کمککککککککککککنقل قول:
Printable View
کمککککککککککککنقل قول:
(x+2)7-2(x-5)= صفر
جواب چی میشه دوستان
سلام به همگی.
نقل قول:
نقل قول:
برای بدست آوردن معادله هر صفحه ای کافیه که فقط بردار نرمال اون صفحه و تنها یک نقطا از اون صفحه رو داشته باشیم. نقطه رو که فرض مساله بهمون میده. میمونه بردار نرمال. صفحه ای که به دو صفحه به طور همزمان عموده قطعا بردار نرمالش از حاصلضرب خارجی بردارهای نرمال دو صفحه دیگه به دست میآد. پس اگر بردار نرمال صفحه اول N1 و بردار نرمال صفحه دوم N2 باشه و نقطه داده شده به مختصات (p=(x0,y0,z0 باشه، معدله صفحه مورد نظر به این صورته:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
================================================== =
نقل قول:
ماتریسی رو پاد متقارن میگن که وقتی اون رو ترانهاده میکنیم به منفی ماتریس اولیه میرسیم.
البته برای کسانی که نمیدونن ترانهاده کردن یعنی چی، به طور خیلی ساده باید گم که ماتریس رو نسبت به قطر فرضی که از درایه ی اول (سطر اول و ستون اول) تا درایه سطر nام و ستون nام میکشین، آیینه کنین. یعنی مثلا درایه ی (1,1) تغییر نمیکنه ولی درایه ی (5,3) میره جای درایه ی (3,5) میشینه و برعکس. (یعنی جاهاشون رو با هم عوض میکنن) فقط درایه هایی تغییر نمیکنن که در موقعیت سطر i ام و ستون i ام باشن. یه مثال:
که همون طور که ملاحظه میکنین اعداد 4 و پی ششم و 31 تغییر جا ندادن به خاطر اینکه در موقعیتی قرار دارن که شماره سطر و شماره ی ستون هر کدومشون با هم برابره.
ماتریس متقارن به ماتریسی میگن که بعد از عمل ترانهاده کردن، تغییری نکنه و باز همون ماتریس اولیه باشه. بدیهی است که ماتریسهای متقارن حتما باید ماتریس مربعی باشن.
مثال:
ماتریس پاد متقارن هم به ماتریسی میگن که ترانهاده ماتریس مساوی منفی ماتریس اولیه باشه.
مثال:
نکته ای که بلافاصله میشه نتیجه گرفت اینه که درایه های روی قطر اصلی ماتریس پاد متقارن همگی باید صفر باشند.
این مدل ضرب کردن طبق تعریف ضرب ماتریسها انجام میشه. دو ماتریس که قراره در هم ضرب بشن ابتدا باید شرایطی رو داشته باشن و هر دو ماتریسی رو نمیشه در هم ضرب بولی کرد. همچنین در ضرب بولب دو ماتریس خاصیت جابجایی هم وجود نداره و مهمه که کدوم ماتریس رو ابتدا (سمت چپ) بنویسیم و کدوم یکی رو دوم (سمت راست). طبق تعریف ضرب بولی، تعداد ستونهای ماتریس سمت چپ باید با تعداد سطرهای ماتریس سمت راست برابر باشه تا این ضرب قابل انجام باشه و در نهایت ماتریس حاصلضرب دارای سطرهایی به اندازه ی سطرهای ماتریس سمت چپ و ستونهایی به تعداد ستونهای ماتریس سمت راست خواهد بود. به زبون ریاضی یعنی:نقل قول:
اگه این شرط بالا برقرار بود آنوقت درایه ( i , j ) از ماتریس حاصلضرب برابر خواهد بود با:
یعنی درایه های سطر i ام در درایه های ستون j ام به صورت نظیر به نظیر ضرب میشن و حاصل همشون با هم جمع میشه و کلش میشه یه درایه برای ماتریس حاصلضرب.
