قرمز کردم و کمک فنرها هم که قبلا نو کرده بودم به رنگ زرد در اوردم.
[/IMG]
سینی پشت دیسکهای ترمز که به نظر از جنس گالوانیزه میومدن شستشو و رنگ شدن:
[/IMG]
راستی این سینیها رو بعد از شستشو و رنگ که میخواستم نصب کنم شک کردم که برعکس نصب شدن!
هیچ علامت L---R نداشتن و من سمت شاگرد رو در تصویر بالا نصب کردم.
علی اقا لطفا اگه اشتباه نصب کردم بفرمایید.
در تصویر زیر سیبک بغل شاسی نو رو میبینید که روی 3 راهی فرمان نصب شده:
[/IMG]
و میل تعادل با لاستیکهای نو که تمیزکاری شده و به رنگ مشکی دراومده به همراه دیسک چرخها که با بنزین شستشو شدن:
[/IMG][IMG]
[/IMG]
-
دوستان من امروز یه حال اساسی به ماشین دادم
یه باتری 90 گرفتم واسش اصلا استارت حالا میخواد بدوو
خیلی روون تر استارت میخوره
و کاملا مشخصه که نیاز بود
قبلا یه باتری 75 ایرانی روش بود که خیلی میداد 60
الان یه کره ای 90 انداختم
توصیه میکنم واسه سلامت دنده های استارت و خود استارت هم که شده از یه باتری سالم و قوی استفاده کنین(هرچی باشه موتور استارتش قد استارت خاوره)
-
و اما بعد:
به یه مشکل عجیب و غریب برخوردم که خواستم نظر دوستان رو بدونم
من روی سگدست سمت شاگرد علایمی از دست کاری پیدا کردم که در ابتدا فکر کردم شاید خوردگی داشته و خواستن ترمیمش کنم و خیلی اهمیت ندادم ولی بعد از شستشوی دیسکهای ترمز با بنزین و مقایسه ی ان دو با هم متوجه چیزی شدم!!!!
بله باز هم دست گلی جدید از مکانیکهای متخصص ایرانی!
[IMG][IMG]
[/IMG]
در تصاویر بالا دیسک سمت راننده رو میبینید که البته کمی خط داره ولی مشکلی برام ایجاد نکرده تا حالا
اما بحث من سر بلبرینگ بیرونی دیسک هست که از نوع بزرگ یا به قول فروشنده ها مدل پایینی هست و شماره ی اون M12649 هست.
بلبرینگ ژاپنی و کاملا سالمه و کنس روی دیسک هم کاملا سالمه و سگدست سمت راننده هم مخصوص همین مدل و در حد نو هست.
و اما سمت شاگرد:
[/IMG][IMG]
[/IMG]
اگر دقت بفرمایید بلبرینگ و دیسک سمت شاگرد از نوع مشهور به مدل بالایی هست که بلبرینگ کوچکتری داره و کنس بلبرینگ و جای اون هم کوچیکه و شماره بلبرینگ LM11949 میباشد.
اما وقتی کنس این بلبرینگ رو چک کردم دیدم داخل دیسک به راحتی میچرخه و انگار تو جاش لق شده و یا جاش لق شده و خورده شده!!!!!!!!!!!!
وقتی بیشتر به سگدست سمت شاگرد دقت کردم دیدم که متاسفانه که سگدست قبلا کاملا سالم و مانند سمت دیگه بلبرینگ بزرگ میخورده !
اما ظاهرا به دلیلی که نمیدونم دیسک ترمز سمت شاگرد تعویض شده و (شاید به همین دلیل سالمتر و بدون خطه) بلبرینگ کوچک میخورده که تعمیرکار نفهم دیده بلبرینگ کوچک تو سگدست جا نمیره و ناجوانمردانه سنگ فرز برداشته و اونقدر سگدست رو تراش داده که بلبرینگ جا رفته !!!!!
اما پر واضحه که نمیشه با دست به تراش هم مرکزی رسید.
