سلامنقل قول:
راستش من متوجه نشدم منظورتون رو از اینکه اینور اونور میره ! منظورتون اینه میاد وسط راه یا یک گوشه ایستاده ولی داره تکون می خوره ؟
Printable View
سلامنقل قول:
راستش من متوجه نشدم منظورتون رو از اینکه اینور اونور میره ! منظورتون اینه میاد وسط راه یا یک گوشه ایستاده ولی داره تکون می خوره ؟
سلامنقل قول:
چند کار رو باید انجام بدین
همه جا با سرعت مناسب برونید تا فرصت کافی برای عکس العمل داشته باشید مثلا توی کوچه ها خیلی آروم برونید و هر لحظه آماده ی ترمز کردن باشید
حفظ خونسردی
بوق زدن ( دو تا تکی ) تا بدونِ اینکه بترسه و وحشت کنه , متوجه بشه ماشین داره میاد
کم کردن سرعت
هر طرف میره , شما به سمت مخالفش برید
راننده ی حرفه ای خیلی خیلی کم براش پیش میاد همچین صحنه ای چون با هشیاری تمام همه چیز رو زیر نظر داره
دست اندازها
آدمهای وایساده کنار خیابون ( اگر به سمت شما نگاه نمیکنند با یک تک بوق کوچک هشیارشون کنید تا بهتون نگاه کنند تا مطمئن بشید حواسشون جمعه )
حتی عابرهای توی پیاده رو که دارند میان کنار خیابون رو زیر نظر داره
اگر مینی بوس یا اتوبوس یا هر خودرو دیگه کنار خیابون پارک شده و مشخص نیست کسی پشتش هست یا نه , سرعت رو کم میکنه , سعی میکنه با فاصله ی زیاد از کنارش رد بشه تا اگر یهو یه بچه پرید بیرون فرصت کافی داشته باشه برای عکس العمل صحیح
یک تک بوق هم خوبه
کلاً یک قانون رو فراموش نکنین تا به مشکل برنخورین:
فکر کنین فقط شما میبینین و میشنوید
یعنی نگین برم وایمیسه , باید وایسه , وظیفشه وایسه و غیره
هیچوقت با ادما، مخصوصا خانومها(همهی خانومها) پسر های کوچیک و پیرمرد ها شوخی نکنین!!!!نقل قول:
دوستان وقتی که یکی از وسط خیابون میخواد رد بشه . هی اینور و انور میره شما به سرعت بالا هم نزدیکش هستید باید چه عکس العمل کرد ؟
وقتی وسط جاده هستن و حتی ۱ درصد احتمال میدین که تا شما برسی رد نمیشن، کامل متوقف شو....
من همیشه این کار رو میکنم چون یه بار گفتم این پیرمرده ماشین من به این عظمت! رو میبینه و وای میسته ولی دیدم که واینستاد.... زدم رو ترمز و اخرین صدم ثانیه وایسادم ولی اون وایسنتاد و اومد زانوش خورد به جلوی سپرم...
نیگا کرد منو و دید یه ماشین اومده، چند ثانیه وایساد و بعد خودش رو انداخت که تو منو کشتی :n04:
ملت هم ریختن هرچی قسم و ایه اومدم که حاجی من وایسادم نزدم بهش این ندید منو، ملت قبول نمیکردن!! چیزی نمونده بود خون یارو بیوفته گردن باریک من!:)))
کلا عادت کردم که وقتی چیزی سر راهه، پشتش توی یه فاصلهی مناسب 4-5 متری وایمیستم و منتظر میشم تا راه رو باز کنه و عمرا بوق هم نمیزنم( دو سال ماشین داشتم، یه بار موقع اضطرار پیش اومد بوق بزنم محکم زدم رو فرمون چون به بوق زدن با پراید عادت داشتم و یادم نبود سمند بوقش اینوره! :)))
خلاصه به نظرم امن ترین کار همینه...
------------------------
من الان دارم سعی میکنم عادت بکنم به دو دستی رانندگی کردن... با پراید متاسفانه اکثر اوقات توی شهر جفت دست هام رو بر میداشتم :( مخصوصا تو ترافیک و اینا...تو سمند عادت کردم که همیشه یه دستم رو فرمون باشه در هر حالت که دست چپ رو میذاشتم روی دستگیره در و دست راست روی کنسول استراحت میکرد!!! گاهی هم جای دست ها رو عوض میکردم و دست چپ کامل روی دستگیره استراحت میکرد و دست راستم کمی روی کنسول و کمی روی فرمون بود :(
الان دوباره پراید دارم، ولی به شدت دارم تمرین میکنم که دو دست روی فرمون رانندگی بکنم :)) و جالبیش برا خودم اینه که نمیدونم چرا! ولی جدیدا دوست دارم دو دست رو فرمون رانندگی کنم که البته به نظرم چیز خوبیه... هرچند چند بار تو موقعیت حادثه و اینا، با یه دست روی فرمون ماشین رو جمع کردم
لطفاً هرکاری میکنید، به سمتش نرید و پا روی گاز نزارید. نمی دونم چرا معمولاً وقتی پیاده دارم رد میشم ملت به سمت من میان و سرعتشونو زیاد میکنن:n27:نقل قول:
چند وقت پیش داشتم از خیابون رد میشدم یهو یه خانومه از خیابون داشت رد میشد من با سرعت حدود 50 تا داشتم رد میشدم که یهو وسط خیابون وایمیسته. یه لحظه هنگ کرده بود!!!!! منم فقط زدم رو ترمز و ماشین پرایــــــــــد رفت رو ABS !!!!! انگار نه انگار ترمز گرفتم. بخیــــــــر گذشت.
هیچوقت به ترمز ماشین اعتماد نکنید.
از این عابرا مخصوصا خانوما و بچه ها و پیرمردا باید ترسید
به این نکته دقت کنید:
هیچوقت...............هرگز...........اب دا.............مطلفا...................با هیچ ماشینی کورس نذارین.................. مخصوصا اگه راننده ماشین جوون باشه
به داشبورد زُل نزنید موقع رانندگی
سلام
همون لحظه ای که چشم از جلو برمیدارین تا ضبط یا کولر یا بخاری رو روشن کنین یا آمپرها رو نگاه کنین , همون لحظه , لحظه خطرناک و خطرآفرینه .
