[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام
البته در این قسمت بزرگتر بودن پی دوم از رادیکال دو بدیهیه ولی من میخواستم بدانم شما چطوراز این نامساویهایی که نوشتید این نتیجه را گرفتید من که هر چه دقت کردم متوجه نشدم
Printable View
سلام
البته در این قسمت بزرگتر بودن پی دوم از رادیکال دو بدیهیه ولی من میخواستم بدانم شما چطوراز این نامساویهایی که نوشتید این نتیجه را گرفتید من که هر چه دقت کردم متوجه نشدم
سلامنقل قول:
نوشته شده توسط 136784
فکر کنم اینجوری بهتر باشه:
سلامنقل قول:
نوشته شده توسط ali_hp
خیلی ممنون فکر کنم شما هم قبول داشته باشید بعضی وقتها پیش بیاد که آدم بتونه مسایل خیلی مشکل رو حل کنه ویا در مسایل خیلی ساده ای مثل این گیر کنه
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]نقل قول:
نوشته شده توسط mofidy1
سلامنقل قول:
نوشته شده توسط mofidy1
2) طبق اتحاد اویلر داریم:
حالا فرض کنید:
می خواهیم علامت
را تعیین کنیم که طبق اتحاد اویلر با
هم علامت است. ثابت می کنیم که مثبت است. دقت کنیدکه:
اما داریم:
سلامنقل قول:
نوشته شده توسط 136784
در سوال دوم رابطه ای که استفاده کرده اید تساوی نیست همانطور که نوشته اید دو طرف رابطه تقریبا با هم برابرند.
پس دو عدد فرجه سوم شصت ودو باضافه فرجه سوم هفت تقریبا با 12/47 برابرند.وممکن است مقدار واقعی انها از
12/47 کمی بیشتر یا کمتر باشد ( که البته هر دو عدد از 12/47 کمتر هستند)
در حقیقت دوعدد فرجه سوم شصت ودو باضافه فرجه سوم هفت اختلافی کمتر از یک صدم دارند.
سلامنقل قول:
نوشته شده توسط 136784
100%تایید میشه.
البته توضیح قبلی من برای این مساله مبهم بود.
با سلامنقل قول:
نوشته شده توسط mofidy1
از اینکه می بینم دوستان به این زیبایی روی مسائل بحث می کنند بسیار خوشحالم . به ویژه از این دو دوست گرامی (ali_hp و 136784) تشکر می کنم. با نرم افزار maple شکل این دو تابع را رسم و برایتان آپلود کردم تا صحت راه حلها مشخص شود.
شکل را در پست 249 مشاهده فرمایید. متشکرم.
اما حالت کلی تر مساله دوم:
عبارت زیر نامنفی است یا نامثبت؟ (x و y اعداد نامنفی هستند.)
موفق باشید.
با سلام وخسته نباشيد خدمت همه عزيزان
يه سوال داشتم :
با تشكر.
[QUOTE=mofidy1]
(
.[/QUOTEسلام
آقای مفیدی این نموداری که رسم کرده اید من فکر می کردم که اینطور هم میشه به این سوال جواب داد ولی چون خیلی وقت بود که ریاضی مطالعه نمی کردم وتازه شروع کرده ام نتونستم نمودارهای آنها را بکشم واگر برایتان امکان دارد شما نمودارهای آنها را با استفاده از مشتق وجدول تغییرات واین جور چیز ها رسم کنید در ضمن این نموداری که شما با استفاده ازmaple رسم کرده اید چگونه رسم کرده اید اگه میشه یه آموزشی از این نرم افزار مخصوصا" رسم خط وصفحه در فضا توسط این نرم افزار قرار دهید البته ببخشید که این مطلب اینجا نوشتم من این سوال را در صفحه اول هم مطرح کرده بودم ولی مثل اینکه به آن قسمت توجهی نمی شود و توجه همه معطوف به اتاق ریا ضیات است وهمچنین به سوالاتی که من در پست 177 قرار داده بودم هیچ کدام از دوستان جوابی ندارند
با سلام
دوست عزیز امرتان اطاعت شد. برایتان دستور maple را به همراه شکل آن آپلود کردم. ضمنا عرض کنم که شکل به هیچ عنوان جای اثبات را نمی گیرد. شکل این دو تابع برای تکمیل دید شهودی مساله ارائه شد.
