-
در مورد پلوس فابریک نو که دیگه پیدا نمیشه.نمونه کار کرده و سالم پیدا میشه و قیمتهای مختلفی هم داره( از 50 تومان تا 200 تومان).
پلوسهای ایرانی هم هستن و هر عدد 120 هزار تومان قیمت داره و مارک دنده چی هستند.در مورد کیفیت پلوسهای ایرانی از یکی دو نفر از قدیمی های بازار پرسیدم و اون مارک رو تایید کردند و میگفتند که کارکرد خوبی دارند.
پلوسهای بوش خورده امریکایی هم 160 هزار تومان قیمت دارند که خودم هم اصلا بهشون خوشبین نیستم.
بلبرینگهای ترمیمی هم پیدا کردم و قیمتی که الان پیدا کردم 60 هزار تومان هست.
یکی از اوراقچیهای شوش برای 2 عدد پلوس فابریک امریکایی (کارکرده در حد نو) به همراه بلبرینگ فابریک 180 هزار تومان قیمت میداد که من به 100 تومان راضیش کردم و قراره بره چک کنه و انبارش رو ببینه.
اما در مورد بلبرینگ ترمیمی هم من کمی بهشون خوشبین نیستم !در بررسی که از یک بلبرینگ ترمیمی داشتم متوجه شدم که کاسه نمدهای دو طرف اون اجازه وارد شدن واسکازین رو به محفظه داخلی بلبرینگ نمیدن و این باعث میشه که روانکاری ساچمه ها فقط با گریس انجام بشه که معلوم نیست چقدر کار بکنه و قکر میکنم زودتر از حالت استاندارد خوردگی پیدا بشه!!!
در حال حاضر ابتدا سعی میکنم پلوس فابریک امریکایی پیدا کنم و اگر امکانش نبود بلبینگ ترمیمی تهیه میشه.
-
در زماني كه براي رفع مشكل چراغ روغن موارد مختلف رو جستجو و چك ميكردم، به مغزي سوئيچ هم شك بردم و اون رو باز كرده و سرويس و دوباره سوار كردم.
براي باز كردن و سوئيچ مغزي بايد اول ميله فرمان ماشين رو باز كنيم كه بوسيله دوتا مهره به شاسي زير داشبورد وصل شده.
بعد از پايين آمدن ميله ، فضاي كافي براي دسترسي به مغزي سوئيچ بوجود مياد.
مغزي با دوتا پيچ كوچك به بدنه ميله فرمان متصل شد. عمل رگلاژ و تنظيم مغزي هم بوسيله همين دوتا پيچ انجام ميشه.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با باز كردن پيچها، مغزي از پوسته فرمان جدا ميشه.
دوتا سوكت متصل به اون را هم در مياريم.
اين مغزي سوئيچ باز شده است. فيشهاي محل كانكت به سوكتها مشخصه.
مغزي سوئيچ مورد استفاده در اتومبيلهاي GM در دو نوع موجوده . يك نمونه داراي حركت كشابي از جلو به عقب و نمونه ديگه برعكس اين يعني از عقب به جلو طراحي شده . همينطور در فرم و نحوه قرار گيري فيشها و سوكتهاي برق هم تفاوت وجود داره.( به نحوه قرار گرفتن پايه هاي فلزي اين دو نمونه توجه كنيد)
در اينجا تفاوت نمونه نصب شده روي نوا( آبي) با نمونه ديگه ( قهوه اي) كه احتمالا بايد مال كاپريس يا ايمپالا باشه ديده ميشه.
يك مغزي نو و سالم داشتم كه از اون براي تست استفاده كردم
در نمونه نصب شده روي ماشين، بخشي از گوشه شاسي پلاستيكي شكستگي پيدا كرده بود كه البته مشكل حادي نبود و بازهم قابل استفاده است.
قطعه كوچك شكسته شده كه يكي از پايه هاي نگهدارنده فنر ارتجاع در داخل مغزي به حساب مياد.
با نوك آچار دو سو و به دقت سه تا لبه برگردان پايه فلزي بر روي شاسي پلاستيكي را خم ميكنيم تا جايي كه به راحتي بشه از هم جدا كرد.البته اين خم شدن نبايد خيلي زياد باشه چون بايد دوباره خم بشه و مراقب شكسته شدن اون هم باشيد.
در اينجا بخش داخلي مغزي ديده ميشه. فنر ارتجاع كشابي و خود كشابي كه روي كانكتها قرار گرفته.
وقتي كشابي برداشته بشه ، در يك سمت اون كانكتها رو ميبينيم كه 4 عدد بوده و يك ساچمه اشتوانه اي شكل هم داره كه براي قفل شدن مختصر در زمان ايجاد كانكت در هر بخش حركت تعبيه شده.
در زير هر كانكت يك فنر و در زير ساچمه استوانه اي دو فنر وجود داره.