موقع رانندگی شما باید حداقل یکی دو دقیقه یک بار یک نگاه یک ثانیه ای بندازین به آمپرها ( سرعت , دور موتور , حرارت , بنزین , چراغ روغن , فشار روغن و دیگر چراغهای هشدار دهنده ) .
بعضیها زُل میزنند به داشبورد و چیزهائی رو که میبینند در موردش فکر میکنند درحالیکه همونطور زل زده اند به داشبورد و جلو رو نگاه نمیکنند
این کار اشتباهه
چون ممکنه همون لحظه یک نفر بیاد جلو ماشین یا ماشین جلوئی بزنه ترمز
کار صحیح چیه ؟
1- اول از همه باید ببینید آیا مسیر بهتون اجازه میده یک ثانیه به آمپرها نگاه کنین؟
اگر در کوچه یا خیابون کوچیک که فرعی های زیادی داره یا مردم زیادی در حال تردد هستند شما نباید یک لحظه هم چشم از جلو بردارین .
اگر در اتوبان و جاده هستین و ماشینی در جلوی شما در حرکته و فاصلتون باهاش کمه , نباید چشم از جلو بردارین .
پس شرطِ اول اینه که فرصت کافی برای یک نگاهِ سریع داشته باشین
2- فقط یک ثانیه یا اگر مسیر اجازه میده حداکثر 2 ثانیه به آمپرها نگاه کنین و با چشمتون عکس بگیرین ازش و در ذهن بسپارید چیزهائی رو که دیدین و دوباره به جلو نگاه کنین
3- حالا همونطور که دارین به جلو نگاه میکنین و رانندگی میکنید چیزهائی رو که دیدین تجزیه و تحلیل کنین ( سرعتم 100km - آمپر حرارت نرمال بود ؟ - چراغ هشدار دهنده ای روشن نبود ؟)
به هر حال فکر کردن در مورد وضیعت آمپرها رو نباید با زل زدن به آمپرها انجام بدین .
اگر مدتی تمرین کنین بعدش عقل باطن ( شعور باطن ) که کارها رو اتوماتیک انجام میده , برنامه ریزی میشه و دیگه براتون عادت میشه ( عادتِ خوب )
======================================
برای روشن یا خاموش کردنِ کولر یا بخاری یا ضبط هم باید با دست دنبال کلیدها بگردین نه با چشم
یا اگر تازه ماشین رو گرفتین و هنوز جایِ کلبدها در ذهنتون حَـک نشده , فقط یک ثانیه نگاه کنین و بعدش با دست و بدون نگاه کردن باید خاموش یا روشن کنین .
ضبط صوتهای استاندارد , دکمه هاش فرو رفته و برجسته هست یا طوری ساخته شده که لمس دکمه ها با هم فرق داره ( مربع - مستطیل - گرد - بزرگ - کوچیک و غیره ) تا راننده فقط با لمس کردنِ کلیدها تشخیص بده انگشتش رویِ کدام کلید هست و نیازی به نگاه کردن نداشته باشه
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خیلیها به خاطر رعایت نکردنِ همین نکاتِ به ظاهر ساده , یا مردند یا معلول شدند یا مرتکبِ قتل شدند و افتادند زندان یا به مصیبتهای دیگه ای گرفتار شدند .
سلامنقل قول:
اول از همه تشکر می کنم از شما بابت مطلب مفید تون.
در ادامه بنده هم نکته ای بگم که خودم بار ها دیدم موقع رانندگی حالا یا راننده جلویی یا راننده عقبی که خیلی ها موقع رانندگی تو اتوبان و معابر شلوغ و بعضا خلوت به فرض موبایل شون رو گذاشتند تو جعبه داشبورد که یک دفعه یکی زنگ می زنه. بعد همونطوری در حال رانندگی خم می شند در جعبه داشبورد رو باز می کنند و موبایل شون رو بر می دارند و شروع می کنند به صحبت کردن ! با موبایل صبحت کردن که خودش خیلی خطرناک هست ولی موضوع بحث ما نیست !
با چشم خودم این حرکت رو حتی تو اتوبانی که همه با سرعت ۱۰۰ کیلومتر رانندگی می کنند دیدم. فکر کنم بعضی ها فکر می کنند خیلی رانندگیشون خوبه و حتی یک نیم ساعت هم می تونند چرت بزنند پشت فرمون و در واقع زمان خواب تبدیل میشند به سیستم Auto-Pilot ( Auto Drive ) و شروع می کنند هر کاری می خوان می کنند.
باز این خوبه یکی دیگه که خودم دیدم یک خانمی بود با بچش که یک دفعه دیدم کامل رفت پایین و حتی سرش رو هم برد پایین :n04:
حالا مورد اول باز خیلی خوبه حداقل راننده جلوش رو نگاه می کنه ولی این مورد که دیگه رسما جلو رو تعطیل کرده بود رفته پایین یک چیزی برداره :n27:
خیلی خطر ناک هستند اینکار ها هر چقدر هم آدم راننده خوبی باشه شاید یک لحظه دستش بلرزه و فرمون رو تکون بده ! خب همون یک لرزش ساده دست کافیه که جون یک آدم از بین بره !
مورد دیگه ای هم که جا داره عرض کنم اینه که لطفا عرض اتوبان رو با ماشین طی نکنید :n27:
اون روز که تو اتوبان بودم و داشتم از کنار یک خروجی شاید بشه گفت ۵۰ - ۱۰۰ متر مونده بود برسم به خروجی یک دفعه یک ماشینی اومد عرض اتوبان رو طی کرد و از سمت چپ رفت وارد خروجی شد ! البته نمی دونم منظورم واضح هست یا نه. منظورم اینه که به فاصله ۵۰ متر مونده به حروجی برای اینکه رد نکنه و ۱۰ دقیقه راهش دور تر نشه یک دفعه از سمت چپ اومد رفت خروجی بشه خب من تو لاین وسط بودم ایشون هم تو لاین سمت چپ. سرعت هر دو ماشین هم بالا بود. خب ناگفته نمونه که معذرت خواهی کرد اون طرف ولی اگر همین صحنه باعث بروز حادثه میشد دیگه معذرت خواهی هیچ فایده ای نداشت. و چه بسا راننده ای که یا دفعه می پیچید جلو ماشینش ( منظورم خودم هستم ) یک آدم ناشی بود و میزد به ماشین اون طرف !
