-
در مورد پیچ کارتل که قبل از اون گلویی اگزوز هست و لوله ی اون 3 سانت به زمین نزدیکتره و اگر قرار باشه به زمین بگیره اول اون میگیره.
اما اگر احتمال بدم که ممکنه بعدا مشکل ایجاد کنه که یه کارتل دیگه دارم و پیچ اون رو در یکی از 2 طرف قرار میدم و اینجوری دیگه اطمینانی میشه.
در مورد کپه های ثابت هم حتما میل لنگ رو پیاده میکنم و بعد از شستشو با بنزین و پاکسازی سیلندر و میل لنگ از براده های احتمالی دوباره سوار میکنم و سفت میکنم.
راستی اون فلشهای روی کپه های ثابت باید به سمت جلوی موتور باشه؟
البته از باد با فشار هم برای پاکسازی براده ها استفاده میکنم.
ممنونم علی اقا واقعا راهنمایی های شما عالیه و دیگه از باز کردن هیچ قطعه ای نگرانی ندارم چرا که اینجا میشه مسایل رو مطرح کرد و به نتیجه رسید.
-
اختيار داريد جناب محمد، من هم از تجربه هاي شما استفاده زيادي بردم، بخصوص در مورد گيربكس كه سالها پيش ،فقط يكبار امتحاني باز و بسته كردم( با همراهي مكانيك) و نه به تنهايي. اما با كمك تصاوير مراحل كاري شما و كليپهاي ويدئويي فكر كنم بتونم انجامش بدم.
تمام فلشهاي روي كفه هاي ثابت و متحرك بايد به سمت جلوي موتور باشه. و البته معمولا مكانيكها و تراشكارها هم روي بغل اونها و همينطور بغل شاتون مربوط به هر كدام از كفه ها،شماره اونها رو حك ميكنن( بيشتر بوسيله سنبه نشان و تعداد نقطه ها) كه اينهم خودش راهنماي خوبي به حساب مياد( البته اگر درست و دقيق انجام شده باشه)
ميل لنگ را كه باز كرديد ، اگر بتونين آب بندي دستي خودتون را انجام بديد خيلي عالي ميشه. براي اين كار البته بايد يك تكيه گاه خوب براي دو سمت ميل لنگ داشته باشيد كه در تعميرگاهها معمولا يك سمت اون گيره است كه روي ميز كار بسته شده و سمت ديگه پايه اي بلند و قابل تنظيم از نظر ارتفاع. اما بدون اونها هم ميشه كار را انجام داد.
كاغذهاي داخل بسته بندي رينگها را نگه داريد، چون از اونها براي تست آب بندي استفاده ميشه.:n06:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
..............................
-
جناب محمد، امكان داره كه مراحل سرويس و باز و بسته شدن گيربكس را بعدا با توضيحات كامل در كنار عكسها تكرار كنيد؟
اينجوري ذهنيت خيلي بهتري نسبت به انجام كار براي همه ما بوجود مياد و با ريزه كاريهاي خاص و فوت و فن اون بهتر آشنا ميشيم. بخصوص كه گيربكس اتومات هميشه يكي از موارد خيلي خاص و منحصربفرد در تعميرات آمريكايي بوده و به نظر من ياد گرفتنش واقعا خيلي با ارزشتر از بقيه موارد فني است.
سوال:
رينگهاي فولادي دور شافت پمپ روغن گيربكس را هم تعويض ميكنين ؟ و اگر بله دليل اون چيه؟
من توي چند بار كه تعميرات رو از نزديك ديدم و يه بار هم انجام دادم، متوجه شدم كه اين رينگها عمر خيلي بالايي داره و فقط زمان شكسته شدن و يا ترك داشتن تعويض ميشه، به همين خاطر توي يك سري از كيتهاي گيربكس اين رينگها وجود نداره و در صورت نياز جداگانه خريداري ميشه
برنامه موتور به كجا رسيد؟
-
سلام
واقعا بهتون خسته نباشید میگم ایشالا روزی رو ببینیم که موتور کامل جمع شده باشه و بدون مشکل براتون کار کنه.
