درسته من عکس ها رو ندیده بودم . خیلی خوب پیش رفتید
راستی بوستر ترمز رو همین الان باز کنید با فرچه سیمی رنگ روی اون رو بردارین. بعدش بدین آبکاری براتون آب گالوانیز زرد بزنه مثل فابریک میشه
پمپ هیدرولیک هم ترجیحا مشکی کنید
Printable View
درسته من عکس ها رو ندیده بودم . خیلی خوب پیش رفتید
راستی بوستر ترمز رو همین الان باز کنید با فرچه سیمی رنگ روی اون رو بردارین. بعدش بدین آبکاری براتون آب گالوانیز زرد بزنه مثل فابریک میشه
پمپ هیدرولیک هم ترجیحا مشکی کنید
ميل لنگ سايز 10 خوبه، به راحتي ميتونه سايز 20 يا 30 بشه كه بازهم سايز مناسبي هست، منتها بايد اين را تراشكار تشخيص بده كه چقدر ميتونه تراش بخوره.
ميل لنگهاي صفر توي بازار اصلا نو نيستن و قبلا هم گفتم كه بازسازي شده و معلوم نيست چقدر جواب بده.
من فكر نميكنم نيازي به تعويض ميل لنگ باشه، همين را تراش بديد و به 20 يا 30 برسه خيلي خوب كار ميده و مشكلي هم نداره.
حتي ميل لنگ سايز 50 هم ديدم كه روي ماشين بسته شده و به خوبي كار داده. مهم تراش دادن و بستن قطعه و استفاده صحيح هست، و اگر كار درست انجام بشه، ديگه نيازي به قطعه نو نيست.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دوستان سلام کسی از قیمت پیستون نوا چیزی میدونه حدودا چقدره ؟همینطور رینگ؟خودم قیمت گرفتم فقط پیستون را گفته 800 رینگ هم اگه اشتباه نکنم حدود120 گفت ؟میخوام یه وقت کلاه سرم نره؟
...................................
علی اقا شما پیستونهای نو رو خودتون روی شاتون سوار کردید؟
برای این کار 50 تومان میگیرن و نتیجه ی کار هم میشه اینکه اکثر تراشکارهای موجود فرق پیستون رو با پستونک نمیدونن و چون جنس نرمی داره بهش اسیب میزنن و نتیجش میشه اینکه بعد از نصب داخل سیلندر شروع به اسیب زدن به اون میکنه.
البته صرفه ی اقتصادیش رو که در نظر بگیریم در واقع هم 50 تومان برای سوار کردن پیستون دادیم و هم پیستونهای گران قیمت رو نابود میکنن(زیر بار هم که نمیرن):n22:
این پیستونی که در بالا تصویر بزرگش رو قرار دادم مربوط به سیلندر 1 هست و به گفته ی مکانیک توسط نصاب ضربه خورده و جای ضربه (سمت چپ عکس) سوهان خورده!
مکانیک گفت گه این سیلندر از همه بیشتر خط افتاده
من چند مدل اتصال پیستون رو دیدم ولی نمونه ی نوا به نظرم هیچ خار خاصی نداره!
اگه راهی برای نصب استاندارد پیستونها میدونید لطفا راهنمایی بفرمایید
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
پيستونها را همانطور كه ميدانيد بوسيله انگشتي به شاتون متصل ميكنن و اين كار توسط پرس انجام ميشه.
توي تراشكاري اول پيستونها را از محل اتصال گرم ميكنن( با شعله مشعل گاز) و بعد از انبساط با پرس كردن خارج ميشه و بجاش پيستونهاي نو سوار ميشه.
يكبار براي تعويض يه پيستون كه مشكل داشت رفتم تراشكاري و بدون گرم كردن انجام داد كه مشكلي هم بوجود نيامد و خوب كار داد.
حالا اگه پرس در دسترس باشه ( همينطور مشعل گازي بزرگ) ميشه خودمون هم انجام بديم، كه البته نداريم ، پس ميديم به تراشكاري، اما دقت توي انجام كار خيلي مهمه .