سلام .نقل قول:
هر جا ترمز معمولی نتونه ماشین رو متوقف کنه ,ترمز ABS هم نمیتونه ماشین رو متوقف کنه .
راز بهتر بودنِ ABS از ترمز معمولی فقط به خاطر امکانِ استفاده از فرمان و ترمز با هم هست .
==========================================
توضیح بیشتر برای علاقمندان :
با دقت و حوصله بخونید , ضرر نمیکنید .
متاسفانه بيشتر مردم فکر میکنند میدونند چرا ABS اختراع شد و چطور باید ازش استفاده کنند اما یه سری مسائل مهم رو نمیدونند .
در ماشین بدون ABS بیشتر مردم در مواقع خطر محکم میزنید رو ترمز و اگر ترمزها بدون ABS باشه چرخها قفل میشه و شروع میکنه به لیز خوردن .
(حتی روی آسفالت خشک هم ماشین لیز میخوره!!!)
چون با قفل شدنِ تایر و کشیده شدنش روی آسفالت , لاستیک به شدت داغ و ذوب میشه و بسیار نرم میشه و چسبندگیش به آسفالت خیلی خیلی کم میشه و ماشین انگار که روی یخ داره میره . همینجور لیز میخوره و میره جلو و به علت قفل بودن تایر , فرمان هم غیر قابل استفاده میشه و نمیشه تغییر مسیر داد و تصادف پیش میاد یا ماشین چپ میشه .
فقط راننده ی سوپر حرفه ای میدونه که با ترمز عادی باید در چنین مواقعی کمی فشار پا رویِ ترمز رو کم کنه تا چرخها قفل نشه و یک کم بچرخه تا بتونه با فرمان دادن ماشین رو از برخورد دور کنه .
=================================
اونجا بود که ABS اختراع شد تا کار همون راننده ی سوپر حرفه ای رو انجام بده و در موقع ترمز سنگین گرفتن , چرخها قفل نشه اما اشتباهِ عده ی زیادی از مردم در استفاده از ABS اینه که میزنند رو ترمز [دیگه منتظر میشند تا ماشین وایسه !!!!]
در حالیکه باید همونطور که دارند پا رو فشار میدند روی ترمز , [با فرمان ماشین رو به چپ یا راست هدایت کنند تا مانع از برخورد بشند].
رانندگی با ABS خیلی ایمن تر از ماشین عادی هست اما این نکته ی مهم همیشه باید مد نظر باشه که در مواقع خطر , بعد از زدن روی ترمز , با فرمان باید ماشین رو از برخورد دور کنیم نه اینکه بشینیم و تماشا کنیم چی میشه و ماشین کِی می ایسته و آیا میخوره یا نه .
اگر مغز انسان با آموزش و تمرین , استفاده ی صحیح از ABS رو یاد بگیره اونوقت رانندگی باهاش براش خیلی ایمن تر از ترمز معمولی میشه .
همه میتونند در یک جای خلوت و با گذاشتن یک توپ یا قوطی پلاستیکی یا کارتون خالی کوچیک روی زمین , استفاده از فرمان و ترمز ABS رو تمرین کنند تا مغزشون خوب برنامه ریزی بشه یا باصطلاح عوام قِلِقِش دستشون بیاد و در یک موقعیتِ واقعی عکس العمل صحیح نشون بدند و با همزمان با ترمز کردن , با فرمان مسیر رو تغییر بدین تا مانع از برخورد بشین .
اما چیز بسیار مهمتر اینه که توجهِ دائم به جلو و رانندگی با سرعتِ مناسب , باعث میشه که به ندرت با خطر روبرو بشیم و مجبور بشیم به زدنِ ناگهانی رویِ ترمز .
=========================
در مغز انسان قسمتی هست که با تمرین و تکرار , کارها رو یاد میگیره و در خودش ذخیره میکنه و دیگه اتوماتیک وار اون کار رو انجام میده .
این قسمت اسمش "عقل باطن" با "شعور باطن" هست .
برای همین هست که انسان آموزش میبینه و تمرین میکنه . هدف از تمرین کردن , برنامه ریزیِ عقل باطن هست .
کارهائی که در قسمت عقل باطن ذخیره میشه تبدیل به "عادت" میشه و اتوماتیک وار انجام میشه و احتیاج به نظارت و مراقبت نداره .
وقتی شما در حال رانندگی با بغل دستیتون حرف میزنید , رادیو گوش میدید , به کارهای روزمرتون فکر میکنید , در تمام این مدت , عقل باطن ماشین رو میرونه و ممکنه حتی نفهمید کِی به مقصد رسیدین.
در تمام این مدت عقل باطن داشته رانندگی میکرده .
عقل باطن هم بسیار مفید هست هم بسیار خطرناک .
وقتی که کارهای خوب در اون ذخیره میشه مفید هست .(عادتهای خوب مثل عادتِ اول سلام کردن یا بسم الله گفتن قبل از غذا خوردن یا مسواک قبل از خواب یا نرمش روزانه یا چک کردن حرارت موتور و سرعت و نگاه کردن در آینه ی عقب هر یک دقیقه یا کمتر یا حفظ خونسردی در مواقع خطر .
و بسیار خطرناک میشه وقتی عادتهای بد درونش ذخیره میشه مثل عادت به بکار بردنِ کلماتِ زشت و ناپسند در سخن گفتن یا عادت به آب دهان انداختن در خیابون یا عادت به آشغال ریختن تو خیابون و یا عادت به درگوشی حرف زدن یا مسخره کردن یا کِش رفتن(دزدی) و عادت به زُل زدن به داشبوردِ ماشین یا نگاه کردن به شخص بغل دستی در موقع رانندگی و غیره .
==============================
با تمرین و تکرار , عقل باطن رو برنامه ریزی کنین تا در مواقع خطر از ترمز و فرمان با هم استفاده کنه اونوقت میبینید که ABS چقدر ارزشمنده .
