ویرایش شد ...
Printable View
ویرایش شد ...
با سلام ... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]نقل قول:
جایی نرفته بودم ...همین دورو ورا بودم ... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
راستش من اصلا یادم نمی آد که کجا شما رو راهنمائی کردم در این مورد !! [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خودم هم یکم با این قانون مشکل دارم !!!! [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اما تو یه پست شما 4 5 تا سوال در مورد قوانین کپلر پرسدید من می خواستم جواب بدم اما شما گفتید که قانون سوم رو توضیح بده ...من هم الان قانون سوم رو براتون ساده توضیح می دم ...اگه هنوز جوا اون پنجتا سوال رو نگرفتید بگید تا کمکتون کنم ... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
منظورم اینا هست :
نقل قول:
می شه یکی بهم کمک کنه !؟؟؟؟
2روزه دارم با قانونایه کپلر ... می دم ! می شه یکم برام توضیح بدین که :>
1. تو قانون اول گفته معادله بیضی به این صورت هست > x به توان 2 ÷ a به توان دو + y به توان 2 ÷ b به توان 2
حالا من می خوام بدونم با این فرمول چیو می شه حساب کرد ؟ یعنی به جایه x ,y یه چیزی بزاریم و معادله رو حل کنیم جوابه آخرمون چیه ؟ ( نمی دونم چقد تونستم منظورمو برسونم )
2. باز تو همون قانون اول : ما با رابطه ای که بینه a , b ,c هست چه چیزایی رو می تونیم حساب کنیم ؟( چه وقتایی ازش استفاده می کنیم ؟
قانون سوم : تقریبا می شه گفت هیچی نفهمیدم ازش !
3.تو فرموله سرعت زاویه ای که گفته :
دلتا تتا ÷ دلتاt = سرعت زاویه ای
منظور از دلتا تتا فاصله ی جسم یا ...(در حال گردش) تا مرکز جسمی ست که حول محورش می چرخه ؟ و دتا t تغییر زاویه ... ؟ (یعنی(مقدار تغییری که تو زاویه ای که که قبلا بوده تا جایی که الان هست .)هست ؟
4.گفته وقتی دوره تموم می شه سرعت زاویه ای = 2پی ÷T هست ! می شه بگین 2 پی از کجا اومده ؟ می شه یکم توضیح بدین ؟!
5. r به توان 3×چهار ( پی به توان 2 ) ÷GMs =Tبه توان 2
این برایه چیه ؟ چرا به جز این , یه فرموله دیگه هم برایه( T به توان دو )* دوره تناوب سیاره * بود ؟ اصلا 4(پی به توان 2)÷ GM چی هست که گفته ثابته !؟ از کجا بدست اومده ؟من این تیکه رو اصلا نمی فهمم ! می شه بگین اون سه تا فرولا برا چین ؟
و اما قانون سوم کپلر
این قانون می خواد چی رو بررسی کنه ؟ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
رابطه ی میان دوره تناوب یک سیاره ( زمان گردش سیاره دور خورشید ) و فاصله ی سیاره از خورشید . [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
فرمول مهم این قانون چیه ؟ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
الان بهت می گم : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
"مربع دورهای تناوب هر دو سیاره متانسب است با مکعب فاصله های متوسط آنها از خورشید ." [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
شاید اینجوری فهمیدنش سخت باشه من برات فرمول ریاضیش رو می نویسم .
فرض کن که دوتا سیاره داریم به نامهای A و B . و می خوایم قانون سوم کپلر رو براشون بدست بیاریم ... افرمول رو برات ضمیمه کردم .
در این معادله فقط دوتا متغییر وجود داره ...دوره تناوب یه سیاره و فاصله ی آن از خورشید .کافی یکی از اون ها بدست بیاد (از طریق رصد یا هر طور دیگه ) .
خوب ما که دوره تناوب و فاصله ی زمین از خورشید رو می دونیم .پس زمین یه پای همیشگی این فرموله . پای دیگه سیاره ی مجهول هست . پیشنها من برای راحتی کار اینه که اگه سیاره در حال مقایسه در فاصله ی کمتر از زمین قرار داره به عنوان B در معادله قرار داده بشه و A زمین باشه و اگر بر عکس این بود جاشون عوض بشه . (فقط برای راحتی محاسبه ی افراد تنبلی مثل من گفتم ) .
البته این قانون سوم کامل نیست و نیوتون اون رو کامل کرد و من نمی دونم که تو المپیاد کدوم رو به عنوان فرمول فبول دارن .مال خود کپلر رو و یا مال نیوتون رو ؟!؟!؟ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حالا با استفاده از فرمولی که بهت دادم این مسئله ی آب خوردن رو حل کن ؟
دوره تناوب مریخ 678 روز است . فاصله ی متوسط خورشید را حساب کنید !!!
اگه جاییش مشکل داری بگو . [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
موفق باشید .
ضمیمه ی حرف های استاد گرامی بنده باید بگم که رابطه نیوتونی کپلر در اکثر مسائل مورد استفاده است ولی در منظومه شمسی با تقریب خوبی k یا همون عدد ثابت رابطه کپلر که خودش هم نتونسته بود به طور دقیق محاسبش کنه برابر 1 میشه البته اگه واحد دوره تناوب سال زمینی و فاصله برحسب AU باشه
به عنوان تمرین خودتون می تونین حسابش کنین که یک می شه
سلام ! حالتون خوبه ؟نقل قول:
شما همون جایی که برام سوالایه المپیاد و جواب یه دوره رو گذاشته بودین ,قانونایه کپلر هم گذاشته بودین (شرمنده کردین ) ! (البته فک کنم! به هر حال خودتون گذاشته بودین منم همونارو خوندم !)نقل قول:
اون موقع من اصلا نمی تونستم بفهمم که چرا یه عالمه فرمول هست تو قسمته قانون سوم .الان دیگه (بعد از 500 سال) کشف کردم که یه چندتایی برا اثباتش هست یکی هم برا سرعت زاویه ای و ... ولی هنوزم درگیرم !(من دیگه آخرشم )نقل قول:
خیلی ممنون ....نقل قول:
راستش یکی از دوستام دیشب بهم گفت قانون اصلیه اینه => p^2 = a^3 گفت بقیه ها غلطن !
این طوری می شه ؟ ==>نقل قول:
3^3/1^فاصله مریخ تا خورشید =2^365/ 2^678
==>3.4504334772002251829611559392006 [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
می شه 3.45 AU ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟اگه جاییش مشکل داری بگو . [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] .[/QUOTE]
فعلا نه ....هیچی از درسایه فردامو نخوندم ....... مزاحمتون میشم
واقعا ازاینکه وخت گذاشتین و توضیح دادین ممنونم ....