يكي نصب دقيق انگشتي است كه در هر دو سمت به يك اندازه از شاتون بيرون آمده باشه و نه اينكه بطور نامساوي نصب بشه( يك طرف زياد بيرون بياد و يك طرف كم) كه احتمالا اون مكانيك خودش دستي انجام داده( و سرد) و نتونسته دقت لازم را اعمال بكنه و روي سيلندر خط افتاده( اثر كشيده شدن انگشتي به ديواره سيلندر)
خارها هم بايد به درستي نصب بشه و اونها رو نشكنن، و مورد مهم بعدي رعايت ترتيب قرار گرفتن پيستون روي شاتون مربوط به خودش هست كه بايد بر اساس تراش و يا پوليش كه خورده نصب بشه.
فلش روي تاج پيستون هم بايد به سمت جلوي موتور باشه و اشتباهي پيستون را برعكس سوار نكنن.
اين تعميركاري كه پيشش رفتيد( براي مشاوره) احتمال زياد تراشكار خوب سراغ داشته باشه ، چون حتما خودش هم كارهاي تراش رو به جايي ميده تا انجام داده بشه. اگر ازش سوال كنين و راهنمايي بخواهيد بد نيست.
امروز میخوام شاسی ماشین رو تمیز کنم و کلا بخش فایروال رو تمیز کنم و در صورت موجود بودن عایق مناسب اون رو برای جلوگیری از ورود صدای موتور عایق کنم.
مشکلی که دارم اینه که میخوام دسته موتورها رو نو کنم و نمونه ی نو اون رو تهیه کردم ولی نصب مجدد یه مشکلی داره:
پیچهایی که دسته موتور رو سفت کردن به مهره هایی متصل اند که در داخل شاسی قرار داره و از داخل شاسی هم فیکس نیست!
حالا فرز دارم و میتونم پیچهای قدیمی رو سنگ بزنم ولی وقتی بخوام پیچهای نو رو به مهره های نو متصل کنم نمیدونم چطور باید با اچار بکس مناسب مهره رو داخل شاسی نگه دارم!
تا جایی که من بررسی کردم جایی نداره و احتمالا باید طبقها باز بشن!
1-درسته یا راهی داره؟
2-ایا نمونه ای از پیچ و مهره وجود داره که هر دو از سمت بیرون شاسی برن داخل شاسی و با بستن پیچ درون مهره اون داخل سوراخهای شاسی فیکس بشه؟
مارك دسته موتور كه خريداري كرديد چيه؟
من اول نمونه OMAX گرفتم كه ساخت هند بود، ولي به توصيه دوستم اونها را پس دادم چون ميگفت چند بار استفاده كرده و در مدت كمي فرسوده و خراب شدن.
ظاهرا ضخامت شاسي اين مدل از فلز نازكتري ساخته شده بود و جنس لاستيك اون كيفيت خوبي نداشت.
دسته موتور هاي قبلي خودش كه خراب بود و پيچهاي اونها هم زنگ زده و بشدت سفت.
اونها رو با سنگ جت بريدم و دسته موتورهاي كهنه باز شد.
نمونه ديگه اي كه پيدا كردم و مورد قبول قرار گرفت مارك ANCHOR بود كه نوشته ساخت آمريكا ( واقعا آمريكايي بود يا نه نميدونم!) اما كيفيت خوبي داشت، ضخامت فلز شاسي قطور و جنس لاستيك خوب بود.
براي نصب اين دسته موتورهاي جديد، كار خاصي لازم نبود انجام بشه، فقط مقداري سوراخهاي داخل شاسي با مته فولادي بزرگتر شد تا بشه پيچهاي بزرگتري را از داخل اون رد كرد و دسته ها رو بست.
اندازه پيچها را به اندازه سوراخهاي دسته موتور جديد انتخاب كردم، شماره دقيق اونها يادم نيست اما از قبليها بزرگتر بودن.
بعد از گشاد كردن سوراخهاي شاسي با مته ، پيچهاي جديد كه از جنس فولاد بود ، از داخل شاسي سوار شد، يعني پيچ را از داخل وارد شاسي كردم و سر اونها را بيرون آوردم و مهره را روي اونها بستم.
كار چندان مشكلي نيست و وقتي كه مهره ها بسته شد، با كمي سفت كردن مهره، خود بخود پيچها هم با شاسي درگير شده و ثابت ميشدند و نيازي به گرفته شدن با آچار نبود.
امروز یاتاقانها رو بررسی کردم و خواستم ببینم که یه موقع مثل سوپاپها یکیشون یه سایز دیگه نباشه
اعداد مختلفی روی یک یاتاقان حک شده
روی کپه ی ثابت اونی که بالا قرار میگیره و روش حک شده upper در یک سمتش نوشته CLEVITE 77 B و در سمت دیگرش حک شده 89-5 و MB-2588P و یک عدد جداگانه ی 010 هم کنار اینها حک شده.