<============================
یکی از کلکهایِ افسرانِ راهنمائی رانندگی برای اطمینان از صلاحیتِ داوطلب در موقع امتحان رانندگی اینه که با داوطلب حرف میزنند موقع رانندگی و ازش میپرسند اسمش چیه , شغلش چیه ,کجا کار میکنه و غیره یا ازش میخوان شیشه رو بیاره پائین و در همون حال رفتارش رو زیر نظر دارند ببینند درست رانندگی میکنه یا حواسش پرت میشه و اشتباه میکنه .
اگر حواسش پرت نشد و درست رانندگی کرد , معنیش اینه که خوب آموزش دیده و خوب هم تمرین کرده و عقل باطنش برای رانندگیِ صحیح برنامه ریزی شده .
چنین شخصی قبولیش تضمین شده هست.
==============================
دوستان عزیز هیچ چیز بهتر از توجه دائم به جلو و رانندگی با سرعت مطمئنه نیست .
رانندگی با سرعت مطمئنه یعنی اینکه راننده تشخیص بده در کجا با چه سرعتی باید رانندگی کنه تا در امان باشه و بتونه در مواقع خطر ماشین رو بموقع متوقف کنه .
شاید باورتون نشه اما علتِ بیشتر تصادفها عدمِ توجه به جلو هست نه سرعت .
راننده ی حرفه ای میدونه جائی که داره رانندگی میکنه چقدر باید سرعت داشته باشه تا دچار مشکل نشه و هر چی هم سرعتش بیشتر بشه هشیاری و توجهش هم بیشتر میشه . برای همین خیلی خیلی به ندرت غافلگیر میشه
این ABS خیلی اوقات ادم رو گول میزنه....
من اوائل که سمند رو اورده بودم، فقط در حد اسم گفته بودم به خونواده که این هم ABS داره و هم EBD ولی یادم نبود بهشون بگم که اینا کارشون چیه!!!!
لطف کرده بودن ترمز نگرفته بودن تا بیخ گوش ماشین جلویی( با سرعت کم البته فک کنم 60 تا) و بعد تو نیم متری ماشین مربوطه میزنن رو ترمز که ماشین جلویی رو مالیدن!:n19::n19:
اتفاقا گاهی اوقات خطای این ماشینا بالاتر هم هست به نظرم! برا ترمز نگرفتن چون بارها شده تو ترافیک زدم رو ترمز ولی اصلا نگرفته و مستقیم رفته تو سپر جلویی!! ملت ما هم که خدا رو شکر به خاطر یه ضربه اروم میان پایین و کل بدنه ماشین و شاسی رو چک میکنن که اسیب ندیده باشه! :)))
به هر صورت، نمیدونم ایراد از ABS هایی که ایران خودرو میبنده هست یا چی، ولی شخصا اصلا بهشون اطمینان ندارم!!:)
هیچ وقت در مکان های عمومی آلودگی صوتی ایجاد نکنید مخوصا در ظهر ها و شب ها.......
بیهوده در خیابان (شلوغ) سیلیپ نکشید ...
موفق باشید
سلامنقل قول:
بله , درسته .
اما مشکل از ABS ماشینهای ساخت ایران هست
بنده ABS بنز و ی ام و و آ و دی و کرایسلر و فورد رو امتحان کردم
اصلاً متوجه نمیشین که ماشین ABS داره چون هییییچ لرزش حس نمیکنین و صدائی نمیشنوین موقع ترمز گرفتن اما چند بار تو ایران سوار ماشبنهای ایرانیِ ABS دار شدم و موقع ترمز زبری و لرزش ( مثل ویبره موبایل ) داشت و کمی هم صدا داشت
به نظرم ABS های ایرانی بیش از حد چرخ رو شل میکنه و ماشین عملاً دیرتر متوقف میشه
برای بنده که تجربه ای نسبتاً زیاد دارم با ماشین , ترجیح میدم ماشین ایرانی بدون ABS داشته باشم
اما برای بی تجربه ها و کم تجربه ها و اونهائی که ذاتاً در رانندگی دستپاچه میشن و عادت دارند محکم بزنند روی ترمز , داشتنِ ماشین ABS دار بهتره , اما باید با تمرین در جاهای خلوت سعی کنند مغزشون رو برنامه ریزی کنند که :
1- از دور همه چیز رو تحت نظر بگیرند تا کمتر مجبور بشند یکدفعه و محکم بزنند روی ترمز
2- موقع روبرو شدن با خطر وحشت نکنند
3- همراه با ترمز زدن , از فرمان هم استفاده کنند و مسیر ماشین رو به سمتِ ایمن تغییر بدند تا برخورد پیش نیاد
یه چیزی هم من بگم در مورد ABS
حواستون باشه که وقتی رو تپه و چاله ها ترمز میزنید ماشین خیلی سریع میره رو ABS و اصلا نمی ایسته . در این مواقع پاتون رو از رو ترمز بر دارید و دوباره ترمز بزنید. و حتما قبل رسیدن به دست اندازا ترمز بگیرید و سرعتتون رو کم کنید. (خیلی مهمه)
دقیقا درسته . اگر دقت کنید در زدن ترمز شدید یه لحظه به شدت ماشین سرعتش کم میشه ولی بعدش . . . (البته ترمز 405 و سمند خیلی بهتر از پراید هست)نقل قول:
به نظرم ABS های ایرانی بیش از حد چرخ رو شل میکنه و ماشین عملاً دیرتر متوقف میشه
سلامنقل قول:
آدم هر چقدر هم که حرفهای باشه نمیتونه در مقابل بعضی چیزا مقابله کنه. چون یه سری قوانین فیزیک هستند که این اجازهرو به آدم نمیده. ( مثل اینرسی)
اگه مثلاً جلویی آدم به طور ناگهانی بزنه روی ترمز، بعد ما دیر متوجه بشیم، چکار میتونیم بکنیم؟.... هیچی، فکر شاید اینکه یه جوری بشینیم یا فرمونو یه کاریش بکنیم که از خطر مرگ نجات پیدا کنیم، چون از یه جایی به بعد دیگه واقعاً هیچ کاری نمیشه کرد
ببینید، فاصله با ماشین جلویی رو برا همین گذاشتن...نقل قول:
اگه مثلاً جلویی آدم به طور ناگهانی بزنه روی ترمز، بعد ما دیر متوجه بشیم، چکار میتونیم بکنیم؟.... هیچی، فکر شاید اینکه یه جوری بشینیم یا فرمونو یه کاریش بکنیم که از خطر مرگ نجات پیدا کنیم، چون از یه جایی به بعد دیگه واقعاً هیچ کاری نمیشه کرد
هر چی نباشه، فرصت تصمیم گیری میده به ادم...
