می خواستم بدونم عوارض و علائم مصرف لووتیروکسین مخوصا در شروع چیه؟
Printable View
می خواستم بدونم عوارض و علائم مصرف لووتیروکسین مخوصا در شروع چیه؟
مال من tsh=14 بود شد 6.5 چه پیشرفتی کردم:31:
از اول این هفته شروع به مصرف لووتیروکسین به میزان 1 قرص روز به توصیه پزشک کزدم.
طبق برنامه باید شنبه تا چهارشنبه دارو مصرف کنم و 2 روز خیر و همین سیکل رو تا 3 ماه ادامه بدم.
کوفتگی شدید بدن.
احساس خواب آلودگی.
تار شدن دید.
احساس مزه تلخی در دهان.
کم شدن اشتها.
احساس صدای سوت در گوش.
:24:
نقل قول:
علائم کم کاری تیروئید در بلوغ و میانسالی اشاره :
کوفتگی و خستگی شدید، ریزش مو (به خصوص در گوشههای خارجی ابرو)، خواب آلودگی، فراموشی و کاهش حافظه، خشکی پوست و مو، افزایش وزن، کاهش ضربان قلب و احساس تپش قلب، یبوست و کاهش دفع از علائم این بیماری میباشد.
نقل قول:
علل ایجاد این بیماری :
ید رادیواکتیو، عمل جراحی، بیماری هاشیموتوی تیروئیدی و استفاده از برخی داروها است.
با وجود این که ید در اختیار غده تیروئید قرار دارد ولی سنتز هورمون تیروئید کاهش یافته و منجر به کم کاری میشود. تشخیص و درمان این بیماری در معاینه فیزیکی شرح حال بیمار و انجام آزمایشات است و درمان این بیماری استفاده از قرصهای لوویتروکسین است که در این بیماری مصرف دارو مادام العمر است و هر ۳ تا ۶ ماه یکبار آزمایش انجام میشود و بسته به نوع آزمایش مقدار قرص کمتر یا بیشتر میشود.
نکته قابل ذکر در مصرف این داروها آن است که حتما قرصها با معده خالی مصرف شود؛ چرا که در صورت استفاده به همراه غذا از جذب این دارو جلوگیری میشود.
نقل قول:
با سلام
عوارض در دوز های بالا دیده می شود( بالای 100 میلی گرم در روز ) و اونچه که اعصاب مربوط می شود و در لیست عوارض احتمالی دارو گفته شده صرفا تحریک پذیری هست... به هر حال هرگونه مشکلی با مصرف دارو دارید با پزشک تجویز کننده در میان بگذارید تا راهکار مناسب را پیشنهاد دهند
عوارض جانبي: عوارض معمولا با مصرفمقادير بالاي دارو ايجاد شده و به صورتدرد آنژيني، آريتمي قلبي، طپش قلب،كرامپهاي عضلاني، تاكي كاردي، اسهال،استفراغ، لرزش، بيقراري، تحريكپذيري،بيخوابي سردرد، گرگرفتگي، تعريق،كاهش وزن و ضعف عضلاني بروزمينمايد
جناب malaki_mall، آیا با خوردن لووتیروکسین این عوارض رو پیدا کردید؟ بعضی از حالات شما مخصوص کم کای هست و باید قرص رو ادامه بدید تا تاثیراتش رو بگذاره ولی اگه امکانش هست می تونید با پزشکتون مشورت کنید.کد:http://forum.iransalamat.com/showthread.php?t=12743
من حدوداً 3 هفته پیش، با تجویز اشتباهی پزشک، مجبور شدم 4 تا لووتیروکسین 0.1 میلی گرم بخورم و به مواردی مثل صدای سوت در گوش یا تلخی دچار نشدم ولی روی بازوها و سینه ام جوش زده و تا حالا که خوب نشده ولی جوش زدن به این سبک جزو عوارض متی مازول(برای پرکاری تیروئید) هست و به مدت 2 الی 3 ماه ادامه داره و بعدش خوب می شه.
