از الان گفته باشم که من بازی که یه باکس آماده هم توش باشه نمیخرم :31:
Printable View
از الان گفته باشم که من بازی که یه باکس آماده هم توش باشه نمیخرم :31:
سلام
ایول هادی جان خیلی خوشکل شده:46:درکت می کنم!!
ممنون علی جان ;)
آنتی جان شما خیلی تعصبی عمل میکنید ، من بهتون پیشنهاد میکنم اندکی واقع بین باشید ، خیلی از ما ها از تکسچر هایی استفاده میکنیم که یا از بازی های دیگه unpack شدن یا اینکه از سایت های دیگه دانلود شدن
چطور شما میگید بازی نباید مدل آماده داشته باشه ، اما از تکسچر های آماده استفاده میکنید ؟!!!!
اگه واقعا دلتون میخواد همه چی حاصل دست رنج خودتون باشه پس باید تکچسر هاتون رو هم خودتون از درو دیوار عکس بگیرید
درست میگم ؟
;)
من این حرفو قبول ندارم . چون در مورد تکسچر حتی بازیهای خیلی معروفی مثل مافیا 2 خیلی از تکسچرهاش از سایت CGtextures بود و فکر کنم اکثر بازیها هم همین حالت رو دارن . اما خوب مدل فرق میکنه ...
البته هادی جان من نمیگم استفاده از مدل آماده کار اشتباهی هست ها ! اتفاقا واسه شما که بازی ساز مستقل هستی خوبه اما قبول داری ارزش بازی رو به شدت کم میکنه ؟
مخصوصا UDK که خودش یه روند رو به آماده ای هم داره
به نظر من محیط خلوت باشه بهتره تا مدل آماده توش نباشه . البته این نظر منه ها شما که دیگه خودت استادی و بهتر میدونی تصمیم درست چیه ...
نظر من کاملا عکس این قضیه هست.نقل قول:
اما قبول داری ارزش بازی رو به شدت کم میکنه ؟
ارزش بازی در ساختن بازی خوب چه از لحاظ گرافیک و چه از لحاظ برنامه نویسی هست. به طوری که همه لذت ببرن.
خوب شما وقتی کرایسیس بازی میکنی یا هر چیزه دیگه دقت میکنی ببینی مدل ها آمادست یا نه ؟!نقل قول:
بازی باس قشنگ باشه
حالا یه سوال از شما دارم : من اگه همه ی این مدل ها رو خودم عینشون بسازم شما اینبار نظرتون چیه هوم ؟ :-؟
آفریننقل قول:
-
بازم میگم که من محیطمو کامل خودم میسازم آخه خیلی مهمه که محیط همونی باشه که من دلم میخواد
اما آبجکت ها میتونه آماده هم باشه
یه سری هام که دلم میخواد اون طوری باشه که میخوام ، خوب خودم میسازم
بازم از همتون ممنونم :40:
خوب ما الان کلی بازی با گرافیک عالی داریم ولی چه ارزشی داره وقتی مال خودمون نیست ؟
کافیه فقط تو سایت های بازی یه تاپیک بزنیم و بگیم آره این فلان بازی هست و که ما داریم میسازیم اما یه سری از مدلهاش آماده هست ! اون وقت ببین عکس العمل گیمرها چیه و چه پست هایی میدن ! ( من واسه همین میگه ارزش بازی پایین میاد )
اینجوری نمیتونیم تو بازی سازی پیشرفت کنیم . این میل به استفاده از مدلهای آماده خیلی واسه پیشرفت بازی سازی ایران خطرناکه ...
مدل آماده ارزش بازی رو اصلا کم نمیکنه ... این تفکر غلط رو از سرتون بیرون بندازید . گیمر کاری نداره شما مدل آماده استفاده کردی یا نه ، میاد میبینه چطوری محیط بازی رو درست کردی . اگه شما نظرت اینه که همه ی مدل هارو خودت بسازی هیچ موردی نداره و اتفاقا خیلی خوبه . فقط تورو خدا قبل از اینکه دوباره این بحث راه بیفته یه لول ( فقط یه لول ! ) بساز که تمام مدل هاش رو خودت طراحی کرده باشی . بعدش همون لول رو بده به یه گیمر ... میخوام ببینم بعد نظر دادن اون گیمر هنوز سر این حرفت هستی یا نه. صد بار گفتم یه بار دیگه هم میگم :31: :نقل قول:
اسم ما بازیساز مستقله نه مدلسازیم ، نه میتونیم افکت صوتی و موزیک طراحی کنیم و نه میتونیم برین تکسچر بسازیم ! 95 % بازی های مستقل کلی مدل آماده داشتن و حتی بازی Shadow Complex که شرکت غولی مثل Microsoft پشتش بوده پر از مدل آماده هست توی سرتاسر بازی ...
برو توی سایت Steam و همون بازی های UDK رو که پر از مدل آماده هست رو یه نگاه بنداز ببین چقدر فروش داشتن و چه کامنت هایی داشتن ... اصلا یه نفر اومده اونجا بگه بازی که شما با UDK ساختی فلان جاش از Content های آماده استفاده شده بود ؟
این آقا هادی رو هم که میبینید استاد ساخت مدل هست ولی وقتی میبینه یه مدل خوب و با کیفیت توی اینترنت هست نمیاد وقت با ارزشش رو صرف ساخت همون مدل بکنه ... وگرنه کاری براش نداره که صد برابر بهتر از این مدل هارو درست کنه
شما برو به اینجا :نقل قول:
بخش Works in Progress و تاپیک RPG Project رو ببین ... پست اول گفته از Content های آماده ی UDK برای بازیم استفاده کردم ... حالا برو پست های همون تاپیک رو ببین . اصلا کسی گفت واسه چی از اون استفاده کردی ؟ همشون تعریف کردن و تشویقش کردن و در مورد برنامه نویسیش و اینجور چیزا دارن صحبت میکنن ... حالا تاپیک Ha*ck and Slash Project رو ببین . توی پست اول گفته حتی از یه دونه مدل آماده ی UDK استفاده نکردم و هیچکس هم به خاطر این کارش تشویقش نکرد و اصلا هم براشون مهم نبود که آماده هست یا نه ( اینم با دلیل و مدرک ! )کد:http://forums.epicgames.com/forumdisplay.php?f=366
گرافیک محیط بازی به مدل نیست ( مدل یه بخشی از گرافیک رو تشکیل میده ولی مدل ها Low Poly هستن و وقتی مثلا مدل بدون متریال یه کاراکتر رو میبینی باورت نمیشه که همون کاراکتر با کیفیت توی بازی هست ) اصل شیدر و متریال هست ... اگه صنعت بازی سازی توی ایران با 2 تا مدل بشکه و اسلحه قرار بود نجات پیدا کنه با بازی فاجعه ای مثل « انرژی اتمی » باید خیلی قبل تر از اینها نجات پیدا میکرد
حق با آنتی هستش.نقل قول:
من هم موافقم.
