فرانکو بارزی، مدافع افسانه ای میلان، خود را از تحسین کنندگان بارسا می داند. او احساس می کند کلید موفقیت پپ گواردیولا این است که "او به بازیکنان انگیزه می دهد، همه را در کار شرکت می دهد و وقتی بازی می کنند به آن ها احساس خرسندی می دهد."
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
فرانکو بارزی یکی از اسطوره های زنده ی دنیای فوتبال است. این دفاع آخر کارکشته، آخرین نفر خط دفاعی میلان خارق العاده ی تحت هدایت آریگو ساکی و فابیو کاپلو، و همچنین تیم ملی ایتالیا در دهه ی 1980 و 1990 بود. او در سال 1997 بازنشسته شد، اما هنوز هم در پروژه های مختلف با میلان همکاری می کند. وی امروز با Barca TV راجع به بارسای حال حاضر صحبت کرد، تیمی که با میلان ساکی مقایسه اش می کند و آن را از تیم رؤیایی سازمان یافته تر می داند.
- هواداران بارسا فرانکو بارزی را از زمانی که میلان با بارسای یوهان کرویف بازی کرد به یاد دارند. شما از آن بازی ها چه چیزی به خاطر می آورید؟
"قطعاً به یاد می آورم که آن بارسلونا تیمی بزرگ بود. من به خاطر محرومیت در فینال 94 بازی نکردم، ولی آن مسابقه برای ما خوشایند بود. ما از بارسا هراس داشتیم، به این خاطر که آن ها تیم قدرتمندی بودند، لیگ را برده بودند و بازیکنان خوبی در اختیار داشتند. فوتبال کرویف همیشه تماشایی بود، ولی فکر می کنم میلان استحقاق پیروزی در آن فینال را داشت، ما فوتبالی عالی به نمایش گذاشتیم."
-
آیا این بارسا نسخه ی تکامل یافته ی تیمی است که کرویف سرمربی آن بود؟
"آن ها متفاوت اند، هر دو تیم هایی بزرگ با بازیکنانی بزرگ هستند. فکر می کنم تیم گواردیولا بسیار سازمان یافته تر می باشد. آن ها فوتبال تهاجمی بازی می کنند اما در عین حال به خوبی سازمان یافته اند، مهارت زیاد و کیفیت عالی دارند و با توپ سریع کار می کنند... اطمینان دارم تیم فعلی خیلی کامل تر است و خیلی سخت تر شکست می خورد."
- بارسای گواردیولا را چطور تعریف می کنید؟
"تیمی است که تماشای بازی آن خوشایند است. فکر می کنم تماشای بازی بارسا برای فوتبالدوستان مایه ی خوشحالی است، چرا که آن ها هافبک ها و مهاجمان قدرتمندی دارند. من این تیم را به خاطر فوتبال خوب و نمایشی که ارائه می دهد دوست دارم."
- این تیم اغلب با میلان آریگو ساکی مقایسه می شود. به عنوان کسی که در یکی از این دو تیم بازی کرده، فکر می کنید کدام یک اثر بزرگتری از خود به جا خواهد گذاشت؟
"مقایسه کردن دشوار است. آن ها تیم هایی مختلف در زمان هایی جدا از هم هستند. میلان ساکی تیم بزرگی بود، آن ها فوتبالی نوین ارائه می کردند و شیوه ای که کیفیت و سازماندهی را با هم آمیخته بودند تحول بزرگی بود. به نظرم می توان از این حیث آن ها را با بارسلونای گواردیولا مقایسه کرد، بازیکنان عالی و سازماندهی خوب. آن ها دو تیم بزرگ هستند که مقایسه کردنشان سخت است."
- فکر می کنید کدام یک از آن ها بیشتر در فوتبال نوآوری داشته است؟
"ساکی در آن زمان برای فوتبال ایتالیا شخصی بنیادی بود، به خاطر ایده های جدیدی که به فوتبال ایتالیا و جهان ارائه کرد. او بسیار حائز اهمیت بود. حالا هم گواردیولا به بارسلونا تداوم بازی و نتایج را بخشیده است. پیروزی در اسپانیا و همین طور در جهان، با آن بازی خوب، تهاجمی و سازمان یافته هرگز آسان نیست. قدرت آن ها همین است: استمرار در نتایج و بازی خوب."
- گفته می شود این بارسا یکی از بهترین تیم های تاریخ است. با این حرف موافق هستید؟
"بله، فکر می کنم همین طور است. بارسا در سال های اخیر عناوین زیادی برده و خوب بازی کرده است، و در آن ها تداوم داشته. در پنج یا شش سال گذشته بازیکنان خارق العده و بزرگی داشته است. برد همه ی آن چه که آن ها در این چند سال فتح کرده اند آسان نیست."
-
آیا در بارسای فعلی بازیکنی مانند فرانکو بارزی هست؟
"بسیاری از این بازیکنان را دوست دارم. مدافعان پیکه و پویول، و هافبک ها ژاوی، اینیستا و بوسکتس. آن ها خارق العاده اند. باید بازی کردن در کنارشان لذت بخش باشد. و همین طور مسی و ویا، همه ی آن ها. واقعاً باید همه شان را نام ببرم، آن ها تیم کاملی هستند. یک بار از من پرسیده شد که آیا دوست دارم به جای پیکه در این تیم بازی کنم، و من گفتم پیکه خوش شانس است چون می بیند که تیم چه کار می کند. او خیلی خوب است، و در دفاع بسیار مهم می باشد. فکر می کنم بازی کردن با چنین هم تیمی هایی خیلی عالی است."
- پیشرفت جرارد پیکه را چطور می بینید؟
"او آینده ی خوبی دارد، بسیار جوان است و همه ی عناوین را برده، قهرمان جهان و قهرمان اسپانیا شده است. پیشرفت زیادی داشته و آینده ی روشنی پیش رو دارد."
- و راجع به کارنامه ی کارلس پویول؟
"پویول استاندارد است، و یک افسانه برای کاتالان ها و بارسلونا می باشد. او مثالی از حرفه ای گری، رفتار و اخترام است. و سال ها در این سطح بازی کرده است، به او تبریک می گویم."
- چطور می توانید این مسئله را توضیح دهید که روی این دو مدافع بیشتر از تعداد خطاهایی که مرتکب می شوند، خطا می شود؟
"مهارت بزرگی است که بتوانید بدون خطا کردن توپ را از حریف بگیرید. آن ها به تدارک حمله هم کمک می کنند. این راز بارسلونا است: بازیکنان انگیزه می گیرند، همه در کارها شرکت می کنند و بازی کردن به آن ها احساس خرسندی می دهد."
- راهی برای متوقف کردن قهرمان اروپا وجود دارد؟
"می توان آن ها را شکست داد؟ باید خوب بازی کنید و احتمالاً سریع تر از آن ها باشید، ولی این کار ساده نیست. باید در شرایطی به بارسا برخورد کنید که در فرم خود نباشد و آن وقت شاید بتوانید شکستش دهید."
- دوست داشتید برخی از بازیکنان کنونی بارسا در میلان زمان شما بودند؟
"فکر می کنم میلان از اینیستا، ژاوی و مسی استفاده ی خوبی می کرد. آن ها به ما کمک می کردند."