من داشتم با 100 تا به سمت اهواز میرفتم، یه 206 داشت میاومد از تو ایینه دیدمش و راه رو براش باز کردم که بره...
وانتی جلوم بود که فک کردم الان با همون سرعت خودش مسیر رو ادامه میده، طبق سرعت ۲۰۶ انتظار داشتم که بیاد رد بشه و بعد من پشت سرش از وانت رد بشم....
چیزی که شد این بود که ما پلیس رو از دور دیدیم که وایساده و داره عکاسی میکنه و وانت زد رو ترمز!! شدید سرعتش رو کم کرد.... عمرا ترمزم نمیگرفت اونجوری که وانت زد رو ترمز، واسه همین اصلا اذیت نکردم خودمو با ترمز و خواستم از چپش سریع سبقت بگیرم که دیدم ۲۰۶ اومده دقیقا بغل دست من و حرکت هم نمیکنه!!
سریع ماشین رو انداختم شونه جاده که خوشبختانه اسفالت بود و از راست وانت سبقت گرفتم....
افسر هم ۲۰۶ و هم وانت رو متوقف کرد من هم وایسادم چون فک میکردم جلوی من رو گرفته... وانت رو داد پارکینگ(ایام عید بود!) ۲۰۶ رو با هزار خواهش و التماس خودش گفت اشکال نداره ماشین رو نمیخوابونیم و من رو اصلا کاریم نداشتن و گفتن شانس اوردی....!!!!
این رعایت فاصله، خیلی به کار ادم میاد... همیشه توی هر سرعتی توی هر مسیری، سعی کنید که با ماشین جلویی فاصلهی مناسبی لااقل اونقد که بهتون فرصت گرفتن تصمیم درست رو بده داشته باشید!! من فاصلم با وانت مناسب بود، ولی اون وسط اتوبان ترمز کرد و متوقف شد رسما!! ۲۰۶ هم به همین صورت... ولی همون مسئله فاصله باعث شد بتونم سریع تصمیم بگیرم که کلش شاید ۳ ثانیه بود یعنی حتی فرصت دنده دادن برا کم کردن سرعت با دور موتور و ترمز( همزمان ماشین کله میکنه به شدت و ممکنه وایسه!) یا بالا بردن دنده و فرار کردن با سرعت بالاتر هم نبود!! فقط همونقد وقت بود که تصمیم گرفتم ترمز نگیرم و از راست فرار کنم...
فاصله رو لطفا رعایت کنیم! :)
سلام .
موقع رانندگی , اگه خواستین با کسی که کنارتون نشسته حرف بزنین , بهش نگاه نکنین . چشمتون همیشه به جلو باشه .
اون شخص صداتون رو راحت میشنوه پس لزومی نداره بهش نگاه کنین .
همون لحظه که بهش نگاه میکنین لحظه ی خطر هست
اگر این عادتِ خطرناک رو دارین , باید سریع از مغزتون پاکش کنین
به دیگران بگین اگر چنین اشتباهی ازتون دیدند بهتون هی تذکر بدند و بهتون بگن:
چشم به جلو باشه . به من نگاه نکن . من صدات رو میشنوم , نمیخواد به من نگاه کنی .
اینطوری کم کم این عادت خطرناک از مغرتون حذف میشه .
به نظرم یکی از دلایل تصادف حرکت کردن تو مسیریه که ازش دید ندارید. این که حالا یکم دنده عقب که دیگه برگشتن و نگاه کردن نمیخواد در صورتی که همون موقع ممکنه یه ماشین پشتتون اومده باشه،
یا اگه گوشه های شیشه را بخار گرفته بازم ممکنه نتونید مرزها را به درستی تشخیص بدید پس باید دقت را بالا برد
///////////
یه نکته دیگم اتوبوس ها هستند به طور کلی همون طور که میدونید وقتی اریب حرکت می کنند شما باید از نصفشون هم عقب تر باشید وگرنه یه جورایی ممکنه قیچیتون بکنند.
احتمالا خیلی هاتون میدونید این مسائل را ولی چون زیاد پیش میاد گفتم مطرحش کنم :n01:
سلام
عزیزان من مشکلی دارم .
تازه رانندگی رو شروع کردم و از ترس در اومم . گر چه دیروز کم مونده بود یکی رو زیر کنم :n02:
بازم ترس به دلم افتاد . نمیدونم چی کار کنم .
دوستان مشکل من اینه که دیروز هم به خیر گذشت خدا رو شکر . مشکلم اینه که وقتی عابر پیاده ای رو میبینم که از خیابون رد میشه . دست و پامو گم میکنم . نمیدونم چه عکس العملی رو انجام بدم .
با سرعت رد شم . یا کامل توقف کنم قبل از عابر:n03: .
و همچنین دوستان بگین که بهترین لاین برای افراد ناشی منثل من کدوم لاین هست . جاده های 3 لاینه
نقل قول:
در مورد موضوع اول باید بگم فاصله ی ماشین تا عابر مهم:
1.اگر فاصله کم باشه شما کمی سرعت ماشین کاهش بدید و با بوق یا چراغ به عابر هشدار بدید که یا رد بشه یا همون جا وایسته تا شما رد بشین
2.اگه فاصله تون هم زیا باشد بزارید عابر رد بشه.
در مورد موضوع دوم هم جاده دو لاینه مناسب هست برای شما.
موفق باشید.
نباید حرکت شما به گونه ای باشه که نیاز به ترمز آنی بوجود بیاد ...نقل قول:
بسته به فاصله با عابر باید پا از روی پدال گاز برداشته بشه و در صورت نیاز از کلاج و ترمز استفاده بشه .... یا اگر لازم بود (پا رو از روی گاز برداشتید و باز هم سرعت زیاد موند) نیش ترمز بگیرید برای کاهش سرعت ...