حالا جلوتر میگم چرا!
نقل قول:
نقل قول:
بازی باس قشنگ باشه
ببخشید طولانی شد.امیدوارم حوصله کنید و همه اش رو بخونید
بازی باید قشنگ باشه.
شما راست میگی.
دقیقا هم به همین خاطر نباید از مدل آماده استفاده کنی!
چون ممکنه که ملت بفهمن و از قشنگی بازی کم بشه.
در ضمن الان شما داری یه مرحله تمرینی میسازی، اگه به خای یه بازی بسازی، خوب قطعا شما نمیخوای که داستان بازیت یا حتی محیط بازیت شبیه بازی های دیگه بشه که!میخوای؟
اگه شما فقط بخوای از مدل آماده استفاده کنی و یا اینکه مدل های اصلی بازیت و مدل هایی که جلوی چشم هستند از مدل های آماده باشه، خوب اونوقت دیگه یه بازی جدید نیست!ناخودآگاه محیطت شبیه یه بازی دیگه یا شبیه چند تا بازی دیگه در میاد.
وقتی از مدل های آماده استفاده میکنی یعنی خودت رو به اون ها محدود کردی در صورتی که اگه از مدل های خودت (یا حالا هر مدلی که فقط برای بازی تو و با هدف قرار گرفتن تو بازی تو ساخته شده باشن) استفاده کنی، تنها محدودیت شما خلاقیت و تکنیک های مدل سازیته!
در مورد تکسچر هم، من خودم دارم برای مسابقه ای که رضا جان ترتیب داده، از تکسچر آماده استفاده میکنم، چون تو میتونی تکسچر رو به راحتی به هر مدلی با هر شکلی بدی و اونی که میخوای ازش در بیاری.
اگه یه جایی ببینم کارم با این تکسچرا راه نمیوفته مطمئن باش میرم از در و دیوار عکس میگیرم. که البته یه بار هم به همین فکر افتادم که با سرچ بیشتر تکسچر دلخواهم رو پیدا کردم.
اون مطلبی که در مورد بسته بودن و محدود بودن گفتم در مورد تکسچر هم روی میده!هر چقدر هم که تکسچر داشته باشی بازم دستت بنده اوناست.
اما این قضیه تو مدل ها خیلی زیاد تابلو میشه، چون دیگه مدل مثل تکسچر نیست که بشه هر طور میخوای ازش استفاده کنی!شما میتونی 3 تا تکسچر رو با هم ادغام کنی و روی یه مدلی که UV داره بندازی و هیچ کس هم موقع بازی متوجه نمیشه که تکسچرت مال خودت نیست.اما مدل رو نمیشه کاریش کرد.
بازم میگم ممکنه یکی اصلا تمام مدلهاش آماده باشه و بازیش هم گرافیکش واقعا عالی باشه اما وقتی کار خودش نیست ارزشش چیه ؟ اینو من فقط نمیتونم بفهمم !
البته بازم میگم آقا هادی بیشتر محیط هاش و مدلهاشو خودش میزنه . من حرفم سر استفاده از مدل آماده هست نه آقا هادی ...
نقل قول:
آقا این تفکر از پایه غلطه ... مدل آماده آبرو از کسی نمیبره . مراجعه بشه به پست قبل با مدرک ثابت کردم که هیچ گیمری به اینکه مدل شما آماده هست یا نه کاری نداره مهم کیفیت بازیه
توضیحات honestbud کاملا درسته . شما طبق چه دلیلی میگی که از پایه غلطه ؟
اتفاقا گیمرها خیلی رو این موضوع حساس هستن ! کافیه یه تاپیک بزنی تو سایت های بازی و نظر سنجی کنی ! یا عکس العمل گیمر ها رو نسب به بازیهایی که قبلا از مدل آماده استفاده کردن رو ببینی ...
این هم فراموش نکنیم که همین بنیاد بازیهای رایانه ای از بازی که مدلهاش آماده باشه چندان حمایت نمیکنه
شما خودت فکر کن که میخواهی بازی بسازی و اون محیط مورد نظرت رو خلق کنی یا یه سری مدل آماده بزاری تو موتور فقط واسه فروش بازی ؟
بازم میگم چیز که کار خودمون نباشه ارزش چیه ؟
داداش من شما کدوم تفکر منظورته؟نقل قول:
اینکه آبرو میره؟
اولا من نگفتم که به خاطر استفاده از مدل آماده آبروی آدم میره!
من منظورم اینه که چون از مدل آماده استفاده میکنی، ممکنه محیطت مثل یه بازی یا چند تا بازی دیگه باشه!همین!
دوما من میگم استفاده از مدل آماده دست آدم رو میبنده!فکر کنم دیگه با این یکی موافق باشین!نه؟
---------- Post added at 04:35 PM ---------- Previous post was at 04:31 PM ----------
آنتی جان شما حرفت اینه که ارزش نداره!
من هم خودم با این موافقم ام این جای بحث نداره!
چون ارزش یه چیز درونیه!
من میگم ارش نداره!
فلای میگه داره!
پس من (با اینکه معتقدم استفاده از مدل آماده ارزش بازی رو کم میکنه) اما اصلا سر این موضوع بحث نمیکنم.