در نهايت فنر ارتجاع هم از جاي خودش خارج ميكنيم
كليه بخشها را با پارچه تميز كرده و روي قسمتهاي اتصال كاكنتها را هم با سنباده نرم پوليش ميزنيم. اگر از اسپري كنتاكت شور چرب استفاده كنيد خيلي بهتره و در پايان اگر لازم ديديد مقدار خيلي كمي گريس نسوز به بخشهاي متحرك اون بزنيد.
تمام مراحل را بطور عكس انجام داده و مغزي را بسته و رگلاژ كنيد.
براي رگلاز با سوئيچ اصلي بايد سوئيچ در آخرين حالت باز باشه و مغزي هم اتصال برق را انجام بده تا چراغهاي آمپر روشن بشه و در همان حالت پيچهاي رگلاژ مغزي را سفت ميكنيم. در صورت نياز كمي رگلاژ را تغيير ميديم تا بهترين نتيجه بدست بياد.
-
سلام.
دوستان مگه بلبرینگ پلوس نو جنس خارجی تو بازار گیر نمیاد؟من همین یک ماه پیش یکی از چرخهای عقب روغن زد و رفتم پیش مکانیک بلبرینگ خراب شده بود یه دونه بلبرینگ اصلی خود مکانیک داشت انداخت روش خود بلبرینگ هم 80 تومان حساب کرد.
-
در مورد بلبرینگ چرخ عقب که داستانی داره برای خودش من خیلی مشکل داشتم!
از اون جنسهای 80 و 90 تومنی تو بازار بود ولی به نظرم این قیمت برای یک بلبرینگ معمولی چرخ خیلی خیلی زیاد و غیر واقعیه.
من بالاخره یک جفت پلوس در حد نو رو به قیمت خیلی عالی خریدم و وقتی برای خرید بلبرینگ رفتم (با داشتن نمونه بلبرینگ) و به کوچه بلبرینگ فروشها رفتم دیدم که اصلا این بلبرینگ تو بازار پیدا نمیشه و بعضیها اون رو میشناختن ولی میگفتند خیلی وقته نیست.
یک نفر نمونه چینی رو داشت (fvp) و قیمتش 25000 تومان بود.
نمونه اصلی هم در لوازم فروشیها با همون قیمت 80 -90 هزار تومان فروخته میشد.
البته یکی از قدیمیهای بازار میگفت این بلبرینگها همه از تایوان میاد و هیچ کدوم اصلی نیستن و فقط مارک اصلی روی اونها حک شده!
خلاصه داشتم برای خرید بلبرینگ چینی که کیفیت اون هم تایید شده بود میرفتم که یکی از بلبرینگ فروشها نمونه بلبرینگ رو دست من دید و فورا شناختش و گفت من 2 تا اصلی قدیمی دارم!
قیمت رو که پرسیدم هر عدد 35000 تومان گفت که من جمعا 55000 تومان پرداختم(برای 2 عدد)!
این بلبرینگها جعبه نداشتند و فقط داخل کاغذ چرب پیچیده شده بودن.
حالا در ادامه از قطعات تهیه شده و کارهای جدیدی که بر روی ماشین انجام شده عکس و توضیحات قرار میدم.
-
-
-
اين قطعه را بطور مجزا قبلا ديده بودم و فكر كنم چندتايي از اونها دارم كه نميدونستم مال چيه، اما الان با توجه به توضيحاتي كه داده شده به نظر ميرسه يكجور فيوز حرارتي بايد باشه كه اجازه نميده دماي كمپرسور از حد مشخصي بيشتر بشه( بخاطر كار كردن در شرايط بسيار سخت و دماي فوق العاده زياد) و برق كمپرسور را قطع ميكنه ( تقريبا شبيه يكجور ترموستات )
بعد از يك جستجوي مختصر متوجه شدم كه اين قطعه دقيقا همين كار رو ميكنه و نقشه ساده برق اون هم پيدا كردم:
داخل اون يك فيوز عادي داره و يك فيوز حرارتي و ظاهرا بعد از سوختن بطور كامل تعويض ميشه , و در مسير برق كليد حرارتي محيط ( ambient switch ) قرار گرفته.
تابحال روي ماشين نديدم و احتمال زياد بايد زير داشبرد و نزديك جعبه فيوز باشه، البته اگر در برق كولر بيوك و نوا از اين قطعه استفاده كرده باشن.
-
در ادامه کارهای دیفرانسیل و باک و فنر ها یکسری کارها انجام شد:
1-درجه ی باک روی باک بیوک خراب بود(بعد از تست روی ماشین با وصل سیمها) و من هم که حدس میزدم خراب باشه یکی دیگه هم خریده بودم که خوشبختانه با دقت کار میکرد.
2-مقداری پلی امید خریداری کردم و در حال ساخت بوش فنر شمش (بوش جلویی) هستم.