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
:11::11:از شما هم ممنونم ....:11::11:نقل قول:
فعلا ... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلاااااااااااااااامنقل قول:
الان داشتم فصله 5 رو می خوندم دیدم فاصله ی مریخ تا خورشید 1.52 هست :31: من 3.45 آوردم :41: اصلا هیچ سیاره ای تو منظومه شمسی همچین فاصله ای نداره که !
می گماااااااا باور کنین ...این مسئله یه جاییش مشکل داره ..به خدا هر جور تو اون فرمولی که داده بودین جا گذاری کردم همین اومد :19: تازه اگه به توان نرسونیم هیچ کدومو می شه 1.85 ..... روانی شدم رفت !
حالا می شه حلش کنین برام ؟!!! pllllllllllllllllllllllllllllllllllz
خوب این a و p چی هستن ؟ من تا حالا این فرمول رو ندیدم . [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]نقل قول:
خیلی ممنون ....
راستش یکی از دوستام دیشب بهم گفت قانون اصلیه اینه => p^2 = a^3 گفت بقیه ها غلطن !
اون فرمول نیوتون هم که گفتم تکمیل شده ی همون فرمول کپلر هست که اینجا براتون ضمیمه کردم .
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]نقل قول:
این طوری می شه ؟ ==>
3^3/1^فاصله مریخ تا خورشید =2^365/ 2^678
==>3.4504334772002251829611559392006
می شه 3.45 AU ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نه دیگه اشتباه بزرگی کردی ... (البته تقصیر من هست که نگفتم واحدها چطوریه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ) اینجا واحد دوره تناوب روز زمینی هست و واحد فاصله هم باید بصورت کیلومتر وارد بشه . خوب ... حالا جواب رو بدست بیار ببینم چی کار می کنی . [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]نقل قول:
سلاااااااااااااااام
الان داشتم فصله 5 رو می خوندم دیدم فاصله ی مریخ تا خورشید 1.52 هست من 3.45 آوردم اصلا هیچ سیاره ای تو منظومه شمسی همچین فاصله ای نداره که !
می گماااااااا باور کنین ...این مسئله یه جاییش مشکل داره ..به خدا هر جور تو اون فرمولی که داده بودین جا گذاری کردم همین اومد تازه اگه به توان نرسونیم هیچ کدومو می شه 1.85 ..... روانی شدم رفت !
حالا می شه حلش کنین برام ؟!!!
خواهش می کنم ... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]نقل قول:
فعلا نه ....هیچی از درسایه فردامو نخوندم ....... مزاحمتون میشم
واقعا ازاینکه وخت گذاشتین و توضیح دادین ممنونم ....
اگه تو درسهات هم مشکل داشتی من در خدمتم ... البته اینجا نپرسی ... تو انجمن فیزیک سوالات فیزیک و تو انجمن ریاضی هم سوالات ریاضی ... اگر هم سوالش طوری بود که نمی شد تاپیک زد برام پیغام خصوصی بزن .
البته حتما درستون هم مثل نجومتون خوبه . نه ؟ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
موفق باشید [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
p که تناوب حرکت سیارات هست a هم همون شعاع هست ! خودم هنوز دقیق نمی دونم که چه طوری جا گذاری می کننن ؟نقل قول:
:18:نقل قول:
اگه بدونین امروز چی شد! ....آبروم جلویه معلم فیزیکم رفت ....بیچاره هی می گفتا :31:
anyw@y
3^3/149599000^فاصله مریخ تا خورشید =2^365/ 2^678
==> من جوابه آخرم این اومد که بازم می گم مطمئنم اشتباه ....x=رادیکال (11^10×11.41)
ملت ... حل می کنن من تو چی موندم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
شما لطف دارین !نقل قول:
مسخرم میکنین ؟؟ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] حق دارین خب ! میبینین که هیچی از نجوم حالیم نیست جدیدا تو مدرسه هم همین طوری شدم ! [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نقل قول:
ممنون [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
فعلا ... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
AlL ThE Best
تعدیل زمان رو یکی میشه توضیح بده؟ هیچی نمی فهمم...
اون فرمولی که گفتی اصلا برای زمین خودمون جور در نمی آد که ... من تا حالا این فرمول رو نشنیدم ...نقل قول:
دیروز هم یادم رفت براتون ضمیمه کنم فرمول نیوتون رو ... تو پائین این پست می تونید بگیریدش ...
فقط انگلیسی نوشتم چون دفعه ی قبل پدرم در اومد تا فارسی نوشته بودم ... مشخصه ...
خوب در مورد فرمول هم بعد از نیم ساعت سروکله زدن با اعدد بزرگ و نجومی آخر فهمیدم مشکل کجاست . شما باید در آخر که می خوای رادیکال بگیری باید ریشه ی سوم اون عدد رو بگیری نه ریشه ی دوم ...چون x به توان سه است و برای بدست آوردنش باید عدد برابر با X^3 ریشه ی سوم رادیکالش بدست بیاد . ( اگه تو ریاضی ریشه ی سوم نخوندیدن بگو تا این رو هم سریع توضیح بدم برات ) .
جواب دقیق هم هست 228,000,000 که من چون بعضی جا ها خیلی خلاصه کردم جوابم یه سه میلیون کیلومتری خطا داشت !!
این هم روش حل مسئله :
نه بابا ... به نظر من شما واقعا تو نجوم استعداد خوبی دارین ... جدی می گم ...نقل قول:
مسخرم میکنین ؟؟ حق دارین خب ! میبینین که هیچی از نجوم حالیم نیست جدیدا تو مدرسه هم همین طوری شدم !
ایشالله هم تو نجوم و هم تو مدرسه موفق باشید .
Good Luck !
نمی دونم ؟نقل قول:
خودم یه 5-6 ساعتی باهاش درگیر بودم بعد هرچی فک کردم ببینم چه طوری تو یه مسئله جاگذاریش کنم دیدم نمی شه ! تو اون فرمولی که شما گذاشته بودین گفتین همش یه پاش زمینه دیگه ؟ ولی این این طوری نیست
اصلا براتون ... می زارم تا .... .
کد:http://www.2shared.com/file/2474101/6c617dfe/Questions_2.html
Really [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ???lنقل قول:
یعنی همش غلط نیست ؟...خب راستشو بخواین نتونستم بنویسم x= رادیکال (همون عدده ) با فرجه سه ! (شرمنده دیگه....)(بی سوادیم بد دردیه ها خداییش)
اگه اشکال نداره و براتون زحمت نیست می شه ریشه سوم رو برام توضیح بدین ؟ (بلد نیستم !)