مثال:
[IMG]http://latex.codecogs.com/gif.latex?A_%7B%282*3%29%7D=%5Cbegin%7Bbmatrix%7D& space;1&space;&&space;0&space;&&space;5%5C%5C&spac e;-4&space;&&space;-2&space;&0&space;%5Cend%7Bbmatrix%7D,B_%7B%283*1%2 9%7D=%5Cbegin%7Bbmatrix%7D&space;7%5C%5C8&space;%5 C%5C9&space;%5Cend%7Bbmatrix%7D%5CRightarrow&space ;AB_%7B%282*1%29%7D=%5Cbegin%7Bbmatrix%7D&space;%2 81*7%29+%280*8%29+%285*9%29%5C%5C%28-4*7%29+%28-2*8%29+%280*9%29&space;%5Cend%7Bbmatrix%7D=%5 Cbegin%7Bbmatrix%7D&space;52%5C%5C-44&space;%5Cend%7Bbmatrix%7D[/IMG]
امیدوارم تا همین جا براتون مثمر ثمر بوده باشه.
محتوای مخفی: در غیر این صورت!
======================================
نقل قول:
منظورتون کدوم یکی از این دو معادله اس:
1- [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
2- [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگه منظورتون دومی باشه به این راحتی ها حل نمیشه و باید از روشهای عددی استفاده کنیم و تقریب بزنیم. و اگه منظورتون حالت اوله که به سادگی قابل حله و بعید میدونم شما توش مشکل داشته باشین.
اگه منظورتون هیچ کدوم نیست لطفا پس از مطالعه چگونگی انتشار عبارات ریاضی به صورت فرمولهای ریاضی به آدرس زیر، منظورتون رو بنویسین.
کد:http://forum.p30world.com/showthread.php?t=332640
====================================
نقل قول:نقل قول:
نمیدونم جوابم درسته یا نه. سوال هم یکمی مبهمه. مثلا وقتی z=x هستش خوب مشتق جزئی z برحسب x میشه یک. بعد مشتق جزئی 1 بر حسب y میشه صفر. فکر کنم شرایط اولیه ی معادله رو درست متوجه نشدم.
===================================
موفق باشین.
88/2/11
سلام
من جواب این معادله رو از راه فرمول کلی یا دلتا میخواستم :
x به توان2 منهای (رادیکال2 به اضافه ی1) در x به اضافه ی رادیکال2 =0
برعکس بخوانید.. این طوری:
0=................................................ ...............
ممنون
سلام.نقل قول:
بفرما:
[IMG]http://latex.codecogs.com/gif.latex?x%5E%7B2%7D-%28%5Csqrt%7B2%7D+1%29x+%5Csqrt%7B2%7D=0 %5CRightarrow&space;%5CDelta&space;=%28-%28%5Csqrt%7B2%7D+1%29%29%5E%7B2%7D-4*1*%5Csqrt%7B2%7D=3-2%5Csqrt%7B2%7D%5CRightarrow&space;x1=%5Cfrac%7B%5 Csqrt%7B2%7D+1+%5Csqrt%7B%5CDelta&space; %7D%7D%7B2%7D=%5Cfrac%7B%5Csqrt%7B2%7D+1&plus ;%5Csqrt%7B3-2%5Csqrt%7B2%7D%7D%7D%7B2%7D&space;,x2=%5Cfrac%7B% 5Csqrt%7B2%7D+1-%5Csqrt%7B%5CDelta&space;%7D%7D%7B2%7D=%5Cfrac%7B% 5Csqrt%7B2%7D+1-%5Csqrt%7B3-2%5Csqrt%7B2%7D%7D%7D%7B2%7D[/IMG]
موفق باشین.
==================================
آقای مفیدی! باز دوباره شروع شد.:41: کدهای لاتکس بعضی وقتا همین طوری الکی هنگ میکنن.
خوب دوستان ریاضی دان کسی نمی دونه فرمول یک کره پالیگان در فضای سه بعدی چی میشه ؟
یعنی یک کره با چه مختصاتی در یک فضای سه بعدی به وجود می آید ؟
اگه خیلی سخته اول بگید مکعب چطوری میشه بعدش دایره (البته دایره دو بعدیه می دونم) بعدش کره ...
ممنون از همه گی
کره و مکعب و هر شکل سه بعدی با مشخص کردن تنها سه شرط محدود کننده قابل به وجود اومدن به صورت یکتاست. مثلا برای کره در فضای سه بعدی اگر در دستگاه مختصات کروی باشیم، هر نقطه از کره با تنها با این سه شرط قابل مشخص شدنه:نقل قول:
1- فاصله تا مبدا
2- زاویه ی خط واصل بین نقطه و مبدا با محور z
3- زاویه ی تصویر خط واصل بین نقطه و مبدا بر روی صفحه ی xy نسبت به محور x
برای دایره فقط شرط اول و سوم کافیه.