بله حالا معلوم شد چرا کنس این بلبرینگ لق شده و همراه بلبرینگ میچرخه
این هم سگدست بیچاره که توسط تعمیرکار دیوانه خراب شده! اگه دقت کنید اثار هنرنمایی رو میتونید روش ببینید.
[/IMG]
حالا دقیقا نمیدونم چکار کنم.
1-ایا سگدست و دیسک سمت شاگرد رو تعویض کنم و به اططلاح مدل پایینی بندازم و با سمت راننده یکدست کنم و بعد دیسک سمت راننده هم تراش بدم؟
2-یا اینکه سگدست سمت شاگرد رو مدل بالایی بگیرم و با کنس و بلبرینگ نو نصب کنم(که در این صورت میترسم جای کنس بلبرینگ روی دیسک خراب شده باشه و نشه کنس جدید رو توش فیت کرد و لقیش رو نشه گرفت)
در صورت دوم هم باید دیسک سمت راننده تراش بخوره(که البته نمیدونم تراش خوردش چطور از اب در بیاد و تجربه ای ندارم)
لطفا در این مورد هم راهنمایی بفرمایید؟
-
من فكر ميكنم بهترين كار تعويض اون سگدست باشه( سمت شاگرد)، چون فشار و تنش زيادي به اين قطعه وارد ميشه و اگر مشكلي داشته باشه به راحتي ميتونه خطرات زيادي بوجود بياره.
ديسك سمت شاگرد را هم با بلبرينگ استاندارد خودش آزمايش كنيد. اگر كنس بخوبي و محكم در اون جا رفت، كه مشكلي نداره و در غير اين صورت بايد تعويض بشه، مگر اينكه امكان تراش دادن محل كنس بلبرينگ وجود داشته باشه و بيش از حد ديواره اون نازك نشه.
سمت راننده هم اگر قطعات سالم هستند نيازي به تعويض نيست و حتما نبايد هر دو سمت با يك سايز بلبرينگ كار بده چون ارتباطي به هم ندارن و هيچ تداخل و مشكلي براي هم بوجود نمياره.
قبلا با اين قضيه برخورد داشتم منتها مشكل من خوردگي رزوه هاي سر سگدست بود كه مهره روي اون بسته ميشه( مهره اي كه بلبرينگ رو نگه ميداره و گردگير گريس روي اون قرار گرفته) بخاطر همين مورد بسيار جزئي ، كل سگدست رو تعويض گردم و به قول معروف روزه شك دار نگرفتم.
شايد بتونين مثل قضيه سپر ، كهنه خودش رو بديد و با يك مبلغ مناسب يه قطعه سالم بگيريد. اينجوري خيلي بهتره.
جا زدن فنر ها هم كار واقعا سختيه و يه بار ناچار شدم كامارو يكي از دوستان رو تنهايي و بدون هيچ وسيله كاملي( خرك و جك سوسماري) جا بزنم چون بد جايي گير كرده بود، از زمين به عنوان تكيه گاه استفاده كردم و با يه جك هندلي نيسان كار رو راه انداختم، اما هروقت بهش فكر ميكنم با خودم ميگم عجب حماقتي كردم!! اگر فنر در ميرفت....:n13:
پيستونهاي پمپهاي ترمز جلو نبايد اينقدر سفت باشن، احتمالا به دليل كار نكردن ، جام كرده بوده. البته الان كه باز كرديد حتما ديگه روان شده.
وقتي پمپها سوار شد، تاير يا ديسك رو با دست بچرخانيد و در همان زمان ترمز بگيريد و دوباره ول كنين. اگر چرخ و ديسك آزاد چرخيد كه مشكلي نيست اما اگر سفت شده بود يعني هنوز ايراد داره و بايد دوباره باز بشه، كه فكر نكنم ديگه ايرادي داشته باشه.
در مورد سيني پشت ديسك ترمز اگر فرم قرار گرفتن اون مانعي بر سر راه سوار شدن پمپ ترمز بوجود نياره، پس درست سوار شده و احتمالا چپ و راست نداشته باشه.
.................................................. ...............