بنده از همان ابتدا در اولین پست، یکی از برنامه های اتاق ریاضیات را آموزش maple اعلام کرده بودم. اگر دوست عزیزی پیدا شد و این زحمت را به عهده گرفت که منتی بر این حقیر گذاشته است و گرنه خود بنده با تمامی مشکلاتم این کار را شروع خواهم کرد. انشاءالله.
در ضمن فکر می کنم بهترین شخص برای حل مسائل پست 177 علی آقای گل خودمان باشد (ali_hp). علی آقا « یا علی مدد» منتظریم.
موفق باشید.
دوست عزیز امرتان اطاعت شد. برایتان دستور maple را به همراه شکل آن آپلود کردم.
سلام
آقای مفیدی کجا آپلودش کردید
سلام خوب توضيح نداده ام ولي هرجا كه مبهم بود بگوييد تا دوباره توضيح دهم.نقل قول:
نوشته شده توسط mofidy1
3)جمله اول برابر 2- است وجمله دهم برابر 0 است براي اينكه مجموع ده جمله ماكزيمم شود جملات دوم تا دهم را برابر 0 بايد انتخاب كنيم و ماكزيمم مجموع ميشود 2-. براي اينكه مجموع ده جمله مينيمم شود بايدجملات دوم تا نهم را برابر 2- انتخاب كنيم و مي نيمم مجموع ميشود 18-.
4)
پس دنباله مفروض نزولي است.
5) تغيير متناهي تا از جملات يك دنباله تغييري در وضعيت همگراياواگرا بودن ان بوجود نمي اورد.
اين دنباله همگرابه صفر است.براي n>10 با افزايش n كاهش مي يابد براي n<9 هم با افزايش n كاهش مي يابد. ولي جمله نهم از جمله دهم كوچكتر است پس يكنوا نيست.
6) دنبالهa(n)l : مقدار n+cosn همواره مثبت است و sinn هم براي نامتناهي n مثبت است وبراي نامتناهي n منفي
(با توجه با دايره مثلثاتي به سادگي مي توان ديد كه n بي نهايت در ربع اول ودوم مي افتد و بي نهايت بارهم در ربع سوم وچهارم) پس (سينوسn)تقسيم بر (n باضافه كسينوسn) براي بي نهايت n مثبت است و براي بي نهايت n منفي است پس جزصحيح { (سينوسn)تقسيم بر (n باضافه كسينوسn)} براي بي نهايت n بزرگتر مساوي 0 است و براي بي نهايت n كوچكتر مساوي 1- پس a(n)l نمي تواند همگرا باشد.
دنباله b(n)l: براي n هاي فرد عبارت داخل جز صحيح برابر است با(cosn-1) تقسيم بر n كه منفي است و براي n هاي زوج هم عبارت داخل جز صحيح برابر( cosn+1) تقسيم برn است كه مثبت است پس مثل a(n)l مي توان ثابت كرد كه
b(n)l هم همگرا نيست.
7) صورت سوال مبهم است ومشخص نيست كه چه چيزي يك ميليمتر افرايش طولي دارد.اما اگر مساله بخواهد
مفهوم فيزيكي درستي داشته باشد بايد منظور سوال اين باشد:
....در اثر حرارت تابستان هرواحدطول يك ميليمتر افزايش طولي دارد....(واحد طول متر است!)
يعني اگر ميله اي به طول يك متر از جنس فلز سازنده كانتينر داشته باشيم بر اثر حرارت طولش مي شود 001/1
متر. اگر ميله اي به طول x از اين فلز داشته باشيم طولش مي شود x+0/001x .حالت كلي تر مساله راحل مي كنيم
فرض كنيد مكعب مستطيلي به ابعاد a,b.c داشته باشيم.و فلز سازنده اش هم طوري است كه ميله به طول x از جنس ان فلز بر اثر حرارت تابستان طولش مي شود x+xt (يا به ازاي هر واحد طول t متر افزايش طول داريم)
افزايش حجم كانتينر چقدر است؟
حجم اوليه:v=abc و حجم ثانويه را w فرض كنيد.
چون معمولا t عدد كوچكي است از جملات داراي t^2,t^3 به دليل ناچيز بودن صرف نظر شده است.