مشکل استفاده از مدل آماده 2 تا چیزه که به هم گره خوردن و هر کدوم علت اون یکی هستش :
1. بازی ممکنه شبیه یک یا چند بازی دیگه از آب در بیاد
2. دست آدم بنده، بهتره بگم ذهن خلاق آدم بنده.یعنی ذهن خلاق شما میگه خوب الان اینجا یه چنین مدلی رو باید بزارم که فلا و بهمان.اما مدل آماده شما میگه نمیشه، بیا من رو بزار. و این میشه که شما باید خواسته های ذهن خلاقت رو بزاری کنار فقط به این خاطر که نمیخوای یا نمیتونی مدل بزنی!
خود من هم 2-3 هفته بیشتر نیست با مکس کار میکنم و از مدل زدن هیچی نمیدونم.اما اگه قرار باشه یه روزی بازی بسازم، حتما از یه مدل کار حرفه ای کمک میگیرم!
شما مشخصه اصلا پست من رو نخوندی ... اونجا با دلیل دو تا تاپیک رو بهت نشون دادم که هیچ عکس العملی نسبت به مدل های آماده از سمت گیمر ها توشون انجام نشده ولی بازم حرف خودت رو میزنینقل قول:
میدونی دلیلش چیه ؟ دلیلش اینه که تا حالا یه بار هم ساخت یه لول کامل رو با مدل های ساخت خودت امتحان نکردی الانم میدونم میای میگی : نه من ساختم و راحته و کاری نداشته !
1 ) خوب اینو قبول دارم ولی راحت میتونی متریالش رو عوض کنی ... متریال یه جور روح توی گرافیک بازیت هستنقل قول:
2) اگه بخوای فقط از مدل آماده استفاده کنی که خیلی واضحه که دستت بسته هست ولی خودت هم میتونی طراحی کنی خوب
در کل من این بحث رو ادامه نمیدم ... هر کی هر نظری داره محترمه ولی میدونم نظرتون عوض میشه فقط خواستم بگم اشتباه میکنید :46:
دقیقا . یکی از دلیل هاش همینه ...نقل قول:
2. دست آدم بنده، بهتره بگم ذهن خلاق آدم بنده.یعنی ذهن خلاق شما میگه خوب الان اینجا یه چنین مدلی رو باید بزارم که فلا و بهمان.اما مدل آماده شما میگه نمیشه، بیا من رو بزار. و این میشه که شما باید خواسته های ذهن خلاقت رو بزاری کنار فقط به این خاطر که نمیخوای یا نمیتونی مدل بزنی!
اصلا قرار نیست که کار راحتی باشه . اگه راحت بود الان همه گیمرها بازی ساز بودن . استفاده از مدل آماده برای راحت کردن کار درست نیست چون بازی سازی کلا کار سنگین و سختیهنقل قول:
دلیلش اینه که تا حالا یه بار هم ساخت یه لول کامل رو با مدل های ساخت خودت امتحان نکردی الانم میدونم میای میگی : نه من ساختم و راحته و کاری نداشته !
هرکس هم واردش میشه باید اینو قبول کنه . اتفاقا برعکس تو بازی سازی من همیشه سعی میکنم به سمت سختی برم تا اینکه راحت طلب بشم ...
درسته فکر کنم اگه بحث رو ادامه ندیم بهتر باشه.نقل قول:
ولی من نگفتم که از مدل آماده استفاده نمیکنم و نخواهم کرد!
استفاده به جا اون هم در مواقعی که چاره ای نباشه!
اما اینکه از اول قصدت این باشه که بخوای فلان مرحله رو با مدل آماده درست کنی، این به نظر من اشتباهه و فکر هم نکنم این نظرم عوض بشه!
ممکنه به خاطر نبود بودجه برای استخدام مکس کار حرفه ای یا بخ خاطر هر چیز دیگه ای بیام از مدل آماده استفاده کنم ولی این نظرم عوض نمیشه :
اما اینکه از اول قصدت این باشه که بخوای فلان مرحله رو با مدل آماده درست کنی، این به نظر من اشتباهه
میدونم ممکنه شما هم نظرت عوض نشه، اما تو رو خدا یه چند دقیقه به این حرفام فکر کن!
از تعداد پست هات و محتوای اون ها، معلومه که شما تو کامپیوتر استاد مسلم ما هستی و ما عددی نیستیم پیش شما(اینو جدی گفتم و تعارف و پاچه خواری نبود) اما شاید حرف من(اونی که با سبز نوشتم)هم درست باشه!
بله !! من الان چون وارد بازیسازی شدم باید این جمله ای که پر رنگ کردم رو قبول کنم :31:نقل قول:
پس از نظر شما کل مراحل ساخت بازی کشکه و فقط بازیسازی مربوط به مدل سازی میشه و هر کس مدل ساز باشه بازیساز هم هست !
و طبق حرف شما برنامه نویسی و صداگذاری و نور پردازی و هزار تا کار دیگه زیر مجموعه ی مدل سازی میشه !خوب یک ساعته منم دارم همین رو میگم دیگه:31: ... فقط « در مواقعی که چاره ای نباشه ! » رو پاکش کن چون ساخت کاراکتر خیلی سخته ولی ترجیح میدم کاراکترم رو خودم طراحی کنمنقل قول:
اما اینکه از اول قصدت این باشه که بخوای فلان مرحله رو با مدل آماده درست کنی، این به نظر من اشتباهه
و ساخت یه اسلحه مثل کلت خیلی راحته ولی من ترجیح میدم از مدل آماده هایی که با کیفیت و خوب هستن استفاده کنم
نقل قول:
درسته بازی سازی فقط مدل سازی نیست اما به نظر من این قسمت مهم ترین و سنگین ترین قسمتشه ! که اگه کار خود بازی ساز نباشه یعنی سنگین ترین و مهم ترین قسمت بازی کار خودش نبوده ...
محتوای مخفی: .
من يه بازي دارم كه مدل هاش ساخت خودمه صدا هاش رو خودم record كردم اهنگشم خودم ساختم تكسچرشم خودم نقاشي كردمنقل قول:
اسم ما بازیساز مستقله نه مدلسازیم ، نه میتونیم افکت صوتی و موزیک طراحی کنیم و نه میتونیم برین تکسچر بسازیم
:31: (دماغ سوخته ميخريم )
كاملا موافقمنقل قول:
بازم میگم ممکنه یکی اصلا تمام مدلهاش آماده باشه و بازیش هم گرافیکش واقعا عالی باشه اما وقتی کار خودش نیست ارزشش چیه ؟ اینو من فقط نمیتونم بفهمم !