مکعب هم در دستگاه مختصات دکارتی کافیه که 3 شرط داشته باشه:
1- فاصله ی بین دوصفحه ای که هر دو موازی محور x هستند.
2- فاصله ی بین دوصفحه ای که هر دو موازی محور y هستند.
3- فاصله ی بین دوصفحه ای که هر دو موازی محور z هستند.
نمیدونم این جوابها به دردتون میخوره یا نه. برای روشن شدن بهتر موضوع به مبحث "مکان هندسی" در کتاب هندسه ی دوم و سوم دبیرستان، مراجعه کنید.
موفق باشین.
ببخشید عکس باز نشد !!نقل قول:
خودمم میدونم. چه میشه کرد؟ سایتی که ازش استفاده میکنم بعضی وقتا آدمو میذاره سر کار.:13:نقل قول:
اگر میشه یه جای دیگه آپلود کنید ، یا هر وقت درست شد دوباره برام بذاریدش:11:
بطور کلی تو معادله ها به فرم زیر :نقل قول:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اگه داشته باشیم
a+b+c=0
ریشه های معادله بصورت زیر هستن
x=1 و x=c/a
تو این معادله هم همینجوریه ...
فقط روش ∆ که میرم یه چیز دیگه در میاد :31: ...
x(2)=1 ميشه كه به اشتباه نوشتين 2.نقل قول:
سلام davy jones عزيزنقل قول:
اين مشكل قبلاً در اينجا مطرح و راه حلي هم ارائه شده
كافيه به جاي * از دستور ast\ استفاده كني.کد:http://forum.p30world.com/showpost.php?p=4050069&postcount=20
اين هم خروجي فرمول شما:
دوستان خیلی ممنون جواب آخر نداره؟؟!!نقل قول:
ما در این سوال تو کلاسمون هم گیر کرده بودیم...........
جواب نهایی و سادهشده را که من نوشتم ( [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] )نقل قول:
و محمدحسین عزیز راهحل خیلی آسونی را مطرح کردند ( [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] )
سلام
انتگرال رادیکال تانژانت ایکس را می خوام . سریع لطفاً
سلام.نقل قول:
شما تقریبا سومین یا چهارمین نفری هستین که این سوال رو اینجا میپرسه. جواب در سایت زیر حل شده ولی از این به بعد اگه سوالی دارید قبلش توی تاپیک سرچ کنید تا مطمئن بشید که قبلا این سوال مطرح نشده.
موفق باشین.کد:http://rbmix.com/math/sqrtan/sqrtan.php
سلام.
این معادله دیفرانسیل رو میخوام از روش ضرایب نا معین حل کنم .
برای بدست اوردن yp به مشکل بر می خورم و همه ی a , a1x ها با هم ساده میشن و نیمی تونم حلش کنم.
میتونید کمکم کنید ؟
سلام.نقل قول:
بنده دقیقا نمیدونم منظور شما از روش ضرایب نامعین چیه. ولی امیدوارم که این به دردتون بخوره.
میتونید اون قسمتی رو که yp ها رو توی معادله گذاشتین رو یکم بیشتر توضیح بدین ؟نقل قول:
آخه من هرجوری مشتق اول و دوم رو حساب میکنم و توی معادله قرار میدم همه با هم ساده میشن :
و اون قسمتی رو که هم ذکر کردم و متوجه نشدم چطور جوابش بدست اومد .
سلام به همگی
استاد ما یه تحقیق داده درباره روش های حل عددی 0=(f(x می خواستم ببینم کسی تا حالا اینموضوع رو بررسی کرده یا نه؟
ممنون
تقريباً تمام كتابهاي مقدماتي «آناليز عددي» يا «محاسبات عددي» اين مبحــث رو دارن.نقل قول:
اينجا لينك دانلود فصل سوم كتاب «الگوريتمهاي عددي» نوشتهي ای.وی.کریش نامورتی و اس. کی .سن و ترجمهي دکتر فائزه توتونیان و دکتر ابوالقاسم بزرگ نیا قرار داده شده كه در مورد اين موضوع بحث ميكنه.
