-
فكر ميكنم چراغ هشدار كمربند در اتومبيلهاي آمريكايي دهه 60 و 70 از طريق شنت ( مقاومت حرارتي) عمل ميكنه. تصور كنم وضعيت كاركرد اون به اين شكل باشه كه وقتي سوئيچ باز ميشه، برق مثبت وارد بيزر ( اخطار صوتي كمربند) شده و از اونجا به چراغ اخطار كمربند ميرسه، در اين حال صداي اخطار كمربند به همراه چراغ اخطار همزمان عمل ميكنه.
بعد از چند لحظه صداي اخطار قطع و چراغ خاموش ميشه.
دليل اون وجود مقاومت حرارتي در داخل بيزر بايد باشه كه با بازشدن سوئيچ و ورود جريان، كانكت جريان را براي چراغ و بوق اخطار متصل ميكنه، اما با ادامه عبور جريان، و بخاطر ايجاد حرارت در بدنه كانكتور كه از فلز بي متال ( تيغه فلزي كه از دو نوع فلز با ضريب انبساط متفاوت) ساخته شده، اين تيغه و كانكتور خم شده و جريان قطع ميشه و در نتيجه صداي اخطار و چراغ اخطار هر دو با هم خاموش ميشه.
حالا اگر چراغ روشن مانده، پس يعني برق به اون ميرسه و مشكل فيوز نداره، شما بايد بيزر رو معاينه كنين كه معمولا زير پاي راننده و نزديك جعبه فيوز و متصل به سيمكشي هاي ماشين قرار داره و بصورت يك جعبه كوچك پلاستيكي هست.( از اين قطعه دو عدد وجود داره كه يكي براي كمربندها و ديگري براي اخطار باز بودن درب و جا ماندن سوئيچ روي فرمان هست)
اگر صداي اخطار نداريد و يا چراغ يكسره روشن مانده به احتمال زياد اين قطعه ايراد پيدا كرده و با معاينه و بازديد و به احتمال زياد تعويض اون با قطعه نو مشكل برطرف ميشه.
در مورد جعبه فيوز با خواندن حروف اختصاري و البته تست كردن يكي يكي فيوزها به نوع كاربرد اونها پي خواهيد برد. مثلا AC مربوط به كولر ، GAUGES درجات روي صفحه و آمپرها است .گاهي ممكنه يكي از فيوزها دقيقا مربوط به تنها يك وسيله خاص نباشه و يا به علت دستكاري در برق ماشين ديگه براي اون مدار عمل نكنه.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
سلام دوستان من میخوام واسه شورلت نوا کمپرسور بخرم چه مدلی را پیشنهاد میکنید که راحت نصب بشه وبا سیستم شورلت هم سازگار باشه؟لطفا راهنماییم کنید ممنون میشم.و آیا بعد از تعویض کمپرسور نیازی به تغییرات در اپراتور یا رادیادت کولر و جاهای دیگه هست؟
-
تا جايي كه من ديدم و تجربه داشتم، براي انواع خودروهاي قديمي و منجمله آمريكايي ميشه از كمپرسورهاي نسل جديد هم استفاده كرد كه گويا خوب جواب ميده منتها بايد پايه هاي مناسب براي نصب اون روي موتور آماده بشه چون وضعيت نصب و اندازه اونها با فرم استاندارد كمپرسور اصل آمريكايي تفاوت داره.
من تغييري در سيستم اواپراتور و اجزاء ديگه نديدم كه لازم به انجامش باشه مگر اينكه قطعه اي خراب باشه و تعويض بكنن و البته لوله هاي جديد( يا سري جديد) كه با كمپرسور جديد هماهنگ باشه.
براي اين كار بهتره از يك كولرساز خودرو باتجربه استفاده كنيد چون ريزه كاريهايي هست كه بدون داشتن تجربه و مهارت و امكانات قابل پيش بيني نيست و ممكنه هزينه زيادي رو دست بندازه، همينطور استفاده از تجارب كساني كه از نمونه هاي ديگه كمپرسور بر روي آمريكايي استفاده كردن.
بيشترين مارك مورد استفاده از كمپرسور كه ديدم، ساندن بوده كه مدلهاي مختلفي داره و گويا نمونه هاي بزرگ اون كه روي ماشينهاي سنگين و كاميونها هم استفاده ميشه را براي شورلت توصيه ميكنن.
؟؟؟؟!!!!!:n13:
-
سلام دوستان
با اجازه منم وارد بحث بشم
یه نوا c6 خردسال دارم در حد 1368 کرم البته c5بوده گیربکس رو عوض کردن c6کردن
موتور رو تازه خودم باز کردم چون آب روغن زده بود.سرسیلندر ترک ریز داشت ولی تو سیت نرفته بود و با کف تراش حل شد
از برق هم امروز یه سری مشکلاتش رو حل کردم که از صبح تا غروب طول کشید :
1.برف پاپ کن زغالش قطع شده بود موتورشو باز کردم و روغن کاری کردن و سیم زغل رو لحیم کردم و فنر هم عوض کردم و بستم
2.شیشه بالا بر جلو سمت راننده یکم سفت بود باز کردن پلاتینش کنده شده بود یه خال لحیم به جای پلاتین گزاشتم و بستم
3. پمپ قفل مرکزی درب جلو سمت راننده خوب عمل نمیکرد رو دری رو باز کردم و تنظیم کردم و باز بستم(محتاج یه رو دری کرم سمت راننده هستم داغون شده)
4.آمپر بنزین کار نمیکرد باک رو کامل باز کردم (دوتا بست فلزی داره و دو تا شیلنگ رفت و برگشت بنزین)و درجه داخل باک رو که سیم مقاومتش قطع شده بود رو درست کردم (باز هم لحیم)و بستم که خیلی دقیق جوب داد
5.ساسات برقی رو باز کردم چون فیشی بهش نبود خیلی هم کنجکاو بودم کار کردشو بدونم.چون یه دفعه سیم مثبت باتری رو مستقیم بهش زدم جواب نداد فکر کردم خرابه بازش کردم تا فنر بی متال رو دیدم فهمیدم که خرابی نداره هنوز نبستمش
6.استوپ دنده عقب دو فیشه بود دنبال چهار فیش هستم چون گیربکس منوال رو به اتومات تغییر دادن ولی استوپ رو نه
7.آب پاش برف پاک کن معلوم نیست کجاست؟!!!!!لوله هاش هستا پمپش نیست
و مشکلات دیگه که به زودی حل میشه
ببخشید سرتون رو درد آوردم فقط خواستم درد دلی کرده باشم
-
سلام دوست گرامي،
باعث خوشحاليه كه شما هم به جمع ما ملحق شديد و چقدر خوبه كه دست به آچار هستيد و خيلي از كارهاي فني ماشين رو خودتون انجام ميدين.
اتفاقا الان داشتم يه دوري توي نت ميزدم و در مورد نوا مطلب ميخوندم( بيشتر سايتهاي آمريكايي) چون توي سايتهاي ايراني خيلي كم پيش مياد كه يك جمع خوب مثل اينجا وجود داشته باشه كه در مورد مسائل فني به اين صورت با هم تبادل نظر بكنن و البته خودشون هم انجام دهنده كار باشن.
بطور مثال توي يكي از انجمنهاي خيلي معروف چرخي زدم و ديدم كه سر تفاوت قدرت و شتاب و كارايي بيوك ايران و نوا كلي جر و بحث و دعوا و مرافعه و جدل و مشاجره و...راه افتاده و مرتب اعداد و ارقام رو براي هم رديف ميكنن و متلك ميگن و زير سوال ميبرن و...اما غافل از يه تجربه فني ساده كه به درد بخوره و باعث راهنمايي و كمك به يه نفر ديگه بشه!
در باره شرح كارهاي انجام شده، اگر بتونيد با تصوير از مراحل مختلف كار همراه كنيد خيلي بهتره چون راهنماي خوبي براي ديگران كه به كار آشنا نيستند و احيانا به تازگي وارد دنياي آمريكايي شدند خواهد بود.
اگر سوال و راهنمايي خواستيد حتما مطرح كنيد، با كمال ميل به شما كمك خواهيم كرد.
خط توليد كاديلاك 1958
-
سلام دوستان از بچه های اصفهان کسی را سراغ دارید که تو کار کولر شورلت همه کارهاشو انجام بده وکارش خوب باشه؟
-
سلام
خیلی خوشحالم که تو همچین پیج فعالی هستم
به چشم من هرچی رو که باز کردم یا تعمیری انجام دادم حتما عکس میزارم
چند روز پیش لنت ترمز های عقب رو که تا پرچ یابیده شده بود عوض کردم (اون فنر ها ی کاسه عقب بیچارم کرد)اگه عکس از نت گیرم نیومده بود اصلا نمیتونستم سوارش کنم. یه پیشنهاد به دوستان بکنم قبل از باز کردن هر چیزی یه عکس ازش بندازین که بعد واسه سوار کردنش ازیت نشین
والا آمپر آبم مشکل پیدا کرده بود امروز عوضش کردم و البته بازم اتری گزاشتم چون الکترونیکیاش میگن اعتباری نداره.امروز درگیز درست کردن بست واسه نصب کرن آمپر آب به زیر زیر سیگاری نوا بودم.زیادم بد نشد(اگه خواستین عکس میزارم)
و اون ساسات برقی کزایی رو بستم روی کارب ولی به دوتا مشکل بزرگ خوردم:
1. سیمش رو دنبال کردم رفته به فشنگی روغن و به سیم فشنگی وصل شده(فشنگی نوا دو فیشه یه فیشش همون زمینه ولی یه فیشش میره پشت چراغ ترمز اگه اشتباه نکنم که سیم ساسات هم به همون وصله) فیش رو به بدنه زردم ولی چراغ روغنم روشن نشد.پس حتما لامپ روغن پشت صفحه کیلومتر سوخته یا سیمش قطعه (ولی متاسفانه نتونستم صفحه کیلومر رو باز کنم چون گیر میکرد به فرمون و چون این موجودات فرمون بشکن هم ندارن نمیدونم چطور از جاش در بیارم.)