البته بازم میگم آقا هادی بیشتر محیط هاش و مدلهاشو خودش میزنه . من حرفم سر استفاده از مدل آماده هست نه آقا هادی ...
ادم اينطوري سرشو مثل يه مرد بالا ميگيره ميگه كيف كردين بر عكس همه دنيا يه بازي ساختم كه همه چيش كار خودم بود و بازم بازي قشنگ شد
اما براي نمونه كار لازم نيست مدل بسازي چون اون ادمايي كه ميبينن شعور تشخيص اماده غيره رو ندارن
پس بهتره كه فقط زرقو برق كار زياد باشه تا چش پر كنه
خوب
آنتی جان :
با این قسمت از حرفات موافقم
من هم همیشه میرم سراغ سختیش!نقل قول:
هرکس هم واردش میشه باید اینو قبول کنه . اتفاقا برعکس تو بازی سازی من همیشه سعی میکنم به سمت سختی برم تا اینکه راحت طلب بشم
با این قسمت موافق نیستم :
چون به نظر من طراحی مرحله!طراحی متریال و آهنگ و نور خیلی بیشتر تاثیر میزاره!مخصوصا آهنگ(حالا صدا ها زیاد نه و آهنگ خیلی)نقل قول:
بازی ساز نباشه یعنی سنگین ترین و مهم ترین قسمت بازی کار خودش نبوده ...
مثلا من خودم چند بار Uncharted1 رو بازی کردم(متاسفانه هنوز 2 اش رو نخریدم.کسی نداره ما بخریم ازش؟:31:) از همه چیزش لذت بردم، اما الان تنها چیزی که ازش یادمه آهنگشه که مو رو به تن آدم سیخ میکنه(حتی همین الان که حرفشو زدم)
خوب ما هم سر همون چاره نداشتنه دارشتیم بحث میکردیم دیگه!نقل قول:
خوب یک ساعته منم دارم همین رو میگم دیگه:دی ... فقط « در مواقعی که چاره ای نباشه ! » رو پاکش کن چون ساخت کاراکتر خیلی سخته ولی ترجیح میدم کاراکترم رو خودم طراحی کنم
و ساخت یه اسلحه مثل کلت خیلی راحته ولی من ترجیح میدم از مدل آماده هایی که با کیفیت و خوب هستن استفاده کنم
در مورد کاراکتر که دیگه اصلا بحثی نیست!شما فکر کن یه بازی بسازی که کاراکترش، از تو یه بازی دیگه اومده باشه!این دیگه ته تابلو بودنه!پس معلومه که کاراکتر رو باید خودت مدل کنی! اما در مورد کلت! تو این مورد بخصوص شاید حق با شما باشه چون تو چشم نیت.
اما حالا یه مثال عملی میزنم، شاید یه فرجی هم برای خودمون شد!
من الان دارم یه مدل بسیار بسیار بسیار ساده برای یه میز کنترل میسازم(از اونا که پر دکمه و مانیتوره!) رفتم تو نت گشتم دیدم مدل آمادش هست اما 200 دلار پولشه!!!!!!
خوب شما میگی من الان چی کار کنم!شما خودت مدل آماده ای برای این کار من سراغ داری؟
به نظر من که شما دارین مسایل و با هم قاطی می کنین.
کلا تو یه کار ادم باید امکاناتش و دارایی هاش و بسنجه و با سبک سنگین کردن دارایی هاش و طوری تو قسمت های مختلف خرج کنه که خروجی کار بالاترین نمره و در جمع نمرات بگیره.
مثلا الان یکی از دارایی های اقا هادی وقت است خوب ایشون سه ماه که وقت نمی خواد بذاره که باید وقتش رو خوب تو قسمت های مختلف خرج کنه تا خروجی بهترین بشه.
خوب مثلا یه شرکت می اد چند ده میلیارد می زاره به اضافه متخصصین بعد یه خروجی به قول صادق جام مثل Uncharted می ده بیرون که خروجیش نمره بالایی می گیره. طرف دارایی هاش زیاده و قوی و با سبک سنگین کردن به خوبی دارایی رو به همه قسمت ها می رسونه و یکی از این موارد هم ساختن همه مدل هاست.
خوب هادی جان همه دارایی هاشو می بینه و با سبک سنگین کردن دراریی های محدودش می اد یه کار می ده بیرون با نمره کل بالا که همین صادق جان می اد می گه وقتی کارت رو دیدم یاد Uncharted افتادم.
نمره کل که می گم شامل همه معیارها مثل کارگردانی هنری بافت و سایه و .... و همچنین ساختن مدل و زمان ساخت می شه.
خوب این جا هادی جان در مورد مدل اماده یه امتیاز منفی می گیره و لی در دیگر معیارها امتیاز فوق العاده بالاست (چون دارایی هاش و خوب تقسیم کرده)و در نتیجه معدل کل کارش خوب بالاست و این بهترین عملکرده.
خوب حالا شما بیا با دارایی هایی که داری ر وخوب تقسیم نکنیم بریم همه مدل ها رو خودمون بسازیم و در نتیجه وقت که یه دارایی مهم است از دست رفته و خوب تقسیم نمی شه و در نتیجه نمره کل کار که معدل و نمره کار است پایین و خوب نباشه چه فایده...
پس با دارایی های موجود باید بهترین خروجی رو داد...
درسته!نقل قول:
گل گفتی!
حق با شماست!
من هم همینو میگم!
اما یه مثال میزنم!
مثلا یه سری آدم اومدن و حدود 400 میلیون تومان خرج کردن که گرشاسب رو بسازن ولی آخر کار به نظر من یه کپی بیشتر از آب در نیومده!
من شنیدم که یه سری از کاراکتر هاش، مدل های آماده بودن!
حالا من میگم، ما ایرانی ها که وقت زیاد داریم(چون اصولا وقت تو ایران ارزشی نداره:41:) بیایم و از تمام توانمون استفاده کنیم!
البته من منظورم ان نیست که بچه ها بیکارن ها!
اما میگم همه وقت مرده زیاد دارن! من بلد نیستم مدل قشنگ و حرفه ای بزنم!آقا هاد و دوستان دیگه که میتونن چرا این کارو نمیکنن!