کد:http://www.4shared.com/document/lDSoCCZc/chapter3.html
ممنون بابت جوابتون
اگه میتونید چند تا کتابرو بزارید تا بتونم تحقیقمو کامل کنم
بازم ممنون
راست میگین. اشتباه ازمنه. تو منفی و مثبت ها اشتباه کرده بودم. این که همه اش با همدیگه ساده میشه یعنی باید جمله x به توان دو رو هم به فرض اولیه مون اضافه کنیم. الان فرصت زیادی برای تایپ ندارم. ان شاء ا... سعی می کنم تا آخر امروز براتون جوابشو به طور مفصل بذارم.نقل قول:
موفق باشین.
javad gol عزیزنقل قول:
با توجه به این که تقريباً تمام كتابهاي مقدماتي «آناليز عددي» يا «محاسبات عددي» اين مبحــث رو دارن، اگه شما یه سری به کتابخونه بزنی و دنبال این کتابها بگردی خیلی راحت میتونی مطالب کامل و خوبی رو پیدا کنی.
سلام به دوستان عزیز
من این ترم ساختمان گسسته بر داشتم می خواستم بببینم کسی مقاله ای جزوه ای چیزی نداره که بخونیم یاد بگیریم من تو فصل اول که برای اثبات گزاره ها بدون جدول گیر کردم ، به روش استنتاج و غیره ( قیاس تعدی ، قیاس استثنایی و ... )
ممنون می شم کمک کنید
با تشکر
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]نقل قول:
که این هم به تناقض میرسه. پس باید جمله ی x به توان 3 رو هم در نظر بگیریم:
موفق باشین.
استاد چه درسی؟نقل قول:
آخه توی درسی مثل محاسبات عددی، کلا یک مبحث خیلی گنده برای حل همین معادلاته.
شما هر کتابی که مربوط به محاسبات عددی میشه رو مطالعه کنید، این مبحث رو داره.
سلام دوستان
من برای پروژه ی آمار نیاز به تعیین واریانس و انحراف معیار دارم.اون ها رو حساب کردم.بعدش باید نمودار ها رو تفسیر کنم.حالا این واریانس و انحراف معیار چه تاثیری بر نمودار ها دارند؟زیادخوبه یا کم باشه؟کلا اگه یه توضیحی به زبان ساده بدید ممنون میشم.
سلام
می دونم احتمال زیاد اینجا جای این سوال نیست از اونجایی که فکر میکنم این بیشتر از هر چیزی به ریاضی مربوط بشه اینجا مطرح میکنم
و اما مسئله
شما می خوایید یه لیگ ورزشی با حضور n تیم برگذار کنید (n یه عدد زوج هست اجباری رو پارامتیر بودن ندارم می تونیید با اعداد زوج بین 14 تا 20 مثال بزنید.)
حالا چطور باید به سادگی این کار رو کرد که کمترین نا منظمی تو لیگ بوجود بیاد (منظور از نا منظمی اینه که بازی های خونگی و خارج از خونه اشون مرتب باشه یعنی 5 تا بازی میهمان نباشن 5 تای بعدی میزبان) البته در بهترین شرایط برای بعضی از تیم ها 2-3 بار بی نظمی پیش میاد
لطفا به هر تیم یک عدد نسبت بدید و از کنار هم گذاشتن هر دو عدد بازی اون دو تیم با هم رو نشون بدید و همچنین وضعیت میزبانی و میهمانی
مثلا عدد 1-12 یعنی تیم یک با تیم دوازده بازی داره تیمی که سمت راست هست میزبان هست
باز هم اگه موضوع نا مربوطی هست من رو ببخشید چون واقعا مجبورم که این رو یاد بگیرم
ببخشید یه سوال فنی
3 یارد مکعب چند متر مکعب هست
سلام دوستان
من به فرمول های مشتقگیری از توابع کسری که هم توی صورت و هم توی مخرج x , y وجود داشته باشه نیاز دارم...
و مثلاً بخواهیم بر حسب یکی x یا y ازش مشتق بگیریم چطوری میشه؟؟
با تشکر
با سلامنقل قول:
دوست من، یکی از مجهولات را ثابت فرض کن و نسبت به دیگری مشتق بگیر؛ به طور مثال مشتق [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نسبت به x می شود [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
و نسبت به y می شود [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] .
موفق باشید.
23 اردیبهشت 1389
سلام.