به سادگي مي توان ديد كه ابعاد اوليه كانتينر عبارتند از 3و5/4و5/7 پس در اينجا حجم اوليه v=(3)(7/5)(4/5)=101/25
وt=0/001
پس:w-v=3(0/001)(101/25)=0/30375 (البته بر حسب متر اما گزينه ها برحسب ميلي متر هستند وگزينه دو ضحيح است)
با سلام
علی آقا از زحماتتان بسیار ممنونم. فقط با عرض معذرت باید نکته ای را خدمتتان عرض کنم. بسیاری از فرمولهای آپلود شده به وسیله شما بیش از حد طولانی است و این باعث می شود که در مرورگرهای IE و firefox (که فعلا پر استفاده ترین مروگرها هستند) مشکلات زیادی برای خواندن متن ایجاد شود. حتی در مرورگر firefox بعضی از قسمتهای متن اصلا خوانده نمی شوند و این معمولا باعث زدگی مطالعه کننده می شود. اگر برایتان امکان دارد فرمولهای طولانی را تصحیح کنید، یا اینکه از این بعد دقت لازم را مبذول فرمایید.
متشکرم.
سلام
ایا من باید این فرمولها را به صورت چند عکس قرار دهم ویا راه ساده تری نیز برای این کار هست؟
هنگام نوشتن به زبان tex سطرهای طولانی را با تایپ علامت \\ در وسط دستورات (البته در جای مناسب) به دو سطر یا سه سطر یا ... تبدیل کنید.نقل قول:
نوشته شده توسط ali_hp
موفق باشید.
باسلام خدمت دوستان
آقای ali-hp به خاطر اینکه زحمت کشیدی وبه سوالات جواب دادی تشکر میکنم البته شما می تونی وقتی که یه قسمتهایی از فرمولها را نوشتی ENTERرا بزنی وبقیش زیرش بنویسی تا بجای که طولش بیشتر عرضش بیشتر بشه که در این صورت قابل خوندن میشه واینم میتونم خدمت آقای مفیدی عرض کنم که با مرورگر opera هم میشه این نوشته ها راکامل دید هم عکسهایی که با مرورگرهای دیگر دیده نمیشوند رو دید
با سلام مجدد
یادم رفت تو پست قبلی بگم آقای مفیدی من در مورد زبان tex چیزای زیادی نمیدونم ودر حد دستوراتی که شما در وبلاگ خود قرار داده اید ونمی دونم چه جوری باید باهاش کرد نرم افزار لازم داره یا نه اگه میشه یه توضیح یا آموزشی بدهید البته می دانم که به گفته ی خودتان درگیر مسایل کاری هستید ویه چیز دیگه اینکه یه سایتی معرفی کرده بودید به نام mathlink آیا عضویت در این سایت رایگانه واگر اینطوره شما خودتون ثبت نام کردید یا نه
با سلامنقل قول:
نوشته شده توسط abay
دوست عزیز قبلا در موضوع زبان tex مفصلا صحبت کرده ایم. شما نرم افزاری که در پست 199معرفی کرده ایم دانلود کنید و به وسیله آن بدون استفاده از زبان tex فرمول مورد نظر را بسازید. در این پست طریقه تبدیل این فرمولها را به زبان tex توضیح داده ام. با مقایسه فرمولی که ساخته اید و زبان tex تبدیل شده، کم کم به زبان tex تسلط پیدا خواهید کرد.
در ضمن نرم افزار بسیار معروف و پیشرفته WinEdt نیز هست که مخصوص نوشتن مقالات تخصصی ریاضی است. اگر مایل بودید از لینک زیر آنرا دانلود کنید و پس از تسلط نسبی به زبان tex از آن برای نوشتن مقالات ریاضی استفاده کنید.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] (حجم فایل حدود 6 مگ)
در مورد سوال دوم عرض کنم که بله، عضویت در این سایت رایگان است و بنده ماههاست که عضو این سایت هستم. فکر می کنم یکی از بهترین سایتهای حل مساله باشد.
ضمنا آیا شکل دوم مربوط به maple را که برایتان آپلود کرده بودم دیدید؟
موفق باشید.
سلام
بله تصاویر آپلود شده را دیدم برای همه چی ممنون
سلامنقل قول:
نوشته شده توسط mofidy1
در پيوندي كه در پست 155 معرفي كرده ايد اين دستور كار نمي كند!