یه سوال داشتم:
ما یه ماشین دیگه هم داریم (پاترول) ترمزاش زیاد جالب نیست.بعد از بررسی ها متوجه شدم که کاسه چرخ عقب پله کرده حالا میخواستم کاسه چرخهای رو بدم تراشکار برام پله شون رو بگیره و یه تراشی توشون بده.
گفتم حالا که شما یه تراشکار با انصاف پیدا کردید و ماهر هم هستن ادرسشون رو میخواستم که برای ماشین مزاحمشون بشم.
البنه یه مشکل دیگه هم دارم که اون زیاد حاد نیست و فعلا میشه تا یکی دوسال دیگه باهاش کار کرد.
اونم اینه که اگه یادتون باشه من کاسه نمد چرخهای عقب ماشین رو خودم عوض کردم.ولی حالا متوجه شدم باز هم روغن میده البته نه به اون حد قبلی(دفعه قبل کاسه نمد واقعا مشکل دار بود)بعد از بررسی های متوجه شدم که جای کاسه نمد روی پلوس قطرش کم شده و با عوض کردن کاسه نمد مشکل تا حدودی رفع میشه ولی بعد از چند وقت دوباره شروع میکنه به روغن دادن البته در حد قطره.حالا دوتا راه حل داریم:
1- خرید پلوس.امروز رفتم پاساژ توس قیمت پلوس رو بهم داد 150 هزار البته ایرانی.(راستی فرق ایرانی با خارجیش چیه؟)
2-دادن پلوس به تراشکار که اون هم همون قسمت رو با جوش پر میکنه و دوباره با دستگاه تراش تراشش میده تا مثل اول بشه.
حالا میخواستم بودنم که شما کدوم راه حل رو پیشنهاد میکنید.
(آدرس تراشکار فراموش نشود.)
ممنون
-
...........................
-
دوستان حتما نظر و تجربتون رو از فولی میل لنگ بگید.
اینکه اینی که من گرفتم واقعا اصلیه یا ایرانی؟
من به 2 دلیل بهش شک دارم:
1-رنگ قرمز و یا ابی روش نیست!
2-اون شاخص روی فولی میل لنگ وجود نداره!
اینها فولیهای ساخت ایران هستن:
این نوع یک تکه ی بدون منجید اون هست.
[/IMG]
این هم نوع منجید دار ولی ایرانی
[/IMG][IMG]
[/IMG]
البته همانطور که در تصاویر هم معلومه فولی ایرانی اون 3 نقطه ی حک شده ی پشت فولی رو نداره.
راستی علی اقا اینکه شما سوپاپهاتون رو اورسایز کردید به این دلیل بود که لقی داشتن؟
الان سوپاپهای سرسیلندر جدید خیلی فیت هستن و معلومه که خیلی هم اب بندی بودن چرا که سیتها ی سوپاپ و سرسیلندر کاملا براق هستن.
مشکلی که با این سرسیلندر جدید دارم اینه که نمیدونم چطور جرمهای پورتهاش رو پاک کنم؟!
به نظر میاد که تا حالا اصلا داخلش دست نخورده و خیلی جرم داره.
تینر 10000 خوبه؟
-
در توضيحاتي كه زمان تعمير موتور دادم، روش آب بندي ياتاقانهاي متحرك را بر روي ميل لنگ توضيح دادم كه خيلي ساده و جالبه، دوباره توضيح ميدم و البته همراه با عكسهايي كه قبلا پاك شده بود.
ميل لنگ از تراشكاري گرفته شد و سايز 10 براي ياتاقانها تراش داده شده.
حالا نوبت آب بندي ياتاقانها با شاتونها و كفي شاتونها رسيده كه به اين صورت انجام ميديم:
اول ميل لنگ رو بصورت كاملا افقي و ثابت روي پايه و گيره قرار ميديم بصورتي كه كاملا محكم باشه و خطر افتادن در كار نباشه، بعد با فشار هوا و بنزين به خوبي تمام براده هاي باقي مانده از تراشكاري رو تميز كرده و بخصوص داخل كانالهاي روغن كه ممكنه ذرات ريز فلز باقي مانده باشه.