بستگی داره هر یارد چند متر باشه. تو ویکی پدیا سرچ کنی به راحتی می تونی جوابتو پیدا کنی.نقل قول:
===========================
نقل قول:
با این که واریانس و انحراف معیار جزء مفاهیم اولیه ی آمار و احتمال هست و تو هر کتاب و جزوه ای که نگاه کنی حتما درباره ی اونها نوشته شده، ولی چون میتونم حدس بزنم که شما حوصله ی باز کردن و خوندن هیچ کدومشون رو ندارین(:31:) یه چند خطی به زبون ساده براتون مینویسم:
فرض کنیم که شما تعدادی داده (data) در باره ی یک کمیت مورد اندازه گیری دارین. مثلا قد آدما. اولین کاری که برای تحلیل بهتر نسبت به داده ها ممکنه انجامش بدین اینه که میانگین داده ها رو بدست بیارین. حالا اگه بخواین نشون بدین که قد آدمایی که مورد بررسی شما بودن، چقدر نسبت به مقدار میانگینی که بدست آورده اید، پراکندگی دارن، چه کار میکنین. بطور مثال اگه معدل قد آدمای جامعه ی آماری شما 175 سانتی متر باشه، میتونه قد آدمای جامعه ی آماری شما چند جور باشه. مثلا می تونسته این طور باشه که همه ی آدما قدی در حدود 170 تا 180 داشتن که میانگینش شده 175 یا میتونسته پراکنده تر باشه و از قد حدود 100 تا 200 رو شامل بشه. در اینجا واریانس معنا پیدا می کنه. واریانس در حقیقت انحراف داده ها نسبت به مقدار میانگین هستش. اگه داده ها رو x و مقدار میانگین داده ها رو [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] بنامیم، واریانس ( [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ) این طور محاسبه میشه:
این که چرا توان دوم فاصله تا مقدار میانگین رو با هم جمع میکنن دلیل خاص خودش رو داره چون اگه این کار رو نکنن، جمع فاصله ها بدلیل مثبت بودن برخی و منفی بودن برخی دیگر، صفر میشه. حالا ممکنه بپرسید چرا از قدر مطلق تفاضل استفاده نمیکنن یعنی این طوری:
خب به دلیل این که کار کردن با توان دو به مراتب راحت تره تا توابعی که توش قدر مطلق داره.
بعد از محاسبه ی واریانس، ازش جذر میگیرن تا معیار نسبتا بهتر و واقعی تری بدست بیاد که به اون انحراف معیار ( [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ) میگن.
زیاد بودن یا کم بودن عدد انحراف معیار خوبی یا بدی چیزی رو مشخص نمیکنه. فقط به شما میگه که جامعه ی آماری شما چقدر نسبت به مقدار میانگین خود، پراکندگی داره.
البته همه ی این توضیحات برای کمیتهای گسسته و قابل شمارش بود. در توابع توزیع احتمال پیوسته هم واریانس و انحراف معیار تعریف میشه که از در اونجا سیگماها به انتگرال تبدیل میشن. اگه خواستین در مورد اونها بدونین به کتابهای آمار و احتمال رجوع کنین.
==================================
نقل قول:
بنده توی این زمینه مطالعه ی خاصی نکردم و نمیدونم که توی لیگهای فعلی از چه روشی استفاده میشه ولی یه راه جالب به ذهنم زد که برای اون یه اسم هم انتخاب کردم: " روش شنی تانک"
فرض کنین که n تا تیم (n زوج) رو با جایگشتی کاملا دلخواه کنار هم میچینیم. سپس تیم اول این لیست رو به تیم آخر لیست میچسبونیم تا به اصطلاح یه تسبیح درست بشه. (دونه های تسبیح همون n تا تیم هستن). در ادامه به این تسبیح، شنی تانک میگم. چون ازش منظور خاصی دارم. شنی تانک همون تسمه ی فلزی چرخ یه تانک هستش که قسمتی از اون که روی زمینه ثابته و قسمت فوقانی روی قسمت ثابت حرکت میکنه. فرض کنین که تیمها روی این شنی سوارن و تیمهایی که در قسمت ثابت شنی قرار میگین میزبان و تیمی که در مقالب تیم قسمت ثابت قرار میگیره تیم مهمان باشه. البته دو تا تیم هم در کناره های این شنی قرار میگیرن که فرض میکنیم سمت راستیه میزبان و سمت چپ مهمان باشه. برای درک بهتر به شکل زیر نگاه کنین (n رو 20 فرض کردم):
مثلا در اینجا در هفته ی اول، تیم شماره ی 1 با 19، تیم 2 با تیم 18 و ... بازی دارن. تیم شماره 10 هم با تیم 20 بازی میکنه. (هر تیم با تیم روبروی خودش)
فرض کنین هر هفته که میگذره این شنی یه دنده در جهت ساعتگرد میچرخه.
