-
در مورد کارهای اکسل عقب و باک باید بگم که دیفرانسیل جمع شده و باک بعد از شستشو و رنگ اماده ی نصب شده.
درجه ی باک در حد نویی هم روی اون نصب شده و خیلی خیلی دقیقه!
در این میان فقط فنرها کار دارن و باید اون لایه های پلاستیک بین لایه هاشون رو پیدا کنم و نصب کنم و متاسقانه هنوز پیدا نشده!
فعلا یک سری عکس از مراحل تعمیر یه بوق امریکایی براتون میزارم .من یک بار 2 تا بوق خراب از یه لوازم فروش گرفتم (مجانی) و برنامه داشتم بازسازیشون کنم!
فعلا برای شروع یکیشون رو باز کردم تا ببینم میشه درستشون کرد یا نه؟!
به کمک فرز پرچهای فابریک بوق رو باز کردم.ورق فلزی پشت بوق ازاد شد.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[/IMG]
[/IMG]
بخش پلاستیکی بوق جدا شد و یک واشر مشکی واسطه با قسمت مولد صدای فلزی داره.
[/IMG]
[/IMG]
در قسمت پشتی بوق بخش فلزی و سیم پیچ دار وجود داره که همانطور که میبینید سیم پیچش کاملا سوخته.
در کنارش یه مگنت وجود داره که یه سیستمی مشابه زنگ مدرسه داره و با خاصیت اهنربایی که سیم پیچ ایجاد میکنه به سرعت به بالا و پایین حرکت میکنه و به صفحه فلزی ضربه میزنه و صدای بوق جالبی که ازش درمیاد رو میشنوید!
[/IMG][IMG]
[/IMG]
حالا برنامه دارم که سیم لاکی متناسب با سیم اصلی بوق پیدا کنم و اون رو سیم پیچی کنم و اگه بشه راش بندازم.
-
-
بعد از اتمام کارهای دیفرانسیل نوبت به فنر ها رسید و یکی از اونها ترک ریزی داشت که تعویض شد.
بوشهای فنر قدیمی هم جدا شد و بوشهایی رو که ساخته بودم رو به جاشون نصب کردم.
[/IMG][IMG]
[/IMG][IMG]
[/IMG]
[/IMG]
فنر جدیدی که خریداری شد طول متفاوتی داشت که مقداری از ابتدا و انتهای اون بریده شد و میزان شد.
[/IMG][IMG]
[/IMG][IMG]
[/IMG]
فنرهای دو طرف برای بررسی دقیقتر ارتفاع انها کنار هم چیده شدند.
[/IMG]
مهره های نو خریداری شد.
[/IMG]
لایه های فنر بعد از سمباده کاری و تمیزکاری به خوبی با گریس اغشته شده و روی هم نصب شدند.
[][/IMG][IMG][/IMG][IMG]
برای فنرها سنتر بولت نو خریداری شد.
[/IMG]
با توجه به اینکه سنتر بولتهای جدید بلندتر از قبلی ها بودند خیلی به راحتی لایه های فنر بر روی هم نصب شدند و در انتها هم اضافه ی اونها بریده شد.
نکته ی دیگه بستهای فلزی لایه های فنر بود که بعضا شکسته بودند و نیاز به تعویض یا جوشکاری داشتند که با توجه به اینکه ضخامت فلز بستهای فابریک حداکثر 1.5 میل بود من از تسمه فولادی 5 میلیمتر بستهای جدیدی ساختم که به کمک حرارت خمهای مناسب رو دادم و بعد به کمک یک پیچ و مهره در بالا بستها رو جمع کردم و این مدل بست در خودروهایی مثل نیسانهای شاسی بلند دیده میشه.
[/IMG][IMG]
[/IMG][IMG]
[/IMG]
-
کار اکسل عقب به طور کامل تموم شده و هم دیفرانسیل و هم فنرها و هم متعلقات ترمزها و ... نصب شده.