به هر حال فکر کنم دیگه بحث نکنیم بهتره!
من دیگه سعی میکنم راجع به این موضوع حرف نزم!
هادی جان اولا ببخشید که تاپیکتو ریختیم به هم :31:
دوما یه شات از کارت بزار که دیگه ین بحث ها هم تموم بشه و یادمون بره!!:31:
هادی جان تو طراحی محیط که کارت حرف نداره دو شخصیت بساز شات بزار حال کنیم!
سلام
اوه ه ه !!:31:
شما چقدر موضوع رو بزرگ کردین!بابا هادی جان که نمی خواد یه بازی بزنه بعد واسه فروش بزاره یه پروژه تمرینی واسه یاد گرفتن یه سری چیزا تو UDK استارت زده.
در مورد ساخت مدل هم از اونجایی که من خیلی وقته هادی جان رو می شناسم بخواد مدل حرفه ای بزنه واسش کاری نداره.
این مثل این میمونه که مثلا بخواهیم یه Box رو بزاریم یه گوشه از محیط از یه Box آماده استفاده می کنیم که هم سریعتره هم وقت آدم رو نمیگیره حالا اگه خودت اون رو بسازی همون Box از مدل آماده هم استفاده کنی همون Box
حالا اگه بخواهی یه بازی تجاری بزنی اون بحثش فرق میکنه.در ضمن هادی جان از مدل آماده هم به عنوان پر کردن محیط استفاده کرده:46:
درسته.حق با شماست.نقل قول:
ولی ما داشتیم کلی صحبت میکردیم و از تاپیک آقا هادی سوء استفاده کردیم:31::31:
مگرنه در توانایی های آقا هادی که شکی نیستش!
من غلط بکنم به استاد گرافیک هادی جان بگم شخصیت سازی بلد نیست.بابا گفتم یه شات از طراحی شخصیت بزار .فقط همین
بله سراغ دارم :31: آموزش Digital Tutors Maya همین سایت DVD 3 بود فکر کنم که در مورد Lighting بود ... اونجا یه مدل آماده ی این میز کنترل هارو داره حتی مدل کامپیوتر با کیبورد هم داره :31:نقل قول:
دستت درد نکنه سعید جان.نقل قول:
اونوقت چطوری باید اینو تهیه کنیم؟چقدر پولشه؟
------------------
هادی جان کجایی؟
اگه تا چند ساعت دیگه نیای ها باید اسم تاپیک رو به "مدل آماده، زدن یا نزدن،مسئله این است" تغییر بدیم ها!
:27::39:
خوب پس احسان جان بی زحمت عنوان تاپیک رو عوض کن ما اینجا کار داریم ( یه چندتا عکس شتر هم آماده کردم )
بابا تاپیک رو به تصرف خودتون کشیدیا ها !
پیش بینی میشد تاپیک یهو این ریختی شه : دی
اگه با هم دعوا نکنیمو در کمال آرامش تبادل نظر کنید خوشحالم میشم :)-نقل قول:
هادی جان ناراحت که نمیشی داریم تو تاپیکت بحث میکنیم ؟
من با همه ی نظرات این دوستمون موافقمنقل قول:
اسم ما بازیساز مستقله نه مدلسازیم ، نه میتونیم افکت صوتی و موزیک طراحی کنیم و نه میتونیم برین تکسچر بسازیم ! 95 % بازی های مستقل کلی مدل آماده داشتن و حتی بازی Shadow Complex که شرکت غولی مثل Microsoft پشتش بوده پر از مدل آماده هست توی سرتاسر بازی ...
حالا بیتش نظرمو میگم
نهنقل قول:
وقتی از مدل های آماده استفاده میکنی یعنی خودت رو به اون ها محدود کردی در صورتی که اگه از مدل های خودت (یا حالا هر مدلی که فقط برای بازی تو و با هدف قرار گرفتن تو بازی تو ساخته شده باشن) استفاده کنی، تنها محدودیت شما خلاقیت و تکنیک های مدل سازیته!
اگه مدل سازی بلد نباشی یعنی محدودی
اما همونطوری که دوستمون سعید توضیح داد
اگه در راستای موضوع و محیط بازیم ، نیاز باشه مدلی ساخته بشه که نمونشو ندیده باشم حتما خودم دست به کار میشم ، اما اگه سطل آشغال یا بشکه ای که قراره توی لول من باشه ، از قبل آماده باشه دیگه نیازی به ساختش نمیبینم !
آفرین !نقل قول:
اگه یه جایی ببینم کارم با این تکسچرا راه نمیوفته مطمئن باش میرم از در و دیوار عکس میگیرم.
این همونیه که من میگم
من از مدل آماده استفاده میکنم ، اما اگه ببینم یه جایی مدلی میخوام که نمیشه پیداش کنم حتما خودم میسازمش
راستی من قبلا برای ساخت یه بازی ی ایرانی که یه محیطی از شهر بود از یه خیابون شهر یه عالمه تکسچر تهیه کردم ، و بازم اگه قرار باشه بازی توی محیط ایرانی باشه تمام تکسچر ها رو خودم میسازم
من میتونم کل تکسچر های روی مدلمو ادیت کنم و در صورت لزوم مدلمم ادیت کنم ، طوری که هیچ کس نفهمه ، اون وقت قبوله ؟نقل قول:
شما میتونی 3 تا تکسچر رو با هم ادغام کنی و روی یه مدلی که UV داره بندازی و هیچ کس هم موقع بازی متوجه نمیشه که تکسچرت مال خودت نیست.اما مدل رو نمیشه کاریش کرد.
اما وقتی من در صورت لزوم اگه ببینم یه جایی مدل نمیتونه ارضام کنه ، خوب خودم دست به کار میشم
من روی مدلینگ ضعفی ندارم ، اما میخوام از وقت بهترین استفاده رو کنم
پس محدودیت وجود نداره
درست میگم ؟
شما خودت گفتی اگه تکسچر ها اون طوری نباشن که تو میخوای پا میشی میری عکس میگیری
خوب منم همینکارو میکنم
حالا کی قراره کل بازیشو با مدل آماده بسازه ها ؟ : دینقل قول:
آفرین آفریننقل قول:
ساخت کاراکتر خیلی سخته ولی ترجیح میدم کاراکترم رو خودم طراحی کنم
دقیقا همونیه توی کله ی منه : دی
یه نرم افزاره 3d rip میبندی به خودت و میری توی بازیو مدلاشو همراه با تکسچر میکشی بیرون : دی به همین سادگی : دینقل قول:
خوب شما میگی من الان چی کار کنم!شما خودت مدل آماده ای برای این کار من سراغ داری؟
آفرین خیلی منطقی بودنقل قول:
خوب حالا شما بیا با دارایی هایی که داری ر وخوب تقسیم نکنیم بریم همه مدل ها رو خودمون بسازیم و در نتیجه وقت که یه دارایی مهم است از دست رفته و خوب تقسیم نمی شه و در نتیجه نمره کل کار که معدل و نمره کار است پایین و خوب نباشه چه فایده...
پس با دارایی های موجود باید بهترین خروجی رو داد...
ممنون
ممنونم دوست جوننقل قول:
هادی جان تو طراحی محیط که کارت حرف نداره دو شخصیت بساز شات بزار حال کنیم!
راستش کاراکتر و طراحیشو گزاشتم برای مرحله ی آخر ، یعنی وقتی این مرحله رو تموم کردم میرم سراغ کاراکتر
چون نمیخوام سریع درست شه و کم جزئیات
راستش هنوز ایده یدرستیم از شخصیت ندارم
دلم میخواد یه جورایی یه آدم ساده باشه مثلا یه کاراکتر مثل مکس پین ، یه همچین چیزی
نقل قول:
من غلط بکنم به استاد گرافیک هادی جان بگم شخصیت سازی بلد نیست.بابا گفتم یه شات از طراحی شخصیت بزار .فقط همین
ای بابا چرا شما این ریختی با هم میحرفید
من سطحمو پایین تر از همتون میدونم
باور کنید دلم میخواد در مورد تک تک روند کاریم نظر بدید و اصلا و عبدا ناراحت نمیشم ، این دوستمونم چیزی رو ازم خواست که خودمم خیلی دلم میخواد زود تر به اون مرحله برسم ، یعنی طراحی کاراکتر
آخه تکسچر ها هنوز موندن و کار یه نواخت شده
انقده استاد نگید ، من یه طوریم میشه
من هادیم
و امید وارم یه روزی با بچه ها ، با هم تو این زمینه پیشرفت کنیم
;)
یه مطلب کوچیکم در مورد مدل آماده و محدودیت های استفادش بگم
-
فرض من یه کارگردانم
یه فیلم نامه ی خوب میگیرم و از بین بازیگارای خوب و با تجربه حق انتخاب دارم
:-؟
فکر میکنم
میبینم ، شهاب حسینی به نقش اصلیه داستانم بیشتر میخوره ، وووووم نه ! شاید بهتره این نقشو بدم به پارسا پیروز فر !
آره اون این نقشو بهتر بازی میکنه ، اون همونیه که من میخوام
خوب نقشه بعدی برای الناز شاکر دوست ، آره ، همونیه که توی ذهنم بود ، به نقشم میخوره
خوب همینطوری ادامه میدمو نقشا رو با آدمای با تجربه ( مدل های آماده ) پر میکنم
آها ، اینجا من یه نقش یوزار سیف دارم که میخوام بازیگر نباشه ، میخوام خودم انتخابش کنمو بازیگرش کنم ( مدل هایی که میخوام خودم بسازم چون حس میکنم نمونشو جایی ندیدم ) پس میرم از 100 نفر تست میگیرمو بالاخره یکیو انتخاب میکنم
ببینید من فیلمو ساختم
شبیه هیچ فیلم دیگه ای نیست
فیلم نامه کاملا جدیده و بازیگر ها همگی نقش آفرینیشونو عوض کردن
-
من وقت تلف نکردم که بازیگر تربیت کنم
از بازیگر های حرفه ای استفاده کردم
یکمی از وقتم برای تربیت یوزارسیف صرف شد ، اما اون خیلی مدل مهمی بود ، می ارزید
نظرتون چیه ؟
آفرین مثال خوبی بود.
حرف آخر من,
هر کس یه جور نظر داره. هر کس به یه چیز احترام میذاره. نظر من اینه که شما زمین و زمان رو به هم بریز و بازیت رو بساز. حالا هر جور که تونستی. استفاده از مدل آماده هم به همین راحتی نیست. سر هم کردن اون و قرار دادن اونا در جای مناسب در بازی هم خیلی مهمه. ممکنه یکی بازیش رو با مدل آماده بسازه اما یه ذره هم معلوم نشه که از مدل آماده استفاده کرده.
بحث سر این موضوع به هیچ جا نمیرسه. آخه هر کسی به یه چیز احترام میذاره. آنتی میگه ارزش بازی به ساخت همه چیز به وسیله خودت هست ما میگیم ارزش بازی به زیبا درست کردن اون هست. شما از زمین و زمان استفاده کن تا بهترین بازی رو بسازی. این روزا دیگه چیزی به نام ارزش مرزش وجود نداره. فقط پول! خیلی خیلی عذر میخوام: گور بابای ارزش :دی :دی
هادی جان حق با شماست.
مثالت در مورد فیلم زیبا بود.
اما میبینیم که خیلی وقتا فیلمایی با بازیگر های معروف هم خوب از آب در نمیاد.
پس بازم حق با شماست و اینکه کارگردان مهمه ولی
سلیقه کارگردان ها هم با هم فرق داره! یعنی اینکه یکی میاد و "من ترانه 15 سال دارم" رو میسازه که گل میکنه.
با این مثال من رو روشن کردی!من سعی میکنم که از مدل آماده هم استفاده کنم.
در مورد محدودیت هم راست میگی، مدل سازی بلد نبودن محدودیته اما قبول کن که اگه یه مدت از مدل آماده استفاده کنی ، ناخداگاه روی ذهنت و خلاقیت تاثیر میزاره!اینو قبول کن!
(مثلا شما ممکنه کمتر پیش بیاد که یه سطل آشغالی تو ذهنت بیاد به جز اون چیزی که تو مدالای آمادت هست)
این قبولنقل قول:
در مورد محدودیت هم راست میگی، مدل سازی بلد نبودن محدودیته اما قبول کن که اگه یه مدت از مدل آماده استفاده کنی ، ناخداگاه روی ذهنت و خلاقیت تاثیر میزاره!اینو قبول کن!