با توجه به توضیح بالا جمله آخر شما زیاد صحیح نیست (یا توقف کامل کنم قبل عابر) چون توضیح دادم شما مثلا 100 متر قبلتر باید عابر ببینید نه اینکه برید تا برسید به عابر و اونجا بخواید ماشینو نگه دارید .... (مگر وقتی که عابر و واقعا ندیده باشید یا اون یه هو پریده باشه وسط خیابون ...)
جمله قبلش هم توصیه اکید دارم هیچوقت بهش فکر نکنید .... موتوری و پیاده رو نگید با سرعت ردش کنم .... اونها هم همیشه با خودشون همینو میگن : سریعتر رد شیم قبل از ماشین...
+
لاین وسط چون لاین 3 رو برای سبقت آزاد بگذارید و در صورت وارد شدن ماشین به لاین 1 راه برای اون لاین آزاد باشه ...
سلام
در موقع مسافرت اگر می خواهید با دو ماشین یا بیشتر مسافرت کنید ....حتما به همه ی راننده ها بگویید که نزدیک به هم رانندگی کنند .......
یا اگر راه را بلد نیستید از کسی که راه را بلد است بخواهید به ماشین شما بیاید و شما را راه نمایی کند........
در این صورت گم نمی شوید...و اگر یکی از ماشین نیاز به کمک داشت شما در دسترس خواهید بود برای کمک...
موفق باشید.
راستش من با این مسئله قدری مخالفم....نقل قول:
در موقع مسافرت اگر می خواهید با دو ماشین یا بیشتر مسافرت کنید ....حتما به همه ی راننده ها بگویید که نزدیک به هم رانندگی کنند .......
اکثرا ماشین ها مثل هم نیستن....
تو اتوبان و جادههای بین شهری، کسی که ماشین بهتری داره، ماشینش یا خودش اذیت میشه با ماشین های دیگه برونه....
مثلا من با سمند واقعا حال هم خودم هم ماشینم گرفته میشد وقتی با پراید همسفرمون کند میرفتیم...
واسه همین هماهنگ کردیم که مسیر به مسیر بریم.... مثلا قرار گذاشتیم که مقصد بعدی فلان شهر باشه.... بعد هر کی راه خودش رو میرفت...
من دقیقا توی یه مسیر از ایلام تا کرمانشاه 4 بار ماشینم جوش اورد! :) در صورتی که وقتی این کار رو کردیم که اقا هر کی واسه خودش بره، خیلی راحت و بدون مشکل رفتیم تا اردبیل و زنجان و تبریز و ارومیه و برگشتیم.....
شب با هم بودیم، ناهار و شام و صبحونه هم با هم بودیم!!...
سلام
از فردا ممنوعیت گردش به راست در چهارراهها موقع چراغ قرمز انجام میشه
5 نمره منفی داره و 100 هزارتومن جریمه
فقط در چهار راههائی که یک لاین مخصوص برای گردش به راست وجود داره میشه در چراغ قرمز گردش به راست انجام داد .
مراقب باشید و به دوستان و آشنایانتون هم خبر بدین .
================================================
البته در بعضی کشورها یک چراغ سبزِ تکی در زیر چراغ راهنما نصب شده که فلاش روش هست به سمت راست و وقتی که چراغ تکی سبز هست میشه گردش به راست کرد حتی اگر لاین مخصوص گردش به راست هم وجود نداشته باشه
اینجا (توی مشهد) خیلی وقته سر چهارراهها تابلو نصب کردند که گردش به راست فقط با اعلام چراغ !نقل قول:
و اغلب چهارراهامونم لاین گردش به راست داره...
یعنی امکانات ما از تهرانیا بیشتره؟!:n02:
یا نکنه من قضیه رو نگرفتم و منظورشون چیز دیگست؟!:n13:
سلامنقل قول:
اگه اشتباه نکنم قبلاً هم جریمه میکردند اما مردم اعتراض کردند و جریمه ها لغو شد و گفتند هر کی هم پرداخت کرده بهش برمیگردونند
حالا رسماً اجرا میشه .
مشهد چون شهر مذهبی توریستی هست شاید بیشتر بهش توجه میشه
البته ایمنی و قوانین باید برای همه جا رعایت بشه حتی در روستاها
دقیقا . . . .نقل قول:
ضمنا مشکل فقط جوش آوردن ماشین و خستگی راننده نیست . این طور رانندگی کردن خطرناک هم هست . با یه بنده خدایی میرفتیم خارج شهر ، مسیر شلوغ بود . به جای اینکه حواسش به رانندگی باشه همش مواظب بود که ماشین رفیقمون رو گم نکنه و خلاصه خیلی خطری رانندگی می کرد . یه جا ماشین جلویی سبقت گرفت ، اینم واسه اینکه بهش برسه یه سبقت بیخود و نابجایی انجام داد که نزدیک بود همه رو به کشتن بده .
خلاصه بعدش ما هم رانندگی نزدیک به هم رو غدقن کردیم !!!!
شما قوانین راهنما و رانندگی رو هم بخونید میبینید که نور بالا در جاده جریمه داره پس کارتون از پایه مشکل داره و معمولا افراد مثل شما کم نیستند و توی جاده زیادننقل قول:
تجربه ای که دیروز برام شد این بود که هر وقت ماشینی جلوتون ترمز کرد شما با بیشترین شدت ترمز کنید و اصلا نگران اینکه از عقب بزنن بهتون نباشین...
من دیروز ترسیدم که از پشت بزنن کم ترمز کردم و خودم خوردم به ماشین جلویی....
خدا لعنت کنه کسی که طرح پرایدو وارد کشور کرد گلگیر عقب ماشین جلویی با اینکه به سپرش زدم جمع شد ولی ماشین من کاریش نشد..