---------- Post added at 01:37 AM ---------- Previous post was at 01:33 AM ----------
خوشبختانه اين بيماري درمان پذير است اما درمان آن اكثرا بايد به طور كامل تا مادامالعمر انجام شود. در موارد كمي از کم کاری تیروئید درمان مادامالعمر ندارد و طبق تشخيص پزشك، مصرف داروهاي آنها در زمان خاص خود قطع خواهد شدنقل قول:
کد:http://forum.iransalamat.com/showthread.php?t=12743
---------- Post added at 01:39 AM ---------- Previous post was at 01:37 AM ----------
شما رنج رو نگفتید ولی به نظر می رسه که TSH نرمال هست و یا در حد بالای نرمال هست یعنی مرز بین نرمال و کم کاری و یا یه خورده کم کار.نقل قول:
سلام. دوستان یه چیز جالب پیدا کردم:
مشاوره تلفنی 24 ساعته با كارت سلامت
سالم زیستن را بیاموزیم
تلفن مشاوره 9099070036
تلفن گویا 22068945
* دسترسی 24 ساعته از سراسر ایرانکد:www.kartesalamat.com
* بدون نیاز به وقت قبلی
* دسترسی به مشاوران مجرب
همین لحظه میتوانید با یك پزشك تماس بگیرید !
کد:http://www.cloob.com/answer/question/show/questionid/34787
در تأیید صحبت های قله بلند، دارو باید تا آخر عمر استفاده بشه، منم در گذشته مشکل تیروئید داشتم که دکتر هم لووتیروکسین تجویز کرد، اما وقتی که هورمونهام متعادل شد داروهام قطع شد، چند وقت پیش دوباره بخاطر عوارض تیروئید (خستگی و خواب آلودگی و ...) رفتم آزمایش دادم و دیدم دوبار هورمونهام نامیزونه:41:
الان روزانه نصف قرص 0.1 میخورم:13:
سلام. این تنظیم شدن هورمونها چقدر طول کشید؟ آیا بعد از قطع قرص، دکتر به شما توصیه ای نکرد که مثلاً شیوه زندگی تون رو تغییر بدید تا دوباره تیروئید برنگرده سر جای اولش؟ راستی چه مدت قرص خوردید تا تیروئید تنظیم شد و قرص ها قطع شد؟نقل قول:
بستگی به شدت مشکل داره ولی در طول حدوداً دو ماه تنظیم میشه.نقل قول:
چون از این قضیه زمان زیادی میگذره چیز خاصی یادم نمیاد، ولی فکر کنم توصیه ای در این مورد نداشت.
همون حدود دو ماه، خیلی نشد، اگر اون دکتر محترم میگفت که باید ادامه بدم زندگی برام انقدر سخت نمیشد، منم به هوای اینکه خوب شدم دیگه ذهنمم به سمت تیروئید نرفت.:13:
سلام
1-دو ماه طول کشید که تیروئید شما خوب شد. اونوقت چه مدت طول کشید که دوباره عود کرد؟ در صحبت هاتون گفتید زمان زیادی می گذره و یادم نمی یاد، منظور شما از این زمان زیاد یعنی دو سه سال؟
2-من راجع به کم کاری تیروئید به اندازه پرکاری تیروئید تجربه ندارم چون تیروئید من پرکاره و گه گداری می زنه جاده خاکی و کم کار می شه. شاید پزشک شما باید می گفتند مثلاً هر 6 ماه یک بار تست تیروئید بدید تا اینجوری دوباره برنگرده سرجای اولش.