نقل قول:
ممنوننقل قول:
شما لطف دارین !
ممنون از توضیحاتتون .*زحمت کشیدین...*
نقل قول:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ما بیش تر ! [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
AlL ThE BesT
1-سلامنقل قول:
2-:46:برای توضیح این موضوع باید با مفاهیم زیر کاملا آشنا باشید
1- بعد 2- بعد خورشید واقعی یا همون خورشیدی که ما تو آسمون می بینیم 3- بعد خورشید میانگین که خودمون تعریف می کنیم
خوب اگه مفاهیم بالا رو کامل یاد گرفتی "یعنی با دادن تاریخ می تونی 2و3 رو حساب کنی" من واست تعدیل زمانی رو تعریف می کنم
تعدیل زمانی: اختلاف میان بعد خورشید میانگین با بعد خورشید واقعی
یه نکته ای که هست تعدیل زمانی هیچ وقت بیشتر از 16 دقیقه نمی شه
سلام
یه سوال ؟؟؟؟؟
می تونم الان نجوم کروی رو شروع کنم ؟
می شه بگین فصله 1 و 2 کروی چه قد بهم ربط دارن ؟؟ منظورم اینه که می تونم فصله 2ش رو شروع کنم بدون اینکه 1رو بخونم :31:؟ حتما لازمه 1 رو تموم کرده باشم بعد ...؟؟؟
یه سواله دیگه هم دارم .
الان 3-4 ساعته دارم سعی می کنم یه چیزی از اون قسمته عرض و طول جغرافیایی و فرمول کسینوس و ..... بفهمم ولی نمی تونم (هیچی نفهمیدم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] )! خییییییلیییییی سخته ! یه میلیارد تا فرمول داره .هیچ کتابه دیگه ای نیست که این چیزا رو یکم آسون تر توضیح داده باشه ! یا بهر حال یه کتابی , چیزی باشه که اونو بخونم , مطالبه این کتاب اینقدر برام ..... نباشه ؟ !
سلام به همه دوستان .
عجب سوال جوابی داشتین من نبودم.
در مورد اون p و a که پرنیان گفته بود و محمد جان متوجهش نشده بود باید بگم که معادله مشهوریه و اصلا مگه کل قانون کپلر همین رو نمی گه.کپلر نشست دید اگه دوره تناوب سیارات رو با فاصله مداری شون به توانهای 3 و 4 برسونه همیشه عددی یکسان بدست می اد و دقیقا اونها با هم برابر می شن.اصلا با همین معادله هست که شما با قرار دادن سرعت زاویه ای می فهمی که سیارات در زمانهای مساوی مساحت های مساوی رو جاروب می کنند..............
این سوال اخری که به توان 2 و 3 داشت رو چون از اول ندیدم نمی دونم در مورد چیه.ولی به نظر می اد در مورد زمین و مریخ باشه.؟!؟؟
پرنیان جان تو هنوز نجوم کروی رو شروع نکردی.؟!
تعدیل زمان رو هم دوست دیگر مون خواسته بود که در اولین فرصت پیداش می کنم و می زارم.
سلامنقل قول:
حالتون خوبه ؟
ممنون از توضیحتوننقل قول:
چرا از دیروز شروع کردم !( ولی خیلی کم خوندم )خیییلیییی سخته .خیلی چیزا رو هم چون اصلا قبلا نخوندم هیچ نمی فهمم :41: دیروز یه دو سه ساعتی با فصله 1ش درگیر بودم :31: بعد با 10000 بار خوندن یه چیزاییش رو فهمیدم .... بعد رفتم فصله 2 فعلا می تونم بفهمم چی می گه !(الان دارم نمودار مربوط به نیکره ی جنوبی رو می خونم ) .....نقل قول:
دیگه نمی تونم سوالامو بپرسم ! چه کار کنم ؟همش شکل داره [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] .... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] !
دیگه از صفحه ی 10 هیچی نمی فهمم ! (خیلی ببخشید که اینو می گم ) ولی آخه با این فرموله کسینوس و.... چیارو حساب می کنیم؟
فعلا ...
تا جایی که می تونی سوال رو بفهم و بیا بپرس. حالا شکلش نبود هم اشکال نداره ولی بپرس.
راستی بگو این مبحث فصل 10 چیه شاید یه چیزایی یادمون اومد.
اینو هم بگم که فصل اول بیشتر با اثبات فرمولهای اساسی (سینوسها، کسینوسها، قیاسی و چهارجزئی) سر کار داره. اگه نخواستی حفظشون کن...اثبات وقت گیره و تو کتاب، هوه مراحل اثبات نوشته نشده. من که خودم این 4 تا رو حفظ کردم...این ها یرای حل مسائل فصل 2 لازم هستند...هیچ وقت نمیان بگن فرمول سینوس رو اثبات کن...
تایید میشه. بگو صفحه فلان...سوال فلان...نقل قول:
تا جایی که می تونی سوال رو بفهم و بیا بپرس. حالا شکلش نبود هم اشکال نداره ولی بپرس.
در ضمن سلام!
تایید میشه. بگو صفحه فلان...سوال فلان...نقل قول:
در ضمن سلام!
نقل قول:
سلام
صفحه 10 عرض جغرافیایی هست با فرمول کسینوس ! راستی الان باز با فصله 1درگیرم ....
می دونید من چیارو نمی فهمم ؟؟؟ :31: متن کتابو می فهمم فقط فرمولایی که توش سینوس کسینوس .. داره رو نمی فهمم!!خیلی حفظ کردنش سخته !
یه سوااال ؟؟؟؟
1. تو « صفحه 8 » قسمته « طول کمان دایره ی صغیره » نوشته :
RC بر OR عمود است , بنابراین RC = OC cos< RCO . از موازی بودن RC و AC نتیجه می شود RCO =<AOC > از این رو داریم CD=AB cos <AOC
می شه بگین این چرا اینطوریه ؟؟؟ اصلا نمی فهممش ....؟
2.من باید تمامه این فرومولا یی که تو کتابه رو بلد باشم ؟
ممنون
فعلا .......