در پيوندي كه در پست 28 معرفي كرده ايد اين دستور كار مي كند ولي من با ----- شكن به انجا رفتم واگر از انجا استفاده كنم پس از مدتي عكسها را ----- مي كنند.
با سلام
علی آقا این دستور مشکلی ندارد و خود بنده قبلا در همان جا این کار را انجام داده ام. منتهی احتیاج به کمی تجربه دارد. بهترین پیشنهاد بنده به شما این است که ابتدا یک فضای شخصی مناسب در گوگل، یاهو یا هر جای دیگر برای خود دست و پا کنید (علی آقا این کار را حتما انجام دهید چون برای کارهای علمی، بعدها به شدت به آن نیاز خواهید داشت)؛ سپس با نرم افزاری که در [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] آمده فرمولها را بسازید. در این نرم افزار و در قسمت file گزینه save as را کلیک و قسمت gif را در بخش save as type انتخاب کنید و پس از انتخاب دایرکتوری دلخواهتان و نام فایل، save را کلیک کنید. حال یک فرمول در قالب تصویر با حجم بسیار کم خواهید داشت. این تصویر را در فضای شخصی یا هر فضای مناسب دیگر آپلود کنید و آدرس تصویر آپلود شده را در صفحات وب برای استفاده دیگران قرار دهید.
موفق باشید.
با سلام
من یه سوالی درمورد خط در فضا داشتم وآن اینکه می دانیم زاویه بین دو خط در فضا همان زاویه بین بردارهای هادی خط است ویا به عبارتی داریم زاویه ی بین دو خط زاویه ی حاده ویا قایمه دو خط است ومن می خواستم بدونم که چرا زاویه ی منفرجه بین دوخط زاویه بین دو خط محسوب نمی شود و در واقع وقتی زاویه بین دو خط خواسته می شود منظور همان زاویه ی حاده یا قائمه دو خط است مثلا"در دوخط متقاطع زیر داریم
که با توجه به تعریف که زاویه ی بین دو خط همان زاویه ی بین بردارهای هادی است داریم:
درحالیکه زاویه بین دو بردارمکمل این زاویه محسوب میشود [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
لطفا" راهنمایی کنید
اگر آقای مفیدی برایتان میسر است نمودار دو خط بالا وهمچنین معادله دو خطی که در پایین داده ام را به وسیله نرم افزار میپل رسم کنید البته این معادله ی پایین به دو خط متنافر است اگه با این نرم افزار عمود مشترک این دو خط قابل رسم باشد این راهم لطف کنید
با سلام
دستورات مربوط به خط اول را برایتان آپلود کردم. بی زحمت خودتان با تقلید از این دستورات (و قضایای هندسه 2 سوم ریاضی) بقیه را رسم کنید.
موفق باشید.
با سلامنقل قول:
نوشته شده توسط mofidy1
به برهان خلف عمل می کنیم. فرض کنید چنین تابعی وجود داشته باشد. تعریف کنید:
توجه کنید که
نقاط 1- و 2 را نقاط ثابت تابع g می نامیم. اگر نقطه ای مانند x نقطه ثابت g باشد آنگاه (f(x نیز نقطه ثابت g خواهد بود. لذا با توجه به تعریف g می توان نوشت:
حال g را با خودش ترکیب کنید و به یک چندجمله ای درجه 4 به نام h برسید. این چندجمله ای را با x مساوی قرار دهید و پس از حل معادله به دست آمده، نقاط ثابت h را به دست آورید. مجموعه نقاط ثابت h را F بنامید. لذا:
همانند قبل می توان استدلال کرد که مجموعه زیر با F برابر است:
سومین عنصر F را a و چهارمین عنصر آنرا b بنامید و فرض کنید x ، عنصر a یا b باشد و (f(x را در نظر بگیرید. اگر
که تناقض است. بنابر این
به راحتی می توان دید که a و b نمی توانند نقاط ثابت f باشند لذا
که تناقض اصلی است. (توجه کنید که با توجه به ایده های به کار رفته در حل این مساله می توان مساله را تعمیم داد.)
موفق باشید.
ارسال متن: جمعه 3 شهریور 1385
نقل قول:
نوشته شده توسط ali1234
سلام آقاي مفيدي
ما هنوز چشم انتظاريم.
با سلام
علی آقا به روی چشم. در اولین فرصت به این مساله خواهم پرداخت. راستش را بخواهید نمی خواهم در این اتاق متکلم وحده باشم. بیشتر مایلم که دوستان مساله را حل کنند. متاسفانه فرصت بنده هم بسیار محدود است و قبل از اتمام تابستان باید به کارهای زیادی برسم.
موفق باشید.
با سلام
مساله:
کوچکترین عدد طبیعی n را بیابید که اگر آخرین رقم سمت راست آنرا به سمت چپ انتقال دهیم، عدد حاصل «سه دوم» عدد n شود.
موفق باشید.
ارسال متن: شنبه 4 شهریور 1385
با سلامنقل قول:
نوشته شده توسط ali1234
در مورد این سوال دو سوال داشتم
1. آیا در مورد [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] مطمئن هستید ؟
2. منظور از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] چيست ؟
(سمت راست تساوي يك بردار است و سمت چپ آن يك عدد)
موفق باشید
سلامنقل قول:
نوشته شده توسط mofidy1
آقای مفیدی از شما تشکر میکنم بخاطر اینکه به سوالات من جواب دادید اما به سوال اصلی بنده که مربو ط به زاویه ها ی دو خط بود جواب ندادید ددر ضمن نموداری که برای معادله ای که من نوشتم وشما رسم کرده اید من دستورش را در میپل نوشتم اما اخطار میده لطفا" را هنمایی کنید
با سلامنقل قول:
نوشته شده توسط eh_mn
در مورد سوال اول كه مطمئن هستم.اما در مورد سوال دوم سمت راست تساوي يك ماتريس ستوني و سمت چپ يك ماتريس سطري است وضرب هم ؛مسلما ضرب ماتريسي است.
با سلام خدمت همه دوستان عزيز
آقاي مفيدي
در مورد مسئله هفته چهاردهم
آيا منظور شما از انتقال رقم سمت راست آن به سمت چپ اين است كه مثلا اگر عدد طبيعي ما 2485 باشد آنگاه به عدد 5248 تبديل شود؟
اگر اينطور است كه من توسط maple يه procedure نوشتم كه اين كار رو براي اعداد 10 تا 100000 انجام مي دهد ولي هيچ عددي پيدا نكرد.؟(اگر جايي از procedure اشكال دارد اطلاع دهيد)
همچنين در مورد نحوه حل مساله يه راهنمايي كنيد چون تا جايي كه اطلاع دارم راهي جز آزمون وخطا كه معمولا توسط نوشتن يك برنامه كامپيوتري صورت مي گيرد براي حل اين جور مسا ئل وجود ندارد !!!
بسمه تعالي
با سلام.
شرط برقراري يك مثلث قائم الزاويه چيست. براي مثال چه شرط هايي بايد براي سه عدد برقرار باشد تا بتوانيم با آن سه عدد يك مثلث قائم الزاويه را بسازيم.
با تشكر
يكي از شرطها كه فكر مي كنم شرط لازم و كافي باشه اينه كه مجموع مربعات دو ضلع قائم برابر با مربع ضلع سوم (وتر) باشد.
سلام
دوست عزيز لطفا سوالات رياضي خود را در [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] مطرح كنيد.
لطفا واضح تر بفرمائيد كه من با اين سه عدد چه كنم. خيلي متشكر
در ضمن همين سوال را در آنجا مطرح مي كنم.
-----------------------------------------------------------------------------
بسمه تعالي
رياضيدانهاي عزيز:
با سلام.
من سه عدد دارم مي خواهم ببينم چه شرطهايي بايد برقرار باشد تا من بتوانم با اين سه عدد يك مثلث قائم الزاويه بسازم و اين را هم براي برنامه نويسي مي خواهم - لطفا جواب را به صورت ساده بيان كنيد.
با تشكر
سلام
عدد بزرگتر را c بناميد و دو عدد ديگر را a,b.براي اينكه با اين سه عدد بتوان مثلث قايم الزاويه ساخت بايد هر سه مثبت باشندو همچنين بايد رابطه زير برقرار باشد:
توان دو a +توان دو b =توان دوc
علي جان بابت جواب متشكرم
اما متاسفانه در آن لينكي را كه رابطه موردنياز در آن هست چيزي پيدا نكردم اگه ممكنه آن رابطه را در همين جا بذار.
با تشكر مجدد.
مي بخشيد لينكي كه گزاشتم اشتباه بود ولي پست ويرايش كردم ببينيد متوجه مي شويد؟