پلی امید جنسی بسیار محکم و ضد سایش هست که خیلی خیلی بیشتر از بوشهای فابریک کار میکنه و با توجه به اینکه خودم کار ساخت بوشها رو انجام دادم خیلی هم ارزانتر از بوشهای فابریک دراومد.
بوش های فنر فابریک (بوش قامه) 50 تومان در میومد ولی این بوشها 8000 تومان تموم میشه ولی با کارکردی غیر قابل مقایسه.
3- دو لیتر واسکازین هم خریداری کرده بودم که دقیقا نمیدونم دیفرانسیل چقدر لازم داره؟(راهنمایی بفرمایید)
4-یک سری لوازم برای کارب فابریک ماشین خریداری کردم و تعمیرش کردم و باید بعد از جمع کردن عقب ماشین تستش کنم و امیدوارم درست کار کنه.
در ادامه شرح کارها رو به همراه عکسها برای دوستان قرار میدم.
-
من براي تعويض روغن ديفرانسيال و گيربكس، تقريبا يك 4 ليتر خريدم( 140) و براي هر دو ريختم، اما ظرفيت دقيق رو نميدونم چقدره و فكر نميكنم نيازي هم باشه كه دقيقا بدونيم چون وقتي روغن به سطح مورد نظر برسه( پيچ محل ريختن روغن) و از اونجا سر ريز بكنه يعني كه مقدارش كافيه.
براي ريختن روغن از پمپ گريس استفاده كردم و با پر كردن اون و پمپ كردن به داخل ديفرانسيال به راحتي روغن داخل محفظه ديفرانسيال ريخته شد.
اين كار را ميشه با پمپ يك نفري انجام داد .
اما روش ديگه استفاده از لوله و قيف هست كه نياز به كمك نفر دوم داره و بايد سر لوله را بگيره و داخل قيف روغن بريزه. اين كار بايد آرام انجام بشه تا روغن فرصت عبور از داخل لوله را داشته باشه، و نفر دوم سر ديگه لوله را در محل ريختن روغن در ديفرانسيال نگه داره.
اگر خواستيد كار راحتتر انجام بشه كمي روغن رو گرم كنين تا از مقدار سفتي و غلظت اون كم بشه.
ممكنه بيشتر در مورد پلي آميد توضيح بديد؟
-
من هم قبلا در مورد این مواد اطلاعات خاصی نداشتم و برای خرید بوش فنر اصلی به یک فنر فروش مراجعه کردم و ایشان علاوه بر بوش فنر اصلی و فابریک یک نمونه تراشکاری شده با تفلون هم داشتند که برای جیپ اهو تراشیده بودند.
من کنجکاو شدم که در مورد اون نمونه اطلاعات بیشتری پیدا کنم که ایشان یک همکار داشتند که بوشها رو میتراشید. من با 3 نوع تفلون (نایلون) اشنا شدم:
1-پلی اتیلن که سفید رنگ بود و برای کارهای عمومی قابل استفاده بود از جمله همین بوشهای زیر و بند و ...
قیمت هر کیلو استوانه این جنس 7500 تومان بود.این جنس ضد سایش نیست و میشه با نوک ناخن روش خش انداخت.
2-پلی امید که همرنگ با پلی اتیلن هست ولی از نظر استحکام بسیار قویتر هست و خیلی سخت بریده میشه و اگر 2 تکه از اون رو به هم بزنید صدای استخوان مانندی میده.قیمت هر کیلو پلی امید هم 24000 تومان بود.
3-پلی اورتان هم بود که جنس فوق الاده ای داره و قهوه ای شفاف هست.از جمله ویژگیهایی که این ماده داره اینه که هم بسیار مقاوم هست و هم انعطاف زیادی نشون میده و این جنس هم برای ساخت بوش های زیر و بند و دسته موتور و ... استفاده میشه و قیمت هر کیلوی اون حدود 30 تومان هست.
از ویژگیهای این مواد اینه که قابلیت فوق الاده ای برای تراشکاری دارند .
من پلی امید رو برای خرید انتخاب کردم چون استحکام فوق الاده ای داره .
بوشها هنوز کاملا اماده نشدن و فقط باید کمی پرداخت بشن و این کار رو با فرز و سنگ اهن انجام میدم.
اما تا اینجا تصاویر رو قرار میدم :
ابتدا به کمک اره اهن بر شروع به برش کردم و 2 تکه 10 سانتی متری اماده کردم.
[/IMG]
[/IMG]
بعد به کمک مته فولاد سایز 10 یک سوراخ همانند بوش فابریک روی بوشها زدم و این کار کمی حساس بود چرا که باید تا جای ممکن در مرکز دایره در 2 طرف میبود.
[/IMG]
[/IMG]
این بوشها تقریبا اماده هستند و فقط باید 2 طرف اونها کمی پرداخت و میزان بشه.