این طوری همه ی بازی های رفت و برگشت رو میشه شبیه سازی کرد ولی عیبش اینه که همه ی بازی های خونگی پشت سر همه و همه ی بازی های خارج از خونه هم پشت هم. برای برطرف شدن این معزل هم میشه یک هفته در میون، جای تیمهای میزبان و مهمان رو به طور دستی جابجا کرد (یعنی مهمان رو میزبان فرض کرد و بالعکس) این طوری هر تیم حتما یک هفته میزبانه و هفته ی بعدش مهمان و دو هفته بعد دوباره حتما میزبان. بی نظمی هم به حداقل میرسه.
امیدوارم روشم درست باشه و به دردتون بخوره.
=======================
موفق باشین.
باسلام
از دوستاي گلم خواهشمندم يه چند لحظه وقتشونو به بنده اختصاص بدن و اين مسئله رو اثبات كنند:
و اين كه با اينكه Z داراي يك متغير هستش (t) و t هم داراي دو متغير ، پسچطوري ميشه مشتق جزئي زنجيري براش نوشت؟
لطفا اين ابهام رو براي بنده روشن كنيد
خيلي ممنونم:11:
با سلامنقل قول:
بنابر این اگر دومین معادله را در x^2 و سومین معادله را در y^2 ضرب کنید، تساوی مورد نظرتان به دست می آید.
موفق باشید.
25 اردیبهشت 1389
با سلام
مشتق تابع معکوس یک مثال میشه بزنید با قضیه اش رو.
یک مثال هم برای قضیه رول و مقدار میانگین میخوام(قضیه اش رو کامل دارم)
به نظر من ریاضی عمومی یک را باید کل قضیه رول و میانگین و اینهاشو حذف کنننقل قول:
معنی نداره
انتگرال یاد ملت بدن
که به دردشون بخوره
نه مجانب و این اراجیف
مثال1: میخواهیم مشتق تابع وارون [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] رو در نقطه (3,1) حساب کنیم.نقل قول:
توجه: نقطه (1,3) در تابع f صدق میکند پس نقطه (3,1) در وارون f صدق خواهد کرد.
از اونجایی که وارون کردن هر تابع در حقیقت قرینه کردن نمودار آن تابع نسبت به خط y=x است پس شیب نمودار در هر نقطه که برابر با مشتق آن تابع در آن نقطه است، معکوس میشود. پس کافی است مشتق تابع f را در نقطه (1,3) بدست آوریم و آن را معکوس کنیم تا مشتق تابع وارون f در نقطه (3,1) حاصل شود.
بدین ترتیب بدون این که لازم باشد تا ضابطه ی تابع وارون را بدست بیاوریم، مقدار مشتق را از ضابطه تابع f بدست آوردیم.
مثال 2: میخواهیم مشتق تابع وارون [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] را به طور کلی و در همه ی نقاط بدست آوریم.
باز هم مثل قبل عمل میکنیم منتها این بار دقت میکنیم که با پارامتر x به جای اعداد، مواجهیم.
محتوای مخفی: توضیح
در کل قضیه مشتق تابع معکوس این رو میگه که مشتق تابع وارون در هر نقطه ای برابر با معکوس مشتق تابع اصلی در y ای که برابر با مقدار f در x مورد نظر است.
------------------------------------------------------------
مثال: تابع زیر را در نظر میگیریم:نقل قول:
یک مثال هم برای قضیه رول و مقدار میانگین میخوام(قضیه اش رو کامل دارم)
حد تابع زیر در x=0 چقدر است؟
میدانیم که تابع جزء صحیح همواره بین دو عدد صحیح قبل و بعد از خودش است. بنابراین داریم:
حد هر کدام از توابع چپ و راست در x=0 برابر با صفر است و بنا براین تابعی که به ازای جمیع نقاط مابین این دو تابع باشد در x=0 حدش صفر است.