جناب shs - micro2 ممكنه از باطري كه گرفتين( 90 آمپر) و فرم سوار شدن اون توي محل جاي باطري عكس بگذاريد؟
چون باطري هاي 90 آمپري خيلي بزرگتر از اوني هست كه بشه توي جا باطري نوا سوار كرد، البته من الان 75 آمپر كره اي روي ماشين دارم و خيلي عالي كار ميده، اما انگار سري هاي جديد 90 آمپر كوچك وارد بازار شده كه شما گرفتيد و تا يه سال قبل توي بازار نبوده.
-
واقعا ممنون از پاسختون
والا تو بازار ماشین جدید تو ایران خیلی خیلی شایعه هست و مکانیکا نابود میکنن ماشینو
برای مثال من دو سال نتونستم رله کمپرسور کولر رو پیدا کنم چون اصلا خبر ندارن 405 یه همچین چیزی داره حتی چراغ برق و بالای گمرک تا میدون رازی
یا مثلا سرسیلندر رو میگن هربار که واشر سوزوند باید کف تراشی بشه ازون جایی که محدوده به سه بار کف تراشی ولی خودم هر دفعه باز کردم (گذاشتم سرد شد ) و اصولی باز کردم بعد از 5 بار برای این کار هنوزم تاب بر نداشته و سالمه
چیزی که خیلی ازتون یاد گرفتم (دیدید که تغریبا همه پست هاتون رو لایک میزنم ) وقتیه که برای ماشین میزارین
ماشین من 2 ماهه آینه بقلش شکسته
1 سالو 4 ماهه شسته نشده
سپر جلوش از سمت شاگر بازه و آویزون
درشو انقدر دزد خم کرده ( منم راست ) تا بیاد دزدی در پاره شده
اما هنوز درستش نکردم یعنی وقت نزاشتم آدمیم نیستم ماشینو بدم دست مکانیک
راستی تمام سیم کشیم هم آب شده و فعلا یه سیم مسخره برق خونگی کشیدم برای چراغ جلو هام با یه دکمه لامپ هیعت یی
راستی سه ماهه دارم با زاپاس میرم وقت نکردم چرخمو تعمیر کنم چون رینگم تاب برداشته
خیلی قدر خودتونو بدونید واقعا همت میخواد وفت گذاشتن برای تعمیر ماشین
-
با عرض سلام
والا راحت جا شد
شما درست میفرمایید قبلا همشون بزرگ بون
ولی الان توی دو سایز هست(با طول زیاد و یا با ارتفاع زیاد)
اینی که من گرفتم یکم بلند تر از باتری های معمولیه
خدایا به دادمون برس از دست صافکار نقاش بد قول(هنوز کنسولم نرسیده به دستم)کاش خودم بتونه کرده بودم و رنگ زده بودم
درست افتاد تو جا باتری
من از اولش جا باتریم میله نگهدارنده نداشت
و با عرض معزرت بابت اون پلاستیکی پایین باتری
اینایی که زیر کاپوته و سر کاپوت رو نگه میداره یه طرف داشت یه طرف نبود این پایه یخچال رو بستم خوب جواب میده تا رنگم خراب نشه تا بعد با فابریک عوض کنم
-
سلام دوستان
تاپیک خاک گرفته ؟!!!
من یه مشکلی پیدا کردم
تو استارت استارت میخوره و ول میکنه باز میخوره باز ول میکنه ولی یکم که استارت رو نگه داری راحت استارت میخوره
فکر میکنم از تنظیم نبودن دلکو باشه چون چند نفر حرفه ای بهم گفتن
ممنون میشم راهنمایی کنید چطور دلکو رو تنظیم کنم
-
راستی باتریرو چند خریدی ؟ چون باتری منو تو پمپ بنزین دزد زد مجبور شدم یکی وسط راه بگیریم مثل همینو نمیدونم خوب گرفتم یا نه
-
سلام دوستان میدونم واستون خیلی اهمیت نداره اماآخر بنزین رفت لیتری 1000
دیگه با این وجود ماشین که هیچ موتور هم نمیشه سوار شد:n28: