چند نوع جنون وجود داره؟
و اینکه تو دادگاه فقط کسایی که جنون ادواری دارن رو محاکمه نمیکنه؟
Printable View
چند نوع جنون وجود داره؟
و اینکه تو دادگاه فقط کسایی که جنون ادواری دارن رو محاکمه نمیکنه؟
جنون به حالتی گفته میشه که یکی از علائم زیر وجود داشته باشه:
توهم....هذیان....صحبت کردن غیر عادی.....رفتار غیر عادی
خیلی از بیماری ها باعثاین حالت میتونه باشه
به طور کلی
۱- جنون در اثر بیماری جسمی:عفونت دستگاه عصبی...سکته مغزی....بیماری کبدی....اختلالات متابولیک . غیره
۲-بیماری های روانپزشکی:اسکیزوفرنی....مان ا....افسردگی با سایکوز....اسکیزوافکتیو....اخت لالات هذیانی....اختلالات سایکوتیک کوتاه مدت
۳. جنون در اثر استفاده از مواد: که هم به علت مسمویت هست و یا بعد از ترک و یا در اثر خود ماده
من از ساز و کار دقیق قانونی و پزشکی قانونی اطلاع ندارم اما در کل در صورتیکه مسئله جنون در دعوی حقوقیمطزح باشه پزشک قانونی نظریه روانپزشک معتمد رو جویا میشه
و حتم یقین در مواردی که بیماریوجود داشته باشه این در حکم اثر میذاره
چیزی رو که میدونم افراد اسکیزوفرنی متهم نمیشن....اما حکم دادگاه برایگذراندن دوره درمانی و یا نگهداری در مراکز خاص داده میشه
سلام
این مشکل من اسمش چی میشه ؟
من خیلی تو فکر یه موضوع میرم و یا یه چیزی و یه مشکل و یا اتفاق خیلی توی ذهنم بزرگش میکنم
مثلن من پدرم سنش بالاست همش میرم توی فکر که نکنه بمیره . وای نکنه من از خونه میرم یه طوری ش بشه
یا کلن یه مشکل یه سختی و خیلی میرم تو فکرش که حالا چی میشه .و اینها
چکار کنم ؟ خیلی بده همش برم تو فکر
من کارم یجای دیگه از شهرمه مثلن 10 روز خونه م 10 روز نه . مادر پدرم تنهاست البته خواهرم و برادرم در هر هفته هر کدوم 2 روز میاند پیششون و اونا 3 روز تنهاند و سنشون بالاست و همیشه تا یکی دو ماه پیش من پیششون بودم
همه ش میرم تو ایین فکر که حالا چی میشه . آیا از کارم استعفا بدم و بیام پیششون ؟ از طرفی هم میگم کار نیست منصرف میشم
همه ش تو فکرشون هستم . میگم گناه دارن تنها باشن و ..
دوست عزیز موضوعی رو که شما مطرح میکنید میشه به بعضی بسماری های اعصاب به اسم اختلالات اضطرابی نسبت دادنقل قول:
مثلا GAD یا شdjusment disorder
اما اینکنه واقعا مشکل شما بیماری هست باید بررسی بشید چون زمان اون....مدت تکرار در هفته و میزان اختلالی که در زندگی ایجاد کرده باید بررسی بشه
یا این مشکل میتونه از افسردگی ناشی بشه....یا اصلا مشکل و اختلالی نباشه و فقط یک وسواس فکری باشه
پس در مرحله اول باید با یک روانشناس بالینی یا روانپزشک مشورت کنین
ترک کارتون هم عاقلانه نیست چون اگه مشکل شما عمیق تر از این باشه که فقط کارتون باعث آن شده باشه،بیکاری خودش میتونه مشکل شما رو بدتر هم بکنه
دوستان علائم شایع و بارز افسردگی ، بخصوص علائم جسمانیش رو میخواستم بدونم !
بخصوص دوستانی که تجربش رو داشتن اگه کمکی کنن ممنون میشم
خواب آلودگي يا بيخوابي (بصورت غير عادي)، افزايش وزن ،لكنت يا اختلال در گفتار ، ضعف عمومي و كاهش انرژي بدن (خستگي سريع)نقل قول:
احساس گيجي و بي وزني ، كاهش شديد تمركز ، بي انگيزگي و بي علاقگي به چيزهايي كه قبلاً جذاب بودن
اينها علائم بنده بود كه با تعويض شغلم كاملاً درست شد.
۱. خلق افسردهنقل قول:
۲.کاهش علاقه و لذتبه انجام کارها
۳.کاهش یا افزایش خواب
۴.کاهش یا افزایش اشتها همراه با تغییر وزن
۵.بی قراری و یا کندی حرکات
۶.تمرکز ضعیف. و یا عدم توانایی تفکر
۷.کاهش انرژی
۸.احساس گناه یا احساس بی ارزش بودن
۹. افکار مکرر درباره مرگ یا خودکشی
برای تشخیص افسردگی باید چند تا از این علایم برای مدت خاصی وجود داشته باشه
غیر از اون افسردگی میتونه با تابلو های دیگری مثل جنون هم همراه بشه
علائم جسمی افسردگی هم به طور کل میتونه هر علامت جسمی باشه....شایع ترین ها:
انواع اختلالات گوارشی (اسهال،یبوست،سوجذب،استفرا ،درد و ...)
درد سینه
سرگیجه
تنگی نفس
غش کردن
خستگی
سردرد
بیخوابس
مشکلات قاعدگی
گرفتگی عضلات
درد(کمر،مفاصل٬اندام)
اختلالات جنسی
تپش قلب
تمام علایم باید توسط پزشک بررسی بشن و تفسیر شن تا بشه تشخیصبیماری گذاشت
مخصوصا علائم جسمی که ابتدا باید احتمال بیماری های جسمی رد بشه
می خواستم آدم بزرگی بشم. راهش چیه؟
یعنی مثلا الان هرکی بهم فش هم کشید یا نقدم کرد یا سخن مخالفم گفت..دست و پامو گم نکنم. اینقدر بزرگ باشم که ناراحت نشم..راهش چیه تمرینش چیه؟
الان خیلی کوچیکم اینو میدونم.
مثلا من الان یه پست میدم :
من فکر میکنم این نرم افزار نمیتونه کار شما رو راه بندازه ..
بعد یه کاربر دیگه میاد میگه:
وقتی اطلاعات راجب چیزی ندارید حرف اضافه نزنید و این نرم افزار خیلی هم کار راه اندازه..بهتره قبل از پست دادن فکر کنیم...
بعد من پشت کامپیوترم یهویی دست و پاچه نشم ناراحت نشم آرامشمو حفظ کنم..اینقدر کوچیک نباشم که ناراحت شم..بزرگ باشم متانت و آرامش داشته باشم..
خداوکیلی راهش چیه؟ بگید؟
دوست عزیز به هرحال در هر برخوردی که پیش ییاد ناراحت شدن و واکنش نشون دادن طبیعی هست.....اما تناسب واکنش مهم هستنقل قول:
یک کاری که میتونید بکنید افزایش عزت نفستون هست ...... اما در هر حال یک انسال معمولی وسالم از نظر روان هم در اثر فشار و استرس در هم میشکنه و واکنش نشون میده
اما اگه شما زود از کوره در میرید یا عزت نفس پایین دارید مشاوره روانشناسی یا مطالعه مطالب روانشناسی در این باره کمک کننده هست
گرامی این حس تا اندازه ای در همه هستنقل قول:
همه دوست دارند ستایش بشن
موفق باشن
مفید باشن
...
راهش اینه که اولا سعی کنید اطلاعاتتون رو زیاد کنید و به روز باشید (در زمینه کارتون درستون علایقتون مثلا هرچی بخث ماشین هست بحث موبایل یا امثال اون)
که وقتی نظری میدید راهکاری میدید حرفی میزنید درست باشه ! همین درست بودن دلیلی میشه که سرت رو بالا بگیری
و نکته بعدی الزامی نداره در مورد چیزی که مطمئن نیستی بهش جواب یا نظری بدی! اینطوری احتمال بازخورد منفی خیلی خیلی پایینه:n39:
حداقل حرف ممکنه رو بزنید و وقتی در مورد چیزی با دلیل مطمئن نیستید اظهار نظر نکنید
چه در جمع واقعی و چه در جمع مجازی
وقتی حق با شماست و مطمئن هستید ، از هیچ برخوردی ناراحت نمیشید چون با دلیل میتونید جواب بدید.
سلام
بیمار دو قطبی یعنی چی؟
آختلال خلق دوقطبی نوعی اختلال روانپزشکی هست که خلق بیمار بین طبیعی ، مانیا یا اقزایش یافته و افسرده یا کاهش یافته در نوسان هستنقل قول:
بستگی به علایم و طول دوره های خلق و تعداد نوسانات به انواع مختلف تقسیم میشه
معمولا پیشزمینه ژنتیکی در این اختلال وجود داره
درمان اصلی اون دارو های تثبیت کننده خلق مثل لیتیوم،سدیم والپورات،لاموترتژین و ..... هست
با توجه به شدت علایم مکنه درمان های دیگه هم ممکن هست داده بشه
من اصلا متوجه نشدم میشه ب زیان عامیانه بگید یعنی چی؟؟نقل قول:
خیلی ساده یعنی اینکه شخص گاهی وقتا رفتار عادی داره و انگاری هیچیش نیست! بعد گاهی وقتها کلا ادم دیگه ای میشه حالا یا ممکنه به حالت یک شخص شدیدا افسرده باشه یا مثلا یک ادم به شدت عصبی منظورشون از نوسان اینه که بین این دو حالت مدام فرد درگیرهنقل قول:
حالا اگر دیر به دیر این اتفاق براش بیفته داروهاش ساده تر
اگر مدام تغییر خلق بده خب این بیماریش شدیدتره پس درمانش سختتره داروهاش فرق داره...
بسته به اینکه هرچند وقت یکبار طرف میره اون کانال! این بیماری دسته بندی داره مثلا ضعیف، متوسط، شدید
درود چرا ویزیت روانپزشکان از پزشکان متخصص گران تر است؟ 33 هزارتومن هست
چون روانپزشک ها با توجه به نوع بررسی بیمار که با مصاحبه هست مدت زمان بیشتری رو به به طور متوسط به هر بیمار اختصاص میدن بنابراین ویزت اونها بیشتر از متخصص های رشته های دیگه و برابر با ویزیت فوق تخصص و فلوشیب ها هستنقل قول:
ویزیت فوق تخصص روانپزشکی هم از همه بیشتر هست 37000
نرخ دولتی برای روانپزشک 12000 و فوق تخصص روانپزشک 14400 هست
من اگر بودم، ویزیت روانپزشکان را رایگان میکردم همچنین داروها شونقل قول:
نصف مشکلات جامعه حل میشد
من مدتی مشکل معده و تهوع داشتم رفتم پیش دکتر متخصص داخلی علاوه بر دارو معده قرص پرفنازین ۲ هم نوشت..
خواستم ببینم این قرص برای چی هست ؟ و ایا مصرفش وابستگی نمیاره؟؟؟
این قرص از دسته داروهای آنتی سایکوتیک هست و در روانپزشکی کاربرد دارهنقل قول:
همچنین این دارو مهارکننده دوپامین هست خاصیت ضد تهوع و استفراغ داره و با این دلیل هم تجویز میشه
اگر به صورت دراز مدت و با دوز بالا مصرف بشه قطع کردن اون باید تدریجی باشه
اما در مدت کوتاه و با دوز کم مشکلی ایجاد نمیکنه
٣٠ تا قرص ٢ ميلي گرم هرشب جزوه كوتاه مدت ها ميشه يا بلند مدت ؟؟نقل قول:
دوز مصرفی خیلی کم هست اما مدت مصرف کمی طولانی هستنقل قول:
معمولا قطع دارو با دوز پایین خوب تحمل میشه
برای بستری شدن توی تیمارستان تجویز روانپزشک لازمه یا معرفی خانوده بیمار؟
بیماران در بیمارستان روانپزشکی به دو صورت بستری میشننقل قول:
یکی بیمارانی که به درمانگاه یا مطب مراجعه کردن و نیاز به بستری توسط روانپزشک تشخیص داده شده و با نامه پزشک بیمار بستری میشه
بعضی بیماران هم بوسیله همراهان به بیمارستان مراجعه میکنن ( و معمولا بیمارانی هستند که علائم شدید و رفتار غیر قابل کنترل دارن ) که توسط پزشک کشیک ( اینترن روانپزشکی یا رزیدنت روانپزشکی یا پزشک عمومی کشیک) ویزیت میشه و مصاحبه انجام میشه و به تشخیص ایشان و هماهنگی با روانپزشک آنکال بستری میشه
بعضی بیماران هم به اورژانس بیمارستان مراجعه میکنن و با تشخیص پزشک اورژانس به بیمارستان اعصاب و روان ارجاع داده میشه که توسط پزشک کشیک ویزیت میشن
عوازض ترکش چیه؟نقل قول:
یعنی اگر کسی دوز بالای این قرص رو بخوره بعدش یهو قعطش کنه چ عوارضی داره؟
معمولا ترک ناگهانی بی قراری،لرزش دست و بی خوابی میدهنقل قول:
البته این علایم معمولا زیاد آزاردهنده نیستن
از بین داروهای این دسته کلوزاپین هسا که علائم ترک شدیدتری داره
یعنی یک دوره زمانی شاد و پرانرژی و دوره دوم افسرده (اصولا غیر پرخاشگر) -طول دوره ها اصولا 6 ماه هست و در کنار داروهای اصلی مثل کاربامازپین داروهای تثیت کننده خلق میدن-از روش ECT هم استفاده میکنننقل قول:
سلام
بیماری های روانی که به دو دسته کلی
1- اختلالات عضوی(o.b.s)
2-اختلالات عملی(functional)
تقسیم میشن! الان فرق این دو چیه؟ کدوم بیماری ها جز دسته اول و کدوم دوم میشن؟ یه مثال بزنید
این تقسیم بندی نیست....بیشتر به علت بیماری ها اشاره دارهنقل قول:
OBS یعنی Organic brain syndrome یعنی علامت های روانی در اثر بیماری های جسمی
اما الان هر بیماری ایجاد شده اگه علت جسمی داشته باشه اصطلاح due to General Medical condition استفاده میشه
مثلا جنون به علت بیماری زمینه ای جسمی ( مثل سکته مغزی یا مننژیت ) یا افسردگی در اثر بیماری جسمی ( مثل کم کاری تیروئید، سرطان ) و .....
functional هم اگه علت بیماری جسمی نباشه گفته میشه
یعنی علت جنون و افسردگی فقط اختلال عضو هستش!؟ علت دیگه ای نداره؟نقل قول:
الان افسردگی، اسکیزفرنی جز اختلالات عملی نیستش؟
مثلا افسردگی شاید به دلیل مثلا از دست دادن عزیزی یا یه چیز دیگه باشه الان جز کدومشون میشه؟
نه در مورد خیلی از بیماری ها و علامت های روانی میتونه علت اختلالات عضو باشه مثلا عفونت دستگاه عصبی میتونه خیلی از علائم جنون مثل توهم و هذیان رو داشته باشهنقل قول:
اما در صورتی که علل جسمی برای یک علایم وجود نداشته باشه اختلال functional هست
علت خیلی از بیماری های روانی کامل مشخص نیست اما اکثرا اختلال در انتقال دهنده های عصبی هست
.................................................. .................................................. ..................................................
قبلا برای هر بیماری روانپزشکی یکسری محور ترسیم میکردند
مثلا محور یک سندرم های روانپزشکی مثل دو قطبی یا اسکیزوفرنی
محور دو اختلال شخصیت
محور سه مواد و بیماری جسمی
محور 4 استرسور
محوز 5 ختلال عملکرد
اما الان این تقسیم بندی هم حذف شده
.................................................. ...................................
در مورد داغداری قضیه فرق میکنه و از دسته بیماری های افسردگی حذف شده
و مداخله روانپزشکی در موارد خاص نیاز پیدا میکنه
مثلا طول کشیدن بیش از 6 ماه،ایجاد اختلال در عملکرد روزانه،بیماری روانی زمینه ای،افکار خطرناک خودکشی
من چند روزه یه مشکلی پیدا کردم دلیلشو نمیدونم چیه زود خشمگین میشم..ولی کنترل میکنم عصبانی نشم..1 بار نتونستم کنترل کنم بدجور عصبانی شدم.
برم روانپزشک یا مال زمستونه؟ چون شنیدم زمستون سروتونین مغزکم میشه بعد ازعید که روزها طولانی تر بشه حال آدم بهتر میشه؟
آیا درسته یا نه برم روانپزشک چون خیلی عذابم میده این حالت.فقطم بعد از ساعت 7 عصر خشمگین میشم صبح ها و بعد ظهرها حالم خوبه خوبه.خودم از اینکه زود خشمگین میشم عذاب وجدان هم دارم
چه داروهایی مصرف میکنین؟نقل قول:
social anxiety دارم در حد ....... خیلی زیاد
یه کنفرانس دارم در هفته بعد
قرص قبلا مصرق میکردم تاثیر خاصی نداشت
فقط میخوام اون روز کنفرانس رو یجوری بگذرونم چیکار کنم ؟
دارو درمانی و یا مشاوره های روانشناسی و انحام روش های CBT بهترین درمان social phobia یا همون social anxiety هستندنقل قول:
این بیماری دو دسته هست
دسته اول که در تمام روابط اجتماعی و عملکرد اجتماعی دچار مشکل هست......برای این دسته، دارو های SSRI مثل سرترالین یا SNRI مثل ونلافاکسین اثر خوبی دارن
از درمان CBT به تنهایی یا ترکیب با درمان دارویی هم میشه استفاده کرد
دسته دوم مشکل در بعضی عملکرد های اجتماعی پیش میاد......این دسته اگه تعداد عملکر ها زیاد باشه CBT یا اگه محدود باشه داروهای دسته بنزودیازپین نیم ساعت یا یک ساعت قبل عمی که بیمار رو دپار مشکل میکنه تجویز میشه
ممنون از توجهت..هیچ دارویی مصرف نمیکنم ولی فهمیدم مشکلم چیه عصابنیت نیست. مشکلم اینه که احساس داغی میکنم. بعد فکر میکنم عصبی شدم.یه همچین حس بدی دارم از 7 شب تا موقع خواب .احساس داغی سر و صورت احساس عصبی بودن.نقل قول:
هم داغ میشم هم عصبی میشه..یه احساس مثل اونای یکه اعصابشون خراب میشه..بهم دست میده. نمیدونم حالا 1 هفتست بی دلیل شروع شده. حالا برم روانپزشک؟ یا برم دکتر عمومی؟ یه جور وسواس فکریه فکر یکنی عصبی شدی داغ هم میشی.
بعد واقعا حس میکنی زود تصمیم میگیری. یا زود عصبی میشی..یه جوری درگیری عصبیه..
حالا نظرت چیه؟ ورزشم که میکنم موز هم خوردم امروز سفیده تخم مرغم خونده بودم سرتونین زیاد تولید میکنه خوردم.جلوی لامپ نشستن هم 40 دقیقه نشستم خونده بودم لامپ هم سنتز سروتونین میکنه.
ولی همه این ها فاییده نداره..باید به نظر خودم برم روانپزشک
نظر من روانپزشک هست دوست عزیزنقل قول:
برای فراموشی گذشته و یاد نکردن گذشته باید چکار کرد؟
چه قرصی خورد؟
اول از همه باید مشکل شما بررسی بشه،مثلا فراموشی در چه حد هست؟نقل قول:
آیا تمام حوادث گذشته از یاد زفتن یا فقط قسمتی
بعضی بیماری های نادر وجود دارن که میتونه باعث فراموشی بشه مثلا به صورت نادر برخی از انواع صرع وجود دارن که باعث فراموشی وقایع میشه
اما چیزی که بیشتر میتونه علت باشه وجود استروس ها و عدم تمرکز که بتعث ضعف توانایی یاد آوری وقایع است
ممنون از پاسخ شما دوست عزیزنقل قول:
خیر منظورم این نبود
منظورم این هست که چکار کنم گذشته رو فراموش کنم؟
چند تا مشکل مالی ضرر مالی امسال ایجاد شد لحظهای نیست تو فکرش نرم
اعصابم خرد کرده میگم به خودم چرا اینکارو کردی؟ چرا اینججور شد؟
صبحها آب زعفران میخورم. عرق آرامبخش میخورم که توی فکر نرم. دعا میخونم:n19:
دائم میاد توی ذهنم. حال میخام بدونم چجور میشه گذشته رو یاد نکنم و به فراموشی بسپارم؟