بوشهای فنر عقب که از جنس تفلون ضد سایش ساخته شد خیلی خوب عمل کردن و عقب ماشین خیلی نرم و بی صدا شده.
باک ماشین هم که قبلتر نصب شده بود و درجه باک هم تعویض شد و باک اهن شد و رنگ شد و بعد نصب شد.
[/IMG]
مراحل نصب دیفرانسیل و فنرها و متعلقات:
[/IMG]
نصب سیلندر ترمز نو با سایز 7/8(کاپریس و کادیلاک) که با اعمال تغییراتی در سیلندر نصب شد.
[/IMG][IMG]
[/IMG][IMG]
[/IMG]
بستهای فنر ساخته شده با تسمه که به خوبی عمل کردن:
[/IMG]
شلنگ ترمز نو برای چرخهای عقب که اصلی هم هست (البته به گفته فروشنده!!!)
ولی کیفیتش هیچ فرقی با نمونه قبلی ماشین نداشت:
[/IMG][IMG]
[/IMG]
خب بعد از این مراحل هم اکسل عقب تکمیل شد و چرخها رو بستم و 20 لیتر بنزین داخل باک ریختم و بعد از استراحت 1 ماهه ماشین رو روشن کردم .
الان فقط باید ترمزها هواگیری بشه تا خیالم راحت بشه.
بعد از طی این مراحل تصمیم گرفتم تا بعد از رنگ دیگه ماشین رو نخوابونم و بعد از رنگ کارهای خرد و ریز دیگه رو انجام بدم.
البته دیگه کاری به جز سرویس جلوبندی نمونده که البته اون هم 3 سال پیش اکثر قطعاتش نو شد ولی با توجه به اینکه تعمیرکار از منجید برای روی فنرها استفاده کرده(به منظور افزایش ارتفاع) الان فنرهای جلو ماشین کمی ضربه میزنه و کلا تا خودم کل جلوبندی رو اورهال نکنم خیالم راحت نمیشه.
امروز هم فقط 2 تا کارتون اشغال و ... که طی مراحل تعمیرات ماشین داخلش جمع شده بود رو بیرون ریختم و یک سری کارای دیگه رو ماشین انجام دادم.
قبلا گفته بودم که یه کارب جدید برای ماشین جمع کردم و امروز این کارب رو روی ماشین نصب کردم و ماشین رو روشن کردم و دیدم که کارکرد موتور کلی فرق کرده!!!(بهتر شده)
[/IMG]
من بعد از تعمیر موتور با اون همه وسواس همون کارب قبلی رو روی ماشین بستم و روشنش کردم ولی بوی خامسوزی داشت و موتور پرسوخت کار میکرد و جوری بود که در فضای بسته چشمها رو میسوزوند.
این نکته هم اضافه کنم که کاربراتوری که روی ماشین بود رو روی هیچ نوایی در ایران ندیدم و تا جایی که میدونم روی اریا نصب میکردن.
کاربراتوری که برای ماشین جمع کردم همون کاربراتور فابریک ماشین بود که قبلا از تعمیرش نا امید شده بودم و انداخته بودمش کنار!
این سری فقط 5 هزار تومان لوازم براش خریدم(واشر های اون رو ) و جمعش کردم البته با ترفندهای جدیدی که از علی اقا و تعمیرات قبلی خودم یاد گرفته بودم.
در تصویر زیر سمت راست کارب اریا و سمت چپ کارب فابریک میباشد.
[/IMG]
اختلاف کاربراتور ها رو ببینید :
[/IMG]
بعد از نصب کاربراتور جدید کمی بنزین ریختم و استارت زدم و موتور روشن شد و به راحتی تنظیم شد و کارکرد موتور خیلی بهتر شد (ولی به نظر من هنوز هم جا داره بهتر بشه).
موتور با کارب قبلی کمی میلرزید و هر بلایی سرش میاوردم تنظیم نمیشد!!!
کارب جدید خیلی راحت تر تنظیم شد و الان موتور بدون لرزش و دود کار میکنه.
البته هنوز ایراداتی در کارکرد موتور دیده میشه که با تغییر کارب و عملکرد کاملا متفاوت موتور میشه نتیجه گرفت همه ی دردها از کاربراتور هست.
البته عیوبی که الان دیده میشه خیلی کمتر از کارب قبلی هست.
1-بوی خامسوزی تا حد زیادی برطرف شده ولی هنوز هم قدری بو داره(البته شاید من کمی زیادی وسواسم!)
2-زمانی که ناگهان گاز میدم ماشین قدری سکته میزنه.
اما میشه فهمید که با تنظیمات بهتر سوزن و شناور کاربراتور میشه به تنظیم ایده ال رسید.
خلاصه که امروز یه سیم گاز نو برای ماشین انداختم که علتش هم این بود که سیم گاز فابریک ماشین خشک شده بود و شکسته بود.
[/IMG]
پدال گاز بعد از تعویض سیم خیلی نرمتر شد.
-
همانطور که قبلا هم گفته بودم ماشین داره برای رنگ حاضر میشه و یک سمباده کاری کلی روی ماشین انجام شد.
روش کار به این شکله که سمباده 360 رو با اب خیس کرده و سطح بدنه رو هم خیس کردم و بعد سمباده کاری انجام شد.
با این کار خطوط ظریف باقی مانده از بتانه و کاردک صیقل میخوره.
در تصاویر بالا ماشین رو در حال سمباده کاری (پوست اب) میبینید و
داخل کاپوت ماشین هم یواش یواش داره جمع و جور تر میشه ...
-
با سلام مجدد خدمت دوستان داشتم در مورد کاربراتورهای مختلف نصب شده روی موتور 250 تحقیق میکردم که به مطلب جالبی برخوردم.مطلب این بود که با ساخت یک ادابتور مخصوص تونسته بودن یک کاربراتور 2 دهانه رو روی یک موتور 250 نصب کنن.من هم بدم نمیومد این کار رو انجام بدم و فکر میکنم با این کار موتور کارکرد بهتر و نرمتری پیدا خواهد کرد.مورد دیگر هم این بود که یک کاربراتور کارتر دوج (تک دهانه ای ) هم پیدا کردم که قیمتش نسبتا بد نیست و ظاهرا میشه بدون دستکاری خاصی روی ماشین نصبش کرد.میخواستم نظر دوستان رو در مورد کارب دو دهانه و کارب کارتر بدونم! [IMG]
[/IMG][IMG]
[/IMG][IMG]
[/IMG][IMG]
[/IMG]
-
من فكر ميكنم بهترين كار استفاده از همان نوع كاربراتوري باشه كه وسائل اون كامل ، و سوزن و ژيگلور اون به سادگي پيدا و قابل تنظيم باشه كه گويا كارب استاندارد نوا بهترين گزينه است.
در مورد نمونه دو دهنه هم قبلا كليپهايي ديده بودم كه در آمريكا اين كار رو انجام ميدن اما امكانات اونها براي خريد قطعات و دسترسي به ابزار لازم خيلي با ما فرق ميكنه.
فكر ميكنم اگر اين امكان وجود داشته باشه كه به نوبت از اونها طي يك مدت زمان مشخص استفاده بكنين تا بهترين نمونه را بتونيد انتخاب كنيد، روش مناسبتري باشه چون نتيجه اي كه دنبال اون هستيد انتخاب بهترين كارب با كاركرد صحيح و كارايي بالا است كه فقط در عمل مشخص ميشه.
در مورد نمونه دوج ظاهرا از نوع 4 دهنه اون براي موتورهاي 8 شورلت استفاده ميشه و خوب هم جواب داده، اما براي نوا تا حالا نديدم. روي ماليبو 6 خورجيني هم سوار كردن و خوب بوده اما براي 6 خطي تابحال نديدم.
كارب آريا از نظر سايز سوزن و ژيگلور چقدر تفاوت داره و ضمائم اون( چوك گاز كولر و ساسات برقي و فنر حرارتي ) داره يا خير؟
اتصال لينكهاي سيم گاز و لوله ها و نصب روي مانيفولد هم كه مسلما بايد متناسب با وضعيت موتور باشه.
-
کاربراتوری که قبلا نصب کرده بودم و حدس میزدم فابریک اریا باشه در بازار به وانتی مشهوره.همانطور که قبلا هم گفته بودم این کاربراتور سیستم ساساتش ناقص بود و وکیوم اون روی تنه ی بالایی به طور فابریک قرار داشت که به دلیل خرابی لاستیک اون رو کور کرده بودم.به جای ساسات برقی فابریک نوا هم یک فنر حرارتی داشت که روی منیفول نصب میشد و تا زمانی که موتور گرم نشه ساسات ادامه پیدا میکنه (اگر وکیوم ساسات تکمیل بود).با اینکه ظاهر و باطنش خیلی سالم به نظر میاد ولی وقتی رو ماشین قرار میگیره و استارت میخوره ماشین بوی خامسوزی میده و جوری میشه که چشم رو میسوزونه.البته سایز سوزن و ژیگلورش کاملا با سوزن و ژیگلور نوا متفاوت هست . نکته ی جالبش هم اینه که به هیچ وجه با سوزن و ژیگلور دیگر هم کار نمیکنه! حتی یکبار سوزن و ژیگلور فابریک نوا رو روش انداختم که همزمان هم بوی خامسوزی داشت و هم با ریپ زدن کار میکرد!
-
پس با اين اوضاع اين كارب جديد به هيچ صراطي مستقيم نيست!
پيشنهاد من اينه كه از نمونه اي كه حداقل قابليت تنظيم مناسب داشته باشه استفاده كنين، حالا ساسات و وكيوم كولر و اين چيزا كار نداد، در درجه دوم اهميت قرار داره.
امروز رفتم سراغ يكي از دوستان كه يه آريا مدل 51 داشت. البته سالها خوابيده بود و پوسيده شده بود، روغن سوزي وحشتناك و صداي زوزه ديفرانسيال و...از مشخصات ديگه اون بود، اما واقعا جون ميداد براي اونايي كه عاشق آريا هستن تا بازسازي بشه.
خلاصه اينكه قصد داشتم يه سري چيزها كه احتمالا با شورلت همخواني داشته باشه ازش باز كنم، مثل موتور برف پاكن و همين كاربراتور. اما امروز گفت كه ماشين رو كيلويي فروخته! بنابراين اون قطعات هم از دست رفت..
يادمه شيشه هاي ماشين ساخت شركت ريبن آمريكا و فتو كروميك بود و سبز كمرنگ زيبايي داشت.
ظاهرا از سالها قبل حدود 40 ليتر بنزين توي باك اون باقي مانده بود كه بخار نشده بود!
حيف شد كه ازش عكس نگرفتم
-
پس اگر روی موتور 6 مالیبو کارب 2 دهنه نصب بوده احتمالا میشه روی نوا هم ازش جواب گرفت.
من 2 مدل کارب نو پیدا کردم :
1-کارب کارتر 1 دهنه به قیمت 250000 تومان که البته تشکیلات ساسات اتومات نداره(عکسش رو براتون قرار دارم)
2-کارب 2 دهنه شورلتی که روی بیوک هم نصب شده و مصرف تقریبی بیوک با اون در شهر 18 لیتره.این یکی هم ساسات داره و نو هست به قیمت 250 هزار تومان(البته جعبه نداره)
البته کارب فابریک نوا در وضعیت معمولی هم پیدا کردم که 50 تومان قیمت داره
به نظر شما در صورت نصب کارب 2 دهنه مصرف چقدر فرق میکنه؟ایا بازده مناسب خواهد بود؟
ممکنه ماشین به خامسوزی بیفته یا نشه درست تنظیمش کرد؟