شما مطمئنی که فقط 4تا فرمول داره ؟نقل قول:
نقل قول:
با سلام خدمت همه ی بچه های نجوم
1-نجوم کروی بی نهایت به معلم نیاز داره "بچه های ما که دارن روشون مثل سگ کار می کنن نفهمیدن ولی اگهشما هم مثل چی بشینی بخونی تازه یه چیزایی دستت میاد بیشتر شکل بکش روش کار کن
2- قانون هایی که ذکر کردین تو فصل دوم خیلی کاربدر داره یعنی منی شه گفت که 70% بخش 2 روی این قوانین می گرده حفظ کردنشون هم با تمرین زیاد حل می شه
ولی در مورد ص8
تو این جا می خواد طول کمانی از دایره صغیره ای رو حساب کنه و این فرمول ها اثبات اندازه شه
سلامنقل قول:
1. منم دارم می خونم ولی چیزه زیادی حالیم نمی شه !:41: شکل هم می کشم ! ولی می دونین مشکله من چیه ؟؟؟ اینکه یه سری یه چیزا هستن که اصلا بلد نیستم ! معلمایه مدرسه هم قربونشون برم زورشون میاد یه چیزی به آدم یاد بدن ! وقتم ندارم برم کلاس ریاضی و ... یه سری چیزا رو یاد بگیرم تازه اگرم وخت داشتم چیزی یاد نمی گرفتم با این معلمایه ....
پس یعنی الافم دیگه ؟؟؟؟؟؟؟ :37:
2.خب وختی من اصلا نمی دونم این فرمولا چه طورین ؟! چه طوری می تونم حفظشون کنم ؟ خداییش حتی رو شکل هم مشخص نیست !
.......از توضیحتون هم ممنونم
چرا اینقدر فر مولها برات سخته؟
مگه از مثلثات چیزی نمی دونی؟فر مولهایی که توی نجوم کروی استفاده می شه اکثرا تو سطح متوسطه ولی درکش سخته.
اون هم باید به یه ادم خبره یا همون معلم نیاز داره.البته اگه یکم شکلها رو بیشتر کار کنی می شه فهمید.
نقل قول:
سلاااااام ....
مثلثات که .... ! ولی اصلا آدم نمی فهمه این فرمولا از کجا اومده :41: :37:
می گمااااا !
اول بهتون تبریک می گم 1 . به خاطره هفته فضا 2. دیگه کم کم دارم شرم ٌ کم می کنم ! :27::31: دیگه قراره از هفته ی دیگه برم کلاس به خاطره همین زیاد مزاحمتون نمی شم ! اگه بیام فقط از دینامیکی سوال می پرسم .....
به هر حااااااال خیلی خیلی خیلی از همه تون به خصوص محمد حسین و مرتضی عزیز ممنونم :40:
فعلا ....
سلام
اجازه هست چند تا سوال بپرسم ؟؟؟
یه سواله ... :
مرحله دوم تشریحیه ؟ اگه آره من تمامه چیزایه دینامیکی رو یاد بگیرم !:31:(چه اعتماد به نفسی دارم ....از کجا معلوم حالا....)
1. تو کتاب این طوری گفته : "حتی برخورد سیارکی به اندازه ی ریگ می تواند کاوشگری را تخریب کند . دانشمندان همچنین از وجود غبار:18: در این کمربند سیارکی اطمینان نداشتند ." آخه مگه غبار هم می تونه کاوشگر رو از بین ببره ؟ (تورو خدا بهم نخندین ) ولی آخه چرا؟ چه طوریاست ؟
2. با کاوشگرهایی که رو زهره فرود آمدند یا از کنار آن عبور کردند ,چه خصوصیاتی از این سیاره را تایید یا آشکار کردند ؟ این جور سوالا واقعا مهمه ؟
3.چه خواصی باعث می شه که عطارد داغ ترین و در عین حال سردترین سیاره منظومه شمسی باشه ؟
4. چرا ضریب شکست نور (آلبدو) در زهره نسبت به همان ضریب در عطارد با زمین بسیار بزرگ تر است ؟
خیلی خیلی ببخشید .....
ممنون
با سلام خدمت تمامی دوستان مخصوصا شما پرنیان جان ...نقل قول:
تو اون فرمولی که شما گذاشته بودین گفتین همش یه پاش زمینه دیگه ؟ ولی این این طوری نیست
من برای این گفتم یه پاش زمینه که چون ما دوره تناوب و فاصله ی اون از خورشید رو می دونیم ... وگرنه برای هر دو سیاره ای صدق می کنه ...
باشه براتون یه کوچوله توضیح می دم ...البته امسال می خونید ... تو ریاضی 2 .نقل قول:
یعنی همش غلط نیست ؟...خب راستشو بخواین نتونستم بنویسم x= رادیکال (همون عدده ) با فرجه سه ! (شرمنده دیگه....)(بی سوادیم بد دردیه ها خداییش)
اگه اشکال نداره و براتون زحمت نیست می شه ریشه سوم رو برام توضیح بدین ؟ (بلد نیستم !)
ببین وقتی شما می گی رادیکال 9 چنده منظورت اینه که چه عددی هست که اگه به توان 2 برسه می شه 9 .
اما وقتی می گی که رادیکال 9 با فرجه ی 3 (ریشه ی سوم 9 ) منظورتون اینه که چه عددی به توان 3 برسه می شه 9 . و به همین ترتیب فرجه (ریشه ی) ی 4 و 5 و ... برای نشون دادن فرجه هم اگه به فرمولی که من بالا برات گذاشتم ببینی باید فرجه رو در قبل از رادیکال بالا بنویسی و اگه فرجه 2 بود نیاز به نوشتن نیست ...
متوجه شدی ؟ یا من باز بد توضیح دادم ؟
و در ضمن در مورد نجوم کروی ... این کتاب همچین کتاب ساده ای نیست ... هم بتید هندسه خوب بلد باشی و هم ریاضیات ..مخصوصا مثلثات ... البته علت مشکل داشتن شما با فرمول های مثلثات این کتاب بخاطر اینه که بیشتر اونها رو تو حسابان سال آیندتون می خونید ... بهمین خاطره که می گم المژیاد سال بعدی که می دی برات راحتتر می شه ...
خواهش می کنم ... وظیفه ی ماست .نقل قول:
شما لطف دارین !
ممنون از توضیحاتتون .*زحمت کشیدین...*
AlL ThE BesT
سلام ....نقل قول:
ممنون...گرفتم !
دستتون درد نکنه !نقل قول:
ولی اینایی که گفتین رو می دونستمااا ! اونقدا هم بی سواد نیستم ! من فقط اینو نمی دونم که وقتی می خوایم x^3 که = یه عددیه رو حساب کنیم چه طوری می شه ! اینو می دونم که وقتی می نویسیم رادیکال یعنی با فرجه ی 2 و .....