-
خودمم دلم میخواد تا جایی که میتونم مدل جزوی از صحنه ام باشه
و کاملا با صحنه جور در بیاد
اما یه وقتایی برای شلوغ کردن صحنه مدل آماده هم ماثره
-
ممنون ;)
نه نه . منحرف نشو . گول هادی رو نخور :31:نقل قول:
با این مثال من رو روشن کردی!من سعی میکنم که از مدل آماده هم استفاده کنم.
منم دلایل آخرم رو میگم که دیگه بحثمون کامل بشه .
اولین دلیل روانیش اینه : انسان همیشه یه حسی تو وجودش هست که دوست نداره رو چیزی که مال دیگرانه کار کنه . همیشه دوست داره وقتی یه کاری رو انجام میده کامل و بدون نقص باشه . مخصوصا تو زمینه بازی سازی که یه کار خاص هستش . این استفاده از مدل آماده یه حس بدی رو به بازی ساز میده که احساس میکنه رو چیزی داره کار میکنه که مال خودش نیست . تو بازی سازی نیاز هست که شدیدا انرژی و اشتیاق و علاقه وجود داشته باشه . حالا اینها چطوری به وجود میاد ؟
یکی از دلیل هایی که این علاقه به ادامه کار و انرژی گرفتن بازی ساز به وجود میاد اینه که بازی سازی محیط هایی رو خلق کنه که حس کنه کاملا توسط خودش خلق شده . این لذتی که به بازی ساز میده خیلی بیشتر از محیطی هست که یه سری از مدلهاش آماده باشه ! اینطوری از نظر روانی حس بدی به بازی ساز دست میده که محیط کاملا متعلق به خودش نیست . حتی اگه یه سطح آشغال آماده تو محیط باشه .
دومین دلیلش هم ارزش بازی بین گیمرهاست : به نظر شما بازی که از مدل آماده استفاده کنه چقدر از ارزشش بین گیمرها کم میشه ؟ یه بازی بود یادمه به اسم کشتی مرموز که وارد بازار هم شد اما چون از مدل آماده استفاده کرده بود انقدر مورد تمسخر قرار گرفت که فکر کنم سازنده اش کلا بازی سازی رو رها کرد . به هرحال به نظر من واقعا حیفه که محیط های بازی با مدلهای آماده بی ارزش دیده بشه ( چون کسی نمیگه شما یه سطل آشغال یا بشکه و ... دانلود کردی . بلکه مدلهای دیگه بازی رو هم فکر میکنن که آماده هست ! )
سومین دلیلش هم آسیب رسیدن به صنعت بازی سازی ایرانه : اگه یه بازی با مدل آماده ساخته بشه و وارد بازار بشه . به نظرت دیگه کسی جرات میکنه برای یه بازی سرمایه گذاری کنه و طراح استخدام کنه ؟ من بازم میگم تمام کسایی که برای طراحی مدلهای بازیشون زحمت کشیدن یا هزینه کردن اصلا دوست ندارن یه شرکت دیگه بیاد از مدل آماده استفاده کنه و از نظر تجاری هم در همون وضعیت باشه ! ( البته تو ایران اینطوری هست وگرنه تو خارج کسی که بخواد یه بازی خوب بسازه که بتونه وارد بازار کنه اصلا طرف مدل آماده نمیره )
حالا من بازم میگم که یه شرکت یا گروهی که تمام مدلهای بازیش رو خودش طراحی کرده با یه بازی که مدلهاش آماده هست اصلا قابل قیاس هست ؟ به همین دلیل میگم که استفاده از مدل آماده ازش بازی رو از بین میبره .
اینم بگم که به نظرم بازی از مدل آماده استفاده میکنه نباید بتونه تجاری باشه ! چون در حق شرکت های دیگه ظلمه که یکی 1/60 یه شرکت یا گروه دیگه زحمت بکشه اما از نظر تجاری بازیش برابر باشه ! ( فکر کنم دیگه این حرفم رو باید قبول داشته باشید )
تو خارج هم بازی که از مدل آماده استفاده کنه فقط میتونه تو سایت های اینترنتی مثل استیم به فروش برسه و هیچ شرکتی پخشش نمیکنه .
من با anit کاملا موافقم خودم مثال می زنم من خودم تو مدلیلنگ شخصیت ضعیف ام همیشه دست رو (دست شخصیت ) رو از جایی کش می رم و همیشه این قضیه به ضد حال می زد.
این رو کامل قبول دارمنقل قول:
اولین دلیل روانیش اینه : انسان همیشه یه حسی تو وجودش هست که دوست نداره رو چیزی که مال دیگرانه کار کنه . همیشه دوست داره وقتی یه کاری رو انجام میده کامل و بدون نقص باشه . مخصوصا تو زمینه بازی سازی که یه کار خاص هستش . این استفاده از مدل آماده یه حس بدی رو به بازی ساز میده که احساس میکنه رو چیزی داره کار میکنه که مال خودش نیست . تو بازی سازی نیاز هست که شدیدا انرژی و اشتیاق و علاقه وجود داشته باشه . حالا اینها چطوری به وجود میاد ؟
یکی از دلیل هایی که این علاقه به ادامه کار و انرژی گرفتن بازی ساز به وجود میاد اینه که بازی سازی محیط هایی رو خلق کنه که حس کنه کاملا توسط خودش خلق شده . این لذتی که به بازی ساز میده خیلی بیشتر از محیطی هست که یه سری از مدلهاش آماده باشه ! اینطوری از نظر روانی حس بدی به بازی ساز دست میده که محیط کاملا متعلق به خودش نیست . حتی اگه یه سطح آشغال آماده تو محیط باشه .
