منم قبلا به نحوه شدیدی خجالتی بودم واسه من دلیل اصلیش این بود که همیشه توانایی های خودم رو کمتر از دیگران تصور میکردم این باعث میشد هر جا باشم استرس و خجالت زدگی همرام باشه .درست کردنش و اینکه به خودت تلقین کنی که تو میتونی و توانایی داری و اینکه باید مثل دیگران توی جمع حرف بزنی نظرت رو بگی و از حقت دفاع کنی یه کم زمان میبره اما چیزی که باعث شد من تا حد زیادی از اون وضع در بیام اینه که وقتی خودم رو سنجیدم دیدم (خودستایی نباشه) توانایی هام تو بسیاری از موارد تو سطح اول جامعه است این اطلاعات باعث شد اعتماد به نفس داشته باشم .
پس به شما هم توصیه میکنم اول خودتون و توانایی های خودتون رو خوب بشناسید دونستن اینکه برتر از دیگران هستید خود به خود اعتماد به نفس ایجاد میکنه و باور کن خجالتی بودن از سرت میپره چیزی که برای من اتفاق افتاد پس سعی کن خودت رو بزرگتر از اونی که هستی ببنی .
فقط یه نکته اینکه بخوای تغییر رفتارت رو از خانواده و جمع دوستان شروع کنی اشتباه بزرگیه .خانواده و آشنایان با طرز فکر قبلی که از رفتارت دارن وقتی تو سعی میکنی خودت رو عوض کنی رفتارهایی رو بروز میکنن که باعث میشه اون حس خجالت و شرم بیشتر توی وجودت تقویت میشه من هنوز هم توی خانواده و جمع آشنایان هنوز هم کمی خجالتی هستم در حالی که بیرون از خانواده چیزی به نام خجالت توی من وجود نداره . سعی کن از جاهایی مثل اماکن عمومی ،حرف زدن با اهل کوچه و بازار و بهترین راه اگه دانشجویی کنفرانس دادن شروع کنی کنفرانس به سرعت پیشرفتت کمک عجیبی میکنه ببخشید خیلی زیاد شد
موفق باشی