بی خیال معلم ریاضیم میاد توضیح می ده !
چند روز پیشا از معلم ریاضیم پرسیدم گفت سوالتو برام بیار امروز براش بردم کلی گیر داد که این چیه :18:؟اخرشم نگفت چه طوری شده !؟ گفت دفعه بعد برات توضیح می دم ...من فقط می خوام بدونم چه طوری می شه ریشه سومه عددایه بزرگ رو پیدا کرد ....به هر حال ممنون :11:
من نگفتم آسوونه ! خودم دارم سکته می کنم از دسته اون فرمولایه ...:18:نقل قول:
یه چیزی بگم ؟
به نظره شما با وجوده این چیزا : >(که فقط 5 فصله دینامیکی رو خوندم و هیچ کتابه دیگه ای هم نخوندم و کروی رو هم باید از هفته ی دیگه شروع کنم ! ) می تونم برا المپیاده امسال خودمو برسونم ؟؟؟؟ اگه همه چیزو تعطیل کنم بچسبم به کتابا و مثله ... بخونم ! می تونم خودمو برسونم ؟ اصلا امکان داره همچین چیزی؟
اگه آره... می شه بینه اون کتابایی که گفتین برا مرحله اول بخونم مهم تریناشو بهم بگین ؟
ممنون می شم راهنماییم کنین .
! شرمنده می کنین ! Thanks a Miiiillliiion Dear ....lنقل قول:
برای امتحان تشریحی من سه تا کتاب دیگه بهت معرفی می کنم که فعلا بخونی خیلی بنفعت هست ... هم ساده تر از دینامیکی هستن و هم برای تشریحی خیلی بهت کمک می کنن ...نقل قول:
نجوم به زبان ساده
نجوم و اخترفیزیک مقدماتی جلد 1 و جلد 2 .
البته که غبار می تونه مضر باشه ... قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود !!(می دونستی من شاعر هم هستم !!) ... یه قدم دو قدم نیست که ... چندین کیلومتر غبار و سنگ ریزه هست که فضا پیما چندین ساعت باید تو اون قسمت باشه ... هم برای بدنه و هم برای صفحه های خورشیدی که با نشستن غبار روسون کارائیشون رو از دست می دن ....
این سه تا سوال جوابشون رو می خوای یا می خوای بدونی مهم هستن ؟
خوب به هر حال مهم که هستن .. چون حتی امکانش هست تو مرحله ی اول بیان ...
جواب 2 یکم مفصله و من هم دقیقا یادم نمی آد ... تو دینامیکی بخش سیارهی زهره می تونی پیدا کنی ...
اگه پیدا نکردی بگو تا برات اینجا بنویسم ...
جواب 3 اگه اشتباه نکنم علت گرمترین بودنش نزدیکی بسیار به خورشید هست و علت سرد ترین بودنش هم نداشتن جو و از دست دادن خیلی زود گرما در زمان شب .
سوال چهار هم کژتابی داره !!! سوال رو واضح تر می پرسی ...
سلام پرنیان جان
در مورد سوال اولت باید بگم که اونجا هیچ نیروی مقاومی وجود نداره تا قدرت ضربه رو کم کنه و از طرفی هم خود فضا پیما هم با سرعت زیادی داره حرکت می کنه که باعث می شه شدت ضربه زیادتر باشه.بعد هم اون گرد و غبار هم خود شون حرکت دارند و اونها هم به ضربه شدت می دن.
یه چیزی هم بگم مگر در مواردی که سطح فضا پیما از قبل با محافظی قوی پو شیده نشه احتمال خسارت شدید وجود داره.
اما در مورد سوالات تشریحی که مطرج کردی .اگه منظورت اینه که مهمه که اینها رو بدونی باید بگم که حتما مهمه.اینها همون نتایج چیز هایی هست که وجود داره.مثلا وقتی می گیم جوی تو عطارد نیست خوب این ها چی رو نشون می ده.نتایج این وجود نداشتن چیه که مثلا اگه فضا پیمایی رو خواستیم اونجا بفرستیم از اوضاع خبر داشته باشیم.از این موضوع نتیجه می شه که مثلا سطح سیاره داغترین و سردترین سیاره منظومه باشه.
اما اگه می خوای جواب تک تک اون سوالات رو بدونی :
سوال اول بستگی به ابزار های از مایشگاهی همراه فضا پیما داره که من دقیقا ازش خبر ندارم.
در مورد عطارد بخاطر وجود نداشتن جو و در نتیجه تشکیل نشدن حالت گلخانه ای. در روز که خورشید بسیار نزدیکتر از دیگر سیارات است سطح سیاره بسیار داغ می شود و در شب نیز به دلیل نبودن خورشید و همچنین سرعت چرخش بسیار کند سیاره بدور خود و نبودن جو سردترین سیاره منظومه شمسی می شه.
البدو زهره بدلیل اتمسفر بسیار رقیق و بازتابش بسیار زیاد نسبت به عطارد که جو نداره و سطحش هم بسیار تیره ست نسبت به زمین زیاده.
در مورد بدست اوردن فرجه های رادیکال 3 و 4 و ......روش خاصی وجود نداره.و معمولا از ماشین حساب های مهندسی برای این کار استفاده می شه.
گفتی شاید کمتر بیای ........
نگو که ناراحت می شیم.......
سلام ....:11:ممنون که جواب دادیننقل قول:
نقل قول:
به خاطره وختی که گذاشتین ممنونم ... :11:
حالا حالا ها مزاحمتون هستم ! به خاطره تمامه کمکاتون ممنونمنقل قول:
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-**-*-*-*-*-*-*
از محمد حسین عزیز هم ممنونم :11:
--------------------------------------------------------
یه چیز دیگه...یه کم با ماشین حساب کار کن تا سرعتت زیاد بشه. خیلی مهمه ها! البته ماشین حساب غیر قابل برنامه ریزی.
هیچ وقت سوال نمی دن که تعریف کنید... و این جور سوالا! اگه از سوالاش داشته یاشی میبینی که همگی تشریحی خفن هستن.نقل قول:
برای امتحان تشریحی من سه تا کتاب دیگه بهت معرفی می کنم که فعلا بخونی خیلی بنفعت هست ... هم ساده تر از دینامیکی هستن و هم برای تشریحی خیلی بهت کمک می کنن ...
نجوم به زبان ساده
نجوم و اخترفیزیک مقدماتی جلد 1 و جلد 2 .
تبریک نگین...شرم زده ام نکنین...خیلی ممنون...دستتون درد نکنه...قابلی نداشت...زحمت کشیدین...
اینم پست 500 من!
سلام ...
امیدوارم حاله همه خوبه خوب باشه !من باز با یه میلیارد تا سوال اومدم :31:
باشه ولی با ماشین حساب متن کتابامو حساب کنم ؟ این معلمه نامردم کلاس نزاشت برام (آقا فعلا رفته خودش بخونه ):13:نقل قول:
آخر چی شد ؟میدن یا نمی دن ؟نقل قول:
---------------------------------------------------------------------------------
راستی 503اٌمین پست (اسپمت ) رو بهت تبریک می گم ! ایشالله مدیر شدنت رو ببینیم :20:-
------------------------------------------------------------------------------
دیگه از این چیزا بگذریم بریم سره سووالاا:20:
چند تا سوااال ؟؟؟
ممنون میشم جواباشونو .....
1.چرا بعضی جاها گفته فلان سیاره ...تا قمره طبیعی داره ؟؟؟
2. این توضیحی که برا هم مدار شدن 2 تا قمر داده بود رو نفهمویدم می شه لطف کنین یه کم توضیح بدین ؟؟؟
3.اصل تشدید رو هم نگرفتم ....
4.تو فصله سیارات زمینی گفته : " هفت سیاره از 9 سیاره پاد ساعتگرد و زهره و اورانوس ساعتگرد می چرخند " ولی تو فصله بعدی گفته اورانوس و زهره پادساعتگرد می چرخن ؟؟جریان چیه ؟؟؟
5. می شه فقط یه کوچولو درباره ی اینکه حلقه های اورانوس رو با رصد استتار پیدا کردن توضیح بدین ؟؟؟ چه طوری تعدادشو فهمیدن ؟
6. خورشید گرفتگی حلقوی چیه ؟؟؟
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
یه سواله خارج از درس:31:
نخندیناااا ! خب ؟؟؟
کسی نمی دونه این ستاره ای که همیشه نزدیکه ماه دیده می شه چیه ؟؟؟ اگه می دونین یه آماری ازش بهم می دین ؟؟؟*plz*
یه سواله دیگه :
این که میگن همیشه یه طرفه ماه از زمین دیده شده منظورشون اینه که هیچ وخت نمی تونیم از یه نقطه ی زمین دو طرفه ماه رو ببینیم ؟؟؟
یه سواله دیگه هم بپرسم بعد برم !
اگه آدم همه ی کروی رو بلد باشه می تونه تمامه مسئله هایه مرحله اول رو حل کنه یا باید کتابایه دیگه هم بخونه
از همه ممنونم ! :40:
فعلا ....
یعنی طبیعی هستند...ماهواره یا... نیستند. مثلا ماه قمر طبیعی هست ولی ماهواره های مخابراتی مصنوعی هستند.نقل قول:
1.چرا بعضی جاها گفته فلان سیاره ...تا قمره طبیعی داره ؟؟؟
اورانوس رو نمی دونم ولی زهره برعکس می گرده... یعنی ساعتگرد...نقل قول:
.تو فصله سیارات زمینی گفته : " هفت سیاره از 9 سیاره پاد ساعتگرد و زهره و اورانوس ساعتگرد می چرخند " ولی تو فصله بعدی گفته اورانوس و زهره پادساعتگرد می چرخن ؟؟جریان چیه ؟؟؟
یعنی یه از جلوی یه ستاره می گذشته، با داشتن فاصله اورانوس از زمین و سرعت حرکتش میشه از راه رصد هم کم نور و پر نور شدن ستاره رو بررسی کرد و همه چی تمام.نقل قول:
. می شه فقط یه کوچولو درباره ی اینکه حلقه های اورانوس رو با رصد استتار پیدا کردن توضیح بدین ؟؟؟ چه طوری تعدادشو فهمیدن ؟
یعنی اینکه تمام خورشید با ماه پوشیده نشه...از کناره هاش اضافه بمونه و مثل یه ring دیده بشه...نقل قول:
6. خورشید گرفتگی حلقوی چیه ؟؟؟
آره. برو صفحه 111 و 112 جلد یک مقدماتی رو بخون.نقل قول:
این که میگن همیشه یه طرفه ماه از زمین دیده شده منظورشون اینه که هیچ وخت نمی تونیم از یه نقطه ی زمین دو طرفه ماه رو ببینیم ؟؟؟
نگرفتی دیگه! یعنی وقتی خواستی sin یه عدد حساب کنی، یه ساعت دنبال sin نگردی! خوب با ماشین حساب کار کردن هم تجربه لازم داره. سرعت خیلی موثر هست.نقل قول:
باشه ولی با ماشین حساب متن کتابامو حساب کنم ؟
70% سوالا حل میشه. بقیه دانش رصدی، اختر فیزیک(مقدماتی) و اطلاعات عمومی هست.نقل قول:
اگه آدم همه ی کروی رو بلد باشه می تونه تمامه مسئله هایه مرحله اول رو حل کنه یا باید کتابایه دیگه هم بخونه
میدن، خوبم میدن. باید هم بدن. چرا ندن؟!!نقل قول:
آخر چی شد ؟میدن یا نمی دن ؟
مرحله 2 همش کروی هست.
همه پستام اسپم نیستن. یکمی شون اونجوری هستن! در ضمن اخطار هام هم حذف شدن! [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]نقل قول:
راستی 503اٌمین پست (اسپمت ) رو بهت تبریک می گم ! ایشالله مدیر شدنت رو ببینیم
از همه ممنونم ! [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
راستی یه سوال:شیوه نوشتن سوال ها تو امتحان مرحله2 چه طور باید باشه؟ باید فرمول های مورد استفاده رو اثبات کنیم؟
فک کنم گرفتم !:20:نقل قول:
خب تو دینامیکی (صفحه 202) نوشته زهره و اورانوس ساعتگرد می چرخن ولی صفحه 268 اینو نمیگه !:41:گفته هر گاه مشخص شود کجی محور سیاره ای بزرگتر از 90 درجه باشه نشانه آن است که چرخش سیاره در جهت رجعی (پاد ساعتگرد) است (محوره اورانوس هم 98 درجه کج هست:18:) من که نفهمیدم چی شد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟نقل قول:
آخه چه طوری تعداد حلقه هاشو فهمیدن ؟؟؟؟نقل قول:
اینو فهمیدم :31:نقل قول:
نقل قول:
خب من که کتابشو ندارم ! (یعنی گیر نیاوردم )شاید تا هفته ی دیگه به دستم برسه! حالا تا اون موقع نمی گین ؟؟؟.........................
اینو می دونم که به خاطره (تقربیا)برابر بودن دوره گردش و چرخشش ما نمی تونیم دو طرفشو ببینیم ! ولی با یکی سره همین موضوع .... شد .هی می گفت منظوره کتاب از این که گفته هیچ وقت ما اون طرفه ماهو ندیدیم اینه که از هیچ جایه زمین دیده نشده و نمی شه !:18: مگه منظوره....این نیست که یه راصد تو یه نقطه مشخص از زمین وختی هست فقط می تونه یه طرفه ماهو ببینه ؟؟؟؟؟؟؟حالا کی درست می گه 1. من 2. اون ... 3. هیچ کدوم ؟؟؟؟:31:
بله شما درست می گی !ولی من شوخی کردمااا !!!!!70%نقل قول:70%:18: خب این هفتاد درصد با فصله 1 و 2 ش حل می شن ؟ یا نه برا مرحله اول باید تمامه کتابو خوند ؟!!!نقل قول:
چهقد بد !:41: پس باید کلی چیزارو از دوباره بخونمنقل قول:
:31: بله در جریان هستم ! شا همیشه پستایه خوب و ... میدین ! شوخی کردم گفتم اسپم:31::46:نقل قول:
anyway
خیلی ممنون از این که جواب دادین....:11:
فعلا....
اوتبا سلام ...
خوب ایول سوالات ایندفعت جالبه نشون می ده که اکثر چیزا رو متوجه شدی ...
سوال 1 ) اول باید بدونی معنی قمر چی هست ! : قمر به جسمی که در حال حرکت بدور سیاره ای باشد می گویند .
حالا این جسم دست ساخته انسان باشه یا نباشه مهم نیست ... مثلا ایستگاه بین المللی یک قمر از زمین به حساب میاد .
اما برای اینکه اشتباهی رخ نده این اقمار رو به دو دسته ی طبیعی و مصنوعی درآوردن و قمر های طبیعی دست ساخت انسان نیستند .. مثلا ماه یه قمر طبیعی هست ... ok ؟
سوال 2 ) می شه بگی تو کدوم قسمت در مورد همداری توضیح داده ؟ من صفحش رو یادم نماد .
سوال 3 ) این رو هم نمی دونم کجا دیدی ... صفحه رو بگو تا مثل کتاب اما ساده تر برات توضیح بدم ...
سوال 4 ) اون پاد ساعتگرد با این پادساعتگرد فرق داره !!!
اونی که اول گفت چرخش بدور خود سیاره هست که زهره و اورانوس برعکس همه ی سیارات ساعتگرد به دور خودشون می چرخند .. اما اون پادساعتگرد دومی منظور چرخش بدور خورشید است ... ok ؟
سوال 5 ) خیلی سادست ... اول از همه بگم که قمر های اورانوس خیلی اتفاقی کشف شد و هدف چیز دیگه ای بود ... اون زمان قرار بود که اورانوس از مقابل یه ستاره ی ضعیف عبور کنه (که به این نوع رصد هم اختفا (استتار ) می گن ... مثلا چند وقت پیش اختفای زهره و ماه رو داشتیم که ماه از جلوی زهره رد شد ) .خوب همه چیز آماده و افراد قبل از اینکه اختفا شروع بشه تلسکوپ ها رو آماده کردند و در حال رصد بودند ... درست چند لحظه قبل از اینکه اختفا شروع بشه مشاهده شد که نور ستاره چندین بار نوسان زیادی داشت ... طوری که چندین بار ناپدیدی و بلافاصله پدیدار شد ... بعد از اختفا هم به همین تعداد و به همین شدت همین اتفاق افتاد ...
خوب حالا می تونی تو ذهنت تجسم کنی ... اورانوس هر تعداد حلقه داشته باشه نور ستاره هم به همون مقدار کم و زیاد می شه ... و این عمل هم قبل از اختفا و بعد از اختفا عینا تکرار شد ... این ها دقیقا نشون می ده که حلقه ای وجود داره ... حالا تو کتاب نوشته پنج بار تغییر در نور که با این وجود می تونی بفهمی که پنج حلقه بدورش وجود داره ... اگه باز هم من بد توضیح دادم بگو تا ساده تر بگم ... فقط کافی تجسم کنی ... نصف نجوم تجسم کردن یا رصد کردن هست ... خیلی بهت کمک می کنه ...
سوال 6 ) این هم خیلی سادست ... فقط همین طور که دارم می گم تجسم کن ... یه کاغدی زرد رنگ دایره ای شکل رو تصور کن که در یک فاصله از تو قرار داره ... این کاغذ رو خورشید در نظر بگیر ... حالا یه کاغد دایره ای کوچیکتر رو ماه بگیر و در فاصله ای نزدیک تر نسبت به خورشید از خودت قرار بده ... خوب حالا ماه رو در جایی تصور کن که اگه درست مقابل خورشید قرار بگیره کاملا اون رو می پوشونه . در این حالت می گیم که خورشید گرفتگی کامل رخ داده ... حالا ماه رو در همین حالت اگه عقب تر ببریم چه اتفاقی می افته ؟ می بینی که لبه های خورشید معلوم می شن و منطقه ای تاریک در درون خورشید پیداست ... هر چی ماه دورتر بره این منطقه ی سیاه کوچیکتر می شه ... در واقعیت هم همینه ... هر چی ماه از ما دورتر باشه در اون زمان خورشید گرفتگی ما پدیده ی کسوف حلقوی رو مشاهده می کنیم ... حالا چطور امکان داره که ماه از ما دور بشه ... دوتا علت هست ... یک اینکه در هنگام خورشیدگرفتگی در اوج مداری خودش باشه (دورترین فاصله از زمین ) یا اینکه زمین در هنگاه خورشید گرفتگی در حضیض مداری خودش باشه (نزدیک ترین فاصله از خورشید ) که در حالت دوم عوض اینکه ماه عقبتر باد خورشید میاد جلو که به حال ما فرقی نداره ... اگه توضیح من طوری که متوجه نشدی بگو تا یه جور دیگه توضیح بدم ...
سوال خارج از درس ! ) پرنیان جان چرا بخنیدم حالا ... اتفاقا خیلی عالیه که می پرسی ... منجمی که سوال نکنه خیلی ببخشید بدرد ... می خوره !
اما متاسفانه من هر چی تو نرم افزار های نجومیم می چرخم هیچ ستاره ای نزدیک ماه نمی بینم ... چند شب پیش هم که داشتم توجه می کردم پیز پرنوری ندیدم ... امشب اگه ابرهای اسمون شهرمون لطف کنن و برن من براتون پیدا می کن و آمار می دم ...
جواب یه سوال دیگه ) بله ... هیچ وقت هیچ انسانی از روی زمین نتونسته روی دیگه ی ماه رو ببینه .. اما خوب ماهواره هایی رفتن و از اونورش عکس گرفتن ... اما به علت یه سری دلایل نمی شه اون سمت ماه رو دیدی ...
جواب ابنم بپرسم بعد برم ) برای مرحله ی اول همون 1 و 2 کافیه .. بقیه نیاز نمی شه .. البته اگه بلد باشی خوب به نفعته ... اما اگه کروی رو یاد بگیری تقریبا تمام مسائل رو می تونی حل کنی ... همش کوسینوس و سینوس و فیثاغورس و همین چیزاست ... چیز خاصی نداره ...
موفق باشید .. همه جا و همه وقت !
مگه برای مرحله 2 فصل دیگه ای هم برای J ها نیاز هست؟ من فکر می کردم برای مرحله 2 المپیادs ها نیاز باشه...فصل 6...نقل قول:
برای مرحله ی اول همون 1 و 2 کافیه .. بقیه نیاز نمی شه .. البته اگه بلد باشی خوب به نفعته ... اما اگه کروی رو یاد بگیری تقریبا تمام مسائل رو می تونی حل کنی ... همش کوسینوس و سینوس و فیثاغورس و همین چیزاست ... چیز خاصی نداره ...
با معزت خواهی از استاد عزیز محمد حسین جان
سوال یک >>> واسه ی زمین که نیست بگیم که بگیم ماهواره ها تو دیگر سیاره ها اقمار طبیعی اقماری اند که در بدو تولد سیاره با اون به وجود اومده ولی بعضی از اقمار توسط جاذبه ی سیاره ای مثل زحل یا مشتری از کمر بند سیارکی به دام می افتند که به اونا اقمار طبیعی نمیگن
سوال 2 هم قضیه اش اینه مکه دو قمر مدار نزدیکی به هم دارند ولی سرعت یکی کمتر از دیگریه پس کمی دورتره وقتی اینا نزدیک هم می شن به هم سرعت زاویه ای منتقل می کنن "امگا" و باعث تبدیل مدار می شن مکانیک سنگینی واسه اثبات داره که من هم والا ازش سر در نمی یارم
سوالای دیگه رو می ذارم واسه بعد
فعلا . . . :21:
همه دوستان جواب عالی دادن .من فقط سعی کمی کنم یه جاهایش رو کامل کنم.
در مورد قمر طبیعی که دوستان گفتن.راستش هر دو تعریف که محمد حسین جان و Mr Shaibow دادن درسته.یعنی هم می تونی بگی چون جزوء ماهواره ها نیست قمر طبیعیه و هم می تونی بگی چون جزوء سیارک های معلق نیست قمر طبیعیه.ولی تعریف دوم یکم کم مطرحه.چون ما هنوز نمی دونیم واقعا قمری که داریم می بینیم جزوء سیارک های سرگردان هست یا از خود سیاره .مثلا هنوز ما تو وجود ماه خودمون موندیم و نمی دونیم ایا اون تکه ای از مریخه که به سمت ما اومده یا سیاره ای به ما بر خورده و بعد ماه از ما کنده شده.برای همین من تعریف اول محمد حسین رو بیشتر قبول دارم.
همداری رو من هم نفهمیدم چی بود.
تشدید یه پدیده فیزیکیه که با برهم نهی موجها به وجود می اد.اگه موج رو خوب تو دبیرستان یاد گرفته باشی حتما می دونی که وقتی دو تا موج به هم برسند هم دیگر رو تقویت می کنن.مثلا وقتی از دو طرف طناب دو تا موج تشکیل بشه وقتی اون دو بهم می رسن موج بزرگتر می شه.حالا اگه این تشدید هی تکرار بشه موج اخری خیلی بزرگ می شه.در موارد زیادی از تشدید استفاده می شه که اگه درست متوجه نشدی بگو تا مورد خاصی رو توضیح بدیم.
در مورد ساعتگرد و پاد ساعتگرد.زمین و سیارات منظومه شمسی همه دارند پاد ساعتگرد بدور خورشید می گردند.
اما در مورد گردش اونها بدور خود شون دو سیاره زهره و اورانوس بر عکس بعقیه هستند.یعنی همه بجز اون دو تا پاد ساعتگرد و اونها ساعتگرد هستند.
حلقه های اورانوس رو محمد حسین خیلی خوب توضیح دادن.
من در مورد خورشید گرفتگی که محمد حسین توضیح داد هیچی نمی تونم بگم جز دستت درد نکنه.
ماه هر روز در حدود 13 درجه تو اسمون جابه جا می شه.شما کدوم روز یا کدوم منطقه رو می خواین بدونید.اگه اینها هم یادتون نمی اد حداقل بگید اون شب ماه چه هلالی رو داشت.
در مورد دیدن اون طرف ماه باید دو چیز رو بدونی .
1. ماه در هر روز تنها 50 درصد سطحش رو به ما نشون می ده.حالا اگه جایی که خورشید روشن کرده همون سمت ما باشه ما ماه رو می بینیم.
2 دوره گردش ماه بدور خودش با دوره گردشش به دور زمین با هم تقریبا برابر هست.یعنی همیشه یک سمتش به سمت ماست.
در نتیجه این دو مطلب زمانی که ماه نزدیک خورشیده و هلال کوچیکی رو ازش می تونیم ببینیم اون طرف ماه که تا حالا ندیدیم پشتش قرار داره و با نور خورشید روشن می شه.ولی ما چون پشتش هست اون رو نمی بینیم.زمانی هم که ماه در حالت بدره. باز اون سمتش پشتشه اما این بار تاریکه.برای همین هیچ وقت نمی شه از روی زمین اون طرفش رو دید.
چون فاصله زمین از ماه هم خیلی کم نیست(نه خیلی زیاده)نمی شه از این طرف زمین به اون طرفش رفت و یکم از بغل ماه اون سمتش رو دید....
کروی بازهم فقط یه بخش از کل سوالاته.ولی فکر کنم با خوندن اون می شه امید وار بود که حداقل سوالات محاسباتی سخت رو جواب بدی.که جزوء اون دسته از سوالات سطح بالا و برای دانش اموزان خیلی قوی طرح شده.
از بعقیه هم به خاطر جوابشون متشکرم.