2. دوتا سیم مفتول هست که اهرم دریچه گاز رو به سر سالات برقی وصل میکنه که یکیش نیست و به جاش یه تیکه سیم مفتول الکی بستن که ممنون میشم یه عکس از کارب خودتون بزارین تا بتونم از روش اون مفتول بالایی رو درست کنم همونی که داخل شیاره متغییره
و حالا دوتا خواهش از شما اساتید دارم.
اول اینکه اگه ممکنه یه عکس از کارب خودتون بندازین من ببینم اون مفتول بالایی چه شکلیه که از روش بسازم
و دوم اینکه راهنماییم کنید چطور صفحه کیلومتر رو بیارم پایین یعنی کل اون قسمت پشت فرمون که صفحه کولر و ... هم شاملش میشه
حالا یکم اطلاعات مفید در مورد ساسات برقی:
ساسات برقی یا اتوماتیک رو همه آمریکایی ها دارن البته همه ماشین ها ساسات دارن که توی انژکتوری ها به صورت استپ موتور هست و توی کاربراتوری ها یا برقی و اتوماتیک یا مکانیکی که باید با دست کشید و از این حرفا.و حالا کارش چیه؟! کارش اینه که وقتی هوا سرده دریچه هوای کاربرات یا انژکتور رو تنظیم میکنه تا هوای کمتری به سیلندر برسه و در نتیجه سوخت به صورت ناقص بسوزه که دمای موتور به حد نرمال برسه و هم ماشین خاموش نشه که هی مجبور باشبین پاتون رو روی گاز نگه دارین.
نوا ها یه اینطور چیزی کنار کارب دارن که همون ساساته که با یه سیم به فشنگی روغن و در کل به استارت وصل میشه تا وقتی ماشین روشن شد جریان برق از فنر داخلش عبور کنه و با گرم شدن فنر دریچه هوا رو به حالت عادی برگردونه
که وقتی باز میکنیم
به این شکله:
این همون فنر بی متاله که با حرارت باز و بسته میشه
من حسینم کوچیک همه بچه های p30
کمکی از دستم بر بیاد دریغ نمیکنم
پیشاپیش ممنون از راهنماییتون
-
دوست عزیز واسه باز کردن صفحه کیلومتر زیر فرمان دوتا پیچ داره که فرمان را بالا نگه داشته این دوتا را که باز کنی فرمان کلا میاد پایین تا روی صندلی بعد راحت پیچ های صفحه کیلومتر را باز کن از جا در میاد
-
دوستان من یه سوالی دارم در مورد زاپاس نوا اول اینکه چرا جای مشخصی واسش ساخته نشده ؟بعد اینکه آیا میشه یه جایی واسش تهیه کرد که اینجور تو صندوق ولو نباشه و فضای صندوق را هم نگیره؟اگه عکسی هم بتوند نشون بدید که چطور میشه جایی واسش تهیه کرد ممنون میشم
-
ممنون دوست عزیز
ولی الان به یه مشکل بزرگتر خوردم
برق میاد سر موتور استارت و وقتی هم با پیچ گوشتی دوتا پیچ های ته پمپ رو به هم وصل میکنم استارت نمیخوره اصلا هیچ صدایی از استارت در نمیاد
موتور استارت تازه سرویس شده چون خار پشات دنده استارت مشکل داشت دنده میومد جلو بر نمیگشت عقب
ولی این چند رو سخت استارت میخورد یعنی موتور استارت راحت راه نمی افتاد
دوروزه گاهی این مشکل واسش پیش میاد یعنی اصلا استارت نمیخوره
بعد از یه مدت که ولش میکنم باز استارت میخوره
میخوام استارت رو باز کنم نظری ندارین که ممکنه مشکل از چی باشه؟
و در مورد سوال شما دوست عزیز
آیا نوای شما گاز سوزه؟
اگر نیست این دوتا عکس شاید بهتون کمک کنه
البته اولین عکس مربوط به شورلت مالیبوی 1979 هست.ولی اون صفحه فلزی که پشت رینگ هست و رینگ رو نگه داشته رو من تو ماشینم دارم و تا امروز نمیدونستم واسه چیه امروز فهمیدم.
ولی نظر من چیز دیگس
برای اینکه مزاحمتون نباشه با یه پیچ متری و یه تسمه میتونیت پیچ کنین به سقف صندوق عقب یعنی حدودا زیر تاقچه عقب
بازم بسته به نظر خودتون