3-وقتی من دچار هیجان شدید می شدم، مثلاً شادی یا غم که من رو دچار هیجان شدید بکنه، تیروئیدم به هم می ریزه. مثلاً یک پرکار تیروئید نباید ورزش های سنگین و پر از هیجان انجام بده بلکه باید سبک و شادی آور باشه. ضربان قلب و لرزش دست در پرکار تیروئید وجود داره. به گمان شمایی که کم کار تیروئید هستید باید برعکس این خصایص رو داشته باشید. شما باید تحرک داشته باشید چون ضربان قلب پایین هست. منظور من از شیوه زندگی یه همیچین چیزهایی بود. می شه از حالاتتون وقتی دچار کم کاری تیروئید می شید بیشتر توضیح بدید؟
4-چند تا دکتر به من گفتند که باید ید بخوری و یکی از احتمالاتش، کم کار شدن تیروئید خواهد بود که باید قرص لووتیروکسین بخورم. شما با خوردن این قرص تمام مشکلات مربوط به تیروئید رو از بین می برید یا اینکه روزهایی که تیروئید شما سالم شده بود و احتیاجی به قرص نداشتید با روزهایی که لووتیروکسین می خوردید فرق داشت؟ منظورم اینه: حالات بدن در تیروئید سالم=حالات بدن در تیروئید کم کار+قرص لوتیروکسین
ای کاش دوباره برمی گشتیم به سلامتی و تفاوت بیماری و سلامتی رو دقیق می فهمیدیم.
سلام بر شمانقل قول:
1 و 2- ببینید، تیروئید مشکلیه که اگر مشاور درستی نداشته باشید میتونه آخرین تشخیص باشه، مثلاً علائم کم کاری تیروئید خستگی، خواب آلودگی، بی حالی و سخت بلند شدن از رخت خواب (طوری که وقتی بیدار میشید هنوز احساس خستگی میکنید) و مواردی از این نوع هست، (قیافۀ یه کم کاری تیروئیدی اینطوریه :19: !). اگر کسی نباشه که به شما بگه که مشکلتون چیه، شما اول به این نتیجه میرسید که دچار افسردگی هستید و مشکلتون روحیه.
اما در مورد خودم، من زمانی که دکتر رفتم (فکر کنم بیشتر از 10 سال پیش بود)، مشکلی حس نمیکردم، ولی چون خواهرم هم از قضا مشکل تیروئید داشت منم آزمایش دادم و دیدم که منم کم کاری تیروئید دارم. هم من و هم خواهرم درمان کردیم و فکر کردیم تموم شد (دکتر هم چیزی نگفت:45:)، اما چند وقت پیش ایشون با مراجعه به دکتر (ایشون هم دارای عوارض کم کاری بودند) متوجه شد که مشکل دارند و وقتی که منم فهمیدم، رفتم آزمایش دادم و دیدم ما هم هستیم:21:
اما یه چیز جالب این بود که من چون در زمان نوجوانی و سنین رشد مراجعه کردم بعد از درمان قدم رشد زیادی کرد که شنیدم که اگه درمان نمیکردم قدم کوتاه میموند، الان قدم حدود 190 سانتی متره :43:
3- من در مورد پرکاری تیروئید اطلاعی ندارم ولی در مورد عوارض کم کاری همونطور که توضیح دادم، کم بودن فوق العادۀ انرژی در بدن واقعاً آزار دهنده است و زندگی رو کاملاً مختل میکنه. در مورد شیوۀ زندگی هم هیچ چیزی بجز خوردن مواد ید دار مثل ماهی کمکی نمیکنه (برای کم کاری).
4- در مورد قرص هم باید بگم که مقدار صحیح دوز مصرفی (نه بیش نه کم) میتونه شما رو به سلامتی یک فرد بدون مشکل برسونه. در ضمن من تازه درمان مجدد رو شروع کردم و هنوز زوده که نتیجه ای ازش بگیرم ولی خواهرم که مدت بیشتری هست که قرص میخوره اظهار رضایت کامل میکنه و انرژی زیادی رو در وجودش حس میکنه:20:
با شما موافقم، سلامتی یکی از بزرگترین نعمت های الهی هست که افراد سالم کمتر قدرش رو میدونند، هر چند همیشه جای شکرش باقیه :42::42::42: