خیلی وقت بود که دنبال شرایطی میگشتم تا بتونم G10 رو با B690 مقایسه کنم خوشبختانه این اتفاق امروز افتاد.
در مورد کیفیت تصویر باید بگم که B690 به طور کلی حرف چندانی واسه گفتن نداره رنگها روی این پنل در حد زیادی سرد و بی روح هستن و با قدرت و اشباع رنگ و شادابی G10 فاصله مشهودی دارن ضمن اینکه حس طبیعی بودن رنگها هم در G10 مثل سایر پلاسما پنلها به چشم میاد این اختلاف در مورد تصاویر SD هم به چشم میاد ولی تا حد ملموسی کمتر.
Upscaler پنل B690 بهتر از G10 عمل میکنه و جزئیات سیگنالهای SD رو واضحتر نشون میده پنل G10 تصاویر SD رو با یک لایه بلور بیشتر نسبت به B690 نشون میده ولی این مسئله فقط تا اختلاف 1 متری (حداکثر) برای من قابل تمیز دادن بود و در نهایت اون چیزی که من حس کردم این هست که تصاویر SD روی G10 دلپذیرتر و زیباتر از B690 به نمایش در میان و از مزیتهای G10 در قدرت نمایش رنگ سیاه , کنتراست بالا و اشباع رنگ و ... این پنل به خوبی بهره میبرن (به این موضوع البته تقریبا تو اکثر بررسیهایی که از این پنل شده اشاره شده).
Upscaler جفت پنلها رو در سیگناهای HD با XBOX360 تست کردم روزولوشن 1080i به 1080p و 720p به 1080p توسط پنل G10 و B690 تقریبا یکسان هست.
در تصاویر HD تصویر B690 خیلی شارپ و جالب به نظر میرسه ولی وقتی همون تصاویر روی G10 پخش میشه شانسی رو نمیشد برای B690 قائل شد واقعا نمیخوام هیچ اغراقی بکنم ولی رنگهای شاداب و تصویر فوق العاده زیبای G10 به حدی خیره کننده هستن که چشم برداشتن از روشون سخته قدرت G10 در کنترل حرکات و داینامیسم تصویر عالی هست.
نویز در پنل G10 کمی نسبت به B690 در سیگنالهای SD کمتر به چشم میاد که به نظر من دلیلش بلور بیشتر پنل G10 بود که با کم کردن شارپنس B690 میشد به همون حد G10 رسید و البته جزئیات پنل G10 رو هم میشه با بالا بردن شارپنس پنل تا حد زیادی بالا برد ولی در مجموع به نظر من شارپنس G10 روی حالت دیفالت مناسب بود.
نکته دیگه اینکه عمق تصویر روی پنل G10 واضحتر هست این مطلب روی تصاویر HD به وضوح قابل تشخیص هست تصاویر B690 کمی Flat هستن توی عکسی هم که امیر قرار داده اگر به آرم شبکه های تلویزیونی دقت کنید تو پنل G10 بر جسته به نظر میرسه و این حس رو میده که با تصویر پشتی فاصله داره ولی B7000 هر دوی هنرپیشه و آرم شبکه و بک گراند رو روی یک خط نشون میده باید بگم که این موضوع بر روی B690 دقیقا مثل B7000 و حتی کمی ضعیفتر هست.
برداشت من از این قضیه این بود که اشیائی که در محدوده Depth Of Field دوربین قرار میگیرن واضحتر از اجسامی که خارج از این محدوده هستن به نظر میرسن و در پنل G10 این محدوده قابلیت تفکیک بیشتری داره و به نظر من این مسئله ممکنه به تفکیک پذیری بالاتر G10 در نمایش رنگهای نزدیک به هم مربوط بشه که در نهایت عمق بیشتری رو به وجود میاره.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به طور کلی حرکات در پنل G10 فوق العاده رون هستن و به هیچ وجه حالت مصنوعی ندارن به نظر میرسه که B690 برای بالا بردن وضوح حرکتی مجبور به بالا بردن رفرش ریت هست که این مسئله روی خیلی سیگنالها با مشکل Overscan همراه هست و به بیشتر فیلمها حالتی شبیه فیلم برداریهای Tele Theater میده و با پائین آوردن رفرش ریت هم وضوح حرکات این پنل در Fast motionها تا حدی از دست میره در کل در مقایسه B690 وضوح حرکاتی چندان جالبی نداره و نرمی و وضوح حرکات در G10 مشهود هست.
در مورد امکانات جانبی پنل B690 امکانات فوق العاده بیشتری نسبت به G10 داره و میشه گفت این پنل خواسته با اضافه کردن این قابلیتها یک مجموعه All IN One ارائه بده که شاید برای بعضی افراد جالب توجه باشه.
منوهای تنظیمات تصویر در B690 گسترده تر هست و در G10 البته کمتر هستن ولی نکته جالبی که من دیدم اضافه شدن وایت بالانس به مدل آسیای پنل G10 نسبت به مدل اروپائی اون هست که شاید برای End user ها بتونه کیفیت تصویر رو Improve کنه.
برداشت آخر من:
کیفیت تصویر تو پنل G10 واقعا یکی دو LEVEL بالاتر از B690 هست شاید روی تصاویر SD این تفاوت کمتر به چشم بیاد در عوض B690 امکانات اضافی و مصرف برق کمتر و شاید دکور عموم پسندتری داره ولی از نظر کیفیت تصویر هیچ حرق برای گفتن جلوی G10 نداره.