با پارچه پنبه اي تميز محل دهانه ها را تميز و خشك ميكنيم
ياتاقانهاي متحرك رو توي كفي و شاتون جا ميزنيم
دهنه ها رو روغن ميزنيم تا آماده بستن شاتون بشه
شاتون رو ميبنديم و پيچها رو تا حد متناسبي سفت ميكنيم. دقت كنين كه هر شاتون مربوط به همان دهنه باشه و سمت جلو و عقب اون را هم اشتباه نكنيد
پيچهاي شاتون رو كه سفت كرديم، اون رو ميچرخانيم تا مقدار روان بودن و يا لقي اون رو بفهميم
براي باز كردن مجدد ممكنه كفي خيلي محكم چسبيده باشه، با ضربات آرام چكش اون رو آزاد ميكنيم
حالا نوبت اندازه گيري مقدار لقي و اندازه كفي هست. براي اين كار بايد يك لاينر مناسب درست بكنيم. اين لاينر معمولا از كاغذ ساخته ميشه و كاغذ اون هم معمولا همان كاغذي هست كه رينگهاي پيستون داخل اون هست و توي قوطي رينگها پيدا ميشه چون نه خيلي نازكه و نه خيلي ضخيم.
يك مستطيل كه اندازه اون مقداري از دهانه ميل لنگ كوچكتر باشه ميبريم و اين ميشه لاينر اندازه گيري .
لاينر كاغذي رو روي دهانه مورد نظر ميگذاريم و شاتون مربوط به همان دهانه را دوباره ميبنديم و پيچها رو دوباره به اندازه متناسب سفت ميكنيم.
وقتي كه پيچها سف شد اونوقت به وضعيت شاتون توجه كنيد كه آيا به راحتي باز هم حركت ميكنه يا اينكه سفت شده؟ اگر حالت قفل شدگي و سفت داشت، به صورتي كه در وضعيت خودش ثابت بمونه و با فشار مختصر دست حركت نكنه اين نشون ميده كه فضاي مابين ياتاقان با دهانه ميل لنگ متناسب هست. البته هرگز نبايد با فشار زياد اقدام به چرخاندن شاتون بكنين چون همان لاينر كاغذي به راحتي روي ياتاقان اثر گذاشته و خراش ايجاد ميكنه. در نهايت شاتون رو باز كرده و به ترتيب با همان لاينر كاغذي بقيه شاتونها و دهانه ها رو هم چك ميكنيم. اگر در اين تست با بودن لاينر باز هم يكي از شاتونها حركت آزاد داشت با مقدار كمي كف سابي از كفي شاتون بوسيله سمباده نرم ميتونين اون رو به اندازه متناسب در بياريد منتها بايد دقيق عمل كرده و زياد سنباده نزنين.
فردا هم بخش دوم آب بندي ميل لنگ با ياتاقانها و كفه هاي ثابت بر روي سيلندر را دوباره توضيح ميدم.
جناب محمد، من فكر ميكنم پولي هاي ايراني( اونهايي كه داراي لاستيك هستند) چندان مناسب نباشه چون قبلا زياد شنيده بودم كه نمونه هاي ايراني كيفيت نداره و حتي توي ماشينهاي امروزي ( 405 و سمند و پارس) اين پولي هاي ايراني لاستيك دار مرتبا خراب ميشه و كيفيت خوبي ندارن.
اگر تمام فلزي باشه بهتره( ايراني) هرچند كه ممكنه از نظر كارايي و جلوگيري از لرزش به پاي اصلي نرسه و اگر اصلي پيدا كرديد كه ديگه چه بهتر.
سوپاپهاي سرسيلندر نوا من مقدار كمي لقي داشت كه بخاطر فرسودگي طي سالها كار كرد طبيعي بود و از صفر به 15 اورسايز شد، و البته سيت اونها هم با سوپاپهاي نو آب بندي شدن كه توسط دستگاه در تراشكاري و استفاده از گرين انجام شد.
سرسيلندر جديد اگر مشكل لقي سوپاپ نداره و سيت اونها هم خوب آب بندي شده، پس نيازي به انجام كار خاصي نيست.
گاهي اوقات ممكنه سوپاپها در يك راستا نباشن كه اونهم چندان مهم نيست و ديدم كه با اين وضعيت هم خوب كار ميكنن.
از يك سمت جلو يا عقب سرسيلندر به ساق سوپاپها نگاه كنين و ببينين آيا همه اونها با هم در يك خط و راستا قرار گرفته اند؟اگر مقدار انحراف اونها كم و جزئي باشه مشكلي نداره.
براي پاك كردن جرمها از محلول وايتكس و يا جوهر نمك استفاده ميشه( كمي رقيق شده) و تا جايي كه امكان داره با استفاده از ابزار نوك تيز هم ميتونين جرمها را پاك كنيد.
-
از توضیحات کامل شما خیلی ممنونم و میل لنگ که پیاده بشه همین کار رو باهاش میکنم.فقط منظورتون از کاغذ مناسب داخل جعبه ی رینگ همون هاییه که رینگها داخلشون هستن؟اخه یک کاغذ اضافه هم داخل جعبه بود که مارک رینگها رو روش چاپ کرده بود؟
پس یعنی این فولی که من گرفتم ایرانیه؟ایا از روی عکسها میشه فهمید؟
راستی تراشکار سر میل لنگ رو پیچ ننداخت و میگفت ممکنه بشکنه و مقاومتش کم بشه!!
اگه فولی یک تکه ایرانی بگیرم باید یه پیچ 14 سر میل لنگ نصب کنم به نظرتون مناسبه؟
-
بله دقيقا همان كاغذي كه گفتيد و كمي شفاف هست.
البته بعضي از بسته بندي ها ممكنه اون كاغذ را نداشته باشن و يا ممكنه اين نوع كاغذ را در بسته بندي ياتاقانها پيدا كنين، اما چيز خاصي نيست و حتما پيدا ميشه و اگر هم نشد، از يك كاغذ مخصوص الگو لباس و يا كاغذهاي شيريني پزي هم ميشه استفاده كرد كه كمي شفاف هستن و مشابه همون به حساب مياد.
مهم روش استفاده از اون لاينر بود كه ساده است و كار سختي نيست.
پولي هايي كه تمام فلزي هستن معلومه كه آمريكايي نيست( حداقل من نمونه آمريكايي كه تمام فلزي باشه نديدم) اما نمونه هاي ايراني معمولا در ساخت تميز عمل نكردن و بطور مثال شما در نمونه ايراني لاستيكهاي اضافه را ميتونين ببينين كه از بخش بين دو قسمت پولي بيرون آمده ( در عكس مشخصه)و فرم اون با نمونه كاملا صاف و يكدست آمريكايي كاملا متفاوته.
در مورد پيچ سر ميل لنگ من تابحال نديدم كه بشكنه و تقريبا هركسي كه يكبار تعمير موتور داشته اين پيچ را براي اطمينان بيشتر نصب كرده، حتي براي نوا يكي از دوستان ناچار شديم دوبار موتور را كامل پياده و ميل لنگ را هم يكبار باز كنيم تا اين پيچ به صورت مناسب نصب و سفت بشه.
من از پيچ استات سايز 11 استفاده كردم( پيچ دو سر رزوه) و هيچ مشكلي هم با اون نداشتم.
براي استحكام بيشتر پولي سر ميل لنگ قسمت جلوي ميل لنگ سوراخ شد و به اندازه سايز پيچ 11 دنده درشت درآورده شد تا با يك پيچ استات كه روي اون بسته ميشه مقدار استحكام پولي سر ميل لنگ بيشتر بشه