و روی نیمه ی پایین همین کپه همین اعداد هستن فقط اونی که در بالا نوشته 89-5 در پایین 89-3 هست.
فکر کنم به این معنیه که سایز همان 10 هست که فکر میکردم.
در یاتاقان های کپه ثابت در سایر جاها هم که همه یکدست بودند روی قسمت بالایی حک شده 87 9 - MB3046P - UPPER V1 که در سمت دیگر همین نیمه نوشته شده MICHIGAN 77 و یک چاپ مشکی کامپیوتری هم زده 010
و در نیمه ی پایینی همین کپه در یک سمت نوشته CLEVITE 77 و در سمت دیگر حک شده 89 1 - MB3010P-L OR MB3046P-LG و یک چاپ کامپیوتری مشکی هم زده 010
1-این وضعیت کپه های ثابت بود که روی بعضی نوشته MICHIGAN 77 و روی بعضی دیگه نوشته CLEVITE 77 ولی انگار سایز همه 10 باشه درسته؟
در مورد یاتاقانهای متحرک هم عدد 010 روی انهاست و روی نیمی از انها تایپ مشکی رنگ است و روی نصفه ی دیگر حک شده است.
مکاینک که میگفت اونهایی که حک شده هستن اصلی و بقیه غیر اصلی هستن.
2-در مورد رینگها یکی دو پیستون رو از رینگهای کمپرس خالی کردم و این کار رو با دست انجام دادم ایا شما هم با دست این کار رو کردید یا با رینگ باز کن؟
3-رینگ بالایی یک نقطه روش وجود داره که فکر کنم منظورش اینه که اونجا بالاست درسته؟چون رینگ کمپرس بعدی هیچ علامتی نداشت !
یعنی اون بالا پایین نداره؟جنس رینگ کمپرس بالا با پایین فرق میکنه؟
4-اگر بخوام میل لنگ رو سنگ بزنم باید شاتونها رو هم به تراشکار بدم یا اینکه نیازی نیست؟چون یکیشون میگفت که روی کپه های شاتون هم باید تراش بخوره و برای این کار 60 تومان میخواست که مکانیک گفت نباید شاتونها رو تحویلش بدی و نیاز به کار خاصی نداره و فقط یاتاقانش یک سایز تغییر میکنه درسته؟
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
كاملا مشخصه كه چقدر از كار دزديده، وقتي كه ياتاقانها رو از چند مدل و مارك مختلف گذاشته، معلومه كه فقط قصد جمع كردن موتور را داشته و نه تعمير اون.
احتمال زياد اين ياتاقانها را هم از چند موتور ديگه كه باز كرده بوده برداشته و سرهم كرده.
در مورد پيستونها، من چيزي به نام رينگ باز كن نشنيدم و نديدم، و چون موتور تراش رفته بود، بنابراين پيستونهاي نو با رينگ نو نصب شد كه اگر خواستيد تصوير اونها را هم ميگذارم. براي درآوردن رينگ كهنه هم با دست ميشه اين كار را انجام داد، مثل رينگهاي نو كه با دست سوار ميشه.
رينگ كمپرسي بالا فكر كنم رنگ روشنتري داره و كمپرس دومي رنگ تيره تر و اون علامت حك شده روي رينگ هم نشان دهنده سمت بالاي رينگ هست كه بايد در نصب مراعات بشه( ممكنه در ماركهاي مختلف فرق بكنه).
جنس رينگ بالايي احتمالا مقاومتر از پاييني بايد باشه چون با حرارت و فشار بيشتري در تماس هست ،
براي تراش ميل لينگ، نيازي به دادن شاتون نيست چون شما قصد تعويض پيستونها را نداريد، فقط ياتاقانها عوض ميشه كه اونهم خودتون انجام خواهيد داد.
اون قضيه كف سابي كفه هاي شاتون هم خيلي ساده است كه خودمون انجام داديم و آب بندي ياتاقانها با ميل لنگ و تست اونها( قبل از سوار كردن ميل لنگ روي سيلندر) كار چندان پيچيده اي نيست و يك بار انجام بديد كاملا روال كار رو متوجه خواهيد شد ، كه اونم اگر لازم ديدين براتون توضيح ميدم.