نتیجه:همیشه پشت سر یک پراید فاصله ی بیشتری بگیرید.
sent from my glx sky using tapatalk
سلام
همیشه وقتی لنت عوض می کنید تا چند روز با سرعت کمتر رانندگی کنید چون تا چند روز ترمز ها نرم میشه و عملکردشون ضعیف تر میشه. و اینکه حتما وقتی لنت عوض می کنید چند بار ترمز رو محکم فشار بدید که ترمز پر بشه وگرنه میشه گفت ترمز ندارید.
منم با استفاده از نوربالا بدون توجه به اینکه ممکنه چشم رانندگان دیگه دچار کوری موقت بشه، به شدت مخالفم و بارها حادثه هایی که ازین طریق بوجود اومده رو شاهد بودم. یکیش مربوط به خودروی نیسان باری (که کلن نورش وحشتناکه و غیراستاندارد) بود که بدون توجه به ماشین های دیگه نور بالا زده بود و موجب انحراف و نهایتن چپ شدن خودروی مقابل شده بود.نقل قول:
البته تا جایی که من میدونم فقط وقتی فاصله کمتر از یا مساوی با 150 متر با وسائط نقلیه دیگه (جلو، روبرو) باشه، نور بالا ممنوع هستش. در باقی موارد قانون شمارو منع نمیکنه بلکه حتا یجورایی تشویق به استفاده هم میکنه (البته به شکل صحیح)
نقل قول:
ماده 131 : وسائل نقليه موتوري موظفند كه در جاده ها از نور بالا استفاده كنند تا بتوانند تمام اشياء و اشخاص را در فاصله دور ببينند مگر در موارد زير كه بايد از نور پائين استفاده نمايند :
1- در موقع روبرو شدن با وسيله نقليه اي كه از جهت مخالف حركت مي كند. در اين صورت راننده بايستي از فاصله 150 متري از نور پائين استفاده نمايد تا نور بالا چشم هاي راننده مقابل را خيره نسازد . در عين حال براي جلوگيري از تابش خيره كننده نور به چشم رانندگان ديگر ممكن است بر حسب مورد از چراغهاي كوچك يا چراغها ي مه استفاده نمود.
2- هنگامي كه وسيله نقليه از فاصله 150 متري عقب وسيله نقليه ديگري كه در حال حركت است عبور ميكند مگر وقتي كه در حال سبقت گرفتن باشد .
مخلص کلام این هست که وقتی ماشینی رو از فاصله 150 متری مشاهده میکنید خواهشن خواهشن از نور بالا استفاده نکنید و به حقوق افراد دیگه احترام بگذارید. من خودم به شخصه چشمم خیلی به نور حساسه، کافیه یه نور بیفته توی چشمم دیگه عملن هیچی نمیبینم! :n27:
این روزها متاسفانه تردد در شهر های بزرگ نیاز به دقت بیشتری هست
مخصوصا شهر هایی که بسیار مهاجر پذیر هستند مثل شیراز
و مخصوصا سر چهار راه ها
سه هفته پیش سر یک چها راه وقتی چراغ سبز شد شروع به حرکت کردم و البته نیم نگاهی هم به طرف چپ داشتم و یک پژو متوقف شد و یک پیکان از 40 متری داشت وی امد که من گمان کردم که پشت چراغ قرمز متوقف میشه
اما متاسفانه این دوست شهرستانی به خیال خودش فکر کرد که می تونه با سرعت به چراغ زرد برسه و از چراغ عبور کنه که متاسفانه دیر ترمز کرد و حادثه ساز شد
وقتی من متوجه شدم که در موقعیت خطرناکی گرفتار شدم با تمام توان گاز را فشار دادم و قصد فرار از محلکه را داشتم که در نهایت خودرو پیکان به گلگیر عقب و چرخ عقب سمت من بر خورد کرد و موجب انحراف 90 درجه ای خودرو من شد و در نتیجه اکسل عقب و یکی از چرخ های عقب ماشین من کج شد و این دوستمون با خودش یک خط ترمز 17 متری را کف خیابان به یادگار گذاشت.
وقتی علت این کار را از او جویا شدم در کمال تعجب به من پاسخ داد که چون چراغ زرد بوده حق با ایشان بوده و من را مقصر جلوه داد:n13:
خوشبختانه خودرو پشت سر من پلیس بود و بلافاصله وارد جریان شد و به ایشون گوشزد کرد که عبور از چراغ زرد حکم چراغ قرمز را داره ، و ضمنا ایشون از چراغ قرمز عبور کرده و نه چراغ زرد!!
با اصرار ایشون به اینکه در شهر ایشون عبور از چراغ زرد تخلف نیست نه تنها 100 تومن جریمه شد بلکه سه ماه هم گواهینامه ایشون تحت عنوان تخلف حادثه ساز ضبط شد...
ولی مشکلی که برای من پیش امد 2 هفته علافی برای تعمیر خودرو و خم شدن جلوی مکانیک ، صافکار ، نقاش ، کارشناس بیمه و .... بود و اگر می دونستم قرار هست این اتفاقات برای من بیافته نه تنها 5 ثانیه پشت چراغ سبز معطل می کردم و فحش و فضاهت رانندگان پشتی را به جان می خریدم بلکه 200 تومن هم دستی به این دوست شهرستانی نقد میدادم
خلاصه نتیجه اخلاقی بحث اینکه با سبز شدن چراغ نه تنها به چهار طرف نگاه کنید بلکه نیم نگاهی هم به آسمون داشته باشید
سلام دوستان
باربند اگه خیلی سنگین باشه مىتونه حادثه ساز بشه سر پیچها خصوصاً باربندی مثل این که میشه کلی بار و بندیل گذاشت توش و سقف ماشین بدجوری سنگین میشه
حتی باربندهای معمولی هم خیلی خطرناک هست اگر ازش درست استفاده نشه .
وقتی سقف ماشین سنگین باشه , سر پیچها باعث کج شدن زیادِ ماشین میشه و اگر راننده با تجربه نباشه باعث چپ شدنِ ماشین میشه حتی در جاده ی مستقیم هم اگر یک دفعه چیزی بیاد جلو ماشین و راننده یهو فرمون رو چپ و راست کنه باز هم ممکنه باعث به هم خوردنِ تعادل ماشین و انحرافش و چپ شدنش یا تصادف بشه .
چیزی که خیلی خطرناکه اینه که یک نفر ماهها بدون باربند با ماشینش رانندگی میکنه و مغزش به رانندگیش عادت میکنه و دستش میاد که سر پیچها باید با چه سرعتی برونه
بعد از چند ماه رانندگی بدون باربند , میخواد بره مسافرت و باربند نصب میکنه و کلی بار میذاره رو سقف ماشین و میره توی جاده درحالیکه نمیدونه حالا دیگه ماشینش خیلی فرق کرده و نمیشه سر پیچها با همون سرعت قبلی رانندگی کرد , با سرعت زیاد سر پیچ میپیچه و ماشینش منحرف میشه یا چپ میکنه .
وقتی بار میذارین روی باربند دیگه باید موقع پیچیدن و سر پیچها خیلی محتاط باشین و مقدارِ کج شدنِ ماشین رو در نظر داشته باشین
مشکل دیگه اینه که بعضیها دستگاهِ تعادلِ بدنشون که در گوش میانی هست درست کار نمیکنه و تشخیص نمیدن که ماشین بیش از حد کج میشه ( حلزونِ گوش )
این افراد حتی موقع راه رفتن هم ممکنه بخورند زمین
استفاده از مشروبات الکلی و مواد مخدر هم تاثیر منفی داره روی سیستم تعادل که درونِ گوش داخلی هست
این حلزون از سه کانالِ نیم دایره تشکیل شده که توش مژکهای بسیار ریزی داره که درون یک مایع قرار دارند .
با تکان دادن سر به چپ و راست یا بالا و پائین یا کج کردن سر به سمت شانه های چپ و راست , این مژکها تکون میخوره در مایع و باعث فرستادن پیام به مغز میشه و تشخیص بده بدن یا سر در چه جهتی حرکت کرده
موقع راه رفتن سرتون رو چپ و راست یا بالا پائین کنین , ممکنه تعادلتون به هم بخوره . علتش همین سیستم هست .
بنابراین اگر موقع رانندگی به چپ و راست یا بالا پائین نگاه کنین ممکنه قدرت تشخیصتون رو از دست بدین و نفهمین که ماشین داره بیش از حد کج میشه
در مورد حرکت همزمان ماشین ها در مسافرت خونوادگی همونطور که دوستان گفتن من هم بسیار مخالفم!
اولا باعث میشه راننده همش حواسش به ماشین خونواده ای که جلوتره باشه و بخواد ازون جا نمونه . و این باعث گیج شدن تو رانندگی ، سبقت بی جا ، ترمز های ناگهانی و نهایاتا تصادف میشه!
دوما تو جاده 2تا ماشین با توان مختلف و حتی 2 رننده با عادات رانندگی مختلف هرگز نمی تونن تو جاده هماهنگ شن و باعث اذیت شدن راننده ها میشه! که یا مجبورن به خاطر رعایت دیگران آهسته تر و یا حتی تندتر حرکت کنن.
سوما باعث میشه راننده به علائم رانندگی و تابلو های تو جاده و حتی چراغ ترمز های بقیه راننده ها کمتر توجه کنه چون همش چشم و حواسش به خودرو همراهاشه!
کلا به نظرم چند ماشین هماهنگ و پشت هم حرکت کردن تو مسافرت و حتی داخل شهر جز لذت همراهی و احساسی و خوش گذرونی هیچی نداره! و بسیار خطرساز و غیرحرفه ای میتونه باشه.
بهتره راننده ها در اینجور مواقع هماهنگ کنند تا مقصد بعدی مثلا شهر X یا N کیلومتر بعدی همدیگه رو ببینند. تا هم از مسافرت همزمان لذت ببرند و هم برای خودشون و دیگران خطر آفرین نباشه.:n01:
سلام
4 تا جریمه ی جدید به جریمه های اتوماتیک با دوربین اضافه شد:
حرکت با دنده عقب در بزرگراه
تغییر مسیر از روی خط ممتد یا بدون راهنما زدن
حرکت کامیون و تریلی در لاین سوم بزرگراه
سبقت روی پل
رئیس راهنمائی گفت پل حافظ در تهران اولین پلی هست که تخلفات مردم با دوربین به صورت خودکار ثبت میشه
عزیز اطلاعات غلط ندید خواهشا ماشین های تا پنج سال کارکرد هیچ نیازی به معاینه فنی ندارننقل قول:
پستتون رو پاک کنید
Sent from my Xperia Z1 - THE BEST OF SONY
..........
اتفاقاً دوستمون درست گفتهنقل قول:
برای خود من 2 بار همین مسئله پیش اومد.
یکبار ماشین مدل 83 داشتم و سال 85 مجبور به گرفتن معاینه فنی شدم
یکبار هم سال 2010 که ماشین من مدل 2008 بود مجبور به این کار شدم و وقتی به معاینه فنی بیهقی تهران مراجعه کردم ماشین تیپ مدل ماشین من فقط من بودم با فقط یک نفر دیگر که تویوتا کمری 2007 داشت و مابقی ماشین های حاضر در مرکز معاینه فنی ماشین هایی چون پراید و 206 و کلاً این رده ماشین ها. دقیقاً سر همین مسئله با اون شخصی که تویوتا کمری داشت وارد صحبت شدم و متوجه شدم به اون شخص هم گیر الکی داده اند !
بخواهند گیر بدهند میدهند ! شاید الان چند مدرک در اینترنت پیدا کنید که زیر 5 سال نیازی نیست بیاورید معاینه فنی و ... ولی یادت باشد ممکلتت گل و بلبل هست.
عزیز قانون از دو سال به پنج سال تغییر کرده من نمیدونم چرا باید ساز مخالف بزنید؟نقل قول:
Sent from my Xperia Z1 - THE BEST OF SONY
5 سال تایید میشهنقل قول:
سلام دوستان حرفه ای
من قصد سفر به شهر قم را دارم می خواهم مادرم را برای زیارت ببرم ولی تابحال با ماشین خودم تو جاده رانندگی نکردم می خواستم یک راهنمایی بفرمایید از سمت شرق تهران سه راه تهرانپارس چطوری میتونم برم اتوبان قم و فقط بخاطر مادرم می خوام اینکارو بکنم لطفا منو راهنمایی کنید دعاگوی شما