عکس های زیر از بازی Shadow Complex انجام شده که جزء 5 بازی پر فروش Xbox Live هست و Microsoft ناشرشه :نقل قول:
سومین دلیلش هم آسیب رسیدن به صنعت بازی سازی ایرانه[/COLOR] : اگه یه بازی با مدل آماده ساخته بشه و وارد بازار بشه . به نظرت دیگه کسی جرات میکنه برای یه بازی سرمایه گذاری کنه و طراح استخدام کنه ؟ من بازم میگم تمام کسایی که برای طراحی مدلهای بازیشون زحمت کشیدن یا هزینه کردن اصلا دوست ندارن یه شرکت دیگه بیاد از مدل آماده استفاده کنه و از نظر تجاری هم در همون وضعیت باشه ! ( البته تو ایران اینطوری هست وگرنه تو خارج کسی که بخواد یه بازی خوب بسازه که بتونه وارد بازار کنه اصلا طرف مدل آماده نمیره )
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
توی عکس بالا اون ژنراتور های پشت دقیقا توی انجین UDK هم وجود داره فقط به متریالش یه رنگ آبی دادن ( البته یه چیزی شبیه چرخ دنده به قسمت جلوش اضافه کردن )
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
توی عکس بالا لوله ها همون لوله های توی UDK هست که متریالش رو تغییر دادن بشکه هم که بدون هیچ تغییری توی بازی قرار داده شده
انجین بازی هم Unreal Engine 3 بوده .
خود سازنده ها هم گفتن از منابع آماده استفاده کردن ... وگرنه من که داشتم بازیش میکردم اصلا نمیفهمدیم . شما توی بازی در هر ثانیه چند کار انجام میدی و حواست به دشمن و هزار تا چیز دیگه هست . خدا وکیلی منطقیه من الان بگم گیمر ها میفهمن مدل آماده استفاده شده توی بازی ؟! هنوز هم نمیفهمم دلیل شما برای از بین رفتن صنعت بازی سازی توی ایران چیه ؟! یه شرکتی هست که 10 - 20 نفر داره که دارن روی یه پروژه کار میکنن و یه Full Game میسازن . خوب اونجا منطقیه این حرف چون کلی آدم هستن و دارن روی یه پروژه ی بزرگ کار میکنن . ولی ما بازیساز مستقلیم . فوقش یه Indie Game باید بسازیم بدیم Xbox Live . نمیخوایم که Gears of War بسازیم . پس استفاده از اون برای ما زشت نیست
یه نکته ی دیگه هم اینه که مگه ما توی سرتاسر بازی چقدر از مدل آماده میتونیم استفاده کنیم ؟! فوقش یه اسلحه بگیریم استفاده کنیم . اکثر مدل هارو باید خودمون طراحی کنیم چون دانلود کردنشون پولی هست ...
جواب اینم که همین بالا دادم :31:نقل قول:
حالا من بازم میگم که یه شرکت یا گروهی که تمام مدلهای بازیش رو خودش طراحی کرده با یه بازی که مدلهاش آماده هست اصلا قابل قیاس هست ؟ به همین دلیل میگم که استفاده از مدل آماده ازش بازی رو از بین میبره .
Steam که خودش ناشره !!! به جز این اگه رفت Xbox Live ناشرش مایکروسافته یا اگه رفت PSN ناشرش Sony هست ... بازی های زیادی مثل Brain (فکر کنم اسمش این بود) یا Bionic روی دیسک هم پخش شدن در حالی که Indie بودننقل قول:
سازندش توی فروم BC بود .. کسی به خاطر مدل آماده مسخرش نکرد . به خاطر استفاده از FPSC مسخرش کردننقل قول:
دومین دلیلش هم ارزش بازی بین گیمرهاست : به نظر شما بازی که از مدل آماده استفاده کنه چقدر از ارزشش بین گیمرها کم میشه ؟ یه بازی بود یادمه به اسم کشتی مرموز که وارد بازار هم شد اما چون از مدل آماده استفاده کرده بود انقدر مورد تمسخر قرار گرفت که فکر کنم سازنده اش کلا بازی سازی رو رها کرد . به هرحال به نظر من واقعا حیفه که محیط های بازی با مدلهای آماده بی ارزش دیده بشه ( چون کسی نمیگه شما یه سطل آشغال یا بشکه و ... دانلود کردی . بلکه مدلهای دیگه بازی رو هم فکر میکنن که آماده هست ! )
گفتن هیچ کار مفیدی و حتی یه خط برنامه نویسی انجام نشده برای بازی ...
بحث اینه که اون گیمر از کجا میخواد بفهمه که مدلی که توی بازی هست ، یه مدل آماده هست وقتی من متریالش رو عوض کنم ؟ شاید اگه سازندش نمیگفت که بازی با FPSC ساخته شده هیچکس نمیفهمید مدل ها آماده هست.
منم کلا حالم از FPSC بهم میخوره ... اینکه الکی چهار تا کلیک کنی لول بسازی به درد نمیخوره . من خودم دارم تمام کد های UDK رو ( به جز چند تا دونش که کد های مادر حساب میشن ) تغییر میدم چون میخوام بازی از بیس طراحی خودم باشه ولی برای سرعت بیشتر و بعضی کار ها مجبورم توی یه قسمت از کار میانبر بزنم
با حرف سعید در مورد تعداد افراد تیم و ارتباطش با مئل سازی موافقم.
البته نه به اون تعدادی که سعید جان گفت.
به نظر من اگه 5 نفر باشی، یه گرافیست، یه برنامه نویس، یه طراح مرحله و کارگردان،یه طراح مدل، یه نفر هم برای بقیه کارها!
یعنی با 5-10 نفر یه نظر من میشه 1 نفر رو گذاشت فقط برای طراحی مدل.
اما برای بازی مستقل زشت نیست که آدم مدل آماده استفاده کنه!
اما در کل به نظر من این مسئله یه طورایی مثل کارگردانی میمونه!
یه نفر میاد و با کلی بازیگر معروف(مدل آماده) یه فیلم بد میسازی یکی هم با همین امکانات یه فیلم خوب میسازه و تک و توک هم پیدا میشن افرادی که با بازیگر های ناآشنا و جوون میان و شاهکار درست میکنن!
به این میگن یه تاپیک منحرف . من نظر نمی دم چون نه حوصله و وقت جواب دادن دارم و نه می خوام شما دوباره شروع کنید .
اما از اول تا اخر با حرف سعید موافقم .
"" ای صاحب تاپیکی که از راه راست منحرف گشتی و تاپیکت را به بیراحه کشاندی بازگرد و شات مراحل جدیدت را بگذار همانا شاید رستگار شوی :31: ""